آمارهای سرمایه گذاری خارجی؛ واقعی یا روی کاغذ؟ قضاوت با مردم
در برنامه میز خبر امروز با اظهار نظر سه مسئول به موضوع چالشهای سرمایهگذاری خارجی در خراسان جنوبی و فاصله آمار واقعی آن با آمار عددی پرداخته شد.
نخعی نماینده مردم شهرستانهای سربیشه و نهبندان در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: درخواست همیشگی ما این است که مسئولین استانی در کنار اعلام آمار سرمایهگذاری خارجی مصوب، آمار سرمایهگذاری که عملیاتی شده را اعلام کنند، زیرا برای استان سرمایهگذاریهایی که عملاً اتفاق افتاده مهم است نه آنهایی که حرف آن زده شده و هنوز به نتیجه نرسیده است.
او افزود: نکته بعدی این است که در برخی مواقع مشاهده میکنیم که یک سرمایهگذار خارجی به طور مثال در یک شرکت ۱۵ درصد سرمایهگذاری کرده و در آمارها این را یک نوع سرمایهگذاری خارجی حساب میکنند در صورتی که این نوع سرمایه گذاری نباید روی آمار اصلی سرمایه گذاری خارجی حساب شود.
نخعی بیان کرد: موضوع دیگری که باعث گلایه ما شده این است که رفتار مسئولین ارشد استانی به خصوص مسئولین اقتصادی در هدایت هیئتهای خارجی به گونهای است که هر سرمایهگذار خارجی که وارد استان میشود را سریعاً به منطقه ویژه اقتصادی میبرند در صورتی که سایر شهرستانهای استان هم ظرفیتهای خوبی برای سرمایهگذاری خارجی دارند، اما هنوز هدف مسئولین استانی را از فرستادن سرمایهگذاران خارجی به منطقه ویژه اقتصادی متوجه نشدیم.
نماینده مردم شهرستانهای سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سایر شهرستانهای استان ظرفیت این را دارند که به سرمایهگذار خارجی پاسخ بدهند و تلاشهایی که در استان برای ایجاد زیربنا انجام میشود برای همین موضوع است که سرمایهگذار جذب شود در صورتی که هدایت سرمایهگذار خارجی در استان با تفکر انجام نمیشود و تمام سرمایهگذاران به سمت منطقه ویژه اقتصادی هدایت میشوند که ما به متولی این اتفاق کاری نداریم بلکه دنبال اصلاح این شیوه در جهت پیشرفت برای استان هستیم.
او عنوان کرد: منطقه ویژه اقتصادی در ابتداییترین زیرساختها مشکل دارد و وقتی سرمایهگذار را به این منطقه برده و کمبود زیرساختها را مشاهده میکند، هم آسیب جدی به حیثیت استان وارد شده و هم سرمایهگذار از اقدام خود پشیمان میشود که به طور مثال میتوان به آتش سوزی اخیر در شهرک صنعتی اشاره کرد که این واحد پالایشگاهی بدون رعایت ابتداییترین مسائل ایمنی مجوز فعالیت گرفته بود و نحوه گرفتن مجوز و فعالیت آن و گزارش آتش سوزی آن هنوز هم شفاف سازی نشده است.
نخعی تصریح کرد: یا حتی موردی پیش آمده که اعلام شده سرمایهگذار خارجی در مود در حال انجام کار است که طی تماس و پیگیری شخصی، این جواب را گرفتم که چنین طرحی وجود ندارد و یا گلایهای که داریم این است که چرا سرمایهگذار ترکیهای را به جای اینکه به نهبندان که معدن سنگ گرانیت است بیاورند به منطقه ویژه اقتصادی بردند در صورتی که باید سرمایهگذار توجیه شود که سنگ گرانیتی که استفاده میکند از این شهرستان تامین میشود تا سرمایهگذاری را روی این شهرستان انجام دهد.
چه میزان از سرمایهگذاری خارجی مصوب، به میدان عملیاتی رسیده است؟
ذاکریان مدیر کل امور اقتصاد و دارایی خراسان جنوبی گفت: یکی از مشکلاتی که گاهی با آن مواجهیم این است که بعضی از دستگاههای اجرایی اقدام به جذب سرمایهگذار خارجی میکند و چون این کار از مسیر خودش نیست سرمایهگذار از دست میدهیم و وجهه استان برای آنها تخریب می شود در صورتی که مسیر دقیق آن باید از سمت مرکز خدمات سرمایهگذاری استانداری که همه دستگاهها هم در آن عضو هستند طی شود.
او افزود: پارسال رکورد سرمایهگذاری خارجی در ایران با آمار پنج و نیم میلیارد دلار برای ۳۱۸ طرح شکسته شد و در استان نیز ۴۵۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی مصوب در ۶ طرح داشتیم که باعث کسب رتبه ۵ کشوری شد و این آمار برای استان به صورتی است که اگر آمار ۱۹ استان بعد از خودمان را جمع بزنیم به عدد ۴۵۰ میلیون دلار میرسیم، یعنی سرمایهگذاری خارجی مصوب در استان برابر ۱۹ استان دیگر در کشور است.
ذاکریان با اشاره به اینکه در طول ۳۳ ماهه دولت سیزدهم ۱۱.۱ میلیون دلار سرمایه شامل دلار، یورو ماشین آلاتِ تولید و غیره وارد استان شده است بیان کرد: به طور مثال در طرح تولید کیسه پلی اتیلن در سربیشه، ۶۰۰ هزار دلار مبلغ مصوب سرمایهگذاری خارجی بوده که ۱۵۳ هزار دلار در سال ۱۴۰۰ و ۱۳ هزار دلار در سال ۱۴۰۲ وارد شده و در مورد سنگ گرانیت در شهرستان نهبندان نیز سرمایهگذار عراقی ۱۰ هزار دلار در سال ۱۴۰۰ و ۱۲ هزار دلار در سال ۱۴۰۲ به استان وارد کرده است که این اعداد کف قیمت و آمار واقعی بیشتر از این ها است.
مدیر کل امور اقتصاد و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: از شش طرحی که پارسال برای سرمایهگذاری خارجی تصویب شد هم اکنون یک طرح الیاف شیشهای در خضری با سرمایهگذاری یک فرد از کشور چین در حال انجام است.
او عنوان کرد: هر سرمایهگذار ۶ ماه بعد از مصوب شدن سرمایهگذاری مهلت دارد تا طرح را به مرحله عملیاتی برساند اما در صورتی که این اقدام صورت نگرفت مجدداً طرح بررسی شده و در صورت موجه بودن مهلت دوباره به سرمایهگذار داده می شود.
ذاکریان تصریح کرد: ما در استان در حوزه زیرساختها ضعف داریم به طور مثال حدود ۳۲۰ روز آفتابی داریم اما در خطوط توزیع انتقال برق مشکل داریم و حتی اگر از تمام این روزها استفاده بهینه و تولید برق خورشیدی را داشته باشیم این مسئله به وجود میآید که برق تولیدی را چطور منتقل کنیم.
مدیر کل امور اقتصاد و دارایی خراسان جنوبی تصریح کرد: از ابتدای تاسیس استان تاکنون ۷۸۷ و نیم میلیون دلار ابطال سرمایهگذاری خارجی داشتیم.
بر اساس ظرفیتهای شهرستانها باید برش شهرستانی ایجاد کرد
شریعتی فر مدیر کل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی گفت: دغدغهمندی دکتر نخعی در بحث اقتصادی برای تمام استان بر ما پوشیده نیست و صحبتهای ایشان را به عنوان فردی که در مسئله اقتصاد تخصص دارند قبول داریم و میبایست از ظرفیتهای توسعه ای ایشان برای استان استفاده کافی را ببریم.
او افزود: این موضوع که باید برشهای شهرستانی بر اساس ظرفیتهای هر شهرستان انجام شود کاملاً درست است و آن را قبول داریم و در حوزه دفتر سرمایهگذاری نهایت تلاشمان این است که توزیع اعتبارات به صورت توزیع شهرستانی و بر اساس ظرفیتهای هر شهرستان باشد.
شریعتی فر بیان کرد: مثلاً در جهت ایجاد ساختگاههای انرژی خورشیدی با توجه به ظرفیت شهرستان نهبندان و سربیشه یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی در نهبندان کلنگ زنی شده، یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی در سربیشه به زودی کلنگ زنی می شود و همچنین یک نیروگاه ۵۰ مگاواتی در کنار شهرک صنعتی نهبندان ایجاد میشود.
مدیر کل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: به طور مثال مشکلی که در نهبندان داریم تأمین برق مناطق شاهکوه هست که زیر ساخت برقِ آن اصلی است که از طریق ساخت خورشیدی تامین میشود و یا در بحث سنگ گرانیت نهبندان نیز قرار شد یک تیم از بخش خصوصی و دولتی دیداری در مشهد با سر کنسول و طرف ترک داشته باشند تا در نهایت بازدیدی از نهبندان در این مورد صورت بگیرد و بتوانیم وی را ترغیب به سرمایهگذاری در این منطقه کنیم.
او در پایان به شرح طرحهایی پرداخت که آغاز سرمایهگذاری آن مربوط به سال های قبل است و جزو ۶ طرحیکه پارسال به مرحله سرمایه گذاری خارجی مصوب رسید، نبود.
در راستای معرفی مفاخر به نوجوانان و نگاه ویژه به نوجوان محوری در فعالیت ها، مرکز شماره یک بیرجند تجلیل از استاد جمشید مودی، هنرمند فرش دستباف استان را برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی،مهدی مظهری مدیر کل کانون در صحبت هایش عنوان کرد: هدف از برگزاری بزرگداشت هنرمندان، معرفی به نسل نوجوان است. نوجوانان باید ابتدا هنرمندان استان و سپس هنرمندان کشور را بشناسند.
مظهری افزود: استاد جمشید مودی در زمینه فرش به عنوان گنجینه زنده بشر شناخته شده و در زمینه طراحی فرش، نقشه کشی، بافندگی، رنگ ریزی و نظارت فعالیت داشته و تاکنون تعداد ۵۰۰ تخته فرش در ابعاد مختلف و با طرحهای بومی تولید کرده است که همه با رنگ رزی سنتی تولید شده است.
در ادامه رئیس اتحادیه فرش استان در مراسم تجلیل از هنرمند فرش دستباف استان گفت: قدمت فرش خراسان جنوبی به ۷۰۰ سال برمی گردد و فرش استان بیشتر جنبه صادراتی دارد که ۹۵ درصد آن صادر میشود و به عنوان فرش تجاری معروف است.
کامیابی گفت: فرش مود و فرش درخش از سوی میراث فرهنگی ثبت جهانی شده است و فرش قهستان نیز در آستانه جهانی شدن است.
در این برنامه که جمعی از مسئولین، خانواده ها و اعضای نوجوان کانون حضور داشتند از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی از استاد جمشید مودی هنرمند تولید فرش استان متولد ۱۳۱۵ است که تمام عمر خود را در زمینه طراحی، نقشه کشی و تولید فرش تلاش کرده و نقشههای مختلفی را طراحی کرده است، تقدیر شد و در پایان نمایشگاه آثار هنرجویان رشته فرش استان نیز افتتاح گردید.
فعالیت ۵۰ هزار بافنده در خراسان جنوبی
۵۰ هزار بافنده در خراسان جنوبی فرش دستباف تولید میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، رئیس اتحادیه فرش استان در مراسم تجلیل از هنرمند فرش دستباف استان، گفت: قدمت فرش خراسان جنوبی به ۷۰۰ سال برمی گردد و فرش استان بیشتر جنبه صادراتی دارد که ۹۵ درصد آن صادر میشود و به عنوان فرش تجاری معروف است.
کامیابی گفت: فرش مود و فرش درخش از سوی میراث فرهنگی ثبت جهانی شده است و فرش قهستان نیز در آستانه جهانی شدن است.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هم گفت: هدف از برگزاری و بزرگداشت هنرمندان، را شناسایی افراد هنرمند در رشتههای مختلف و شناسایی به کودکان و نسل جوان عنوان کرد و گفت: جوانان باید ابتدا هنرمندان استان و سپس هنرمندان کشور را بشناسند.
مظهری افزود: استاد جمشید مودی در زمینه فرش به عنوان گنجینه زنده بشر شناخته شده و در زمینه طراحی فرش، نقشه کشی، بافندگی، رنگ ریزی و نظارت فعالیت داشته و تاکنون تعداد ۵۰۰ تخته فرش در ابعاد مختلف و با طرحهای بومی تولید کرده است که همه با رنگ رزی سنتی تولید شده است.
از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی از هنرمند فرش استان استاد جمشید مودی تجلیل و قدردانی شد.
استاد جمشید مودی هنرمند تولید فرش استان متولد ۱۳۱۵ است که تمام عمر خود را در زمینه طراحی، نقشه کشی و تولید فرش تلاش کرده و نقشههای مختلفی را طراحی کرده است.
بیرجند – ایرنا – تامین آب مورد نیاز شهرها و روستاهای مختلف با توجه ویژه رئیس جمهور شهید به مساله کم آبی در دستور کار دولتمردان قرار گرفت و در خراسان جنوبی مرحله اول طرح جهاد آبرسانی برای ۱۱۵ روستای استان با پیشرفت ۷۵ درصد در دست اجراست.
به گزارش ایرنا، در شرایطی که سالانه به ویژه فصل گرم سال بیش از ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی به صورت سیار با تانکر آبرسانی میشود و پنج شهر استان در وضعیت تنش آبی قرار داشته، ارتقای زیرساختهای آبرسانی از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم در اولویت قرار گرفت و وزارت نیرو برای پایدارسازی و رفع عطش آبی نقاط محروم کشور از جمله خراسان جنوبی وارد میدان شد.
تامین آب در خراسان جنوبی که دارای ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان است و ثبات جمعیت مناطق مرزی نقش کلیدی در حفظ امنیت پایدار منطقه دارد، اهمیت مضاعف پیدا میکند و اگر آب نباشد با مهاجرت و تخلیه روستاها مواجه میشویم که تهدیدزاست.
از همین رو رئیس جمهور شهید که شهریور ۱۴۰۰ در سومین سفر استانی به خراسان جنوبی آمد، بدو ورود در جمع خبرنگاران گفت: مساله آب مشکل بسیاری از استانهای کشور است و این موضوع را در دولت بهصورت ویژه دنبال میکنیم.
آیت الله سید ابراهیم رییسی افزود: اقدامات کوتاهمدت را میتوان در استان دنبال کرد و اگر اعتباری لازم است تصمیم بگیریم اما راهکارهای بلندمدت از جمله انتقال آب از دریای عمان را میتوان بهصورت بلندمدت پیگیری کرد نه اینکه خیلی طولانی شود که مردم ناامید شوند و باید مشکل دسترسی مردم به منابع آبی با آنچه دولت دنبال میکند، برطرف شود.
تامین منابع مالی آبرسانی به مناطق مرزی خراسان جنوبی از جمله شهرستانهای درمیان و زیرکوه که مطالعات آن در دست انجام بوده، از مصوبات سفر رییس جمهور به خراسان جنوبی است که در دستور کار دستگاههای اجرایی قرار گرفت و در ماههای بعد نیز اعتباراتی برای اجرای طرحهای آبرسانی در استان اختصاص یافت.
رئیس جمهور که آذر سال ۱۴۰۱ خراسان جنوبی را اولین مقصد دور دوم سفرهای استانی انتخاب کرد، در نشست خبری پایان این سفر دو روزه گفت: تنشهای آبی در دستور کار دولت است و نسبت به خراسان جنوبی نیز به مردم استان اطمینان میدهم که مساله دولت است و آن را دنبال میکنیم.
طرح “جهاد آبرسانی” به منظور تامین آب و رفع تنش آبی مناطق مختلف کشور از سال اول دولت سیزدهم کلید خورد و عملیات اجرایی آبرسانی به ۴۹ روستای استان خراسان جنوبی در هفتمین روز دهه فجر سال ۱۴۰۰ از طریق ارتباط تصویری با رئیس جمهور در شهرستان مرزی درمیان آغاز شد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی با حضور در محل وزارت نیرو و از طریق ارتباط ویدئوکنفرانس با سراسر کشور طرحهای آبرسانی به ۴۸۰ روستا و برقرسانی به ۲۱۱ روستا را به طور رسمی افتتاح و دستور آغاز عملیات اجرایی طرح جهاد آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در کشور را صادر کرد؛ طرحی که اجرای آن نقطه امیدبخش برای مردم این دیار شد.
طرح جهاد آبرسانی با پیگیری استاندار خراسان جنوبی و مسئولان متولی در قالب ۲ قرارداد و یک تفاهمنامه عملیاتی شد که در قرارداد اول آبرسانی به ۱۱۵ روستای استان در دستور کار قرار گرفت و این مرحله با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در دست اجراست.
با توجه به نیاز روستاهای این استان پهناور به آبرسانی پایدار، قرارداد آبرسانی به ۱۴۵ روستا در قالب قرارداد دوم طرح جهاد آبرسانی نیز با برآورد هزینه ۱۰ هزار میلیارد ریال امضا شده و آماده ابلاغ است که برای ابلاغ قرارداد دوم باید فاز اول این طرح به ۸۰ درصد پیشرفت برسد و برنامهریزی مسئولان این است که در فاز دوم تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان گنجانده شود.
اما یکی از اقدامات شاخص دولت، تکمیل و افتتاح تصفیهخانه فاضلاب بیرجند است که سال ۱۴۰۱ با حضور رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید. طرح اضطراری آب به شهرهای طبس و بیرجند نیز به همت دولت سیزدهم آغاز شد و با پیشرفت فیزیکی مناسب در دست اجراست.
هزینه کرد ۱۸ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال در بخش آب و فاضلاب خراسان جنوبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: ۱۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال در بخش آب، ۲ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال در بخش فاضلاب استان در دولت سیزدهم هزینه شده است.
مهدی دوستی افزود: مهمترین اقدام دولت، اتمام و افتتاح تصفیهخانه فاضلاب بیرجند با اعتباری بالغ بر ۲۳ میلیون یورو است که در دومین سفر استانی رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید.
وی گفت: طرح جهاد آبرسانی نیز از اقدامات مهم دولت سیزدهم است که در فاز اول، ۱۱۵ روستای استان با اعتبار ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از آبرسانی پایدار برخوردار میشوند و این پروژه اکنون با پیشرفت ۷۵ درصدی در دست انجام است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین پنج شهر دارای تنش آبی داریم که برای رفع تنش آبی شهرهای استان حفر چاههای مختلف و ساخت ۲۵ هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد و اعتبار ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در دست اجراست.
وی گفت: ۱۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای پروژههای بخش آب استان در دولت رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی هزینه شده است.
دوستی افزود: هزار و ۵۳۵ کیلومتر لولهگذاری (۳۵۰ کیلومتر اصلاح شبکه ، ۳۷۵ کیلومتر توسعه شبکه، ۱۲۰ کیلومتر اصلاح خط انتقال و ۶۹۰ کیلومتر اجرای خط انتقال جدید)، حفر و تجهیز ۶۶ حلقه چاه و احداث بیش از ۵۳ هزار مترمکعب مخزن برای خدمترسانی هر چه بهتر به مردم خراسان جنوبی از محل اعتبار اختصاص یافته انجام شده است.
وی تصریح کرد: این مجموعه در راستای توسعه پروژههای آب و فاضلاب در سطح استان و رفع مشکلات این بخش با اهتمام کامل عمل میکند تا اهداف دولت سیزدهم بر زمین نماند.
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی هم درباره آخرین وضعیت اجرای طرح جهاد آبرسانی استان به خبرنگار ایرنا گفت: مرحله اول طرح جهاد آبرسانی استان ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۱۱۵ روستا را شامل میشود.
منوچهر سالاری افزود: با استقرار دولت سیزدهم، توسعه و بهبود زیرساختهای آبرسانی در اولویت اصلی دولت قرار گرفت و وزارت نیرو با تدوین برنامه مدون برای پایدارسازی و رفع عطش آبی نقاط محروم کشور وارد میدان شد تا بتواند دغدغه دیرینه مردم این مناطق را در زمینه تامین آب رفع کند.
وی عنوان کرد: تکمیل پروژههای نیمه تمام و طرحهای ناقص در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت و به منظور تامین آب و رفع تنش آبی نقاط روستایی، طرح جهاد آبرسانی به عنوان یکی از طرحهای مهم کشور کلید خورد.
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: طرح جهاد آبرسانی با پیگیری استاندار خراسان جنوبی و مسئولان متولی در قالب ۲ قرارداد و یک تفاهمنامه در حال پیگیری و اجراست.
وی بیان کرد: در قرارداد اول با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) طرح آبرسانی به ۴۹ روستای هدف که با احتساب روستاهای در مسیر آبرسانی به ۱۱۵ روستا افزایش یافت، با اعتبار ۲ هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در دست اجراست.
سالاری، حفر و تجهیز چهار حلقه چاه به عمق ۸۰۰ متر، لوله گذاری به طول ۳۲۰ کیلومتر، احداث مخازن ذخیره آب به حجم ۱۵ هزار متر مکعب، احداث ۲۵ باب ایستگاه پمپاژ، ۳۰ باب ساختمان تاسیسات به مساحت حدود ۴۰۰ متر مربع و احداث ۵۲۰ باب حوضچه شیرآلات را از مشخصات فنی مرحله اول طرح جهاد آبرسانی استان عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) مجری طرح جهاد آبرسانی خراسان جنوبی است گفت: همچنین ۲ معین آبرسانی یا همان پیمانکار در این طرح داریم که بسیج سازندگی و قرارگاه عملیاتی شهید ناصری هستند، آبرسانی به روستاهای شهرستانهای مرزی به جز زیرکوه برعهده قرارگاه شهید ناصری و سایر شهرستانها توسط بسیج سازندگی در دست انجام است.
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: هدف گذاری شده که در صورت تامین منابع مالی لازم، مرحله اول طرح جهاد آبرسانی یعنی آبرسانی به ۱۱۵ روستای استان تا هفته دولت سال جاری به اتمام برسد که اکنون مشکل اعتباری در اجرای این طرح نداریم و هزینه اجرای آن تاکنون پرداخت شده است.
سالاری گفت: با توجه به نیاز روستاهای استان به آبرسانی پایدار، قرارداد آبرسانی به ۱۴۵ روستا در قالب قرارداد دوم طرح جهاد آبرسانی نیز با برآورد هزینه ۱۰ هزار میلیارد ریال امضا شده و آماده ابلاغ است.
وی عنوان کرد: آبرسانی پایدار به ۳۱ شهر خراسان جنوبی با ۵۶۱ هزار نفر جمعیت و شاخص برخورداری ۹۹.۸ درصد در دست انجام است و در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری ما از آب سالم و بهداشتی برخوردار هستند.
وی گفت: همچنین هزار و ۳۰ روستای استان با جمعیت ۲۷۵ هزار نفر و شاخص برخورداری ۸۹.۸۲ درصد از آب سالم و بهداشتی برخوردار هستند، بیش از ۴۰۰ روستا با جمعیت بالغ بر ۴۵ هزار نفر هم آبرسانی سیار میشود.
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی افزود: اکنون خدماترسانی به ۴۵۰ هزار مشترک با بهرهبرداری از ۳۸۲ حلقه چاه و تولید سالانه ۸۷ میلیون متر مکعب آب در حال انجام است.
اختصاص اعتبار برای طرحهای آبرسانی به طبس و بیرجند
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای آبرسانی به شهرهای بیرجند و طبس گفت: از محل اعتبارات دور دوم سفر رئیس جمهور ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار در سال مالی جاری برای تکمیل طرح تنش آبی شهر طبس ابلاغ شد.
عباس سارانی افزود: طرح اضطراری آبرسانی به شهر طبس به منظور تامین بخشی از نیاز این شهر در افق ۱۴۱۰ به میزان حدود ۲.۱ میلیون متر مکعب در سال (معادل ۱۰۰ لیتر بر ثانیه)، در دستور کار شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی قرار گرفته است.
وی با اشاره به پیشرفت ۳۱ درصدی این طرح آبرسانی بیان کرد: هدفگذاری شده در صورت تخصیص کامل اعتبار، طرح تنش آبی طبس تا پایان تابستان سال جاری تکمیل شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: در مجموع این طرح پنج هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که تاکنون ۲ هزار میلیارد ریال آن ابلاغ شده است.
وی درباره روند اجرای طرح آبرسانی به شهر بیرجند هم گفت: عملیات اجرایی این طرح مهم و حیاتی در سال ۱۳۹۸ آغاز شد اما به دلیل تخصیص نیافتن اعتبار بعد از یک سال نیمهتمام رها شد.
سارانی افزود: طرح انتقال آب به بیرجند در سفر استانی اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی به عنوان یک طرح راکد و نیمه تمام مورد توجه ویژه قرار گرفت و با تزریق اعتبار لازم، عملیات اجرایی آن به حجم ۱۵۰ لیتر بر ثانیه دوباره در دستور کار قرار گرفت و با ترزیق اعتبارات از ابتدای سال گذشته فعال شد.
وی گفت: اکنون طرح آبرسانی از دشت مختاران برای تامین کسری آب شرب شهر بیرجند به میزان ۱۵۰ لیتر بر ثانیه مهمترین و فعالترین طرحی است که برای تامین آب شرب بیرجند در دست اجراست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی تصریح کرد: طرح آبرسانی به بیرجند ابتدای سال قبل ۱۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که با تزریق اعتبارات و فعالسازی طرح، پیشرفت آن به ۳۶ درصد رسیده است.
۳۱ شهر با ۵۶۱ هزار نفر جمعیت، هزار و ۷۷۶ آبادی دارای سکنه با جمعیت ۳۰۴ هزار و ۸۴۷ نفر در خراسان جنوبی وجود دارد و تعداد کل روستاهای دارای دهیاری استان ۹۴۹ روستا با جمعیت ۲۸۵ هزار و ۴۹ نفر است.
بیرجند – ایرنا – مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، توسعه زیرساختهای فرهنگی استان و سرعت دادن به تکمیل پروژههای نیمهتمام را از اقدامات شاخص این حوزه در سه سال گذشته عنوان کرد.
علی فرخنده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت فاز اول خانه مطبوعات استان با زیربنای ۱۵۰ متر مربع و اعتبار ۱۵ میلیارد ریال تکمیل و راهاندازی شد.
وی با اشاره به تکمیل و بهره برداری از خانه فرهنگ بیرجند اظهار کرد: عملیات اجرایی این پروژه سال ۱۳۹۰ آغاز شده بود و با اعتباری که از محل سفر اول رئیس جمهور به استان اختصاص یافت، تکمیل شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: خانه فرهنگ بیرجند با زیربنای ۲ هزار متر مربع و تخصیص حدود ۱۲۰ میلیارد ریال از اعتبارات سفر رئیس جمهور شهید تکمیل شد و سال گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بهره برداری رسید.
وی اضافه کرد: بهره برداری از نگارخانههای شهرستانهای زیرکوه، درمیان، سرایان و بشرویه با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال از دیگر اقداماتی بوده که در ۲ سال اخیر انجام شده است.
فرخنده گفت: پروژههای فرهنگی نیمهتمام استان در هشت شهرستان قاینات، سربیشه، نهبندان، بیرجند، خوسف، طبس، بشرویه و سرایان وجود دارد که قدمت برخی از آنها به سال ۱۳۸۴ بر میگردد.
وی افزود: کمترین پیشرفت فیزیکی مربوط به پروژه تالار بزرگ شهر بیرجند با هفت درصد که سال گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از آن بازدید کرد و بیشترین پیشرفت فیزیکی مربوط به پروژه مجتمع فرهنگی سربیشه با ۷۵ درصد است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی درباره سایر دستاوردهای این مجموعه گفت: کسب رتبه دوم کشور در ارزیابی عملکرد سازمان امور اداری و استخدامی کشور، دستگاه برتر جشنواره شهید رجایی در گروه فرهنگی، علمی و آموزشی، دستگاه برتر در حوزه مهر سینمای ایران، دستگاه برتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه نماز، ارتقای ساختار اداره کل در ارزیابی عملکرد از درجه سه به دو و ارتقای درجه کیفی سینما فردوسی و سینما پارک قاین از دو به یک از جمله این دستاوردهاست.
وی با اشاره به کسب رتبه یک مدهامتان «مسابقات قرآنی» کشور توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: کسب رتبه برتر «طرح مسجد، کانون نشاط» در کشور، رتبه برتر «طرح مسجد، پایگاه قرآنی» در کشور، روستای اسفندیار طبس و روستای درمیان جزو ١۴ روستای برگزیده نهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب از بین ٢٧١ روستای شرکت کننده از دیگر عملکردها در حوزه فرهنگی است.
فرخنده اظهار کرد: شهرستان زیرکوه در بخش آموزش رایگان هنر در مناطق محروم در سطح کشور موفق به کسب مقام برتر شد همچنین سه اثر رادیویی، تله تئاتر و صحنهای پس از گذست ۱۰ سال به جشنواره بین المللی تئاتر فجر راه یافت.
وی از فعال سازی شورای فرهنگ عمومی پس ار وقفه حدود سه سال در استان خبر داد و گفت: تدوین نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی، تمرکز زدایی جشنوارهها و برنامهها در راستای عدالت فرهنگی، حمایت از تشکلهای مردمی در اجرای برنامهها، برنامه ریزی و اجرای طرح اصیلا در راستای تقویت گفتمان زیست عفیفانه و برگزاری جشنهای دختران انقلاب از دیگر اقداماتی است که در دستور کار قرار داشته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به برگزاری دورههای آموزش رایگان هنر در مناطق محروم با ثبت نام بیش از سه هزار نفر اشاره کرد و افزود: طرح جامع آموزش قرآن کریم (بشری) با حضور بیش از هزار و ۲۰۰ نفر در استان برگزار شد.
وی گفت: در کمتر از سه سال فعالیت دولت سیزدهم ۱۶ مجوز آموزشگاه آزاد هنری، ۴۰ کارت صلاحیت تدریس و ۲ مرکز مهارت آموزی در استان صادر شد.