اخبار خراسان جنوبی

هشدار نارنجی درباره باران و سرما در خراسان جنوبی

بیرجند- ایرنا- اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی نسبت به فعالیت توده هوای ناپایدار جوی، کاهش ضخامت جو، افزایش فشار در سطح زمین هشدار سطح نارنجی صادر کرد.

کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی روز سه‌شنبه دراین باره به خبرنگار ایرنا گفت: زمان فعالیت سامانه در این هشدار هواشناسی که امروز صادر شد، اواخر وقت چهارشنبه تا روز شنبه هفته آینده است.

فاطمه زارعی افزود: نوع مخاطره‌ای که در این اطلاعیه پیش بینی شده، وزش تند باد لحظه‌ای، گاهی با گرد و خاک، رگبار ، رعد و برق، کاهش محسوس دما و وقوع یخبندان شبانه است.

وی عنوان کرد: احتمال بارش تگرگ و تشکیل مه در مناطق مستعد و کوهپایه‌ای نیز وجود دارد لذا با توجه به پیش‌بینی خسارت ناشی از سرما زدگی باید کشاورزان و دامداران تمهیدات لازم را بیندیشند.

کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی یادآور شد: منطقه تحت اثر این سامانه حاجی آباد زیرکوه، قائنات، طبس، درمیان، سربیشه، بیرجند، فردوس، بشرویه، سرایان، نهبندان، خوسف و عشق آباد است.

وی ضمن تاکید بر مصرف بهینه انرژی توصیه کرد؛ محصولات برداشت شده کشاورزی به مکان‌های مسقف و مناسب منتقل شده و تهیه سوخت کافی برای گلخانه‌ها پیش‌بینی شود.

زارعی ادامه داد: تخلیه آب سامانه‌های آبیاری تحت فشار و سمپاش‌ها، کنترل پوشش گلخانه‌ها، بستن دریچه‌های برای جلوگیری از نفوذ سرما، انتقال کندوهای زنبور عسل و رعایت قوانین رانندگی از دیگر توصیه‌ها در این هشدار هواشناسی است.

اجرای طرح ملی یاس با شرکت ۱۸۲۰ دختر تحت حمایت کمیته امداد خراسان‌جنوبی
🔻با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ه) خراسان‌جنوبی و جمعیت هلال احمر استان امسال طرح ملی یاس با شرکت یک هزار و ۸۲۰ فرزند دختر از خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد استان اجرا می‌شود.
🔻به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی، مدیرکل هماهنگی و ارتباطات فرهنگی کمیته امداد کشور در اختتامیه چهارمین اردوی طرح یاس در مجتمع فرهنگی تربیتی یادگاران امام (ره) بیرجند گفت: طرح ملی یاس (یاران آسیب ستیز) از سال ۱۳۹۹ همزمان با میلاد حضرت زهرا(س) با هدف توانمندسازی فکری، فرهنگی، مهارتی و امدادی دختران ۲۰ تا ۴۰ سال تحت حمایت برگزار می‌شود.
🔻وی با اشاره به شرکت ۳۷ هزار و ۲۵۰ فرزند دختر مددجو در این طرح از ابتدای امسال افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی مهارتی و توانمندسازی زمینه حضور جامعه هدف در عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را فراهم می‌کند.
🔻مدیرکل هماهنگی و ارتباطات فرهنگی کمیته امداد با اشاره به نتایج خوب اجرای این طرح ادامه داد: این دختران به دلایل مختلف فرصت شرکت در فعالیت‌های اجتماعی را نداشته‌اند که در طرح ملی یاس این فرصت برای آنان فراهم شده است.
🔻رجبی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر در این طرح موضوع خود امدادی و دگر امدادی را آموزش می‌دهد افزود: به دنبال این هستیم که ۱۰۰ هزار نفر از دختران ۲۰ تا ۴۰ سال کشور در این طرح فعالیت داشته باشند.
🔻جمشید سورگی معاون امور فرهنگی کمیته امداد استان هم در این مراسم با اشاره به این که امسال طرح ملی یاس با شرکت یک هزار و ۸۲۰ فرزند دختر از خانواده‌های تحت حمایت این نهاد در استان اجرا می‌شود گفت:با اجرای طرح ملی یاس با مشارکت جمعیت هلال احمر، تاکنون ۸۰۰ دختر ۲۰ تا ۴۰ سال در دوره‌های آموزشی مربوط به امدادرسانی وقوع حوادث طبیعی و کسب مهارت‌های توانمندسازی شرکت کرده‌اند.
🔻وی ادامه داد: همچنین بیش از یک هزار نفر دیگر نیز تا پایان سال در این دوره‌های آموزشی شرکت خواهند کرد.
🔻معاون امور فرهنگی کمیته امداد استان با اشاره به آثار و برکات اجرای طرح یاس از تعامل هلال‌احمر استان برای برگزاری این برنامه قدردانی کرد و افزود: شیوه‌های مواجه با بحران‌ها و بلایای طبیعی، دوره های امداد بطور نجات، کسب مهارت و کارآفرینی و مشارکت مسولانه و کارآمد در اجتماع از اهداف برگزاری این طرح است.
🔻سورگی عنوان کرد:کارگاه آموزشی امداد و کمک‌های اولیه، آمادگی در برابر مخاطرات، اسکان و طراحی اردوگاه و مشاوره از جمله برنامه‌های آموزشی در این طرح است.
🔻وی افزود: از ابتدای امسال ۴ دوره اردوی ۳ روزه ویژه این طرح برگزار شده و سایر شهرستان ها نیز در برگزاری کارگاه های آموزشی طرح یاس فعال هستند.

 

 

 

 

مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی:
⭕طرح یاس یک طرح اجتماع محور است
🔻مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان، گفت: طرح یاس یک طرح اجتماعی محور است، طرحی که در آن سعی شده از توان مردمی‌برای رفع مشکل مردم کمک بگیریم.
🔻به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی؛ محمد علی کاوسی در مراسم اختتامیه طرح دختران یاس دلیل موفقیت هلال احمر را ساختار مردمی آن دانست و گفت: در طرح ملی یاس به دنبال نهادینه کردن مهارت‌های زندگی هستیم.
🔻وی ادامه داد: آموزش‌ها حول چند محور تاب‌آوری در حوادث و آمادگی همگانی، آشنایی دختران با حقوق اجتماعی و کار آفرینی اجتماعی بوده است.
🔻مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به تعاملی که با کمیته امداد برای اجرای این طرح وجود دارد، گفت: در نتیجه هم افزایی با ابزارها و امکانات در اختیار تأثیرگذاری در کاهش آلام بشری در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و سایر حوزه‌ها محقق می‌شود.
🔻کاوسی اظهار داشت: امیدواریم با تدوام اجرای این طرح شاهد خودکفایی، توانمندشدن و آموزش سایر مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) هم باشیم.
🔻وی طرح یاس را نماد همدلی کمیته امداد و هلال احمر دانست و گفت: این همدلی سبب توانمندسازی ۸۰۰ نفر از دختران واجد شرایط عضویت در سراسر استان گردیده است.
🔻کاوسی از ثبت نام یک هزار و ۸۰۰ نفر تاکنون در استان خبر داد و گفت: تاکنون تعداد ۸۰۰ نفر این آموزش ها را فراگرفته و امید است. مابقی تا پایان سال از این آموزش ها بهره مند می شوند.

 

 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی:
⭕فراهم شدن حضور مددجویان در عرصه‌های اجتماعی با اجرای طرح ملی یاس
🔻مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی از فراهم شدن حضور مددجویان در عرصه‌های اجتماعی با اجرای طرح ملی یاس خبر داد.

🔻به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی، محمد عرب در این مراسم با اشاره به این که امسال طرح ملی یاس با شرکت یک هزار و ۸۲۰ فرزند دختر از خانواده‌های تحت حمایت این نهاد در استان اجرا می شود، گفت: با اجرای طرح ملی یاس با مشارکت جمعیت هلال احمر، تاکنون ۸۰۰ دختر ۲۰ تا ۴۰ سال در دوره‌های آموزشی مربوط به امدادرسانی وقوع حوادث طبیعی و کسب مهارت‌های توانمندسازی شرکت کرده‌اند.
🔻وی به آثار و برکات اجرای طرح یاس اشاره کرد و افزود: شیوه‌های مواجه با بحران‌ها و بلایای طبیعی، دوره های امداد و کمک های اولیه، کسب مهارت و کارآفرینی و مشارکت مسولانه و کارآمد در اجتماع از اهداف برگزاری این طرح است.

 

 

 

کسب مقام کشوری معلمان بیرجندی در جشنواره الگو‌های برتر

فرهنگیان بیرجندی در جشنواره الگو‌های برتر یاد دهی رتبه برتر کشور را کسب کردند.

کسب مقام کشوری در جشنواره الگو‌های برتر یاد دهی یادگیری

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند گفت: به دنبال اعلام نتایج کشوری جشنواره الگو‌های برتر یاددهی یادگیری، در این جشنواره تیم درس پژوهی آموزشگاه شهید محمد رضا حکمت بیرجند متشکل از یاسر محمدی، رقیه کدخدا، مرضیه شوکت آبادی، ریحانه رحمانی چهکند و سیده زهرا رحیمی موفق به کسب مقام اول کشور شدند.
بهدانی افزود: توسعه کیفی منابع انسانی از طریق تقویت مهارت تدریس همکاران و معلمان در آموزش و پرورش مدارس استثنایی، فراهم کردن زمینه‌های مناسب به منظور بروز خلاقیت، نوآوری و رقابت سازنده، ایجاد زمینه استفاده بیشتر از فناوری اطلاعات و ارتباطات درفرآیند یاددهی – یادگیری، استفاده از یافته‌های پژوهشی در زمینه آموزشی، پرورشی، توانبخشی و تربیت بدنی، تسهیل و بهبود یادگیری دانش آموزان از اهداف برگزاری این جشنواره است.

 

 

 

برای اولین بار؛

افتتاح کانون یاریگران زندگی در مدارس خراسان جنوبی

کانون یاریگران زندگی مدارس برای اولین بار در استان در دبیرستان سلمان فارسی بیرجند افتتاح شد.

افتتاح کانون یاریگران زندگی در مدارس خراسان جنوبی
حسنی مقدم دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در پنجمین جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان که در دبیرستان سلمان فارسی برگزار شد گفت: این طرح با هدف شناسایی دانش آموزان آسیب دیده راه اندازی شده است و همه باید یاریگر هم بوده تا شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه باشیم.
همچنین امروز با حضور اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نمایشگاه دائمی پیشگیری از اعتیاد و مهارت‌های حل مسئله در خراسان جنوبی در این دبیرستان افتتاح شد.
زنگ یاریگران زندگی نیز در دبیرستان سلمان فارسی نواخته شد.

 

ماجرای بازگشت زمین کتابخانه مرکزی خراسان جنوبی چیست؟

ماجرای بازگشت زمین کتابخانه مرکزی خراسان جنوبی چیست؟

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی با اشاره به موضوع بازگشت زمین کتابخانه مرکزی استان گفت: زمین این کتابخانه به دلیل نبود اعتبار برای ساخت در بازه زمانی مشخص توسط اداره‌کل راه و شهرسازی در حال پس‌گیری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا محمود حاجی روز چهارشنبه در نشست خبری سی و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی در تشریح ماجرای بازگشت زمین کتابخانه مرکزی استان اظهار کرد: در اسفند ۱۳۸۸ طرح ملی ساخت بزرگترین کتابخانه مرکزی خراسان جنوبی در سفر سوم هیات دولت تصویب و یک سال بعد کلنگ اجرای این طرح با حضور دبیرکل وقت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به زمین زده شد.

وی افزود: اما به دلیل تامین نشدن زمین ساخت آن حدود ۱۰ الی ۱۲ سال به نتیجه نرسید و این مدت منتظر تامین زمین بودیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی عنوان کرد: کتابخانه مرکزی بیرجند به عنوان یک پروژه ملی با ردیف ۲۰ دارای کد عملیاتی در پروژه‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت و مجدد در ۲ و نیم سال قبل تامین زمین شد و قرارداد بین اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه و شهرسازی استان منعقد شد.

حاجی بیان کرد: اما به دلیل شروع نشدن عملیات اجرایی این طرح فرهنگی در مدت ۲ و نیم سال قبل، امروز اداره‌کل راه و شهرسازی طبق وظایف خود درخواست عودت زمین را دارد.

وی ادامه داد: با این شرایط نه تنها این کتابخانه پیشرفتی نداشته بلکه در حال عقب‌گرد است و باید همه مسئولان متولی برای تامین زمین و ساخت این پروژه مهم و فرهنگی پیگیری‌های لازم را انجام دهند.

حاجی با اشاره به اینکه احداث این کتابخانه به بیش از سه هزار ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، یادآور شد: اما یک بداخلاقی در انتشار گزارشات در رسانه‌ها و روزنامه‌های خراسان جنوبی به نقل از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی شده‌، آنهم اینکه به دلیل عدم اخذ ماده ۲۳ برای پروژه توسط مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان، این پروژه تاکنون اجرایی نشده‌است.

وی گفت: پروژه‌ای که ردیف ملی و موافقت‌نامه دارد و یک سال هم تخصیص اعتبار داشته است، می‌شود که مجوز نداشته باشد؟ آیا در کشور برای پروژه بدون مجوز اعتبار تخصیص می‌دهند؟ زمین و پروژه کتابخانه مرکزی استان متعلق به اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است چرا باید مدیرکل کتابخانه‌ها برای اخذ مجوز ماده ۲۳ این پروژه اقدام کند؟

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی تاکید کرد: قطعا باید اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان پیگیر مجوز ماده ۲۳ این پروژه باشد و همانند همه استان‌های کشور نهاد کتابخانه‌ها بهره‌بردار و همانند همه استان‌های کشور، مالکیت این کتابخانه با اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی یک نهاد عمومی غیردولتی است و مالکیت این پروژه برای دولت باقی خواهند ماند.

حاجی افزود: اگر در خصوص اخذ ماده ۲۳ این پروژه کوتاهی صورت گرفته مستقیما به اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برمی‌گردد که البته چون پروژه ملی است اخذ این مجوز هم لازم نیست.

وی تصریح کرد: البته فرض کنیم که این پروژه مجوز ملی ندارد و مجوز ماده ۲۳ باید برای این پروژه بگیریم، باید برای اخذ مجوز ماده ۲۳ هم که ۳۰ درصد اعتبار پروژه تامین شود، آیا در تامین اعتبار ماده ۲۳ هم کتابخانه‌های عمومی استان کوتاهی کرده و امروز باید پاسخگو باشد؟ حاضریم فایل تمام پیگیری‌ها در خصوص احداث کتابخانه مرکزی استان را در اختیار رسانه‌ها بگذاریم.

حاجی بیان کرد: باید رسانه‌های استان همچنان پیگیری این پروژه مهم و ملی استان باشد تا در راستای رفاه مردم به سرانجام برسد که البته با حضور نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی از مرکز پیگیری ساخت و تامین زمین این کتابخانه همچنان هستیم.

افزایش اعتبارات کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی

وی گفت: سال جاری اعتبارات کتابخانه های عمومی استان ۲۷۶ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال است که نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد رشد دارد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی افزود: سهم کتابخانه‌ها از محل نیم درصد درآمد شهرداری‌ها در یک سال گذشته ۱۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال بوده که نسبت به سال قبل‌تر هفت درصد کاهش دارد.

حاجی با اشاره به برگزاری ۲۰ مسابقه کتابخوانی در سامانه کتابخوان در یک سال گذشته، بیان کرد: کانون قلم چی به همراه چهار انتشارات دیگر به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی ۲۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال کتاب کمک آموزشی به مجموعه کتابخانه‌های عمومی استان اهدا کردند که در حال توزیع است.

وی اظهار کرد: در هفته کتاب سال جاری خراسان جنوبی سه برگزیده کشوری در زمینه کتاب و کتابخوانی دارد، همچنین از محل قانون مجازات جایگزین هم ۶۲۰ میلیارد ریال به اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان کمک شده‌است.

حاجی اظهار کرد: کتاب‌های “قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب”، “چهارده معصوم” و “سلام بر ابراهیم” در یک سال گذشته در صدر کتاب‌های به امانت رفته است، همچنین کتاب‌های کودک و نوجوان، ادبیات و روانشناسی از نظر موضوعی بیشتر در استان به امانت گرفته شده‌است.

وی با اشاره به شعار هفته کتاب سال جاری با عنوان “خواندن برای همدلی”، گفت: ۸۵ باب کتابخانه در خراسان جنوبی فعال است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۶۶ هزار و ۸۶۳ نفر عضو کتابخانه‌های عمومی استان هستند که با این وجود ۹ درصد جمعیت استان را شامل می‌شود، بیان کرد: تعداد منابع موجود در کتابخانه‌های استان یک میلیون و ۲۴۹ هزار و ۲۲۴ کتاب است که به ازای هر نفر در استان ۱.۶۲ کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان موجود است.

حاجی عنوان کرد: ۹ هزار و ۱۰۰ میلیون ریال کمک خیرین به مجموعه کتابخانه‌های عمومی در سال جاری بود و در سال‌های اخیر خیرین نگاه ویژه‌ای به کتابخانه‌های عمومی داشته‌اند.

وی با بیان اینکه در یک سال گذشته ۵۹۳ هزار و ۳۴۱ کتاب در کتابخانه های عمومی استان به امانت رفته است، افزود: از ابتدای سال جاری تعداد چهار کتابخانه در استان به بهره‌برداری رسیده است.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان جنوبی هم گفت: اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، بر اساس وظایف و مسئولیت خود با موضوع کتاب و کتابخوانی، از طریق خاطرات ناب و ارزشمند و گنجینه دفاع مقدس یعنی خانواده معظم شهدا به حفظ ماندگاری و نشر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می‌پردازد.

سرهنگ پاسدار غلامرضا فلاحی افزود: با حمایت همه متولیان می‌توانیم ۶۰ عنوان کتاب را سالانه منتشر کنیم، اما قطعا حمایت همه‌جانبه مجموعه‌ها را در نشر کتب نیاز داریم تا مورد بهره‌برداری نسل جوان قرار گیرد.

وی بیان کرد: این اداره کل از سال ۱۳۹۹، سالانه ۶۰ عنوان کتاب را در عناوین مختلف تولید می‌کند.

سرهنگ فلاحی عنوان کرد: کتابخانه دفاع‌مقدس استان حدود ۴۰۰ عضو دارد و بیش از سه هزار کتاب تخصصی و ناب در حوزه دفاع مقدس موجود است.

وی اظهار کرد: تقدیر از نویسندگان حوزه دفاع‌مقدس، برگزاری کارگاه آموزشی برای نویسندگان به ویژه برای نوقلمان حوزه دفاع مقدس، مسابقه کتابخوانی و توزیع کتاب در ٢ روستای محروم استان از مهمترین برنامه‌های این اداره کل در هفته کتاب و کتابخوانی است.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان جنوبی از تولید سالانه ۲۰ تا ۲۵ کتاب صوتی با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان خبر داد و گفت: در ایام فاطمیه استان میزبان ۶ شهید گمنام خواهد بود و در سه نقطه استان شامل شهرک بعثت بیرجند، منطقه ویژه اقتصادی استان و روستای قومنجان قاینات به خاک سپرده خواهند شد.

مدیرکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی هم گفت: چهار کتاب حسی و لمسی برای کودک و نوجوان نابینا در خراسان جنوبی تولید شده است.

محسن مظهری افزود: ما در طول سال به صورت مستمر با کتاب در ارتباط هستیم و به صورت در زمینه کتاب کودک و نوجوان کار می‌کنیم.

وی بیان کرد: در استان کانون پرورشی ۱۲ کتابخانه سیار و ۱۲ مرکز ثابت دارد که سیزدهمین کتابخانه هم در مهر شهر بیرجند آماده افتتاح است.

تربیت نیروی انسانی توانمند،لازمه برخورداری از جامعه قوی/مشارکت اولیا،زمینه سازفتح قله هاتوسط دانش آموزان

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی، لازمه برخورداری از جامعه قوی را تربیت و پرورش نیروی انسانی ماهر، مومن،خلاق، مبتکر، تمام ساحتی و توانمند دانست.

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، سید علیرضا موسوی نژاد، در آیین تجلیل از مدال آوران المپیادهای علمی ودرجمع دانش آموزان سمپاد قاین،اظهارکرد:بهارستان علم و ادب،درمیان استانهای کشورو درمجموع سه رشته؛درردیف استان های برترپایه های دهم،یازدهم ودوازدهم،ازحیث نمرات آزمونهای نهایی قرار دارد. 

وی، با  اشاره به پراکندگی جمعیت دانش آموزی و مدارس استان، تصریح کرد: این از افتخار استان خراسان جنوبی است که در آزمون های نهایی خرداد علوم انسانی، جایگاه سوم، و درریاضی فیزیک و علوم تجربی رتبه دوم کشور را داریم که  این خود مبین جهاد خالصانه معلمان بی ادعای این خطه و استعدادهای  ناب دانش آموزان این سامان است .

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی، تلاش برای تربیت چند ساحتی تربیت دانش اموزان خطه قهستان زمین را مهم ترین رویکرد و اولویت اول خادمین نظام تعلیم و تربیت برشمرد و عنوان کرد: باید از پرورش تک بعدی بپرهیزیم و لازمه این کار تعامل و تلاش اولیا  در کنار مدرسه است.

نماینده وزیر آموزش و پرورش در خراسان جنوبی، مشارکت اولیا و مربیان در فرایند تعلیم و تربیت را زمینه ساز رشد، هدایت صحیح و شکوفایی استعدادهای دانش آموزان دانست و اذعان کرد: تنها راه دستیابی دانش آموزان به موفقیت و فتح  قله های افتخار ، همین مشارکت فعال در فرایند یاد دهی و یاد گیری است. 

عمل به شعار«ما می توانیم»رمزخنثی سازی تحریم ها/دانش آموز امروز،مدیرتوانمندفردا

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی، ازعمل به شعار«ما می توانیم»،تربیت دانش آموزان متعهد، ماهر و مبتکرتمام ساحتی و  اعتماد به توانمندی های ایشان به عنوان رمز خنثی سازی تحریم ها یاد کرد.

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی،سیدمحمدطالبی،درآیین تجلیل از مدال آوران المپیادهای علمی ودرجمع دانش آموزان سمپاد قاین،اظهارکرد: مادراوایل جنگ،توان تولیدسیم خارداروحتی یک فشنگ رانداشتیم، اماباوجودتحریم ها،دانشمندان مابااتکابه خداوندمتعال وعمل به«شعارمامی توانیم»هرچه اراده کردند؛ چه در برنامه هسته ای و چه در عرصه دفاعی،بدست آوردند.

وی خطاب به دانش آموزان ادامه دادآینده کشور در دستان توانمند شما دانش آموزان علل خصوص دانش آموزان سمپاد است که با تلاش خود و معلمانتان  ایرانی آباد سربلند قوی و توانمند ساخته و پایه گذار تمدن نوین اسلامی در نظم نوین جهانی باشید چرا که شما مدیران توانمد آینده کشور هستید.

تقویت مهارت های اجتماعی دانش آموزان،لازمه اثرگذاری موثروی درجامعه/ نسل امروز،نسلی اثرگذاروتمدن ساز

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان ملی استعدادهای درخشان کشور گفت: تقویت توانمندی‌ها و مهارت های اجتماعی دانش آموزان لازمه اثرگذاری موثر و کنشگری سازنده ایشان در فرایندهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جامعه است. 

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، الهام یاوری در درآیین تجلیل از مدال آوران المپیادهای علمی ودرجمع دانش آموزان سمپاد قاین،اظهارکرد:دانش آموزان استعدادهای درخشان و مدارس سمپاد به دنبال فتح قله‌های افتخار در عرصه‌های مختلف هستند.

وی با اشاره به ضرورت شاکر بودن بنده در مقابل نعمات بی دریغ الهی از جمله نعمت سلامت، امنیت، برخورداری از خانواده مومن و سالم و نعمت ولایت، عنوان کرد: مهم ترین رسالت شما دانش آموزان سمپاد در موقعیت کنونی، شناخت نیازمندی های کشور و به دنبال آن،توانمندسازی وتقویت خودبرای برآوردن این نیازمندی هادرعرصه‌های مختلف علمی،ورزشی،هنری واقتصادی است. 

معاون وزیر آموزش و پرورش، رسالت معلم را آماده سازی دانش آموزان برای ایفای نقش موثر در جامعه دانست و تأکید کرد: نسل امروز ایران اسلامی،نسلی اثرگذار،تمدن ساز و تاریخ ساز نه تنها در عرصه ایران بلکه در گفتمان و نظم نوین جهانی است.

سومین جشن تقدیر از برگزیدگان ۱۴۰۲_۱۴۰۳ دبیرستان استعدادهای درخشان شهید بهشتی بیرجند برگزار شد.

الهام یاوری رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان کشور در این مراسم ‌گفت: در مدارس سمپاد خراسان جنوبی گفتمان مثبتی شکل گرفته و دانش آموزان برای تلاش های بیشتر انگیزه های زیادی دارند.

وی گفت: در سمپاد به دنبال ارائه یک الگوی تربیتی برای اثرگزار کردن دانش آموزان در آینده ایران هستیم.

موسوی نژاد مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در این مراسم گفت:از نتایج متوسطه دوم، برابر آخرین نمودار حوزه امتحانات نهایی کشور اعلام شد دانش آموزان مقطع متوسطه دوم خراسان جنوبی در سطح کشور با احتساب میانگین در سه رشته انسانی، تجربی و ریاضی رتبه سوم را کسب کرده اند که موفقیت بزرگی در حوزه تحصیل استان است.

به گفته محمدی مدیر مدرسه دوره اول استعدادهای درخشان شهید بهشتی بیرجند از مجموع ۱۹۶ دانش آموز این مدرسه در سال تحصیلی گذشته، ۱۱۱ نفر موفق شدند در رشته های مختلف علمی، پژوهشی، قرآنی ،ورزشی و هنری در سطح شهرستان، استان و کشور حائز رتبه شوند.

 

 

 

پروژه تالار شهر بیرجند پنج هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

بیرجند- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: تالار شهر بیرجند یکی از پروژه‌های ملی نیمه تمام در حوزه فرهنگ و هنر است که از ۱۰ سال پیش تاکنون با هفت درصد پیشرفت فیزیکی برای تکمیل، پنج هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی فرخنده روز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: پراکندگی پروژه‌های نیمه تمام فرهنگی و هنری در نهبندان، سربیشه، بیرجند، قاین، سرایان، بشرویه و طبس بوده، همچنین زیرکوه و درمیان فاقد مجتمع فرهنگی و هنری است.

وی با بیان اینکه شهرستان فردوس فاقد پلاتو نمایش است افزود: خراسان جنوبی از لحاظ زیرساخت‌های فرهنگی در پایین‌ترین رتبه‌ها قرار دارد که باید از سال‌های گذشته بیشتر مورد توجه قرار می‌گرفت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: با این وجود در ۲ سال گذشته ۲ هزار و ۱۵۰ متر به زیربنای زیرساخت‌های فرهنگی و هنری استان اضافه شده است.

وی گفت: تکمیل همه پروژه‌های نیمه تمام حوزه فرهنگ و هنر استان به هشت هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و پروژه‌هایی که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، اولویت بندی و به وزارتخانه نیز ارسال شده است.

فرخنده بیان کرد: لیست پروژه‌های نیمه تمام فرهنگی و هنری استان در دوره قبل و دوره فعلی به نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی ارایه شده تا در فصل بودجه‌ریزی بتوان برای آن ردیف مشخص شود.

وی به سه رویداد مهم فرهنگی استان در هفته‌های پیش رو اشاره کرد و گفت: هفته کتاب و کتابخوانی، جشنواره تئاتر و کنگره ملی ابن حسام خوسفی سه رویداد مهم استان در حوزه فرهنگی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به برگزاری جشنواره تئاتر استان ادامه داد: این رویداد رقابتی هر ساله در استان‌ها برگزار می شود و سپس راه‌یافتگان به مراحل منطقه‌ای و ملی می‌رسند.

وی بیان کرد: یکی از اتفاقات اخیر این بوده که بیشتر شهرستان‌ها در این جشنواره شرکت کرده‌اند و شاهد رویش‌های جدید تئاتر هستیم.

فرخنده با بیان اینکه ۱۴ اثر صحنه‌ای و خیابانی مورد بازبینی قرار گرفته‌اند ادامه داد: هفت اثر صحنه‌ای و چهار اثر خیابانی به مرحله رقابتی جشنواره راه یافته‌اند که در اختتامیه دوم آذرماه برگزیدگان مشخص خواهند شد.

وی افزود: کنگره ملی ابن حسام خوسفی با کمیته علمی، فرهنگی و هنری هم امسال پیش بینی شده که بزرگداشت مفاخر استان زیر مجموعه این کنگره است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی چاپ چندین کتاب فاخر به عنوان مرجع پژوهش‌های دانشگاهی را از دستاوردهای این کنگره عنوان کرد و گفت: برای اختتامیه کنگره ملی در روز ۲۸ آبان ماه مهمانان داخلی و خارجی هم دعوت شده که تجلیل فعالان بخش و رونمایی آثار تولیدی از بخش‌های اختتامیه خواهد بود.

وی به برگزار مسابقه «یک تیکه زمین کوچک» ویژه دانش آموزان دوره متوسطه به عنوان یکی از برنامه های کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و افزود: این مسابقه با همکاری بسیج دانش‌آموزی، آموزش و پرورش طراحی شده که از ۲۲ تا ۲۹ آبان برگزار و ۲۰ برگزیده با جایزه ۱۰ میلیون ریالی خواهد داشت.

فرخنده یادآور شد: دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، عطر افشانی گلزار شهدا، نواختن زنگ کتاب در مدارس، فروش کتاب به صورت نمایشگاهی، رونمایی کتب جدید و همایش یار مهربان از دیگر برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی در استان است.

 

 

 

 

قصه سنگ و رنج؛ گوهرهایی که روی دست می‌ماند

بیرجند – ایرنا – بیش از ۱۴ سال است با گوهرتراشی در روستای ملی گوهرسنگ‌ها، نان از دل سنگ در می‌آورد اما نبود بازار فروش مناسب باعث شده که اکثر گوهرهایش روی دست بماند.

به گزارش خبرنگار ایرنا انگشتر فیروزه مادربزرگ و عقیق سرخ پدربزرگ، لای جانمازها و روی طاقچه‌ها در خاطرمان مانده و این گوهرهای قیمتی از قدیم الایام برای ما ایرانی‌ها به ویژه خراسانی‌ها دوست داشتنی بوده است.

قصه عشق و سنگ؛ قصه سنگ و رنج؛ قصه رنج و تلاش برای جان دادن به سنگی سخت! این، حکایت گوهرتراشی است؛ حکایتی پر آب و تاب از تلاشی مثال زدنی برای ساختن گوهری ناب و منحصربه فرد از یک تکه سنگ؛ سنگی که سرنوشتش از وقتی به دست‌های یک هنرمند صنعتگر گوهرتراش می‌رسد عوض می‌شود؛ حکایتی که وقتی به خراسان جنوبی می‌رسد، به روستای خور، کوه تشتاب، روستای بمرود قاین، روستای برجک و… روایتی می‌شود از تلاش خستگی‌ناپذیر مردمانی که سال‌ها نان از دل سنگ در می‌آورند؛ مردمانی که از داشته‌های سرزمین‌شان، از ذخایر معدنی این خاک، به بهترین شکل استفاده می‌برند.

قصه خراسان جنوبی و آدم‌هایی که در این استان مدت‌هاست باعشق پای تراشیدن سنگ ایستاده‌اند، قصه فعالیت صنعتگرانی است که هر کدام در یک کارگاه کوچک یا بزرگ، با به کارگیری چند نفر و آموزش آنها، چراغ این هنر را روشن نگه داشتند؛ هنرمندانی همچون “محمد مهدی آهنین جان” از روستای خور شهرستان خوسف، مرد صنعتگری که در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می‌گوید ۱۴ سال است که چرخ زندگی‌اش با گوهرتراشی می‌چرخد.

قصه سنگ و رنج؛ گوهرهایی که روی دست می‌ماند

وی می‌‎افزاید: سال‌هاست که با انگیزه بالا ساعت‌ها برای جمع‌آوری سنگ‌های رنگارنگ راهی بیابان‌های اطراف روستا می‌شوم و سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی را پس از جمع آوری در حیاط خانه‌ام انبار می‌کنم و فعالیت ۱۴ ساله‌ام در این حرفه باعث انگیزه سایر اهالی شده‌ است.

این صنعتگر روستای خور خراسان جنوبی ادامه می‌دهد: موضوعی که باعث اشتغال‌زایی برای جوانان “خور”، روستای ملی گوهرسنگ‌ها شده و فعالیت بیش از ۲۵ کارگاه گوهرتراشی گواهی بر این ادعاست.

آهنین جان با اشاره به اینکه حوزه فعالیتم در گوهرتراشی روی کاروینگ یا همان پیکرتراشی است، بیان کرد: من اولین فردی هستم که در روستای ملی خور کاروینگ یا همان پیکر تراشی را بدون استاد با سختی فراوان یاد گرفتم.

خلاقیت در پیکر تراشی بدون استاد

وی بیان می‌کند: به دلیل اینکه تراش پولیش و نگین سنگ، زیاد شده و بازار فروش خوبی ندارد به پیکر تراشی آنهم بدون استاد روی آوردم، یک روز پشت پنجره اتاقم درخت داخل حیاط خانه‌ام را نظاره می‌کردم، به ذهنم تداعی شد که باید مجسمه‌ای همانند این درخت تراش بزنم و اولین کارم را در زمینه پیکر تراشی شروع کردم و بعد هم تراش اسب، پلنگ و سایر حیوانات را ادامه دادم.

آهنین جان با اشاره به علاقه فراوانش در رشته گوهرتراشی، می‌گوید: اینکه با طبیعت زیبا و رنگارنگ سنگ‌های طبیعی سرو کار دارم بیش از اندازه از فعالیت در این حرفه لذت می‌برم و شاید ساعت‌ها از شبانه‌روز یک طرح و نقشه را بر پیکر بی‌جان سنگ‌های نیمه قیمتی نقش می‌زنم.

قصه سنگ و رنج؛ گوهرهایی که روی دست می‌ماند

البته حکایت این کار و کاسبی پر رونق، قصه این صنعت که می‌تواند دست جوان‌های زیادی را بگیرد و نان در سفره‌هایشان بگذارد، همیشه خوش نیست؛ همیشه راحت نیست.

وی در خصوص مشکلات این حرفه هم می‌گوید: بازاریابی مهمترین مشکل این هنر صنعت است چرا که مهمترین آرزوی هر هنرمندی امید به فروش محصولاتش است.

وی عنوان می‌کند: سنگ‌های عقیق را که بیشتر از نوع عقیق جاسب، سبز خزه‌ای و اونیکس مشکی و … است، از بیابان‌های اطراف روستا پیدا می‌کنیم، این سنگ‌ها در کارگاه‌های تولیدی و خانگی روستا تبدیل به انواع نگین‌ها و محصولات باارزش می‌شوند و با حضور در نمایشگاه‌های مختلف به فروش می‌رسد.

این هنرمند ادامه می‌دهد: برای تامین مواد اولیه، تراش سنگ و تولید زیورآلات در منطقه مشکلی نداریم اما مهمترین مشکل در صنعت گوهرتراشی مسئله بازاریابی و فروش کم فروغ آن است.

گوهرها روی دست می‌ماند

آهنین جان با اشاره به اینکه از فعالیت در این صنعت به شرط بازاریابی راضی است، می‌گوید: با حمایت‌های مختلف مسئولان این صنعت می‌تواند خیلی بیشتر از این هم رونق داشته باشد چراکه اکنون با خشکسالی‌های مختلف دامپروری و کشاورزی صرفه‌ای ندارند، فعالیت در این صنعت اشتغال و درآمدی برای اهالی روستا ایجاد کرده‌ است.

وی عنوان می‌کند: به عنوان مثال در سال جاری ۸۰ درصد تولید من در زمینه گوهرتراشی روی دستم باقی مانده و خریداری ندارد، فروش محصولاتمان تنها در نمایشگاه استانی، منطقه‌ای و ملی به فروش می‌رسد، به دلیل هزینه بالای غرفه‌ها و رفت و آمد توان شرکت در نمایشگاه‌های منطقه‌ای و ملی را نداریم و تنها می‌توانیم در نمایشگاه‌های استانی شرکت کنیم.

آهنین جان می‌گوید: از مسئولان استانی انتظار داریم ما را در زمینه تامین هزینه غرفه‌ها حمایت کنند تا بتوانیم محصولات تولیدی خودمان را به فروش برسانیم، به دلیل مشکلات مختلف تاکنون نتوانسته‌ام در نمایشگاه‌های ملی و منطقه‌ای شرکت کنم.

قصه سنگ و رنج؛ گوهرهایی که روی دست می‌ماند

وی با اشاره به اینکه اکثر اهالی روستای خور دنبال جمع آوری سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی از داخل بیابان‌های اطراف روستا هستند و داخل خانه‌هایشان دپو می‌کنند، اضافه می‌کند: اکنون ۲۰ تا ۲۵ کارگاه گوهرتراشی در روستای خود فعال است که اگر مشکل بازاریابی آن درست شود بطور حتم تعدادی افراد بیشتری جذب این حرفه در راستای اشتغالزایی در منطقه خواهند شد.

این صنعتگر پیکر تراش بیان می‌کند: یکی از آرزوهای من این هست که با داشتن کارگاهی با تمام وسایل مورد نیاز، توانایی آموزش کاروینگ “پیکرتراشی” را به دیگران داشته باشم تا آنان همانند من سختی‌هایی یادگیری کاروینگ بدون استاد را نداشته باشند.

فضای مجازی بهترین بستر برای فروش گوهرسنگ‌ها

معاون صنایع دستی، اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی گفت: نمایشگاه‌های مختلف استانی، منطقه‌ای و کشوری بهترین مکان برای فروش صنایع دستی است که همه ساله برپایی این نمایشگاه‌ها در سطح استان و کشور برنامه‌ریزی می‌شود.

حسن علی فولادی افزود: معمولا به دلیل هزینه زیاد اسکان، رفت و آمد و پذیرایی، صنعتگران استان توان شرکت در نمایشگاه‌های ملی و منطقه‌ای را ندارند.

وی با اشاره به برگزاری سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی کشور از ۲۳ تا ۲۶ آبان ماه جاری گفت: در این نمایشگاه از آهنین جان این صنعتگر هنرمند حمایت خواهیم کرد و هزینه اسکان و غرفه برای ایشان به صورت رایگان خواهد بود.

فولادی با تاکید بر اینکه باید بیشترین فروش صنعتگران در فضای مجازی باشد، بیان کرد: البته تمام صنعتگران گوهرسنگ در استان تا حدی در فروش محصولات خود مشکل دارند.

قصه سنگ و رنج؛ گوهرهایی که روی دست می‌ماند

وی بیان کرد: آدرس چند تا از سایت‌های معتبر کشور از جمله “با سلام” را برای صنعتگران استان فرستادیم تا با فروش محصولات خود با توجه به امتیازات در نظر گرفته شده، عضو شوند.

معاون صنایع دستی، اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه فضای مجازی بهترین بستر برای فروش محصولات صنایع دستی خراسان جنوبی است، گفت: به صورت مستند حدود ۳۰۰ صنعتگر در زمینه گوهرتراشی در استان فعالیت دارند، اما به صورت غیررسمی بالغ بر ۶۰۰ صنعتگر در این زمینه در حال کار و تلاش هستند.

فولادی با اشاره به آموزش‌های مختلف و تخصصی به صنعتگران گوهرسنگ در خراسان جنوبی، بیان کرد: در روستای ملی گوهرسنگ‌ها بیش از ۷۰ کارگاه گوهرتراشی داریم اما بخش عمده از اهالی روستا در زمینه جمع آوری سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی فعالیت دارند.

 

 

 

 

یکی از اعضای کتابخانه شهدای غزه زهان استاد بنایی است که هر روز بعد از تمام شدن کارش برای رفع خستگی به کتابخانه این شهر می‌آید و با کتاب خواندن به روحش طروات می‌بخشد.

مریم سعادت‌پور کتابدار کتابخانه شهدای غزه شهر زهان گفت: وقتی بحث کتابخوانی پیش می‌آید، ذهن آدمی کمتر به سمت پیرمردی می‌رود که بعد از بنایی به جای آنکه راهی خانه شود به کتابخانه می‌آید و در جست‌وجوی کتابی برای خواندن باشد.

وی با اشاره به اینکه این عضو کتابخانه که استاد بنا است از سال ۹۱ عضو کتابخانه شده است، افزود: وی تاکنون هزار و ۵۰۰ کتاب از کتابخانه امانت گرفته است.

سعادت‌پور با بیان اینکه وی آنقدر علاقه به کتاب دارد که در منزل خود کتابخانه شخصی دارد، اظهار کرد: این استاد بنا تاکنون تعدادی کتاب نیز به کتابخانه اهدا کرده است.

وی با بیان اینکه پیرمرد عضو کتابخانه ما حتی در سفرهای خودش هم خرید اولیه‌اش و سوغاتی‌اش نیز کتاب است، گفت: او همیشه در کنار کتاب خواندن، دیگران و به خصوص خانواده‌اش را به مطالعه ترغیب می‌کند و همیشه از فواید کتاب خواندن می‌گوید.

 

 

 

 

سیل و گرما طلای سرخ زیرکوه را بی‌رنگ کرد

سیل بهاری و گرمای بی‌سابقه تابستان به ذخیره و بنه زعفران (پیازهای دختری زعفران) زیرکوه آسیب وارد کرد و همین موضوع سبب واهمه زعفران‌کاران این شهرستان در پاییز و فصل برداشت طلای سرخ شده است که شاید عایدی چندانی نداشته باشند.
خبرگزاری فارس – خراسان جنوبی؛ دیر زمانی باقی نمانده تا زعفران‌کاران خراسان جنوبی اقامه نماز صبح خویش را بر سجاده زعفرانی مزارع یک‌دست ارغوانی به‌جای آوردند و در ساعات طلایی (قبل از طلوع خورشید) اقدام به چیدن غنچه‌های نشکفته زعفران کنند.چرا که آن هنگام که خورشید چتر زر زریش را بر سر مزارع زعفران بگستراند عطر آن نیز در فضا خواهد گستراند از کیفیت و عطر این گران‌بهاترین ادویه جهان کاسته خواهد شد.همین برداشت زعفران در ساعات طلایی سبب شده تا خراسان جنوبی در فهرست اولین تولیدکننده طلای سرخ باکیفیت جهان قرار گیرد.این روزها اغلب زعفران‌کارانی که مزارع خویش را آبیاری کرده‌اند دیگر منتظرند تا مزارعشان به گل بنشیند و آن‌ها کار برداشت، پر کردن و خشک‌کردن زعفران را آغاز کنند.یکی از این نقاط هم شهرستان مرزی زیرکوه است آن هم با زعفران باکیفیت و نابی که زعفران‌کارانش آن هم در ساعات طلایی یعنی قبل از طلوع خورشید برداشت و تولید می‌کنند. البته کیفیت بالای آب‌وخاک این خطه از خراسان جنوبی نیز بی تأثیر در تولید زعفران باکیفیت این شهرستان نیست. اما باران سیل‌آسای بهاری امسال علاوه بر این که مرهمی بر زخم‌های قهر ۲۴ساله طبیعت در شهرستان مرزی زیرکوه بود خساراتی را هم به مزارع، باغ‌ها، بندها و سدهای خاکی، قنات‌ها، جاده‌های بین مزارع و… وارد کرد ولی آن چه کشاورزان زیرکوه از آن گلایه دارند این است که هنوز خسارت سیل جبران نشده و با این که محصولات و باغ‌هایشان بیمه بوده‌اند غرامتی دریافت نکرده‌اند. خسارت سیل به پیاز زعفران این باران‌های سیل‌آسا به پیاز زعفران در روستاهای زعفران خیز زیرکوه از جمله محمدآباد، اسفاد، اردکول و… خسارت جدی وارد کرد.
نکته قابل تأمل هم این است که این باران‌های رگباری و سیل‌آسا به پیازهای زعفران هم لطمه وارد کردند و این موضوع در کنار گرمای بی‌سابقه تابستان امسال سبب شده تا امیدوار به گل‌دهی چندان مزارع زعفران خویش نباشند.یکی از این زعفران‌کاران هم از اهالی روستای محمدآباد زیرکوه است که این گلایه را دارد و دیگر گلایه‌اش هم از سامانه‌ای شدن کودهاست که سبب شده تا نتوانند قبل از اولین آب‌دهی مزارع زعفران این کودپاشی را انجام دهند و بعد از آب‌دهی که دیگر تأثیر چندانی در گل‌دهی و باروری محصول ندارد.اما برای این که بدانیم امسال وضعیت زعفران در شهرستان مرزی زیرکوه چطور خواهد بود با کاظم امیری، مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان هم‌کلام شدیم.وی هم سطح زیر کشت زعفران زیرکوه را هزار و ۵۰۰ هکتار اعلام و پیش‌بینی کرد: حدود ۵ هزار کیلوگرم زعفران از این سطح زیر کشت برداشت شود.دلایل کیفیت بالای زعفران زیرکوه وی کیفیت بالای زعفران زیرکوه را نیز به‌واسطه آب‌وهوای خوب (آب باکیفیت و شیرین، خاک مرغوب و هوای پاییزی مناسب) رسیدگی به‌موقع کشاورزان، استفاده از کودهای ارگانیک و مبارزه نکرده شیمیایی و رعایت اصول کشاورزی حفاظتی در مزارع زعفران عنوان کرد. وی با بیان این که بیشتر زعفران‌کاران زیرکوه به‌صورت سنتی در این حوزه مشغول به فعالیت‌اند افزود: در سال‌های اخیر برخی از زعفران‌کاران برای خشک‌کردن طلای سرخ از دستگاه‌های خشک‌کن استفاده می‌کنند. مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه با اشاره به این که آبیاری زعفران نیز در این شهرستان با مدیریت تناوب کشت محصولات زراعی و باغی انجام می‌شود ادامه داد: باتوجه‌به محدودیت منابع آبی امکان توسعه مزارع زعفران وجود ندارد.

چالش های پیش روی زعفران کاران

امیری از توسعه سامانه‌های نوین آبیاری برای مدیریت بهینه منابع آب در این شهرستان طی سال‌های اخیر خبر داد و گفت: تغییرات آب‌وهوایی از جمله گرمای بی سابقه تابستان و بارندگی‌های ناموسم سبب شد تا به ذخیره و بنه زعفران (پیازهای دختری زعفران) در این شهرستان آسیب ببیند.وی افزایش هزینه نهاده‌های کشاورزی از جمله کود، افزایش‌نیافتن قیمت زعفران متناسب با تورم را از دیگر چالش‌های پیشروی زعفران‌کاران عنوان کرد.مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه در پایان به این نکته نیز اشاره کرد که یکی دیگر از دلایل کیفیت بالای زعفران در این شهرستان برداشت به‌موقع (قبل و هم‌زمان با طلوع آفتاب) است امیری یادآور شد: با ابراز تأسف امسال به باغات کودهای پایه تعلق نگرفت که این موضوع گلایه کشاورزان را نیز در پی داشت.
برگزاری ششمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در خراسان جنوبی

مسئول سازمان فضای مجازی خراسان جنوبی گفت: ششمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در روز پنجشنبه ۲۴ آبان ماه همزمان در سراسر استان برگزار می‌شود.

سجاد رضایی افزود: به منظور حمایت از تیم‌های تولید محتوای تخصصی در خراسان‌جنوبی، ششمین رویداد تولیدات محتوایی دیجیتال استان خراسان جنوبی در سه قالب نرم افزار و بازی ویژه تلفن همراه و پویانمایی و انیمشین و قالب‌های فرعی در بخش‌های استوری موشن، کلیپ و نماهنگ، پوستر مفهومی و پادکست امسال برگزار خواهد شد.

 

مسئول فضای مجازی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان‌جنوبی یادآور شد: تیم نرم‌افزاری خراسان‌جنوبی در چهارمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج رتبه اول و در رویداد جام رسانه امید تیم تولید محتوای مرکز متنای استان دو رتبه اول در بخش پویانمایی و رتبه دوم در بخش پوستر مفهومی را کسب نمودند که نشان‌دهنده ظرفیت بالا و استعداد جوانان استان است.

 

رضایی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب به تولید محتوای مناسب در فضای مجازی تأکید دارند، افزود: تولید محتوا در این فضا بر زیرساخت مقدم است. لذا، ابتدا باید در سطح خانواده‌ها برای استفاده از محتوای ارزشی ایرانی و انقلابی فرهنگ‌سازی شود و بعد زیرساخت‌ها ایجاد شود.

 

وی با بیان اینکه امسال در هر شهرستانی یک رویداد تخصصی تولید محتوای دیجیتال بسیج با هدف شناسایی استعدادهای برتر و ارتقای توانمندی فنی آنان برگزار خواهد شد، تصریح کرد: تیم‌های برتر در رویداد شهرستانی به مرحله استانی و به صورت همزمان با سراسر کشور در هفته بسیج با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

 

 

 

پوستر هفته فرهنگی خوسف رونمایی شد

پوستر هفته فرهنگی خوسف با حضور سرپرست فرمانداری خوسف و جمعی از اصحاب رسانه خراسان جنوبی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی،  پوستر هفته فرهنگی شهرستان خوسف امروز سه‌شنبه (۲۲ آبان) با حضور سرپرست فرمانداری، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جمعی از اصحاب رسانه خراسان جنوبی در این شهرستان رونمایی شد.

 

امسال هفته فرهنگی شهرستان خوسف به عنوان «خوسف علم، ادب و ایمان» از ۲۴ تا ۳۰ آبان ماه همزمان با ایام وفات ابن حسام خوسفی که شاعر، عارف، فقیه و اندیشمند قرن هشتم و نهم هجری  در خوسف بود، برگزار خواهد شد.

 

برگزاری کنگره ملی ابن حسام خوسفی، نمایشگاه آثار و دستاوردهای فرهنگی شهرستان خوسف (گل نرگس/ مله‌بافی)، آیین تجلیل از مفاخر، مشاهیر و نخبگان شهرستان خوسف به مناسبت این هفته برنامه‌ریزی شده است.

 

همچنین محفل ادبی این حسام خوسفی، بزرگداشت آیت الله محمدحسن صبحی خوسفی و بزرگداشت آیت الله هردنگی در هفته فرهنگی شهرستان خوسف برگزار خواهد شد.