اخبار خراسان جنوبی

امروز مسئله اول جهان اسلام مسئله فلسطین و غزه است

رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی: امروز مسئله اول جهان اسلام مسئله فلسطین و غزه است.

امروز مسئله اول جهان اسلام مسئله فلسطین و غزه است
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، آقای هاشمی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به دنبال حمایت از راه و جبهه مقامت است، افزود: جوانان ما باید به مسئله فلسطین و همچنین غزه متفکرانه و آزادانه تامل کنند.

نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز گفت: امیدواریم روزی برسد که ریشه صهیونیست منحوس برچیده شود.

آقای هاشمی روز مقاومت و ایستادگی دانشجویان را در سا لروز ۱۶ آذر روز دانشجو به دانشجویان تبریک گفت.

وی با بیان اینکه دانشجویان قوه متفکر جامعه هستند افزود: اگر ما بخواهیم ایران اسلامی را بیش از پیش به اهدافش برسانیم بدون شک باید دانشجویان منصفانه و عاقلانه به وضعیت جامعه نگاه کنند.

آقای هاشمی با اشاره به اینکه دانشجویان و فرهنگیان ما مهم‌ترین بازوی ما هستند گفت: این قشر از جماعه باید خودشان را باور کنند و همچنین هوش تاریخی داشته باشند و تنها به امروز توجه نکنند.

به گفته وی من تاکید می‌کنم زیرساخت همه مسائل دانشگاه است و باید به آن بیش از پیش توجه شود.

آقای هاشمی گفت:در انتخابات به شما قول دادم که تمام تلاشم را انجام دهم و در این راستا نیز برای اینکه مشکلات بهتر بررسی و حل شود کارگروه‌هایی تشکیل دهم که این موضوع انجام شد و در این کارگروه‌ها از نظرات شما مردم استقبال می‌کنیم.

توسعه اقتصادی با وجود امنیت، محقق می شود

استاندار خراسان جنوبی: با تامین امنیت، زمینه را برای حضور و سرمایه گذاری سرمایه گذاران و توسعه اقتصادی فراهم کردیم.

توسعه اقتصادی، در گروایجاد امنیت است

هاشمی در بازدید از نوار مرزی شهرستان زیرکوه با بیان اینکه به دنبال توسعه اقتصادی استان هستیم، گفت: توسعه اقتصادی نیازمند سرمایه گذاری است و سرمایه گذار در جایی سرمایه گذاری می‌کند که امنیت داشته باشد و این بستر و فضا را فراهم خواهیم کرد.

وی افزود: خراسان جنوبی با وجود بیش از ۳۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان به عنوان امن‌ترین مرز‌های کشور شناخته شده و استان ما دارای امنیت پایدار بوده که این مهم، مرهون تلاش‌های شبانه روزی مرزبانان استان است.

آقای هاشمی گفت: مردم و مرزنشینان به ویژه شهر‌ها و روستا‌های مرزی نیز نقش بسیار ارزشمندی را در ایجاد امنیت پایدار دارند.

استاندار خراسان جنوبی از مرزبانان غیور استان هم که با مجاهدت و اقتدار از مرز‌های جمهوری اسلامی ایران محافظت می‌کنند قدردانی کرد.

وی با اشاره به تجهیزات و امکانات موجود در پاسگاه‌های مرزی، گفت: در حوزه برق در برخی از پاسگاه‌ها نیاز به برق رسانی است که البته پروژه در حال انجام است و تا ایام دهه فجر به بهره برداری خواهد رسید.

استاندار خراسان جنوبی افزود: پروژه آب رسانی هم که تخصیص اعتبار داده شده در حال انجام و برخی از پاسگاه ها از آب شرب مناسب برخوردارند و برخی دیگر باید به طور جد پیگیری شود و همه از آب شرب مناسب برخوردار شوند.

پیکر سه شهید گمنام در خراسان جنوبی آرام گرفت

پیکر سه شهید گمنام در خراسان جنوبی آرام گرفت

بیرجند – ایرنا – پیکر سه شهید گمنام دوران دفاع مقدس روز پنجشنبه همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در شهرهای مختلف استان خراسان جنوبی تشییع و به خاک سپرده شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند بر پیکر این شهدا نماز اقامه کرد.

پیکرهای پاک ۶ شهید گمنام دوران دفاع مقدس در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) با حضور گسترده قشرهای مختلف مردم خراسان جنوبی تشییع شد که پیکر مطهر سه شهید گمنام پس از تشییع باشکوه در استان به خاک سپرده شد و پیکر مطهر سه شهید گمنام دیگر پس از تشییع به تهران انتقال داده می‌شود.

پیکر یک شهید خوشنام ۲۶ ساله در روستای قومنجان شهرستان قاینات تدفین شد و در عملیات والفجر ٣ مرداد ١٣۶٢ به شهادت رسیده در منطقه مهران تفحص شده است.

دومین شهید گمنام در شهرک بعثت بیرجند واقع در روستای علی آباد لوله تدفین شد، این شهید مطهر جوانی ۲۱ ساله است که در عملیات مولای متقیان (ع) در اسفند ١٣۶٠ به شهادت رسیده و در منطقه چزابه تفحص شده است.

پیکر سومین شهید گمنام در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در دل خاک آرام گرفت و این شهید ۲۵ ساله در منطقه شلمچه تفحص شده و در عملیات کربلای ۵ در دی ١٣۶۵ به شهادت رسیده است.

بازی خیرخواهانه منتخب ۹۸ و منتخب استان خراسان رضوی

بازی خیرخواهانه منتخب ۹۸ و منتخب استان خراسان رضوی

قرار است تیم های فوتبال منتخب سال ۱۹۹۸ ایران و منتخب استان خراسان رضوی روز ۲۵ آذر به مصاف هم بروند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تیم‌های منتخب ۹۸ و منتخب استان خراسان رضوی روز یکشنبه ۲۵ آذر در ورزشگاه آستان قدس رضوی (امام رضا (ع)) شهر مشهد رو در روی هم قرار می‌گیرند.

این دیدار با حضور پیشکسوتان فوتبال ایران از جمله علی دایی، حمید استیلی، خداداد عزیزی، رضا شاهرودی و… برگزار خواهد شد. همچنین علی پروین، حسن روشن و حبیب کاشانی نیز از میهمانان ویژه این دیدار خیرخواهانه خواهند بود.

این بازی به همت غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی و علیرضا زاکانی شهردار استان تهران برگزار می‌شود و عواید آن به خانواده درگذشتگان حادثه معدن طبس اختصاص خواهد یافت. همچنین حضور تماشاگران در این بازی نیز بلامانع است.

لازم به ذکر است که از کریم باقری و افشین پیروانی مربی و سرپرست تیم فوتبال پرسپولیس هم برای حضور در این بازی دعوت به عمل آمده بود که به دلیل مشغله کاری از حضور در این بازی انصراف دادند.

 

 

تا ۵۰ میلیون تومان پاداش، در ازای معرفی دستگاه ماینر استخراج رمز ارز غیرمجاز

شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی به منظور صیانت از حقوق شهروندان و حفظ و پایداری شبکه برق آنان، به کسانی که اقدام به معرفی اماکن استخراج غیر مجاز رمز ارز می‌کنند، پاداش اعطا می کند.

تا ۵۰ میلیون تومان پاداش، در ازای معرفی کنندگان دستگاه ماینر استخراج رمز ارز غیرمجاز
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرعامل شرکت برق خراسان جنوبی گفت: برخی از سودجویان اقدام به نصب و راه اندازی دستگاه‌های غیرمجاز رمز ارز با استفاده از شبکه برق خانگی می‌کنند که این امر موجب نوسانات شدید و بروز خسارات و سوختن وسایل برقی منازل مشترکان همجوار شده است.
دادگر افزود: به معرفی کنندگان رمز ارز‌های غیر مجاز در ازای معرفی ماینر، پس از بازدید محل و کشف و ضبط ماینرها، در کوتاهترین زمان ممکن، پاداش حداقل یک میلیون تومانی به ازای هر ماینر تا سقف ۲۵ میلیون تومان، و در مرکز اداری و دولتی از حداقل دو میلیون به ازای هر ماینر تا سقف ۵۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه هویت افراد به طور کامل محرمانه خواهد ماند گفت: شهروندان می‌توانند موارد مشکوک شامل اسم، آدرس و جزئیات محل استقرار ماینر‌ها را به سامانه پیامکی به شماره ۳۰۰۰۵۱۲۱ اطلاع دهند.

پیام قدردانی مشترک نماینده ولی فقیه در استان و استاندار خراسان جنوبی از حضور باشکوه مردم در تشییع پیکر شهدای گمنام

بسم الله الرحمن الرحیم

حضور باشکوه مردم ولایتمدار خراسان جنوبی در مراسم تشییع پیکر پاک و مطهر شهدای گمنام و همراهی با آیین وداع با این عزیزان در اقصی نقاط استان، برگ زرین دیگری بر دفتر افتخارات این دیار شهیدپرور افزود.
در شرایط غوغا سالاری و فتنه انگیزی غرب وحشی و ایادی آنها و رویارویی تمام عیار جبهه حق با جبهه کفر و نفاق ، تکریم واقعی شهدا به دریافت پیام و پیمودن راه و تکمیل هدف شهیدان ، که همانا یاری رساندن و دمیدن روح امید در دل مستضعفان و مبارزه با مستکبران و زمینه سازی ظهور منجی عالم بشریت است.
و این مهم جز با همت و تمرکز مسئولان بر مسائل اصلی و مشارکت و همدلی مردم میسر نخواهد بود.
اینجانبان ضمن تسلیت سالروز شهادت حضرت زهرا(س) از حضور و همراهی آحاد مردم استان و خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران صمیمانه تقدیر می نماییم.
امید که در سایه عنایات خداوند متعال، در همه عرصه‌ها، ادامه دهندگان واقعی راه شهدا باشیم.

 

 

پیام استاندار خراسان جنوبی به مناسبت “روز دانشجو”

🔸به نام خدا

🔹دانشگاه ها به عنوان نماد رشد و کمال جویی، از مراکزی هستند که همواره در تحولات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور نقشی بی بدیل داشته و به واسطه حضور دانشجویان، سرمنشأ آرمانخواهی، عدالت جویی و حرکات اعتدالی در همه شئون اجتماعی می باشند.
🔹قطع به یقین پیشرفت و تعالی غرورآفرین ایران اسلامی از بدو انقلاب تاکنون، مدیون روحیه خود باوری، غرور ملی، بنیه علمی و اتکاء به دانش بومی دانشجویان متعهد و متخصصی است که با سلاح علم و ایمان و با تکیه بر اراده ملی ، قله‌های عزت و افتخار را با موفقیت پیموده اند.
🔹بدون تردید وجود بیش از ۴۰ هزار دانشجوی صاحب اندیشه، ظرفیت بسیار خوب و مناسبی برای خراسان جنوبی است که می توان از آن در رشد علمی و فرهنگی، رونق پژوهش و فناوری، ارتقاء شاخص های رفاه اجتماعی، استفاده هر چه بهتر از استعدادها در راستای پیشرفت و توسعه متوازن این استان زرخیز بهره مند شد.
🔹اینجانب ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر شانزدهم آذرماه ۱۳۳۲ ، روز دانشجو را به همه دانشجویان فرهیخته، اساتید گرانقدر و دانشگاهیان عزیز مهد علم و ادب خراسان جنوبی تبریک عرض نموده، امیدوارم بتوانیم در سایه عنایت حضرت باریتعالی و با تلاش‌های دانشگاهیان عزیز، در فضایی توأم با تعامل، هم افزایی، نشاط و پویایی در محیط‌ های علمی و دانشگاهی استان در تحقق منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، سیاست‌های نظام و برنامه‌های دولت وفاق ملی موفق عمل کنیم و توسعه پایدار و آینده‌ای سرشار از عشق و امید را برای استان خراسان جنوبی رقم زنیم.

🔹سیدمحمدرضا هاشمی
استاندار خراسان جنوبی

 

 

 

 

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد:

گلایه مردم از اجرای سختگیرانه قوانین در استان

گلایه مردم از اجرای سختگیرانه قوانین در استان؛ به عمق خدمتم فکر می‌کنم

بیرجند- استاندار خراسان جنوبی با اشاره به گلایه‌های مردم استان از اجرای سختگیرانه قوانین گفت: رضایت مندی مردم ملاک ارزیابی مدیران است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا هاشمی ظهر چهارشنبه در کارگروه تنظیم بازار استان اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار استان با توجه به اهمیت آن باید هر دو هفته یک بار برگزار شود.

وی با بیان اینکه نسبت به ستاد تنظیم بازار همه باید حساس باشیم، عنوان کرد: این ستاد نقش مستقیمی در رضایت مندی مردم دارد.

هاشمی با اشاره به سه مناسبت شب یلدا، ماه مبارک رمضان و شب عید بیان داشت: باید همه تلاش را برای رضایت مندی مردم داشته باشیم.

وی ادامه داد: به مردم استان این اطمینان را می‌دهیم که کمبود کالایی در استان وجود ندارد و نیازهای استان در حوزه تأمین کالاهای اساسی را داریم و اگر مازاد مورد نیاز باشد پیگیری تأمین را خواهیم داشت.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه نظارت بر بازار باید مورد توجه باشد، گفت: ستاد تنظیم بازار تنها متمرکز در مرکز استان نباشد در شهرستان‌ها نیز فرمانداران به صورت مستمر جلسات را برگزار کنند.

توزیع کالاهای تنظیم بازار در روستاها

وی تاکید کرد: در روستاها هم باید زمینه توزیع میوه و کالاهای تنظیم بازار فراهم شود.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه عدالت را باید در همه زمینه‌ها مورد توجه قرار دهیم، اضافه کرد: از ظرفیت بخش خصوصی برای ایجاد سردخانه در استان استفاده شود.

وی گفت: تعاون روستایی نیز می‌تواند در زمینه ایجاد سردخانه ورود کند و ما حمایت لازم را خواهیم داشت.

هاشمی با تاکید بر اینکه باید مصوبات ستاد تنظیم بازار به جد مورد پیگیری قرار گیرد، عنوان کرد: مردم نقش کلیدی و مهم در تنظیم بازار دارند که نیازمند همراهی آنها هستیم.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: باید از پتانسیل بسیج در حوزه بازرسی‌ها در بازار استفاده شود.

یکشنبه‌های صنعتی در خراسان جنوبی

وی با بیان اینکه یکشنبه‌های صنعتی را در استان خواهیم داشت، گفت: اگر به دنبال توسعه اقتصادی هستیم نباید وارد حاشیه‌ها شویم.

هاشمی ادامه داد: به طول خدمت فکر نمی‌کنیم بلکه به عمق خدمت فکر می‌کنیم و توقع من از مدیران در حوزه کارکرد برای حل مشکلات مردم و توسعه استان بالا است.

وی افزود: خراسان جنوبی ظرفیت‌های زیادی در حوزه‌های معدنی، کشاورزی و گردشگری دارد و باید همه در زمینه توسعه اقتصادی تلاش کنیم.

هاشمی ادامه داد: با رعایت همه اصول می‌توان کارهای ماندگار زیادی در حوزه میراث و گردشگری استان انجام داد.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: آمده‌ام در این استان نوکری مردم را داشته باشم.

وی با بیان اینکه گلایه مردم استان از اجرای سختگیرانه قوانین است، گفت: قانون به نفع مردم تفسیر شود و هر مدیری جامعه هدف خود را مدیریت کند.

وی بیان کرد: در جنگ اقتصادی هستیم و باید همه امکانات را به میدان بیاوریم و قائل به ساعت اداری نباشیم، اگر مدیریت قبول کرده‌ایم باید برای مردم شبانه روز کار کنیم.

هاشمی با اشاره به پارامترهای ارزیابی مدیران گفت: خدمت و رضایت مندی مردم جذب اعتبارات ملی از مهم‌ترین پارامترها است.

وی تاکید کرد: مدیران از پتانسیل نمایندگان استان در مجلس برای جذب اعتبارات استفاده کنند.

 

 

 

نهبندان، قطب نوین تولید زیتون در دل کویر

در دل کویر نهبندان، روستای چاهداشی با بزرگ‌ترین باغ زیتون خراسان جنوبی، نمادی از تلاش کشاورزان در شرایط سخت اقلیمی است؛ درختان زیتون در این منطقه، به صنعتی پایدار تبدیل شده‌اند که به کشاورزان درآمدی پایدار و آینده‌ای روشن هدیه می‌دهند.
خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی، در دل کوه‌های خشک و داغ نهبندان، جایی که زمین‌های پهناور با زحمات بی‌وقفه کشاورزان سرسبز می‌شود، بزرگ‌ترین باغ زیتون خراسان جنوبی در روستای چاهداشی قرار دارد. این منطقه که به نام «روستای زیتون» شناخته می‌شود، سال‌هاست که با تلاش کشاورزانش، قدم در مسیر توسعه تولید محصولاتی با کیفیت همچون زیتون برداشته است.
کشاورز احمد رضایی، اهل روستای چاهداشی نهبندان، یکی از فعال‌ترین تولیدکنندگان زیتون در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از نهبندان اظهار داشت: شرایط آب و هوایی خاص نهبندان، که در تابستان‌ها بسیار گرم و خشک است، موجب شد تا کشاورزان به سمت کشت محصولاتی مانند زیتون که با این شرایط سازگار هستند، روی بیاورند. کیفیت بالا، آینده‌ای روشن برای صنعت زیتون نهبندانوی با بیان اینکه زیتون نه تنها با این شرایط سازگار است، بلکه می‌تواند به کشاورزان فرصت‌های اقتصادی بیشتری بدهد، گفت: برداشت محصول امسال بسیار موفقیت‌آمیز بوده و کشاورزان زیتون‌هایی با کیفیت بسیار عالی برداشت کرده‌اند. احمد آقا به‌ویژه از بهبود کیفیت زیتون‌ها در مقایسه با سال‌های گذشته اشاره کرد و معتقد است که این پیشرفت به دلیل رعایت اصول کشاورزی صحیح و مراقبت‌های ویژه در طول سال است. وی عنوان داشت: هر روز از ساعت شش صبح، کشاورزان به مزارع می‌روند و تا غروب در برداشت زیتون‌ها مشغول می‌شوند.
تولیدکننده زیتون در مورد فرآیند روغن‌گیری زیتون‌ها نیز توضیح داد: پس از برداشت، زیتون‌ها به کارگاه‌های روغن‌گیری انتقال داده می‌شوند؛ در این کارگاه‌ها، زیتون‌ها با تجهیزات مدرن فرآوری شده و روغن با کیفیت بالا تولید می‌شود. وی تصریح کرد: این روغن‌ها پس از فرآوری، به شهرهایی مانند تهران، شیراز، کرمان و زاهدان ارسال می‌شوند.زیتون نهبندان؛ فرصتی برای اشتغال و توسعه اقتصادیرضایی همچنین به ضرورت حمایت‌ از سوی نهادهای مختلف از کشاورزان اشاره کرد و گفت: با حمایت‌های بیشتر و به‌ویژه در زمینه بازاریابی، می‌توان شاهد رشد بیشتری در صنعت زیتون‌کاری نهبندان بود.احمد رضایی، در پایان تأکید کرد: صنعت زیتون‌کاری می‌تواند فرصت‌های شغلی بیشتری برای مردم منطقه ایجاد کند و به توسعه اقتصادی نهبندان کمک کند.وی امیدوار است که این صنعت در آینده‌ای نزدیک به یکی از صنایع پیشرو در استان تبدیل شود.
پتانسیل‌های بی‌نظیر برای توسعه زیتونمهدی مرادی، فرماندار شهرستان نهبندان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از نهبندان از دستاوردهای چشمگیر این شهرستان در زمینه تولید زیتون خبر داد و اظهار داشت: در نهبندان، ۲۰۵ هکتار از زمین‌ها زیرکشت درختان زیتون است که سالانه حدود ۱۰۵ تن زیتون برداشت می‌شود. وی افزود: از این میزان، ۱۵ تن روغن زیتون استحصال می‌شود که نشان‌دهنده پتانسیل بالای شهرستان در تولید این محصول است. مرادی همچنین تأکید کرد: این میزان تولید قابلیت افزایش داشته و در آینده می‌توان این سطح را گسترش داد.فرماندار نهبندان با اشاره به شرایط خاص اقلیمی شهرستان و آب و هوای خشک آن، اظهار داشت: برای موفقیت در کشاورزی و به‌ویژه در تولید زیتون، نیازمند برنامه‌ریزی و استراتژی قوی هستیم.
به اعتقاد فرماندار، کاشت درخت زیتون باید به عنوان یکی از پروژه‌های محوری در سطح شهر نهبندان در نظر گرفته شود، به‌ویژه در معابر شهری که می‌تواند به توسعه این محصول در مقیاس بزرگتر کمک کند.مرادی همچنین از توجه به گردشگری کشاورزی و عشایری به‌عنوان بخشی از هویت فرهنگی و اقتصادی شهرستان اشاره کرد و بر لزوم برندسازی زیتون نهبندان تأکید کرد. وی تصریح کرد: باید در نمایشگاه‌های ملی حضور فعالی داشته باشیم و با شرکت‌های بزرگ قراردادهای تجاری منعقد کنیم تا بتوانیم زیتون نهبندان را به بازارهای بزرگ کشور و حتی دنیا معرفی کنیم.فرماندار نهبندان در ادامه از طراحی پک‌های سوغات مخصوص شهرستان خبر داد و اذعان داشت: نهبندان به عنوان قطب تولید زیتون در استان و یکی از مناطق پیشرو در تولید شتر در شرق کشور، نیازمند توجه بیشتر در سطح ملی است.مرادی معتقد است که توجه ویژه به فرآوری و فروش محصول زیتون می‌تواند ارزش اقتصادی بالایی برای شهرستان ایجاد کند و به اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی منطقه کمک کند.
پروژه‌های موفق کشاورزی در نهبندانسید حسن هاشمی زهی، مدیر مزرعه غدیر نهبندان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از نهبندان اظهار داشت: این مزرعه که با ۶۴ هکتار باغ زیتون به‌عنوان یکی از پروژه‌های موفق کشاورزی در خراسان جنوبی شناخته می‌شود، ۲۰ سال پیش با هدف استفاده بهینه از منابع طبیعی و توسعه کشاورزی در این منطقه آغاز به کار کرد. وی تأکید کرد: این پروژه نه تنها در رشد اقتصادی منطقه تأثیرگذار بوده، بلکه به‌عنوان الگوی موفق کشاورزی در شرایط خاص آب و هوایی این منطقه عمل کرده است.
محصولی در قلب کویر با چشم‌اندازی پایدارمدیر مزرعه غدیر نهبندان به کیفیت و کمیت برداشت محصول از مزرعه اشاره کرد و گفت: در سال‌های باردهی مطلوب، متوسط برداشت در مزرعه غدیر به ۶/۴ تن در هکتار رسید که رکوردی در این منطقه به‌حساب می‌آید؛ این میزان برداشت نشان‌دهنده توانایی ما در مقابله با چالش‌های محیطی و بهره‌برداری از منابع به‌صورت پایدار است.هاشمی زهی به وضعیت خاص اقلیمی منطقه نهبندان و شرایط کویری آن اشاره کرد و بیان داشت: زیتون، که یک محصول مدیترانه‌ای است، در این منطقه به‌خوبی رشد کرده و به باغات پیشرو تبدیل شده است؛ انتظار می‌رود امسال حدود ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلوگرم زیتون از هر هکتار برداشت کنیم.

 

 

کودکان با نیازهای ویژه مهمانان این روزهای مراکز کانون

به مناسبت هفته معلولین مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی میزبان کودکان با نیازهای ویژه هستند.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان خراسان جنوبی؛ به مناسبت هفته معلولین، کودکان با نیازهای ویژه مهمانان این روزهای مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی بوده و ویژه برنامه های متنوعی برای آنها در حال اجراست.

مرکز فرهنگی هنری قاین برای این کودکان اجرای نمایش آدم کوچولوی گرسنه را داشتند، قصه گویی، اجرای سرود، شعرخوانی و خوانش متن ادبی از دیگر برنامه های اجرا شده با همکاری مراکز آموزشی الفت و امید قاین بوده است.

در کتابخانه سیار روستایی مربی کانون به روستای شیرمرغ و دیدن تنها عضو با نیازهای ویژه این روستا رفت و ضمن تبریک این هفته از این عضو تقدیر نمود.

در سرایان دانش آموزان مدرسه نیلوفر هم در این هفته با ویژه برنامه نقاشی رنگ انگشتی و قصه گویی مهمان کانون بودند.

کتابخانه سیار شهری قاین نیز با حضور در بین دانش آموزان با نیازهای ویژه در آموزشگاه رشد ویژه برنامه های متنوعی برگزار کرد.

در کانون پرورش فکری فردوس کودکان فراگیر دبستان شکوفه، بشارت مهر و موسسه ارمغان در کانون حضور پیدا کرده و به تماشای فیلم نشستند، قصه گویی و نقاشی و بازی از دیگر برنامه های اجرا شده در کانون فردوس بود.

 

مسئولان عمل به قانون را در اولویت قرار دهند

امام جمعه موقت بیرجند: مسئولان عمل به قانون را شاخص اصلی و جزو اولویت‌های کاری خود قرار دهند.

مسئولان عمل به قانون را در اولویت قرار دهند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، حجت الاسلام مختاری در خطبه‌های نماز جمعه این هفته بیرجند گفت: مسئولان باید سه موضوع مهم توجه به مردم، خدمت صادقانه، جهادی و مخلصانه و توجه به قانون را در اولویت امور قرار دهند.

وی افزود: بیشترین همت مسئولان باید توجه به قانون باشد، مردم مسئولان را به عنوان مجری قانون انتخاب کرده و از آنها انتظار دارند.

حجت الاسلام مختاری با تاکید بر رعایت قوانین از سوی مسئولان ، گفت: مسئولان بعد از تصویب شدن یک قانون باید آن را عملی کنند و دیگر حق چک و چانه زدن را در خصوص قانون ندارند و مسئله حجاب  نیز یک قانون است و تصویب و تایید شده است.

وی با تاکید بر اینکه سعادت دنیا و آخرت در گرو پیروی از ولایت فقیه است، افزود: پیروزی انقلاب اسلامی با پیروی از ولایت فقیه رخ داد و هم اکنون نیز تمامی دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب محقق شده و جبهه مقاومت نیز با پیروی از ولایت و اتحاد به پیروزی خواهد رسید.

حجت الاسلام مختاری باگرامیداشت ۱۶ آذر و روز دانشجو و پیروزی دانشجویان علیه استکبار در سال ۱۳۳۲، افزود: امیدواریم همه مردم به خصوص نسل نوجوان، جوانان و دانشجویان در این دوراهی‌ها راه درست را انتخاب کنند.

امام جمعه موقت بیرجند در پایان تاکید کرد: مردم انتظار دارند مسئولان وعده صادق سه را اجرا کنند و بیش از این منتظر نمانند.

حجت الاسلام مختاری با اشاره به اینکه مسئولان به مردم توجه کنند و خدمت صادقانه به مردم داشته باشند افزود: مردم طبقات پایین مشکلات بسیاری دارند و مسئولان باید پای درد و دل این مردم بنشینند و مشکلاتشان را حل کنند.

امام جمعه موقت بیرجند با بیان اینکه مسئولان مسکن ملی را پیگیری کنند، افزود: در مسکن ملی زعفرانیه بیرجند افراد بسیاری نارضایتی دارند و باید مسئولان مربوطه پای کار بیایند و پاسخگوی این مردم باشند.

 

 

 

 

۲۰۹ بانوی مچ‌انداز کشور در بیرجند با یکدیگر رقابت می‌کنند

بیرجند – ایرنا – نایب رئیس هیات بدنسازی و پرورش اندام خراسان جنوبی گفت: در نهمین دوره مسابقات مچ‌اندازی قهرمانی بانوان باشگاه‌های کشور و انتخابی تیم ملی به میزبانی بیرجند تاکنون ۲۰۹ ورزشکار کشور اعلام آمادگی کرده‌اند.

لیلا میری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دوره از مسابقات از ۱۶ تا ۱۹ آذر ماه جاری در مجتمع باغ بهلگرد بیرجند برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه مچ‌اندازان زن از ۱۶ استان کشور در این رقابت‌ها حضور دارند اظهار کرد: پذیرش مچ‌اندازان از امروز آغاز شده و ورزشکاران از فردا با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

سردبیر هیات بدنسازی و پرورش اندام خراسان جنوبی تصریح کرد: در این دوره از مسابقات قهرمانی آسیا “گرامیداشت شهید امنیت امیرحسین ابراهیمی” تعداد ۲۲ نفر از مچ‌اندازان استان با مربی‌گری آرزو حسینی و سرپرستی زهرا آزمایش حضور دارند.

وی با اشاره به حضور ورزشکاران در همه رده‌های سنی، ادامه داد: آرزو حسینی، مهسا خواجه‌عبداللهی، مرجان مهجور، آتنا هاشمی، الهه صفاری‌نژاد، سمیه فلاحی نسب، سمیه یعقوبی، راضیه خداپرست، سمیرا داشگران، نسرین بهشتی‌زاده، اسما شبان، مهدیه تاجیک، فاطمه اکبریان، مرضیه سبزه‌کار، طیبه کوزه‌گر، ملیحه حسنی‌زاده، زهرا جلا، زهرا آزمایش، ملیکا اسدالهی، فاطمه صالحی، مینا دروگر و فاطمه ترابی از خراسان جنوبی هستند.

میری تاکید کرد: ورزشکاران حاضر در مسابقات مچ‌اندازی به میزبانی خراسان جنوبی برای حضور در رقابت‌های آسیایی در اردیبهشت ۱۴۰۴ در هند و مسابقات جهانی شهریور ۱۴۰۴ در بلغارستان انتخاب خواهند شد.

وی عنوان کرد: نهمین دوره مسابقات مچ‌اندازی قهرمانی مردان باشگاه‌های کشور و انتخابی تیم ملی نیز از روز سه‌شنبه ۲۰ آذر در بیرجند آغاز می‌شود.

 

 

 

 

ضرب العجل استاندار برای تحول در حوزه دانش بنیان خراسان جنوبی

ضرب العجل استاندار برای تحول در حوزه دانش بنیان خراسان جنوبی

بیرجند- ایرنا- استاندار خراسان جنوبی بر تشکیل ستادی متشکل از نخبگان دانشگاهی تاکید کرد و گفت: سه ماه دیگر باید با استفاده از همه ظرفیت‌ها، در حوزه شرکت‌های دانش بنیان استان تحول ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی عصر چهارشنبه در جلسه توسعه اقتصاد دانش بنیان استان اظهار کرد: رویکرد شرکت‌های دانش بنیان نوآوری، فناوری و کارآفرینی است.

وی افزود: مهمترین کارکرد شرکت‌های دانش بنیان، ایجاد استارت آپ، کارآفرینی و توسعه اشتغال است همچنین رقابت با شرکت‌ها و فناورهای بزرگ خروجی خوبی در این حوزه دارد.

استاندار خراسان جنوبی لازمه فعال شدن ظرفیت‌های بالقوه استان را اهمیت دادن به شرکت‌های دانش بنیان عنوان کرد و گفت: اگر مسائل این حوزه به خوبی تبیین شود کمک ها را به سمت رشد حوزه فناوری می توان سوق داد اما وضعیت فعلی پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان استان مطلوب نیست.

وی تاکید کرد: همه دستگاه‌های اجرایی اگر دل در گرو استان خراسان جنوبی دارند باید به شرکت‌های دانش بنیان اهمیت دهند.

هاشمی استفاده از فضاهای فیزیکی دستگاه‌های اجرایی برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان را مورد تاکید قرار داد و گفت: از همین فردا سالن ورودی استانداری در اختیار پارک علم و فناوری است تا به برپایی نمایشگاه توانمندی‌های استان اختصاص داده شود.

وی اظهار کرد: شرکت‌های دانش بنیان در همه حوزه‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند که موجب رشد اقتصادی می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی همچنین گفت: برای ایجاد اشتغال در حوزه غیر فارغ التحصیلان دغدغه‌ای نیست اما برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی بهترین مولفه شرکت‌های دانش بنیان است که در حوزه فناوری و رشد اقتصاد می‌توانند نقش داشته باشند.

وی یادآور شد: برای باز شدن گره‌های کاری مردم باید همه ظرفیت ها را در مرکز به کار گرفت و وزرا را پای کار آورد تا بتوانیم عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم.

هاشمی همچنین پاویون فرودگاه را ظرفیتی مناسب برای معرفی توانمندی‌های استان معرفی کرد و گفت: با وحدت و انسجام باید به دنبال خدمت به مردم باشیم و از هر فرصتی برای جذب گردشگر استفاده کنیم تا اقدامات ماندگاری به ثبت برسد.

وی با اشاره به رتبه‌های استان در بحث محصولات راهبردی گفت: فرآوری این محصولات مهمترین مسئله است که باید در استان به آن پرداخته شود تا از خروج مواد خام بتوان جلوگیری کرد.

استاندار خراسان جنوبی همچنین توجه به اشتغال روستایی را ضروری خواند و گفت: با وجود زیرساخت‌های عظیمی که در روستاها انجام شده اما از موضوع اشتغال غفلت شده است.

وی بیان کرد: جهاددانشگاهی نیز ظرفیت‌های زیادی در حوزه رشد فناوری دارد که در همه عرصه‌ها می‌توان از توانمندی‌های این نهاد انقلابی استفاده کرد.

هاشمی همچنین ابراز امیدواری کرد: با وفاق همه دستگاه‌های زیرساختی بتوان شهرک فناوری استان را هر چه سریعتر راه اندازی کرد.

رئیس پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی نیز گفت: فعالیت شرکت‌های دانش بنیان سال‌های اخیر در پارک علم و فناوری کاهش یافته زیرا متقاضی داریم و فضای مناسب برای استقرار شرکت نیست.

سید علیرضا ذوالفقاری با اشاره به اینکه تعداد زیادی از شرکت‌ها اکنون در نوبت اشتغال هستند ادامه داد: فروش شرکت‌های مستقر در ۲ سال گذشته افزایش یافته و حدود ۱.۱ همت است.

وی با بیان اینکه بیشتر فعالیت شرکت های دانش بنیان خراسان جنوبی در حوزه فناوری اطلاعات، برق و الکترونیک است گفت:۸۱ درصد واحدهای نوپا، ۱۵ درصد نوآور و چهار درصد فناور هستند.

رئیس پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی اظهار کرد:شهرستان طبس پتانسیل بالایی در بحث شرکت‌های دانش بنیان دارد اما با مشکل فضا مواجه هستیم.

وی ضمن تاکید بر فرهنگسازی فعالیت‌های فناور گفت:انتظار می‌رود به بحث معرفی استارتاپ‌ها و محصولات فناورانه برای مهمانان برگزیده استانی توجه شود.

ذوالفقاری با اشاره به لزوم اختصاص ۳۰ درصد پاویون‌های استان در نمایشگاه‌های ملی و بین المللی به پارک علم و فناوری عنوان کرد:پروژه احداث شهرک ۵۰ هکتاری فناوری که زمین به آن چند سال قبل اختصاص یافته اکنون با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف شده و نیاز به ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار دارد.

وی با اشاره به لزوم افزایش اعتبارات توانمند سازی پارک علم و فناوری گفت: سال گذشته تخصیص اعتبارات استانی صفر و امسال فقط ۵۰ میلیارد ریال در قالب اعتبارات ۲ درصد نفت تخصیص پیدا کرده که ۶ میلیارد ریال آن در حساب موجود است.

رئیس پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم افزایش سرمایه صندوق پژوهش فناوری استان بیان کرد: میزان سرمایه گذاری فعلی این صندوق ۲۵ میلیارد ریال است که در صورت افزایش سرمایه می توان در بحث اعطای تسهیلات از شرکت‌های فناور حمایت کرد.

 

 

 

 

تاکید استاندار خراسان جنوبی بر تکمیل ساختمان پاویون فرودگاه بیرجند

بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی بر تکمیل ساختمان پایون فرودگاه بیرجند تا دهه فجر تاکید کرد و گفت: با افتتاح این طرح مکانی آبرومند برای استقبال از سرمایه گذاران و مهمانان استان خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا سیدمحمدرضا هاشمی روز پنجشنبه در جلسه بررسی مسائل فرودگاه بین المللی شهید کاوه بیرجند اظهار کرد: تکمیل زیرساخت‌های فرودگاه و پروازها منظم برای خراسان جنوبی با توجه به دوری از مرکز امری مهم و حیاتی است.

وی با بیان اینکه برای توسعه خراسان جنوبی باید زیرساخت‌های مهم و حیاتی را فراهم کنیم، افزود: استان فاصله زیادی از مرکز دارد و به دلیل نبود ریل، مشکلاتی برای مردم و سرمایه گذاران ایجاد می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در این شرایطی وجود پروازهای منظم نقش موثری در جذب سرمایه گذاران و توسعه استان دارد.
هاشمی با تاکید براینکه هرچه بر روی پروازهای استان متمرکز شویم نقش موثری در توسعه استان دارد، بیان کرد: برای پاویون فرودگاه بیرجند تاکنون ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و پیشرفت طرح به ۹۷ درصد رسیده‌است.

وی با بیان اینکه هدف گذاری شود تا دهه فجر ساختمان پاویون فرودگاه بیرجند به بهره‌برداری برسد تا مکانی آبرومندی برای استقبال از سرمایه گذاران و مهمانان استان داشته باشیم، بیان کرد: برای ایجاد محوطه سازی پایون هم از شهرداری و بخش خصوصی کمک گرفته شود.

هاشمی با اشاره به اعلام آمادگی شهرداری بیرجند برای خرید هواپیما در راستای ایجاد پروازهای منظم در خراسان جنوبی، گفت: مسائل اداری آن باید حل شود ما هم به جد پیگیر هستیم تا این موضوع به سرانجام برسد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم گفت: پایون فرودگاه بیرجند از ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، حدود ۷۰ میلیارد ریال برای تکمیل ساختمان و پرداخت مطالبات به سازمان همیاری شهرداری و ۸۰ میلیارد ریال برای تکمیل محوطه فرودگاه نیاز داریم.

میرمحمد مودی افزود: در مجموع برای تکمیل این پروژه به ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است و اولویت ما تکمیل ساختمان و در مرحله بعدی محوطه سازی است.

 

 

هفت میلیارد ریال در خراسان جنوبی قرض ماندگار پرداخت شد

بیرجند- ایرنا- مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی گفت: مردم استان از ابتدای سال تاکنون در قالب طرح قرض ماندگار، هفت میلیارد ریال به نیازمندان کمک کردند.

محمد عرب روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح قرض ماندگار در راستای کمک به نیازمندان و حل مشکلات آنها با استفاده از ظرفیت خیران اجرا می‌شود.

وی اظهار کرد: خیران، نیکوکاران، مراکز نیکوکاری، موسسات خیریه، صندوق‌های قرض‌الحسنه، مساجد و حسینیه‌ها می‌توانند در قالب این طرح با سپرده‌گذاری از طریق هم‌افزایی با صندوق امداد ولایت برای اعطای وام قرض‌الحسنه به نیازمندان بهره‌مند شوند و همچنین از سپرده خود وام قرض‌الحسنه در اختیار نیازمندان قرار دهند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی خراسان جنوبی با بیان اینکه تقویت خدمات معوض با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی از اولویت‌های کمیته امداد استان است، یادآور شد: این طرح در قالب طرح قرض ماندگار اجرا می‌شود.

وی گفت: در طرح قرض ماندگار خیران مبلغی را به صورت بلاعوض به صندوق واریز می‌کنند تا در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه به فقرا و نیازمندان پرداخت شود.

عرب اضافه کرد: امیدواریم با مشارکت و همکاری مردم استان شاهد تداوم اجرای این طرح و برداشتن گام های بلند برای رفع مشکلات مددجویان استان باشیم.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی خراسان جنوبی عنوان کرد: جمعیت مددجویان تحت حمایت کمیته امداد استان ۹۶ هزار و ۳۰۹ نفر است که ۸۲ هزار و ۵۶۷ نفر از آنها معیشت‌بگیر هستند و از این تعداد ۳۷ هزار و ۳۷۶ نفر سالمند بوده و ۲۵ هزار و ۷۶ خانوار معادل ۶۵ درصد در روستاها زندگی می کنند.

وی گفت: ۱۷ هزار و ۴۴۲ نفر معادل ۴۵ درصد از کل مددجویان کمیته امداد استان، زنان سرپرست خانوار هستند که از حمایت‌های مختلف این نهاد بهره مند می‌شوند.

وی ادامه داد: ۲ هزار و ۳۶۲ فرزند یتیم و ۶ هزار و ۹۵۷ فرزند محسنین اکنون تحت حمایت کمیته امداد استان هستند و ۴۰ هزار و ۷۳۶ حامی نیز در طرح اکرام ایتام و محسنین با کمیته امداد همکاری می‌کنند.

 

 

کارشناس هواشناسی خراسان جنوبی گفت: شنبه و یکشنبه با تقویت زبانه‌های پرفشار، مجدداً شاهد کاهش دمای هوا در استان خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدمحمدعلی سجادی – زارعی کارشناس هواشناسی خراسان جنوبی گفت: براساس الگوی پیش یابی هواشناسی، تا اوایل هفته آینده، شرایط جوی در اغلب نقاط استان پایدار و یکنواخت خواهد بود.

او افزود: با تضعیف زبانه‌های پرفشار، تا امشب قدری از سرمای هوا کاسته شده و دما افزایش می‌یابد.

زارعی اظهار کرد: برای شنبه و یکشنبه با تقویت زبانه‌های پرفشار، مجدداً شاهد کاهش دمای هوا در استان خواهیم بود که سبب یخبندان خواهد شد.

کارشناس هواشناسی خراسان جنوبی با اشاره به وقوع یخبندان در روز‌های آینده بیان کرد: در این مدت توصیه می‌شود از حامل‌های انرژی به صورت بهینه استفاده شود.

 

فرش‌هایی که زندگی‌ها را رنگ تازه‌ای بخشید

در دل روستاهای خراسان جنوبی، جایی که هنر فرش‌بافی نسل‌هاست در خانواده‌ها منتقل می‌شود، تحولی بزرگ در حال رخ دادن است و دستان هنرمند بافندگان به خلق فرش‌های دستباف با کیفیت بالا مشغول است.
خبرگزاری فارس- خراسان جنوبیِ؛ در دل روستاهای ایران، جایی که دست‌های پینه‌بسته بافندگان روایتگر فرهنگ و هنر اصیل این سرزمین هستند، تحولی بزرگ در جریان است.فرش دستباف، این هنر جاودان، با حمایت کمیته امداد به نمادی از امید و تلاش تبدیل شده است؛ داستان این تحول، از نگاه کمیته امداد و تولیدکنندگان این صنعت، روایتی شنیدنی است.همه‌چیز از تصمیمی ساده اما تأثیرگذار آغاز شد؛ کمیته امداد با هدف توانمندسازی خانواده‌های تحت پوشش، به سراغ هنر فرش‌بافی رفت.
روایتگر هنر و اصالت ایرانیآن‌ها با فراهم‌کردن مواد اولیه مرغوب و ارائه آموزش‌های تخصصی، به هنرمندان محلی فرصت دادند تا توانایی‌های خود را شکوفا کنند؛ به زودی، قالی‌هایی با نقش‌های ریزماهی، لچک ترنج، خشتی، بوته‌جقه و نایین از دارهای قالی آویزان شدند؛ هرکدام قصه‌ای از اصالت و زیبایی را روایت می‌کردند.رباب دلاکه یکی از بافندگان روستای بورنگ خراسان جنوبی، زنی است که سال‌ها در حاشیه زندگی می‌کرد؛ او می‌گوید: پیش از این، همیشه دغدغه معیشت داشتم؛ اما حالا نه تنها می‌توانم فرش ببافم، بلکه زندگی‌ام رنگ تازه‌ای گرفته است.این احساس نه تنها در زندگی او، بلکه در خانه‌های بسیاری دیگر نیز موج می‌زند.
بازار داخلی و خارجی به استقبال فرش‌های ایرانی آمدندبازار هم به استقبال این تلاش‌ها آمده است؛ فرش‌های دستباف، با کیفیت و طرح‌های متنوع، دل مشتریان داخلی و خارجی را ربودند. هر قالی فروخته‌شده، نه فقط درآمدی برای یک خانواده، بلکه قدمی به سوی احیای هویت فرهنگی ایران بود.یکی از سرپرستان خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد به خبرنگار فارس می‌گوید: آموزش قالیبافی در خانواده ما نسل به نسل می‌گردد؛ اما چیزی که باعث شد این هنر را جدی‌تر دنبال کنیم، حمایت‌های کمیته امداد بود.
وی اذعان داشت: وام‌هایی که به ما دادند و کمک‌هایی که کردند، راه را برایمان هموارتر کرد؛ حالا نه تنها خودم، بلکه دخترانم هم این هنر را یاد گرفته‌اند و زندگی‌مان رونق گرفته است.رضا عباسی سرپرست دیگری از روستای هندوالان خراسان جنوبی با شور و اشتیاق می‌گوید: ۵۰ میلیون تومان وام گرفتیم؛ این مبلغ واقعاً کارمان را راه انداخت؛ خدا خیرشان بدهد که ما را حمایت کردند.وی اضافه کرد: توانستیم دستگاه ببریم، مواد اولیه مثل رنگ بخریم و تولید را ادامه دهیم؛ حالا فرش‌هایمان را به کمیته امداد تحویل می‌دهیم، آن‌ها هم به تهران می‌فرستند و درآمدمان را به حسابمان واریز می‌کنند؛ هر بار که پول به دستمان می‌رسد، احساس می‌کنم یک قدم دیگر به آینده‌ای بهتر نزدیک‌تر شده‌ایم.
آموزش مهارتی و ارتقای کیفیتسمانه رضایی بافنده دیگری که تجربه طولانی‌تری در این حرفه دارد، درباره جنبه آموزشی کار چنین توضیح می‌دهد: ما فقط فرش نمی‌بافیم، بلکه دائم در حال یادگیری هستیم؛ کمیته امداد با آموزش‌های مهارتی، ما را برای بهبود کیفیت کارمان کمک می‌کند.وی تصریح کرد: از عیب‌یابی فرش گرفته تا چله‌کشی و هماهنگی نقشه‌ها، آموزش‌های دقیق و کاربردی دیده‌ایم؛ حتی با کمک آموزشگاه‌های معتبر، ایرادهای کارمان را برطرف می‌کنیم و به کیفیت بالاتری دست پیدا می‌کنیم.جهش اقتصادی در فروش فرش دستبافمحمد عرب، مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی در مصاحبه‌ای با خبرنگار فارس از جهش چشمگیر اقتصادی در فروش فرش دستباف خبر داد و گفت: بانوان هنرمند سرپرست خانوار کمیته امداد در خراسان جنوبی در هشت ماه گذشته موفق به تولید ۳۱۰ تخته فرش به متراژ ۱۲۶۰ متر مربع شده‌اند.
وی افزود: ۱۵۳۰ کارگاه قالیبافی فعال در این استان داریم که با ۲۰۰۰ بافنده همکاری می‌کنند؛ برنامه ما این است که هر سال بیش از ۵۰۰ طرح جدید را در قالب وام‌های اشتغال به این مجموعه اضافه کنیم؛ بسته به نوع فرشی که بافته می‌شود، میزان وام‌های اشتغال نیز متفاوت است.عرب همچنین در مورد فرآیند فروش توضیح داد: فرش‌های بافته‌شده روی دست بافنده نمی‌مانند؛ ما آن‌ها را از طریق کمیته و همچنین از طریق بازار به فروش می‌رسانیم.حمایت‌ در تأمین هزینه‌های فرآیند فروشمدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان‌جنوبی تاکید کرد: پس از بافت، این فرش‌ها پرداخت و شستشو می‌شوند و سپس به تهران منتقل شده و آماده فروش می‌گردند؛ هزینه‌های این فرآیند نیز با کمک کمیته امداد برای حمایت از بافندگان تأمین می‌شود.به گفته وی، از ابتدای امسال درآمد مددجویان کمیته امداد از تولید و فروش فرش‌های دستباف به ۷ میلیارد تومان رسیده است.عرب یادآور شد: این جهش اقتصادی نمونه‌ای بارز از توانمندی و تلاش بانوان هنرمند تحت پوشش کمیته امداد است که با حمایت‌های هدفمند، زندگی خود و خانواده‌شان را دگرگون کرده‌اند.
فرش‌های دستباف؛ نماد زندگی دوباره و هویت فرهنگی ایراناین روایت، داستان امید و تلاش است. داستانی که نشان می‌دهد چگونه هنر و حمایت می‌توانند دست در دست هم، جهشی اقتصادی و اجتماعی بیافرینند.فرش دستباف ایرانی، اکنون نه فقط یک کالا، بلکه نمادی از زندگی دوباره است؛ زندگی‌ای که به پشتوانه دستان هنرمند و دل‌های پرامید ساخته شده است. این تحول تنها محدود به معیشت نیست، بلکه به هویت فرهنگی و اجتماعی روستاها نیز جان تازه‌ای بخشیده است؛ این هنر، نه تنها خانه‌ها را گرم کرده، بلکه دل‌ها را نیز به هم نزدیک کرده است.

 

 

بررسی تهدیدها و فرصت‌های درمان و پیشگیری دیابت در خراسان جنوبی

دیابت به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های بهداشت عمومی در سطح جهانی شناخته می‌شود و خراسان جنوبی نیز از این قاعده مستثنی نیست. شیوع روزافزون این بیماری در استان، تهدیدی جدی برای سلامت جامعه به شمار می‌آید.
خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی، دیابت، این بیماری خاموش و پیچیده، نه‌تنها یک چالش بهداشتی در خراسان جنوبی بلکه در سراسر کشور و جهان است. با سرعتی که تغییرات سبک زندگی و صنعتی‌شدن جوامع بر عادات غذایی و فعالیت بدنی افراد تحمیل کرده است، شمار مبتلایان به این بیماری مزمن هر سال افزایش می‌یابد.دیابت تنها یک افزایش ساده قند خون نیست؛ این بیماری سیستمی همه اندام‌های بدن را درگیر می‌کند و عوارض جبران‌ناپذیری مانند نارسایی کلیه، نابینایی، سکته قلبی و زخم‌های دیابتی را به همراه دارد. در خراسان جنوبی، روند شناسایی مبتلایان به دیابت و مراقبت از آنان طی سال‌های اخیر پیشرفت کرده است، اما همچنان چالش‌های متعددی از جمله ضعف در آگاهی‌بخشی عمومی، کمبود امکانات پیشگیری و درمان، و عدم دسترسی مناسب به بیمه‌های حمایتی وجود دارد.
در این راستا، گفت‌وگویی با یکی از متخصصان غدد و متابولیسم صورت گرفت تا دیدگاه‌های تخصصی و نکات کلیدی درباره این بیماری ارائه شود.علل و نقش سبک زندگی در پیشگیری از دیابتدکتر راضیه آیتی ابتدا بر اهمیت شناخت دیابت به عنوان یک بیماری متابولیک تأکید داشت: دیابت نوع ۱، که معمولاً در سنین کودکی و جوانی ظاهر می‌شود، ناشی از تخریب خودایمنی سلول‌های بتای لوزالمعده است؛ در مقابل، دیابت نوع ۲ عمدتاً در افراد بزرگسال دیده می‌شود و معمولاً نتیجه ترکیبی از مقاومت به انسولین و کاهش ترشح آن است.این متخصص توضیح داد: اگرچه ژنتیک در هر دو نوع دیابت نقش دارد، اما سبک زندگی به ویژه در دیابت نوع ۲، عامل اصلی پیشرفت بیماری است؛ شیوه زندگی کم‌تحرک، رژیم غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات، و چاقی از عوامل اصلی خطر به شمار می‌روند؛ به همین دلیل، پیشگیری از دیابت نوع ۲ تا حد زیادی در گرو اصلاح این عادات است.اهمیت غربالگری و آزمایش‌های خونی در شناسایی بیماریوی با اشاره به علائم دیابت، تأکید کرد: افزایش تشنگی، تکرر ادرار، کاهش وزن ناگهانی و خستگی غیرمعمول از شایع‌ترین نشانه‌های اولیه این بیماری هستند؛ با این حال، بسیاری از بیماران نوع ۲ ممکن است برای سال‌ها بدون علامت باقی بمانند، که این موضوع بر ضرورت غربالگری و چکاپ‌های منظم تأکید می‌کند.در مورد روش‌های تشخیص، وی یادآور شد: آزمایش‌های خونی مانند اندازه‌گیری قند خون ناشتا، آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) و تست تحمل گلوکز از ابزارهای اصلی تشخیص بیماری هستند؛ این آزمایش‌ها نه تنها به تأیید وجود بیماری کمک می‌کنند، بلکه وضعیت کنترل قند خون بیمار را نیز مشخص می‌کنند.
از تغییر سبک زندگی تا دارو و کنترل قند خوندر ادامه، بحث به موضوع درمان و مدیریت بیماری کشیده شد؛ این متخصص یادآور شد: درمان دیابت نوع ۱ بدون تزریق انسولین امکان‌پذیر نیست؛ از سوی دیگر، در دیابت نوع ۲، رویکرد درمانی اغلب با تغییر سبک زندگی آغاز می‌شود.وی افزود: اگر این اقدامات کافی نباشند، داروهای خوراکی یا حتی انسولین ممکن است تجویز شوند؛ همچنین، کنترل دقیق قند خون برای پیشگیری از عوارض بلندمدت دیابت مانند بیماری‌های قلبی-عروقی، مشکلات کلیوی، آسیب‌های عصبی و اختلالات بینایی بسیار حیاتی است.آگاهی‌بخشی و پیشرفت‌های پزشکی در مدیریت دیابتوی همچنین به اهمیت آگاهی بیماران درباره این بیماری پرداخت و بیان کرد: آموزش بیماران، نقشی کلیدی در مدیریت دیابت دارد؛ این شامل آموزش در مورد رژیم غذایی مناسب، نحوه پایش قند خون و اهمیت فعالیت بدنی است.متخصص تأکید کرد: بیماران باید درک کنند که دیابت یک بیماری قابل مدیریت است و با همکاری مستمر با تیم درمانی می‌توانند زندگی سالم و فعالی داشته باشند.در پایان، این متخصص به جدیدترین پیشرفت‌های پزشکی در درمان دیابت اشاره کرد. وی توضیح داد: ابزارهایی مانند پمپ‌های انسولین، سنسورهای پایش مداوم قند خون، و داروهای نسل جدید نظیر آگونیست‌های GLP-1 و مهارکننده‌های SGLT2 چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای برای بیماران فراهم کرده‌اند؛ این پیشرفت‌ها به کاهش عوارض و بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک قابل توجهی می‌کنند.
بررسی شیوع و نیاز به غربالگری گسترده‌ترمجید شایسته، معاون دانشگاه علوم پزشکی خراسان جنوبی در ‌گفت‌وگو با خبرنگار ما به بررسی وضعیت دیابت در این استان، چالش‌ها و برنامه‌های پیشگیری و درمان پرداخت.وی در ابتدا با اشاره به نرخ شیوع دیابت در خراسان جنوبی توضیح داد که این استان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، سبک زندگی سنتی، و الگوهای تغذیه‌ای متفاوت، با شرایط منحصربه‌فردی در مواجهه با دیابت روبه‌رو است.به گفته وی، بر اساس آخرین آمارها، حدود ۱۲ درصد از جمعیت بزرگسال استان مبتلا به دیابت هستند، که بخش قابل توجهی از این افراد از بیماری خود بی‌اطلاع‌اند؛ این مسئله ضرورت غربالگری گسترده‌تر را بیش از پیش نشان می‌دهد.عوامل افزایش شیوع دیابت در خراسان جنوبیوی همچنین خاطرنشان کرد: سبک زندگی، کم‌تحرک و تغییرات الگوی تغذیه، از مهم‌ترین عوامل افزایش شیوع دیابت در خراسان جنوبی است. وی تصریح کرد: مصرف زیاد قند و چربی در رژیم‌های غذایی محلی و کاهش فعالیت بدنی در سال‌های اخیر، این روند را تشدید کرده است.معاون دانشگاه علوم پزشکی استان اذعان داشت: در مناطق روستایی و دورافتاده استان، دسترسی به مراکز درمانی و تجهیزات پیشرفته پزشکی محدودتر است؛ برای رفع این چالش، برنامه‌های متعددی در حال اجراست، از جمله تقویت شبکه‌های بهداشت و درمان، تأمین نیروی متخصص در مناطق کم‌برخوردار، و راه‌اندازی کلینیک‌های سیار دیابت.
وی همچنین به برنامه‌های پیشگیری و آموزش اشاره کرد و گفت: ما تلاش کرده‌ایم با همکاری نهادهای مختلف، کمپین‌های آگاهی‌بخشی در سطح استان برگزار کنیم.وی گفت: آموزش در مدارس، برگزاری کارگاه‌های تغذیه سالم برای خانواده‌ها، و مشاوره‌های رایگان در مراکز درمانی از جمله این اقدامات هستند.وی یادآور شد: این برنامه‌ها نه تنها بر پیشگیری از دیابت، بلکه بر تشویق افراد به مدیریت بهتر بیماری نیز تمرکز دارند.در بخش دیگری از این گفت‌وگو، دکتر شایسته به چالش‌های اقتصادی بیماران دیابتی پرداخته شد. وی اظهار کرد: هزینه‌های بالای درمان، از جمله خرید داروها، تجهیزات پایش قند خون و انسولین، فشار زیادی بر خانواده‌ها وارد می‌کند؛ برای رفع این مشکل، برنامه‌هایی مانند ارائه یارانه دارویی و پوشش بیمه‌ای گسترده‌تر در دستور کار قرار گرفته است.تجهیزات پیشرفته و همکاری‌های گسترده برای مقابله با دیابت در خراسان جنوبیمعاون دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد: در سال‌های اخیر، مراکز درمانی استان به تجهیزات پیشرفته‌تر مانند پمپ‌های انسولین و دستگاه‌های پایش مداوم قند خون مجهز شده‌اند. وی گفت: همچنین، با راه‌اندازی کلینیک‌های تخصصی دیابت، خدماتی نظیر پایش جامع، ارزیابی عوارض و درمان‌های پیشرفته در دسترس بیماران قرار گرفته است.وی در پایان تأکید کرد: برای مقابله با دیابت به همکاری گسترده‌تر جامعه نیاز است؛ مردم، نهادهای آموزشی، مراکز درمانی و حتی صنایع غذایی باید در کنار هم تلاش کنند تا این بیماری تحت کنترل قرار گیرد.وی با ابراز امیدواری نسبت به آینده، گفت که با اجرای دقیق برنامه‌های پیشگیری و توسعه امکانات درمانی، می‌توان بار بیماری دیابت را در خراسان جنوبی کاهش داد و کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشید.
در نهایت، دیابت به عنوان یک بیماری مزمن و پیچیده، چالش‌های متعددی برای سیستم بهداشت و درمان خراسان جنوبی به همراه دارد؛ با این حال، با تلاش‌های مستمر و همکاری گسترده بین مسئولین، متخصصان، و مردم، می‌توان امیدوار بود که شیوع این بیماری کاهش یابد و کیفیت زندگی افراد مبتلا بهبود یابد.برنامه‌های پیشگیری، افزایش آگاهی عمومی، و تسهیل دسترسی به خدمات درمانی از جمله اقداماتی هستند که به تدریج اثرات مثبت خود را بر سلامت جامعه نشان خواهند داد.خراسان جنوبی با مشکلات خاص خود در حوزه دیابت روبه‌رو است، اما اقداماتی که در حال انجام است، نویدبخش آینده‌ای بهتر در زمینه کنترل و پیشگیری از دیابت در استان است؛ لازم است که تمامی نهادها و ارگان‌ها به این بحران سلامت عمومی توجه ویژه‌ای داشته باشند و به صورت هماهنگ و موثر به مقابله با این بیماری پرداخته و از بروز عوارض آن جلوگیری کنند.با توجه به این که دیابت در صورت عدم مدیریت صحیح می‌تواند منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود، اهمیت اقدامات پیشگیرانه و درمانی برای کنترل آن بیش از پیش مشخص می‌شود؛ در این مسیر، حمایت از بیماران دیابتی و تلاش برای کاهش هزینه‌های درمانی آنان، می‌تواند به عنوان یک اولویت در برنامه‌های آینده در نظر گرفته شود.امید است که با ارتقای سطح آگاهی و برنامه‌های درمانی و پیشگیرانه، استان خراسان جنوبی بتواند گامی موثر در کاهش بار بیماری دیابت بردارد و به عنوان الگویی در سطح کشور در مبارزه با این بیماری شناخته شود.

 

 

احیای هنر قالیبافی خواسته زنان روستای “چاج”

زنان روستای چاج شهرستان بیرجند با توجه به قدمت حدود یک قرن هنر قالیبافی این روستا، خواستار احیای آن با همیاری بسیج سازندگی سپاه انصار الرضا (ع) خراسان جنوبی شدند.
خبرگزاری فارس – خراسان جنوبی؛ آن‌چه در صدر خواسته‌های روستاییان خراسان جنوبی به‌ویژه با استمرار ٢۴‌ساله قهر طبیعت قرار دارد اشتغال‌زایی است چرا که اگر این مهم در روستا‌ها فراهم آید به طور حتم از مهاجرت روستاییان و عواقب ناشی آن جلوگیری به عمل خواهد آمد.اما نکته اساسی این است که روستاییان خود باید برای ایجاد اشتغال در موطن خویش پا پیش بگذارند چرا که هم خود واقف به توانمندی‌ها و هم سرمایه‌های خویش‌اند.نمونه این پا پیش نهادن هم به مطالبه اهالی روستای چاج بیرجند برمی گردد که روز پنج‌شنبه گذشته از عالی‌ترین مقام دولت در خراسان جنوبی (استاندار) و همچنین فرمانده سپاه انصارالرضا علیه‌السلام و مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی خواستند تا ضمن حضور در این‌روستا خواسته آن‌ها را هم مورد بررسی قرار دهند و زمینه اشتغال زنان این‌روستا را آن هم مشارکت خودشان که راه اندازی صندوق قرض‌الحسنه روستایی فراهم آورند.توانمندی این نقطه روستایی مرکز خراسان جنوبی نیز وجود ١٠٠ هنرمند قالیبافی است که به‌واسطه رکورد صنعت فرش دستباف در این سال‌ها کارگاه‌های قالیبافی آن‌ها تعطیل شده و خواسته آن‌ها احیای این هنر و همچنین هنر پارچه‌بافی سنتی و دیگر مشاغلی است که می‌تواند زمینه امرار معاش زنان این‌روستا را در کنار مردان آن که در یک واحد مرغداری در نزدیکی چاج مشغول به‌کارند فراهم آورد.

احیای هنر فرش بافی

آن طور که مهدی هنری، مسئول بسیج سازندگی سپاه انصار الرضا علیه‌السلام خراسان جنوبی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: در حلقه راهبردی کارآفرینی و توسعه اشتغالی که روز پنج‌شنبه در روستای چاج با حضور فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) استان تشکیل شده بانوان “چاج” از توانمندی‌ها و همچنین ایده‌هایی که برای اشتغال‌زایی دارند سخن به میان آوردند و همین موضوع سبب شد تا بانوان روستا در جریان ایده‌ها و توانمندی‌های یک دیگر قرار گیرند.وی با اشاره انجام مقدمات لازم را سوی بانوان روستای چاج برای تشکیل صندوق قرض‌الحسنه روستایی ادامه داد: بسیج سازندگی هم قرار شد از طریق راهبران شغلی آموزش‌های لازم را به آن‌ها برای ایجاد اشتغال و همچنین تولید و بازاریابی ارائه دهد.همچنین اگر برای راه اندازی کار تولیدی نیاز به تسهیلات نیز باشد این منابع در قالب مشاغل خرد و خانگی به آن‌ها پرداخت شود.به گفته وی براساس گفته‌های بانوان “چاج” این‌روستا ١٠٠ بافنده فرش دستباف دارد که در این سال‌ها به دلیل رکود صنعت فرش اغلب دار‌های آن تعطیل شده و از رده خارج شده است.مسئول بسیج سازندگی سپاه انصار الرضا (ع) خراسان جنوبی به این نکته نیز اشاره کرد که به گفته اهالی فرش دستباف “چاج” جزو برند‌های شناخته شده به‌حساب می‌آید.هنری با بیان این که زنان روستای چاج خواستار راه اندازی کارگاه‌های پارچه‌بافی سنتی نیز بودند افزود: زمینه‌سازی برای ایجاد اشتغال در این‌روستا نیاز به بانک اطلاعاتی دارد که قرار شد این اقدام نیز انجام شود.

چاچ نام قدیمی شهر تاشکند

روستای چاج، روستایی در دهستان باقران بخش مرکزی شهرستان بیرجند است. این روستا، در محل تقاطع دره خراشاد و دشت خراشاد قرار گرفته و فاصله آن از مرکز استان (بیرجند) ۲۱ کیلومتر است. در لغت نامه دهخدا این روستا این چنین معرفی شده است: «دهی از دهستان نهارجانات بخش حومه شهرستان بیرجند ۳۰ هزارگزی جنوب خاوری بیرجند. دامنه معتدل با ۵۲۱ تن سکنه، آب آن از قنات تامین می شود. محصول آنجا غلات و پنبه و زعفران و ابریشم، شغل اهالی زراعت و قالی بافی، راه آن مالرو است. کلاته های نو، زنج، ابوطالب حسن یزدی، تاج کوه جزء این ده است». در مورد وجه تمسیه روستای چاج چنین استنباط می شود که چاج همان «چاچ» بوده است یعنی نام قدیمی شهر تاشکند، پایتخت کنونی کشور ازبکستان که در شاهنامه نیز بدان اشاره شده، ولی به مرور زمان در زبان مردم محلی بیرجند، به چاج تبدیل شده و اهالی آنجا را چاجی می نامند. البته عده ای از اهالی چاج هستند که با نام چاچی شناخته می شوند که برگرفته از همان نام باستانی چاچ است.آغاز قالی بافی در بیرجند از چاجدر سال ۱۳۰۷ شخصی به نام (حاجی ملک) از بیرجند، در روستا دارهای قالی را برای اشتغال مردان و زنان آورده و ایجاد یک صنعت جدید کرد. با توجه به شواهد تاریخی قالیبافی در بیرجند از چاج شروع شده، ولی به مرور زمان در سطح روستاهای بیرجند گسترش یافته است.از قالی های بیرجند تعداد زیادی به یادگار مانده که در موزه فرش ایران و در مجموعه آستان قدس رضوی نگهداری می شود که اکثراً بافت روستای چاج بیرجند و منطقه اطراف آن هستند.از آن به بعد تاکنون قالیبافی در این روستا رونق داشته ولی هم اکنون به دلیل نبود بازار های جهانی و استقبال و درآمد کم و … رونق چندانی ندارد.
کشاورزی نیز در این روستا افت بسیار زیادی کرده و دلیل عمده آن کم آبی و خشکسالی است که کشاورزان در این کمبود آب برای حفظ همان باغهای خود تلاش دارند. محصولات کشاورزی عمده این روستا زعفران، زرشک، عناب و توت است.