آخرین خبر :

ساز مخالف فرزین در برابر سکوت صادق

ساز مخالف فرزین در برابر سکوت صادق/ مجلس ورود می‌کند؟

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون عمران مجلس گفت: برای ساخت خانه‌ای که مقاومت حداقلی در برابر زلزله داشته باشد، نیاز به تمهیدات ویژه است و ضرورت دارد تا وام ساخت مسکن افزایش یابد و مردم بتوانند ساختمان استاندارد بسازند.

 

عملا افزایش سقف وام ساخت مسکن به درب بسته اتاق فرزین خورد. رئیس‌کل بانک مرکزی که به نظر می رسد از فضاسازی رسانه‌ای وزارت راه و شهرسازی نسبت به تعلل این بانک در خصوص وام ساخت مسکن، دلخور شده بود، با ارسال نامه‌ای جنجالی به  وزیر راه، گلایه‌اش را تلویحاً اعلام کرد.

به گزارش «تابناک»، فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در نامه‌ای ۸ بندی به وزیر راه و شهرسازی، دلخوری و گلایه خود را نسبت به موظف دانستن بانک مرکزی در مصوبات شورای عالی مسکن بیان داشت و فرزانه صادق وزیر ۴۸ ساله راه و شهرسازی را به رعایت قانون توصیه کرد.

فرزین که یکی از اعضای شورای عالی مسکن است در واکنش به رسانه‌ای شدن مصوبه این شورا برای افزایش وام ساخت مسکن به رقم ۸۰۰ میلیون تومان، در بخشی از نامه خود نوشته بود: هرگونه تصمیم در خصوص سقف نرخ و شرایط مربوط به اعطای تسهیلات بانکی، در حیطه وظایف بانک مرکزی است.

این صحبت فرزین، در واقع تیر خلاصی بر انتظارات مردم برای ابلاغ وام ۸۰۰ میلیونی ساخت مسکن به بانک‌های عامل بود. موضوعی که با توجه به کاهش ارزش وام ۵۵۰ میلیون‌تومانی و افزایش هزینه‌های ساخت‌وساز، خبر خوبی برای توسعه و سرعت‌بخشیدن به ساخت‌وساز در کشور نیست و بازار مسکن را بیش‌ازپیش با عرضه قطره چکانی خانه به بازار مواجه می‌کند.

منابعی که برای حیاط خلوت بانک هاست؟

رئیس کل بانک مرکزی که معتقد است منابع لازم برای افزایش رقم وام ساخت مسکن وجود ندارد و این بانک باید در این باره تصمیم‌گیری کند، نسبت به تسهیلات پرداختی میلیاردی بانک‌ها به شرکت‌های مرتبط و زیرمجموعه حساسیتی از خود نشان نمی‌دهد و صرفاً در مقابل تسهیلات‌دهی به پروژه نهضت ملی مسکن و خانه‌دارشدن مردم، ایستاده است تا مبلغ وام ساخت مسکن افزایش پیدا نکند. تسهیلاتی که با وجود الزام قانونی، یا پرداخت نمی‌شود یا اگر واریز شود، با سرعت لاک‌پشتی همراه است و عملاً اثرگذاری در توسعه ساخت مسکن در کشور ندارد.

این در حالی است که اگر نگاهی به وام‌های کلان بانک‌ها به شرکت‌های زیرمجموعه یا همان حیاط‌خلوت بانک‌ها داشته باشیم، بانک‌ها در پرداخت وام کلان به خودی‌ها، از هیچ فرصتی دریغ نمی‌کنند، حتی هوای کارمندانشان را هم دارند تا از وام‌های کم‌بهره بی‌نصیب نشوند، اما نوبت به ساخت سرپناه برای مردم که می‌شود، بانک‌ها منابع ندارند!

ساز مخالف رئیس کل بانک مرکزی برای وام ۸۰۰ میلیونی ساخت مسکن در شرایطی است که بانک مرکزی در قبال پرداخت سایر تسهیلات حمایتی از مردم نظیر ازدواج و ودیعه مسکن هم اقدام مؤثری انجام نداده و همچنان بسیاری از صف انتظار هستند تا شاید نوبت دریافت وامشان شود.

سهم بالای مسکن در سبد هزینه مردم

سید جمال موسوی، عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به تابناک گفت: در موضوع مسکن، نزدیک به ۵۰ درصد از سبد درآمدی خانوارها، صرف اجاره بها می‌شود؛ بنابراین مهم‌ترین مشکل معیشتی مردم در این شرایط، تامین سرپناه مناسب است. در نتیجه برای برطرف کردن این مشکل، باید همه مسئولان به گوش باشند و برای حل این معضل معیشتی، اقدام کنند و نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند تا سرعت ساخت و ساز با تامین مالی موثر، افزایش یابد.

فرزین برای وام ۸۰۰ میلیونی مسکن به مجلس می‌رود؟

وی در خصوص ضرورت افزایش رقم تسهیلات ساخت مسکن یادآور شد: در حال حاضر قیمت مصالح ساختمانی و سایر هزینه‌های مرتبط، به‌شدت افزایش داشته است و ضرورت دارد تا تسهیلات ساخت مسکن، حداقل به ۸۰۰ میلیون تومان برسد. معتقدم کمیسیون تلفیق بودجه باید نسبت به این مساله، نگاه ویژه‌ای داشته باشد و به صورت پیشنهاد به صحن مجلس بیاید و تصویب شود.

این نماینده مردم در مجلس معتقد است، با توجه به گرانی مصالح ساختمانی در بازار، شرایط ساخت‌وساز دشوار است. به بیان دیگر، برای ساخت خانه‌ای که مقاومت حداقلی در برابر زلزله داشته باشد، نیاز به تمهیدات ویژه است و ضرورت دارد تا وام‌های ساخت مسکن نیز افزایش یابد تا مردم بتوانند ساختمان‌های استاندارد بسازند.

موسوی با بیان اینکه می‌دانیم که بانک‌ها بنگاه‌های اقتصادی هستند و به دنبال منافع خودشان می‌روند و دنبال این هستند که در کوتاه‌ترین زمان ممکن وام پرداختی را وصول کنند و سودشان را بگیرند، اظهار داشت: برای زیر بار رفتن بانک‌ها در جهت پرداخت تسهیلات مسکن، نیاز است تا مجلس تمهیدات ویژه‌ای بیندیشد و با وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی جلساتی داشته باشد تا در کمیسیون عمران مجلس، به تصمیم‌گیری خوبی برسیم و بانک‌ها وام ۸۰۰ میلیونی را پرداخت کنند.

وی گفت: هفته جاری، موضوع افزایش مبلغ وام ساخت مسکن را در مجلس و کمیسیون عمران با حضور معاونین وزیر راه و شهرسازی مطرح و پیگیری می کنیم تا به نتیجه مناسبی برسیم، بنابراین به سرانجام رسیدن وام ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن نیاز به پیگیری در مجلس دارد تا تصویب شود.