گزارش/

این غذاها باعث کاهش یادگیری دانش‌آموزان می‌شود

معصومه مهدیانی
این غذاها باعث کاهش یادگیری دانش‌آموزان می‌شود

فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی حذف سلف‌های غذا در برخی مدارس را اتفاق خوبی می‌داند و در این باره می‌گوید: «این اتفاق بسیار خوب است زیرا شرایط جسمی دانش آموزان با یکدیگر بسیار متفاوت بوده و ارائه یک مدل غذا برای همه آنها اصلا درست نبود.»

مدرسه خانه دوم دانش آموزان است. کودکان و نوجوانان ساعات زیادی را در این محیط های آموزشی میگذارنند و نوع تغذیه و انتخاب دسته‌های غذایی برای آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. طبق آمار در زمان آموزش آنلاین و همه گیری ویروس کرونا بسیاری از دانش آموزان به دلیل تحرک کمتر چاقی و افزایش وزن را تجربه کرده‌اند.متخصصان می‌گویند نوع تغذیه در مدرسه در کنترل افزایش وزن کودکان و نوجوانان بسیار با اهمیت است و می‌تواند زمینه‌ساز یادگیری عالی یا برعکس آن بی حالی و بیماری و افزایش آن ها باشد. خبرنگار ایرنا زندگی درباره بهترین دسته‌های مواد غذایی برای دانش آموزان با دکتر احمد درستی فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی گفتگوی پیش رو را انجام داده است که آن را می‌خوانید.

این غذاها باعث کاهش یادگیری دانش‌آموزان می‌شود

تعطیلی سلف مدارس تصمیم درستی بود

دکتر احمدرضا درستی، فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی می‌گوید دانش آموزان شرایط جسمانی مختلفی دارند. نیازهای بدن هر یک با دیگری متفاوت است و این درست نیست که در مدت یک سال تحصیلی یک برنامه غذایی برای همه در نظر گرفته شود. اینکه در سال تحصیلی جاری برخی از مدارس تصمیم گرفته‌اند تا سلف غذای دانش آموزان را جمع کنند اتفاق اصلا بدی نیست بلکه برعکس بسیار هم اتفاق خوبی است زیرا افراد برحسب شرایط جسمی نیازهای غذایی متفاوتی دارند و این می تواند به تنوع در مصرف دسته‌های غذایی کمک کند.

این متخصص تغذیه می‌گوید برنامه غذایی باید در مسیر درست و ایجاد سلامتی و بالابردن سطح یادگیری در دانش‌آموزان باشد: «یک دانش‌آموز چاق و دیگری لاغر است و یا دانش آموزی کوتاه قد و دیگری بسیار قد بلند است. همه این افراد دستور غذایی متفاوتی را باید رعایت کنند تا نیازهای بدنشان تامین شود. برای همین است که می‌گوییم بهتر است به جای ارائه غذا در مدارس والدین غذای مورد نیاز فرزندانشان را تهیه کنند. این غذاها باید طوری انتخاب شوند که یادگیری در دانش آموزان را بالا ببرند. بسیاری از غذاها مخرب یادگیری هستند. تمرکز را از بین می‌برند و موجب بدحالی یا بی حالی دانش آموزان می‌شوند. پس باید در انتخاب نوع غذایی که در مدرسه مصرف می‌شود هوشمندانه عمل کنیم.»

این غذاها باعث کاهش یادگیری دانش‌آموزان می‌شود

تامین نیازهای بدن دانش‌آموز در اولویت قرار بگیرد

این فوق تخصص تغذیه درباره تامین نیازهای غذایی دانش آموزان نظر متخصصان را مهم ارزیابی می‌کند: «اگر والدین اصول تهیه غذای سالم برای دانش آموزان را بدانند، می‌توانند در ساعاتی که فرزندشان در مدرسه است تمام نیازهای او را برطرف کنند. برای تامین غذای مورد نیاز دانش‌آموزان باید ابتدا به بحث ایمنی غذا و سپس تامین نیازهای بدن توجه کنند. موضوع این است که بسیاری از والدین این تصور را دارند که هر چه دانش‌آموزان تغذیه سنگین‌تر و بیشتری داشته باشند و از مواد پرحجم و پر کالری بیشتر استفاده کنند وضعیت سلامت بهتری خواهند داشت. در حالی که این نوع غذاها نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه زمینه ساز بیماری های مزمن دیگر می‌شود. پس بنابراین لازم است که در سال حداقل یک بار به متخصص تغذیه مراجعه شود تا با توجه به شرایط کودک و نوجوان رژیم غذایی سالم برای آن ها در نظر گرفته شود. تامین نیازهای غذایی متناسب با هر دانش‌آموز مهم است و تشخیص درست در این زمینه با مراجعه به متخصص تغذیه امکان پذیر می شود.»

اهمیت شرایط نگهداری غذا در مدرسه دکتر درستی شرایط مدرسه ها را در نوع غذایی که باید والدین برای دانش آموزان آماده کنند بسیار مهم می‌داند و می‌گوید: «اگر مدرسه‌ای مجهز به یخچال و سرویس گرم کننده غذا باشد شما می‌توانید هر نوع برنج و خورشتی را برای دانش‌آموزان آماده کنید اما بهتر است به جای برنج سفید از برنج قهوه ای استفاده کنید و همچنین از تهیه خورش های بسیار چرب هم پرهیز کنید. اما اگر مدرسه ای این امکانات را ندارد باید از تهیه ساندویچ مرغ هم برای کودکتان اجتناب کنید زیرا هنوز هوا گرم است و مرغ به راحتی در هوای بیرون فاسد و خراب می شود. از همین رو بهتر است از ساندویچ های سبک که مواد فاسد شدنی ندارند استفاده کنید.»

این غذاها باعث کاهش یادگیری دانش‌آموزان می‌شود

غذاهایی موجب خستگی در کلاس درس می‌شود

این فوق تخصص تغدیه با اشاره به عوارض دادن غذاهای سنگین برای وعده ناهار به دانش آموزان ادامه می‌دهد: «در هیچ کجای دنیا وعده ناهار را برای دانش آموزان سنگین در نظر نمی‌گیرند زیرا بیش از حد غذا خوردن در وعده ناهار موجب می‌شود تا خون در بدن جمع شود و به سمت دستگاه گوارش برود. همین موضوع موجب خواب آلودگی و خستگی دانش آموزان در کلاس می‌شود.»

این غذاها باعث کاهش یادگیری دانش‌آموزان می‌شود

مصرف بی رویه ویتامین، ممنوع!

دکتر درستی توجه به میان‌وعده دانش‌آموزان را بسیار مهم می‌داند و در این باره می‌گوید: «والدین به هیچ عنوان از میان وعده‌ها غافل نشوند. بهترین گزینه برای میان وعده میوه‌ها هستند. سیب، هویج، ساقه کرفس، خیار و … و شیر و کیک خانگی می‌توانند یک میان وعده فوق‌العاده باشند. مغزی جات مانند بادام هم برای این گروه های سنی بسیار مفید و پرخاصیت است. اینکه بگوییم دانش آموزان از دستور غذایی خاصی استفاده کنند، اصلا درست نیست. همین که تمام مواد غذایی را به اندازه و درست مصرف کنند کافی است و موجب می شود تا بدن مقاومی داشته باشند. علاوه بر این اصلا توصیه نمی‌کنیم که والدین فرزندانشان را مدام به مصرف ویتامین های cو d مجبور کنند زیرا مصرف زیاد این ویتامین ها عوارضی بدتری دارد و در زمان شیوع بیماری کرونا و افزایش مصرف این ویتامین ها شاهد عوارض آن در کودکان بودیم. بنابراین تامین این ویتامین‌ها با میوه‌ها و سبزیجات و لبنیات سالم و تازه بهتر است و شرایط رشدی مناسبی را برای دانش آموزان ایجاد می‌کند.

 

 

دوسال گذشته کم آب ترین سال ها

دوسال گذشته کم آب ترین سال ها/ کاهش ۲۶ درصدی بارندگی در تهران

سخنگوی صنعت آب گفت: در دو سال آبی شرایط کم آبی را دنبال کردیم؛ رودخانه‌ها کاهش قابل توجهی حجم اب را داشتند و کم آبترین سال‌های آبی را داشتیم.

به گزارش خبرنگار مهر سخنگوی صنعت آب در نشست خبری صنعت آب کشور گفت: در دو سال آبی گذشته شرایط کم آبی را دنبال کردیم به طوری که رودخانه‌های آبی کاهش قابل توجهی داشتند و کم آبترین سال‌های آبی را داشتیم.

وی افزود: با این حال استان‌هایی بودند که بالای ۳۰ درصد کاهش بارندگی داشتند که شامل استان‌های ایلام، کرمانشاه، سمنان، همدان، زنجان و خوزستان بودند.

این مقام مسئول با اشاره به میزان بارندگی در تهران گفت: پایتخت نیز کاهش ۲۶ درصدی بارندگی را داشت و تنها سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان بارندگی مثبت داشتند.

وی افزود: سال آبی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ کم‌آب‌ترین سال نیم قرن اخیر بود و سال آبی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در بین ۵۳ سال اخیر، رتبه ۴۴ را از نظر میزان بارش‌ها داشت و جزو ۲۰ درصد سالهای کم‌آب نیم‌قرن اخیر کشور بود.

قاسم زاده ادامه داد: در فصولی که کشاورزی فعال است، امید داریم که بارندگی‌ها بخشی از نیاز آبی را تأمین کند، اما در بهار امسال ۵۰ درصد بارش‌ها نسبت به سال‌های نرمال کمتر بود و این کاهش بارش‌ها، ذخایر سدها را نیز تحت تأثیر قرار داد.

فیروز قاسم زاده، سخنگوی صنعت آب گفت: در سال آبی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ میزان آب ورودی به مخازن سدها ۳۰.۷ میلیارد مترمکعب بود که این مقدار، نسبت به میزان ورودی آب به سدها در سال‌های نرمال، بیش از ۳۰ درصد کاهش داشت.

وی افزود: در پایان شهریورماه و شروع سال آبی جدید، میزان پرشدگی مخازن سدها ۳۹ درصد بوده و هم‌اکنون حدود ۱۹ میلیارد مترمکعب آب در مخازن سدها ذخیره شده است.

قاسم‌زاده با اشاره به پیش‌بینی سازمان هواشناسی در خصوص پاییز کم‌بارش و خشک، گفت: متأسفانه پاییز مناسبی را از نظر بارش‌ها در پیش نداریم و باید برای تمامی مصارف آب، برنامه‌ریزی داشته باشیم؛ همینطور از مردم می‌خواهیم که نسبت به اصول مدیریت مصرف بهینه آب، توجه لازم را داشته باشند.

وی ادامه داد: بارش‌های سال آبی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ کاهشی ۱۸ درصدی نسبت به سال‌های نرمال داشته، با این وجود، با حداقل تنش، سال آبی را پشت سر گذاشتیم.

سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه “وضعیت آب شرب همدان پایدار شده”، گفت: مردم شریف همدان، ۴۰ روز گذشته با سختی در تأمین آب مواجه بودند اما با صبوری این مردم، وزارت نیرو فرصت پیدا کرد تا طرح‌های جایگزین و طرح‌های تعطیل مانده آبرسانی به این شهر را تکمیل و اجرایی کرده و اکنون شاهد پایداری آب در این شهر برای بلندمدت هستیم.

وی افزود: همچنین با اجرای طرح غدیر، در خوزستان تا افق ۱۴۲۵ هیچ مشکلی در زمینه کمیت و کیفیت آب نخواهیم داشت.

قاسم‌زاده با بیان اینکه “یک‌سال کم‌آب را تمام کردیم و وارد یک‌سال کم‌آب دیگر شدیم”، گفت: سندی در خصوص اداره بخش آب کشور بر اساس ۹ حوضه آبریز در حال آماده‌سازی است که بعد از تصویب در شورای عالی آب این سند برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

وی ادامه داد: در بخش دیپلماسی آب، در تمامی سفرهای خارجه به کشورهای همسایه، موضوع آب یکی از محورهای گفتگو بوده و در زمینه افغانستان، طرف افغان به ما قول داده که در سریع‌ترین زمان، نسبت به اصلاح زیراختی و سازه‌ای اقدام کند تا آبی که قرار است به سمت ایران بیاید، در محل سد کمال‌خان منحرف نشود.

سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: مجموع آبی که از افغانستان در هیرمند وارد ایران شد در سال آبی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ بالغ بر ۲۷ تا ۲۸ میلیون مترمکعب بود و در این سال، افغانستان به معاهده فی‌مابین پایبند نبوده است.

وی افزود: همچنین در بخش ترکیه، توافق شد تا کمیته مشترکی بین دو کشور ایران و ترکیه تشکیل شود تا مسائل آبی مشترک در این کمیته بحث و بررسی شود و جلسه‌ای نیز در آبان ماه برگزار خواهد شد.

قاسم‌زاده از شناسایی ۷۴۰۰ نقطه حادثه‌خیز در رودخانه‌های کشور خبر داد و گفت: این نقاط که در راستای کاهش خطرات سیلاب شناسایی شده‌اند به دستگاه‌های مختلف اعلام شده‌اند تا نسبت به اصلاح سازه‌ها و رفع این نقاط حادثه‌خیر اقدام شود و در این زمینه تأکید می‌کنیم که نسبت به اصلاح این نقاط، باید سریع‌تر اقدام شود.

سخنگوی صنعت آب در خصوص جلسه‌ای که قرار بود امروز در وزارت جهادکشاورزی با موضوع رونمایی از الگوی کشت در شرایط کم‌آبی برگزار شود، گفت: این جلسه به درخواست وزارت نیرو به بعد موکول شد تا وزارت نیرو الگوی کشت اعلامی را بررسی کند و در صورتی که مورد توافق بود، این جلسه در آینده برگزار شود.

وی افزود: برای اعلام وضعیت کشت پاییزه، باید جلسات مربوط به بررسی وضعیت منابع آبی برگزار شود و بخشی از تصمیمات در پایان مهرماه و بخشی دیگر تا ۱۵ آبان‌ماه اتخاذ و اعلام خواهد شد.

قاسم‌زاده در خصوص آخرین وضعیت دریاچه ارومیه گفت: درحال حاضر تراز اب دریاچه ۱۲۷۰.۱ متر است، وسعت آب دریاچه ۷۸۰ کیلومتر مربع و حجم آب آن، یک میلیارد مترمکعب است.

وی ادامه داد: هنوز این مقدار با کمترین مقدار آب دریاچه که در سال ۱۳۹۴ ثبت شده بود، فاصله دارد اما شرایط دریاچه ارومیه بحرانی است و با توجه به پیش‌بینی کاهش بارش‌ها، این بحران تشدید خواهد شد.

سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: تونل انتقال آبی که برای انتقال آب به دریاچه ارومیه بهره‌برداری شده بود اما دچار ریزش بود، در حال رسیدگی و اصلاح است و تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.

قاسم‌زاده با بیان اینکه “کشورهایی چون تونس، لیبی، عربستان و استرالیا سابقه سال‌ها برداشت از منابع آب ژرف دارند”، گفت: در ایران بحث کمیت و کیفیت آب ژرف، توسط وزارت نیرو در حال مطالعه و بررسی است.

سخنگوی صنعت آب با تأکید بر اینکه “هیچ شهری در حال حاضر در کشور تنش آبی ندارد”، خاطرنشان کرد: ایران یکی از بهداشتی‌ترین آب‌های جهان را دارد که به عنوان آب شرب در شبکه توزیع می‌شود.

وی افزود: علاوه بر وزارت نیرو و آزمایشگاه‌هایی که این وزارتخانه برای سنجش کیفیت آب توزیعی دارد، سازمان استاندارد و وزارت بهداشت نیز دو نهادی هستند که روی کیفیت آب شرب توزیعی کشور نظارت دارند.

 

 

 

 

 

یکصد زن خبرساز در پنج سال اخیر/ ۲۸ درصد، به‌خاطر مسائل جنسیتی

ده‌ها زن طی سال‌های اخیر نامشان در رسانه‌ها به خصوص شبکه‌های اجتماعی پرتکرار شد و به خاطر مسائل گوناگون در کانون توجه قرار گرفتند؛ مسائلی که بیش از همه جنسیتی بوده است تا فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و حتی سیاسی.

به گزارش ایرنا، اعتراضاتی که از روزهای پایانی شهریور امسال با جان باختن «مهسا امینی» کلید خورد باعث شد تا این تحولات از منظری جنسیتی و به طور مشخص زنانه مورد توجه بسیاری از عوام و خواص قرار گیرد. در این میان، این گزاره مطرح شده که زنان به صورت ساختاری با تنگناها و مصائب گوناگون مواجهند و موضوعاتی مانند حجاب و گشت ارشاد و … ناشی از این تنگناهای ساختاری است که علاوه بر تاریخ و فرهنگ، ریشه در نحوه سیاست‌ورزی دارد. از این منظر ساختارهای موجود منجر به بازتولید مسائلی می‌شود که با جنسیت زنان ارتباط دارد؛ به عبارتی زنان نوعاً به خاطر جنسیتشان با تنگناها و موانعی روبرو می‌شوند که برای مردان موضوعیت ندارد.

چنین گزاره‌ای به طور عمده در رسانه‌ها شکل‌بندی شده و انتشار می‌یابد به خصوص در فضای مجازی و رسانه‌های نسل نو که از طریق شبکه‌های اجتماعی با مخاطبانشان سخن می‌گویند. این در حالی است که به‌رغم چالش‌ها و موانع بسیاری که زنان ایران همواره در مسیر به فعلیت رساندن ظرفیت‌های بالقوه خود و تحقق عدالت جنسیتی با آنها مواجه بوده‌اند،‌ اما در بازنمایی تصویری واقعی از جامعه به راحتی می‌توان رشد چشمگیر و غیرقابل انکار زنان و تاثیر آن بر توسعه همه جانبه کشور را روئیت کرد.

به اعتقاد علمای اجتماعی چهره رسانه‌ای زنان ایرانی فاصله زیادی با هویت منحصر به فرد آنان و جایگاهی که احراز کرده‌اند،‌ دارد. این تفاوت نه تنها در فضای مجازی و رسانه‌های غیررسمی بلکه متاسفانه در رسانه ملی کشور نیز قابل ملاحظه است. به طوری که به ندرت الگویی ملموس و باورپذیر از زن آگاه،‌ توانمند و موفق در چنین فضاهایی مشاهده می‌­شود و در نتیجه عرصه برای ارائه تصاویری غیرواقعی و اغراق آمیز از زنان ایران به مثابه موجودی ضعیف،‌ خودباخته و درگیر ابتذال مهیا می‌شود.

بدیهی است تصاویر قطبی­‌سازی شده در رسانه‌ها که محصول چنین رویکردی است تنها به بخش­‌هایی از طیف طبقه‌بندی اجتماعی زنان تعلق دارند و سایر بخش‌ها نادیده گرفته شده‌اند.

برای اثبات این فرضیه، دفتر پژوهش ایرنا باهدف بررسی رویکرد رسانه‌ها در انعکاس اخبار و تحولات مربوط به زنان در یک بازه پنج ساله (از سال ۱۳۹۶ تاکنون) یکصد زن خبرساز رسانه‌ها را تحلیل و داده‌نمایی کرده است.

در این بررسی، گاه برخی زنان بیش از یک بار خبرساز شده‌اند مانند «کتایون ریاحی» که یک بار در جریان اعتراضات اخیر و یک بار هم به دلیل ادعای مواجهه با تعرض جنسی نگاه‌ها را به خود دوخت. شماری هم مانند «ندا آقاسلطان» هر چند بیرون از بازه زمانی مورد بررسی قرار داشته‌اند، اما سالگرد کشته‌شدنش باعث شده طی پنج سال اخیر در شبکه‌های اجتماعی باز هم مورد توجه قرار گیرد.
بررسی موارد خبرسازی زنان طی پنج سال گذشته به ما می‌گوید، ۲۷ درصد به خاطر مسائل سیاسی نامشان مطرح شده است؛ از درگذشت «اعظم طالقانی» و خبرسازی «زینب سلیمانی» بعد از شهادت پدرش، تا دستگیری «نازنین زاغری» شهروند دوتابعیتی، «سپیده قلیان» در جریان اعتراضات هفت‌تپه. ۲۰ درصد در ارتباط با مسائل و آسیب‌های اجتماعی و انواع فعالیت در فضای مجازی و … از «هدی رستمی» اینفلوئنسر گردشگری، «سحر تبر»، «سحر قریشی» تا مرگ «آزاده نامداری»، «زهره فکور صبور». ۷ درصد حوزه فرهنگی از «زهرا امیرابراهیمی» جشنواره کن تا «ژاله صامتی» عصر جدید. ۱۱ درصد به خاطر موفقیت‌های ورزشی و درخشیدن در میادین بین‌المللی و تنها ۲ درصد در ارتباط با مسائل علمی و پژوهشی مانند «مریم میرزاخانی».

نکته جالب توجه این‌که کمتر زنی توانسته طی ۵ سال اخیر در حوزه اقتصادی و شاخه‌هایی مانند تجارت، کارآفرینی و … اسم و رسمی برای خود پیدا کند و کسانی‌هم که در ارتباط با مسائل اقتصادی نامشان در رسانه‌ها مطرح شده مانند «مرجان شیخ‌الاسلام»، «شبنم نعمت‌زاده» و … به خاطر اتهاماتی چون اختلال در نظام اقتصادی و ویژه‌خواری نامشان در زمره ۵ درصدی قرار می‌گیرد که به واسطه مسائل حقوقی، قضایی و قانونی خبرساز شدند.

بیشترین میزان خبرسازی یعنی ۲۸ درصد مربوط به مسائل جنسیتی زنان بوده است، یعنی یک درصد بیش از حوزه سیاسی و این در حالی است که برخی زنانی که نامشان در دسته سیاسی قرار گرفته در ارتباط با موضوعات جنسیتی، حقوق زنان و … نیز خبرسازی داشته‌اند، اما وزن سیاسی اقداماتشان سنگین‌تر بوده است. از میان این ۲۸ درصد اگر همه زنانی را که از منظر جنسیتی مورد توجه قرار گرفته‌اند، مورد بررسی و دسته‌بندی قرار دهیم، حدود ۳.۵۷ درصد در ارتباط با گشت ارشاد، ۱۰.۷۲ درصد اعتراض به حجاب از منظر مدنی و سبک زندگی، ۴۶.۴۳ درصد اعتراض به حجاب از جنبه سیاسی، ۱۷.۸۶ درصد ادعاهای مربوط به تعرضات جنسی و جنبش موسوم به «می تو»، ۱۰.۷۱ درصد قتل‌های ناموسی، ۳.۵۷ درصد حقوق زنان و ۷.۱۴ درصد حمایت از حجاب خبرساز بوده‌اند.

نگاهی به این آمار و ارقام می‌تواند چنین نتیجه‌ای را به دست دهد که نحوه انعکاس مسائل زنان نیز دست کم طی ۵ سال گذشته در رسانه‌های نوین بر مبنای وزن کنشگری جنسیتی آنان و سپس رفتار سیاسی بوده و کمتر ابعاد اجتماعی و فرهنگی مورد توجه قرار گرفته و از منظر اقتصادی، علمی و … به طور کلی زنان مکتوم مانده‌اند.

وزارت صمت: فرآیند واردات خودرو آغاز شده است

وزارت صمت: فرآیند واردات خودرو آغاز شده است

تهران- ایرنا- وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: اکنون بررسی درخواست واردکنندگان خودرو در حال انجام است و مطابق با آیین‌نامه واردات و دستورالعمل اجرایی آیین‌نامه، فرایند واردات خودرو آغاز شده است.

به گزارش ایرنا، وزارت صنعت، معدن و تجارت در واکنش به انتشار مطلب یکی از روزنامه‌ها با عنوان «واردات خودرو امسال منتفی است»، توضیحاتی ارائه داد.

بر اساس توضیحات مرکز ارتباطات وزارت صمت، پس از اینکه آیین‌نامه اولیه در هیات وزیران به تصویب رسید، تدوین دستورالعمل اجرایی در دفتر تخصصی خودرویی این وزارتخانه آغاز شد. در کارگروه‌های تخصصی با حضور واردکنندگان، تولیدکنندگان خودرو، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی کار تدوین دستورالعمل انجام شده و هم‌زمان از شرکت‌هایی که برنامه واردات را در دستور کار خود داشتند، درخواست شد تا برنامه‌های خود را به دفتر خودرویی وزارت صمت ارسال کنند.

پس از دریافت، درخواست آنها مورد بررسی قرار گرفت و در حال حاضر مطابق با آیین‌نامه واردات و دستورالعمل اجرایی آیین‌نامه فرایند واردات آغاز شده است.

طبق دستورالعمل آیین‌نامه واردات خودرو، بحث سود بازرگانی بر اساس کتاب قوانین صادرات و واردات و سود بازرگانی مطابق با آن چیزی که تا امروز وجود بوده، در نظر گرفته می‌شود و سود شرکت به صورت یک سود متعارف خواهد بود، اما با توجه به اینکه بازار در بخش خودرویی یک بازار نامشخص است موضوع میزان تقاضا و قیمت هم در نظر گرفته می‌شود و خودروهایی که وارد می‌شوند در بورس کالا عرضه خواهند شد و مابه‌التفاوت قیمت پایه، به همراه سود بازرگانی و سود متعارف شرکت با قیمتی که در بورس به فروش خواهد رفت به‌عنوان سود قطعی توسط دولت برداشت می‌شود. به این صورت که خودرو در بورس به فروش می‌رسد و سازمان بورس قیمت محصول را بر اساس قیمت فوق و هزینه‌های حمل و نقل که سیف می‌شود با سود بازرگانی دولت و حقوق گمرکی و همچنین سود شرکت، پرداخت می‌کند در نهایت سازمان بورس به دولت تحت عنوان سود بازرگانی قطعی پرداخت می‌کند.

بر این اساس هم محصولات خودرویی به دست مردم می‌رسد، هم واسطه‌گری کاهش پیدا می‌کند و سود بازرگانی در بخش‌های مربوط به فناوری‌های خودرویی هزینه خواهد شد. علاوه بر آن با توجه به اینکه بازار خودرو ملتهب است، مجبور هستیم که خودرو را در بورس به فروش برسانیم.

در واقع سازمان‌ها و بخش‌های مختلف در اقتصاد کلان کشور موثر هستند و روی این موضوع تاثیر دارند و وزارت صمت به‌تنهایی نمی‌تواند آنها را کنترل کند.

وزارت صمت همچنین تاکید کرد: نکته بعدی در خصوص سقف ۱۰ و ۲۰ هزار دلار است. با توجه به اینکه هدف اصلی در واردات در مرحله نخست دستیابی عموم اقشار به خودروهای وارداتی است و همچنین با توجه به سقف ارزی که به این موضوع تخصیص داده شده معادل یک میلیارد دلار است، برای اینکه خودروهایی که وارد بازار می‌شود، تعداد مناسبی باشد و نیاز است برای محصولات خودرویی سقف قیمتی در نظر گرفته شود.

با توجه به تلاش‌های وزارت صمت به دنبال آن هستیم که بتوانیم از واردکنندگان حمایت کنیم تا در مدت کوتاهی واردات را در بخش خودرو به انجام برسانند. به هر حال سال‌هاست که وارداتی انجام نشده و سامانه‌ها نیازمند به‌روزرسانی و اصلاح هستند.

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*