اخبار خراسان جنوبی

برگزاری همایش بزرگداست ابن حسام خوسفی در دانشگاه بیرجند

دبیر علمی همایش بزرگداشت ابن حسام خوسفی گفت: این همایش برای دومین بار است که برگزار می‌شود.

برگزاری همایش بزرگداست ابن حسام خوسفی در دانشگاه بیرجند

بهنام فر افزود : این همایش ملی ۷ آبان برگزار و ۲۸ آبان نیز مراسم اختتامیه خواهد بود.
وی گفت:هدف از برگزاری این همایش نشان دادن هویت ملی و فرهنگ ایرانی و اسلامی است که تبلور این هویت در خاوران نامه ابن حسام خوسفی نشان داده شده است.
دبیر اجرایی همایش ملی ابن حسام خوسفی نیز گفت : محورهای این همایش زندگینامه و آثار ابن حسام خوسفی ، وضعیت فرهنگی و اجتماعی خراسان در قرن نهم هجری و شعر آئینی است.
واعظ زاده افزود: از ۱۲۰ مقاله دریافت شده در دبیرخانه ، ۸۰ مقاله به چاپ می رسد و ۱۲ مقاله نیز در روز همایش ارائه خواهد شد.

 

 

 

سهل‌الوصول‌ترین گزینه پیشروی اولویت اول ترافیکی بیرجند

برای باز شدن گره اولین اولویت ترافیکی بیرجند ۳ گزینه پیشرو است که در شورای ترافیک خراسان جنوبی سهل‌الوصول‌ترین آن یعنی ایجاد ورودی دوم مهرشهر از سمت پلیس‌راه مصوب شد.
خبرگزاری فارس – خراسان جنوبی؛ لبریزشدن ظرف جمعیتی شهر اول خراسان جنوبی (بیرجند) متولیان امر را بر آن داشت تا با واگذاری زمین در شمال شهر بیرجند و احداث مسکن مهر بخشی از این جمعیت را به این سمت از مرکز استان سوق دهند.همین سوق‌دادن جمعیت و با ساخت‌وسازهای فراوانی که چه به لحاظ مسکن مهر، ملی و… صورت گرفت اکنون شاهد انبوهی از جمعیت حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر در مهرشهر هستیم.همین جمعیت بالا بعلاوه انتقال چهارشنبه‌بازار یا همان دوشنبه‌بازار فعلی نیز به بلوار مسافر و سیل عظیمی از مردم بیرجند که روز چهارشنبه راهی مزار دره شیخان یا همان شهدای باقریه می‌شوند آن هم به‌واسطه اعتقاداتی که به این مزار دارند سبب شده تا شاهد گره ترافیکی بسیاری آن هم در ورودی مهرشهر و البته به‌واسطه این که مهرشهر تنها یک ورودی دارد باشیم. البته موضوع پدافند غیرعامل و این که اگر خدای‌نکرده حادثه غیرمترقبه ای رخ دهد و تنها ورودی مهر مسدود شود نیز این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا این نقطه از شهر بیرجند دارای ۲ ورودی باشد.اما همین گره ترافیکی و مخاطراتی که در پی داشته گلایه مردم را هم سبب شده و سال‌هاست که از متولیان امر خواستار احداث یک ورودی دیگر هم برای مهرشهر هستند چرا که صبح‌ها به‌ویژه زمان دایر بودن مدارس و رفتن مردم به سرکار چون همه ادارات و دستگاه‌های اجرایی در جنوب شهر بیرجند واقع شده ترافیکی بسیار سنگینی را ورودی مهرشهر شاهد هستیم. روزهای دوشنبه و چهارشنبه نیز به‌واسطه این که مردم برای خرید به دوشنبه‌بازار و چهارشنبه ها هم چون مردم به مزار دره شیخان می‌روند که گره ترافیکی در این نقطه از شهر بیرجند بیش‌ازپیش می‌شود.

۳ گزینه پیش رو اولویت اول ترافیکی بیرجند

برای بازشدن این گره ترافیکی ۳ طرح پیشنهاد شده اتصال مهرشهر به خیابان کارگران است، دیگری تقاطع غیرهمسطح و گزینه سوم هم احداث ورودی یا گذرگاهی از سمت پلیس‌راه است که چون خیابان کارگران اکنون خود بار ترافیکی بسیار بالایی که دارد این طرح نمی‌تواند اجرایی شود. گزینه دوم که تقاطع غیرهم‌سطح است نیز نیاز به اعتبار کلان و البته زمان بر نیز است.سومین گزینه یا سهل‌الوصول‌ترین نیز همان ایجاد گذرگاهی از سمت پلیس‌راه است. اما پرسش اینجاست که برای اولویت اول ترافیکی شهر بیرجند متولیان امر چه کرده‌اند؟ آن طور که سرهنگ محمدرضا خسروی جانشین پلیس راهنمایی‌ورانندگی خراسان جنوبی اظهار داشت: اولویت اول شهر بیرجند دسترسی دوم به مهرشهر است چرا که جمعیتی حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر در این نقطه از شمال شهر بیرجند ساکن‌اند.به گفته وی به طور حتم باید این نقطه از شهر بیرجند دارای نقطه ورودی دیگری هم باشد چرا که به لحاظ پدافند غیرعامل و هم به‌واسطه گره ترافیکی که ایجاد می‌کند نیازمند اصلاح یا همان ایجاد ورودی دوم است.تصویب طرح اتصال دوم مهر شهر وی با بیان این که اولویت اول شهر بیرجند یا همان ایجاد ورودی دوم امسال در شورای ترافیک خراسان جنوبی مطرح شد افزود: این طرح در شورای ترافیک به تصویب رسید و قرار است طرح اتصال دوم مهر شهر که از مجاورت پلیس‌راه می‌گذرد اجرایی شود البته در ادامه نیز در راستای خیابان بقیه الله در راستای خیابان کارگران هم توسط مشاور ورودی پیش‌بینی شده است.

شورا پیگیر اولویت اول ترافیکی شهر

جانشین پلیس راهنمایی‌ورانندگی خراسان جنوبی با اشاره به این که چندین سال است مردم این نقطه از شهر با چالش گره ترافیکی به‌واسطه این که مهرشهر تنها دارای یک ورودی است دست‌وپنجه نرم می‌کنند ادامه داد: از زمانی که دوشنبه بازار نیز به بلوار مسافر منتقل شده چالش گره ترافیکی در این نقطه از شهر بیش از پیش شده است. بعلاوه وقتی مردم از چالش گره ترافیکی مهر شهر رها شده باز کمی جلوتر با گره ترافیکی شهید ناصری مواجه می شوند.آن طور که حجت الاسلام مهدی عبدالرزاق نژاد، رئیس شورای شهر بیرجند هم گفت: شورای شهر از دور قبل پیگیر اولویت اول شهر بیرجند یا همان احداث ورودی ۲ مهر شهر است چرا که مردم این نقطه از شهر برای رفت و آمد با مشکل مواجه اند. به گفته وی شورای شهر هم این موضوع را هم مصوب و برای اجرا به شهرداری ارجاع داده است. مهدی بهترین شهردار بیرجند نیز گفت: به طور قطع ایجاد ورودی دوم مهر شهر اولویت اول ترافیکی شهرداری بیرجند است. وی این نکته را هم یادآور شد: با این که بیرجند طرح جامع ترافیکی ندارد اما با این وجود باز هم ایجاد ورودی دوم برای مهر اولویت اول ترافیکی شهرداری بیرجند است. وی با اشاره به این که ۳ طرح یا گزینه برای کاستن از ترافیک مهر شهر می تواند متصور شد ادامه داد: یکی اتصال به ادامه کارگران است که اکنون خود خیابان کارگران با مشکل ترافیکی مواجه است و دیگری هم ایجاد تقاطع غیر همسطح است که پروژه ای زمان بر و البته نیاز به اعتبار کلان حدود ۵۰۰ میلیارد تومان دارد.

سهل الوصول ترین گزینه

وی سومین طرح یا همان سهل الوصول ترین مسیر هم از کنار پلیس راه و اتصال آن به خیابان ولی عصر (عج) مهر شهر است که دو هفته قبل در شورای ترافیک خراسان جنوبی اجرایی شدن این طرح مصوب شد. شهرداری بیرجند یادآور شد: اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم در این جلسه تصویب ایجاد ورودی دوم مهر شهر از سمت پلیس را نیز مساعد برای همکاری در اجرای طرح را داد که امیدواریم با همکاری یکدگیر بتوانیم این ورودی را ایجاد کنیم.بهترین، مهم ترین مشکل در اجرایی این طرح را خریداری زمین هایی که جزو مستثنیات است دانست و اضافه کرد: خریداری این زمین ها به تنهایی از عهده شهرداری ساخته نیست و باید ادارت کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و راه و شهرسازی هم شهرداری را همراهی کنند.

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی:

۴۷ درصد اعتبارات بحران کشور به خراسان جنوبی اختصاص یافت

۴۷ درصد اعتبارات بحران کشور به خراسان جنوبی اختصاص یافت

بیرجند – ایرنا – مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: ۴۷ درصد اعتبارات بازسازی زیرساخت‌های خسارت دیده از سیل کشور به این استان اختصاص یافت.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی محمدعلی آخوندی روز شنبه اظهار کرد: در نشست ۹ آبان ماه جاری اعضای هیات دولت، اعتبارات بازسازی خسارت‌های ناشی از سیلاب‌های ۱۴۰۳ کشور مصوب شد.

وی افزود: این اعتبارات در قالب تسهیلات و کمک‌های بلاعوض ویژه بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده و نیز بازسازی زیرساخت‌ها و براساس گزارش‌های رسیده، به استان‌ها اختصاص یافت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه کل اعتبارات تملکی مصوب برای بازسازی زیرساخت‌ها ۲۵ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال لحاظ شده، گفت: سهم استان خراسان جنوبی از این اعتبار ۱۲ هزار میلیارد ریال است.

وی عنوان کرد: اختصاص ۴۷ درصد کل این اعتبارات به خراسان جنوبی، نتیجه پیگیری‌های مستمر در مرکز و نشان دهنده هم‌افزایی حوزه‌های مختلف استان است.

آخوندی با بیان اینکه پیگیری‌ها برای ابلاغ این اعتبار و تخصیص آن با جدیت ادامه خواهد داشت، بیان کرد: این اعتبارات بعد از ابلاغ به استان، براساس لیست پروژه‌های اولویت‌دار بین دستگاه‌های اجرایی توزیع خواهد شد.

وی با اشاره به ۳۶۳ واحد مسکونی آسیب دیده در سیل ۱۴۰۳ استان، گفت: از این تعداد ۲۱۳ واحد برای بازسازی و ۱۵۰ واحد هم برای تعمیرات تسهیلات و کمک بلاعوض دریافت می‌کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: هر واحد مسکونی شهری برای بازسازی سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات با کارمزد پنج درصد و ۸۰۰ میلیون ریال هم کمک بلاعوض دریافت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه واحدهای روستایی هم این کمک بلاعوض ۸۰۰ میلیون ریالی را دریافت می‌کنند، ادامه داد: تسهیلات با کارمزد چهار درصد برای واحدهای روستایی نیازمند بازسازی سه میلیارد ریال لحاظ شده است.

آخوندی گفت: براساس مصوبه هیات دولت، مبلغی هم به عنوان کمک معیشتی برای تامین لوازم زندگی به واحدهای خسارت دیده روستایی اختصاص خواهد یافت.

وی بیان کرد: این تسهیلات حداکثر سه سال دوران مشارکت مدنی (تنفس) و ۱۲ سال فروش اقساطی خواهد داشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: برای هر کدام از ۱۵۰ واحد مسکونی که در اثر سیل ابتدای امسال آسیب دیده و نیازمند تعمیرات هستند نیز مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره لحاظ شده است.

وی با بیان اینکه مبلغ اختصاص یافته به استان برای واحدهای مسکونی نیازمند بازسازی و تعمیر ۷۱۰ میلیاردریال و کمک بلاعوض بازسازی و معیشتی روستایی ۲۰۲ میلیارد ریال است،

آخوندی ادامه داد: این اعتبارات به محض ابلاغ توسط سازمان برنامه و بودجه، توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و با هماهنگی فرمانداری‌ها در قالب تسهیلات و کمک بلاعوض در اختیار مالکین قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: ملاک عمل در پرداخت تسهیلات و کمک‌های بلاعوض و معیشتی، پرونده‌های خسارت‌هاست که در زمان وقوع سیل توسط فرمانداری‌ها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جمع آوری و ارائه شد.

رییس سازمان دانش‌آموزی خراسان‌جنوبی خبر داد:

۲هزار دانش‌آموز در اردو‌های آموزشی تمشک شرکت می‌کنند

رییس سازمان دانش‌آموزی خراسان جنوبی از برگزاری اردوی‌های آموزشی تمشک با حضور ۲هزار دانش‌آموز و با هدف توانمندسازی دانش‌آموزان خبر داد.

2هزار دانش‌آموز در اردو‌های آموزشی تمشک شرکت می‌کنند

محمد علی حسن‌آبادی بیان کرد: اردوی آموزشی تمشک با هدف توانمندسازی دانش‌آموزان در حوزه های فرهنگی و هنری برای دانش‌آموزان متوسطه اول طراحی شده است.

وی افزود: تاکنون ۲۶۰ دانش آموز استان در این اردوی آموزشی شرکت کرده و تا پایان آذرماه ۲۰۰۰ دانش آموز از سراسر استان در این اردوها شرکت خواهند کرد.

رئیس سازمان دانش آموزی خراسان جنوبی گفت: این سلسله اردو ها برای تقویت مسئولیت‌پذیری، حس همیاری، صمیمت و توانمندی‌های فردی و اجتماعی دانش آموزان برگزار می‌شود.

شایان ذکر است برنامه های فرهنگی از جمله برگزاری کارگاه های آموزشی، آموزش مهارت های اجتماعی، مسابقات گروهی، شعرخوانی و نمایش و.. در این اردو ها اجرا می‌شود.

 

 

 

دبیر همایش ملی فلسفه برای کودکان خبر داد؛

دانشگاه بیرجند میزبان نخستین همایش ملی فلسفه برای کودکان

دانشگاه بیرجند میزبان نخستین همایش ملی فلسفه برای کودکان

بیرجند- دبیر همایش ملی فلسفه برای کودکان گفت: دانشگاه بیرجند ۲۸ آبان ماه میزبان اولین همایش ملی فلسفه برای کودکان خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی مزگی نژاد صبح شنبه در نشست خبری با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی فلسفه برای کودکان اظهار کرد: دانشگاه بیرجند با همکاری «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی» و «دانشگاه فرهنگیان» از ابتدای سال ۱۴۰۲ تمهیدات لازم برای برگزاری اولین همایش ملی فلسفه برای کودکان را انجام داده است.

دبیر همایش ملی فلسفه برای کودکان و دانشیار گروه فلسفه دانشگاه بیرجند با بیان اینکه این همایش در ۲۸ آبان ماه سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود، بیان کرد: این همایش در پایگاه‌های ISC و سیویلیکا ثبت شد و مقالات دریافتی در این پایگاه‌ها نمایه سازی خواهند شد.

مزگی نژاد با تأکید بر اینکه ۱۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش رسیده است، گفت: از جمله برنامه‌های این همایش برگزاری ۱۱ پیش نشست در دانشگاه‌های مختلف ایران و خارج از ایران بود.

وی ادامه داد: محورهای اصلی همایش «فلسفه»، «تعلیم و تربیت»، «رسانه»، «ادبیات کودک»، «دین و معنویت» است.

دبیر همایش ملی فلسفه برای کودکان گفت: در حاشیه این همایش کارگاه ۶ ساعته «مربی گری فلسفه» برای کودکان با تدریس دکتر ناجی دبیرعلمی ههمایش و از اساتید برجسته این حوزه روز یکشنبه از ساعت ۹ در تالار فرهنگ دانشگاه بیرجند آغاز خواهد شد.

مزگی نژاد بیان کرد: همچنین کارگاه ویژه اساتید با عنوان «تربیت در افق عاملیت» به میزبانی دانشگاه بیرجند با سخنرانی دکتر خسرو باقری نوع پرست نظریه پرداز و از اساتید برجسته دانشگاه نیز برگزار خواهد شد.

 

 

 مفقودی ۱۵ گردشگر در کویر طبس/ عملیات جستجو ادامه دارد

 مفقودی ۱۵ گردشگر در کویر طبس/ عملیات جستجو ادامه دارد

 مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خراسان‌جنوبی از گم‌شدن ۱۵ گردشگر اصفهانی در کویر حلوان طبس خبر داد و گفت: عملیات جستجو برای پیدا کردن مفقودان ادامه دارد.

 محمدعلی کاوسی اظهار کرد: بر اساس اعلام مرکز کنترل هماهنگی عملیات جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی مفقودی ۱۵ گردشگر ساعت ۱۵:۱۰ بعدازظهر امروز ۱۹ آبان ماه جاری در کویر حلوان شهرستان طبس گزارش شد.

وی افزود: پس از دریافت گزارش یک تیم تخصصی چهار نفره امداد و نجات شهرستان طبس به محل اعزام شد.

طبق اعلام بستگان مفقودان، این خانواده روز سه‌شنبه استان اصفهان را برای گردشگری به مقصد طبس ترک کرده‌اند و تا روز چهارشنبه از حال آنها باخبر بوده‌اند.

 

 

فرماندار نهبندان مطرح کرد؛

ضرورت ارتقای خدمات و بهبود زیرساخت‌های شهری در نهبندان

ضرورت ارتقای خدمات و بهبود زیرساخت‌های شهری در نهبندان

بیرجند- فرماندار شهرستان نهبندان بر اهمیت ارتقاء خدمات شهری و بهبود زیرساخت‌های شهری در این شهرستان تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مرادی در دیدار با مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌ها بر اهمیت ارتقا خدمات شهری و بهبود زیرساخت‌های شهری تأکید و اظهار کرد: با همکاری و پشتیبانی سازمان همیاری می‌توان به اهداف توسعه شهری دست یافت و خدمات بهتری به شهروندان ارائه داد.

وی اضافه کرد: هدف اصلی ما در شهرستان نهبندان تحقق راهبرد پرهیز از حاشیه‌ها و توجه به متن و انجام فعالیت‌هایی که باعث امیدآفرینی در شهرستان می‌شود، است.

سید محمد اسماعیل فاطمی مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌ها نیز در این جلسه به تشریح فرصت‌های سرمایه‌گذاری قابل تعریف در شهرستان نهبندان پرداخت.

وی بیان کرد: همکاری مشترک سازمان همیاری شهرداری‌ها و فرمانداری قطعاً می‌تواند به توسعه پایدار و رشد اقتصادی شهرستان کمک کند

فاطمی در بحث سرمایه گذاری در شهرستان نهبندان بیان کرد: شهرستان نهبندان یکی از موضوعات بسیار خوب برای سرمایه گذاری بحث انرژی‌های نو و تجدید پذیر است چرا که یکی از بهترین و مستعدترین نقاط کشور برای بهره‌مندی از این انرژی‌ها است.

وی یادآور شد: این پروژه به توسعه شهرستان و افزایش کیفیت زندگی مردم در منطقه کمک می‌کند.

تاکید امام جمعه نهبندان بر ایمن‌سازی اماکن ورزشی

امام جمعه نهبندان گفت: بیش از ۸۰ درصد اماکن ورزشی شهرستان نهبندان دچار فرسودگی، ضعف تجهیزات و فقدان استاندارد ایمنی هستند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان» به نقل از روابط‌عمومی دفتر امام جمعه نهبندان، حجه الاسلام نجمی‌پور در خطبه های نماز جمعه این هفته نهبندان ضمن ابراز تأسف از درگذشت جوان ورزشکار نهبندانی بر اثر حادثه برق گرفتگی در یکی از اماکن ورزشی شهرستان گفت: اقدامات قانونی در مورد هرگونه قصور، اهمال و کوتاهی در حال پیگیری است.

وی افزود: بیش از ۸۰ درصد زیرساخت ها و اماکن ورزشی استان بویژه شهرستان نهبندان، دچار فرسودگی، ضعف تجهیزات و امکانات و فقدان استاندارد ایمنی هستند.

امام جمعه نهبندان با بیان اینکه ضعف شدید اعتبارات مورد نیاز«بهسازی و مقاوم سازی»، کمبود نیروی انسانی و ضعف نظارت ها منجر به وقوع این حادثه دلخراش شده است، تصریح کرد: مدیران شهرستان نهبندان اطمینان می دهند که در پی احقاق حقوق خانواده جوان از دست رفته خواهند بود و پیگیر رفع نواقص سالن های ورزشی هستند تا از اتفاقات دردناک مشابه این چنینی جلوگیری بعمل آید.

حجه الاسلام نجمی پور به چند راهکار قانونی برای جلوگیری از حوادث ناشی از اهمال و قصور منجر به فوت اشاره نمود و گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارکنان و مدیران در زمینه ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، اجرای استانداردهای مربوط به ایمنی در مکان‌های کاری و عمومی، انجام بازرسی‌های منظم و مستمر از محل‌ها و تجهیزات به منظور شناسایی خطرات و تشویق به گزارش‌دهی حوادث و موارد نزدیک به حادثه به منظور یافتن نقاط ضعف و بهبود سیستم از راهکارهای قانونی برای جلوگیری از حوادث است.

وی ادامه داد: فراهم کردن تجهیزات ایمنی و حفاظتی مناسب برای کارکنان، پیروی از قوانین و مقررات، ترویج فرهنگ ایمنی در محل کار و جامعه به‌منظور افزایش آگاهی عمومی، اختصاص اعتبارات مورد نیاز «بهسازی و مقاوم سازی» به دستگاه های اجرایی ذیربط و اولویت بندی و شناسایی وضعیت نامناسب زیرساخت های خدماتی و ساماندهی و رفع مشکلات و عدم ارایه خدمات تا مناسب سازی و اطمینان بخشی به خانواده ها در استفاده از امکانات از سایر راهکارهای قانونی برای جلوگیری از حوادث است.

 

 

 

مشترک خوش مصرف برق در بیرجند، یکی از مشترکان برنده جایزه خودرو در کشور شد که خودرویش را امروز تحویل گرفت.

 

حاجی پور مشترک برق خانگی خوش مصرف بیرجندی توانست مصرف برق خود را در تابستان امسال ۱۸.۸ درصد در مقایسه با دوره مشابه پارسال کاهش دهد و به همین دلیل در قرعه کشی مشترکان خوش مصرف و کم مصرف که بیش از ۱۵ درصد صرفه جویی داشته اند در شبکه نسیم شرکت داده و برنده خودرو ۲۰۷ اتومات شد.

دادگر مدیر عامل شرکت برق خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در تابستان امسال برنامه‌های متنوعی برای کاهش مصرف برق در بخش خانگی انجام شد گفت: تمام مشترکان خانگی اعم از اینکه زیرالگوی مصرف باشند یا بالای الگوی مصرف، می‌توانستند با صرفه جویی از پاداش نقدی که در قبوض اعمال می شود بهره‌مند شوند.

او افزود: در تابستان امسال ۱۵۰ هزار مشترک برق خانگی استان معادل ۴۲ درصد تمام مشترگان خانگی استان، علاوه بر بهره مندی از مجموع ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پاداش صرفه جویی، در قرعه کشی خودرو نیز شرکت داده شدند.

دادگر بیان کرد: علاوه بر این در پویش با انرژی تمامی مشترکانی که نرم افزار با انرژی را نصب و تمام بازخوانی‌های کنتورشان و صرفه جویی انجام داده بودند در جوایزی که داخل نرم افزار بود شرکت داده شدند.

حدود ۸۵ درصد مشترکان برق خراسان جنوبی زیرالگو برق مصرف می‌کنند.

 

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند گفت: از ۷۷ فعال حوزه هلال احمر این شهرستان تقدیر شد.

 

ذاکریان رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند صبح شنبه در مراسم تقدیر از فعالان حوزه هلال احمر شهرستان بیرجند با اشاره به هفتاد و هفتمین سالروز تشکیل سازمان جوانان هلال احمر گفت: حضرت زینب نه تنها یک پرستار بود بلکه معلم اخلاق، زندگی، صبر و گذشت بود و فعالان حوزه هلال احمر باید آن حضرت زینب را در فداکاری و ایثار الگوی خود قرار دهند.

او افزود: سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با هدف اداره امور جوانان، توسعه مشارکت جوانان در تصمیم گیری‌ها و آماده ساختن آنان در انجام خدمات امدادی و عام المنفعه تأسیس شده است.

ذاکریان ادامه داد: افراد پس از عضویت در این سازمان و سازماندهی در کانون‌های این حوزه می‌توانند آموزه‌های علمی، امدادرسانی و کمک‌های اولیه را فراگیرند تا در زمان حوادث به کمک مردم آسیب‌دیده بشتابد.

در این مراسم از ۷۷ نفر از اعضای کانون غنچه‌های هلال، دانش آموزان دادرس، دانش آموزان ماهر، کانون دانشجویی منتخب که کارهای شاخصی انجام داده‌اند و همچنین از مربیان و پرستاران فعال به مناسبت سالروز تأسیس سازمان جوانان تقدیر شد.

 

دعوت از فوتبالیست فردوسی به اردوی تیم ملی ‌

ایمان مهدی‌زاده از شاگردان مهدی حاتم مربی فوتبال فردوس در ترکیب تیم نوجوانان شاهین بود سپس در ترکیب تیم جوانان عقاب بازی کرد و در حال حاضر جزء ترکیب تیم جوانان پرسپولیس مشهد است و با شرکت در تست جوانان زیر ۲۰ سال خراسان‌جنوبی از طرف فردوس شرکت کرد و در چندین مرحله نگاه همه استعدادیابان استان را به خود جلب کرد و در پایان به فدراسیون فوتبال به اردوی تیم ملی زیر ۲۰ سال کشور معرفی شد.

 

 

جوانه های طرح کاشت یک میلیارد درخت خراسان جنوبی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: طرح کاشت یک میلیارد درخت در استان با تولید حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار اصله نهال به‌خوبی در حال اجرا است.
خبرگزاری فارس – خراسان جنوبی؛ سمیه محمدی، شاید این جمله را بسیار شنیده‌ایم که فضای سبز و درختان در حکم ریه‌های کره زمین هستند و اقدام به تسویه هوا می‌نمایند تا اما انسان‌ها به‌خوبی و راحتی تنفس کنیم و زنده باشیم.در دنیا این مشکل از سال‌های بسیار قبل تا به امروز همیشه توسط کارشناسان مطرح می‌شود که باتوجه‌به دخالت‌های بی‌رویه و نابودکردن منابع طبیعی زمین وضعیت خوبی در حوزه‌های مختلف فضای سبز وجود ندارد و اکوسیستم زمین برهم‌خورده که خود موجب نابودی بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری شده است.یکی از طرح‌هایی که در ایران در راستای رفع این مشکل مورد پیگیری دولتمردان قرار گرفته بحث کاشت یک میلیارد درخت بوده که این طرح مورد تأکید جدی مقام معظم رهبری نیز واقع شده است.اجرای این طرح د خراسان جنوبی که عرصه‌های بیابانی فراوانی دارد و هر روز فقر منابع طبیعی آن روبه‌رشد بوده امری ضروری‌تر انگاشته می‌شود بنابراین اجرای این طرح می‌تواند تأثیرات فراوانی را برای نجات عرصه‌های طبیعی و به دنبال آن زندگی مردم استان به داشته باشد.در خراسان جنوبی از مساحت ۱۵ میلیون‌هکتاری استان بالای ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار جزو عرصه‌های منابع طبیعی بوده بنابراین این حجم از عرصه نیازمند توجه ویژه‌تری داشته که باتوجه‌به تغییرات اقلیمی در سراسر کره زمین این مهم اهمیت بیشتری در منطقه خشک و کم آب خراسان جنوبی می‌یابد.علیرضا نصرآبادی، مدیرکل منابع طبیعی در گفت‌وگو با فارس به کم‌وکیف اجرای طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت در استان پرداخت و آن چه در پی می آید ماحصل این گفت وگو است.
فارس: لطفاً برای نخستین پرسش بفرمایید در مورد آثار مثبت اجرای این طرح برای نجات بشر و زمین چیست؟نصرآبادی: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی ۴ سال، با اولویت احیا، توسعه جنگل‌های کشور و اصلاح پوشش گیاهی در حال اجراست.آغاز این پویش از سال ۱۴۰۱ با پیشنهاد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و وزیر جهاد کشاورزی کلید خورد و مورد موافقت نظام و در سال ۱۴۰۲ در دست اجرا قرار گرفت.احیا و غنی‌سازی و توسعه پوشش گیاهی جنگل‌ها از اهداف اصلی طرح و پس از آن مقابله با ریزگردها و در نهایت زراعت چوب و توسعه فضای سبز از اهداف دیگر طرح است که همه این موارد ضرورت اجرای این طرح را که در زندگی بشر بسیار دخیل بوده نشان می‌دهد.فارس: این طرح از چه زمانی آغاز شد و در استان به چه نحوی در حال اجرا است؟نصرآبادی: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت پیشینه ابتدای تولید نهال را داشت که از سال ۱۴۰۱ به شکل غیررسمی آغاز شد و یکی از اهداف اصلی و قدم نخست این طرح تولید نهال بوده که در همین راستا در استان خراسان جنوبی در بهمن ۱۴۰۱ تا پایان این سال بیش از یک میلیون و ۷۵۰ هزار اصله تولید نهال داشته‌ایم و در سال ۱۴۰۲ این میزان به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار اصله رسید.در مجموع تاکنون آنچه که از ابتدای طرح در بحث تولید نهال در استان وجود داشته رقمی حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار اصله نهال رسیده که بخشی به شکل خیلی محدود جزو گونه‌هایی بوده که توسط بخش خصوصی انجام شده اما غالباً درصد اصلی طرح در بخش‌های گونه‌های مختلف بیابانی و جنگی بوده که در نهالستان‌های منابع طبیعی تولید شده است.فارس: آیا هر نهالی متناسب با شرایط آب‌وهوایی هر منطقه بوده است؟
نصرآبادی: اساسا برنامه‌ریزی که برای اجرای طرح صورت‌گرفته بر اساس مطالعاتی بوده که از قبل وجود داشته و همچنین مطالعات تخصصی علمی که در هر استان تشکیل شده با مشارکت دانشکده کشاورزی و بخش‌های مختلف از جمله حفاظت محیط‌زیست و خود مجموعه منابع طبیعی بوده و گونه‌ها سازگار با منطقه از جمله گونه‌هایی که متناسب با شرایط جغرافیایی و اقلیم کشور است که آب‌خواهی کمتر در زمان کاشت و به‌ویژه در زمان نگهداری داشته باشند انتخاب شده است. بر همین اساس و بافت خاک منطقه و اقلیم هر استان گونه‌ها شناسایی شده‌اند و غالباً حتی در شهرستان‌ها تفاوت بین گونه‌ها لحاظ شده که تلفیق گونه‌های میوه ده، جنگلی و بیابانی را متناسب با فضای در اختیار و نیازی که در استان وجود دارد جهت انتقال وجود داشته باشد.فارس: بخش خصوصی برای کاشت نهال چگونه به اجرای این طرح کمک می‌کنند و آیا نهال‌های تولید شده توسط این بخش، خریداری می‌شود؟نصرآبادی: گونه‌هایی معمولاً توسط این بخش تولید می‌شود که بازار لازم را دارند و بیشتر روی گونه‌های دارویی و مثمر کار می‌کنند که بازار آن از قبل مشخص بوده ولی به‌نوعی اطلاع‌رسانی دقیق‌تری در این زمینه اتفاق می‌افتد که جامعه مخاطب و مشتریان این بخش بدانند که این تولیدات به شکل ویژه‌تری اتفاق افتاده و تنوع بیشتری در تولید نهال توسط این بخش لحاظ شده که بتوان هم جلب مشتری بیشتری داشته باشد و هم در توسعه گونه‌های میوه ده و به‌ویژه دارویی اقدامات خوبی توسط بخش خصوصی صورت‌گرفته است.فارس: دلیل اینکه بیشتر به کاشت درختان غیر مثمر توجه شده و به سمت کاشت درختان دارای میوه نمی‌رویم چیست؟
نصرآبادی: برای این موضوع دو علت را می‌توان مطرح نمود اولاً اینکه جایگاه قبل از طرح مردمی مطرح بود صرفاً حوزه تخصصی منابع طبیعی بود و ذاتاً در حوزه‌های خارج از شهرها فعالیت داریم و در عرصه‌های بیابانی و جنگلی که با اقلیم کم آب خشک خراسان جنوبی مواجهیم و ناچاریم گونه‌هایی را کاشت نماییم که نیاز آبی بسیار کمتری داشته باشد که معمولاً گونه‌های غیر مثمر این خاصیت را دارند و در عرصه‌های بیابانی استان که خراسان جنوبی جزو دومین استان بیابانی کشور بوده و عرصه اصلی کاشت نهال توسط منابع طبیعی عرصه‌های بیابانی بوده که باید گونه‌هایی باشند که در مرحله کاشت اولیه نیاز به مقداری آبیاری داشته باشد و بعداً با نزولات جوی سازگاری یابد.بحث بعدی در این زمینه اینکه در فضای طرح مردمی اگر سمت‌وسو به سمت گونه‌های میوه ده باشد درصد میزانش متناسب با عرصه‌ای که در اختیار بوده می‌باشد مثلاً اگر دستگاه دولتی و افراد خصوصی و شخصی هستند بایستی بستر آبیاری کافی را داشته باشند.در محیط‌های شهری کاشت گونه‌های میوه ده می‌تواند اتفاقات ترافیکی را رقم بزند که سعی می‌شود گونه‌هایی انتخاب گردد که اگر مثمر هم هستند بیشتر جنبه زینتی داشته تا مشکلاتی را به دنبال نداشته باشد.بیشتر از همه بحث نیاز آبی موردتوجه بوده که براین‌اساس در استان خراسان جنوبی رویکرد به سمت گونه‌های میوه ده بوده اما به نسبت کمتری به‌واسطه محدودیت‌هایی که در بحث منابع آبی وجود دارد.فارس: پویش‌های مختلفی در خصوص طرح کاشت یک میلیارد درخت وجود داشته لطفاً به این پویش‌ها که در این زمینه در استان اجرا شده اشاره بفرمایید؟
نصرآبادی: ازآنجایی‌که طرح بحث مردمی بوده یعنی همه اقشار مردم باید در این امر دخیل باشد و تفکیکی نمی‌توان در این زمینه قائل شد که در همین راستا در استان خراسان جنوبی از ابتدای اجرای این طرح حدود ۲۳۹ پویش مردمی در اجرای طرح وجود داشته که سعی شده بیشتر مناسبت تقویمی داشته باشد.غالب پویش‌ها در بخش دانش‌آموزی بوده و در سطح استان حدود ۲۱ هزار نفر در این پویش‌ها شرکت کرده‌اند و در سطح حدود ۶ هزار هکتار بذرپاشی و ۶۳۴ هکتار نهال‌کاری توسط این افراد صورت گرفته که حاصل این عملیات و پویش‌ها حدود کاشت ۱۰۷ هزار اصله نهال در سطح استان بوده است.در این پویش‌ها کشت زیتون، گونه‌های مانند گل محمدی، آسمان دار، عناب، توت سیاه، تاگ در عرصه‌های بیابانی، سنجد و غیره بوده که تلفیقی از گونه‌های میوه ده مانند زردآلو، سماق و نارنج وجود داشته و نوع گروه‌های شرکت‌کننده در این پویش‌ها نیز متنوع بوده‌اند و اقشاری که شرکت کرده‌اند شامل بسیجیان، داوطلبان هلال‌احمر، گروه‌های دانش‌آموزی، نیروهای نظامی و انتظامی، جامعه روحانیون و غیره بوده‌اند.پویش خوبی را در یکصدمین سال تأسیس هلال‌احمر در ابتدای طرح داشته‌ایم که هم‌زمان در سطح کشور ۱۰۰ هزار اصله نهال کاشت شد.در حوزه نهالستان‌های مدارس، در هر مدرسه یک نهالستان در حدود ۶۰ مدرسه در سطح استان نهالستان وجود دارد که توسط خود دانش‌آموزان ایجاد شده و نهال‌های تولید شده به ایستگاه‌های تولید نهال و عرصه منابع طبیعی منتقل شده است.طبق ارزیابی که از سازمان مرکزی منابع طبیعی کشور صورت‌گرفته خراسان جنوبی رتبه دوم در بحث ترویج و مشارکت مردم در طرح ملی و مردمی کاشت نهال داشته است.
فارس: در حوزه مراقبت و نگهداری از درختان کاشته شده در راستای اجرای این طرح چه اقداماتی صورت می‌گیرد؟نصرآبادی: خوشبختانه باتوجه‌به اینکه طرح، طرحی بسیار مهمی بود و نگاه کلان کشور و شخص مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور بر روی آن تأکید داشتند، روند نظارتی بر این کار به‌خوبی پیش‌بینی شد و از ابتدای امر مجری طرح تمام استان‌ها به‌کرات بازدید میدانی داشتند.در حوزه سازمان‌های مردم‌نهاد نیز نماینده‌ای رسمی در هر استانی مشخص شد که به بحث نظارتی خارج از دستگاه در این زمینه توجه شده که حساسیت خاصی نسبت به این موضوع داشتند و به‌صورت کامل نهالستان‌ها را مورد بازدید قرار می‌دهند.همچنین تیم‌های نظارتی بین استانی تشکیل شده که در استان‌های دیگر این تیم ها موارد شناسایی شده را در قالب پوشش مشترک نظارتی نظارت می‌کنند همچنین تیم‌های نظارتی دستگاه و گروه مجهز کاری مدیریت طرح بر این امر نظارت درند علاوه‌برآن در سایر نهادها در شورای امنیت ملی به شکل ویژه پیدا کرده و طرح را نظارت می‌کنند.غالب عرصه‌هایی که در بحث مشارکتی کاشت شده در اراضی مستثنیات داخل محوطه ادارات بوده و طبیعتاً وقتی دستگاه دولتی و نظامی سرمایه‌گذاری برای نهال‌کاری کرده‌اند بدون شک بر حفاظت آن دقت دارند در راستا حدود ۸۰۲ هکتار نگهداری از اراضی ملی و در حوزه جنگل ۴۸۰ و در اراضی بیابانی ۳۲۰ هکتار قرار گرفته و بازدید میدانی مدیران منابع طبیعی و و ترازهایی که در فراملی و فرادستگاهی بوده به طور جد در این امر دخیل هستند و انجام می‌دهند.فارس:توصیه‌های شما به‌عنوان مدیرکل منابع طبیعی استان در خصوص اجرای این طرح به مردم چیست؟
نصرآبادی: طرح مردمی و ملی کاشت یک میلیارد درخت طرح یا پروژه خاص حوزه منابع طبیعی نبوده بلکه طرحی مردمی بوده با یک ضرورت جهانی، الزام قانون و یک تکلیف شرعی و ملی است بنابراین از مردم درخواست می‌شود همچنان از ابتدای اجرای این طرح پای‌کار بوده و همکاری نموده‌اند در ادامه نیز همراهی‌های لازم را داشته باشند.انتظارات بیشتر از دستگاه‌های اجرایی بوده نگاهشان از این نگاه خارج شود که فکر کنند طرح مردمی مانند بقیه طرح‌های منابع طبیعی نهال‌کاری مشخصی بوده و باید خود دستگاه(منبع طبیعی و آبخیزداری) انجام دهند بلکه تمام دستگاه‌ها دولتی و نظامی و همچنین بخش خصوصی که یک رشته وظیفه مسئولیت‌های اجتماعی دارند و یک وظیفه اداری و حقوقی که باید در این قضیه ورود پیدا کنندامیداستست در ادامه این طرح موفق باشیم.