مواد لازم
-
- گوشت چرخکرده ۴۰۰ گرم
- برنج نیم دانه ۱ پیمانه
- عدس ½ پیمانه
- ماش ½ پیمانه
- پیاز متوسط ۲ عدد
- شلغم ۵-۶ عدد
- سبزی آش(جعفری،گشنیز-اسفناج-تره-شوید) ۲۵۰ گرم
- آب به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- آبغوره یا آبلیمو برای چاشنی به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول:
یک عدد پیاز را رنده کنید. گوشت چرخکرده، نمک فلفل و زردچوبه را به پیاز رنده شده اضافه کنید. مواد را باهم مخلوط کرده و با دست ورز دهید. پس از اینکه مخلوط گوشت و پیاز به چسبندگی لازم رسید، از مواد گلوله های کوچک به اندازه گردو درست کنید. کوفته ریزه های آش شلغم شما آماده می باشند.
مرحله دوم:
یک عدد پیاز باقی مانده را نگینی خرد کنید. در قابلمه ای که می خواهید آش را درون آن تهیه کنید روی حرارت قرار داده و کمی تفت دهید تا سبک شود. سپس کوفته ریزه های آماده شده از مرحله قبل را درون پیاز داغ اضافه کنید. کوفته ریزه ها را تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کرده و طلایی شود
مرحله سوم:
برای تهیه آش شلغم، از قبل عدس و ماش را جداگانه با مقداری آب قرار داده تا پخته شوند. برنج نیم دانه را نیز از حدود ۳ ساعت قبل بخیسانید. در این مرحله باید برنج را به درون قابلمه بیافزایید و به مقدار لازم آب اضافه کنید. ادویه های لازم را نیز اضافه کنید. حالا مواد را هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.
مرحله چهارم:
شلغم ها را پوست گرفته و به شکل مکعبی خرد کنید. وقتی آب درون قابلمه به جوش آمد، شلغم های خام را به مواد اضافه کنید. نیم ساعت آخر پخت، عدس و ماش پخته شده و سبزی را نیز به مواد آش شلغم اضافه کنید. در آخر برای چاشنی آش شلغم، کمی آبغوره یا آبلیمو بریزید و اجازه دهید همراه آش چند قل ریز بزند تا طعم آن به خورد آش برود. آش شلغم خوشمزه شما آماده می باشد. آش را در ظرف مناسب سرو کرده، روی آن را با پیاز داغ فراوان،نعنا داغ و برش هایی از شلغم تزئین کنید. همچنین می توانید چند عدد از کوفته ریزه ها نیز برای تزئین روی آش قرار دهید.