خرید و فروش ارز فعالیت اقتصادی است/ اطلاعات خریداران در پایگاه اقتصادی خانوار ثبت می‌شود

سخنگوی سازمان هدفمندی در گفت‌وگو با ایرنا:

خرید و فروش ارز فعالیت اقتصادی است/ اطلاعات خریداران در پایگاه اقتصادی خانوار ثبت می‌شود

خرید و فروش ارز فعالیت اقتصادی است/ اطلاعات خریداران در پایگاه اقتصادی خانوار ثبت می‌شود

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفت: خرید و فروش ارز فعالیت اقتصادی است و اطلاعات افراد در این زمینه در پایگاه اقتصادی خانوار ثبت می‌شود و به عنوان شاخصی در دهک‌بندی درآمد خانوار لحاظ می‌شود.

به گزارش ایرنا، هم‌زمان با نوسان نرخ ارز در بازار، تقاضا برای دریافت ۲۰۰۰ یورو یا معادل آن به دلار ارز با کارت ملی و نرخ توافقی افزایش یافت، البته باید توجه داشت که بیشتر این افراد متقاضیان اصلی نیستند و برای بهره‌مندی از سود چند میلیونی این معامله به بازار مراجعه می‌کنند.

برخی افراد سودجو با پرداخت پول به سایرین کارت ملی آنها را گرفته و با آن و به نام آنها ارز خریداری می‌کنند تا در بازار آزاد بفروشند و سود کسب کنند. این موضوع بر میزان تقاضای کاذب در بازار ارز می‌افزاید و در مقابل نامی از خریدار و فروشند ارز واقعی ارز باقی نمی‌ماند. این موضوع واکنش بانک مرکزی و دستگاه قضایی را به دنبال داشت.

بر این اساس معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در پیامکی به افراد اعلام کرد که با توجه به مشاهده مواردی از سوءاستفاده دلالان از کارت ملی افراد برای خرید ارز با هدف سودجویی و تبعات این اقدام غیرقانونی برای دارنده کارت، دقت داشته باشید خرید ارز صرفا برای مصارف شخصی صورت گیرد.

بدیهی است اطلاعات هویتی خریداران برای سازمان هدفمندی یارانه‌ها و سازمان امور مالیاتی ارسال خواهد شد و تبعات عدم رعایت ضوابط مقرر در قانون مبارزه با پولشویی و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر عهده دارنده کارت ملی خواهد بود.

ارسال اطلاعات خریداران ارز به وزارت رفاه برای دهک بندی

«سیده طیبه حسینی» سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱ دهک‌بندی و شناسایی خانوارهای پردرآمد برعهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

وی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با استفاده از بانک اطلاعاتی پایگاه رفاه ایرانیان و شاخص‌های تعیین شده افراد با درآمد بالا را شناسایی کرد و از اردیبهشت ماه دهک‌های پردرآمد حذف شد.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها اظهارداشت: هم اکنون اطلاعات هویتی که معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه مقرر کرده به سازمان هدفمندی یارانه‌ها ارائه و این اطلاعات در پایگاه اقتصادی خانوار سازمان هدفمندی و پایگاه رفاه ایرانیان ثبت می‌شود.

حسینی تصریح کرد: همانطور که تراکنش مالی و ‌درآمد جزو فعالیت اقتصادی است، خرید ارز نیز  نیز در این زمره قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه متولی دهک‌بندی خانوارها وزارت رفاه است، ادامه داد: دهک‌بندی از اردیبهشت ماه و براساس قانون بودجه ۱۴۰۱ انجام شد و چنانچه به طور قانونی این سازمان ملزم باشد مجددا این کار را انجام دهد؛ تکالیف برای این وزارتخانه مقرر و براساس آن انجام خواهد شد.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها بیان کرد: هم اکنون اطلاعات افرادی که ثبت نامی جدید هستند، به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال و آزمون وسع و دهک‌بندی خانوارها انجام می‌شود.

به گفته حسینی، علاوه بر ثبت نامی جدید افرادی که تغییر بُعد خانوار داشته باشند، جزو آزمون وسع قرار می‌گیرند و دهک بندی جدید برای آنها انجام می‌شود.

 

 

تامین و ذخیره حداکثری گندم در کشور

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از تامین و ذخیره حداکثری گندم در کشور خبر داد و گفت: در سال جاری، بیش از ۸۳ هزار میلیارد تومان به حساب گندمکارانی که محصول خود را به مراکز خرید این شرکت تحویل دادند واریز شد.

تامین و ذخیره حداکثری گندم در کشوربه گزارش  شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از تامین و ذخیره حداکثری گندم در کشور خبر داد و گفت: ماده اولیه تولید نان یعنی گندم تا خرداد ماه سال آینده، پاسخگوی مصرف کشور است و این اطمینان‌خاطر از موجودی ذخایر کشور در سال‌های اخیر بی‌نظیر است.

سید سعید راد در هفتمین همایش صنعت آرد ایران، با اعلام این که کشاورزان، آسیابانان و نانوایان، سه ضلع تأمین نان مردم کشورمان را تشکیل می‌دهند که محصول فعالیت آنان، گرمابخش سفره ۸۵ میلیون ایرانی است، بیان کرد: نان، محصولی است که از بیشترین نقش در سفره خانواده‌ها و تغذیه مردم کشورمان برخوردار است و مسئله مهم در این مقطع زمانی، موجودی ذخیره گندم کشور است که به حداکثر میزان ممکن تأمین و ذخیره شده است، ضمن اینکه در مورد سایر کالا‌های اساسی نیز از ذخایر مطمئنی برخورداریم.

وی، رشد دو و نیم برابری قیمت خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۱ را اتفاقی مهم و مؤثر در زنجیره تأمین این محصول اعلام کرد و گفت: در سال جاری، بیش از ۸۳ هزار میلیارد تومان به حساب گندمکارانی که محصول خود را به مراکز خرید این شرکت تحویل دادند واریز شد که یک‌هزار و ۵۸۳ میلیارد تومان نیز از مجموع پرداختی به گندمکاران در ۵ سال گذشته بیشتر است.

راد، تأمین ۸۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی برای خرید گندم در سال جاری را کاری بزرگ قلمداد کرد و افزود: خرید تضمینی گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته، حدود ۶۰ درصد رشد داشته و از کل مقدار خرید تضمینی گندم، ۵۲ درصد آن از ۵ استان خریداری شده و امیدواریم با همت کشاورزان در سال آینده، با افزایش مقدار خرید تضمینی گندم میزان واردات این محصول تا جای ممکن کاهش یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر این که دستورالعمل تسویه‌حساب جبران هزینه آسیابانی کارخانجات آردسازی در سال ۱۴۰۰ برای اجرا به استان‌های سراسر کشور ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: همه تلاشگرانی که در زنجیره گندم، آرد و نان و تأمین سبد غذایی مردم ایران سهم دارند، خداوند را شاکر هستند.

گفتنی است؛ هفتمین همایش صنعت آرد ایران با حضور دست‌اندرکاران حوزه آرد کشور، در محل انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد.

 

 

 

۳ میلیون نفر مشمول یارانه شدند

از مجموع ۵ میلیون و ۹۳۰ هزار نفری که یارانه آن‌ها در اردیبهشت قطع شده بود، ۳ میلیون نفر مجدد مشمول یارانه شدند.

براساس اطلاعات سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها از مجموع ۵ میلیون و ۹۳۰ هزار نفری که یارانه آن‌ها در اردیبهشت قطع شده بود، ۳ میلیون نفر مجدد مشمول یارانه شدند.
همچنین یک میلیون نفر نیز در دهک ۱۰ درآمدی قرار گرفته‌اند و مشمول دریافت یارانه تشخیص داده نشده‌اند.

اذعان جان بولتون به مسلح بودن اغتشاشگران در ایران

مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در حالی که درباره انتخابات امریکا با شبکه بی بی سی فارسی گفتگو می‌کرد‏، از مسلح شدن آشوب طلبان در ایران گفت.

 بولتون در حالی که درباره انتخابات امریکا با شبکه بی بی سی فارسی گفتگو می‌کرد، از مسلح شدن آشوب طلبان در ایران گفت. مجری بی بی سی تلاش کرد مشاور امنیت ملی رئیس جمهور سابق امریکا را متقاعد کند آشوب طلبان مسلح نیستند، ولی بولتون که آشوب طلبان را اپوزیسیون می‌نامید قانع نشد و گفت: این بار آنها با سلاح‌هایی که از پایگاه‌های بسیج سرقت و یا از کردستان عراق به ایران قاچاق کرده اند، مسلح شده اند‎.

 

 

 

پیشنهادهای اندیشکده‌های آمریکایی به بایدن برای تداوم آشوب‌ها در ایران

پیشنهادهای اندیشکده‌های آمریکایی به بایدن برای تداوم آشوب‌ها در ایران

«برای حمایت کامل از جنبش اعتراضی در ایران، کاخ سفید باید روشن کند همه پیشنهادهایش برای کاهش تحریم‌ها از دستور کار خارج است زیرا این کار سبب بهبود شرایط در ایران می‌شود و اعتراض‌ها را تضعیف می‌کند.» این نگاه، بخشی از راهکارهای پیشنهادی اندیشکده‌های آمریکایی به تداوم روند آشوب‌ها در ایران است.

به گزارش ایرنا اعتراض‌های خیابانی اخیر در کشور وارد هفته هشتم شده و می‌توان از آن به عنوان یکی از طولانی‌ترین اعتراض‌ها پس از انقلاب اسلامی نام برد. این اعتراض‌های خیابانی که بسیاری اعتقاد دارند سرویس‌های امنیتی خارجی آن را ایجاد و هدایت می‌کنند، بازتاب بسیاری در رسانه‌ها و پایگاه‌های تحلیلی خارجی داشته است.

رویکرد اوباما و ترامپ به اعتراض‌ها و آشوب‌ها در ایران
یکی از مهمترین نکاتی که در چند روز گذشته رسانه‌ها به آن پرداختند سخنان باراک اوباما رئیس‌جمهوری وقت آمریکا در زمان اعتراض‌ها پس از انتخابات سال ۸۸ بود. در آن زمان انتقادهای زیادی متوجه او بود که چرا به صورت آشکار از اعتراض‌ها حمایت نکرده؛ اوباما به‌تازگی در سخنانی گفته، حمایت آشکار ما از معترضان سبب می‌شد بسیاری از فعالان به عامل غرب بودن متهم شوند و برخی تصور می‌کردند اگر من از کاری که آنها انجام می‌دهند حمایت کنم، به نوعی اعتبار مبارزه خیابانی آنها در ایران تضعیف شود.

البته این مساله فقط به حمایت آشکار آمریکا از اغتشاش‌ها و شعله‌ور کردن اعتراض‌های سال ۸۸ مربوط می‌شود. اطلاعات و اسناد منتشر شده و افراد دستگیرشده پس از این وقایع بیانگر آن است که سرویس‌های امنیتی خارجی به ویژه آمریکا و همچنین وزارت خارجه این کشور نقش بزرگی در ایجاد و شکل‌گیری این اعتراض‌ها داشتند.

دولت اوباما تلاش می‌کرد با تضعیف کشور از راه‌های مختلف که یکی از آنها گسترش اعتراض‌ها بود، دست برتری در مذاکرات با ایران داشته باشداما مساله دیگری که در رفتار اوباما وجود داشت و حتی ترامپ هم آن را تکرار کرد، بهره‌برداری آنها به نفع منافع ملی آمریکا به عنوان دشمن ایران بود. آنها با شعله‌ور کردن اعتراض‌ها که به خسارات مالی سنگین و کشته‌شدن افراد متعددی از دو طرف منجر شد به دنبال بهره‌برداری‌های حزبی و ملی خود بودند. دولت اوباما تلاش می‌کرد با تضعیف کشور از راه‌های مختلف که یکی از آنها گسترش اعتراض‌ها بود، دست برتری در مذاکرات با ایران داشته باشد.

مقام‌های آمریکایی با وجود محکومیت اقدام مقام‌های ایران در برخورد با معترضان، مخفیانه به دنبال توافق احتمالی با جمهوری اسلامی بودند. اوباما، نامه‌ای به رهبری ارسال کرد تا ایشان را متقاعد کند با توافق دیپلماتیک احتمالی با واشنگتن موافقت کنند.

اما این مساله فقط مختص به دموکرات‌ها نبود. با روی کار آمدن دونالد ترامپ جمهوری‌خواه و شروع اعتراض‌های دی‌ماه ۹۶ در مشهد، دولت آمریکا به صورت آشکار از اعتراض‌ها حمایت کرد و پس از چند ماه، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه وقت آمریکا، خواسته ۱۲بندی آمریکا از ایران را منتشر و تاکید کرد تا زمانی که آنها برآورده نشوند، دولت ترامپ به اعمال فشار شدید بر ایران ادامه خواهد داد. اما همه ۱۲ خواسته اعلام شده توسط دولت ترامپ به سیاست راهبردی و خارجی تهران مرتبط بود. هیچ‌یک از آنها به خواسته‌های مطرح شده توسط معترضان و حتی اغتشاشگران مربوط نمی‌شد.

رویکرد اندیشکده‌های آمریکایی برای تداوم اغتشاش‌ها در ایران
اما در اعتراض‌های اخیر تلاش می‌شود بیش از پیش مردم هدف قرار بگیرند. مراکز فکر آمریکایی تلاش می‌کنند مساله برخورد با ایران را از مسائل هسته‌ای به مساله حقوق بشری تغییر دهند و حمایت صریح از اعتراض‌ها در ایران را این بار در مرکز توجه و برنامه‌های خود قرار دهند. این بدان معناست که ایالات متحده تلاش می‌کند از همه ابزارهای عملی برای قرار دادن مردم در مقابل حکومت استفاده کند.

اندیشکده «واشنگتن» به دولت آمریکا توصیه می‌کند کاخ سفید باید همراه با متحدانش برای فعال‌کردن پخش برنامه‌های تلویزیونی برای مخاطبان داخل ایران تلاش بیشتری انجام دهد. آنها معتقدند اهداف سیاست خارجی ایالات متحده در ایران فقط زمانی محقق خواهد شد که حکومت ایران سرنگون شود و جای آن را دولتی بگیرد که خواست آنها را تامین کند.

کارشناسان و مراکز فکری غربی برای تقویت حضور اغتشاشگران در خیابان‌ها به دولت جو بایدن پیشنهادهایی کرده‌اند که در ادامه به بخشی از آنها اشاره شده است:
اندیشکده «هریتیج» در گزارشی نوشته، واشنگتن نباید هیچ کاری انجام دهد که موجب بهبود شرایط در ایران شود. این به معنای کنار گذاشتن همه تلاش‌ها برای احیای توافق هسته‌ای با ایران است که چشم‌اندازی برای دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای ندارد اما وعده می‌دهد ایران به بیش از یک تریلیون دلار دسترسی پیدا کند.

از طرفی دیگر، واشنگتن باید شریک قوی‌تری برای توسعه خاورمیانه انعطاف‌پذیرتر باشد، شریکی که آماده است تا منطقه را از سقوط در هرج‌ومرج پس از فروپاشی جمهوری اسلامی حفظ کند. آمریکا ابزار آماده‌ای در «توافق‌نامه ابراهیم» دارد؛ این توافق بیش از یک چارچوب برای عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیل است.

اندیشکده «شورای آتلانیک» نیز در راستای ارائه پیشنهادهایش به دولت آمریکا برای حمایت از اغتشاش‌ها، بسیار عملیاتی به مساله نگاه می‌کند و بر این اساس تاکید کرده، ایالات متحده باید پایین‌ترین سطح نهاد امنیتی ایران و نیروهای انتظامی را هدف قرار دهد. تغییر رفتار افسران سطح خیابان نیازمند ابزارهایی با کاربرد گسترده‌تر از تحریم‌های خزانه‌داری و استاندارد قانونی پایین‌تر از تحریم‌های جهانی است. باید سلاحی باشد که ایالات متحده بتواند سریع، آسان و مکرر آن را تکرار کند.

اندیشکده دفاع از دموکراسی: برای حمایت کامل از جنبش اعتراضی در ایران، کاخ سفید باید روشن کند که همه پیشنهادهای کاهش تحریم‌ها از دستور کار خارج استدر ادامه این گزارش به درگیری‌های رخ داده میان ماموران انتظامی و اغتشاش‌گران اشاره شده: این درگیری‌ها سبب تولید مقدار قابل توجهی از فیلم‌های ویدئویی در سطح خیابان شده که توسط شهروندخبرنگاران با تلفن‌های هوشمند گرفته شده است. وزارت امور خارجه ایالات متحده یک پلتفرم پیام‌رسانی بزرگ از طریق حساب‌های فیس‌بوک، اینستاگرام و توئیتر دارد. باید این ویدئوها را تقویت کند.
این اندیشکده آمریکایی در ادامه گزارش خود پیشنهاد کرده اغتشاش‌گران با انتشار تصاویر نیروهای انتظامی و امنیتی، اقدام به شناسایی و ایجاد ناامنی برای آنها کنند.

اندیشکده «دفاع از دموکراسی» نیز اعتقاد دارد اولویت سیاست ایالات متحده در برابر جمهوری اسلامی ایران، از برخورد با برنامه هسته‌ای و موشکی باید به مساله حقوق بشر تغییر کند.
کارشناس این مرکز آمریکایی معتقد است برای حمایت کامل از جنبش اعتراضی در ایران، کاخ سفید باید روشن کند که همه پیشنهادهای کاهش تحریم‌ها از دستور کار خارج است زیرا این کار باعث بهبود شرایط در ایران می‌شود و اعتراض‌ها را تضعیف می‌کند.

در گزارش این اندیشکده، به حمایت مالی و ارتباطی آمریکا از اعتراض‌ها نیز اشاره شده و آمده است: سیاست‌های دوجانبه و چندجانبه ایالات متحده که زیربنای استراتژی «حمایت حداکثری» از معترضان ایرانی است، باید شامل حمایت‌های ارتباطی، سیاسی و مالی باشد و در عین حال تحریم‌های بیشتر مقام‌ها ایران و تلاش برای انزوای سیاسی آنها در سازمان‌های بین‌المللی را نیز شامل شود.

اذعان به حملات سایبری برای اختلال و اعتصاب در ایران
با وجود اینکه بسیاری از مقام‌ها و کارشناسان آمریکایی تلاش می‌کنند برنامه‌هایشان را برای حمایت از اغتشاش‌گران به صورت شفاف و مستقیم بیان نکنند اما «بهنام طالب‌لو» نویسنده و کارشناس ایرانی مقیم آمریکا به صراحت می‌گوید دولت بایدن باید به معترضان در تلاش برای حرکت از قدرت خیابانی به قدرت اعتصابی با استفاده از ظرفیت سایبری خود برای ایجاد اختلال در عملکرد عادی صنایع کلیدی کمک کند. اختلال در صنایع کلیدی مانند نفت، گاز، پتروشیمی و بخش‌های مالی می‌تواند اعتصاب عمومی کارگری را در سراسر کشور تسهیل کند.

پیشنهاد کارشناس ایرانی مقیم آمریکا: دولت بایدن باید به معترضان در تلاش برای حرکت از قدرت خیابانی به قدرت اعتصابی با استفاده از ظرفیت سایبری برای ایجاد اختلال در عملکرد عادی صنایع کلیدی کمک کند«سعید قاسم‌نژاد» از دیگر کارشناسان ایرانی مقیم آمریکا نیز به کاخ سفید توصیه می‌کند برای افزایش تولید پایانه‌های استارلینک(اینترنت ماهواره‌ای) در ایران، واشنگتن باید یک «صندوق اینترنت رایگان ایران» با نظارت دولتی و خصوصی ایجاد کند تا از استارلینک برای برنامه خرید ویژه ایران، حمایت مالی کند.
قاسم‌نژاد به فکر تامین مالی این پروژه نیز بوده و پیشنهاد می‌کند ایالات متحده باید این پروژه را به یک استراتژی فشار حداکثری مرتبط کند که در آن واشنگتن اجرای تحریم‌های خود، به‌ویژه تحریم‌های نفتی، محموله‌های مواد غیرقانونی را مصادره کرده، آنها را در بازار بفروشد و از درآمدش برای تامین مالی صندوق اینترنت رایگان ایران استفاده ‌کند.

وی همچنین برای ورود سخت‌افزارهای استارلینک می‌گوید، دولت باید یک تیم ویژه‌ای را ایجاد کند تا اطمینان یابد سخت‌افزارهای لازم وارد ایران شود، چه از طریق قاچاق و چه از راه‌های دیگر، تا فناوری‌هایی مانند استارلینک بتوانند عملیاتی شوند.

 

 

 

موافقت رهبر انقلاب با تقاضای دولت برای برداشت از صندوق توسعه ملی

موافقت رهبر انقلاب با تقاضای دولت برای برداشت از صندوق توسعه ملی

رئیس سازمان برنامه و بودجه از موافقت مقام معظم رهبری با درخواست دولت مبنی بر برداشت ۱۰ درصد از منابع صندوق توسعه ملی خبر داد.

 مسعود میرکاظمی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، گفت: از طرف رئیس جمهور نامه‌ای خدمت مقام معظم رهبری داده شده است و از ایشان اجازه خواستیم که بتوانیم از ۲۰ درصد منابع حاصل از فروش نفت فقط برای دو موضوع تملک و اشتغال استفاده شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: در نامه رئیس جمهور به هیچ عنوان موضوع هزینه‌های جاری مطرح نشده و اجازه‌ای در این زمینه گرفته نشده است.

میرکاظمی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در پاسخ به نامه رئیس جمهور با برداشت ۱۰ درصد از منابع مذکور موافقت کردند. امیدواریم بانک مرکزی زودتر مقدمات این مسئله را فراهم کند تا نسبت به موضوعات تملک و اشتغال اقدامات لازم صورت گیرد.

وی در ادامه جلسه با بیان اینکه سال گذشته در تبصره ۱۴ قانون بودجه رقمی معادل ۳۳۰ هزار میلیارد تومان منابع و مصارف دیده شد که رقمی معادل ۳۲ هزار میلیارد تومان باید برای اشتغال پرداخت می‌شد، افزود: زمانی که بنده سازمان برنامه و بودجه را تحویل گرفتم، ریالی بابت اشتغال پرداخت نشد و با کسری مواجه بودیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: در دولت سیزدهم ۱۹ هزار میلیارد تومان برای اشتغال پرداخت کردیم. زمانی که تبصره ۱۴ در بودجه سال گذشته ۳۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد دارد، به هیچ وجه به ۶۴۰ هزار میلیارد تومان در سال آینده نخواهد رسید. بارها خواهش کردیم که منابع و مصارف را به گونه‌ای در نظر گرفته شود که نهایتاً با ۵ الی ۱۰ درصد خطا تحقق یابد.

میرکاظمی ادامه داد: در حال حاضر ۲۸ هزار میلیارد تومان از محل تبصره ۱۴ یارانه پرداخت می‌کنیم. همین رقم اگر در نظر گرفته شود، می‌توان محاسبه کرد که آیا برای اشتغال می‌توان اقدامی انجام داد یا خیر. البته باید انجام دهیم، اما از محل تبصره ۱۴ کار سختی است.

وی تاکید کرد: امیدواریم طی نیمه دوم سال با توجه به اینکه خدمت رهبر معظم انقلاب نامه‌ای تقدیم شده است و درصد قابل توجهی به صندوق توسعه ملی واریز می‌شود، بتوانیم از این منابع نیز استفاده کنیم، چرا که از فروش ۱۰۰ دلاری نفت فقط ۴۵ دلار آن به دولت بازمی‌گردد.

بلاتر: جام جهانی قطر اشتباه من بود

رئیس سابق فیفا بعد از مدت‌ها لب به سخن گشود و به انتقاد از اعطای میزبانی جام جهانی به کشور قطر پرداخت.

به گزارش ایسنا و به نقل از yalla-sport، جام جهانی ۲۰۲۲ به میزبانی کشور قطر برگزار خواهد شد.

دادن میزبانی به کشور کوچک قطر اعتراض های زیادی را به دنبال داشت و هم اکنون هم در آستانه جام جهانی این اعتراضات ادامه دارد و این بار نوبت به سپ بلاتر رئیس سابق فیفا رسید که به انتقاد از این میزبانی بپردازد.

بلاتر گفت: برگزاری رقابتی بزرگ چون جام جهانی فراتر از قطر است. جام جهانی بزرگ تر از آن است که در کشور کوچکی چون قطر برگزار شود. دادن میزبانی به قطر اشتباه من بود چرا که من رئیس فیفا بودم.

بلاتر از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۵ رئیس فیفا بود. او به  خاطر اتهامات زیادی از جمله سوء مدیریت، خیانت در امانت و تقلب در اوراق مالی از کار برکنار شد البته بعد از ۶ سال تحقیق تبرئه شد.

بلاتر تنها کسی نیست که در آستانه جام جهانی به انتقاد از قطری ها می پردازد و پیش از این هم چهره های سرشناس زیادی دادن میزبانی به این کشور کوچک را اشتباهی بزرگ از سوی فیفا دانسته اند.

 

 

دلیل عدم تحقق ۲۰۰ هزار میلیاردی بودجه چیست؟

در جلسه امروز مجلس، نمایندگان از پرداخت نشدن ۱۳ هزار میلیارد تومان درآمد بخش اشتغال انتقاد کردند، اما رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که ۲۰۰ هزار میلیارد تومان عدم تحقق منابع تبصره ۱۴ به دلیل افزایش منابع از سوی مجلس و با وجود مخالفت‌های صورت گرفته اتفاق افتاده است؛ لذا نمایندگان در این شرایط باید مدارا کنند.

به گزارش ایسنا، در شرایطی که امروز جلسه‌ای در مجلس برای بررسی گزارش مشترک دو کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید درباره عملکرد دستگاه‌ها در خصوص بند الف تبصره ۱۸ قوانین بودجه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ برگزار شده بود، بسیاری از نمایندگان و از جمله رئیس قوه مقننه نسبت به پرداخت نشدن سهم بودجه‌ای اشتغال گلایه داشتند که البته با دفاعیات و استدلال‌های رئیس سازمان برنامه و بودجه همراه شد.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس با بیان اینکه همان اندازه که معیشت برای ما مهم و دارای اولویت است، اشتغال هم اولویت دارد، در این باره گفت: چرا منابع را به اشتغال ندادید. به جای ۳۲ هزار میلیارد تومان حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان پرداخت شد، یعنی ۱۳ هزار میلیارد تومان از درآمد قطعی به بخش اشتغال پرداخت نشده است. حال اینکه باید سازمان برنامه و بودجه این ۱۳ هزار میلیارد تومان را به وزارتخانه‌های مربوطه برای اشتغال پرداخت می‌کرد.

مهرداد گودرزوند چگینی –نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات– نیز در این باره اظهار کرد: آنچه در تبصره ۱۸ وجود دارد اصولاً رفع مشکل بیکاری و کمک به چرخه تولید اقتصادی کشور است که متاسفانه در هفت ماه قبل یک ریال از منابع تحقق یافته تبصره ۱۴ در استان‌ها توزیع نشده است.

نمایندگان دیگری نیز در این جلسه در این باره اظهارنظر کرده و نسبت به عدم تحقق بودجه اشتغال و تولید به دولت و دستگاه‌های متولی آن یعنی سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و امور دارایی انتقاد کردند.

چگونه بدون تغییر قیمت انرژی و افزایش تولید به رقم ۶۴۰ هزار میلیارد درآمد برسیم؟

اما مسعود میرکاظمی –رئیس سازمان برنامه و بودجه– در دفاعیات خود در این جلسه با بیان اینکه «عملکرد تبصره ۱۴ سال قبل حدود ۳۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است که منابع آن از محل فروش گاز داخلی، فرآورده و صادرات  فرآورده است»، اظهار کرد: بر اساس پیشنهادی که دولت ارائه کرد، حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به منابع تبصره ۱۴ سال ۱۴۰۰ اضافه شد؛ اما در مجلس با وجود مخالفت‌های سازمان و دولت عدد به ۶۴۰ هزار میلیارد تومان رسید؛ چطور می‌شود بدون اینکه قیمت انرژی تغییر کند یا تولید را افزایش دهیم، این رقم به ۶۴۰ هزار میلیارد تومان برسد؟ آیا واقعاً چنین پیش بینی تحقق می یابد؟ از روز اول مشخص بود که این منابع قابل وصول نیست. وقتی تبصره ۱۴ در بودجه سال گذشته ۳۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد دارد، به هیچ وجه به ۶۴۰ هزار میلیارد تومان در سال آینده نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: بارها از دوستان خواهش کردیم که منابع و مصارف را به گونه ‌ای ببینند که با پنج الی ۱۰ درصد خطا تحقق یابد.

میرکاظمی با بیان اینکه «تا جایی که وسع ما رسید، کمیته امداد و بهزیستی را مورد حمایت قرار دادیم»، افزود: وقتی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان عدم تحقق داریم، باید مقداری مدارا کرد. از سوی دیگر بارها عزیزانی مثل آقای قالیباف در جلسات مشترک دولت و مجلس موضوع معیشت را مورد تاکید قرار می دادند؛ وقتی مجموعاً تصمیمی گرفته می شود که یارانه مردمی از محل تبصره ۱۴ پرداخت شود، باید جوانب آن نیز در نظر گرفته شود؛ در حال حاضر ۲۸ هزار میلیارد تومان از محل تبصره ۱۴ یارانه پرداخت می کنیم.

این دفاعیات و صحبت‌ها گویا نمایندگان مجلس را قانع نکرد، چرا که حمیدرضا حاجی بابایی –رئیس کمیسیون برنامه و بودجه– تصریح کرد: وقتی از این مسائل صحبت می شود گفته می‌شود که منابع تحقق پیدا نکرده است اما من می‌گویم که منابع تحقق پیدا کرده است و تا پایان آبان ماه پنج میلیارد دلار فرآورده نفتی داریم اما آنچه تحقق یافته و طی امروز و فردا وارد صندوق می‌شود بر اساس گزارش بانک مرکزی چیزی حدود ۱۲۶ هزار میلیارد تومان است. با دلیل  و برهان قاطع می‌گویم که در سال ۱۴۰۱ منابع تبصره ۱۴ بصورت ۱۰۰ درصد تحقق می‌یابد. ما به دولت گفتیم که در تبصره ۱۴ برای یارانه ها ۳۱۳ هزار میلیارد تومان خرج کند اما در این زمینه ۴۸۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که این موجب صفر شدن بودجه اشتغال در منابع عمومی و منابع تبصره ۱۴ شده است که در بودجه مجلس اینگونه نبوده است.

در نهایت این جلسه، قالیباف و دیگر نماینده‌های مجلس نیز در این زمینه با اظهارات میرکاظمی مخالفت کرده و اعلام کردند که دولت باید قانون را اجرایی کند و مشکلی برای این مسئله وجود ندارد. اما باید دید که در این میان فروش نفت و دیگر درآمدهای دولت تا پایان سال می‌تواند منابع و مصارف بودجه امسال را تا حد قابل قبولی تامین کند یا آنکه کسری بودجه مانند سال‌های گذشته و سنوات اخیر نتیجه نهایی گزارش کمیسیون تلفیق خواهد بود.

 

 

 

صعود تیم مردان ایران به نیمه نهایی با شکست آمریکا

تیم ملی والیبال نشسته مردان کشورمان به مرحله نیمه نهایی رقابت‌های قهرمانی جهان راه یافت.

در نخستین دیدار از مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌های والیبال نشسته قهرمانی جهان در بوسنی از ساعت ۱۱:۳۰ امروز (سه‌شنبه – به وقت تهران)، تیم ملی مردان ایران مقابل آمریکا قرار گرفت و به راحتی با نتیجه ۳ بر صفر این حریف را شکست داد تا ضمن کسب پنجمین برد پیاپی در این تورنمنت، مقتدرانه راهی مرحله نیمه نهایی شود.

در این دیدار تیم کشورمان با نتایج ۲۵ بر ۱۸، ۲۵ بر ۱۵ و ۲۵ بر ۱۷ پیروز شد.

 

 

 

لایحه متناسب سازی حقوق کارمندان و بازنشستگان از ماه آینده اجرایی می شود

معاون سرمایه انسانی سازمان اداری استخدامی گفت: از ماه آینده حقوق و مزایای کارکنان و بازنشستگان لشکری و کشوری پرداخت خواهد شد.

 

عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان اداری استخدامی درباره لایحه متناسب سازی حقوق کارمندان وبازنشستگان لشکری و کشور گفت:  با توجه به  ضرورت ترمیم حقوق و مزایای کارکنان نظام اداری و استخدامی که وجود داشت و با توجه به بهبود وضعیت معیشت کارکنان، دولت اقدام به تهیه لایحه به ویژه برای بازنشستگان کرد.

به گفته معاون سرمایه انسانی سازمان اداری استخدامی این لایحه توسط رئیس جمهور ابلاغ شده و از ماه آتی تمامی حقوق  ومزایا پرداخت می شود.

او می گوید:  این لایحه اداری و استخدامی شامل مشمولان هماهنگی نظام  بازنشستگان لشکری و کشوری و اعضای هئیت علمی می شود.

 

 

دبیرکل سواد رسانه‌ای یونسکو در ایران: بیش از نصف اخبار رسانه‌های معاند جعل و بزرگ‌نمایی است

دبیرکل سواد رسانه‌ای یونسکو در ایران گفت: اخبار جعلی تنها در کشور ما صورت نمی‌گیرد و این مسئله رایج است؛ به طوری که ما در دوران انتخابات آمریکا شاهد آن بودیم که به دنبال اخبار جعلی دونالد ترامپ را از شبکه‌های اجتماعی حذف کردند و حق فعالیت به او ندادند.

دبیرکل سواد رسانه‌ای یونسکو در ایران: بیش از نصف اخبار رسانه‌های معاند جعل و بزرگ‌نمایی است

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، معصومه نصیری، مدرس و پژوهشگر سواد رسانه‌ای با حضور در برنامه «سلام تهران»، ضمن اشاره به انتشار بی‌سابقه اخبار جعلی از سوی شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور در ایام اخیر گفت: ما طی ۴۷ روز گذشته با حجم بی‌سابقه‌ای از اطلاعات جعلی و دروغ مواجه شدیم که در جهت مدیریت افکار عمومی پخش شده‌اند. پژوهش‌ها و بررسی‌های انجام شده نشان داده ما طی این دوران در هر ۱۰۰ ثانیه یک خبر دروغ داشتیم.

نصیری ادامه داد: همچنین تحقیقات بر روی پنج شبکه خبری ایرانی زبان خارج مانند ایران اینترنشنال و صدای آمریکا نشان داده‌ از بین ۶۷۸۱۳ محتوای منتشر شده از این شبکه‌ها بیش از ۳۸ هزار مورد از آن‌ها دروغ بوده است. این یعنی بیش از نصف اخبار منتشر شده توسط این شبکه‌ها جعل، بزرگ‌نمایی، تحریف و وارونه‌سازی شده است.

وی افزود: پیش از این اتفاقات و در دوران کرونا ما با حجم گسترده‌ای از اخبار جعلی مواجه شدیم اما این میزان از اطلاعات گمراه کننده بی‌سابقه بود و تاثیرات مخربی داشت.

او اظهار داشت: اخبار جعلی تنها در کشور ما صورت نمی‌گیرد و این مسئله رایج است؛ به طوری که ما در دوران انتخابات آمریکا شاهد آن بودیم که به دنبال اخبار جعلی دونالد ترامپ را از شبکه‌های اجتماعی حذف کردند و حق فعالیت به او ندادند.

مدرس و پژوهشگر سواد رسانه‌ای گفت: مخاطبان باید برای صحت‌سنجی اخباری که امروز در کشور توسط شبکه‌های غیر ایرانی پخش می‌شوند تلاش بیشتری کنند و آن‌ها را مورد بررسی قرار دهند. طی این دوران ما به صورت متعدد تصاویری را مشاهده کردیم که توسط فناوری‌ها دستکاری شده‌اند تا اذهان عمومی را تشویش کنند.

نصیری افزود: به طور کلی خوانش اخبار مانند مصرف شکر برای بدن است؛ همانطور که شکر زیاد موجب ابتدا به دیابت می‌شود، اخبار نیز آسیب جدی به مغز و روان افراد وارد می‌کند. واژه‌ای تحت عنوان سر سازی افکار عمومی وجود دارد که حساسیت افکار عمومی را کاهش می‌دهد تا مخاطب از اخبار منفی دیگر عبور کند و به آن‌ها توجهی نداشته باشد.

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*