اخبار خراسان جنوبی

نمایشگاه صنایع دستی از ایده تا محصول در دانشگاه بیرجند گشایش یافت

نمایشگاه صنایع دستی از ایده تا محصول در دانشگاه بیرجند گشایش یافت

بیرجند – ایرنا – نمایشگاه صنایع دستی از «ایده تا محصول» با محوریت محصول زرشک در سالن امید دانشگاه بیرجند گشایش یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا رئیس گروه کارآفرینی و ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه بیرجند روز سه‌شنبه در آیین افتتاح این نمایشگاه اظهار کرد: نمایشگاه از ایده تا محصول با ۱۴ غرفه به مدت سه روز در این دانشگاه دایر است.

محمد اکبری با بیان اینکه این نمایشگاه با محوریت ایده پردازی و طراحی هنری – فرهنگی محصول زرشک برگزار شده است افزود: فرصت خوبی برای بازدید و آشنایی با خلاقیت‌ها و محصولات دستی با محوریت زرشک فراهم شده و علاقمندان می‌توانند صبح‌ها از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۳:۳۰ و عصرها از ۱۶ تا ۱۸:۳۰ بازدید کنند.

وی بیان کرد: محصولات فرهنگی و هنری مرتبط با زرشک با مشارکت ادارات پارک علم و فناوری، کمیته امداد، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و تیم‌های زیر مجموعه زیست بوم فناوری ارائه شده است.

رئیس گروه کارآفرینی و ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه بیرجند عنوان کرد: علاوه بر عرضه محصولات دانش بنیان، فناور و نوآور در این نمایشگاه دستگاه‌های ساخته شده برای محصول مزیت‌دار زرشک عرضه شده است.

وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را ایجاد ظرفیت برای حمایت و معرفی محصولات زرشک دانست و گفت: در حاشیه این نمایشگاه کارگاه‌های آموزشی ویژه دانش آموزان، ایده محوری، ضمینه سازی و تولید محصول نیز برگزار می‌شود.

این نمایشگاه در قالب استارتاپ ویکند تخصصی و رویداد ملی زرناب از ۲۹ آبان ماه جاری در دانشگاه بیرجند دایر شده و تا ۲ آذر نیز ادامه دارد.

تجلیل از نواب رییس هیات های ورزشی خراسان جنوبی

تجلیل از نواب رییس هیات های ورزشی خراسان جنوبی

از نواب رییس هیات های ورزشی خراسان جنوبی تجلیل شد .

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی ، در پایان نشست نواب رییس هیات های ورزشی استان، با حضور اسلامی معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی از هشت نواب رییس هیات های ورزشی تجلیل بعمل آمد .
از ️ میترا کاملی نائب رییس هیات والیبال استان ، ️ ناهید کیخایی نایب رییس هیات کاراته استان ، ️مریم جوادی بایگی نایب رییس هیات تکواندو استان ، ️سکینه مهربانی فر نائب رییس هیات نابینایان و کم بینایان استان ، ️زهرا محمدزاده نائب رییس هیات ورزش های همگانی استان ، ️زهرا بهمدی نائب رییس هیات انجمن های ورزشی استان ، ️زینب کهنسال نائب رییس هیات آمادگی جسمانی و تندرستی استان ، ️کبری ایوبی نائب رییس هیات بسکتبال استان تجلیل شد .

نشست هم اندیشی نواب رییس هیات های ورزشی خراسان جنوبی

نشست هم اندیشی نواب رییس هیات های ورزشی خراسان جنوبی

نشست هم اندیشی نواب رییس هیات های ورزشی خراسان جنوبی برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی ، سیده اعظم اسلامی معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان در این نشست گفت : تربیت بدنی و ورزش به عنوان یک پدیده اجتماعی همواره به لحاظ کارکردهای استراتژیک متضمن توسعه سلامت فردی به عنوان محور توسعه پایدار بوده است و اداره کل ورزش و جوانان زمانی موفق خواهد بود که بتواند از علم و مدیریت استراتژیک استفاده کند ، بنابراین همه هیات‌های ورزشی استان ناگزیرند که عهده‌دار مدیریت راهبرد یا راهبردی شوند.
️وی افزود : هدف از تبیین راهبرد و برنامه‌ریزی جامع این است که چشم‌اندازی را برای توسعه ارائه نماید و اولویت برنامه‌ها و حمایت‌های خاص را برای مدیران مشخص و روشن سازد.
️وی ادامه داد : توسعه منابع انسانی بانوان، توسعه عمومی ورزش بانوان ، توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای بانوان ، توسعه اقدامات ترویجی مسئولیت‌های اجتماعی و فرهنگی در بخش بانوان ، توسعه امور آموزشی و پژوهشی در بخش بانوان و میزان بهره‌برداری از اماکن ورزشی از جمله شاخص‌های توسعه ورزش بانوان می‌باشد.
️گفتنی است ؛ بررسی عملکرد ورزش و تشریح مسایل ورزش بانوان در هیات های ورزشی از جمله شرح دستور این جلسه می باشد .

افتتاح آزمایشگاه ۱۷۰۲۵ آزمون صادرات کوثر شرق در پارک علم و فناوری خراسان جنوبی

صبح امروز آزمایشگاه آزمون صادرات کوثر شرق با دامنه آزمون زعفران در محل پارک علم و فناوری استان افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری خراسان جنوبی، صبح امروز آزمایشگاه آزمون صادرات کوثر شرق با دامنه آزمون زعفران با حضور دکتر ذوالفقاری، سرپرست پارک علم و فناوری خراسان جنوبی، دکتر دستورانی مدیرکل استاندارد استان و جمعی از کارشناسان مربوط، و نمایندگانی از دفتر امور اجتماعی استانداری، معاونت غذا و دارو، صنعت معدن و تجارت استان افتتاح شد.

دکتر ذوالفقاری در این مراسم گفت: اکنون که قریب به ۲۲۰ شرکت دانش بنیان و فناور خراسان جنوبی استقرار دراند، پوشش خدمات مورد نیاز این فناوران در دستور کار قرار گرفته و یکی از مهمترین نیازها مباحث مرتبط به استاندارد می باشد. وی با ابراز خرسندی از توسعه توان شرکتهای مستقر گفت : اینکه یکی از شرکت های توانمند مستقر در پارک توانسته اولین آزمایشگاه تخصصی صادرات به ویژه با محوریت آزمون زعفران را در بیرجند و در پردیس فناوری پارک راه اندازی کند نشانگر توان و تخصص فناوران بومی استان می باشد. وی افزود : به دنبال فراهم کردن بستری هستیم تا فناوران در مرتفع کردن مشکلات و چالش های اقتصادی و زیرساختی استان دخیل شوند.

دستورانی مدیر کل استاندارد خراسان جنوبی در جمع مدعوین گفت: تاکنون، ۱۲ آزمایشگاه ۱۷۰۲۵ مورد تایید سازمان ملی استاندارد ایران در استان در حال فعالیت می‌باشد و ۶ آزمایشگاه دیگر در پروسه ارزیابی بوده که بعد از گذراندن الزامات استاندارد مربوطه، فعالیت خود را آغاز می‌کنند.

دستورانی خاطر نشان کرد زعفران یکی از محصولات تولیدی غالب استان بوده و آزمایشگاه آزمون صادرات کوثر شرق اولین آزمایشگاه زعفران در بیرجند و سومین آزمایشگاه فعال در استان می باشد.

وی اظهار امیدواری کرد که فعالیت این آزمایشگاه در ادامه به آزمون زعفران محدود نگردد و به شرط آماده کردن زیرساخت‌های فنی، امکان گسترش دامنه فعالیت ازمایشگاه فراهم آید.

با عنایت به برنامه اجرایی تبدیل وضعیت گواهینامه‌های استانی آزمایشگاه‌ها به گواهینامه‌های ۱۷۰۲۵ ابلاغی از سال ۹۸ و اعلام برنامه‌های زمانی متعاقب آن، هم اکنون اکثریت قریب به اتفاق آزمایشگاه‌های استان، به آزمایشگاه‌های ۱۷۰۲۵ تبدیل وضعیت شده‌اند و امروز شاهد افتتاح دوازدهمین آزمایشگاه ۱۷۰۲۵ فعال در استان بودیم. 

 

 

مشارکت۶۳۰دانش آموزخراسان جنوبی در طرح«روا»

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان جنوبی از مشارکت ۶۳۰ دانش آموز دختر و پسر در طرح«روا» و زیر مجموعه لیگ «جت» و دو قطب شرق و غرب  استان خبر داد. 

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، علی سرزهی صبح امروز در حاشیه افتتاحیه طرح«روا» که با حضور ۲۰۰ دانش آموز پسر دوره های اول و دوم متشهرستان های شرق استان برگزار شد، اظهار کرد: برای اجرای طرح«روا» در سال جاری ۴ ماموریت تعریف شده است.

وی، اضافه کرد:  لیگ«جت»درراستای لبیک به طرح ولی در خصوص جهاد تبیین به عنوان یک فریضه ی قطعی و فور ی مبتنی برجذب وشناسایی،کنشگری در میدان تبیین،بیان دستاوردها و برنامه‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در نظام تعلیم و تربیت و سواد رسانه است.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، با اشاره به میدان داری و کنشگری نوجوانان پیشران در جهاد تبیین، خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین اهداف جهاد تبیین و طرح«روا» در بهارستان علم و ادب، شکستن محاصره ی تبلیغاتی و خنثی سازی اغوای رسانه ای دشمن می باشد .

این مقام مسئول با بیان این که راهبرد هزار فانوس، هزار مشعل  کلیدی ترین راهبرد ما در جهاد تبیین می باشد، اذعان کرد:  نوجوانان با افزایش دانش و مهارت لازم و ارتقاء سواد رسانه و کنشگری موثر در جنگ روایت ها می توانند گام اول این راه را محکم بداشته و در بین همسالان خود مثل یک فانوس روشنایی بخش باشند .

وی، با بیان این که لیگ جت با بررسی اقتضائات دوره نوجوانی ویژه گروه سنی۱۲الی۱۸سال متوسطه اول و دوم طراحی شده است؛ عنوان کرد: در مرحله ی اول، هدف،ایجاد بستری برای ارتقاء سواد رسانه، افزایش قدرت تحلیل و یافتن توان گفتگوی تبیینی با گروه همسالان است و در در مرحله دوم،هدف،تربیت کنشگر موثر«انسان رسانه»درجنگ روایتها است که علاوه بر قدرت تحلیل و تبیین، توانایی تولیدمحصول روایی و هنری رسانه ای مبتنی بر فناوری روایت را دار باشد.

به گفته سرزهی، ۲۰۰ اثر توسط دانش آموزان خراسان جنوبی شرکت کننده در طرح روا تولید شده و از شبکه‌های استانی و ملی پخش شده‌است.

تغییردرشناخت،باورهای دینی وارزشهای معنوی، اولین عنصرجنگ ترکیبی

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی، از تغییر در شناخت، باورهای دینی و ارزش های معنوی  جوامع  تحت سلطه به عنوان اولین عنصر در جنگ ترکیبی یادکرد. 

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی سید محمد طالبی در آیین افتتاحیه دوره آموزشی طرح روا، با اشاره به تلاش‌های دشمن در خصوص ایجاد فتنه و تغییر ذائقه فرهنگی نوجوانان دانش آموز اظهارکرد:در دهه‌ها و قرن‌های گذشته زمانی که دشمن قصد تصرف کشور و یا استثمار ملتی راداشت بانفوذوجاسوسی در کنار قوای نظامی وتوسل به جنگ‌سخت به اهداف خود دست می یافت.

وی با اشاره به تغییر شیوه دشمن از جنگ سخت به جنگ نرم و کمک‌گیری از رسانه فضای مجازی و ابزارهای نوین، تصریح کرد: امروزه دشمن با توسل به این ابزارها با کمترین هزینه بیشترین خسارت را به ملت‌های تحت سلطه وارد می‌کند. 

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی با بیان این که در رژیم منحوس طاغوت تمام ذخایر و منابع ایران عزیز توسط مستکبران به یغما می‌رفت افزود: علت اصلی تهدیدات دشمنی‌ها و توطئه‌های استکبار علیه ملت قهرمان ایران کوتاه شدن دست یغماگران از منابع ارزی و ذخایر ملی ایران پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بود.

این مقام مسئول در استانداری خراسان جنوبی، با اشاره به راه اندازی جنگ‌های هوشمند در کنار نبرد فرهنگی و جنگ تمام عیار ترکیبی، علیه ملت ایران به ویژه جوانان و نوجوانان دانش آموز، اضافه کرد: جنگ فرهنگی یکی از مولف‌های جنگ ترکیبی است و  ملت‌ها ی مورد حمله با توجه به تدریجی و ملموس نبودن آثار آن در بازه زمانی کوتاه مدت، متوجه ابزارهای  و حوزه عمل دشمن نمی‌شوند.

به گفته طالبی، دشمن در جنگ ترکیبی به دنبال تغییر ذائقه فرهنگی،هویتی،ماهیتی و باورها و ارزش های ملت‌ها است.

شهردار خوسف خبر داد:

هزینه‌کرد ۳۰ میلیارد ریالی در اجرای پروژه «حسامیه» خوسف

هزینه‌کرد ۳۰ میلیارد ریالی در اجرای پروژه «حسامیه» خوسف

صبور از هزینه‌کرد ۳۰ میلیارد ریالی شهرداری خوسف در قالب پروژه «حسامیه» برای مرمت و بهسازی آرامگاه ابن حسام خوسفی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سید مرتضی صبور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مشاهیر و مفاخر شهرستان خوسف ظرفیت مطرح شدن در سطح ملی و فراملی را دارند که متاسفانه برای شناساندن این مفاخر در سطح ملی کم‌کار شده است.

 

وی افزود: برای این مهم لازم است که اقداماتی در سطح ملی انجام شود که به عنوان مثال ابن حسام خوسفی که شاعر آیینی بوده است مورد غفلت قرار گرفته که باید برنامه‌هایی برای شناساندن این مفاخر در دستور کار قرار گیرد.

 

شهردار خوسف ادامه داد: مفاخر شهرستان که جزو میراث‌های فرهنگی و افتخارات شهرستان هستند برای نسل‌های قدیم تا حدودی شناخته شده هستند لیکن باید در زمینه شناساندن این بزرگان به نسل‌های جدید و الگوسازی برای آنان و افزایش حس افتخار به شهر و منطقه خودمان گام‌های اساسی برداریم که می‌توان با مذاکره از قبیل آموزش و پرورش برای گنجاندن برخی از این مفاخر در کتب درسی و همچنین برگزاری مراسم و بزرگداشت‌های ملی انجام شود.

 

صبور ادامه داد: در اجرای کلیه برنامه‌های هفته فرهنگی خوسف شهرداری ضمن انجام امور مربوط به فضاسازی، تبلیغات محیطی و پشتیبانی مالی را انجام داده است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر کمبود سالن آمفی تئاتر و اجلاس برای برگزاری جلسات مهمترین نیاز شهرستان خوسف است، تصریح کرد: اکنون تنها سالن برگزاری جلسات در خوسف برای پذیرش علاقه‌مندان شرکت در مراسم‌ها به ویژه با رویکرد فرهنگی ظرفیت پایینی دارد.

 

شهرداری خوسف به انجام اقداماتی برای مرمت و بازسازی مقبره ابن حسام خوسفی اشاره کرد و گفت: در این راستا شهرداری خوسف طرحی با عنوان «حسامیه» را تهیه و پیگیری کرده است و مرمت ورودی ابن حسام در چند فاز شامل نصب دوربین، بهسازی ورودی و آجرفرش آرامگاه، نورپردازی، اجرای آبنما و آبشار مصنوعی با اعتبار ۳۰ میلیارد ریالی از محل منابع شهرداری انجام شده است.

 

صبور گفت: ادامه پروژه «حسامیه» برای مرمت و بهسازی آرامگاه ابن حسام خوسفی در دستور کار قرار دارد و ادامه خواهد یافت.

 

 

 

۵۰ درصد از برگزیدگان دومین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهر تراشی از هنرمندان خراسان جنوبی هستند.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان گفت: دومین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهرتراشی ۲۲ تا ۲۴ آبان با حضور ۱۱۹ گوهر تراش از ۲۵ استان کشور در کرمان برگزار شد.

کامران نژاد افزود: در این مسابقات که در رشته‌های تراش دامله، فست، کاروینگ و فیروزه تراشی با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و سازمان ایمیدرو برگزار شد ۱۸ شرکت کننده از استان خراسان جنوبی حضور داشتند.

وی گفت: در رشته کاروینگ محمد مهدی آهنین جان از شهرستان خوسف نفر اول و علی خنجری از شهرستان سرایان نفرسوم، در رشته تراش دامله محبوبه کربلایی از شهرستان سرایان نفر اول و فرزاد ابراهیمی از شهرستان فردوس رتبه دوم را کسب کرد.

اولین دوره این مسابقات نیز آبان ماه ۱۴۰۲ به میزبانی شهرستان فردوس خراسان جنوبی برگزار شده است.

 

 

 

سرپرست فرمانداری خوسف:

هفته فرهنگی خوسف فرصتی برای هویت بخشی به نسل جوان است

هفته فرهنگی خوسف فرصتی برای هویت بخشی به نسل جوان است

محمدیان فر با بیان اینکه هفته فرهنگی خوسف فرصتی برای هویت بخشی به نسل جوان است، گفت: با ارائه چهره ای روشن از گذشته شهرستان خوسف به دنبال ترسیم افقی طلایی پیش روی نسل جوان هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمد محمدیان‌فر امروز (۲۹ آبان) در جشنواره توانمندی‌های هنری و صنایع دستی خوسف اظهار داشت: هدف از برگزاری هفته فرهنگی شهرستان خوسف، معرفی مفاخر و بزرگان علمی، فرهنگی، هنری و اجتماعی شهرستان است.

 

سرپرست فرمانداری شهرستان خوسف ادامه داد: هفته فرهنگی خوسف در راستای احیای خرده فرهنگ‌ها و سبک زندگی اسلامی و ایرانی و هویت بخشی به نسل جوان در جهت تحقق نقشه مهندسی فرهنگی کشور قرار دارد.

 

وی با بیان اینکه شهرستان خوسف سرزمین زرخیزی است، افزود: خوسف دارای سرمایه‌های زیرزمینی و معادن گران‌سنگ طلا و مس و هم دارای گوهر وجودی انسان های فاضل و دانشمند و فرهیخته ای است که هویت این شهرستان را با علم و فرهنگ و ادب پیوند زده‌اند.

 

محمدیان فر در ادامه گفت: بزرگانی همچون ابن حسام خوسفی، خاندان عبادی، دکتر شکوهی، دکتر راشد محصل، آیت الله شیخ محمدحسن خوسفی و … در این شهرستان پرورش یافته اند که همچون ستارگانی درخشان در آسمان علم و ادب و فرهنگ خراسان جنوبی و کشور هستند.

 

سرپرست فرمانداری شهرستان خوسف با بیان اینکه با ارائه چهره ای روشن از گذشته شهرستان خوسف به دنبال ترسیم افقی طلایی پیش روی نسل جوان هستیم، افزود: امیدواریم نسل جوان با الگوگیری از این بزرگان و مفاخر در مسیر کمال و رشد گام بردارند.

 

وی در ادامه اظهار کرد: شهرستان خوسف سرزمین فرصت ها و شکوفایی است و امیدواریم که با اجرای این قبیل برنامه ها و معرفی بیش از پیش شهرستان بتوانیم در راستای معرفی شهرستان و احیای عناصر هویت بخش به شهرستان گام برداریم.

 

محمدیان فر در عنوان داشت: هفته فرهنگی خوسف فرصتی است تا در راستای شکوفایی ظرفیت‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی این منطقه بیش از گذشته گام برداشته شود.

 

سرپرست فرمانداری خوسف با بیان اینکه آینده شهرستان خوسف بسیار روشن است، افزود: نیروهای انسانی شهرستان خوسف میراث دار هویت تاریخی خود هستند و ظرفیت های اقتصادی و اجتماعی خوبی در این شهرستان وجود دارد.

 

وی در پایان گفت: گردشگری بی نظیر خوسف و وجود شهرک صنعتی رحمانی بزرگترین فرصت سرمایه گذاری استان و وجود بزرگترین شهرک انرژی خورشیدی و بزرگترین مجتمع گلخانه ای استان از جمله ظرفیت هایی است که آینده خوسف را روشن نشان می دهند.