مشاور سخنگوی دولت:
عزم دولت بر شایسته ترین خدمت ها است
مشاور سخنگوی دولت با اشاره به اینکه عزم دولت بر شایسته ترین خدمت هااست، گفت:در برخی بخشها برای رفع مشکل باید به دولت فرصت دهیم چرا که در گذشته آن بخشها را به مرز نابودی رساندهاند.
به گزارش مهر، فتاح فتاحی عصر سه شنبه در جمع خبرنگاران خراسان جنوبی اظهار کرد: من این گزاره را قبول دارم که مردم خراسان جنوبی نخبه، نخبه پرور، ولایی و اهل ایمان هستند.
مشاور سخنگوی دولت بیان کرد: اما این نکته را قبول ندارم که به خاطر برخی ویژگیهای مثبتشان در حوزه خدمت رسانی دیده نشدهاند.
فتاحی با اشاره به اینکه کم کاریهایی در گذشته در خراسان جنوبی صورت گرفته است، گفت: ولی عزم دولت سیزدهم بر انجام بهترین خدمتها و رفع مشکلات منطقه است.
وی با تأکید بر اینکه مردم خراسان جنوبی شایسته بهترین خدمات هستند، اظهار کرد: با تشکیل دولت سیزدهم بعد از سالها آرزوی جوانان انقلابی مبنی بر ایجاد یک دولت مردمی و انقلابی محقق شد.
مشاور سخنگوی دولت بیان کرد: باید به دولت سیزدهم کمک کنیم تا تأثیر تفکر انقلابی در رشد و پیشرفت کشور و رفع موانع و مشکلات مشخص شود.
فتاحی گفت: البته برای رفع مشکلات در برخی از بخشها باید به دولت فرصت دهیم.
وی اظهار کرد: به عنوان مثال وقتی در دولت قبل تولید خودرو از یک میلیون و ۵۰۰ هزار به ۷۰۰ هزار خودرو در سال کاهش یافت یک دفعه نمیتوان شرایط را در حوزه خودرو تغییر داد.
مشاور سخنگوی دولت بیان کرد: وقتی میگوئیم در برخی بخشها باید به دولت فرصت دهیم به واسطه آن است که در گذشته آن بخشها را به مرز نابودی رساندهاند.
فتاحی ادامه داد: از همه خبرنگاران عزیز درخواست میکنم که در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی روایت اول صحیح را منتقل کنند.
وی اظهار کرد: امروزه کشور ما پرچم اسلام را بلند کرده است و خیلیها میخواهند با استفاده از ابزار رسانه پرچم اسلام را به زمین بزنند.
مشاور سخنگوی دولت گفت: نمیخواهم بگویم رسانههای ما کمبود امکانات ندارند ولی با همین امکانات کم میتوانیم بهترینها را برای کشور و استان خود رقم بزنیم.
مدیرکل دفتر بیمهگری و درآمد سازمان بیمه سلامت:
۱۰ میلیون نفر از سه دهک اول جامعه بیمه رایگان شدند
مدیرکل دفتر بیمهگری و درآمد سازمان بیمه سلامت گفت: براساس برنامه ریزیها و اقدامات انجام شده، اکنون ۱۰ میلیون نفر از سه دهک اول جامعه به صورت رایگان بیمه هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، حنان حاجیمحمودی روز سهشنبه در گفت وگویی اظهار داشت: به همین منظور این افراد دیگر نیازی به مراجعه حضوری برای پیگیری وضعیت بیمه خود را ندارند و سازمان بیمه سلامت به صورت سیستماتیک بیمه این افراد در سه دهک اول را تمدید میکند.
وی ادامه داد: اما دیگر دهکهای جامعه باید با استفاده از کد دستوری #۱۶۶۶* وضعیت پوشش بیمهای خود را پیگیری کنند تا مشخص شود که تحت پوشش چه سازمان یا صندوق بیمهای هستند.
حاجیمحمودی گفت: همچنین دیگر دهکها که اکنون از خدمات بیمهای سازمانها یا صندوقهای بیمهای بهرهمند هستند با استفاده از این کد دستوری از وضعیت برقراری اعتبار بیمهای خود نیز آگاه خواهند شد که بیمه آنها برقرار است یا نه.
وی درباره میزان مبلغ حق بیمه پرداختی از سوی دیگر دهکهای جامعه تصریح کرد: دهک چهار موظف به پرداخت ۱۰ درصد حق بیمه و دهک ۵ و ۶ نیز موظف به پرداخت ۲۵ درصد حق بیمه خود هستند.
مدیرکل دفتر بیمهگری و درآمد سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: اکنون در حال رایزنی برای جذب بیشتر منابع اعتباری از دولت هستیم تا بتوانیم هفت دهک اول را به صورت رایگان بیمه کنیم.
حاجیمحمودی افزود: برای این موضوع باید مصوبه تعرفهها در سال آینده اصلاح شود که امیدواریم در سال ۱۴۰۲ این اتفاق رخ دهد.
وزارت اطلاعات خبر داد:
دستگیری عوامل اصلی ترور شهید مولوی عبدالواحد ریگی
تهران- ایرنا- وزارت اطلاعات در اطلاعیهای اعلام کرد: سه نفر از عوامل اصلی ترور شهید مولوی عبدالواحد ریگی توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) در استان سیستان و بلوچستان، شناسایی و دستگیر شدند.
به گزارش ایرنا، وزارت اطلاعات روز سه شنبه در اطلاعیهای خطاب به ملّت شریف ایران اعلام کرد: به دنبال تلاشهای شبانهروزی و سلسله اقدامات و رصدهای اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) در اداره کل اطلاعات استان سیستان و بلوچستان، سه نفر از عوامل اصلی ترور شهید مولوی عبدالواحد ریگی شناسایی و با همکاری عملیاتی فرماندهی انتظامی آن استان، دستگیر شدند.
وزارت اطلاعات یادآور شد: این عناصر تروریست قصد داشتند پس از ترور آن شهید، از کشور متواری شوند که در تور اطلاعاتی جان برکفان گمنام قرار گرفتند.
اطلاعات تکمیلی متعاقباً اعلام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، مولوی عبدالواحد ریگی امام جمعه اهل سنت مسجد امام حسین(ع) شهرستان خاش از مولویهای شاخص منطقه و استان سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه ۱۷ آذر به شهادت رسید.
زلزله ۵/۴ ریشتری بشرویه خسارت جانی نداشت/ مدارس بشرویه فردا در تمام مقاطع تعطیل است
فرماندار بشرویه گفت: زلزلهای ۵/۴ ریشتری این شهرستان خوشبختانه خسارت جانی نداشته است.
فرماندار بشرویه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: ساعت ۱۷ و ۴۴ دقیقه زلزلهای به بزرگی ۵/۴ ریشتر در بشرویه اتفاق افتاد.
حسن علیزاده اضافه کرد: این زلزله در تمام سطح شهرستان احساس شد و بلافاصله چهار تیم ارزیاب به مناطق مختلف شهرستان برای بررسی موضوع اعزام شدند.
وی افزود: خوشبختانه براساس گزارش اخذ شده از تیمهای ارزیاب این زلزله هیچ خسارت جانی نداشته و تنها دیوارهای چندین خانه ترک و یا شیشهها شکسته است.
فرماندار بشرویه ادامه داد: دقایقی پیش، پس لرزهای به بزرگی ۴ ریشتر نیز رخ داد که خوشبختانه این پس لرزه نیز خسارت جانی به همراه نداشت.
وی با بیان اینکه در تمام روستاها تدابیر لازم برای اسکان اضطراری اندیشیده شده است، خاطرنشان کرد: شورای مدیریت بحران شهرستان بلافاصله تشکیل شده و فردا مدارس تمام مقاطع در شهرستان تعطیل میباشد.
مروری بر پرونده مهمترین پروژه فرهنگی خراسان جنوبی؛
کتابخانه مرکزی خراسان جنوبی چشم انتظار اعتبار ملی
بیرجند – ایرنا – عملیات اجرایی کتابخانه ملی و مرکزی خراسان جنوبی به عنوان یکی از مهمترین نیازهای فرهنگی این استان ۱۲ سال پیش آغاز شد و احداث این پروژه نیاز به تامین اعتبار از محل منابع ملی و حمایت ویژه دولت دارد.
به گزارش ایرنا موضوع احداث کتابخانه مرکزی خراسان جنوبی در بیرجند به سال ۱۳۸۵ برمیگردد، پروژهای که در تمام این مدت به عنوان یکی از نیازهای مهم فرهنگی استان توسط مسوولان، دانشگاهیان و فرهنگیان مورد تقاضا بود.
بعد از گذشت سه سال یعنی اسفند سال ۱۳۸۸ طرح ملی ساخت بزرگترین کتابخانه مرکزی خراسان جنوبی تصویب و یک سال بعد کلنگ اجرای این طرح با حضور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور به زمین زده شد.
علیرغم اینکه زمین کتابخانه مرکزی توسط بنیاد مستضعفان به صورت مشروط واگذار و توسط مسوولان کلنگزنی شده بود اما در نهایت این زمین در اختیار نهاد کتابخانههای عمومی استان قرار نگرفت.
بنابراین در تمام این سالها مشکل نبود زمین در سایه کمبود اعتبار بر این پروژه حیاتی استان خراسان جنوبی چنبره زده بود و کتابخانه در گام نخست یعنی تنها روی کاغذ باقی ماند.
پیگیریها ادامه داشت تا اینکه این پروژه سال ۱۳۹۶ در ردیف پروژههای ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت، در این برهه زمانی رقمی بالغ بر ۴۴۰ میلیون تومان برای بهای زمین کتابخانه نیاز بود که به اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی پرداخت و زمین پروژه به اداره کل کتابخانههای عمومی استان تحویل قطعی شود.
در آن دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فقط ۱۰۰ میلیون تومان از بهای زمین را پرداخت کرد اما به دلیل اختصاص ندادن کل ارزش زمین، باز هم زمین واگذار نشد.
سال گذشته نهاد کتابخانههای عمومی و مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی نشستی در خصوص رفع مشکل تحویل زمین برگزار کردند تا این مشکل یکبار برای همیشه رفع شود چون سازمان ملی زمین و مسکن به ادارات کل راه و شهرسازی این اجازه را داده بود تا در زمینه تامین زمین کتابخانههای عمومی، زمین را بهصورت رایگان یا با اقساط ۲۰ ساله واگذار کنند.
در نهایت با همکاری و حمایت سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی ۴۷۰ میلیون تومان اعتبار توسط نهاد کتابخانههای عمومی استان برای تملک زمین به حساب اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی واریز و زمین تملک شد.
در حال حاضر ۸۴ باب کتابخانه در خراسان جنوبی وجود دارد که ۱۱ باب مشارکتی و مابقی مربوط به نهاد کتابخانههای عمومی است همچنین یکمیلیون و ۱۰۰ هزار نسخه کتاب در مخازن کتابخانههای استان وجود دارد.
برای پیگیری موضوع کتابخانه مرکزی خراسان جنوبی به سراغ مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی رفتیم.
محمود حاجی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با مساعدت اداره کل راه و شهرسازی استان زمین این مجموعه با زیربنای ۱۱ هزار متر مربع سال قبل تامین شد.
وی افزود: ماه اخیر در جلسه انجمن کتابخانههای استان که با حضور استاندار خرسان جنوبی برگزار شد، مقرر شد این پروژه و اعتبار مورد نیاز آن در لیست پیشنهادی مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به استان قرار بگیرد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی اظهار داشت: اجرای این پروژه نیاز به ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار دارد که امیدواریم در سفر رئیس جمهور به استان مصوب شود.
وی تصریح کرد: سالنهای مطالعه خواهران و برادران، نمازخانههای مجزا، مخزن، بخشهای مرجع، نشریات، نسخ خطی، ناشنوایان، روشندلان، کودکان، مرکز اسناد و آرشیو، اتاق علم، پژوهشگران، اینترنت، سالن جلسات، آمفی تئاتر، منابع دیداری و شنیداری و سالنهای مطالعه اختصاصی در این پروژه دیده شده است.
حاجی در ادامه با اشاره به پروژههای دیگر نهاد کتابخانههای عمومی در استان گفت: در حال حاضر ۲۰ باب کتابخانه عمومی در سطح استان در دست احداث است که برای تکمیل نیاز به ۴۰ میلیارد تومان اعتبار دارد.
وی اظهار داشت: از این میزان ۲۵ میلیارد تومان برای ۱۹ کتابخانه در دست اجرا در شهرستانها و ۱۵ میلیارد تومان برای کتابخانه مرکزی قاین برآورد شده است.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی تصریح کرد: در سفر دور دوم رئیس جمهور به خراسان جنوبی لیست این پروژهها و اعتبار مورد نیاز آن در اختیار اعضا هیات دولت قرار خواهد گرفت.
وی عنوان کرد: کتابخانه در دست اجرای قاین اکنون ۵۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در سفر استاندار به این شهرستان نیز ۲ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه اختصاص یافت.
حاجی ادامه داد: عملیات اجرایی کتابخانه عمومی مرکز قاین سال ۸۸ در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۹۵۰ متر مربع آغاز شد و تاکنون برای این پروژه حدود چهار میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
وی کتابخانه مرکزی شهر قاین را بزرگترین پروژه فعلی استان دانست و گفت: احداث کتابخانه مرکزی قاین در سفر اول هیئت دولت نهم به شهرستان قاینات مصوب و در سال ۸۸ زمینی به مساحت چهار هزار متر مربع توسط خیران، شهرداری و شورای اسلامی شهر برای این پروژه تامین شد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای خراسان جنوبی ادامه داد: سال ۸۹ عملیات اجرای این پروژه با زیربنای سه هزار و ۵۰۰ مترمربع آغاز شد و تاکنون به دلیل کمبود اعتبار به ۵۷ درصد پیشرفت رسیده است.
وی اعتبار مورد نیاز این پروژه را ۱۵ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در سفر استاندار به این شهرستان که اخیرا انجام شده ۲ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافت.
حاجی افزود: عملیات اجرایی کتابخانه عمومی مرکز فردوس سال ۹۶ در زمینی به مساحت هزار و ۵۰۰ متر مربع در ۲ طبقه آغاز شد که تاکنون برای این پروژه ۲۸ میلیارد ریال هزینه شده و با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی برای تکمیل به ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی اظهار داشت: عملیات اجرایی کتابخانه عمومی مرکز حاجیآباد زیرکوه نیز سال ۹۶ در زمینی به مساحت ۳۸۵ متر مربع در یک طبقه آغاز شد و اکنون با ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی برای تکمیل نیاز به ۳۵ میلیارد ریال اعتبار دارد.
وی افزود: همچنین بسیاری از پروژههای کتابخانهها از جمله در امیرآباد، آرینشهر، آبیز، حاجیآباد، قهستان و سایر سالهای قبل در استان راکد بودند که بعد از سفر رئیس جمهور به استان اعتبار اخذ و در حال تکمیل یا افتتاح هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم گفت: در دور نخست سفر رئیس جمهور به استان ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای زیرساختهای فرهنگی اختصاص یافت که به زودی ۱۸ میلیارد تومان آن به صورت نقدی تخصیص مییابد.
علی فرخنده افزود: تخصیص مجموع اعتبار مصوب برای زیرساختهای فرهنگی استان سه ساله تعیین شده اما در سال نخست بیش از نیمی از آن به صورت نقدی در اختیار استان قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: این استان در زمینه زیرساختهای فرهنگی جزو استانهای انتهای لیست است و این قصه پر غصه هنرمندان و مجموعه فرهنگی ما را رنج میدهد.
سفر اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی در نوزدهم شهریور پارسال ۱۰۰ نوع مصوبه در پی داشت که از این تعداد ۸۰ مصوبه در زمینه عمرانی و زیرساختی و ۲۰ مصوبه در حوزه اقتصادی، تولیدی و اشتغالزایی بوده است.
بنابر اعلام مسوولان استان مبلغ ۱۱ هزار و ۷۲۵ میلیارد تومان اعتبار در قالب مصوبات سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی برای سه سال (۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲) اختصاص یافته است.
به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، مهدی هنری امروز سه شنبه (۲۲ آذر) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هفتمین نمایشگاه «اقتصاد به توان مردم» با حضور بیش از ۱۱۰ تولید کننده برگزار می شود.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی افزود: در آستانه شب یلدا بزرگترین شب سال بزرگترین نمایشگاه مردمی از تولیدات خرد خانگی بانوان خراسان جنوبی و با هدف حمایت از تولید و اشتغال آفرینی از ۲۲ تا ۲۵ آذر ماه در محل حسینیه جماران بیرجند برپا خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: شرکت کننده های این نمایشگاه اعضای صندوق های قرض الحسنه مردمی بسیج، تشکل مادرانه، مدراس امام حسین (ع) و مدرسه قرآن، عترت و زندگی هستند
هنری با بیان اینکه در حال حاضر ۴۸۹ صندوق قرض الحسنه بسیج در استان فعال است، گفت: بیش از ۳۳ هزار نفر از مردم خراسان جنوبی عضو این صندوق ها هستند.
گفتنی است این نمایشگاه عصرها از ساعت ۱۶ تا ۲۱ آماده پذیرای بازدید کنندگان خواهد بود.