اخبار خراسان جنوبی

 

 

 

 

نمایشگاه ماهوت با محوریت شناخت لباس‌های ایرانی_اسلامی در دانشگاه بیرجند برگزار شد.

دبیر اجرایی نمایشگاه ماهوت با بیان اینکه این نمایشگاه با محوریت شناخت لباس‌های ایرانی_اسلامی به مدت ۳ روز در دانشگاه بیرجند برگزار شد گفت: در این نمایشگاه دانشجویان در دو بخش رقابتی و نمایشگاهی آثار خود را به نمایش گذاشتند.

ظهوریان با بیان اینکه در این نمایشگاه ۱۶۰ اثر به نمایش گذاشته شده است گفت: ۱۳۰ اثر نمایشگاهی و ۳۰ اثر رقابتی است.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه پیش رویداد جشنواره استانی ثمین است افزود: آثار منتخب از بین این آثار به جشنواره ثمین که یکشنبه هفته آینده برگزار می شود ارسال می‌شود.

دبیر اجرایی نمایشگاه، با بیان اینکه همه آثار توسط دانشجویان دختر و پسر طراحی، چاپ و حتی دوخته شده است افزود:این لباس‌ها از آثار باستانی و ایرانی اسلامی الهام گرفته شده است.

وی گفت: با توجه به استقبال مردم، مرحله دوم این نمایشگاه تا پایان سال برگزار می‌شود.

 

 

فرمانده سپاه انصار الرضا(ع) خراسان جنوبی گفت: به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد هفته بسیج در مجموع ۴۵ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد استان آزاد می‌شوند و برای خانواده‌هایشان بسته‌های معیشتی تهیه شده و دلجویی از خانواده‌ها صورت می‌گیرد.

سردار مهدوی  فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی، امروز در آیین سراسری آزادسازی زندانیان معسر (نیازمند) که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۸۳۳ نفر از زندانیان با کمک همه دستگاه‌ها به ویژه مجموعه قضایی استان، سازمان زندان‌ها و بسیج حقوقدانان بستر مناسبی برای آزادسازی آنان فراهم شده است. مراحل بعد از آزادی زندانیان در خدمات دهی نیز در زمینه اشتغال، اهدای بسته‌های معیشتی و دلجویی از خانواده‌هایشان صورت گرفته است.

وی افزود: به کمک ستاد دیه استان از ابتدای سال تاکنون به ۷۵ نفر از زندانیان ۱۳۲ میلیارد تومان در بحث آزادسازی کمک شده است. امروز نیز ۱۸ نفر از زندانیان معسر آزاد شدند.

فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی، اظهار کرد: به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد هفته بسیج در مجموع ۴۵ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد استان آزاد می‌شوند و برای خانواده‌هایشان بسته‌های معیشتی تهیه شده و دلجویی از خانواده‌ها صورت می‌گیرد.

سردار مهدوی گفت: از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و ۸۰۴ بسته حمایتی برای آزادی زندانیان و خانواده زندانیان کمک شده که همه کمک‌ها در گرو وحدت، همدلی و هم افزایی در سطح استان است.

 

 

 

پیش‌بینی برداشت ۴۰ تن زعفران خشک در خراسان جنوبی

 

پیش‌بینی برداشت 40 تن زعفران خشک در خراسان جنوبی

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی از پیش بینی برداشت ۴۰ تن زعفران خشک در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد حسین اکبری با اعلام این خبر در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۵ تن زعفران در استان تولید شده است.

وی افزود: از اواخر زمستان پارسال تا اواسط بهار امسال شاهد بارندگی‌های مناسبی بودیم که این امر سبب طولانی‌تر شدن عمر پیاز زعفران به دلیل دمای معتدل فصل بهار، جذب ازت از طریق آب باران و درشت شدن پیاز زعفران بوده است.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: ۱۶ هزار و ۱۲۰ هکتار در خراسان جنوبی سطح زیرکشت زعفران است و اوایل آبان تا اواخر آذر بازه زمانی برداشت زعفران در استان خواهد بود.

اکبری از پیش بینی برداشت ۴۰ تن زعفران خشک در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: سال گذشته ۲۸ تن زعفران در استان تولید شده است.

وی با اشاره به اینکه صادرات زعفران بیشتر به صورت سرگل، نگین و سوپر نگین است گفت: زعفران به کشور‌های کانادا، فرانسه، آلمان، اسپانیا بیشتر برای صنایع داروسازی و به سایر کشور‌های اروپایی نیز صادر می‌شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: ۲۳ هزار و ۵۲۲ خانوار در استان بهره‌بردار زعفران هستند و شهرستان‌های قاین، سرایان، فردوس، زیرکوه و بشرویه به ترتیب بیسترین سطح زیرکشت زعفران را در استان به خود اختصاص داده‌اند.

 

 

 

بازدید ۷۰ راهنمای گردشگری از جاذبه‌های تاریخی طبس

 

 

بازدید 70 راهنمای گردشگری از جاذبه‌های تاریخی طبس

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس از بازدید ۷۰ راهنمای گرشگری کشور در جاذبه های تاریخی و گردشگری طبس خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد عرب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۷۰ نفر از راهنمایان گردشگری از سراسر کشور، از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری طبس بازدید کردند.

وی گفت: با همکاری تعدادی از فعالان و تأسیسات گردشگری شهرستان، هئیت مدیره انجمن راهنمایان گردشگری کشور به همراه ۷۰ راهنمای مجوزدار به مدت سه روز در شهرستان طبس حضور یافتند که علاوه بر حضور در کارگاه آموزشی، از مناطق گردشگری شهرستان شامل منطقه نمونه و روستای هدف گردشگری ازمیغان، منطقه نمونه گردشگری چشمه آبگرم مرتضی علی، دهکده جهانی گردشگری اصفهک، باغ گلشن، بافت و کوچه باغ‌های شهر طبس، کال جنی، بافت تاریخی روستای کریت و مجموعه معادن زغال سنگ شرکت پروده بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس بیان کرد: شهرستان طبس در حوزه گردشگری ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد و جذب گردشگران تخصصی و علمی یکی از اولویت‌ها و برنامه‌هایی است که دنبال می‌شود و در حوزه گردشگری معدن هم ظرفیت‌های خوبی در این شهرستان وجود دارد.

وی با بیان اینکه بازدید انجام شده بسیار مورد توجه راهنمایان گردشگری قرار گرفت، افزود: صنعت فم‌تور یا فم‌تریپ که در اصطلاح به آن تور آشناسازی هم گفته می‌شود، این امکان را فراهم می‌کند تا گردشگرانی از استان‌ها و کشورهای بازار هدف، با واقعیت‌های منطقه هدف، جاذبه‌ها‌، کیفیت خدمات و امنیت از نزدیک آشنا شوند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از تکنیک‌ها و ابزارهای موفق بازاریابی، برگزاری تورهای آشناسازی است که همه کشورهای پیشرو در گردشگری به این موضوع می‌پردازند.

عرب تصریح کرد: انجام این سفرها که بیشتر از سوی فعالان حوزه گردشگری، آژانس‌های هواپیمایی و برگزارکنندگان تورها است، با حضور متخصصان صنعت گردشگری، عکاسان، لیدرتورها، بلاگرها و روزنامه‌نگاران و مشاوران سفر و اخیرا از طریق اینفلوئنسرها انجام می شود تا جاذبه‌های گردشگری منطقه مورد نظر از سوی این افراد به دنیا شناسانده شود.

انتهای پیام/ ۲۵۱

 

 

 

پیگیری‌ برای ثبت جهانی شدن خور به عنوان دهکده گردشگری جهانی

پیگیری‌ برای ثبت جهانی شدن خور به عنوان دهکده گردشگری جهانی

بیرجند- رئیس میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوسف گفت: پیگیری‌های زیادی برای ثبت جهانی شدن خور به عنوان دهکده گردشگری جهانی در دست اجرا است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی، مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: روستای هدف گردشگری خور در اسفندماه سال گذشته ثبت ملی شده است.

وی اظهار کرد: اقدامات و پیگیری‌های زیادی برای ثبت جهانی شدن خور به عنوان دهکده گردشگری جهانی در دست اجرا است و برای سال ۲۰۲۵ سه روستای «خور، افین و چنشت» به عنوان کاندید انتخاب شده‌اند.

وی یادآور شد: برای تحقق این مهم مسائلی همچون زیرساخت‌های مخابرات، گردشگری، مسیر دسترسی، بهداشت، مشارکت مردم و…. مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف خواستار همکاری و مشارکت مردم در زمینه نگهداری و مرمت بناها شد و ابراز امیدواری کرد: با مشارکت مردم در زمینه جهانی شدن به نتیجه می رسیم.

صالحی اعتبارات اختصاص یافته برای جداره سازی خور را بالغ بر ۳۵۰ میلیون تومان اعلام کرد و حمام خور را یکی از بناهای تاریخی این منطقه برشمرد و در خصوص حمام تاریخی خور گفت: اصل بنای این حمام تاریخی به زمان صفوی برمی‌گردد اما در طول تاریخ چندین نوبت تخریب و دوباره مرمت شده است و آخرین مرمت توسط میراث فرهنگی در سال گذشته به پایان رسید.

وی افزود: این حمام تاریخی با اعتبار ملی بالغ بر ۷۰۰ میلیون تومان طی دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مرمت شد و دارای فضای گربه رو، استخر و حوضچه آب، نمازخانه و… است و فضای گربه رو مانند گرمایش از کف عمل می‌کند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف یادآور شد: این حمام در آینده نزدیک به عنوان موزه سنگ و کارگاه تراش سنگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی برچیدن الحاقات، اجرای کف فرش آجری، اندود کاه‌گل بام، استحکام‌بخشی دیوارها، پوشش سقف خشتی و اجرای اندود نهایی را از اقدامات صورت گرفته در زمینه مرمت حمام اعلام کرد و با بیان اینکه حمام روستای خور در بافت تاریخی این روستا واقع شده است، افزود: این اثر تاریخی دارای عناصر معماری شامل بی نه، سربینه و خزینه است.

 

 

 

راه اندازی موزه «سنگ» در دیار عقیق/ ثبت جهانی خور در دست پیگیری

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف گفت: حمام تاریخ روستای خور در آینده نزدیک به موزه سنگ و کارگاه تراش سنگ تبدیل می شود.

خبرگزاری شبستان– خراسان جنوبی: روستای خور یکی از روستاهای هدف گردشگری خراسان جنوبی در شهرستان خوسف است که در فاصله ۸۵ کیلومتری شمال غربی شهر بیرجند، در کرانه شمالی دشت لوت قرار دارد. این روستا در دشتی وسیع قرار گرفته و دارای ظرفیت‌های گردشگری، فرهنگی و تاریخی است.

در ابتدای ورود به روستای هدف گردشگری خور وجود دو بافت قدیمی و جدید ساز در دو طرف جاده ترانزیتی نظرها را به خود جلب می کند. جلوتر که می‌رویم بافت بارارزش تاریخی که به همت میراث فرهنگی مرمت شده است چشم ها را می نوازد. در طول مسیر خانه‌های خشت و گلی، ردیف بادگیرها، اتاق‌های دور تا دور حیاط، هشتی‌ها و دهلیزها، دیوارهای قطور، جداره سازی، معابر باریک، ‌خانه های گنبدی و وجود برخی درب های چوبی با کلون های فلزی و زنجیرهایی برای قفل کردن، وجود مساجد با قدمت زیاد و… توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

این روستا با خانه‌های کویری مانند نگین در کویر خراسان‌جنوبی می درخشد نگینی که وجود سنگ‌های قیمتی این منطقه آن را درخشنده تر کرده است. وجود حسینیه، حمام، خانه‌های قدیمی، آسیاب‌های آبی و … که بیشتر متعلق به دوره‌ صفویه می باشد، از دیگر جاذبه های تاریخی این روستا است.

در این روستای تاریخی و هدف گردشگری برخی از مردم مشغول دامداری و پرورش شتر هستند و برخی هم با وجود سنگ‌های قیمتی موجود در این منطقه به سمت و سوی تراش سنگ های قیمتی مانند عقیق رفته و روزگار می‌گذرانند.

راه اندازی موزه «سنگ» در دیار عقیق/ ثبت جهانی خور در دست پیگیری

احمد شیدایی، رئیس شورای اسلامی روستای تاریخی، گردشگری خور با اشاره به این مهم که روستا دارای دو بافت قدیم و جدید است و در حال حاضر هزار نفر ساکن این روستا هستند، از مشکلات پیش رو به رها شدن سنگفرش بافت با ارزش و قدیمی از حدود ۷ سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این سال ها علی رغم پیگیری های فراوان این مهم به نتیجه نرسید.

وی با اشاره به ایجاد اختلاف سطح ایجاد شده با توجه به سنگ فرش کردن قسمتی از معابر افزود: این اختلاف سطح برای مردم مشکلاتی ایجاد کرده است و در فصل زمستان و زمان بارندگی، آب وارد منازل مردم شده و مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

رئیس شورای اسلامی روستای تاریخی، گردشگری خور اعتبارات مورد نیاز برای ادامه سنگفرش معابر را بالغ بر ۲ میلیارد تومان اعلام کردو گفت: شهرک جدید از سال ۱۳۷۸ احداث شد و از زمان احداث، معابر و کوچه های این شهرک آسفالت نشده است و امسال با وجود پیگیری های صورت گرفته برای آسفالت معابر بافت جدید ۶ هزار متر مربع آسفالت اختصاص یافت و حداقل هزار متر مربع از کوچه ها و معابر نیاز به آسفالت دارد.

شیدایی با اشاره به وجود جاده ترانزیتی بین بافت جدید و قدیم از دیگر مشکلات پیش رو به وجود مدرسه در بافت قدیمی اشاره و بیان کرد: با وجود تردد خودروهای سنگین در این جاده، دانش آموزان هر روزه باید برای رفتن به مدرسه از این جاده عبور کنند که خود مشکلاتی به همراه دارد.

وی یادآور شد: با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته قرار بر دوبانده شده و احداث میدان ورودی برای حل این مشکل بود که علی‌رغم پیگیری‌های انجام شده، تاکنون در این راستا اقدامی صورت نگرفته است.

راه اندازی موزه «سنگ» در دیار عقیق/ ثبت جهانی خور در دست پیگیری

علی صالحی، مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف در گفت‌گوبا خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی با بیان اینکه روستای هدف گردشگری خور در اسفندماه سال گذشته ثبت ملی شده است، اظهار کرد: اقدامات و پیگیری های زیادی برای ثبت جهانی شدن خور به عنوان دهکده گردشگری جهانی در دست اجرا است و برای سال ۲۰۲۵ سه روستای «خور، افین و چنشت» به عنوان کاندید انتخاب شده اند.

وی یادآور شد: برای تحقق این مهم مسائلی همچون زیرساخت های مخابرات، گردشگری، مسیر دسترسی، بهداشت، مشارکت مردم و…. مورد بررسی قرار می گیرد.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف خواستار همکاری و مشارکت مردم در زمینه نگهداری و مرمت بناها شد و ابراز امیدواری کرد: با مشارکت مردم در زمینه جهانی شدن به نتیجه می رسیم.

صالحی اعتبارات اختصاص یافته برای جداره سازی خور را بالغ بر ۳۵۰ میلیون تومان اعلام کرد و حمام خور را یکی از بناهای تاریخی این منطقه برشمرد و در خصوص حمام تاریخی خور گفت: اصل بنای این حمام تاریخی به زمان صفوی برمی‌گردد اما در طول تاریخ چندین نوبت تخریب و دوباره مرمت شده است و آخرین مرمت توسط میراث فرهنگی در سال گذشته به پایان رسید.

وی افزود: این حمام تاریخی با اعتبار ملی بالغ بر ۷۰۰ میلیون تومان طی دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مرمت شد و دارای فضای گربه رو، استخر و حوضچه آب، نمازخانه و… است و فضای گربه رو مانند گرمایش از کف عمل می کند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف یادآور شد: این حمام در آینده نزدیک به عنوان موزه سنگ و کارگاه تراش سنگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی برچیدن الحاقات، اجرای کف فرش آجری، اندود کاه‌گل بام، استحکام‌بخشی دیوارها، پوشش سقف خشتی و اجرای اندود نهایی را از اقدامات صورت گرفته در زمینه مرمت حمام اعلام کرد و با بیان اینکه حمام روستای خور در بافت تاریخی این روستا واقع شده است، افزود: این اثر تاریخی دارای عناصر معماری شامل بینه، سربینه و خزینه است.

امروز اولین گروه از دانش آموزان دختر خراسان جنوبی به مناطق عملیاتی دفاع مقدس اعزام شدند.

مسئول بسیج دانش آموزی خراسان جنوبی گفت: ۲ هزار دانش آموز و عوامل اجرایی به نیت ۲ هزار شهید استان به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس اعزام می‌شوند.

موسوی زاهد گفت: اعزام به صورت شهرستانی انجام خواهد شد و امروز دو دستگاه اتوبوس از بیرجند و همزمان از شهرستان زیرکوه اعزام شدند.

وی با اشاره به اینکه اعزام دانش آموزان از دیگر شهرستان‌ها هم ادامه خواهد داشت افزود: آخرین اعزام خواهران از بیرجند هفته آینده خواهد بود و پیش بینی شده در این سفر اردوی راهیان پیشرفت نیز در مناطقی که در خوزستان قابلیت اجرا داشته باشد.

مسئول بازرسی ناحیه مقاومت بسیج سپاه بیرجند نیز گفت: دانش آموزان از یادمان‌های هشت سال جنگ تحمیلی در شلمچه، فکه و دهلاویه بازدید می‌کنند.

جوان افزود: امروز ۸۰ نفر از بسیجیان دختر اعزام شدند و ۱۹۰ نفر دیگر نیز از بیرجند در مرحله دوم اعزام خواهند شد.

وی هدف از اعزام دانش آموزان به مناطق عملیاتی دفاع مقدس، آشنایی نوجوانان با ارزش‌های دفاع مقدس و سیره و راه شهدا عنوان کرد و گفت: در مراحل بعدی پسران بسیجی نیز به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس اعزام خواهند شد.

 

استاندار جدید خراسان جنوبی کیست؟

استاندار جدید خراسان جنوبی کیست؟

بیرجند – ایرنا – «سید محمدرضا هاشمی» صبح امروز چهارشنبه با موافقت و تصویب هیات وزیران به عنوان دهمین استاندار خراسان جنوبی در دولت چهاردهم سکان هدایت این استان بر عهده گرفت.

به گزارش ایرنا، سرانجام پس از گمانه زنی‌ها و پیش بینی‌های متعدد در ماه‌های اخیر، خراسان جنوبی استاندار خود را شناخت و «سید محمدرضا هاشمی » جایگزین «جواد قناعت» شد.

سید محمدرضا هاشمی قبل از این در دولت سیزدهم یعنی ۹ مهر ۱۴۰۰ به عنوان استاندار سمنان معرفی شده بود و پس از گذشت سه سال، امروز به عنوان دهمین استاندار خراسان جنوبی معرفی شد.

در پیشینه اجرایی وی، معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ و سال ۱۳۹۷ سرپرست استانداری قم و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی این استان ثبت است.

سید محمد رضا هاشمی همچنین در سال ۱۳۹۲ فرماندار شاهرود و مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری خراسان شمالی بود.

انتخاب به عنوان فرماندار نمونه استان خراسان شمالی در سال ۹۰ و فرماندار برتر استان سمنان در سال ۱۳۹۳ و ۱۳۹۵ هم جزو سوابق اجرایی سید محمد رضا هاشمی است.همچنین وی در سال ۱۳۹۸ به عنوان فرماندار برتر استان خراسان رضوی انتخاب شد.

از ابتدای تاسیس استان خراسان جنوبی (سال ۱۳۸۳) ابراهیم رضایی بابادی، سید صولت مرتضوی، قهرمان رشید، وجه‌الله خدمتگزار، سید علی‌اکبر پرویزی، محمدمهدی مروج‌الشریعه، محمدصادق معتمدیان، حمید ملانوری شمسی و محمدجواد قناعت استاندار خراسان جنوبی بوده‌اند.

مختصری از ظرفیت‌های خراسان جنوبی

خراسان جنوبی با مساحت ۱۵۱ هزار کیلومتر مربع سومین استان پهناور ایران است و با وجود داشتن مرز طولانی با افغانستان (۳۳۱ کیلومتر) از استان‌های امن کشور به شمار می‌رود و اکنون نیز بیش از ۸۰ درصد ترانزیت کالا به افغانستان از راه‌های خراسان جنوبی انجام می‌شود که اهمیت حمل و نقل زمینی در این منطقه را می‌رساند.

قرارگیری خراسان جنوبی در مسیر ۲ کریدور بین المللی شمال – جنوب و اتصال آن به بندر چابهار و بندرعباس، از طرفی عبور ۲ کریدور شرق – غرب و اتصال ناحیه مرکزی کشور به مرزهای دوکوهانه نهبندان، ماهیرود سربیشه (میل ۷۸)، گلورده درمیان (میل ۷۳)، یزدان زیرکوه و دوغارون تایباد باعث شده راه‌های این استان از جایگاه خاصی برخوردار باشد.

این استان دارای رتبه نخست زعفران با کیفیت کشور و رتبه دوم تولید این محصول، رتبه نخست زرشک بی دانه جهان و رتبه نخست تولید عناب کشور، رتبه چهارم تولید پنبه، رتبه سوم تولید گیاهان دارویی، رتبه پنجم تولید پسته و گل نرگس، رتبه هشتم تولید انار و رتبه دوم جمعیت شتر کشور است.

صنعت گردشگری یکی از پیشران‌های اقتصادی خراسان جنوبی است و این استان ۱۰ اثر جهانی، هزار و ۵۵ اثر ملی و سه هزار و ۶۵۵ اثر شناسایی‌شده دارد و از ۲۶ پایگاه جهانی در کشور، استان خراسان جنوبی دارای چهار پایگاه میراث جهانی و پنج پایگاه ملی است.

همچنین استان کویری و مرزی خراسان جنوبی با دارا بودن ۶۹۸ معدن مختلف با ذخیره قطعی حدود هفت میلیارد تُن و اشتغال بیش از ۱۳ هزار نفر یکی از پنج استان معدنی کشور محسوب می‌شود.

این استان با توجه به ساختار زمین‌شناسی آن از ذخایر غنی با تنوع حدود ۵۰ نوع ماده معدنی برخوردار است که زغال‌سنگ، منیزیت، خاک‌های صنعتی، سنگ‌های تزیینی، بنتونیت، کرومیت، سنگ آهن، دولومیت، آندالوزیت، مرمریت، بازالت، طلا، مس، سیلیس، فلورین، پتاس، سرب و روی از مهمترین مواد معدنی در این استان پهناور هستند.

خراسان جنوبی از قرن‌ها پیش مهد پرورش فرهیختگان و دانشوران نامداری بوده که ایران اسلامی به وجود آنان مفتخر است، بگونه‌ای که مقام معظم رهبری در بیانیه ۲ هزار شهید خراسان جنوبی در سال ۱۳۹۷ از این استان به عنوان “دیار علم و ایمان” یاد کردند.

خراسان جنوبی را به منطقه دانشگاهی می‌شناسند و دانشگاه بیرجند به عنوان بزرگترین موسسه آموزش عالی استان خراسان جنوبی با بیش از ۴۶ سال سابقه و کارکرد علمی و آموزشی دارای بیش از ۱۳ هزار دانشجو در ۳۴۰ کدرشته مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است.

این دانشگاه بر اساس آخرین رتبه‌بندی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمره دانشگاه‌های جامع سطح دو در تراز عملکرد ملی و با ماموریت محوری توسعه آموزش، پژوهش و فناوری و کمک به رفع چالش‌های ملی قرار گرفته است.

 

۸۰۰ هزار بسته‌ نوشت‌افزار بین دانش‌آموزان کم‌برخوردار کشور توزیع شد + فیلم

بیرجند – ایرنا – معاون فرهنگی کمیته‌ امداد امام خمینی(ره) گفت: از آغاز سال تحصیلی امسال تاکنون برای نخستین بار ۸۰۰ هزار بسته نوشت‌افزار و کمک آموزشی بین دانش‌آموزان کم‌برخوردار زیرپوشش این نهاد توزیع شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا حجت‌الاسلام علی جعفری روز چهارشنبه در حاشیه رزمایش بزرگ کمک مومنانه خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران افزود: امسال به منظور حمایت از دانش‌آموزان در کمیته امداد سال ویژه‌ای بود و توفیق پیدا کردیم به همه ۸۰۰ هزار دانش‌آموز زیر پوشش و خانواده کمیته امداد پک لوازم التحریر اهدا کنیم.

وی ادامه داد: برای اجرای این فرایند ۴۰۰ میلیارد ریال خیران کمک کردند و بقیه منابع توسط کمیته امداد تامین شد، لذا خریدها به قیمت مناسب انجام و برخی خیران نیز بسته‌هایی به شکل رایگان تامین و توزیع کردند.

معاون فرهنگی کمیته‌ امداد امام خمینی(ره) تصریح کرد: امسال برای نخستین بار همه دانش آموزان زیرپوشش از بسته‌های نوشت افزار برخوردار شدند در حالی‌که سال‌های گذشته این شرایط برای همه فراهم نمی‌شد.

وی با اشاره به رزمایش کمک مومنانه خراسان جنوبی گفت: این رزمایش ارزش افزوده بیشتری برای روند کلی ایجاد کرد چراکه سامانه آموزش و پرورش اواخر آبان ماه بروزرسانی و دانش‌آموزان جدید شناسایی می‌شوند.

حجت‌الاسلام جعفری ادامه داد: بسته‌هایی که امروز در خراسان جنوبی تهیه و در اختیار دانش آموزان کم‌برخوردار استان قرار می‌گیرد به افرادی که تازه در سامانه شناسایی شده‌اند، اهدا می‌شود.

معاون فرهنگی کمیته‌ امداد امام خمینی(ره) بیان کرد: این اقدام خراسان جنوبی که با پیگیری و جدیت مسئولان استان و خیران اتفاق افتاده کاری مبارک و نشان از دغدغه مجموعه کمیته امداد استان دارد.

وی تاکید کرد: این مهم جدیت و همیت خراسان جنوبی در توجه به افراد نیازمند و محروم را می‌رساند که امیدواریم برای استان‌های دیگر کشور در حوزه امداد هم الگو شده و شاهد اجرای اینگونه برنامه‌ها در سایر استان‌ها تا پایان آذر امسال هم باشیم.

در قالب رزمایش بزرگ کمک مومنانه با حضور معاون فرهنگی کمیته ‌امداد کشور هفت هزار و ۷۰۰ بسته تحصیلی، کفش و پتو به ارزش ۳۰ میلیارد ریال بین دانش‌آموزان، ایتام و نیازمندان خراسان ‌جنوبی توزیع شد.

 

 

مجوز انتشار ۶۰ عنوان کتاب در خراسان جنوبی صادر شد

بیرجند – ایرنا – مدیرکل فرهنگ ارشاد و اسلامی خراسان جنوبی گفت: مجوز انتشار ۶۰ عنوان کتاب در یک سال گذشته در استان صادر شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا علی فرخنده روز چهارشنبه در رویداد ملی قهرمان و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت اظهار کرد: هفته کتاب و کتابخوانی استان با شعار خواندن برای همدلی با برنامه‌های مختلفی به ایستگاه آخر خودش رسید.

وی افزود: در یک سال گذشته پنج هزار جلد کتاب به نهادهای دولتی و غیر دولتی خراسان جنوبی اهدا شده است.

مدیرکل فرهنگ ارشاد و اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت ۴۷ مجموعه کتابفروشی و ۳۹ مجموعه انتشاراتی در خراسان جنوبی، گفت: نوع برنامه‌ریزی در ستاد بزرگداشت هفته کتاب مسئله محور بود و در این راستا مسابقات کتابخوانی ارزشمندی از جمله رمان “یک تکه زمین کوچک” برگزار شد.

فرخنده با بیان اینکه در سال جاری ایستگاه کتابخوانی در سالن انتظار فرودگاه استان راه اندازی شد، بیان کرد: اولین کارگاه توانمندسازی نویسندگان کتاب در خراسان جنوبی برگزار شد و در استان نیازمند انتشار ادبیات کودکانه بیش از گذشته هستیم.

وی با اشاره به برنامه ملی کتابگردی در هفته گذشته، افزود: در خراسان جنوبی هم این طرح اجرایی شد، همچنین مجوز انتشار ۶۰ عنوان کتاب را در یک سال گذشته صادر شد.

فرخنده به برگزاری کنگره ملی ابن حسام خوسفی در هفته جاری اشاره کرد و گفت: با توجه به ارتباط و قرابت ابیات دیوان ابن‌حسام‌خوسفی امیدواریم شاهد ارتباط فرهنگی بین ۲ دانشگاه بیرجند و فضای خواهرخواندگی فرهنگی شهرستان خوسف با “دکن” هند وستان باشیم.

وی افزود: به دلیل قرابتی که با هند در حوزه فرهنگی با شاعر آیینی و شیعی این خطه یعنی ابن حسام خوسفی داریم امیدواریم در آینده نزدیک شاهد ارتباط فرهنگی با هندوستان باشیم.

مدیرکل فرهنگ ارشاد و اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به ارسال ۱۲۰ مقاله به کنگره ابن حسام خوسفی و اینکه ۸۰ مقاله پذیرفته شد، بیان کرد: ۲۰۰ بیت از اشعار ابن حسام خوسفی در استان خوشنویسی در قالب کتاب آماده انتشار شد.

فرخنده عنوان کرد: تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» به صورت برنامه سراسری در کشور منتشر می‌شود.

وی افزود: “هواتو دارم» روایت زندگی شهید مدافع حرم مرتضی عبداللهی است، «مجید بربری» روایتگر زندگی شهید مجید قربانخانی است که به حُرّ مدافعان حرم شهرت یافته و «بیست سال و سه روز» زندگی شهید مدافع حرم سیدمصطفی موسوی را روایت می‌کند.

 

 

 

 

 

استاندار جدید خراسان جنوبی: توسعه استان در سایه وفاق و همدلی دنبال می‌شود

استاندار جدید خراسان جنوبی: توسعه استان در سایه وفاق و همدلی دنبال می‌شود

بیرجند – ایرنا – استاندار جدید خراسان جنوبی گفت: توسعه همه جانبه استان را در سایه وفاق و همدلی و استفاده از همه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها دنبال خواهم کرد.

سید محمدرضا هاشمی که صبح امروز چهارشنبه در جلسه هیات دولت به سمت استاندار خراسان جنوبی منصوب شد در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با تلاش شبانه‌روزی و جهادی همراه با وفاق و همدلی توسعه و پیشرفت همه جانبه استان را دنبال خواهیم کرد.

وی با ابراز خوشحالی از توفیق خدمتگزاری در استان خراسان جنوبی، افزود: این استان به عنوان مهد علم، فرهنگ و ایمان، دارای مردمانی متدین، نجیب و دین‌دار و زحمتکش است که با روحیات مردم منطقه شناخت کامل دارم.

هاشمی از خراسان جنوبی به واسطه وجود مراکز آموزش عالی، به عنوان قطب فرهنگی و دانشگاهی شرق کشور یاد کرد و گفت: این استان ظرفیت‌های بالایی در زمینه نیروی انسانی متخصص و توانمند دارد که از این ظرفیت ارزشمند برای رفع مشکلات و توسعه همه جانبه استان بهره می‌گیریم.

وی با اشاره به مرز مشترک خراسان جنوبی با کشور افغانستان و اینکه می‌توان از این ظرفیت مرزی برای توسعه اقتصادی استان استفاده کنیم، اظهار کرد: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور بعد از سیستان و بلوچستان و کرمان است.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه استان کویری و مرزی خراسان جنوبی با دارا بودن حدود ۷۰۰ معدن مختلف با ذخیره قطعی حدود هفت میلیارد تُن یکی از پنج استان معدنی کشور محسوب می‌شود، افزود: توسعه حوزه معدن را به عنوان یکی از مهمترین محورها و پیشران‌های اقتصادی و توسعه‌ای استان با جدیت دنبال خواهیم کرد.

وی به محصولات راهبردی بخش کشاورزی خراسان جنوبی از جمله زرشک، زعفران و عناب اشاره کرد و گفت: از این استان به عنوان سرزمین طلای سرخ در کشور یاد می‌شود به گونه‌ای که رتبه نخست زرشک بی دانه جهان و رتبه نخست تولید عناب کشور به خود اختصاص داده‌است.

هاشمی با تاکید بر اینکه تکمیل زیرساخت‌های استان برای توسعه همه جانبه در دستورکار جدی خواهد بود، بیان کرد: صنعت گردشگری یکی از پیشران‌های اقتصادی و توسعه‌ای خراسان جنوبی بوده و این استان ۱۰ اثر جهانی ثبت جهانی دارد که در سطح کشور بی‌نظیر است.

سید محمدرضا هاشمی متولد سال ۱۳۴۹ در شیروان است که در دولت سیزدهم استاندار سمنان بوده و تاریخ انتصاب او به عنوان استاندار سمنان به ۹ مهر ۱۴۰۰ بر می گردد.

در پیشینه اجرایی وی، معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ و سال ۱۳۹۷ سرپرست استانداری قم و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی این استان ثبت است.

از ابتدای تاسیس خراسان جنوبی (سال ۱۳۸۳) ابراهیم رضایی بابادی، سید صولت مرتضوی، قهرمان رشید، وجه‌الله خدمتگزار، سید علی‌اکبر پرویزی، محمدمهدی مروج‌الشریعه، محمدصادق معتمدیان، حمید ملانوری شمسی و محمدجواد قناعت استاندار خراسان جنوبی بوده‌اند و هاشمی دهمین استاندار است.