اخبار خراسان جنوبی

 

دو هزار و ۲۶ روستا در خراسان جنوبی گازرسانی شده است

دو هزار و ۲۶ روستا در خراسان جنوبی گازرسانی شده است

بیرجند- مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر دو هزار و ۲۶ روستا در خراسان جنوبی گازرسانی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، رحمان محمودی ظهر یکشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: در حوزه گازرسانی ما جزو استان‌های جوان هستیم ولی در همین مدت اقدامات بسیار ارزشمندی در زمینه گاز رسانی به شهرها و روستاهای استان صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه هر آنچه در حوزه گازرسانی انجام شده نتیجه تلاش‌های همکاران و مدیران گذشته نیز است، بیان کرد: ۳۲ شهر خراسان جنوبی به صورت صد در صد از نعمت گاز بهره مند هستند.

محمودی ادامه داد: در حوزه روستاها نیز وظیفه قانونی ما گازرسانی به ۹۱۶ روستا بالای ۲۰ خانوار بوده است ولی فرصتی برای گازرسانی دور دست نیز فراهم شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو هزار و ۲۶ روستا در خراسان جنوبی گازرسانی شده است، گفت: به عبارت دیگر در خراسان جنوبی روستایی وجود ندارد که کد آبادی داشته ولی گازرسانی نشده باشد.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برای ما پایداری جمعیت در مرز اهمیت خاصی دارد، بیان کرد: در این راستا در سال گذشته به مرز استان، حتی در پایگاه و برجک‌های دیده بانی نیز گازرسانی شد.

محمودی افزود: به عبارت دیگر ضریب نفوذ گاز در خراسان جنوبی تا مرز افغانستان پیش رفته است.

وی یادآور شد: ۴۲ سایت نهضت ملی مسکن در خراسان جنوبی داریم که از این میزان کار گازرسانی به ۳۰ سایت به صورت کامل انجام شده و برای ۱۲ سایت دیگر نیز کار گازرسانی در دستور کار قرار دارد.

 

 

بهره گیری از تکنولوژی پهبادها برای صیانت از مرز

جانشین فرمانده مرزبانی فراجا: با استفاده از پهپاد‌های پیشرفته در حال عبور از روش‌های سنتی حفظ و مراقبت مرز هستیم.

بهره گیری از تکنولوژی پهبادها برای صیانت از مرز
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، جانشین فرمانده مرزبانی فراجا امروز در مراسم تودیع و معارفه فرمانده مرزبانی خراسان جنوبی گفت: امروزه در حال گذر از روش سنتی مرزبانی به  هستیم تا به حوزه مرزبانی نوین و مدرن برسیم.
سردار ستاره افزود: همچنین برای پایش مناطق حساس مرزها با استفاده از فیبر‌ نوری و نصب دوربین‌، تصاویر برای بهره برداری در حوزه تاکتیکی و فرماندهان بالا دست ارسال می‌شود.
وی گفت: موضوع دیگر پایش هوایی مرز است که بتوانیم هزینه‌های مرزداری و ایجاد امنیت برای کشور را کاهش دهیم که این موضوع نیز در حال انجام است.
جانشین فرمانده مرزبانی فراجا افزود: شرکت‌های متعدد دانش بنیان برای ساخت پهباد‌ داوطلب شده اند که استفاده از آنها در حال آزمایش است.
سردار ستاره همچنین با بیان اینکه کشور همسایه نیز برای ایجاد امنیت بر اساس قرارداد‌های مرزی باید تلاش کند گفت: در این راستا ایجاد راه و جاده ، پاسگاه و اجرای قوانین در دست اجراست.
وی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی تبادلات مرزی و تجاری خوبی با کشور افغانستان در جریان است افزود: با به کار گیری دستگاه‌های ایکس ری و آشکارساز‌های بیشتر به دنبال سرعت بخشیدن به این موضوع هستیم.
سردار ستاره با اشاره به اینکه خراسان جنوبی به واسطه نقش مرزنشینان و مرزبانان در حوزه امنیت، کارنامه درخشانی دارد گفت : حضور مرزنشینان در نقطه صفر مرزی، نشان دهنده امنیت حاکم بر منطقه است.
جانشین فرمانده مرزبانی فراجا گفت: با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از ابزار‌های نوین باید در جذب رشته‌های مختلف تجدید نظر کرد و در آینده در رشته‌های آی تی، برق و الکترونیک، رایانه ، جغرافیای سیاسی و حقوق بین الملل تخصصی‌تر به مرز نگاه کنیم و در این رشته‌ها هم جذب داشته باشیم تا در کنار نیرو‌های نظامی بازوان پر قدرت نظامی و نیرو‌های واکنش سریع، بتوانیم از این تخصص‌ها به خوبی بهره برداری کنیم.
استاندار خراسان جنوبی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه امروز بالاترین نعمت جمهوری اسلامی ایران به واسطه حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی و پشتیبانی‌های مردم، امنیت است گفت: ایران اسلامی با وجود مرز مشترک با ۱٧ کشور  که اغلب جزو ناامن‌ترین کشور‌های دنیا هستند از امن‌ترین کشورهای جهان است.
آقای هاشمی با بیان اینکه یکی از مسایلی که سبب تثبیت و پایداری امنیت می‌شود، توجه به اقتصاد شهر‌ها و روستا‌های مرزی است گفت: توجه ویژه به معیشت، اقتصاد و مسکن از سیاست‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت چهاردهم است.
وی افزود: مردم باید در حاشیه مرز‌ها از امکانات بهداشتی، فرهنگی و عمرانی لازم برخوردار باشند.
سرهنگ خسروی، جانشین مرزبانی خراسان جنوبی نیز در این مراسم با اشاره به کشف ۵۵۴ کیلوگرم مواد مخدر با تلاش نیروهای مرزبانی استان در سال ۱۴۰۳ گفت: همچنین در این مدت ۱۵۳ هزار و ۲۷۰ لیتر سوخت غیر مجاز و ۳۵۴ متجاوز دستگیر شدند.
در مراسم امروز سرهنگ جواد رفیعی به عنوان فرمانده مرزبانی خراسان جنوبی معرفی شد.

پایان آذر آخرین فرصت املاکی‌ها برای پیوستن به کاتب

آخرین فرصت املاکی‌ها برای پیوستن به کاتب پایان آذر است.

پایان آذر آخرین فرصت املاکی‌ها برای پیوستن به کاتب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در چهارمین نشست شورای راهبری اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول گفت: قانون الزام ثبت رسمی اموال غیرمنقول از ۴ خرداد ۱۴۰۳ اجرایی شده است و اسناد مالکیتی که به رنگ سبز صادر می‌شود باید به صورت رسمی در دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسد.
حجت‌الاسلام زارع حسینی افزود:هدف از اجرای این قانون اعتبار زدایی از اسناد دستی و جلوگیری از کلاهبرداری، معاملات معارض و گرانی در حوزه زمین و مسکن و ساختمان است.
وی گفت: برای معامله در بنگاه‌ها باید پیشنویس قراردادی را تنظیم کنند که این پیشنویس به دفاتر اسناد رسمی می‌رود و قرارداد رسمی صادر می‌شود.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی افزود: گام اول در اجرای این طرح این است که مشاوران املاک به سامانه کاتب که سازمان ثبت اسناد و املاک کشور طراح آن است وصل شوند.
حجت‌الاسلام زارع حسینی افزود: در خراسان جنوبی از مجموع ۸۱۳ بنگاه املاک تاکنون ۶۱۰ بنگاه یعنی ۷۱ درصد به سامانه متصل شده اند و رتبه استان در کشور از این باب پنجم است.
وی افزود: برخی از بنگاه داران خراسان جنوبی فوت شده اند که ورثه فرصت دوساله برای انحصار وراثت دارند و بایدتکلیف را مشخص کنند، برخی پروانه کسب خود را باطل کرده اند، مابقی تا پایان آذر فرصت پیوستن به کاتب را دارند و چنانچه امتناع کنند پروانه کسبشان ابطال می‌شود.

 

 

 

بخش خصوصی پای انتقال آب از دریای عمان بیاید

هاشمی با بیان اینکه پروژه های آبرسانی آب شرب جز مهمترین اولویت ها است، گفت: در پروژه انتقال آب از دریای عمان از واحدهای تولیدی و صنعتی دعوت می کنیم تا پای کار بیایند تا با کمک آنها بتوانیم بحث انتقال را به جد پیگیر باشیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سیدمحمدرضا هاشمی امروز یک شنبه (۱۱ آذر) در جمع خبرنگاران «شبستان، صدا و سیما و تابناک» در حاشیه بازدید از تصفیه خانه آب شرب بیرجند اظهار داشت: نزدیک به صد در صد پساب فاضلاب شهر بیرجند کار انجام گرفته و ورودی پساب فاضلاب متغیر بیش از ۳۱٠ تا ۳۲٠ لیتر بر ثانیه است.

 

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه اولویت ما در استان خراسان جنوبی تامین آب شرب است، افزود: در شهر بیرجند نیاز آب تقریبا یک هزار و ۱۵٠ لیتر بر ثانیه است و از بیش از ۶ دشت در حال حاضر آب تامین می شود.

 

وی با اشاره به اینکه در پنج دشت صد در صد پروژه انتقال آب اجرا شده و آب هدایت می شود، ادامه داد: پروژه دشت مختاران هم در دستور کار قرار دارد و تقریبا ۴۳ درصد پیشرفت دارد و بیش از ۱۵٠ لیتر آب بر ثانیه به بحث آب شرب حوزه شهر بیرجند تزریق خواهد کرد.

 

استاندار خراسان جنوبی در خصوص تصفیه خانه آب و فاضلاب عنوان داشت: مخزن بزرگی را پیش بینی کرده اند که قابل آب گیری است و در بحث مصرف بهینه آب باید دقت لازم را مردم داشته باشیم.

 

وی با تاکید بر اینکه پروژه های آب رسانی آب شرب جزو اولویت ها است، افزود: در بحث خط انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس که برخی از استان ها برخوردار شدند و البته بیشتر در حوزه صنعت است از واحدهای تولیدی و صنعتی دعوت می کنیم تا پای کار بیایند تا با کمک بخش خصوصی بتوانیم بحث انتقال را به جد پیگیر باشیم.

 

هاشمی در ادامه گفت: نمایندگان استان نیز پیگیر این موضوع هستند و از طریق نهاد ریاست جمهوری و وزارت نیرو هم این پروژه را به جد پیگیری خواهیم کرد که دیگر دغدغه ای برای تامین آب در حوزه صنایع و حتی در حوزه کشاورزی نداشته باشیم.

 

استاندار خراسان جنوبی در خصوص پروژه دشت مختاران اظهار داشت: این پروژه بیش از ۴۳ درصد پیشرفت دارد و تاکنون تقریبا ۲٠٠ میلیارد تومان هزینه شده است و برای اتمام پروژه حتما از طریق وزارت نیرو باید پیگیر باشیم و در اولین فرصت نشستی را با وزیر نیرو برای پروژه های آبرسانی خواهیم داشت.

 

وی ادامه داد: از پتانسیل بسیج سازندگی هم در این زمینه باید استفاده شود چون برخی از پروژه ها در مناطق محروم از جمله مجتمع آبرسانی در اختیار بسیج قرار دارد و در بحث پروژه ها و مجتمع های بزرگ و به ویژه خط انتقال مختاران قطعا پیگیری خواهیم کرد و تلاش ما این است که مردم شهر بیرجند و دیگر شهرها در تابستان دغدغه ای برای آب نداشته باشند.

 

هاشمی در خصوص بحث جداسازی آبیاری فضای سبز از آب شرب بیان کرد: البته برخی از شهرداری ها در این زمینه اقدام کردند و برخی هم در حال اقدام هستند و شهرداران با حمایتی که شورای شهر خواهند داشت بحث جداسازی فضای سبز را عملیاتی کنند.

 

وی ادامه داد: شهر بیرجند جز اولین شهرهایی است که از آب لوله برخوردار بوده است و اکنون بیش از ۲۸ درصد آب آن به دلیل فرسودگی شبکه هدررفت دارد بنابراین بحث اصلاح شبکه در برخی از نقاط شهری برای جلوگیری از هدر رفت آب را در دستور کار قرار دارد.

 

استاندار خراسان جنوبی گفت: تامین آب به ویژه آب شرب جز اولویت ها است و تامین آب برای صنایع از پساب فاضلاب استفاده خواهد شد.

 

وی به لزوم جلوگیری از مصرف بی رویه آب اشاره کرد و افزود: کشاورزان در بحث نصب کنتور هوشمند در چاه ها اقدام کرده اند و در بحث مصرف آب دقت کردند و مردم می توانند بهترین کمک را برای جلوگیری از مصرف بی رویه آب داشته باشند.

 

هاشمی در ادامه گفت: یک دغدغه در شهر طبس داریم و یکی از شهرهای دارای تنش آبی است که آن را به جد پیگیری خواهیم کرد تا دغدغه مردم را به حداقل برسانیم.

 

استاندار خراسان جنوبی با اشاره اینکه خراسان جنوبی یک استان پهناور است، عنوان کرد: این استان جزو استان های خشک کشور است که با اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری باید منابع را مدیریت کنیم و برخی از حوزه های آبی در مرز را باید هدایت کنیم تا روستاها و شهرهای مرزی بتوانند از آن استفاده کنند.

 

 

 

شهر بیرجند تابستان ۱۴۰۴ نباید با تنش آبی مواجه شود

هاشمی با تاکید بر اینکه شهر بیرجند نباید در تابستان آینده با تنش آبی روبرو شود، گفت: با اطلاع رسانی به مردم و صرفه جویی در مصرف آب، می توانیم به این مهم دست پیدا کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سیدمحمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی امروز یک شنبه (۱۱ آذر) در ششمین روز از آغاز بکار رسمی خود در این استان، از تصفیه خانه فاضلاب و آب شرب بیرجند و همچنین ایستگاه پمپاژ محمدشهر خوسف بازدید کرد.

 

وی در این بازدیدها ضمن تاکید بر اینکه شهر بیرجند نباید در تابستان آینده با تنش آبی روبرو شود، افزود: این شهر یک هزار و ۱۵۰ لیتر بر ثانیه نیاز آبی دارد که با اطلاع رسانی به مردم و صرفه جویی در مصرف آب شرب، می توانیم به این مهم دست پیدا کنیم.

 

همچنین «عباس سارانی» مدیرعامل آب منطقه ای خراسان جنوبی در حاشیه این بازدیدها، با اشاره به اینکه از ابتدای سال زراعی تاکنون بیش از ۱۰ میلی متر بارندگی در استان ثبت شده است، گفت: طبق پیش بینی ها در پاییز و زمستان امسال، بارندگی کمتری نسبت به سال قبل خواهیم داشت.

 

وی به کسری مخازن در بشرویه هم اشاره کرد و با تاکید بر اینکه سالانه بیش از ۵۰ سانتی متر از آب بیرجند را از دست می دهیم، ادامه داد: اگر به همین روال پیش برویم، در ۳۵ سال آینده از نظر منابع آبی در وضعیت خطرناکی قرار خواهیم داشت.

 

سارانی شاخص آسیب پذیری بر اساس حجم یک مخزن به چاهها را در خراسان جنوبی ۲ برابر کشور اعلام کرد و افزود: در حال سه هزار و ۸۱۶ حلقه چاه کشاورزی، ۶ هزار و ۹۸۲ رشته قنات و ۲۸۰۰ چشمه در استان وجود دارد که بیش از ۹۱۱ میلیون متر مکعب آب دارند.

 

به گفته وی، برداشت آب از چاهها ۷۳ درصد، قنوات ۲۳ و چشمه ها ۴ درصد است که از این ارقام، ۹ درصد در بخش آب شرب، ۳ درصد صنعت و ۸۸ درصد در بخش کشاورزی مصرف می شود.

 

مدیرعامل آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه کشور ۵۵ درصد وابسته به منابع آب زیرزمینی است، ادامه داد: خراسان جنوبی ۹۵ درصد به منابع آبی زیرزمینی وابسته است.

 

وی با تاکید بر اینکه طبق سند سازگاری با کم آبی باید ۱۷۵ میلیون مترمعکب کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی داشته باشیم؛ کنترل مصرف، اتمام طرح های تغذیه مصنوعی نیمه تمام، اجرای طرح های تغذیه مصنوعی در دست مطالعه، اجرای طرح های آبرسانی به شهرهای بیرجند و طبس، مطالعه طرح های آبرسانی به شهرهای فردوس، درمیان و قاین و تامین آب شرب و صنعت از دریای عمان را از اقدامات در حال انجام برای بهبود وضعیت موجود اعلام کرد.

 

سارانی از استاندار خراسان جنوبی خواست در زمینه مطالعه طرح آبرسانی به زیرکوه در حال گرفتن ماده ۲۳ است، دستورات لازم به منظور برخورداری از اعتبارات سال آینده را صادر کند.

 

مدیرعامل آب منطقه ای خراسان جنوبی همچنین مطالعه سد مخزنی روستای مشوکی به منظور جلوگیری از هدر رفت ۷ تا ۱۰ میلیون متر مکعب آب و انجام مطالعات تامین آب شرب شهرستان های مرزی را ضروری برشمرد.

 

مهدی دوستی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی هم در این بازدید یادآور شد که تا پایان امسال جداسازی آب شرب از فضای سبز تا پایان سال انجام خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

سرهنگ «رفیعی» فرمانده مرزبانی خراسان جنوبی شد

طی مراسمی با حضور جانشین فرمانده مرزبانی فراجا سرهنگ جواد رفیعی به عنوان فرمانده مرزبانی خراسان جنوبی معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، طی مراسمی با حضور سردار سرتیپ دوم پاسدار جلال ستاره، جانشین مرزبانی فراجا، هاشمی استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسئولان استان «سرهنگ جواد رفیعی» به عنوان فرمانده مرزبانی خراسان جنوبی معرفی شد و از زحمات سردار حسین دهکی فرمانده پیشین قدردانی شد.

 

سردار ستاره در این مراسم با  تاکید بر اینکه خراسان جنوبی به دلیل نقش مرزنشینان و مرزبان در حوزه امنیت، کارنامه درخشانی دارد، گفت: حضور مرزنشینان در نقطه مرزی نشان دهنده امنیت حاکم بر این منطقه است.

 

وی بر لزوم تامین زیرساخت های مناسب برای مرزنشینان تاکید کرد و افزود: مرزبانی باید به‌عنوان دیوار بلند، مانع از ورود امواج ناامن به داخل کشور شود.

 

جانشین مرزبانی فراجا خاطرنشان کرد: با استفاده از پهپادهای پیشرفته در حال عبور از روش‌های سنتی حفظ و مراقبت مرز هستیم.

 

 

بهره مندی ۲۸ روستای خراسان جنوبی از خدمات رایگان جهاد دامپزشکی

اردوی جهادی در تمامی شهرستانهای خراسان جنوبی با عنوان طریق القدس در هفته بسیج در ۲۸ روستای خدمت رسانی کرد.

۸ روستای از خدمات رایگان جهاد دامپزشکی به نام شهدای طریق القدس بهره‌مند شدند
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، مسئول امور مرتبط به جهاد دامپزشکی استان از برگزای جهاد دامپزشکی با عنوان طریق القدس در هفته بسیج در سراسر استان خراسان جنوبی خبر داد.

محمدزاده گفت: این رزمایش جهادی در هفته بسیج برگزار شد و خراسان جنوبی همچون تمامی اردو‌های جهادی گذشته در این اردوی جهادی نیز خوش درخشید و به ۲۸ روستای محروم خدمت رسانی کرد.

محمدزاده گفت: ۲۶ گروه دامپزشکی در این اردوی جهادی و ۵۷ نفر از کارکنان در استان به بهره برداران این حوزه خدمات ارائه دادند.

وی گفت: در این اردوی جهادی بیش از ۱۴ هزار و ۵۰۰  راس دام سبک واکسینه شدند و ۱۰۶ هزار متر مربع اماکن دامی عملیات سم پاشی و ضد عفونی انجام شد و بیش از دو هزار و ۵۰۰ دام نیز مورد سم پاشی قرار گرفتند.

محمدزاده از ویزیت رایگان بیش از ۸۰۰ راس دام خبر داد و افزود: ۲۷ کلاس آموزش نیز در این روستا‌ها توسط همکاران دامپزشکی برگزار شد.

 

 

هم اکنون در حال انجام است؛
🔸بازدید استاندار خراسان جنوبی از تصفیه خانه فاضلاب بیرجند

 

 

 

 

 

اهدای فرش دستباف به خانه هلال روستای تقاب برای جبهه مقاومت
🔻خانواده ای از روستای تقاب شهرستان خوسف با اهدای فرش دستبافت به ارزش ۴۵۰ میلیون ریال، بار دیگر مهرورزی و نوع دوستی را به نمایش گذاشتند.
🔻به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی، احمد بخشی، معاون داوطلبان جمعیت هلال احمر ضمن تسلیت ایام فاطمیه گفت: در یک اقدام انسان‌دوستانه، فرش دستباف شش متری به ارزش بیش از چهارصد و پنجاه میلیون ریال، توسط خانواده آقای ایوبی به خانه هلال روستای تقاب در شهرستان خوسف به جبهه مقاومت اهدا شد.
🔻وی ادامه داد: این فرش که با نیت کمک به مردم مظلوم غزه بافته شده، بافت آن حدود شش ماه زمان برده است.
🔻وی ضمن قدردانی از این خیر ارجمند گفت: این اقدام نیکوکارانه نشان از همبستگی و انسجام مردم در حمایت از نیازمندان به ویژه مردم مظلوم غزه دارد و از تمامی شهروندان نیک اندیش برای مشارکت در این طرح خیرخواهانه دعوت کرد.
🔻وی با اشاره به شرایط دشوار مردم غزه، لبنان و فلسطین بر اهمیت کمک های مردمی تاکید کرد و افزود: هر اقدامی، هرچند کوچک، می‌تواند گامی بزرگ در جهت کاهش آلام و رنج‌های هم‌نوعان ما باشد.

 

 

 

اعضای فعال کتابخانه عمومی شهدای غزه زهان قصه‌هایی زیبا نوشتند که در نوزدهمین جلد از نشریه هدهد سفید چاپ شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فهیمه کدخدا – سعادت پور مسئول کتابخانه عمومی شهدای غزه زهان گفت: سه نفر ازاعضای فعال کتابخانه عمومی شهدای غزه زهان فاطمه شبانی، فاطمه زهرا سعادتی فر و فاطیما فاطمی قصه‌هایی زیبا نوشتند که در نوزدهمین جلد از نشریه هدهد سفید چاپ شد.

او افزود: فاطمه شبانی در مطلبی با عنوان عضویت خانوادگی، خاطره شیرین عضویت خانوادگی شان در کتابخانه را نقل می‌کند.

سعادت پور بیان کرد: فاطمه زهرا سعادتی فر در مطلبی با عنوان انجمن کتاب بغل کن‌ها به شرح حال و هوای دوستانه و صمیمی کتابخوانی در کتابخانه می‌پردازد.

مسئول کتابخانه عمومی شهدای غزه زهان اظهار کرد: فاطیما فاطمی از دیگر قصه گو‌های این کتابخانه است که در مطلبی با عنوان قهرمان من به شرح زندگی آیت الله محمد صادق اوحدی پرداخته است.

او در ادامه تصریح کرد: کتاب هدهد سفید با هدف آشنایی بیشتر نوجوانان با کتاب و کتابخانه، از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور منتشر می‌شود و حدود نیمی از محتوای کتاب توسط خود مخاطبان تولید می‌شود و این کتاب ضمیمه‌ای دارد که به طور اختصاصی به نوشته‌های نوجوانان تعلق دارد؛ نوجوان‌ها سردبیری این بخش را بر عهده دارند و قرار است هر جلد، نوجوانان یک استان، سردبیری بخش ضمیمه هدهد سفید را عهده‌دار باشند؛ ضمیمه نوزدهمین جلد از نشریه هدهد سفید را اعضای کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی به رشته تحریر در آوردند.

گفتنی است کتاب هدهد سفید بخش جذابی با عنوان نامه‌رسان دارد؛ این قسمت، محلی است برای ارتباط بچه‌ها با نویسندگان محبوب خود؛ در این بخش نوجوانان به نویسندگان مورد علاقه‌شان نامه می‌نویسند و پاسخ این نامه‌ها در جلد بعدی به چاپ می‌رسد.

 

 

 

گازرسانی به تمام روستاهای دارای کد آبادی در خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پایداری جمعیت در مرز اهمیت خاصی دارد، گفت: در حال حاضر دو هزار و ۲۶ روستا در خراسان جنوبی گازرسانی شده و در حال حاضر روستایی وجود ندارد که کدآبادی داشته ولی گازرسانی نشده باشد.

رحمان محمودی امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: در حال حاضر ۳۲ شهر خراسان جنوبی به صورت ۱۰۰ در صد از نعمت گاز بهره‌مند هستند.

وی افزود: در حوزه گازرسانی استان خراسان جنوبی جزو استان‌های جوان است اما در همین مدت کم اقدامات بسیار ارزشمندی در زمینه گازرسانی به شهرها و روستاهای استان انجام شده است.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی ادامه داد: در حوزه روستاها نیز وظیفه ما گازرسانی به ۹۱۶ روستا بالای ۲۰ خانوار بود اما گازرسانی به مناطق دور دست نیز فراهم شده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر دو هزار و ۲۶ روستا در خراسان جنوبی گازرسانی شده و در حال حاضر روستایی وجود ندارد که کدآبادی داشته ولی گازرسانی نشده باشد.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برای ما پایداری جمعیت در مرز اهمیت خاصی دارد، خاطرنشان کرد: در این راستا در سال گذشته به مرز استان، حتی در پایگاه و برجک‌های دیده‌بانی نیز گازرسانی انجام شد.

صرفه‌جویی در مصرف انرژی، باعث افزایش بهره‌وری در صنایع و اقتصاد کلان کشور است

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی نیز در این دیدار به اهمیت خدمت‌رسانی مؤثر و جامع به مردم اشاره و بیان کرد: این اقدامات نمونه‌ای موفق از تلاش‌های بی‌وقفه در جهت خدمت‌رسانی به جامعه است و نتایج به‌دست‌آمده بسیار ارزشمند و قابل تحسین است.

وی با تأکید بر ضرورت صرفه‌جویی و جلوگیری از اسراف، خاطرنشان کرد: از نظر شرع مقدس، اسراف و تبذیر در هیچ زمینه‌ای جایز نیست و باید از طریق تریبون‌هایی نظیر نماز جمعه و رسانه‌های ملی، این پیام مهم به مردم اطلاع‌رسانی شود. صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌تواند به افزایش بهره‌وری در صنایع و اقتصاد کلان کشور کمک کند.

آیت‌الله عبادی افزود: در جامعه ایران اسلامی نقاط قوت قابل توجهی وجود دارد که سرنوشت‌ساز است و سهم قابل توجهی از پیشرفت‌ها و دستاوردهای بین‌المللی ایران مدیون مشارکت فعال و هوشیاری مردم در عرصه‌های مختلف است.

 

 

 

فرماندار شهرستان قائنات گفت: به منظور حفظ شرایط موجود و تشویق نانوایان برتر ۲۰ تن آرد ترمیمی بین نانوایان شهرستان توزیع می شود.

فرماندار شهرستان قائنات در حاشیه کارگروه آرد و نان گفت: ۲۰ تُن آرد ترمیمی به منظور حفظ شرایط موجود و تشویق نانوایان برتر در این شهرستان توزیع می‌شود.

او به افزایش بازرسی‌ها از واحد‌های نانوایی اشاره کرد و افزود: شهروندان می‌توانند هرگونه تخلف در واحد‌های نانوایی را به شماره ۱۲۴ گزارش دهند تا با خاطیان برخورد جدی شود.

 

 

 

 

منابع آبی خراسان جنوبی با اجرای طرح‌های آبخوان‌داری مدیریت شود

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اقلیم خشک و پهناوری این استان گفت: باید با اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری منابع آبی به خصوص آب‌های مرزی مدیریت شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از تصفیه‌خانه آب شرب بیرجند اظهار کرد: پروژه‌های آبرسانی به شهرها و تامین آب شرب جز مهمترین اولویت‌ها است.

وی با اشاره به پروژه آبرسانی شهر بیرجند اظهار کرد: نیاز آب شرب این شهر حدود هزار و ۱۵٠ لیتر بر ثانیه است که اکنون از ۶ دشت تامین می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه انتقال آب در پنج دشت ۱۰۰ درصد اجرا شده است ادامه داد: انتقال آب از دشت مختاران نیز در دستور کار قرار دارد و به حدود ۴۳ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.

وی با بیان اینکه با تکمیل این پروژه بیش از ۱۵٠ لیتر آب بر ثانیه به آب شرب شهر بیرجند افزوده می‌شود گفت: تاکنون برای این پروژه ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و اعتبار لازم برای اتمام پروژه از طریق وزارت نیرو باید پیگیری شود.

هاشمی بر استفاده از ظرفیت بسیج سازندگی برای اجرای پروژه‌های تامین آب شرب تاکید کرد و یادآور شد: برخی از پروژه‌ها در مناطق محروم از جمله مجتمع آبرسانی در اختیار بسیج قرار دارد، در بحث پروژه‌ها و مجتمع‌های بزرگ به ویژه خط انتقال مختاران موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در اولین فرصت نشستی با وزیر نیرو با اولویت پروژه‌های آبرسانی به شهرها برگزار خواهیم کرد افزود: در بحث خط انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس نیز تاکنون برخی از استان‌ها برخوردار شده‌اند که بیشتر در حوزه صنعت بوده است.

استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: از واحدهای تولیدی و صنعتی استان نیز دعوت می‌کنیم پای کار بیایند تا با کمک بخش خصوصی بتوانیم بحث انتقال آب از دریا به استان را به جد پیگیر باشیم.

وی بیان کرد: نمایندگان استان نیز پیگیر این موضوع هستند و از طریق نهاد ریاست جمهوری و وزارت نیرو هم این پروژه را به جد پیگیری خواهیم کرد تا دیگر دغدغه‌ای برای تامین آب در حوزه صنایع و حتی در حوزه کشاورزی نداشته باشیم.

هاشمی با اشاره به تصفیه‌خانه فاضلاب بیرجند بر لزوم بازچرخانی آب تاکید کرد و گفت: ورودی پساب فاضلاب بیش از ۳۱٠ تا ۳۲٠ لیتر بر ثانیه است، همچنین مخزن بزرگی برای آب‌گیری پیش‌بینی شده است.

وی در خصوص بحث جداسازی آبیاری فضای سبز از آب شرب بیان کرد: برخی از شهرداری‌ها در این زمینه اقدام کرده و برخی هم در حال اقدام هستند، شهرداران با حمایتی که از طریق شورای شهر خواهند داشت بحث جداسازی فضای سبز را عملیاتی کنند.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: شهر بیرجند جز اولین شهرهایی است که از آب لوله برخوردار بوده است و اکنون بیش از ۲۸ درصد آب آن به دلیل فرسودگی شبکه هدررفت دارد بنابراین بحث اصلاح شبکه در برخی از نقاط شهری برای جلوگیری از هدر رفت آب را در دستور کار قرار دارد.

وی به لزوم جلوگیری از مصرف بی رویه آب اشاره کرد و افزود: کشاورزان در بحث نصب کنتور هوشمند در چاه‌ها همکاری کرده‌اند انتظار داریم در بحث مصرف آب نیز دقت داشته باشند.

 

 

عمل موفقیت آمیز جراحی کمر در طبس

بیرجند- ایرنا- سرپرست شبکه بهداشت و درمان طبس گفت: در یک اقدام پزشکی، عمل جراحی پیچیده‌ شکستگی مهره‌های کمر با تلاش جراح مغز و اعصاب و پرسنل اتاق عمل در بیمارستان شهید سیدمصطفی خمینی این شهرستان با موفقیت انجام شد.

صمد تقوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای اولین بار در طبس، از دستگاه نورومانیتورینگ در حین عمل استفاده شد که به افزایش دقت و ایمنی جراحی کمک کرد.

وی یادآور شد: این موفقیت نه تنها نشان‌دهنده توانمندی‌های پزشکی در طبس است، بلکه امیدی برای بیماران مبتلا به مشکلات مشابه به ارمغان می‌آورد.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان طبس اظهار امیدواری کرد: با ادامه این پیشرفت‌ها، خدمات پزشکی در منطقه بهبود یابد و بیماران بیشتری از درمان‌های نوین بهره‌مند شوند.

وی بیان کرد: بیمارستان طبس ۱۲۸ تخت فعال دارد که شامل بخش های بستری جراحی عمومی،جراحی مغز و اعصاب، ارتوپدی،گوش و حلق و بینی، اورولوژی، چشم،زنان و زایمان، اطفال، داخلی، عفونی، قلب، اعصاب و روان، نوزادان، دیالیز، ناباروری، ان آی سی یو، آی سی یو و سی سی یو است.

تقوی با اشاره به بخش‌های پاراکلینیک این بیمارستان نیز اظهار کرد: در این بخش آزمایشگاه، پاتولوژی، رادیوگرافی، سونوگرافی، ماموگرافی، سی تی اسکن، ام آر آی، آندوسکوپی، اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و فیزیوتراپی فعال بوده و در آخرین ارزشیابی بعمل آمده درگروه بیمارستان‌های درجه یک قرار گرفته است.

 

متخصص جراحی مغز و اعصاب نیز با اشاره به تشریح عمل موفقیت آمیز مهره‌های کمر در طبس گفت: بیماری که به دلیل تصادف دچار شکستگی مهره‌های کمری و خطر آسیب نخاعی شده بود، پس از مراجعه به بیمارستان، تحت بررسی‌های دقیق قرار گرفت که با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته، از جمله کارگذاری پیچ و پلاک و تزریق سیمان مخصوص، این عمل جراحی با موفقیت انجام شد.

دکتر سید سینا موحد قدسی نیا اظهار کرد: پس از انجام عمل، بیمار با حال خوب و بدون هیچ مشکلی، با پای خود از بیمارستان ترخیص شد.

وی یادآور شد: همچنین یک بیمار دیگر که دچار ضایعه دیسک کمر بود پس از بررسی و تصویربرداری و انجام عمل جراحی و اقدامات درمانی با حال عمومی خوب از بیمارستان ترخیص شد.

 

 

 

توزیع CNG در خراسان جنوبی در ۸ ماه گذشته منجر به صرفه جویی بیش از ۳۶ میلیون لیتر بنزین در استان شده است.

عابدانی مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان جنوبی گفت: در ۸ ماه گذشته بیش از ۳۶ میلیون متر مکعب CNG در استان توزیع که منجر به صرفه جویی بیش از ۳۶ میلیون لیتر بنزین شده است.

او با اشاره به وجود ۲۵ جایگاه CNG در خراسان جنوبی افزود: همه جایگاه‌ها در حال حاضر دارای تأییدیه استاندارد هستند.

عابدانی بیان کرد: یکی از چالش‌های این حوزه، اتصال ۳ شهرستان درمیان، زیرکوه و عشق آباد به شبکه گاز طبیعی و عدم وجود جایگاه CNG در این شهرستان‌ها است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان جنوبی عنوان کرد: قیمت تجهیزات CNG بسیار بالا است و بخش خصوصی به دلیل عدم صرفه اقتصادی، مایل به سرمایه‌گذاری در این حوزه نیست.

او تصریح کرد: امید است با تغییر سیاست‌ها، همانند گذشته با واگذاری تجهیزات دولتی، ۳ شهرستان و تعدادی از شهر‌های خراسان جنوبی که فاقد جایگاه CNG هستند، از این سوخت پاک بهره‌مند شوند.

 

 

 

https://farsnews.ir/s_sedighnezhad/1733058600473414489/%D9%BE%D9%86%D8%A8%D9%87%E2%80%8C%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%86%D9%88%D8%A8%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%86%DA%AF%D9%86%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%AA

 

پنبه‌کاران خراسان جنوبی در تنگنای مشکلات

پنبه‌کاران خراسان جنوبی با مشکلاتی چون خشکسالی و قطع برق چاه‌های کشاورزی، افزایش هزینه‌ها و نوسانات قیمت مواجهند؛ علی‌رغم اینکه استان یکی از قطب‌های تولید پنبه در کشور است، دلالی در بازار و ضعف در فرآوری موجب کاهش سود کشاورزان و تهدید بحران در این صنعت شده است.
خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی، پنبه، به عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی، در بسیاری از مناطق کشور از جمله خراسان جنوبی، نقش حیاتی در اقتصاد محلی و حتی ملی ایفا می‌کند.این استان با داشتن بیش از ۶ هزار هکتار سطح زیر کشت پنبه، یکی از قطب‌های تولید این محصول در کشور به شمار می‌رود؛ اما در آستانه فصل برداشت پنبه، کشاورزان این منطقه با چالش‌های متعددی روبرو هستند که از کم‌آبی و هزینه‌های بالای تولید تا بی‌ثباتی قیمت و دخالت دلالان در بازار را شامل می‌شود. این مشکلات، هرچند سال‌هاست که پنبه‌کاران خراسان جنوبی را آزار می‌دهند، اما در فصل برداشت امسال شدت بیشتری یافته‌اند. در این گزارش، به بررسی وضعیت تولید پنبه در خراسان جنوبی و چالش‌های پیش روی کشاورزان این استان خواهیم پرداخت و نگاهی به راهکارهایی خواهیم داشت که ممکن است این مشکلات را کاهش داده و به بهبود شرایط پنبه‌کاران کمک کند.
از کودکی تا کشت طلای سفید در بشرویه فارس: لطفاً خودتان را معرفی کنید و از سابقه‌تان در زمینه کشاورزی و کشت پنبه بگویید. دنیایی: من علی دنیایی هستم، کشاورز اهل بشرویه. از کودکی در خانواده‌ای کشاورز بزرگ شدم و نزدیک به ۲۰ سال است که به صورت تخصصی پنبه می‌کارم؛ بشرویه به‌عنوان قطب تولید پنبه در خراسان جنوبی شناخته می‌شود و ما اینجا به طلای سفید افتخار می‌کنیم.چالش‌های کشاورزی پنبهفارس: با توجه به شرایط کنونی کشاورزی در خراسان جنوبی و کشت پنبه، وضعیت شما به‌عنوان یک پنبه‌کار چگونه است؟دنیایی: وضعیت کشاورزی پنبه در استان خوب نیست؛ از یک طرف، هزینه‌ها و قیمت‌های بازار بی‌ثبات هستند و از طرف دیگر، مشکلاتی مثل کمبود آب، افزایش هزینه‌های برداشت و عدم وجود نهادهای حمایتی مناسب، فشار زیادی به کشاورزان وارد می‌آورد. امسال سطح زیر کشت پنبه‌ام ۲۰ هکتار است، ولی به‌راحتی نمی‌توانم هزینه‌های تولید را جبران کنم. قیمت خرید تضمینی پنبه پایین است و در نهایت سود اصلی به جیب دلالان می‌رود.قیمت خرید تضمینی؛ افزایش ناکافی در برابر هزینه‌های سرسام‌آورفارس: قیمت خرید تضمینی پنبه چگونه است؟دنیایی: قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم پنبه سال گذشته ۳۷ هزار تومان بود که امسال به ۴۴ هزار تومان افزایش پیدا کرده است؛ قیمت خرید تضمینی هنوز پایین است؛ به‌طور کلی، این قیمت‌ها نمی‌توانند هزینه‌های کشاورزی را پوشش دهند؛ در سال‌های گذشته نیز کشاورزان با مشکلات مشابه روبه‌رو بودند.قیمت‌هایی که توسط واسطه ها برای خرید پنبه تعیین می‌شود، بیشتر از نرخ تضمینی است، اما هنوز هم به‌اندازه‌ای که باید به کشاورزان پرداخت شود، نیست.
برداشت پنبه در سایه خشکسالیفارس: فصل برداشت پنبه امسال را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ دنیایی: امسال فصل برداشت از ۱۵ مهر آغاز شده و تا پایان آذر ادامه دارد؛ با این حال، به دلیل خشکسالی و کمبود منابع آبی، میزان تولید کاهش یافته است.از طرفی هزینه‌های تولید، به‌ویژه سموم و کود، به شدت افزایش پیدا کرده و ما با سختی‌های زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کنیم.چالش برداشت مکانیزهفارس: چه چالش‌هایی در فرآیند برداشت و فروش پنبه دارید؟ دنیایی: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما نبود دستگاه‌های برداشت مکانیزه است؛ برداشت دستی هزینه زیادی دارد و دستگاه‌های مکانیزه هم بسیار گران هستند. خوشبختانه عملیات تصفیه وش و تولید محلوج در کارخانجات پنبه پاک کنی شهرستان‌ بشرویه انجام می‌شود.
برق و خشکسالی؛ بحران‌های بزرگ برای کشاورزان پنبه‌کارفارس: در این سال‌ها، مشکلاتی مانند کمبود آب و تغییرات اقلیمی به شدت تأثیرگذار بوده است؛ شما در این شرایط چگونه توانسته‌اید زمین‌های خود را مدیریت کنید؟دنیایی: خشکسالی در چند سال اخیر ضربه سختی به کشاورزی زده است. میزان آب چاه‌های کشاورزی کم شده و کشاورزان مجبور شده‌اند سطح زیر کشت را کاهش دهند؛ در شرایط کم‌آبی و گرما، مدیریت آب بسیار سخت شده است.استفاده از روش‌های آبیاری مدرن و صرفه‌جویی در مصرف آب برای من اولویت دارد؛ البته این کار نیاز به سرمایه‌گذاری بالا دارد و متاسفانه کشاورزان زیادی قادر به اجرای آن نیستند.به همین دلیل، محصولات ما به‌دلیل کمبود آب کاهش پیدا کرده است و این مسئله هزینه‌های تولید را بالا می‌برد.متاسفانه خاموشی برق چاه های کشاورزی به محصولات ما نیز خسارت وارد کرده است و بعضا تا ۳۰ درصد محصول پنبه کاهش پیدا کرده است.نبود حمایت‌های دولتیفارس: آیا شما در این زمینه حمایتی از سازمان‌های جهاد کشاورزی و دیگر نهادهای دولتی دریافت کرده‌اید؟دنیایی: به‌طور کلی، کمکی از سازمان‌های دولتی نمی‌بینیم؛ تنها حمایت‌هایی که گاهی از طریق کودهای یارانه‌ای می‌شود، اندک است. متاسفانه نهادهای دولتی بیشتر وعده می‌دهند تا اقدام عملی انجام دهند؛ این کمبود حمایت‌ها باعث شده که کشاورزان خسته و ناامید شوند و تمایل به کشت محصولات دیگری پیدا کنند که هزینه‌ها و ریسک کمتری داشته باشد.
راهکارهای حمایت از کشاورزان پنبه‌کارفارس: به نظر شما، چه اقداماتی می‌تواند وضعیت کشاورزان پنبه‌کار را بهبود ببخشد؟ دنیایی: اول از همه باید حمایت دولت افزایش پیدا کند؛ مثلاً با ارائه تسهیلات برای خرید دستگاه‌های برداشت مکانیزه و تأمین بذرهای باکیفیت. دوم، باید واحدهای فرآوری و ریسندگی در استان فعال شوند تا ارزش افزوده تولید پنبه نصیب خود کشاورزان شود. همچنین، بازنگری در نرخ خرید تضمینی و کنترل واسطه‌ها از دیگر اقداماتی است که می‌تواند به کشاورزان کمک کند.
حمایت‌های ضروری از کشاورزان پنبه‌کارفارس: اگر بخواهید پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت کشاورزان پنبه‌کار بدهید، چه نکاتی را مطرح می‌کنید؟دنیایی: اولین مسئله، افزایش قیمت خرید تضمینی و بهبود شرایط بازار است؛ دولت باید قیمت‌های منصفانه‌ای برای خرید پنبه تعیین کند تا کشاورزان بتوانند هزینه‌های خود را پوشش دهند و درآمد مناسبی داشته باشند. در کنار آن، حمایت‌های دولتی در زمینه تأمین آب، کود و سموم با کیفیت و ارزان‌تر می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری کمک کند. همچنین، دولت باید برنامه‌های ویژه‌ای برای توسعه فرآوری پنبه و ایجاد کارخانجات ریسندگی در داخل استان داشته باشد تا ارزش افزوده محصول در همین استان ایجاد شود و از خروج سرمایه‌ها جلوگیری شود.پنبه، محصولی استراتژیک برای رونق استانفارس: با توجه به این همه مشکلات، آیا هنوز امیدوارید که آینده کشت پنبه در خراسان جنوبی روشن باشد؟دنیایی: بله، امید دارم که روزی مسئولان به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.پنبه یک محصول استراتژیک است که در بسیاری از صنایع کاربرد دارد؛ اگر حمایت‌های لازم انجام شود، می‌توانیم این صنعت را در استان رونق بخشیم و از ظرفیت‌های آن بهره‌برداری کنیم.فارس: ممنون از وقتی که در اختیار ما گذاشتید. دنیایی: من هم از شما تشکر می‌کنم که صدای کشاورزان را به گوش مردم و مسئولان می‌رسانید.
پنبه، استراتژی اقتصادی خراسان جنوبیدر ادامه‌ی گفت‌وگوی تفصیلی با کشاورز پنبه‌کار، محمدحسین اکبری، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، به نقش حیاتی پنبه در اقتصاد و محیط زیست این استان اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال ۱۴ هزار و ۲۱۰ تن پنبه از مزارع استان برداشت شود؛ پنبه که از دیرباز به عنوان طلای سفید شناخته می‌شود، یکی از محصولات استراتژیک خراسان جنوبی است و در بسیاری از شهرستان‌ها از جمله بشرویه و سرایان منبع درآمد اصلی کشاورزان به شمار می‌رود.وی با اشاره به کاشت پنبه در ۶ هزار و ۴۳۰ هکتار از اراضی استان افزود: پنبه نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارد. ریشه‌های این گیاه به تثبیت خاک کمک کرده و با جذب گرد و غبار و آلودگی، به بهبود کیفیت هوا کمک می‌کنند؛ با این حال، شرایط دشوار امسال از جمله افزایش دما و قطع برق چاه‌های کشاورزی، موجب کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تولید شده است.اکبری ادامه داد: چهار هزار و ۳۰۰ بهره‌بردار در استان مشغول تولید پنبه هستند و بشرویه بیشترین سطح زیرکشت را دارد؛ محصولات تولیدی به کارخانجات داخل استان و استان‌های خراسان رضوی و قم ارسال می‌شوند.سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه این استان رتبه ششم تولید پنبه در کشور را دارد، اظهار کرد: ما برای حمایت از کشاورزان، تامین نهاده‌های تولیدی از جمله ۲ هزار و ۶۰۰ تن کود شیمیایی یارانه‌دار را در دستور کار قرار داده‌ایم و تمامی تلاش خود را برای حمایت از پنبه‌کاران پرتلاش استان به کار می‌گیریم.
وی همچنین به ظرفیت‌های فرآوری پنبه در استان اشاره کرد و افزود: عملیات تصفیه وش و تولید محلوج در کارخانجات پنبه‌پاک‌کنی شهرستان‌های سرایان و بشرویه انجام می‌شود؛ همچنین فرآیند تولید بذر در بشرویه و فعالیت یک کارخانه نساجی در فردوس، از دیگر امکانات موجود در استان هستند که به ارزش‌آفرینی این محصول کمک می‌کنند.