اخبار خراسان جنوبی

تامین اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریال برای طرح ریلی خراسان جنوبی

بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی گفت: دولت سیزدهم بیشترین توجه را به تامین زیرساخت‌های خراسان جنوبی از جمله راه آهن داشته و در مرحله اول طرح ریلی استان ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار تامین شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد قناعت روز شنبه در آیین تکریم و معارفه رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی که با حضور دادستان کل کشور برگزار شد افزود: خراسان جنوبی از لحاظ اعتقادی، انقلابی و شاخص‌های دینی بسیار برخوردار اما از لحاظ زیرساختی مقداری عقب است که در دولت سیزدهم بیشترین اقدام و توجه به تامین زیرساخت‌های استان لحاظ شد.

وی گفت: خراسان‌ جنوبی استانی ممتاز و خاص و دارای مردم متدین، انقلابی، ولایی، همراه و دلسوز است که نسبت به مسایل دینی و انقلابی بسیار حساس بوده و اظهار نظر دارند.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه هر جا نیاز باشد مردم استان به صورت خودجوش در صحنه حضور فعال دارند، تصریح کرد: به عنوان نمونه در انتخابات اخیر که سرمای بسیار شدید بود و علیرغم تلاش‌های دشمن برای دور کردن مردم از صندوق‌های رای اما مردم خراسان جنوبی رتبه دوم مشارکت در کشور را به خود اختصاص دادند.

وی از جمله موضوعات زیرساختی به آغاز عملیات اجرایی راه آهن استان در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: طرح راه‌آهن چابهار – زاهدان – بیرجند – مشهد ۹۱۰ کیلومتر است که ۴۳۲ کیلومتر آن در خراسان جنوبی قرار دارد و اجرای این طرح ریلی در ۱۵ قطعه تعریف شده است.

قناعت افزود: ۱۲ قطعه طرح ریلی فعال بوده و تاکنون ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به دست پیمانکاران رسیده است.

وی در ادامه با بیان اینکه خشکسالی از موضوعات جدی استان است گفت: ابر پروژه انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی نیز در دولت سیزدهم عملیاتی شد که نیمه دوم سال جاری وارد مرحله لوله‌گذاری می‌شود و تا پایان سال ۱۴۰۴ شاهد انتقال آب دریای عمان به استان خواهیم بود.

استاندار خراسان جنوبی اجرای خط انتقال گاز از دو راهی دشتک زابل به نهبندان و سربیشه، احیای واحدهای تولیدی راکد، اجرای طرح نهضت ملی مسکن و تامین زمین را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در حوزه زیرساختی ذکر کرد.

وی افزود: همه این اقدامات با هدایت‌ها و راهبری‌های پدرانه نماینده ولی فقیه در استان، همدلی و همکاری دستگاه‌های اجرایی و دستگاه قضایی محقق شده است که همگی در قالب کار تیمی و اعضای یک خانواده به نام‌ نظام تلاش کردند.

رئیس کل سابق دادگستری خراسان‌ جنوبی هم گفت: ۲۳ ماه در استانی خدمت کردم که مردمانی متدین، فهیم، صبور، قانع و با بصیرت دارد.

حجت‌الاسلام علی موحدی راد افزود: همه سعی و تلاش بر این بود با توجه به اینکه در دستگاه قضایی مراجعه‌کنندگان یک طرف پرونده خشمگین بوده و آستانه تحمل خود را از دست داده‌اند فضایی آرام، توام با صمیمیت و آرامش برای همکاران فراهم کنیم.

وی گفت: ارشادات و نصایح نماینده ولی فقیه در استان را فراموش نخواهیم کرد و همه توفیقات در گرو همدلی و همراهی ها بوده است.

رئیس کل سابق دادگستری خراسان جنوبی به اشاره به موضوع استقلال کانون وکلا عنوان کرد: سال ۸۳ خراسان جنوبی از خراسان بزرگ مستقل شد اما به دلایل مختلف وکلا کانون نداشتند که با تاکیدات مسئولان قوه قضاییه و همکاری وکلا بعد از ۱۶ سال کانون وکلای استان تاسیس شد.

وی یادآور شد: در کل کشور سه استان کانون وکلای مستقل نداشتند که ابتدای سال جاری خراسان جنوبی دارای کانون مستقل شده است.

حجت الاسلام موحدی راد گفت: در ۲۳ ماه گذشته تلاش شده که سیاست‌های قوه قضاییه، سند تحول قوه قضاییه، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها به عنوان سند پیش رو به مرحله اجرا برسد.

وی افزود: یکی از موضوعات مهم معیشت کارکنان قوه قضاییه و دادگستری است که وضعیت بودجه مناسب نیست اما توانستیم مسکن نیروهای اداری و قضایی را پیگیری کنیم لذا در برخی شهرستان‌ها موضوع زمین حل شده و در بیرجند و طبس با همراهی استاندار و مسئولان به زودی حل خواهد شد.

رئیس کل جدید دادگستری خراسان‌ جنوبی نیز گفت: فرصت خدمت به مردم برای کارکنان قوه قضاییه فراهم شده و تا آنجا ارزشمند بوده که برگ زرین در گرو آن نهفته شده است.

محمدجعفر عبداللهی افزود: فرصت‌ها به سرعت می‌گذرد؛ مردم با صداقت، نجابت و قناعت در اداره امور زندگی و مطالبه از حاکمیت به حداقل‌ها اکتفا کرده اند.

وی با تاکید بر اینکه هیچگاه مردم استان در مطالبه امورشان از حاکمیت به‌ حداکثرها نیندیشیده‌اند گفت: باید بهترین، نافع ترین و برترین خدمت ها را به مردم ارایه دهیم.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی عنوان کرد: دستگاه قضایی ماوا و پناهگاه مردم ستمدیده است لذا کرامت ارباب رجوع هنگام ورود به دستگاه‌ قضایی باید حفظ شود و در اولویت برنامه‌هاست.

وی افزود: دفاع از اصول و ارزش‌های نظام، حقوق و آزادی‌های شرعی و قانونی مردم از اولویت‌های کاری بوده و پیگیری سند تحول و تعالی قوه قضاییه از برنامه‌های پیش‌رو است.

در این آیین با حضور دادستان کل کشور، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، استاندار، شماری از مسئولان استان، فرماندهان نظامی و انتظامی از خدمات حجت‌ الاسلام علی موحدی راد رئیس کل سابق دادگستری خراسان جنوبی قدردانی و محمدجعفر عبداللهی به عنوان رئیس کل جدید معرفی شد.

محمدجعفر عبداللهی پیش از این رئیس کل دادگستری استان سمنان بود و رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب شهرستان بیرجند از دیگر سوابق کاری وی است.

 

 

 

 

 

بودجه شهرداری‌های خراسان جنوبی امسال ۲۳۰۰ میلیارد تومان است

 

 

بودجه شهرداری‌های خراسان جنوبی امسال 2300 میلیارد تومان است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه شهرداری با هدف ایجاد درآمد پایدار باید توجه بیشتری به حوزه سرمایه‌گذاری داشته باشند، گفت: بودجه شهرداری‌های استان امسال دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا عباس‌زاده امروز در گردهمایی شهرداران استان که با حضور استاندار برگزار شد، اظهار داشت: شهرداران باید برنامه‌های خود را با هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی انجام دهند تا  نقش آفرینی آنها در مدیریت شهری  بیشتر شود.

وی گفت: مجموع بودجه شهرداری‌های استان در سال گذشته ۵۶۴ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱  نیز ۸۴۰ میلیارد تومان بوده است.  امسال نیز دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که افزایش چشمگیری نسبت به گذشته دارد و تحقق آن هم خیلی خوب بوده است. شهرداری‌ها باید توجه بیشتری به حوزه سرمایه گذاری کنند تا بودجه شهرداری از این محل تامین شود.

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی، خراسان جنوبی از نظر ثبت فرصت‌های سرمایه‌گذاری در کشور رتبه سوم را کسب کرده و ۸۹ فرصت سرمایه گذاری با دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان توسط شهرداری‌های استان شناسایی شده است. ۱۵ طرح از جمله طرح‌های گردشگری و… توسط شهرداری‌ها برای سرمایه‌گذاری آماده شده است.

وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه در سال ۱۴۰۰، تنها دو دستگاه ماشین آلات به شهرداری‌های استان داده شده در سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۹دستگاه و در سال ۱۴۰۲ نیز ۲۲ دستگاه با ۴۴ دستگاه ماشین آلات به شهرداری‌های خراسان جنوبی داده شده است.

به گفته وی از زمان استقرار دولت سیزدهم حدود ۱۵۰ میلیارد تومان به شهرداری‌های استان کمک شده و قول داده شده به شهرداری‌های که ساختمان و نیروی آتش نشانی ندارند امسال در این زمینه کمک شود.

عباس‌زاده با اشاره به  آسفات معابر با قیر رایگان توسط شهرداری‌ها گفت: پیش‌بینی افزایش ۱۸ درصدی سهمیه قیر رایگان  را در سال جاری برای شهرداری‌های استان داریم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوب از انجام آماده سازی ۲۸ سایت نهضت ملی مسکن خراسان جنوبی توسط شهرداری‌ها خبر داد و گفت: ۱۷۸ پروژه با اعتبار بیش از ۸۳۰ میلیارد تومان هفته دولت و دهه فجر توسط شهرداری‌ها به بهره‌برداری رسیده است.

به گفته وی حدود ۶۰ درصد بودجه شهرداری‌های استان از محل کمک‌های دولت تأمین می‌شود.

عباس‌زاده بیان کرد: در فضای عمومی کشور باید ضوابط عفاف و حجاب رعایت شود و متولیان شهرها در این زمینه خیلی می‌توانند تاثیرگذار باشند و شهرداران هم به عنوان عضو موثر شورای عفاف و حجاب باید در این زمینه موثرتر عمل کنند.

به گفته وی امروز شاید برای خدشه دار کردن اجرای طرح نور مسایلی در کشور مطرح شود اما شهرداران با انجام کارهای خلاقانه می‌توانند در این زمینه تاثیرگذار باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: بخش مهمی از اماکن عمومی که باید طرح نور در آنها اجرا شود در اختیار شهرداری‌ها است که با بهره‌گیری از روش‌های مختلف باید اقدامات مورد نظر در آنها انجام شود و شهرداری‌ها هم باید کمال همکاری را در این زمینه داشته باشند.

به گفته وی شهرداری‌ها برای ایجاد فضای مناسب شهری باید نهایت تلاش خود را با هماهنگی ستاد عفاف و حجاب هر شهرستان انجام دهند تا توطئه دشمن در این باره نقش بر آب شود.

عباس‌زاده خاطر نشان کرد: نیروی انتظامی استان وظیفه دارد که با مظاهر  کشف حجاب در اماکن عمومی به طور جدی برخورد کند. شهرداران درخواست‌های خود را برای دریافت تسهیلات از سازمان همیاری شهرداری‌های کشور به ما اعلام کنند تا پیگیری در تهران در این زمینه انجام شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی در ادامه خواستار برگزاری جلسه‌ای با مدیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان برای همکاری در پرداخت تسهیلات به شهرداری‌ها شد.

وی همچنین خواستار برگزاری جشنواره فرهنگی در هر سال با مشارکت شهرداری‌های استان شد.

عباس‌زاده اظهار داشت: قانون شوراها را از ورود به موارد اجرایی شهرداری‌ها منع کرده، لذا گر در جاهای این موارد وجود دارد آنها را به ما منعکس کنید تا از طریق هیئت تطبیق اقدام مورد نظر انجام شود.

به گفته وی گنگره دو هزار شهید استان در سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود که در این راستا چند کارگروه در این تشکیل شده و مسئولیت کارگروه زیرساخت با معاونت عمرانی استانداری است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به ضرورت ساماندهی خیابان‌ها، میادین و اماکن اداری در شهرستان‌ها گفت: حداقل به نام هر شهید یکجا در استان نامگذاری شود.

عباس زاده اظهار داشت: المان‌های یادمان شهدای استان هم باید با همکاری سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ ها اجرا شوند تا همزمان با برگزاری این گنگره از ۳۱ المان در این ارتباط رونمایی شود.

وی یادآور شد که در حوزه زیرساخت در هر شهرستان باید چند پروژه آماده بهره برداری شود تا در زمان برگزاری گنگره دو هزار شهید استان پروژه‌های مورد نظر افتتاح شوند. در سال جاری کارهای بزرگی را که انجام می‌دهید برای جا افتادن موضوع دو هزار شهید استان با این عنوان انجام شود تا به دو هزار شهید استان افتخار کنیم.

بودجه ۱۲ هزار میلیارد ریالی در سال جاری

مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های خراسان جنوبی نیز در این جلسه از بودجه ۱۲ هزار میلیارد ریالی این سازمان در سال جاری خبر داد.

سید محمداسماعیل فاطمی گفت: در دوره جدید علاوه بر اهداف و وظایف کلی، برای سه هدف ایجاد درآمدزایی از طریق فعالیت‌های اقتصادی در سطح استان و کشور، کمک و پشتیبانی به شهرداری‌ها و کمک به توسعه زیر ساخت‌های استان در راستای سیاست‌های دولت مردمی، ایران قوی برنامه‌ریزی شده است.

به گفته وی بودجه  سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری های استان از ۶۰۲ میلیارد ریال سال ۱۴۰۰ به ۹۷۸ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ ارتقاء یافت که سال گذشته با تلاش مضاعف، ۱۰۰ درصد آن محقق شد.

وی با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۲ تحقق بودجه رشد ۱۳۵ درصدی داشته است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ بودجه مصوب این سازمان ۱۲ هزار میلیارد ریال است.

مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های خراسان جنوبی افزود: ۱۳۵ میلیارد ریال مطالبات قطعی شده از دستگاه‌های مختلف بوده که در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۵ درصد آن پرداخت شده است.

وی به برنامه‌ریزی این سازمان برای توسعه بخش‌های املاک، سرمایه‌گذاری و بازرگانی اشاره و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ با افزایش دارایی‌های سازمان از جمله در حوزه املاک، تملک و خرید سرانه دارایی سازمان به میزان کل ۱۹ سال از تأسیس سازمان در خراسان جنوبی افزایش داشته‌ایم و امیدواریم در سال پیش رو، شاهد توسعه بیشتر استان و ورود به پروژه‌های سرمایه‌گذاری کلان با مشارکت شهرداری‌ها باشیم.

 

 

استاندار خراسان جنوبی:شهرداران برای خلق منابع جدید تلاش‌کنند

 

 

استاندار خراسان جنوبی:شهرداران برای خلق منابع جدید تلاش‌کنند

استاندار خراسان جنوبی گفت: شهرداران برای خلق منابع جدید برای شهرداری‌ها باید تلاش کنند تا با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود در این زمینه اقدام شود.

به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، جواد قناعت امروز در اولین گردهمایی شهرداران استان خراسان جنوبی در سال جاری با اشاره به اینکه باید شاهد برطرف شدن موانع موجود بر سر راه شهرداری‌ها باشیم، اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های رسیده تعدادی از شهرداران و  و کارکنان شهرداری‌ها اشراف کامل در زمینه قوانین و دستورالعمل موجود ندارند که باید برطرف شود. شهرداران برای خلق منابع جدید برای شهرداری‌ها باید تلاش کنند تا با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود در این زمینه اقدام شود.

وی تصریح کرد: از طریق کمک‌های تهران، سازمان شهرداری‌ها و ماده پنج می‌توانیم به شهرداری‌ها کمک کنیم، اما با فراهم شده بسترهای لازم باید برای جذب ۶ سرمایه‌گذار اقدام کنید. تعامل شهرداران با دستگاه‌های اجرایی و بالعکس باید افزایش یابد و در هر جلسه گردهمایی شهرداران استان از مدیران دستگاه‌های اجرایی برای حضور در این جلسه‌ها دعوت شود تا از این طریق زمینه برای رفع مشکلات موجود فراهم شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: از آنجا که محوریت کار در هر شهرستان با فرمانداران است و ۹۸ درصد شهرداران هماهنگ با فرماندار هستند اما در سفرهای استانی استاندار به شهرستان‌ها از قبل باید پیشنهادات خود را به حوزه عمرانی استانداری و در شهرستان‌ها به فرمانداران اعلام کنید و در غیر این صورت اقدامی در زمینه موارد مطرح شده در این سفرها انجام نخواهد شد. شهرداران با اعضای شوراهای اسلامی باید تعامل خوبی داشته باشند و از ایجاد مشکلات بین دو طرف باید جلوگیری شود و وحدت و همدلی در شهرستان‌ها بین فرمانداران، شهرداران و ائمه جمعه باید وجود داشته باشد. اختلاف نظر بین شهرداران و اعضای شوراهای اسلامی نباید به سطح مردم کشانده شود و با گفتگو باید این موارد رفع شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: در جلسات شورا باید بحث‌های جدی در زمینه موضوع‌های مطرح شده، انجام شود و بعد از تأیید مصوبات شورا توسط هیئت تطبیق، باید اقدام لارم برای اجرای آنها توسط شهرداران فراهم شود. انقلابی کسی است که دلش برای مردم بسوزد و سطح تعاملات خود را با دیگران افزایش دهد و هر چند از عملکرد شهرداری‌ها رضایت داریم، اما کافی نیست و تلاش بیشتری برای خدمت به مردم انجام شود.

وی با بیان اینکه ۱۰ شهرداری استان رتبه عالی و ۲۱ شهرداری هم رتبه خیلی خوب را کسب کردند، افزود: با این وجود باید شهرداران با بهره‌گیری از خلاقیت خود کارهای جدیدی را برای مدیریت شهری انجام دهند. برای تحقق برنامه شهرداری‌های جهت افرایش بودجه باید نهایت تلاش خود را انجام دهید.

وی تصریح کرد: موافق با تأثیر رضایتمندی مردم از شهرداری‌ها در ارزیابی از آنها هستم و با هماهنگی که انجام می‌شود باید اقدام لازم برای پرداخت مطلبات شهرداری‌ها توسط دستگاه‌های اجرایی انجام شود و از محل تملک دارایی‌ها هم اعتباری باید برای شهرداری‌ها در نظر گرفته شود.

شایان ذکر است که در این جلسه از تعدادی از شهرداران برتر، رئیس سارمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان و مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری تقدیر شد.

 

 

مدیر عامل سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های خراسان جنوبی:

بودجه ۱۲ هزار میلیارد ریالی سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها

بودجه ۱۲ هزار میلیارد ریالی سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها

بیرجند- مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های خراسان جنوبی از بودجه ۱۲ هزار میلیارد ریالی این سازمان در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد اسماعیل فاطمی عصر شنبه در گردهمایی شهرداران خراسان جنوبی گفت: در دوره جدید علاوه بر اهداف و وظایف کلی، برای سه هدف ایجاد درآمدزایی از طریق فعالیت‌های اقتصادی در سطح استان و کشور، کمک و پشتیبانی به شهرداری‌ها و کمک به توسعه زیر ساخت‌های استان در راستای سیاست‌های دولت مردمی، ایران قوی برنامه‌ریزی شده است.

به گفته وی بودجه سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان از ۶۰۲ میلیارد ریال سال ۱۴۰۰ به ۹۷۸ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ ارتقا یافت که سال گذشته با تلاش مضاعف، ۱۰۰ درصد آن محقق شد.

وی با اشاره به این موضوع که از سال ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۲ تحقق بودجه رشد ۱۳۵ درصدی داشته است، خاطر نشان کرد: در سال ۱۴۰۳ بودجه مصوب این سازمان ۱۲ هزار میلیارد ریال است.

مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری هاو دهیاری‌های خراسان جنوبی در ادامه افزود :۱۳۵ میلیارد ریال مطالبات قطعی شده از دستگاه‌های مختلف بوده است که در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۵ درصد آن پرداخت شده است.

وی به برنامه‌ریزی این سازمان برای توسعه بخش‌های املاک، سرمایه‌گذاری و بازرگانی اشاره و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ با افزایش دارایی‌های سازمان از جمله در حوزه املاک، تملک و خرید سرانه دارایی سازمان به میزان کل ۱۹ سال از تأسیس سازمان در خراسان جنوبی افزایش داشته‌ایم و امیدواریم در سال پیش رو، شاهد توسعه بیشتر استان و ورود به پروژه‌های سرمایه گذاری کلان با مشارکت شهرداری‌ها باشیم.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*