متخصص تغذیه عنوان کرد؛
بچه ها را به غذاهای کم نمک عادت دهید/ حداکثر مصرف روزانه نمک
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از والدین درخواست کرد فرزندان خود را از دوران کودکی به غذاهای کم نمک عادت بدهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، فرشته فزونی، با اشاره به مصرف زیاد نمک در کشور و نقش آن به عنوان یکی از عوامل تأثیر گذار در پرفشاری خون و عوارض قلبی عروقی، گفت: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم (یک قاشق چایخوری) و در افراد بالای ۵۰ سال و بیماران قلبی عروقی و کودکان روزانه کمتر از ۳ گرم است.
به گفته وی، این میزان نمک شامل نمکهای پنهان در غذا مانند نان، پنیر، رب گوجه فرنگی و…، نیز میشود که باید مورد توجه قرار گیرد.
فزونی خاطرنشان کرد: اگر مقدار نمک افزوده شده به غذا به تدریج کاهش یابد در مدت چند هفته ذائقه افراد به غذای کم نمک عادت میکند.
وی با اشاره به آغاز سال تحصیلی به والدین توصیه کرد از غذاهای تهیه شده در منزل و تنقلات سالم شامل میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچهای خانگی به عنوان میان وعده کودکان و نوجوانان استفاده کنند و فرزندان خود را از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهند.
راهکاری جالب برای نگهداشتن رطوبت پوست بعد از حمام
متخصص طب سنتی گفت: در طب ایرانی برای نگهداشتن رطوبت پوست علاوه بر تغذیه و کرمها روشهای دیگری وجود دارد.
محبوبه ابریشم، متخصص طب سنتی گفت: در طب ایرانی برای نگهداشتن رطوبت پوست علاوه بر تغذیه و کرمها روشهایی همچون حمام مرتب (حمام رطوبت)، استفاده از روغنهای مخصوص (روغن بادام شیرین و روغن بنفشه) وجود دارد.
ویژگی حمام رطوبت
وی افزود: دمای آب حمام باید معتدل باشد یعنی نه خیلی گرم باشد نه خیلی سرد. هموطنان حدود ١٠ دقیقه باید در آب بمانند.
این متخصص طب سنتی توصیه کرد: هموطنان از روغنهای بادام شیرین و بنفشه پس از استحمام برای نگهداشتن رطوبت پوست استفاده کنند.
گزارش جدید محققان؛
افزایش ۵۰ درصدی مرگ های ناشی از سکته مغزی تا ۲۰۵۰
گزارش جدید پیشبینی میکند تعداد افرادی که در اثر سکته مغزی میمیرند تا سال ۲۰۵۰، ۵۰ درصد افزایش مییابد.
به گزارش مدیکال نیوز، بسیاری از سکتههای مغزی با اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری هستند، اگرچه آلودگی و عوامل استرسزای آب و هوایی میتوانند عاملی در افزایش باشند.
مردم مناطق کم درآمد و متوسط و مناطق کم درآمد در کشورهای پردرآمد بیشتر تحت تأثیر این شرایط قرار خواهند گرفت.
ناتوانیهای جسمی تغییر دهنده شرایط زندگی در کسانی که از سکته جان سالم به در میبرند رایج است.
علاوه بر این، این گزارش خاطرنشان میکند که سکته مغزی در بزرگسالان کمتر از ۵۵ سال به سرعت در حال افزایش است.
به گفته محققان، بسیاری از سکتههای مغزی با تغییرات سبک زندگی قابل پیشگیری هستند، مانند:
• تغذیه سالم
• تحرک بدنی
• اجتناب از سیگار کشیدن
• اجتناب از مصرف الکل
عوامل متعددی در افزایش بروز سکته مغزی نقش دارند که در نقاط مختلف جهان متفاوت است.
در بیشتر موارد، انتخاب نامناسب رژیم غذایی و سبک زندگی، خطر سکته مغزی را در افراد افزایش میدهد.
یکی از مهمترین محرکهای سکته، فشار خون بالا کنترلنشده است. چاقی و دیابت هم از دلایل دیگر هستند.
محققان تاکید میکنند بدتر شدن مسائل محیطی و کیفیت هوا، از جمله آلودگی و عوامل استرس زای آب و هوایی، در افزایش شیوع سکته مغزی نقش دارد.