جرایم بیمه شخص ثالث بخشیده شد
وزیر اقتصاد گفت: جرایم تمام وسایل نقلیه موتوری در گذشته تا پایان این ماه بخشیده شده و اگر مردم تا ۳۰ آذر مراجعه کنند، بدون پرداخت هیچ جریمهای میتوانند از بیمه شخص ثالث استفاده کنند.
سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفتوگو با بخش خبری سیما گفت: امروز ۱۳ آذر روز ملی بیمه بود و همه مدیران صنعت بیمه کشور برای هماهنگی برنامه صنعت یکسال آتی بیمه کشور گرد هم آمده بودند.
وی در ادامه با اعلام اینکه همه جرایم بیمه شخص ثالث بخشیده شده است، بیان کرد: امروز با پیشنهاد رییس کل بیمه مرکزی برای بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث موافقت شد و این امکان به صاحبان همه وسایل نقلیه موتوری برای استفاده از این بخشودگی تا پایان آذرماه داده شد.
وی تاکید کرد: طبق ماده ۲۴ قانون بیمه شخص ثالث، اساسا این قانون یک بیمه اجباری برای تمام وسایل نقلیه است که اگر صاحبان وسایل نقلیه وسیله خود را مدتی بیمه نکنند، مشمول جریمه میشوند و بخشودگی این جریمهها سبب ترغیب صاحبان وسایل نقلیه میشود که به بهانه جریمهها بیمه وسایل خود را به تاخیر نیندازند.
خاندوزی همچنین اعلام کرد که، با بخشودگی تمام جریمههای وسایل نقلیه موتوری در گذشته نیز موافقت شده است، بنابراین صاحبان وسایل نقلیه دو هفته فرصت دارند از این بخشودگی استفاده کنند.
وزیر اقتصاد در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا این بخشودگی شامل همه وسایل موتوری از جمله ماشین آلات کشاورزی نیز میشود افزود: در خصوص موتور سیکلت و ماشین آلات کشاورزی از اواسط آبان ماه این امکان فراهم شده بود تا از این فرصت استفاده کنند، اما چون اکثر مردم از وسایل نقلیه شخصی استفاده میکنند، این تا پایان آذر تسری داده شد به همه وسایل نقلیه موتوری زمینی.
وی افزود: برای اینکه مردم بتوانند تا پایان آذرماه از بیمه شخص ثالث استفاده کنند با مراجعه به مراکز بیمه کسی از این بابت که در گذشته بیمه شخص ثالث نداشته اند، بازخواست نمیکند و تاکید میکنم که همه جرایم در گذشته تا پایان این ماه بخشیده شده و اگر مردم تا سی آذر به این مراکز مراجعه کنند، بدون پرداخت هیچ جریمهای میتوانند از بیمه شخص ثالث استفاده کنند.
به دنبال تسهیل واردات خودرو
الزام رعایت استاندارهای روز اروپا برای خودروهای وارداتی برداشته شد
هیات دولت در جهت تسهیل واردات خودرو مصوبهای ارائه کرده است که بر مبنای آن، با پیشنهاد وزارت صمت و تصویب هیأت دولت، خودروهای وارداتی با استاندارد یورو۶ یا یورو ۵EEV از رعایت استاندارد روز اروپا معاف و واردات خودرو تسهیل شد.
به گزارش ایسنا، هیات وزیران با اصلاح آییننامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگیها، الزام خودروهای وارداتی با استاندارد یورو ۶ یا یورو ۵ EEV به رعایت استاندارد روز اروپا، از مفاد این آییننامه را حذف کردند.
اصلاح تبصره ۳ ماده ۴ آییننامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگیها که به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور حذف الزام خودروهای وارداتی با استاندارد یورو ۶ یا یورو ۵ EEV به رعایت استاندارد روز اروپا به هیات وزیران ارائه شده بود، در جلسه روز چهارشنبه هفته گذشته (۹ آذرماه) که به ریاست رئیس جمهور کشور بود، به تصویب رسید.
بر اساس این مصوبه و با توجه به نوع سوخت توزیع شده در جایگاه های سوخت برای خودروهای سواری (یورو ۴) و زمانبر بودن و هزینه بر بودن عرضه سوخت یورو (۶) در جایگاههای سراسر کشور که سبب تحمیل هزینه غیرمنطقی به مشتری و خدمات پس از فروش بدون ایجاد ارزش افزوده شده و همچنین موجب اختلال در فرآیند واردات خودرو خواهد شد، هیات وزیران پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص اصلاح آیین نامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگیها را به تصویب رساند.
صبح امروز این اصلاحیه انجام شده است و به موجب آن، تبصره ۳ ماده ۴ آیین نامه مذکور مبنی بر الزام خودروهای وارداتی با استاندارد یورو ۶ یا یورو ۵ EEV به رعایت استاندارد روز اروپا، از مفاد این آیین نامه حذف شده است.
تسهیل واردات خودرو
گفتنی است: طبق آنچه که وزارت صنعت، معدن و تجارت، امروز (یکشنبه) اعلام کرده، در نشست روز چهارشنبه هفته گذشته، هیات دولت که به ریاست رئیس جمهوری برگزار شد، پیشنهاد اصلاح اصلاحیه ماده (۴) آیین نامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگیها (موضوع ماده ۲ قانون هوای پاک) به تصویب رسیده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت با ارائه پیشنهادی، با توجه به آغاز فرآیند اجرایی واردات خودروهای سواری و الزام واردکنندگان به رعایت سطح آلایندگی یورو که فرآیند واردات خودرو را با اختلال مواجه کرده بود، خواستار حذف تبصره ۳ ماده ) مصوبه اسفند ماه سال ۱۴۰۰ هیات وزیران شد.
در این پیشنهاد آمده بود: ” با توجه به عدم عرضه سوخت مناسب یورو ۶ در جایگاههای سراسر کشور و نیاز به ۱۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای تولید این سوخت، علاوه بر زمانبر بودن اجرای آن در سراسر کشور، عملاً واردات خودروهایی با سطح آلایندگی یورو ۶ سبب تحمیل هزینه غیرمنطقی به مشتری و خدمات پس از فروش بدون ایجاد ارزش افزوده میشود، زیرا سوخت توزیع شده در جایگاههای سوخت کشور غالباً در سطح یورو است؛ لذا ضروری است اجباری شدن سطح آلایندگی یورو ۶، پس از تدارک سوخت مناسب در کشور صورت پذیرد.”
همچنین ذکر شده است که “باتوجه به اینکه استاندارد یورو ۶ در بسیاری از خودروهای سواری وارداتی بر اساس سامانه پاشش سوخت مستقیم (GDI) حاصل شده و ترکیبات آروماتیک موجود در سوخت بسیاری از جایگاههای کشور (که عملاً در سطح ۴ است)، سبب صدمه جدی به سامانه پاشش سوخت میشود، لذا اجباری کردن این سطح از استاندارد، تنها باعث نارضایتی مشتریان این گروه از خودروها بهواسطه از بین رفتن سامانه سوخت رسانی خواهد شد.”
وزارت صمت در بخش دیگر از پیشنهاد خود اعلام کرده است: “نتایج آزمایشهای انجام شده بر روی بررسی سطح آلایندگی خودروهای وارداتی با استاندارد یورو ۶ و سوخت داخلی نشان میدهد که این خودروها با مصرف سوخت داخلی حتی قادر به دریافت تأییدیه الزامات یورو ۵ نخواهند بود، چراکه عملاً کالیبراسیون این خودروها بر اساس محدوده مشخصی از ویژگیهای سوخت انجام شده که در صورت عدم تطابق، سوخت حتی الزامات یورو ۵ قابل دستیابی نخواهد بود.”
در پایان همچنین پیشنهاد شده است: “با توجه به سطح بالای گوگرد در سوخت داخل کشور، کاتالیست خودرو از همان ابتدای عمر از بین رفته و منجر به ناکارآیی محصول در چرخه عمر محصول میشود. بنابراین وضعیت نامناسبتری از منظر آلایندگی حتی نسبت به استانداردهای جاری کشور حاصل میشود.
مجدد تکرار میشود که سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سرعت گرفتن فرآیند واردات خودرو به کشور، از رسیدن برخی مدلها به پشت مرز و آغاز تبلیغات برای آنها خبر داد.
درآمد حاصل از عوارض خروج از کشور ۴ ماه زودتر محقق شده حالا باید دید آیا سهم صنعت گردشگری از این درآمد داده میشود ؟
به گزارش خبرنگار مهر، سازمان امور مالیاتی کشور گزارش آماری ۸ ماهه اول سال ۱۴۰۱ را اعلام کرده است براساس این آمارها یک هزار و چهارصد و سیزده میلیارد تومان برابر با ۱۴,۱۳۳,۸۷۲ میلیون ریال از محل عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور مالیات به دست آمده است.
مطابق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ که مطابق قوانین و رویه هر ساله توسط رئیس جمهور تقدیم رئیس مجلس شد، در خصوص عوارض خروج از کشور، پیشبینی تحقق درآمدی بالغ بر ۱,۵۰۰ میلیارد تومان شده بود. اما حالا به نظر میرسد در ۸ ماه اول سال این تحقق درآمد به نتیجه نزدیک شده درحالی که هنوز چهار ماه تا پایان سال مانده است.
در حال حاضر میزان عوارض خروج از کشور برای مسافران عادی در سفر اول ۴۰۰ سفر دوم ۶۰۰ و سفر سوم ۸۰۰ هزار تومان است این میزان برای مسافران مقاصد زیارتی، تیمهای ملی و مرزنشینها متفاوت است.
از این میزان مالیات حاصل از عوارض خروج از کشور مسافران که اساس ایجاد آن در سالهای جنگ ایران و عراق؛ برای هزینه کرد این مالیات در حوزه صنعت گردشگری بود؛ تنها ۸۰ هزار تومان، سهم صنعت گردشگری عنوان شده بود سهمی که سالهای گذشته به این صنعت داده نشد و اعتراض مسئولان گردشگری را نیز در پی داشت.
پیش از این ابراهیم پورفرج رئیس جامعه تورگردانان کشور گفته بود: پیشنهاد داده بودیم که ۵۰ درصد از این هزینه برای ایجاد زیرساختها به صنعت گردشگری تعلق بگیرد. این پیشنهاد مورد موافقت دولت قرار گرفت و در دولت نهم و دهم یکی دو بار این هزینه را پرداخت کردند اما با تغییر دولت و برنامهها، این طرح فراموش شد. درحالی که اگر چنین بودجهای برای ایجاد زیرساختها در نظر گرفته شود، میتوان با نیمی از آن یعنی معادل ۳۰۰ میلیارد تومان، هر سال حداقل چند هتل ساخت.
اکنون باید دید آیا سازمان برنامه و بودجه سهم گردشگری را از این درآمد هنگفت ناشی از سفر ایرانیها به خارج از کشور را مشخص میکند و آیا وزیر میراث فرهنگی میتواند با نفوذی که در دولت دارد، این هزینه را برای گردشگری خرج کند یا نه.
قالیباف: مجلس آماده اجرای داوطلبانه شفافیت است
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موضوع شفافیت در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دست رسیدگی است، گفت: سیستم مجلس این آمادگی را دارد تا آراء آن دسته از نمایندگانی که داوطلب باشند، به صورت شفاف اعلام شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، مالک شریعتی نیاسر در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: در ایامی که همه ما در دانشگاهها و مساجد جلسات پرسش و پاسخ داریم، یکی از سوالات اصلی مردم از نمایندگان درباره موضوع شفافیت است.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه مجمع فرآیند رسیدگی به شفافیت را طولانی کرده است، تصریح کرد: شما که در مجمع هستید و بعضی از نمایندگان که در جلسات آن حضور دارند، باید سنگ جلوی پای شفافیت را بردارند؛ به خصوص که شما طراح و نخستین امضاکننده این طرح بوده و برای اجرای آن مصر هستید، باید با مجمع صحبت کرده و این پیام شیرین را به مردم بدهید.
دکتر محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر با بیان اینکه در جلسه مجمع درباره موضوع شفافیت بحث و صحبت شد و آن را پیگیری میکنیم، عنوان کرد: با توجه به اینکه مجلس موضوع شفافیت را به تصویب رسانده، آن دسته از نمایندگانی که داوطلب هستند آرایشان اعلام شود، سیستم میتواند این کار را انجام دهد و انفورماتیک آمادگی آن را دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: آنهایی (نمایندگانی) که تمایل داشته باشند، میتوانند منتظر نظر مجمع بمانند. این موضوع درباره بخش مجلس بود و درباره سایر دستگاهها، روال مجمع طی خواهد شد.
۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به جمع یارانه بگیران اضافه شدند
سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه گفت: بنابر آمار از اردبیهشت ماه به بعد، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به جمع یارانه بگیران اضافه شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما خانم حسینی گفت: با توجه به آنکه دهک بندی خانوار توسط وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی انجام شده است؛ بنابراین مسئولان این وزارتخانه در جریان موضوع هستند. افرادی که به دهک اعلامی اعتراض دارند، موضوع را از طریق وزارت تعاون باید پیگیری کنند.
به گفته وی، بنابر آمار از اردیبهشت ماه به بعد همزمان با اصلاح نظام یارانه و بازبینی درخواست، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به جمع یارانه بگیران اضافه شدند.
حسینی می گوید: افرادی که به دهک اعلامی اعتراض دارند، همچنان می توانند از طریق سایت وزارت رفاه درخواست بازبینی و بررسی دهند، چنانچه جز دهک یک تا ۹ قرار گیرند، مشمول یارانه می شوند.
سخنگوی ستادهدفمندی یارانه ها گفت: افرادی که تا قبل از ۱۴۰۱ یارانه آنها حذف شده بود یا انصراف داده بودند، میتوانند از طریق سازمان هدفمندی ثبت نام کنند.
وی گفت: اگر سامانه اعتراض وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای اعتراض افراد قطع است،مسئولان این وزارتخانه باید پاسخگو باشد.
قالیباف: مجلس آماده اجرای داوطلبانه شفافیت است
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موضوع شفافیت در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دست رسیدگی است، گفت: سیستم مجلس این آمادگی را دارد تا آراء آن دسته از نمایندگانی که داوطلب باشند، به صورت شفاف اعلام شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، مالک شریعتی نیاسر در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: در ایامی که همه ما در دانشگاهها و مساجد جلسات پرسش و پاسخ داریم، یکی از سوالات اصلی مردم از نمایندگان درباره موضوع شفافیت است.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه مجمع فرآیند رسیدگی به شفافیت را طولانی کرده است، تصریح کرد: شما که در مجمع هستید و بعضی از نمایندگان که در جلسات آن حضور دارند، باید سنگ جلوی پای شفافیت را بردارند؛ به خصوص که شما طراح و نخستین امضاکننده این طرح بوده و برای اجرای آن مصر هستید، باید با مجمع صحبت کرده و این پیام شیرین را به مردم بدهید.
دکتر محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر با بیان اینکه در جلسه مجمع درباره موضوع شفافیت بحث و صحبت شد و آن را پیگیری میکنیم، عنوان کرد: با توجه به اینکه مجلس موضوع شفافیت را به تصویب رسانده، آن دسته از نمایندگانی که داوطلب هستند آرایشان اعلام شود، سیستم میتواند این کار را انجام دهد و انفورماتیک آمادگی آن را دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: آنهایی (نمایندگانی) که تمایل داشته باشند، میتوانند منتظر نظر مجمع بمانند. این موضوع درباره بخش مجلس بود و درباره سایر دستگاهها، روال مجمع طی خواهد شد.