اخبار خراسان جنوبی

 

تصحیح دیوان ابن حسام ۲ سال زمان برد

تصحیح دیوان ابن حسام ۲ سال زمان برد

بیرجند- پژوهشگر و مصحح دیوان ابن حسام گفت: تصحیح دیوان ابن حسام خوسفی دو سال زمان برد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد تقی سالک صبح دوشنبه در همایش ملی ابن حسام خوسفی گفت: ابن حسام از خانواده علما و بزرگان خوسف بود و کشاورزی برای او سرگرمی بوده است.

سالک با اشاره به تصحیح دیوان ابن حسام ادامه داد: این کار حدود دو سال طول کشید که البته یک پیشینه ۳۰ ساله را همراه خود دارد.

پژوهشگر و مصحح دیوان ابن حسام افزود: این شاعر در موقعیت مهمی از نظر اجتماعی و فرهنگی و ادبی قرار داشته که باید این نکته مورد نظر پژوهشگران شخصیت و جایگاه این ادیب و شاعر آئینی برجسته قرار گیرد.

سالک روند جمع آوری اشعار و تصحیح دیوان ابن حسام را شرح و ادامه داد: پدر بزرگ من مرحوم شیخ اسماعیل، مدرس و استاد طلاب در شهرستان خوسف نسبت به جمع آوری اشعار ابن حسام همت ویژه ای داشت و از خانه‌های مردم و حتی از اطراف و روستاهای خوسف پیگیر شد و اشعار و قصاید او را جمع آوری کرد.

وی گفت: بعد از جمع آوری، اشعار ابن حسام را بازنویسی کرده و توانست مجموعه ارزشمندی را برای علاقمندان به شعر و ادب فراهم آورد.

این پژوهشگر شعر و ادب فارسی اظهار کرد: من نیز به واسط علاقه و ذوق شخصی به تصحیح دیوان ابن حسام روی آوردم و در واقع کار پدر بزرگم را دنبال کردم که برایم ارزشمند بود.

 

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: امسال برداشت انار در استان ۴۰ درصد کاهش دارد.

شایسته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: امسال پیش‌بینی می‌شود ۲۳ هزار تن انار از باغات استان برداشت شود که نسبت به پارسال ۴۰ درصد کاهش دارد.

او افزود: سطح زیرکشت انار استان سه هزار و ۷۷۸ هکتار است که امسال پیش‌بینی می‌شود از این سطح ۲۳ هزار تن انار برداشت شود.

شایسته اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود تولید انار نسبت به پارسال به دلیل سرمای شدید اواخر زمستان در برخی مناطق و تنش گرمایی در تابستان ۴۰ درصد کاهش داشته است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین سطح کشت انار خراسان جنوبی در شهرستان فردوس است و این شهرستان رتبه اول تولید انار استان را دارد، بیان کرد: ۹ هزار و ۶۰۰ خانوار در زمینه تولید انار استان فعالیت دارند.

 

خراسان جنوبی با ۳۵۰۰ برنامه به استقبال هفته بسیج می‌رود

هزاری گفت: استان خراسان جنوبی با تدارک ۳ هزار و ۵۰۰ برنامه در قالب ۴۵ عنوان و با رویکرد جهاد تبیین، جهاد خدمت‌رسانی، جهاد امیدآفرینی و علمی به استقبال هفته بسیج می‌رود.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستاناز خراسان جنوبی، سرهنگ رضا هزاری ظهر امروز دوشنبه (۲۸ آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان ضمن گرامیداشت هفته بسیج اظهار کرد: از  ۲۹ آبان تا ۵ آذرماه هفته بسیج نامگذاری شده است و در این راستا برنامه‌های متعددی برای اجرا در سطح استان پیش‌بینی شده است

 

معاون هماهنگ‌کننده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان‌ جنوبی از تدارک سه هزار و ۵۰۰ برنامه در قالب ۴۵ عنوان همزمان با هفته بسیج خبر داد  که توسط پایگاه‌ها، حوزه‌ها، نواحی مقاومت و اقشار بسیج و ستاد سپاه این استان اجرا خواهد شد و گفت: رویکرد برنامه‌ها در خصوص جهاد تبیین، جهاد خدمت‌رسانی، جهاد امیدآفرینی و جهاد علمی است.

 

هزاری با اشاره به دیدار بسیجیان با نماینده ولی فقیه در استان و ائمه جمعه استان، ادامه داد: فضاسازی و تبلیغات، رویداد بسیج با مردم برای مردم، حضور فرماندهان در میعادگاه نماز جمعه، دیدار با خانواده شهدا، برپایی ۱۹ نمایشگاه اقتصاد به توان مردم از جمله برنامه‌های هفته بسیج است.

 

وی بیان کرد: رزمایش «جهادگران فاطمی ۴» با اعزام بیش از ۹۰۰ گروه جهادی به نقاط مختلف استان برگزار خواهد شد.

 

معاون هماهنگ‌کننده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان‌ جنوبی گفت: ۳۲۰ کارگاه مشاغل خرد خانگی و ۱۲۲ نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی خانگی با اعتبار  ۵۷۰ میلیارد ریال افتتاح خواهد شد.

 

هزاری با بیان اینکه ۱۱۲ پروژه عمرانی محرومیت‌زدایی با اعتبار ۲۸۰ میلیارد ریال در هفته بسیج به بهره‌براری می‌رسد، افزود: برپایی میز خدمت، تجلیل از بسیجیان، آزادسازی ۳۶ زندانی معسر، اجرای پویش نذر خون، پخش دعای ندبه به صورت سراسری، رویداد رهاورد نام‌آوران الگوی سوم ویژه بانوان از دیگر برنامه‌های هفته بسیج است.

 

وی از برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری عکس بسیج‌ و همچنین یادبود ۲۰۰ خبرنگار شهید مقاومت خبر داد و افزود: این یادبود فردا سه‌شنبه همزمان با آغاز هفته بسیج در محل صدا و سیمای استان برگزار خواهد شد.

 

معاون هماهنگ‌کننده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان‌ جنوبی با اشاره به برگزاری ۱۵۰ یادواره شهدا و آبروی محله در استان به مناسبت هفته بسیج، تصریح کرد: ۶ عنوان کتاب بازتاب رسانه‌ای از تولیدات پژوهشی و ادبی نهضت سرگذشت پژوهشی شهدای استان فردا با حضور نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی رونمایی خواهد شد.

 

هزاری با بیان اینکه طرح لبیک با امام برای جمع‌آوری کمک به لبنان و غزه همزمان با هفته بسیج اجرا می‌شود، گفت: اجتماع «لشکر بانوان جبهه مقاومت» با حضور خواهر شهید سید عباس موسوی دبیرکل سابق حزب الله لبنان ساعت ۱۸ روز سه‌شنبه ۲۹ آبان ماه در حسینیه بزرگ جماران برگزار و در این مراسم کمک‌های بانوان برای جبهه لبنان جمع‌آوری خواهد شد.

 

وی در ادامه برگزاری میقات صالحین در محل میعادگاه‌های نماز جمعه، آغاز اعزام ۲ هزار دانش‌آموز به اردوی راهیان نور و راهیان پیشرفت، مسابقه طرح شهید حجازی، افتتاح ۱۵ ساختمان بسیج محلات، مسابقات کتاب‌خوانی تحت عنوان «خط امین»، جشنواره بومی و محلی و ورزشی، جلسات ختم قرآن را از دیگر برنامه پیش‌بینی شده هفته بسیج در سال جاری برشمرد.

 

معاون هماهنگ‌کننده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان‌ جنوبی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه «شکوه اقتدار» و اجتماع بسیجیان در سراسر استان همزمان با پنجم آذرماه برگزار خواهد شد.

اندیشه‌های ژرف ابن حسام می‌تواند گره‌گشای معضلات امروز فرهنگی کشور باشد

اندیشه‌های ژرف ابن حسام می‌تواند گره‌گشای معضلات امروز فرهنگی کشور باشد
رئیس دانشگاه بیرجند گفت: اندیشه‌های ژرف و بینش عمیق ابن حسام می‌تواند گره گشای بسیاری از فسادهای اجتماعی و حلال انبوهی از معضلات امروز فرهنگی کشور ما باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، احمد لامعی صبح امروز دوشنبه ۲۸ آبان در اختتامیه کنگره ملی مولانا ابن حسام خوسفی که در تالار ولایت دانشگاه بیرجند در حال برگزاری است، اظهار داشت: ابن حسام خوسفی حماسه سرای قرن نهم هجری است که در خصوص فضل و دانش تامل کرد.

رئیس دانشگاه بیرجند در ادامه گفت: این همایش در حالی برگزار می شود که ایران عزیزمان از همه سو مورد آماج تهدیدات و حملات فرهنگی دشمن است و مهم ترین دفاع در مقابل این حملات، حفظ و احیای میراث فرهنگی کشور است.
وی عنوان کرد: همایش علمی بزرگداشت ابن حسام به پیشنهاد انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با هدف آشنایی پژوهشگران و معرفی آثار این ادیب و تبیین نقش و جایگاه ابن حسام در فرهنگ آیینی، اندیشه دینی و تفکر ملی به تصویب رسید و پس از فراخوان ارسال مقالات حدود ۱۵۰محقق در تارنمای همایش ثبت نام و از این تعداد ۱۳۰ نفر مقالات و تحقیقات ارزشمند خود را به دبیرخانه همایش ارسال کردند.
لامعی افزود: پس از طی مراحل ارزیابی کمیته داوران همایش حدود ۹۰مقاله را برای چاپ در کتابچه چپیده و کتاب مجموعه مقالات همایش پذیرفتند و از این تعداد سه مقاله برای سخنرانی ویژه و ۱۲ مقاله برای ارائه شفاهی برگزیده شد.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه در مقالات، سخنرانی ها و گفتگوهای پژوهشگران و صاحب نظران این همایش مهم ترین نکته بُن مایه های فطری ابن حسام بود، گفت: این بن مایه ها بر دو پایه ملی گرایی و ولایت مداری استوار است و ابن حسام در تاریخ ایران، نقطه پیوند و امتزاج و یگانگی تشیع ادبی و ملی گرایی آرمانی است.
وی ادامه داد: لذا اندیشه های ژرف و بینش عمیق ابن حسام می تواند گره گشای بسیاری از فسادهای اجتماعی و حلال انبوهی از معضلات امروز فرهنگی کشور ما باشد و بر همین اساس پیشنهادات زیر که در حقیقت دستاورد نشست های علمی و گفتگوی جمعی از محققان و پژوهشگران این همایش فاخر است برای بررسی به اجرا به مسئولان اجرایی اجرایی و فرهنگی کشور تقدیم می شود.
لامعی عنوان کرد: از جمله پیشنهادات می توان به تاسیس دبیرخانه دایمی همایش سالانه ادبیات ابن حسام خوسفی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند، برگزاری سالانه همایش ادبیات و نام گذاری ۲۸آبان ماه به نام روز بزرگداشت ابن حسام خوسفی در تقویم رسمی کشور، مرمت و توسعه آرامگاه ابن حسام در کوتاه ترین زمان و ساخت بنای وسیع و باشکوه در سطح سعدیه و حافظیه به نام «حسامیه» در اطراف آرامگاه ابن حسام اشاره کرد.
رئیس دانشگاه بیرجند در پایان گفت: تاسیس قطب علمی و حماسه پژوهی در دانشگاه بیرجند، گنجاندن دو واحد درسی با عنوان شاعران قهستان با تاکید بر آثار حکیم نظامی قهستانی و ابن حسام خوسفی در دروس دوره کارشناسی زبان و ادبیات فارسی پیشنهاد می شود.
زیرساخت‌های کانون در خراسان جنوبی متناسب با نیاز کودکان و نوجوانان نیست

زیرساخت‌های کانون در خراسان جنوبی متناسب با نیاز کودکان و نوجوانان نیست/کار فرهنگی در کانون زودبازده است مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی گفت: زیرساخت‌های کانون پرورش فکری خراسان جنوبی به خصوص در شهر بیرجند متناسب با نیاز کودکان و نوجوانان نیست.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی، مهدی مظهری مدیرکل کانون ظهر امروز ۲۸ آبان ۱۴۰۳ در دیدار با اعضای شورای شهر بیرجند، اظهار داشت: مرکز شماره یک بیرجند در سال ۵۴ پایه گذاری شد و هنوز این مرکز ظرفیت خوبی برای استقبال از کودکان و نوجوانان دارد.

وی افزود: در طول این ۴۴ سال بعد از انقلاب، دو مرکز در بیرجند راه‌اندازی شده و مرکز چهارم کانون در بیرجند نیز در شرف افتتاح است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی بیان داشت: نسبت به افزایش جمعیت الان نیاز به ۱۲ مرکز در سطح شهرستان بیرجند داریم.

مظهری تصریح کرد: سرمایه‌گذاری و کمک به کانون یکی از بنیادی‌ترین سرمایه‌گذاری ها است چراکه ما بلافاصله بعد از پایان برنامه‌ها، کارگاه‌ها و فعالیت‌های کانون تغییر رفتار کودک و نوجوان را می‌بینیم و نشان می دهد که کار فرهنگی در کانون زودبازده است.

وی ادامه داد: حضور در کتابخانه‌های کانون آینده کودکان و نوجوانان را تضمین می‌کند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی گفت: تنها یک مرکز کانون در منطقه جنوب بیرجند فعال است و مشکل اولیه ما در این خصوص تامین زمین می‌باشد.

مظهری تصریح کرد: مرکز شماره سه بیرجند فضای مناسبی ندارد و اگر زمین‌ پارک نیلوفر به صورت مشارکتی الحاق شود، مشکل فضا برطرف می‌شود.

وی با بیان اینکه هر سال چند جشنواره داریم که نیاز به حمایت دارد، خاطرنشان کرد: تنها استانی که مجتمع فرهنگی ندارد خراسان جنوبی است و اداره‌کل کانون در ساختمان استیجاری مستقر است که نیاز به واگذاری زمین برای ساخت بنا داریم.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالرزاق‌نژاد، عضو شورای شهر بیرجند نیز در پایان، توجه به حوزه کودک و نوجوان را مسئله‌ای واجب و تاثیرگذار دانست و گفت: کانون پرورش فکری از گذشته فضای خوبی داشته و اهمیت فعالیت‌های آن بر کسی پوشیده نیست.

وی از مدیرکل کانون خواست تا مشکلات و خواسته‌های کانون را جهت بررسی به صورت مکتوب در اختیار شورای شهر قرار دهد.

 

 

 

 

افتتاح نمایشگاه فروش کتاب‌های کانون در دبستان علامه حلی بیرجند

در هفته کتاب و کتابخوانی نمایشگاه فروش کتاب های انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دبستان دخترانه علامه حلی بیرجند افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی؛ همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی نمایشگاه فروش کتاب‌های انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دبستان دخترانه علامه حلی بیرجند افتتاح گردید.

نمایشگاه صبح یکشنبه ۲۸ آبان با حضور مهدی مظهری مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان‌جنوبی افتتاح گردید و معرفی برخی کتب به صورت خلاق توسط دانش‌آموزان اجرا شد.

گفتنی است، این نمایشگاه که ۴۰ عنوان از کتب پر خواننده در آن به نمایش گذاشته شده تا پایان هفته جهت فروش در ساعت کاری مدرسه بر پا خواهد بود.

 

 

 آموزش مفهوم خلقت در فعالیت‌های کانون نهادینه شده است

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: آموزش مفهوم خلقت در تمام برنامه‌ها و فعالیت‌های کانون پرورش فکری نهادینه شده است.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی، فرهاد فلاح صبح امروز ۲۸ آبان۱۴۰۳ در همایش فلسفه برای کودک، اظهار داشت: مشتری اصلی حوزه فلسفه برای کودک کانون پرورش فکری است.

وی افزود: در حوزه فلسفه کودک یک طرف نظریه پردازان هستند و طرف دیگر مخاطب قرار دارد و کانون پرورش فکری و دیگر فعالان حوزه کودک نقطه اتصال میان این دو است.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان داشت: در این سال‌ها نظریه‌های خوبی داشتیم اما آیا این‌ها در کف میدان به کودک و نوجوان می‌رسد یا نه؟ آیا نظریه‌ها را می شود تبدیل به فرایندی کرد که برای این نسل قابل استفاده باشد؟

فلاح با تاکید بر اینکه در تبدیل فکر به فرآیند و محصول دچار چالش هستیم، گفت: در راستای تبدیل نظریه‌ها به عمل باید کار و تحقیق کنیم.

وی با اشاره به علت نامگذاری نام کانون به پرورش فکری در دهه ۴۰، تصریح کرد: آموزش فلسفه یا تربیت فلسفی کودکان و نوجوانان موضوع مهمی است.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ادامه گفت: عالم یک واقعیت خارجی دارد و دنیا بی معنا و پوچ نیست که این مهم از اهداف کانون است و کودک باید آن را در فرآیند بازی، سفالگری، نقاشی و… به آن برسد.

فلاح اظهار داشت: کانون پرورش فکری، مفهوم خلقت را در کارگاه‌های نقاشی، سفالگری، شعر و داستان و… به کودکان و نوجوانان آموزش می‌دهد.

وی با بیان اینکه بنا نیست کودکان نقاش یا سفالگر شوند، افزود: یکی از فعالیت‌های کانون تقویت ابزار شناخت کودک است به گونه‌ای که مربی با بازی‌هایی که طراحی می‌کند، شناخت را در کودک تقویت می‌کند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور با بیان اینکه یک مربی کودک باید بتواند در مجامع تربیتی سرعت کودک را کنترل کند، گفت: کودکان امروز توان شنیدن یک فایل صوتی عادی را ندارند و همگی تصاویر و شنیده‌ها را با سرعتی بالاتر دریافت می‌کنند در حالی که مربی باید بتواند سرعت را از او بگیرد و قدرت توجه به جزئیات، شناخت و دیدن را در او تقویت کند.

وی ادامه داد: آدم از ظاهر و باطن ماده و جوهر تشکیل شده و ما باید بازی طراحی کنیم که بتواند این فرایندها را در خود داشته باشد.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان داشت: همه عالم در دو بعد ظاهر و باطن در حرکت دایمی و در تقابل هستند و باید روی این مهم کار کرد این خلاصه پروتکلی است که در کانون پرورش فکری به آن رسیدیم تا تمام فعالیت‌های کانون را در این مسیر قرار دهیم.

فلاح تصریح کرد: ما نیاز داریم در این گونه نشست‌ها نویسندگان کودک و نوجوان را با حوزه فلسفه کودک آشنا کنیم تا بداند چه اثر و موضوعی را در اثرش دنبالش کند.

وی با بیان اینکه عمده آثار در کشور آثاری است که برگرفته از بسیاری از اثرات خارجی است، ادامه داد: امروز باید مراقبت کنیم که کودکان و نوجوانان ما چه چیزی را مطالعه می‌کنند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: کانون پرورش فکری به دلیل اینکه در حوزه کودک و نوجوان هم مطالعه و هم کار عملی دارد، از پایان نامه‌های در این حوزه استقبال می‌کند و امیدواریم خروجی پژوهش‌ها و فعالیت‌های علمی در کانون مورد استفاده عملی قرار بگیرد.

 

 

 

 

 

 

 

۴۰۰ معلم علاقه مند به قصه در کارگاه قصه گویی کانون شرکت کردند

کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان خراسان‌جنوبی کارگاه آموزش قصه گویی ویژه معلمین را برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان خراسان‌جنوبی؛ در راستای مردمی سازی و عمومی سازی جشنواره قصه گویی و با هدف ترویج قصه، کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان خراسان‌جنوبی صبح پنجشنبه ۲۴ آبان اقدام به برگزاری کارگاه قصه گویی ویژه معلمین آموزش و پرورش کرد.

در این کارگاه یک روزه،که ۸۵ نفر حضوری و نزدیک به ۳۰۰ نفر مجازی شرکت داشتند، در مورد چگونگی انتخاب قصه، انواع قصه از نظر فرم و محتوا، چگونگی ارتباط با مخاطبان و استفاده از عناصر گفتاری و ابزار قصه گویی و …صحبت و گفتگو شد.

در پایان ضمن اجرای زنده قصه گویی مربی کانون، نمونه های موفقی از قصه گویی نیز پخش شد.

 

ساز قصه ها، صدای زندگیست

۲۶مین جشنواره قصه گویی مرحله کتابخانه ای در قاین برگزار شد

۲۶مین جشنواره قصه گویی در مرحله کتابخانه ای در کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان شهرستان قاین ۲۳ آبان ۱۴۰۳ برگزار شد.

گزارش تصویری

 

 

 

 

در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران

ثبت سفارش میلیاردی پایتخت نشینان، برای صنایع دستی خراسان جنوبی

پایتخت نشینان در نمایشگاه ملی صنایع دستی تهران، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان صنایع دستی خراسان جنوبی را ثبت سفارش کردند.

ثبت سفارش میلیاردی پایتخت نشینان، از صنایع دستی خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان از بیشترین صنایع دستی سفارش شده در نمایشگاه ملی صنایع دستی مربوط به رودوزی‌های سنتی و گوهر سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی بوده است.

فولادی همچنین از فروش ۷۰۰ میلیون تومانی صنایع دستی استان در نمایشگاه ملی صنایع دستی خبر داد و افزود: حوله بافی، سنگ‌های قیمتی و رودوزی‌های سنتی بیشترین میزان فروش در نمایشگاه بوده است.
وی گفت: ۲۳ هنرمند و صنعتگر صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی، ۲ چادر عشایری و یک اقامتگاه بومگردی از ۲۳ تا ۲۶ آبان در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران محصولات صنایع دستی استان را به نمایش گذاشتند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: این هنرمندان در رشته‌های نساجی سنتی، بافته‌های داری، چکن دوزی، نخ‌ریسی، قلم‌زنی، چرم دوزی، سفال و سرامیک، تراش سنگ، رودوزی‌های سنتی و ترکه بافی با هدف بازاریابی و ترویج صنایع‌دستی در نمایشگاه حضور یافتند.

 

 

 

 

گنج نهان+ فیلم

در گوشه‌ای از این شهر گنج نهانی است که راز و رمزهای بسیاری دارد و تنها کلید این گنج نهان هم در دستان تیزپروازی است که خود، آگاه است بر نقشه پر از رمز و راز آن.
خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ در گوشه‌ای از این شهر گنج نهانی است که راز و رمزهای بسیاری دارد و تنها کلید این گنج نهان هم در دستان تیزپروازی است که خود، آگاه است بر نقشه پر از رمز و راز آن.اما مگر می‌شود از گنج گذشت آن هم گنجی آسمانی.‌پس باید بر بالگرد زمان نشست به آشیانه‌ای سفر کرد که وارثان آسمانی رمز و راز آن گنج نهان را گشوده‌اند و کلید رمزش را هم بدون هیچ چشم داشتی در اختیار همه گذاشته و می‌گذارند.اما منظور از این گنج نهان و راز و رمز چیست که این گونه همه را به کندوکاو همچنین سردرآوردن از راز و رمز آن واداشته است؟آشیانه اول: شهید غائله کردستاناین گنج نهان که در گوشه‌ای شهر بیرجند ۳ سالی بیش نیست فضا را معطر کرده، موزه و یادمان امیر سرلشکر خلبان شهید محمدحسین رئوفی فرد است.انگار ورود به این یادمان و موزه نیز راه و رسمی دارد و آن هم این است که ابتدا خواهر شهید که خود را دربان این موزه می‌داند کوتاه شهید را معرفی می‌کند و از بانی آن می‌گوید و سپس در موزه گشوده و بانی از آنچه کرده است می‌گوید.خواهر شهید این گونه برادر خلبانش را معرفی می‌کند: امیر سرلشکر خلبان شهید محمدحسین رئوفی فرد، او شهید ۸ سال دفاع مقدس نیست، شهید منطقه کردستان است. منطقه‌ای که دشمن همیشه سعی کرده فتنه‌هایی به پا کند اما جوانان ایران‌زمین با در دست‌گرفتن جان خود همانند امروز در لبنان و فلسطین اجازه نداده‌اند که خدشه‌ای به این پهنه گسترده وارد آید.

۱۳٫۲ مگابایت

جالی خالی علمدار خانه شهید

تا زمانی که مادر شهید زنده بود علمدار خانه شهید بود اما وقتی که از این دنیا رفت هر چند جسماً ولی همیشه حاضروناظر است، گفتیم چه بکنیم که علم زینب به دوش بگیریم و حرکتی را آغاز کنیم در راستای جهاد تبیینی که مقام معظم رهبری دائماً از آن سخن می‌گویند چرا که واجب عینی، فوری و ضروری است که این کار را انجام دهیم.دختر جوانم که اینجا کارگاه هنری‌اش بود آن هم با هنرهایی چون خطاطی، نقاشی، طراحی، نویسندگی و… پیشنهاد کرد که کارگاهش به موزه و یادمان شهید تبدیل شود.اما همان‌طور که می‌دانیم هر موزه به بازدیدکنندگانش زنده است و زمانی که این پیشنهاد مطرح شد گفتیم اگر بازدیدکننده داشتیم که چه‌بهتر اما اگر نداشتیم هر شب جمعه خودمان با شهید درد دل می‌کنیم.اما اکنون که سه سال و اندی از راه‌اندازی موزه گذشته است مرتب بازدیدکننده دارد و حتی برای یک ماه آینده هم وقت آن پر است.اینجا شهید و مادرش میزبان‌اند و ما فقط دربانیم و به دربانی خویش نیز افتخار می‌کنیم.اینجا نه در شأن مهمانان و بازدیدکنندگان است و نه در شأن شهید و مادرش اما از نظر ما یک گنج نهان است.دومین آشیانه: نبض ۲۴ ساله زندگی شهیداما در گنج نهان که گشوده می‌شود مقابلمان گشاینده راز و رمز این گنج نهان را می‌بینیم.ساجده ماه گلی، خواهرزاده امیر سرلشکر خلبان شهید محمدحسین رئوفی فرد، این طور روایت می‌کند: سعی کرده‌ایم در فضای کوچکی که در اختیار ماست گنج بزرگی را که برایمان به‌یادگارمانده به تماشا بگذاریم.موزه شهید رئوفی فرد دارای ۳ قسمت است. قسمت اول دیوار مربوط به شهید، که در این دیوار نبض زندگی ۲۴ساله شهید را از تولد تا شهادت به نمایش گذاشته‌ایم.در اینجا عکس‌های به‌یادگارمانده از شهید را نصب‌کرده ایم.

پیدا شدن پیکر بدون سر و سوخته بعد از ۲۳ روز

او که شهید غائله کردستان است از خلبانان برجسته نیروی زمینی قسمت نیروی هوایی معروف به هوانیروز و خلبان هلی‌کوپتر کبری بود.محل خدمت شهید هم اصفهان بوده و داوطلبانه برای مناطق درگیر ۱۰ اسفند سال ۵۸ به‌منظور امدادرسانی به پادگان نظامی می‌رود که کومله و دموکرات اجازه بردن آب و غذا و کمک‌های پزشکی را نمی‌دادند.عصر همان روز در ارتفاعات بانه به شهادت می‌رسد و یکی از این عکس‌ها ساعاتی قبل از شهادت شهید است.چون کوه‌ها پوشیده از برف بوده متأسفانه هیچ اثری از شهید پیدا نمی‌شود تا ۴۳ روز بعد و ۲۳ فروردین ماه‌، پیکر بدون سر و سوخته شهید پیدا می‌شود، بدون سر که ۲۵ فروردین ۵۹ در بیرجند تشیع و در قطعه یک مزار شهدا به خاک سپرده می‌شود.عکسی که ۴۰ سال مخفی ماندسر شهید هم بعد از پیداشدن به پیکرش می‌پیوندند. اما این تصویر به‌خاطر حرمت مادر شهید حدود ۴۰ سال از وی مخفی می‌ماند و هم‌زمان با بازگشایی موزه برای اولین‌بار رونمایی می‌شود.آشیانه سوم: طاقچه موردعلاقه مادرقسمت دوم موزه مربوط به مادر شهید است قلب این دیوار نیز طاقچه موردعلاقه مادر است به همان شکلی که در خانه مادر شهید بوده بازسازی شده است.مادربزرگ تمام روز را مقابل این طاقچه می‌نشست به عکس‌های دوست‌داشتنی اش می‌نگریست.پدر و مادر شهید ۶ فرزند داشتند ۲ دختر و ۴ پسر. پدر شهید که شاعر و مداح اهل‌بیت (ع) بود چند سال بعد از شهادت شهید از دنیا رفت.چند سال بعد دومین فرزند خانواده که در نیروی هوایی خدمت می‌کرد نیز به دیار باقی شتافت.

رنج مادر بزرگ از گمنامی و غربت شهید

ته تغاری بود خانواده هم که از سربازان گمنام امام زمان (عج) بود نیز بر اثر تزریق خون اشتباهی از دنیا رفت و داغ ۳ فرزند بر دل مادر ماند. مادر شهید که ۴۰ سال بعد شهادت شهیدش در قید حیات بود، با سبک خاصی زندگی می کرد.فرستادن چند هزار صلوات آن هم با ختم به عجل الفرجهم و بخشیدن بخشی از درآمد خویش به نیازمندان چه نزدیک چه دور، چه ایران و چه در خارج از کشور، هرکجا به گوش می رسید کسی کمک می خواهد در حد وسع اش کمک می کرد.اعتقاد داشت اگر شده به اندازه یک نخود که در آش می توان کمک کرد.اما رنج درد و مادر بزرگ از گمنامی و غربت شهیدش بود چرا که با این که فرزندش دومین شهید هوا نیروز و استاد شهید شیرودی بود نه در کشور نه در خراسان جنوبی و در نه شهرش شناخته شده نبود به طوری که سال های سال حتی یک کوچه در این شهر با نام شهید نبود.چون شهید پدر و برادری نداشت تا نامش را بالا ببرد مادر بزرگ همیشه نگران بود نام حسینش و از همه مهم تر راهی که به خاطرش شهید شده به فراموشی سپرده شود.خیر مدرسه سازبه همین واسطه با هزینه شخصی اش نماز خانه ای در یکی از مدارس شهر احداث و آنجا را تجهیز کرد.پس از آن نیز مادر بزرگ همیشه به اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی کمک می کرد و یکی از خیران مدرسه ساز بود.بعد از ۳۰ و اندی سال که از شهادت شهید می گذشت یکی از مدارس شهر بیرجند نیز با نام شهید نامگذاری شد.

رو شدن برگ زرین زندگی مادر بزرگ

اما باز هم دل مادر آرام نگرفت و دوست داشت کاری بزرگ‌تر انجام دهد و در نهایت برگ زرین زندگی‌اش را رو کرد، در زمان حیات خانه‌ای که در آن زندگی می‌کرد را وقف حوزه علمیه کرد با این شرط که بعد از مرگ نیز روضه‌هایی که نیم قرن او در این خانه برای حصرت فاطمه زهرا (س) می‌گرفت، در دهه فاطمیه برگزار شود.مادر چون حساس بود کسی به خاطرش به‌زحمت نیفتد می‌گفت حتی سالگردم را هم در خانه خودم برگزار کنید.چمدان آخرتاز تفکرات خاص مادربزرگ آینده‌نگری‌اش بود که تنها به یک نمونه اشاره می‌کنم و خودتان حدیث مفصل بخوانید از این مجمل.مادربزرگ سال‌های سال چمدانی را آماده کرده و هر آن چه نیاز روز کفن و دفنش بود را در این چمدان گذاشته بود.این چمدان یک جیب هم داشت و مادربزرگ برای نیازمندانی که روز مرگش بر سر قبرش می‌آمدند هم پول کنار گذاشته بود هر سال هم آن را به‌روز می‌کرد و می‌گفت، اگر نیازمندی بر سر قبر آمد دست‌خالی بازنگردد و نمی‌خواهم شما هم از جیب خودتان هزینه کنید.مادربزرگ سال ۹۸ آسمانی و سال ۹۹ هم خانه‌اش طبق وقف‌نامه به حوزه علمیه تحویل شد.آشیانه چهارم: یادگارهای شهیدآن چه در این قسمت می‌بینید یادگارهای شهید از چک‌لیست پروازها، دست‌سازه ها، قرآنی که همیشه همراهش بوده، سوغاتی که برای خانواده با تاسی از پدر و مادر که هرگاه مسافرت می‌رفتند برای همه اعضای خانواده هدیه می‌آوردند، ساعت، پلاک، زنجیری که در هیئت عزاداری زنجیره می‌زد و… است.

زندگی مادر شهید در ۲ کتاب

البته این نکته را هم باید داخل پرانتز عرض کنم که شهید همیشه جزو شاگرد ممتازان مدرسه‌اش در زاهدان بود چون آن زمان مادربزرگ و پدربزرگ در زاهدان زندگی می‌کردند.همین ممتاز بودن شهید سبب شد تا بورسیه تحصیلی بگیرد و زمانی که برای انجام کارهای بورسیه می‌رود آگهی نیروی زمینی ارتش را می‌بیند از تحصیل در خارج صرف‌نظر می‌کند، وارد قسمت هوانیروز ارتش می‌شود. دیگر یادگاری این قسمت ۲ کتابی است از زندگی‌نامه مادری که به همت اداره کل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس و بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس در ۲ سبک متفاوت آن را به رشته تحریر درآورده‌ام.شیشه‌ای از پشت ویترین درمی‌آورد تا از رمز و راز آن بگوید و این که مادر بزرگ در دهه پایانی زندگی‌اش غدد بزاقی‌اش را ازدست‌داده بود و چون صلوات بسیاری می‌فرستاد اغلب اوقات دهانش خشک می‌شد قدرت تکلم نداشت به همین واسطه همیشه این شیشه آب کنارش بود تا کامی تازه کند و به ذکر گفتنش ادامه دهد.دیگر این که مادربزرگ هیچ‌گاه به‌واسطه این درد ناشکری نکرد چرا هرگاه شیشه آب را به دهانش نزدیک می‌کرد به لب‌تشنه حسین و یارانش سلام می‌فرستاد و چه نعمتی بهتر از این که بارها در روز به سرور و سالار شهیدان سلام بدهی.در این قسمت عکسی از شهید می‌بیند که در لحظه شهادت تنها قسمتی که از تن پاره پاره و سوخته‌اش سالم مانده، دست اوست چرا که او همیشه در هیئت‌های عزاداری علم‌دار بود.
اما شاید این پرسش به ذهن متبادر شود که مادربزرگ چرا جزو خیران مدرسه‌ساز بود و خانه هم وقف حوزه علمیه کرد؟ چون وقتی که مدرسه می‌رفت، به‌واسطه اینکه مدارس مختلط بود پدرش او را به مدرسه نفرستاد با این حال ما هیچ‌گاه احساس نکردیم مادربزرگ بی‌سواد است چرا که تا همان روز آخر در بستر هم که بود، می‌گفت یک سوره از قرآن بخوانید تا حفظ کنم.البته مادربزرگ هم محاسبات ریاضی‌اش عالی بود و هم اشعار بسیاری را حفظ بود.آشیانه پنجم: هدایای با ارزش از زمان بازگشایی این موزه، بزرگواران بسیاری برای دیدن آمده‌اند، در این موزه اتفاقات بسیاری هم رقم خورده از حاجات گرفتن‌های بیماران سرطانی و صعب‌العلاج تا به خواب آمدن‌های بسیار مادر شهید و شهید.پس هرکس به این موزه پا می‌گذارد دعوت شده شهید است و یا کاری می‌خواهد انجام دهد که شهید واسط آن کار باشد.موضوع دیگر این که ما اینجا از کسی هدیه مادی دریافت نمی‌کنیم هر آنچه می‌بینید هدایا معنوی است از آنانی که مهمان این موزه و یادمان بوده‌اند.باارزش‌ترین آن هم آخرین انگشتر سردار شهید سلیمانی است که از سنگ مزار حضرت علی (ع) تهیه شده که توسط برادرزاده سردار به این موزه اهدا شده است.۳ انگشتر دیگر هم مربوط به مدافعان حرمی است که سردار به آن‌ها هدیه داده است و این ۴ نشان قوت قلبی است برای ما.یکی از هم‌رزمان سردار هم که ۲۰ سال در سوریه کنار سردار بوده سربند و تسبیحی که مقام معظم رهبری به وی داده‌اند و هیچ‌گاه در این مدت از خود جدا نکرده است را به این موزه هدیه داده است.

هدیه دادن دوست داشتنی پ‌ترین مدال

هر آن چه در این قسمت می‌بینید یادگارهای با ارزشی است که خانواده‌ها شهدا و حتی ورزشکاران به این موزه هدیه داده اند. اما یکی دیگر از هدایایی این موزه دوست داشتنی‌، مدال یکی از ورزشکاران اهل سنت بیرجند است که از بین ۱۴۰ مدالش آن را به این موزه هدیه کرده است. همچنین در این بین یادگارهای بسیاری از دوستان خلبان شهید هم در این موزه می بینید که یکی از آن ها تابلویی‌ست که یکی از دوستان و هم‌رزم شهید با دست خودش دوخته و همه این سال ها بر دیوار خانه اش آویخته بوده است.این قاب هم داستان جالبی دارد چرا دوست شهید بعد از این که شهید به شهادت می رسد جون تحمل دوری او را ندارد از هوا نیروز بیرون می آید اکنون راننده تاکسی در جنوب تهران است.باارزش ترین هدیه این موزه هم انگشتر حضرت آقاست که نماینده ایشان در بنیاد شهید به موزه هدیه داده اند.دیگر وقت رفتن است چرا که مهمانان دیگر در راهند تا از راز و رمز این گنج نهان آگاه شوند.

آغاز نامنویسی برای سرمایه گذاری‌های خورشیدی در خراسان جنوبی

نامنویسی برای سرمایه گذاری‌های خورشیدی در خراسان جنوبی آغاز شد.

آغاز نامنویسی برای سرمایه گذاری‌های خورشیدی در خراسان جنوبی

استاندار در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: با توجه به تکمیل زیرساخت‌های شهرک تخصصی خورشیدی خراسان جنوبی در شهرستان خوسف از امروز متقاضیان سرمایه گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانند برای ثبت نام اقدام کنند.
آقای قناعت با اشاره به اینکه این شهرک ۵۰ هکتاری به ۱۳۰ قطعه تقسیم بندی شده است افزود: این قطعات در سامانه ساتبا بارگذاری می‌شود تا سرمایه گذاران بتوانند نامنویسی کنند و اولویت با سرمایه گذاران خراسان جنوبیست، لذا با توجه به تقاضای بالا هم استانی‌ها هر چه سریعتر اقدام کنند.
وی گفت: با توجه به ظرفیت خوب خراسان جنوبی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، مقرون به صرفه بودن و سود دهی در بازه زمانی کوتاه تلاش می‌کنیم در شهرستان‌های دیگر استان هم شهرک‌های تخصصی خورشیدی برای برخورداری مردم خراسان جنوبی احداث شود.
استاندار خراسان جنوبی افزود: در شهرستان‌های طبس، فردوس و نهبندان پیگیر هستیم که شهرک‌های تخصصی خورشیدی احداث شود.
معاون امور اقتصادی استاندار هم از معافیت‌ها و مزیت‌های سرمایه گذاری در بخش انرژی‌های تجدید پذیر در شهرک تخصصی استان خبرداد و گفت: معافیت مالیاتی ۱۳ ساله، خرید تضمینی برق به مدت ۲۰ سال و واگذاری تعرفه برای فروش در بورس و اعطای تسهیلات از جمله مشوق‌های سرمایه گذاری در این بخش است.
شهرک تخصصی انرژی خورشیدی خراسان جنوبی دومین شهرک تخصصی در کشور است که در جوار شهرک صنعتی شهید رحمانی شهرستان خوسف قرار دارد.

 

 

 

 

 

اولین یادواره شهدای راه و شهرسازی در خراسان جنوبی برگزار می‌شود

طالبی گفت: اولین یادواره شهدای خانواده راه و شهرسازی خراسان جنوبی، هشتم آذرماه ساعت ۹ صبح در محل حسینیه جماران برگزار شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان خراسان جنوبی، سید محمدرضا طالبی امروز در جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) اظهار کرد: تعامل خوبی بین اعضای شورای فرهنگ ایثار و شهادت استان وجود دارد.

 

طالبی با بیان اینکه شهدا در روش، منش و وصیت نامه هایشان بیشتر بر ولایتمداری و ولی امر زمان اشاره داشته اند، گفت: شهدا و ایثارگران ما با در نظر گرفتن اصل ولایت فقیه، بهترین دفاع را از اسلام داشته اند و تا زمانی که استکبار و استعمار وجود داشته باشد، این مهم مدنظر ما نیز خواهد بود.

 

معاون سیاسی، امنیتی واجتماعی استانداری خراسان جنوبی افزود: محور دومی که در راه و روش شهدا آمده، پاسداری از خون شهداست لذا باید رسم امانت داری را به نحو احسن به جا بیاوریم. شهدای ما از جان، مال، زرق و برق دنیا و از زن و فرزند خود گذشتند، بنابراین پاسداری از انقلاب از وظایف ما است.

 

به گفته طالبی، حفظ ارزش های اسلامی به ویژه عفاف و حجاب از محورها و دیگر خواسته های شهدا از ما است و شهدا در این خصوص از ما مطالبه خواهند داشت.

وی  گفت: باید اعتباری برای مرمت مزار شهدا توسط فرمانداری ها بر اساس ضوابط و قوانین در نظر گرفته شود.

 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به برق‌رسانی به گلزار شهدای روستاها، گفت: تعداد گلزارهایی که نیازمند برق‌رسانی هستند محدود هستند که باید احصا و برق رسانی شوند.

 

طالبی افزود: اگر ما الان پست مدیریتی و مسئولیتی داریم به خاطر خون شهدا است، شهیدان ما با دست خالی جانفشانی کردند و هم اکنون ما امنیت دفاعی بالایی داریم و از محور مقاومت هم دفاع می‌کنیم، امروز ایران اسلامی به خاطر خون شهدا می‌تواند از سایر کشورهای مذهبی دفاع کند.

طالبی در این جلسه بر نامگذاری کوچه ها و خیابان ها به نام و یاد شهدا  تاکید کرد.

در این جلسه مصوب شد اولین یادواره شهدای خانواده راه و شهرسازی هشتم آذرماه ساعت ۹ صبح در محل حسینیه جماران برگزار شود.