اخبار خراسان جنوبی

 

 

مدیرکل کمیته امداد خراسان‌جنوبی:

جهادگران الکفیل درمانگر نیازمندان خراسان‌جنوبی می‌شوند

جهادگران الکفیل درمانگر نیازمندان خراسان‌جنوبی می‌شوند

بیرجند- مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان‌جنوبی گفت: گروه جهادی الکفیل با هدف خدمت‌رسانی به نیازمندان استان برای دومین سال متوالی در بیرجند مستقر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد عرب یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: قرارگاه جهادی الکفیل با همکاری استانداری خراسان‌جنوبی، ارشد نظامی آجا، قرارگاه جهادی حاج عبدالله والی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، شهرداری بیرجند، سپاه انصارالرضا، صدا و سیما، گروه جهادی فاطمه الزهرا (س)، فرماندهی نیروی انتظامی ناجا و این نهاد در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در جهت محرومیت زدایی، برای خدمت‌رسانی به مددجویان و محرومان عزتمند ساکن این استان، اردوی جهادی، درمانی و فرهنگی برگزار می‌کند.

به گفته مدیرکل کمیته امداد استان در این اردو خدمات دندانپزشکی، چشم پزشکی، معاینه سایر بیماری‌ها توسط پزشکان متخصص و مشاوره‌های تخصصی و تأمین داروهای مورد نیاز انجام خواهد شد.

عرب ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده این گروه جهادی به مدت ۵ روز از ۲۱ تا ۲۵ آبان ماه در استان حضور دارند.

به گفته وی، قبل از حضور این گروه جهادی بیش از هزار و ۶۰۰ نفر از جامعه هدف تحت حمایت کمیته امداد غربالگری شدند و بر اساس نیازشان و برنامه ریزی انجام شده از خدمات استفاده خواهند کرد.

وی افزود: بیماران شناسایی شده از جامعه تحت حمایت استان هستند که خدمات مدنظر را دریافت خواهند کرد.

 

 

 

بحث عدم راه‌اندازی پژوهشکده انار فردوس و همچنین مشکلات پیش رو برای اهالی شهرک فرهیختگان بیرجند باب گفتگو با رئیس دانشگاه بیرجند را باز کرد.

 

لامعی گیو رئیس دانشگاه بیرجند در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: در مورد بحث پژوهشکده انار فردوس سِیر کشاورزی فردوس تغییر کرده و بسیاری از باغات به سمت و سوی انار و پسته حرکت کرده است.

او افزود: مورد دوم اینکه این پژوهشکده در زمینی واقع شده که بنا به گفته متخصصین و شهروندان، مستعد کشاورزی برای انار نیست و مورد سوم اینکه از نظر پژوهشی پژوهشکده دارای شرایط خاص بوده، ساختار سازمانی و اداری خاص خودش را می‌طلبد و می‌بایست مجموعه‌ای از اعضای هیئت عملی مشغول پژوهش باشند، اما متاسفانه مجوزی که برای این مجموعه صادر شده مشمول ثمر شده است.

لامعی گیو بیان‌ کرد: کاری که ما انجام دادیم در دولت شهید رئیسی بحث عمرانی را پیش بردیم، اما از نظر پژوهشی با چالش روبرو است، زیرا پژوهشکده مستلزم چندین گروه پژوهشی است و هر گروه پژوهشی ساختار و اعضای هیئت علمی خود را دارد که این امر در گذشته محقق نشده و تا وقتی تعیین تکلیف نشده استفاده از لفظ پژوهشکده غیر علمی است؛ بنابراین در گفتگو با شورا و فرماندار فردوس به این نتیجه رسیدیم بایستی تغییر کاربری داده به مرکز پژوهش انار تبدیل شود.

رئیس دانشگاه بیرجند ادامه داد: در مورد شهرک فرهیختگان نیز متولی ارائه خدمات هیئت اجرایی مسکن است که توسط خود شهروندان انتخاب می‌شود، اما این بدین معنا نیست که دانشگاه از شهرک و مشکلاتش دور است.

او عنوان کرد: یکی از مطالبات به حق ساکنین، تفکیک سند شهرک از اراضی دانشگاه است که فرایند آن آغاز شده و دو مرتبه پرونده آن در کمیسیون فرعی حقوقی و قضایی هیئت دولت رفته و به زودی برای سومین بار در این کمیسیون مطرح می‌شود.

لامعی گیو تصریح کرد: در خصوص دیگر خدمات نیز پس از یک دوره محدودیت و تعامل با دیگر دستگاه‌ها خدمات ایجاد شد، اما به طور مثال آب مورد نیاز را دانشگاه تأمین می‌کند که در هماهنگی‌ها با اداره فاضلاب و بر اساس تفاهم مِن بعد این اداره باید پاسخگوی نیاز شهروندان در این منطقه باشد.

مروری بر همایش‌های ملی که به زودی توسط دانشگاه بیرجند برگزار می‌شود 

لامعی رئیس دانشگاه بیرجند گفت: ۲۳ و ۲۴ آبان هفتمین همایش ملی زعفران ایران به میزبانی دانشگاه بیرجند و پردیس کشاورزی با استقبال از مهمانانی از سراسر کشور برگزار می‌شود.

او افزود: در ادامه این جشنواره معرفی زرشک را نیز داریم که ۹۹ درصد زرشک جهان در استان تولید می‌شود، ۳۸ هزار خانواده از این محل امرار معاش کرده و بیش از ۲۵۰ مقاله در این مورد به دانشگاه رسیده است.

لامعی گیو بیان کرد: ۲۸ آبان نیز همایش گرامیدشت ابن حسام خوسفی را در دانشگاه داریم که در این مورد بیش از ۱۲۰ مقاله به دبیرخانه همایش رسیده که ۱۰۰ مقاله پذیرفته شده است، ابن حسام خوسفی از نظر علمی جایگاهی والایی دارد و برخی از پژوهشگران از وی به عنوان فردوسی ثانی یاد می‌کنند.

رئیس دانشگاه بیرجند ادامه داد: همچنین در ۲۹ آبان رویداد تخصصی زرناب را داریم، از نظر تولید زعفران در کشور مقام دوم و از نظر کیفیت مقام اول را داریم، پژوهشکده خاص زعفران در دانشگاه وجود دارد، یکی از اساتید موفق به تولید دستگاه پاک کردن زعفران شد، مجوز تولید قرص زعفران گرفته شده و این قرص هم اکنون در بازار وجود دارد؛ در مورد عناب نیز ۹۸ درصد عناب کشور در استان تولید می‌شود.

او عنوان کرد: ۲۸ آبان نیز اولین همایش ملی فلسفه برای کودکان با رویکرد اسلامی داریم که روحیه پرسشگری و نقادی را در نسل جوان و دانش آموز رواج می‌دهد، زیرا یکی از تفاوت‌های معنادار نظام آموزشی ما با غرب این است که آنها از همان کودکی دانش‌آموزان را با تفکر نوآوری، خلاقیت و آموزش کاربردی آشنا و آماده می‌کنند در حالی که ذهن دانش آموزان ما انباری از محفوظات است.

لامعی گیو تصریح کرد: همچنین ۲۸ آبان برگزاری چهارمین همایش پژوهش‌های نوین در علوم دائمی با محوریت تنش‌های محیطی و در اسفند ماه نخستین همایش بین‌المللی انجمن ایران شناسی را داریم.

 

 

 

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی:

محدودیت سنی برای حمایت بیمه‌ای از زوج‌های نابارور حذف شد

محدودیت سنی برای حمایت بیمه‌ای از زوج‌های نابارور حذف شد

بیرجند- ایرنا- مدیرکل بیمه سلامت استان خراسان جنوبی گفت: حمایت بیمه‌ای از زوج های نابارور محدودیت سنی نداشته و افراد تا سن ۴۹ سال می‌توانند نشان‌دار شوند.

علی اربابی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیمه سلامت در راستای تاکید مقام معظم رهبری در بحث افزایش جمعیت و برای ارایه خدمات بیشتر به خانواده‌ها و کاستن از بار مالی فرزندآوری نسبت به نشان‌دار کردن زوج‌های فاقد فرزند در خراسان جنوبی اقدام کرده به طوری که از سه سال گذشته تاکنون هزار و ۶۵۰ زوج در سامانه‌های الکترونیکی بیمه سلامت نشان‌دار شدند.

وی با اشاره به هزینه‌های سنگین درمان ناباروری برای قشرهای کم‌برخوردار بیان کرد: پیش‌تر زوج‌ها تنها تا ۴۵ سالگی می‌توانستند نشان‌دار شوند و از خدمات بیمه سلامت استفاده کنند که در راستای سیاست حمایت از جوانی جمعیت این محدودیت سنی برداشته شده و تا ۴۹ سال افزایش یافته است.

مدیرکل بیمه سلامت استان خراسان جنوبی افزود: همچنین به منظور کمک به درمان زوج‌های نابارور پیش‌تر تنها ۱۵ قلم از داروهای درمان نازایی زیر پوشش بیمه سلامت بودند که با تمهیدات صورت گرفته این دسته از داروها که قیمت بالایی هم دارند، به ۶۴ قلم رسیده است.

وی ادامه داد: بیمه سلامت خراسان جنوبی در زمینه تعهد خدمات خاص درمان نازایی نیز تاکنون ۴۰ میلیارد ریال پرداختی داشته و روش‌های باروری مانند” آی‌ وی‌ اف”،” آی‌ یو آی”، “آی‌ سی‌ اس‌ آی”، ” اف‌ یی‌ تی”، جنین اهدایی و رحم اجاره‌ای تحت پوشش بیمه سلامت است.

اربابی عنوان کرد: زوج‌های نابارور برای نشان‌دار کردن خود و استفاده از مزیت‌های ویژه بیمه سلامت در محل دریافت خدمات درمانی می‌توانند به اداره‌کل بیمه سلامت استان و ادارات بیمه سلامت شهرستان‌های تابعه و یا سامانه خدمات شهروندی مراجعه کنند تا هنگام دریافت خدمت کمترین هزینه پرداختی را داشته باشند.

وی با اشاره به اهمیت داشتن بیمه پایه درمان یادآور شد: هم استانی‌ها می‌توانند برای اطلاع از نوع و اعتبار بیمه پایه درمان خود از کد دستوری #۱۶۶۶* استفاده کنند و در صورتی که فاقد پوشش بیمه بودند برای این مهم اقدام کنند.

خراسان جنوبی استان شرقی است که ۱۲ شهرستان دارد و مرکز ناباروری سطح سه در مرکز استان شهرستان بیرجند فعال است.

 

 

 

«بمانه» مقر اشتغال‎زایی دهمین شهر خشت و گلی ایران

 

«بمانه» این اثر جادوانه عصر صفوی در محله «میان ده» به همت بانویی کارآفرین و احیاگر هنر گیوه بافی بشرویه به مقری برای اشتغال زایی زنان دهمین شهر خشت و گلی ایران مبدل شده است.
خبرگزاری فارس – خراسان جنوبی؛ «بمانه» هنوز یک سالی بیشتر نیست که محل کسب‌وکار خانم کارآفرین، مسئول نمایشگاه‌های بسیج سازندگی، راهبر شغلی کمیته امداد امام خمینی (ره) مدیر صندوق قرض‌الحسنه زنان، مربی آموزشی عروسک بافی، مکرومه‌بافی، گیوه‌بافی و… و از همه مهم‌تر احیاگر گیوه‌بافی بشرویه شده است.اما «بمانه» همان‌طور که از دوران صفویه استوار و پایدار مانده باز هم گویی می‌خواهد مقر دست‌سازه ها، دست بافته‌ها، و هنر دست زنان عصر حاضر بشرویه نیز بماند آن هم به همت بانویی که از هر انگشتش یک هنر نه بلکه هزاران هنر می‌بارد و هنر ماندگارش هم اشتغال‌زایی برای ۱۲۰ نفر از بانوان بشرویه است.پرسش اینجاست که «بمانه» کجاست؟ و چطور اکنون به کانون اشتغال‌زایی، کارآفرینی، رفت‌وآمد گردشگران داخلی و خارجی و خلاصه به مقر اشتغال‌زایی بانوان بشرویه مبدل شده آن هم به همت بانویی توانمند، هنرمند، کارآفرین و… (زهرا شاه بدی) از زنان دهمین شهر خشت و گلی ایران.«بمانه» کیست و کجاست؟نشان و یا بلد این گونه آدرس می‌دهد «بمانه» یا همان خانه تاریخی «حاج ملامحمد تقی» بافت تاریخی بشرویه، محله میان ده، کوچه «بمانه» درست کنار کوچه قهر و آشتی و تابلویی با عنوان خانه صنایع‌دستی «ریحانه».روایان این گونه روایت می‌کنند که برای حاج‌محمد تقی فرزندی نمی‌ماند و او هم با نذرونیاز از خدا خواست خدا فرزندی به او بدهد و بالاخره خداوند دختری به او داد و او هم را «بمانه» نام نهاد تا برایش بماند اما تقدیر و سرنوشت «بمانه» نیز این بود که در همان جوانی همسر را از دست بدهد و با شغل «مشاطه‌گری» یا همان آرایشگری به زنان بشرویه خدمت کند و آن چه از این خاندان بماند همین بنایی تاریخی مربوط به دوران صفویه باشد.
آن چه می‌تواند یک روز پاییزی را آن هم در محله میان ده دهمین شهر خشت و گلی ایران‌زمین رؤیایی کند نم باران است که بر گونه‌های کاهگلی خانه‌های قدیمی، مسجد، آب‌انبار و هر آن چه از اعصار گذشته در این محله باقی‌مانده ببارد و سرمست از عطر کاهگل کوچه به کوچه این محله را زیر باران قدم بزنی و در نهایت هم مهمان‌خانه تاریخی «بمانه» شوی اما حیف و صد حیف که ابرها همراهی نمی‌کنند و باید در خانه مقصد را بزنی.جشن آب در «بمانه»چیزی به اذان ظهر نمانده که کوبه در خانه صنایع‌دستی «ریحانه» را صدا درمی‌آوریم که مهمان‌داری و البته هنوز مهمانان قبلی هم مهمان این خانه‌اند اما نمی‌شود از مهمانان ویژه که فرشتگان کلاس اولی یکی از مدارس بشرویه‌اند و آمده‌اند تا جشن آبشان را در این خانه تاریخی برگزار کنند که گذشت پس بهترین فرصت است تا در هیاهوی دنیای آبی این فرشتگان کوچک هم گم شد و به نظاره نشست یک‌رنگی و زلالی این کلاس ها اولی‌ها را دنیای فرشته گونه‌شان.آن‌ها نیز پذیرا باشند مهمانان خویش را با شیرینی‌های محلی که مادران آن‌ها پخته‌اند. «بمانه» بدون هشتی ورودی خانه در ضلع شرقی بنا قرار دارد و در یک طرف آن سکوی پیرنشینی قرار گرفته و چون خانه تاریخی «بمانه» هشتی ندارد با ایجاد چرخش در راهرو مانع دید مستقیم از بیرون به داخل خانه شده است.راهرو را که رد می‌کنی وارد حیاط می‌شوی حیاطی آن چه همان ابتدا جلوه توجه می‌کند ایوان بزرگی است که در ضلع جنوبی یا همان تابستانی و ایوان‌های کوچکی با قوس کلیل هم در ۳ طرف حیاط قرار دارد.

ایوان تابستانی و کلاس های آموزشی

بعلاوه ایوان تابستانی دارای کتیبه‌های گچی همراه با تزیینات گچ‌بری بسیار زیبایی است که با طاق کجاوه‌ای پوشش شده و همچنین طاقچه‌هایی در سه طرف دارد و گویا اکنون که خانم شاه بدی آن را تعمیر و به سازی کرده همین ایوان محل برگزاری کلاس‌ها، پذیرایی مهمانان و… است که طاقچه‌هایی این ایوان نیز با دست‌سازها و ابراز و آلات و گل‌دوزی های قدیمی به زیبایی هر چه تمام‌تر تزیین شده است.در وسط هم حیاط حوض آبی قرار دارد که در قدیم از آب قنات تغذیه می‌شده و اکنون نیز صفای این خانه قدیمی به همان صفای حوض آبی آن با گلدان‌هایی که دیزاین لبه حوض‌اند است.در مجاورت ایوان جنوبی اتاق بادگیر قرار دارد که ورودی آن از طریق ایوان امکان‌پذیر است بادگیر تعبیه شده در این اتاق علاوه بر سردکردن اتاق به تلطیف هوای داخل ایوان نیز کمک می‌کند و این اتاق اکنون مغازه‌ای است از آن چه هنرآموزان خانم شاه بدی تولید می‌کنند همانند عروسک، اشارپ، کلاه و شال‌گردن و لباس‌های بافت و… هر ایوان و هر اتاق یک دکان کسب و کاراما خانه تاریخی چون فضای نشیمن زمستانی ندارد از اتاق‌های مجاور ایوان تابستانی و همچنین اتاق موجود در پشت ایوان پاییزه استفاده می‌شود که یکی از اتاق‌های مجاور ایوان تابستانی به محصولات تولیدی بشرویه اختصاص دارد و ایوان کنار آن دست‌سازهای سفالی است که از فردوس و دیگر شهرها برای فروش در این ایوان به‌نمایش‌درآمده است و مجاور این ایوان هم حصیر بافته مصنوعی با استفاده بندهایی که کولرهای آبی دیگر لوازم‌خانگی را بسته‌بندی می‌کنند که این بندها را هر کس به سلیقه و سفارش مشتری رنگ می‌کند و سبد مسافرتی و خرید می‌بافد.

نمایشگاهی برای عرصه هنر زنان بشرویه

در ایوان ورودی خانه نیز از گزهای که در عرصه‌های طبیعی بشرویه است دست بافته‌هایی به چشم می‌خورد که گویا خانم شاه بدی مجوز زیست‌محیطی آن را هم برای هنرمندانی که این دست بافته‌ها را تولید می‌کنند نیز دریافت کرده تا در زمان جمع‌آوری آن عرصه‌های طبیعی این شهرستان دچار مشکل نشوند.آن‌سوی ورودی خانه نیز یکی از زنان بشرویه که در کار تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی است کارگاهی برپا کرده و در کنار این اتاق، خانه‌ای دیگر قرار دارد که تولیدات گیوه‌بافی این شهرستان آن هم به همت هنرآموزان خانم شاه بدی جا خوش کرده است.در کنار این اتاق و درست میان ایوان تابستانی هم اتاقی است که مواد اولیه گیوه‌بافی قرار دارد و به عبارتی انبار این مرکز آموزش و تولید صنایع‌دستی است. هرچند که در کنار ستون‌ها نیز میزهایی از دست‌سازها هنرمندان و تولید روستاییان از قر قورت، گیاهان دارویی و… نیز به چشم می‌خورد. مهمانان خانم شاه بدی که راهی مدرسه می‌شوند و سکوت دوباره به این مقر مبادلات تولیدی هنرآموزان این کارآفرین بازمی‌گردد می‌شود با او هم‌کلام شد و بیشتر دانست از داستان اشتغال‌زایی و کارآفرینی این بانوی توانمند. داستان اشتغال زایی و کارآفرینیچون هنر قلابی بافی را بلد بود ابتدا در خانه مکرومه‌بافی می‌کرد و بعد هم عروسک بافی و گیوه‌بافی اما برای این که بتواند به میدان آموزش گام نهد نیاز بود تا مدرکی از فنی و حرفه‌ای داشته باشد به همین واسطه در دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای شرکت هرچند که چون اهل‌فن و استاد بود در این کلاس‌ها هم به‌جای آموزش‌دیدن آموزش می‌داد و کمک‌مربی بود یا حتی مربی بود.

۶٫۹ مگابایت
شروع به کارش هم به سال ۹۰ برمی‌گردد و در سال‌های اوج کرونا تعداد نیروهایش حدود ۲۰ تا ۳۰ نفر بودند اما بعد از کرونا و توسعه کار و هنرآموزی نیروهایش به ۴ تا ۶ برابر افزایش یافت به‌طوری که اکنون ۱۲۰ نفر نیرو دارد.در این ۱۳ سالی هم که به وادی کارآفرینی و اشتغال‌زایی گام نهاده ۱۵۰ میلیون تومان از بسیج سازندگی و ۱۰۰ میلیون تومان هم از میراث‌فرهنگی تسهیلات دریافت کرده و بقیه نیز آورده و دسترنج خود اوست در این سال‌ها. تا یک سال هم قبل در کنار آموزشی که برای روستاییان و عشایر بشرویه در زمینه‌های هنرهای مختلف از جمله عروسک بافی، پخل بافی، گیوه‌بافی و… داشته محل کارش یک‌خانه بوم‌گردی بود که یکی از اتاق‌ها در اختیارش بود هم برای آموزش و هم فروش اما وقتی هم نیروها و هم تولیداتش و از همه مهم‌تر کیفیت تولیداتشان بالا رفت مجبور شد مکان بزرگ‌تری و البته مستقل هم اجاره کند. بعلاوه چون ارسال به دیگر نقاط کشور و حتی برخی از کشورهای جهان داشت نیاز بود تا به‌واسطه افزایش تولید به فکر جا و مکانی بزرگ‌تر بیفتد. «ریحانه» مستاجر «بمانه» شهریورماه سال قبل درآمدی که از نمایشگاهی در تهران داشت یعنی ۱۰۰ میلیون تومان همه را صرف مرمت و به سازی خانه تاریخی ملا محمدتقی که در محله میان ده بشرویه قرار دارد کرد. اکنون با پرداخت ماهی ۲ میلیون تومان بعلاوه ۱۰۰ میلیون تومان هزینه مرمت و بهسازی این بنا «ریحانه» مستأجر «بمانه» است.

احیاگر هنر گیوه بافی بشرویه

به گفته وی به همان نسبت که بر تعداد نیروها افزوده شده به همان نسبت نیز بر میزان پرداختی دست مزدها نیز به هنرآموزان یا همان نیروهایش نیز افزوده شده یعنی ماهی ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان هزینه‌ای است که به نیروهایی که مواد اولیه را تحویل می‌دهد و جنس تولیدی را تحویل می‌گیرد می‌پردازد. بعلاوه نیروهایش تنها تولیدکننده‌اند و کاری به مواد اولیه و از همه مهم تر فروش آن ندارند. نکته حائز اهمیتی هم که این کارآفرین به اشاره دارد این است که وی احیاگر هنر گیوه بافی بشرویه است البته این هنر با سیلقه و سفارش مشتری متناسب با آن چه باب سیلقه مشتری باشد تولید می شود. خرسندی وی از این است که چون در نمایشگاه های متعددی شرکت کرده سفارش به اغلب نقاط کشور را دارد و حتی مشتری هایی هم از خارج کشور. البته آموزش هایی برای روستاییان و زنان سرپرست خانواری که درآمدی ندارد نیز رایگان است و از این بابت بسیار خوشحال است که می تواند با هنری که دارد زمینه کمک خرج خانواده نیازمند و بی سرپرست را فراهم آورد.هنوز میانه گفت وگو است که برو بیای های مشتری و البته مشتری هایی که در قالب تور به این شهرستان سفر کرده اند نیز شروع شده است و چون از برخی خریدها خوششان آمده دوباره آمده اند تا باز خرید کنند.پنج شنبه و جمعه ها اوج شلوغی و بازار کار اوست چرا که هم فال است و هم تماشا یعنی هم برای خرید به خانه صنایع دستی ریحانه می آیند و هم برای تماشای بافت تاریخی میان ده و البته خانه تاریخی ملا محمد تقی یا همان «بمانه» که اکنون به محل آموزش، تولید و فروش تولیدات زنان بشرویه مبدل شده است.امید که دکان «بمانه» برای «ریحانه» همانند «بمانه» ماندگار و پایدار بماند چرا که این دکان چرخ زندگی بسیاری را به چرخش در آورده است.

زرشک بی‌دانه خراسان جنوبی ظرفیت تولید ۵۳ فرآورده را دارد

تحقیقات جدید نشان می دهد می توان از زرشک بی دانه ۵۳ فرآورده تولید کرد.

زرشک بی‌دانه خراسان جنوبی ظرفیت تولید ۵۳ فرآورده را دارد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: تحقیقات جدید و پژوهش‌هایی که بر مبنای دانش بومی این محصول ارزشمند صورت گرفته نشان دهنده این است که درختچه زرشک بی‌دانه گونه‌ای انحصاری در استان است که ظرفیت تولید ۳۹ فرآورده از ریشه و ساقه و ۵۳ مورد از میوه آن ممکن است.
پویان با بیان اینکه از این موضوع می‌توان در صنایع دارویی، بهداشتی، غذایی، رنگ‌های طبیعی و صنایع چوبی بهره گرفت افزود: تولید دارو‌هایی در زمینه سلامت کبد، قلب، عروق و مکمل‌های غذایی متفاوت از جمله ظرفیت‌های ارزشمند این محصول است.
وی گفت: زرشک محصول انحصاری خراسان جنوبی است که اشتغال زا و ارزآور است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی افزود: از ریشه زرشک می‌توان مواردی را استحصال کرد که این فرآورده‌ها برای پیشگیری از بیماری‌ها، درمان بیماری پوستی، تنظیم فعالیت‌های صفرا و حرکات روده و جلوگیری از زخم روده موثر است.
پویان گفت: زرشک به عنوان یک داروی گیاهی بسیار با اهمیت برای رفع مشکلات کبدی و نیز تصفیه خون می‌تواند ظرفیت بالایی در راستای فرآوری و ساخت دارو‌های کبدی را داشته باشد.
وی با بیان اینکه درختچه زرشک با توجه به تطابق مفید آن در راستای سازگاری با شرایط اقلیمی منطقه و استفاده‌های متعدد دارویی و غذایی دارای مزیت نسبی قابل قبولی در بین محصولات خراسان جنوبی است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: زرشک بی‌دانه از جمله درختچه‌های مقاومی است که قابلیت رشد و تولید در زمینه‌ای که بهره با آب شور را داراست.
پویان افزود: زرشک بی‌دانه بعنوان یک محصول اقتصادی جایگاه ویژه‌ای را در میان محصولات کشاورزی به خود اختصاص داده و سهم بزرگی را در اقتصاد کشاورزی این مناطق دارا است به طوری که درآمد هزاران خانوار روستایی در خراسان‌جنوبی به تولید زرشک وابسته است.

 

در اقدامی خیرخواهانه صورت گرفت؛

وقف منزل مسکونی یک خیر برای آموزش و پرورش خراسان جنوبی

وقف منزل مسکونی یک خیر برای آموزش و پرورش خراسان جنوبی

بیرجند- یک نیک‌اندیش با اقدامی خداپسندانه، منزل مسکونی خود را وقف آموزش و پرورش در استان خراسان جنوبی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، یک نیک‌اندیش با اقدامی خداپسندانه، منزل مسکونی خود را وقف آموزش و پرورش در استان خراسان جنوبی کرد.

عوائد حاصل از فروش این منزل، صرف ساخت و تجهیز مدارس در این استان خواهد شد.

جناب آقای شرکاء، با وقف صلح عمری منزل مسکونی خود به مجمع خیرین مدرسه‌ساز، گامی بلند در راه تعلیم و تربیت برداشت.

بر اساس این وقف، مجمع خیرین اختیار فروش این منزل را خواهد داشت و عوائد حاصل از آن صرف توسعه مدارس در استان خراسان جنوبی خواهد شد.

مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان خراسان جنوبی نیز با قدردانی از این اقدام خداپسندانه، متعهد شده است که عوائد حاصل از فروش این منزل را صرف ساخت، تعمیر و تجهیز مدارس در مناطق محروم خراسان جنوبی کند.

این امر به دانش‌آموزان این مناطق فرصت خواهد داد تا در محیطی مناسب و با امکانات کافی به تحصیل بپردازند و آینده‌ای روشن برای خود و جامعه رقم بزنند.

با این اقدام خیرخواهانه، زنجیره‌ای از امید و انگیزه در جامعه ایجاد خواهد شد و بسیاری از افراد با الهام از این عمل شریف، به کمک به نیازمندان و توسعه جامعه خواهند پرداخت.

این رویداد نشان می‌دهد که نیکوکاری مرز نمی‌شناسد و با هر قدم خیرخواهانه، جامعه‌ای پویا و رو به رشد خواهیم داشت.

 

 

 

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی مطرح کرد؛

کاهش ۳۰ درصدی متوفیان تصادفات درون و برون شهری در خراسان‌جنوبی

کاهش ۳۰ درصدی متوفیان تصادفات درون و برون شهری در خراسان‌جنوبی

بیرجند- فرمانده انتظامی خراسان جنوبی از کاهش ۳۰ درصدی متوفیان تصادفات درون و برون شهری استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار حسن شجاعی نسب صبح یکشنبه در مراسم تکریم و معارفه رؤسای پلیس راه و راهور فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی بیان داشت: افتخار ما امروز این است که در کنار دیگر دستگاه‌ها برای برقراری امنیت و آسایش به مردم خدمت می‌کنیم.

به گفته وی نقش مردم متدین و مسئولیت پذیر و همکاری همه نهادها و دستگاه‌ها را در این خصوص فراموش نمی‌کنیم اما همکاران ما در کنار دیگر دستگاه‌ها شبانه روزی پای کار بوده و نسبت به تکالیف خود دغدغه مند هستند.

وی خاطرنشان کرد: با وجود همه محدودیت‌های موجود و طول بالای مسیرها و تردد زیاد در جاده‌های خراسان جنوبی از ابتدای سال کاهش ۳۰ درصدی متوفیان در تصادفات درون و برون شهری را داشته‌ایم.

به گفته وی همه نقاط حادثه خیز استان شناسایی شده و بخشی از آنها برطرف شده‌اند و در حوزه برون و درون شهرها با هدف کاهش تصادفات همه اقدامات لازم برای عواملی که سبب تصادفات می‌شود، را شناسایی کرده‌ایم.

وی خاطر نشان کرد: سرهنگ علیرضا رضایی رئیس پلیس راه استان حدود ۶ سال در این حوزه انجام خدمت کرده که رضایت ما را به دنبال داشته است.

سردار شجاعی نسب تصریح کرد: با توجه به بازنشستگی سرهنگ عباسی از وی در این مسئولیت استفاده خواهد شد و از امروز سرهنگ کاظمی ریاست پلیس راه استان را بر عهده خواهد گرفت.

فرمانده انتظامی استان در ادامه گفت: با توجه به طولانی بودن مسیرهای استان از تجهیزات لازم برای پایش تصویری جاده‌ها برخوردار نیستیم.

سردار شجاعی نسب متذکر شد: سامانه‌های فعال در این حوزه باید به روز رسانی شوند تا بهتر بتوانیم با توسعه تجهیزات مورد نظر اقدامات لازم را انجام دهیم.

شایان ذکر است که در این مراسم سرتیپ علیرضا رضایی به عنوان رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان و سرتیپ محمد امیر کاظمی هم به عنوان رئیس پلیس راه استان منصوب شدند و از زحمات سرهنگ علیرضا عباسی تقدیر شد.

 

 

 

 

سازمان حج و زیارت اطلاعیه شماره یک حج تمتع ۱۴۰۴ را منتشر و جزئیات پیش ثبت نام از دارندگان قبوض ودیعه گذاری را اعلام کرد.

 

دستگردی مدیر حج و زیارت خراسان جنوبی گفت: طبق فراخوان سازمان حج و زیارت ۴ اولویت اعلام شده است که دارندگان اسناد حج تمتع تا پایان ۸۵ در اولویت اول، دارندگان اسناد تمتع پایان خرداد ۸۶ در اولویت دوم، پایان مرداد ۸۶ در اولویت سوم قرار دارند و در صورت افزایش سهمیه استان و تکمیل نشدن اولویت ها‌ی یک تا سه، اولویت‌های چهار به صورت ماه به ماه اعلام می‌شود.

او افزود: براساس طلاعیه شماره یک سازمان حج و زیارت، این سازمان در نظر دارد ثبت‌نام مقدماتی (پیش ثبت نام) از افراد واجد شرایط تشرف به حج‌ تمتع سال ۱۴۰۴ خورشیدی (۱۴۴۶ هجری قمری) را در آینده نزدیک آغاز کند.

دستگردی بیان کرد: بر مبنای پیش‌بینی انجام شده و بر حسب ظرفیت تخصیصی به جمهوری اسلامی ایران، گروه‌های اشاره شده در جدول در اولویت اعزام به حج تمتع سال آتی قرار دارند و  لازم است واجدان شرایط تشرف به این سفر معنوی، از هم اکنون با برنامه‌ریزی لازم و بروزرسانی اطلاعات خود در سامانه my.haj.ir نسبت به اخذ کد‌ رهگیری و تکمیل مدارک اقدام کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

۱۷ هزار متر مربع فضای آموزشی و ورزشی خراسان جنوبی آماده افتتاح است

۱۷ هزار متر مربع فضای آموزشی و ورزشی خراسان جنوبی آماده افتتاح است

بیرجند- ایرنا- مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: ۴۳ پروژه آموزشی و ورزشی شامل مدرسه، سالن تمرین، نمازخانه و ۱۱۲ کلاس در استان قابل افتتاح است که با بهره‌برداری از آنها ۱۷ هزار و ۲۰۰ متر مربع به فضاهای در اختیار آموزش و پرورش افزوده می‌شود.

به گزارش ایرنا سید علیرضا موسوی‌نژاد روز یکشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی که با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: افتتاح پروژه‌ها با حضور خیران مدرسه‌ساز برنامه‌ریزی شده که به تناوب در طول سال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اظهار کرد: برنامه‌ریزی لازم برای افتتاح پروژه‌های شهرستان بیرجند با حضور وزیر آموزش و پرورش انجام شده و امیدوایم به‌زودی شاهد برگزاری این آیین باشیم.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی ادامه داد: امضای تفاهم نامه ساخت ۲۷ مدرسه در سایت‌های نهضت ملی مسکن از مصوبات قبلی شورای اموزش و پرورش استان بوده که پیگیری‌هایی برای احداث ۱۲ مدرسه از سطوح ملی انجام شده است.

وی با اشاره به افتتاح پروژه مهر در استان افزود: با هم‌افزایی و همکاری دستگاه‌های اجرایی، افراد حقیقی و حقوقی این پروژه به خوبی در استان اجرایی شد و برنامه‌ای تحت عنوان” به افق مدرسه” با همکاری صدا و سیما شروع شده که تا پایان سال تحصیلی ادامه دارد.

موسوی نژاد بیان کرد: البته پروژه مهر سال تحصیلی جدید خراسان جنوبی تحت تاثیر حادثه معدن قرار گرفت اما افتتاح چند مدرسه روز اول مهر خاطرات شیرینی در حوزه آموزش و پرورش ثبت کرد.

وی افزود: بیش از ۲۷ میلیارد ریال هزینه برای برنامه عملیاتی امن سازی نرم افزاری مدارس و اداره کل آموزش و پرورش و مقابله با حملات سایبری برآورد شده که نیازمند کمک از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هستیم.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در ادامه آمار دانش آموزان استثنایی استان را هزار و ۴۰۷ نفر اعلام کرد و گفت: ۹۰ میلیارد ریال هزینه ایاب و ذهاب این دانش‌آموزان در طول سال تحصیلی برآورد شده که باید پرداخت شود.

وی با اشاره به کمک ۵۰ میلیارد ریالی سازمان آموزش و پرورش استثنایی در این خصوص بیان کرد: ۴۰ میلیارد ریال کسری بودجه در این زمینه داریم که باید توسط بهزیستی و شهرداری‌ها تامین شود و آیین نامه آن هم ابلاغ شده است.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی هم گفت: پویش جهاد علمی دبیرستان البرز به پیام‌رسان شاد منتقل شده و تمام دانش‌آموزان می‌توانند از تدریس معلمان تهران به صورت برخط بهره ببرند.

سید مهدی نبوی ثالث در ادامه با اشاره به اجرای طرح آموزش یک مهارت ویژه دانش آموزان متوسطه اول و دوم ادامه داد: در این طرح یک شغل برای هر دانش‌آموز با استفاده از ظرفیت برنامه درسی رسمی و غیر رسمی از طریق فیلم و کلیپ آموزش مهارتی ارائه شود.

وی یادآور شد: برای سال اول ۱۰ درصد دانش آموزان هدف‌گذاری شده‌اند و امیدواریم همزمان با پایان تحصیلات متوسطه گواهینامه مهارت هم دریافت کنند.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه ۲۳ عنوان رشته مهارتی برای این طرح پیش‌بینی شده است افزود: مربیان طرح از بین دبیران رسمی آموزش و پرورش، هنر آموزان هنرستان‌ها، هنرجویان منتخب و والدین دانش آموزان خواهند بود.

وی با اشاره به اینکه تامین منابع مالی از مهمترین چالش‌ها بوده که نیازمند هم‌افزایی اعضای شورای آموزش و پرورش هستیم گفت: امسال در هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم امتحانات نهایی برگزار شد و ۸۵ میلیون برگه به صورت الکترونیکی صادر کردیم.

نبوی ثالث افزود: جایگاه استان در امتحانات نهایی رشته علوم انسانی در سه پایه، سوم کشوری شده، در رشته ریاضی و علوم تجربی دوم و در رشته علوم و معارف اسلامی چهارم کشوری هستیم.

وی توسعه علوم انسانی در مدارس روستایی را ضروری دانست و گفت: وجود مدارس با جمعیت پایین دانش‌آموزی موجب افت کیفی تحصیل می‌شود لذا با تشویق دانش‌آموزان به مدارس شبانه‌روزی می‌توانیم شاهد کیفیت آموزش رشته‌های تحصیلی باشیم.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی ادامه داد: تحلیل‌های آماری نشان می‌دهد که دانش آموزان خراسان جنوبی در تمام پایه‌ها حدود دو نمره از میانگین کشوری بالاتر هستند اما بیشتر در درس زبان انگلیسی و فیزیک ضعف داریم.

وی تاکید کرد: امسال ۱۲۸ دانش آموز رتبه‌های زیر هزار کنکور سراسری در بیرجند هم با همکاری شهرداری تجلیل شدند.

نبوی ثالث با بیان اینکه از سه سال گذشته تاکنون رتبه‌های کنکور در استان توزیع شده است گفت: این مسئله سهم شهرستان‌ها در رتبه‌های کنکور را افزایش داده و امید است به عدالت آموزشی نزدیک شویم.

 

 

 

معاون توسعه کانون

تجهیز مراکز کانون خراسان جنوبی ضروری است

تجهیز مراکز کانون خراسان جنوبی ضروری است

معاون توسعه مدیریت و منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دیدار با رئیس سازمان مدیریت گفت: مراکز کانون پرورش فکری خراسان جنوبی نیازمند تجهیز است.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی، امین کمالوندی معاون توسعه مدیریت و منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در محل سازمان برنامه‌ریزی و مدیریت استان با حمید جهانشاهی رئیس این سازمان دیدار و گفت‌وگو کرد

وی در این دیدار به معرفی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرداخت و اظهار داشت: کانون پرورش فکری با سازمان آموزش و پرورش در راستای اهداف مشترک، ماموریت‌های مشترک نیز دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان داشت: دانش‌آموزان در کانون در بستر بهتری برای درک و فراگیری مهارت‌های زندگی و اجتماعی رشد می‌کنند

کمالوندی با اشاره به رشد آمار مراکز کانون بعد از انقلاب اسلامی، گفت: دیدگاه مقام معظم رهبری به کانون بسیار مثبت و ارزشمند است چراکه تربیت کودک و نوجوان و آینده آنان از نظر ایشان امری بسیار مهم و قابل توجه است.

وی با اشاره به آمار بالای دانش آموزان عضو کانون در سطح کشور، افزود: هر ۸ ساعت یک کتاب از سوی کانون با تیراژ بین ۳ تا ۵ هزار نسخه به چاپ می‌رسد که جای افتخار دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به فروشگاه اینترنتی کانون با عنوان “دی جی کانون” اشاره کرد و ادامه داد: این فروشگاه به دنبال میزان استقبال بالای مخاطبین راه‌اندازی شده است.

کمالوندی گفت: در حال حاضر نیز ۸ هزار نفر نیروی انسانی در کانون فعالیت دارند.

وی اظهار داشت: با توجه به گستردگی این استان، تعداد مراکز کانون کم است و اداره‌کل نیز در ساختمان ملکی مستقر نیست که این موضوع نیاز به رسیدگی و همت بالا دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: به نظر می‌رسد فعالیت ۱۲ مرکز ثابت سهم استان به نسبت جمعیت دانش‌آموزی کم است.

وی ادامه داد: از مسئولان استان تقاضا داریم بودجه مسئولیت اجتماعی را به سمت کانون سوق دهند و از بودجه نفت و گاز نیز سهمی برای کانون در نظر بگیرند.

حمید جهانشاهی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از فعالیت‌های کانون در استان، در رابطه با راه اندازی مراکز ۵ و ۶ کانون و اختصاص بودجه به کانون قول مساعد داد.

گفتنی است؛ در این دیدار مدیرکل منابع انسانی کانون، مشاور معاون توسعه و مدیریت منابع و مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی نیز حضور داشتند.

 

خبر خوش مدیرکل منابع انسانی کانون

تعریف شغل اختصاصی برای مربیان مسئول کانون

تعریف شغل اختصاصی برای مربیان مسئول کانون

مدیرکل منابع انسانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: پست مربیان مسئول مراکز کانون پرورش فکری به صورت شغل اختصاصی تعریف شد.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی؛ امیر محمدپور مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی کانون کشور عصر شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳، در جمع مربیان مراکز کانون استان، اظهار داشت: خراسان جنوبی مردمی با قناعت دارد و این موضوع از درخواست‌ها و صحبت‌های مربیان کانون که درخواست شخصی ندارند و تمام خواسته‌هایشان برای خنده کودکان استان است، مشخص می‌شود.

وی افزود: در سطح کشور به شدت مشکل نیروی انسانی به خصوص در خدمات و مربیان داریم.

مدیرکل منابع انسانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه در آمایش نیرو نیز با مشکل مواجه هستیم، گفت: پس از پیگیری‌های فراوان، مجوز به کارگیری نیروهای پاره وقت کانون اختصاص یافت.

محمدپور با بیان اینکه به همکاران کانون کارمند نیستند بلکه عاشق هستند، گفت: رفاهیات برای همکاران کانون در اولویت است اما با توجه به تنوع استخدامی‌ها در کانون، هماهنگ کردن همه اینها برای پرداخت‌های رفاهی کار بسیار سختی است و همواره در تلاش هستیم همه در کانون به چشم یک خانواده دیده شوند.

وی ضمن ارائه خبر خوش به مربیان مسئول مراکز، گفت: مربی مسئول به صورت شغل اختصاصی تعریف شده است.

مدیرکل منابع انسانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اولویت بعدی را به کارگیری نیرو برای مراکز تعطیل و خدمات برای مراکز فاقد خدمات عنوان کرد.

امین کمالوندی معاون توسعه مدیریت و منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این دیدار با بیان اینکه کودکان عضو کانون، آینده‌ای درخشان دارند، گفت: باید نوک پیکان فرهنگ را برای کودک و نوجوان در کانون خوب هدایت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه آینده کانون روشن است، خاطرنشان کرد: خدماتی از قبیل کافه کتاب، مرکز تخصصی تئاتر و کافه بازی باید در کانون راه‌اندازی شود.

گفتنی است؛ مسئولان کانون در پایان به سوالات مربیان و مسئولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی پاسخ دادند.

 

 

معاون توسعه منابع کانون تاکید کرد

لزوم افزایش مراکز کانون در خراسان جنوبی با وجود غنای بالای فرهنگی

 لزوم افزایش مراکز کانون در خراسان جنوبی با وجود غنای بالای فرهنگی

معاون توسعه مدیریت و منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: خراسان جنوبی استانی با غنای فرهنگی بالا است و ضرورت دارد تا مراکز کانون در این استان افزایش یابد.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی، کمالوندی در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، اظهار داشت: کانون از سال ۴۴ توسط بنیاد پهلوی با هدف سکولاریزه کردن کودک و نوجوان تاسیس شد که البته در انقلاب ۵۷ دیدیم که این هدف به موفقیت نرسید.

معاون توسعه مدیریت و منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان داشت: کانون پرورش فکری پس از انقلاب تغییر مسیر و تغییر ریل داد و در اختیار فضای اسلامی ایرانی قرار گرفت، به گونه‌ای که مقام معظم رهبری فرمودند کانون باید بذر ایمان را در دل کودکان بکارد.

وی ادامه داد: امسال سه سیاست را در کشور بنا نهادیم یک سیاست به معنای مرکزمحوری است، ما هزار و ۱۰۰ مرکز در سطح کشور داریم که متاسفانه خراسان جنوبی با توجه به غنای فرهنگی مراکز کمی دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی گفت: در خراسان جنوبی ۱۲ مرکز ثابت داریم که سه مرکز در بیرجند است و برای جمعیت ۸۰۰ هزار نفری استان و صد و ۹۰ هزار نفری دانش آموزان، بسیار اندک است.

کمالوندی با بیان اینکه برای جبران این خلاء، مراکز سیار کانون در روستاها و مناطق دورافتاده فعال هستند، گفت: از ۱۳ مرکز سیار ۹ مرکز در خراسان جنوبی فعال است.

وی تاکید کرد: امیدواریم با تدابیر لازم و شناختی که از فرهنگ دارید مراکز بیشتری را به خصوص در مناطق مرزی دایر کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیاست بعدی را مخاطب محوری عنوان کرد و گفت: ۱۷ میلیون دانش آموز در کشور داریم که با پدر و مادرشان تقریبا ۳۴ میلیون نفر می‌شوند و در تلاش هستیم تا بتوانیم این جمعیت ۶۰ درصدی را با تولیدات متنوع پوشش دهیم.

وی افزود: مشکلات استانها به صورت دوره‌ای بررسی می‌شود و خراسان جنوبی بیست و ششمین استان است که مورد بررسی قرار گرفته است.

وی در پایان از نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی درخواست کرد تا مدیرکل کانون پرورش فکری خراسان جنوبی عضو شورای فرهنگ عمومی استان شود و همچنین با تدابیر لازم و شناخت ایشان در حوزه فرهنگ، کمک نموده تا مراکز بیشتری به خصوص در مناطق مرزی استان داشته باشیم.

 

 

 

همیاری شهرداری‌ها با ۱۰۵ برابر سود در خراسان جنوبی

🔹درآمد سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان جنوبی از فعالیت‌های اقتصادی به عنوان یک نهاد عمومی پشتیبان شهرداری‌ها در سه سال اخیر به علت تنوع سبد سرمایه گذاری به رشد ۱۰۵ برابری رسیده است.
🔹به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی به نقل از ایرنا سازمان همیاری و شهرداری‌ها یک نهاد عمومی و غیردولتی و با حاکمیت دولت و زمامداری شهرداری‌ها، مرکزی برای ایجاد و تامین کننده درآمد پایدار برای شهرداری‌ها است.
🔹هدف از تأسیس این سازمان کمک به شهرداری‌ها برای رسیدن به درآمد پایدار و حمایت مالی از شهرداری‌های کوچک در انجام برخی از طرح‌ها است که در این راستا نیز از کمک‌های شرکت‌ها و موسسات تابعه بهره می‌برد.
از همین رو سازمان همیاری شهرداری‌ها می‌تواند به عنوان یک بازوی موثر و قوی در اجرای طرح‌های مهم شهری، خدماتی و حتی اقتصادی، کنار شهرداری‌ها و کمک حال آنها باشد.
🔹برای اطلاع از کم و کیف فعالیت این سازمان در استان روز یکشنبه گفت و گویی اختصاصی با مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان جنوبی ترتیب داده ایم که در ادامه می خوانید:
🔹مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های خراسان جنوبی معتقد است تنوع و تعدد سرمایه گذاری به رشد درآمدها کمک می‌کند و این مسئله می‌تواند روزنه امیدی برای فعالیت های شهرداری های استان باشد.
🔹سید محمد اسماعیل فاطمی با اشاره به رشدی که در دوره جدید مدیریتی این سازمان محقق شده است افزود: درآمد سازمان همیاری شهرداری های خراسان جنوبی از فعالیت‌های اقتصادی به عنوان یک نهاد عمومی پشتیبان شهرداری‌ها در سه سال اخیر به علت تنوع سبد سرمایه گذاری به رشد ۱۰۵ برابری رسیده است.
🔹وی ادامه داد: دوره مدیریت جدید بر اساس گزارش حسابرس قانونی، جزو پر سودترین دوره‌های سازمان همیاری از اول تاسیس بوده است.
🔸پرداخت ۱۹۰ میلیارد ریال تسهیلات به شهرداری های خراسان جنوبی
🔹مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان جنوبی با اشاره به اعطای تسهیلات صفر درصد به شهرداری‌ها نیز گفت: تاکنون ۱۹۰ میلیارد ریال تسهیلات به شهرداری‌های استان پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه به املاک سازمان در این دوره اضافه شده است ادامه داد: ۴۰۰ میلیارد ریال خرید زمین داشته‌ایم که به قیمت روز حدود ۸۰۰ میلیارد ریال ارزش دارد.
🔹فاطمی بیان کرد: کمک به تامین خودکفایی و افزایش توان مالی شهرداری‌ها از مهمترین اهداف این سازمان بوده تا با ایجاد درآمد به وسیله فعالیت‌های اقتصادی، زیرساخت‌های استان توسعه یابد.
🔹وی با بیان اینکه کمک و پشتیبانی شهرداری‌ها هم در دوره اخیر بی سابقه بوده است افزود: پروژه‌های شهرداری‌های استان از طریق پرداخت تسهیلات صفر درصد پشتیبانی می‌شود که اولویت هم شهرداری‌های کم درآمد استان هستند.
🔸جهش ۵۰ درصدی صادرات سوخت در ماهیرود
🔹مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان جنوبی یادآور شد: سبد سرمایه‌گذاری این سازمان متنوع شده و در حوزه‌های مختلف با تعدد سرمایه گذاری پایه ای در استان به افزایش سود برای پشتیبانی از شهرداری‌ها دست یافته ایم.
🔹وی خرید یک قطعه زمین در قطعه منفصله منطقه ویژه اقتصادی و تولید قطعات بتنی را یکی از فعالیت‌های اقتصادی سازمان همیاری شهرداری‌های استان برشمرد و افزود: تولید تیربرق گرد از برنامه‌هایی است که در حال تجهیز سوله و خرید دستگاه‌ها هستیم.
🔹فاطمی، عرضه سوخت به قیمت صادراتی را یکی از اقدامات سازمان همیاری شهرداری‌ها برای توسعه مبادلات مرزی استان عنوان کرد و گفت: به طور متوسط ماهانه ۲.۵ تا سه میلیون لیتر فروش فراورده نفت‌گاز در مرز ماهیرود داریم که نسبت به گذشته جهش ۵۰ درصدی داشته که با برنامه ریزی انجام شده عرضه سوخت صادراتی در مرز یزدان را نیز به زودی شاهد خواهیم بود.
🔹وی ساخت تیرپارک سربیشه را از دیگر برنامه‌های زیر ساختی استان برشمرد و ادامه داد: موافقت اصولی ساخت این تیرپارک اوایل سال گذشته صادر و زمین آن در شهریور ماه امسال تحویل و اکنون ۶.۵ هکتار زمین برای این پروژه تملک شده که در ۲ فاز عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
🔹مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان جنوبی یادآور شد: احداث مجتمع خدماتی و رفاهی، جاده دسترسی، پارکینگ خودروهای سنگین و جایگاه سوخت از اجزای این تیرپارک است که به عنوان بزرگترین مجتمع خدمات رفاهی و تیر پارک در شرق کشور ساخته می‌شود.

 

 

 

فرماندار نهبندان:
دهیاران درآمدزایی داشته باشند

مرادی گفت: اولویت دهیاران در برنامه ریزی باید درآمدزایی در روستا باشد تا منافع آن به مردم برسد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری نهبندان: مهدی مرادی امروز (۱۹ آبان) در جلسه بررسی موضوع بدهی دهیاری ها به بنیاد مسکن، اظهار کرد: باید تلاش کنیم رتبه آماده سازی و آسفالت را بالا ببریم

فرماندار نهبندان با بیان اینکه دهیاران باید مطالبه گر باشند، افزود: اولین اولویت دهیاران باید برنامه ریزی برای درآمد زایی در روستاها باشد.

مرادی گفت: بنیاد مسکن نهادی است که بر پایه خودکفایی و درآمدزایی اداره می‌شود لذا دهیاران باید زیرساخت ها را برای آسفالت معابر مهیا کند تا بنیاد مسکن بتواند آسفالت معابر بیشتری را انجام دهد.

به گفته وی: بنیاد مسکن پشتوانه خوبی در روستاها است لذا باید ظرفیت های اقتصادی روستا به لحاظ مشاغل خانگی، کشاورزی، گردشگری، بوم گردی و… توسط دهیاران شناسایی و درآمدزایی برای روستا محقق شود.

 

 

 

 

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان جنوبی:
🔸طرح پژوهشی اثر درمانی PRP در درمان بیماران مبتلا به ناباوروری موفق بود

🔹معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان جنوبی گفت: طرح پژوهشی بررسی اثر درمانی PRP در بهبود عملکرد تخمدان ها در بیماران مبتلا به ناباوروری موفق عمل کرده است.
🔹به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ ناصر ناصری جازار امروز یکشنبه با بیان این مطلب در حاشیه دومین جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان، با اشاره به نتایج مثبت طرح پژوهشی بررسی اثر درمانی PRP در درمان بیماران مبتلا به ناباوروری، خاطرنشان کرد: فاز سوم این طرح در حال اجراست و به محض اتمام کار، اطلاعات کامل درخصوص نتایج آن ارائه خواهد شد.
🔹وی تصریح کرد: اعضای حاضر در این جلسه با تأمین اعتبار تکمیل فاز سوم این طرح موافقت کردند.
🔹معاون استاندار متذکر شد: در این جلسه درخصوص طرح های پژوهشی نیمه تمام مربوط به دو دسگاه جهاد دانشگاهی و دامپزشکی نیز تصمیم گیری شد.
🔹ناصری ادامه داد: تصمیم گیری در مورد دستورالعمل ابلاغی ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۳ نیز از دیگر دستور کارهای این جلسه بود که به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
🔹وی افزود: مرحله استانی هفته پژوهش از ۱۰ تا ۲۲ آذرماه و مرحله ملی آن ۲۴تا ۲۰ آذرماه برگزار خواهد شد.
🔹به گفته وی؛ عناوین طرح های پیشنهادی دستگاه ها در سال ۱۴۰۳ که مصوبه گروه کاری پژوهش استان را گرفته اند نیز در این جلسه مورد بحث قرار گرفت.
🔹شایان ذکر است؛ طرح های پژوهشی مصوب گروه کاری پژوهش استان از محل یک درصد اعتبارات پژوهشی دستگاه ها تأمین اعتبار می شوند.