نمایندهای که به دنبال «ازدواج بینالمللی» دختران ایرانی بود، تذکر گرفت! / اگر کسی سر سوزنی غیرت ایرانی داشته باشد چنین پیشنهاداتی مطرح نمیکند
در پی صحبتهای اخیر رئیس کمیسیون مشترک طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت درباره ارائه راهکارهایی برای ازدواج دختران مجرد و مشخصا راهکار «ازدواج بینالمللی»، تعدادی از نمایندگان در مقابل صندلی این نماینده مجلس حاضر شده و به این صحبتهای او انتقاد کردند.
به گزارش تابناک در حالی که نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز یکشنبه، مشغول بررسی موادی از طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری بودند، یکباره نمایندگان زن مجلس مقابل صندلی امیرحسین بانکیپور، نماینده اصفهان و رئیس کمیسیون مشترک طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی حاضر شده و انتقاداتی را به صحبتهای اخیر او درباره توصیهاش پیرامون ازدواج بینالمللی دختران مجرد مطرح کردند؛ انتقاداتی که به گفته یکی از نمایندگان زن مجلس با دفاع بانکیپور از سخنانش روبه رو شد.
به دنبال حضور نمایندگان زن در مقابل صندلی بانکیپور، تعدادی از نمایندگان مرد مجلس هم به این جمعیت پیوسته و در ابتدا درباره علت انتقاد نمایندگان پرس و جو کردند. تعدادی از این نمایندگان آقا وقتی فهمیدند بانکی پور چنین صحبتی را مطرح کرده با صدای بلند اعتراض کردند، تا جایی که محمودوند، عضو کمیسیون امنیت ملی با عصبانیت خطاب به بانکی پور گفت که آیا تو واقعا چنین حرفی را زدهای؟ در این هنگام تعدادی از نمایندگان محمودوند را آرام کرده و او را به قسمت دیگری از مجلس بردند. این پایان انتقادات به بانکی پور نبود، عدهای دیگر از نمایندگان باز مقابل صندلی بانکیپور جمع شدند و این بار کمال علیپور نماینده قائمشهر با صدای بلند به بانکی پور گفت: آیا این صحبتهای تو به معنای راه حل است؟ در نهایت هم ابراز تاسف کرد.
با ورود تعدادی از اعضای هیات رئیسه جو مجلس آرام شد، ولی نمایندگان در گروههای یک یا دو نفره به کنار صندلی بانکی پور آمده و از او علت بیان چنین صحبتهایی را پرس و جو میکنند.
نظری: بانکیپور از ساحت مقدس مادران و خواهران ایرانی عذرخواهی کند
نماینده خلخال در مجلس با اشاره به صحبت های اخیر بانکی پور، نماینده اصفهان درباره پیشنهادش برای «ازدواج بینالمللی» گفت: از این نماینده مجلس می خواهم از ساحت مقدس خواهران و مادران ایرانی عذرخواهی کند.
سیدغنی نظری در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس در تذکری گفت: اینکه برخی از دوستان درباره ازدواج دختران ایرانی با اتباع بیگانه به بهانه توسعه روابط فرهنگی صحبت کردند، کاملا غلط است. انتظار داریم رئیس مجلس فرصت دهد تا این نماینده از ساحت مقدس خواهران و مادران ایرانی عذرخواهی کند.
سعیدی : چه کارهایم که برای زنان ایرانی تعیین تکلیف کنیم؟/ اگر کسی سر سوزنی غیرت ایرانی داشته باشد چنین پیشنهاداتی مطرح نمیکند
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: این چه راهکاری است که ما برای بحث ازدواج ناموس ما و زن ایرانی پیشنهاد کنیم، اصلا ما چه کاره هستیم که برای زنان ایرانی تعیین تکلیف کنیم؟ زن ایرانی بهتر از هرکسی صلاح و مصلحت خود را میداند.
معینالدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی درخصوص اظهارات خیر بانکیپور نماینده اصفهان مبنی بر پیشنهاد راهکار ازدواج بینالمللی به علت عدم تناسب آمار زنان و مردان مجرد، گفت: درخصوص صحبتهای آقای بانکیپور معتقدم کسی که عِرق ایرانی داشته باشد، چنین حرفی نمیزند. واقعا اینها توهین به کرامت زن ایرانی است.
وی ادامه داد: این چه راهکاری است که ما برای ازدواج ناموس خودمان و زن ایرانی پیشنهاد میکنیم، اصلا ما چه کاره هستیم که برای زنان ایرانی تعیین تکلیف کنیم؟ زن ایرانی بهتر از هرکسی صلاح و مصلحت خود را میداند.
سعیدی در پایان خاطرنشان کرد: اگر کسی سر سوزنی غیرت ایرانی داشته باشد چنین پیشنهاداتی مطرح نمیکند.
بانکی پور عذر خواهی کرد/ صحبتهای من تقطیع شده بود
امیرحسین بانکی پور در نشست علنی امروز- یکشنبه ۲۹ خرداد- مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر سید غنی نظری نماینده مردم خلخال نسبت به اظهارات بانکیپور در مورد ازدواج دختران ایرانی با اتباع خارجی گفت: برادر بزرگوارم در خلال صحبتهایی، تذکری به من دادند، همه ما مجلسیها میدانیم که رسانههای معاند با تقطیع سخنان، به خصوص سخنان نمایندگان به تخریب مجلس میپردازند. از نمایندگانی که خود قربانیانی تقطیعها هستند انتظار دارم هر وقت در پیامک یا فضای مجازی اظهار نظر میکنند، ابتدا صحبت را کامل بشوند و بعد درباره آن قضاوت کنند.
نماینده مردم اصفهان بیان داشت: صحبت من در یک محیط علمی و آکادمیک بود و در آنجا تحلیل آماری داشتم و تاکید داشتم این بحث رسانهای نیست و مربوط به حوزههای نظری و صاحب نظران است.
وی افزود: آمارهای غلطی در جامعه مطرح میشود که باید اصلاح شود؛ از جمله آماری که می گویند تعداد زنان ما بیشتر از مردان هستند، این آمار غلط است اتفاقاً به تعداد دختران مجرد آماده ازدواج و پسران مجرد آماده به ازدواج طبق سرشماری سال ۹۵ همتراز هستند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اظهارت منتشره خود گفت: در آن سخنرانی در مورد یک گروه سنی تذکر دادند و گفتم گروه سنی بانوان بالاتر از ۳۰ سال، طبق سرشماری سال ۹۵ یک میلیون و چهارصد هزار نفر دختر مجرد بالای ۳۰ سال داریم و ۷۰۰هزار خانمی که همسر خود را از دست دادند و یا جدا شده اند، جمعا دو میلیون و صد هزار نفر هستند. در سخنرانی گفتم چنانچه اینها بخواهند طبق عرف ازدواج با پسرهای ۴ و ۵ سال بزرگتر از خودشان ازدواج کنند برای دو سوم این بانوان همسری نیست.
بانکی پور تصریح کرد: در آنجا ازدواج همسالان را توصیه کردم و گفتم ازدواج همسالان را روانشناسان ما تایید می کنند که سن عقلی و ظاهری در ازدواج مراد است نه سن شناسنامهای. اگر ما بخواهیم در فرهنگ غلطی که در ذهن ما وجود دارد حتما دختران با پسران بالاتر از خود ازدواج کنند این ضربه به دختران وارد شده است. در آن جلسه تاکید من به ازدواج همسالان بود از جمله در محیطی صحبت می کردم که بحث دیگری هم مطرح شد و اقبال ها و موانع و مراجعاتی داشتیم؛ از خانم هایی که با برخی از اندیشمندان خارج از کشور ازدواج کرده بودند ولی به فرزندان آنها شناسنامه ایرانی نداده بودند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: در آن جلسه تاکید کردیم این مشکل قانونی ندارد و نباید مانع شویم. اندیشمندانی در کشور ما زندگی میکنند که از نظر اعتقادی و اخلاقی با فرهنگ ما تطبیق دارند و به انقلاب ما علاقه مند هستند و با یک خانم ایرانی ازدواج کردند. ما نباید شرایط را برای آنها سخت کنیم. در آن جلسه تاکید کردم که بحث آماری است اما متاسفانه رسانه ها صحبت های مرا تقطیع کردند و این جو رسانه ای را به وجود آوردند.
نماینده مردم اصفهان گفت: من به نوبه خودم از بانوانی که ممکن است این تقطیع ذهن آنها را آزرده کرده باشد از طرف آن رسانه های غلط عذر خواهی می کنم ولی من معتقدم صورت مساله ها را نباید پاک کنیم.
در ادامه فاطمه قاسم پور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی خطاب به هیأت رییسه مجلس گفت: با توجه به توان مجلس انقلابی، قانون تعالی جمعیت تصویب شد؛ لذا امروز نظارت بر اجرای این قانون بر تک تک نمایندگان و البته هیأت رئیسه مجلس واجب است.
نماینده مردم تهران بیان داشت: علاوه بر این، به نمایندگی از بانوان فراکسیون زنان و خانواده باید بگویم ما همه معتقدیم باید مسیر ازدواج جوانان تسهیل شود اما نه با هر راهکار و هر بیانی؛ لذا اظهارنظرهای هیجانی و غیرکارشناسی که افکارعمومی را جریحهدار میکند نه تنها نظر کلیت مجلس نیست، بلکه اعلام میکنم ارائه راهکارهایی مبنی بر حفظ کرامت جامعه زنان و نگاه همه جانبه برای ارائه راهبردها و سیاستهای مبتنی بر آموزههای دینی و ارزشهای جامعه ایرانی رویکرد این مجلس بوده و است.
وی افزود: مجلس کنونی علاوه بر قانونگذاری در حوزه جوانی جمعیت، اصلاح قانون تسهیل ازدواج، اصلاح قانون حمایت از خانواده و لایحه حمایت زنان در برابر خشونت را با جلب نظر نخبگان پیگیری میکند فلذا نباید با یکسری اظهارنظرها که نهایتاً جامعه زنان را ـ که کریمانه به دنبال احقاق حقوقشان هستند ـ ملتهب کنیم و این کار در شأن مجلس نیست؛ لذا از این تریبون به تمام زنان و دختران و مردان غیور سرزمین خود اعلام میکنم که حفظ شأن و منزلت آنها را بر خود واجب میدانیم و در این مسیر گام برمیداریم.
در ادامه عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ـ که ریاست مجلس را بر عهده داشت ـ در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: وظیفه ذاتی مجلس دفاع و صیانت از مصوبات مجلس شورای اسلامی است؛ لذا از آنچه در مجلس تصویب شده صیانت میکنیم تا مرّ قانون اجرا شود؛ اما ممکن است هر یک از نمایندگان نظریات شخصی داشته باشند، ولی در نهایت آنچه قانون است، اجرا خواهد شد.
واکنش فراکسیون زنان مجلس درباره ازدواج بین المللی دختران ایرانی
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس باید پناهگاهی برای بانوان باشد و قوانینی مبتنی بر تعالیم اسلام برای احقاق حقوق آنها تصویب کند.
سارا فلاحی عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی ظهر امروز (یکشنبه ۲۹ خرداد) در نشست خبری، گفت: پیرو اظهار نظر یکی از نمایندگان مجلس که نظری غیر کارشناسی مبتنی بر آمار غلط و بسیار هیجانی در مورد زنان شرافتمند ایرانی مطرح کرد، نمایندگان بانوی مجلس شورای اسلامی به همراه جمعی از مردان غیرتمند به این موضوع اعتراض کردند.
وی افزود: علاوه بر اینکه این اعتراض به نماینده مذکور انجام شد و با خود او صحبتهایی صورت گرفت از پشت تریبون مجلس نیز نمایندگان تذکراتی در این باره دادند. قطعاً به عنوان نمایندگان مردم و به ویژه بانوان با چنین اظهارنظری که کاملاً شخصی است و نمیتوان آنها را به عنوان نظر کلی مجلس در نظر گرفت، مخالف هستیم.
عضو فراکسیون زنان مجلس تصریح کرد: ما معتقد هستیم نمایندگان مردم با اقشار دیگر متفاوت هستند و اگر نظری اعلام میکنند باید پشت آن کار دقیق کارشناسی و علمی وجود داشته باشد. نباید اظهارنظری شود که التهابات حاکم بر جامعه را افزایش دهد. آن هم در مورد جامعه نجیب بانوان که به انحای مختلف مورد ظلمهایی قرار گرفته اند.
فلاحی عنوان کرد: نمایندگان باید با رفتار و بیان خود کمک کنند تا زنان جامعه بدانند مجلس پشت حقوق آنها ایستاده است و در راستای حقوقی که دین اسلام برای آنها تبیین کرده است، تلاش میکنند.
وی با بیان اینکه هر از چند گاهی شاهد چنین اظهار نظرهایی هستیم، اظهار داشت: برخی نگاه ابزاری به زنان دارند، اما ما با این نگاه کاملاً مخالف هستیم و اعتقاد داریم چنین نگاهی در تضاد با دیدگاه اسلام و منویات امامین انقلاب است.
عضو فراکسیون زنان مجلس گفت: به عنوان مجلس انقلابی باید با طمأنینه بیشتر اظهارنظر کنیم و به کرامت بانوان احترام بگذاریم. باید بکوشیم در مسیر کرامت افزایی بانوان جامعه گام برداریم. انتظار داریم کسانی که این اظهار نظرها را که امیدواریم سهواً اتفاق افتاده باشد، مطرح کرده اند، عذرخواهی کنند و به التهابات حاکم بر افکار عمومی بیش از این دامن نزنند.
فلاحی افزود: در موضوع افزایش جمعیت، مجلس ورود اساسی کرده و قانون به تصویب رسانده است. همچنین نمایندگانی در پی آن هستند با تصویب قوانین دیگر مسیر ازدواج جوانان را تسهیل کنند اما نکته این است که ما اجازه نمیدهیم برخی از این موضوع سوءاستفاده کنند و با نگاه ابزاری به بانوان موجب شرایطی شوند که امنیت خاطر زنان جامعه از دست برود.
وی با بیان اینکه باید مسیری در پیش گرفته شود که بانوان اعتماد بیشتری به نمایندگان و مجلس داشته باشند،اظهار کرد: مجلس باید پناهگاهی برای زنان جامعه باشد و قوانینی مبتنی بر تعالیم عالیه دین در مسیر احقاق حقوق آنها تنظیم کند.
نماینده مردم ایلام در مجلس گفت: امروز یک حرکت اعتراضی در واکنش به اظهار نظر مذکور داشتیم و امید است این حرکت فراکسیون زنان باعث شود دوستان در اظهارنظرات خود تأمل بیشتری داشته باشند. در کنار بانوان ما مردان غیرتمند نیز حضور دارند که چنین اظهارنظراتی آنها را نیز آزرده کرده است.
فلاحی گفت: کسی نمیتواند و این حق را ندارد که خود را در جایگاهی قراردهد که برای مسائل کلان جامعه نسخههای منفی بپیچد. ما اگر میخواهیم از برخی بن بستها همچون پیری جامعه عبور کنیم به تیمهای تخصصی کار کارشناسی و افرادی نیاز داریم که عقلانیت در کلام آنها وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: امید است بیش از این شاهد این دست اظهاراتی که موجب التهاب و ناامنی فکری در جامعه میشود، نباشیم.
زهره سادات لاجوردی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص موضوع مذکور گفت: مجلس برای تشویق به فرزندآوری و جوانی جمعیت قوانین خوبی را به تصویب رسانده و حیف است با چنین نظراتی این تصویبها به حاشیه برود و از محسناتی که در نظر گرفته شده، غافل شویم.
سمیه رفیعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز درباره اظهار نظر بانکی پور عنوان کرد: تمام زنان مجلس امروز یک صدا با این موضوع مخالفت کردند. در مجلس تلاش کردیم هیجانی و غیر منطقی به موضوعات ورود نکنیم اما گاهی شاهد هستیم که این تلاش با برخی اظهارات سطحی و نسخه پیچیدنهای شخصی تحت شعاع قرار میگیرد.
وی گفت: خواهش ما از رسانهها این است که نظر یک نفر را به کلیت مجلس تعمیم ندهند.
فاطمه قاسمی پور رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست خبری، گفت: امروز فراکسیون زنان یکصدا نسبت به مسئلهای که از سوی یکی از نمایندگان درباره ازدواج بانوان ایرانی با اتباع بیگانه مطرح شده بود، اعلام موضع کرده است باید تأکید کنیم توصیه آقای بانکی پور نظر کل مجلس نیست.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این موضوع در کمیته نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی خواهد شد، گفت: در فراکسیون زنان پیگیر طراحی اقداماتی هستیم تا واکنش مناسبی به اتفاق امروز داشته باشیم و تصمیمات خود را پس از نهایی شدن اعلام خواهیم کرد.
در ادامه این نشست، فاطمه مقصودی نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفت: یک اظهارنظر شخصی، سطحی و دور از واقعیت اتفاق افتاده که متأسفانه از سوی یکی از آقایان نیز صورت گرفته است. باید بدانیم نیازی نیست برای رفع برخی مشکلات کشور، چنین نسخههایی بپیچیم و به نحوی صحبت کنیم که غیرت، اعتقادات، احساسات و باورهای ما را جریحه دار کند، این گونه سخن گفتن بازتابهای بدی دارد و ما به عنوان نمایندگان زنان غیور ایرانی صحبتهای خارج از عرف را به شدت محکوم میکنیم، البته صحبتهای سخیف و دون پایه به جایگاه زنان لطمهای نمیزند.
همچنین پروین صالحی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در رابطه با این موضوع گفت: مقام معظم رهبری فرموده اند در مجلس باید آرامش ناشی از عقلانیت حکمفرما باشد، اگر به این آرامش برسیم، در تمامی موضع گیری ها اظهارنظرها و مصاحبهها انعکاس آن را شاهد خواهیم بود. امید است آنچه توسط آقای بانکی پور مطرح شده سهوی بوده باشد و ما منتظر عذرخواهی هستیم. نظر مجلس درباره افزایش جمعیت و جوانی جمعیت مقدستر از چنین مضامینی است که از بعضی تریبونها اعلام میشود.
ارائه اطلاعات ۵۷۰ هزار خانه خالی به سازمان مالیاتی
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی از ارائه پرونده مالیاتی ۵۷۰ هزار خانه خالی به سازمان امور مالیاتی خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، این روزها که بحث مستاجران و افزایش نجومی قیمت اجاره بها در شهرهای بزرگ داغ است، دوباره مسئله مالیات گرفتن از خانههای خالی با هدف ورود به بازار اجارهنشینی داغ شده است.
پروانه اصلانی مدیرکل اقتصاد مسکن وزارت راه امروز در تماس تلفنی با برنامه گفتوگوی ساعت ۱۴ شبکه خبر گفت: براساس آخرین اطلاعات ناشی از سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۹۵ تعداد ۲.۵ میلیون واحد مسکونی خالی در کشور شناسایی شده است که از این تعداد ۴۶۳ هزار واحد در روستاها و ۲.۱ میلیون واحد در شهرها قرار دارد.
وی گفت: از سال ۹۵ به بعد مرکز آمار ایران اطلاعات جدید مسکن و خانههای خالی را ارائه نداده است.
به گفته اصلانی، صدور پروانههای ساختمانی دراین مدت تقریباً نصف شده اما معاملات مسکن طبق روال خود ادامه دارد، بنابراین میتوان حدس زد که تعداد خانههای خالی در شهرها در این مدت کاهش پیدا کرده است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: ۱.۳ میلیون مسکن مشکوک به خالی براساس اطلاعات تقاطعگیری شده از دادههای حاکمیتی از ۱۵ پایگاه اطلاعاتی به دست آمده است، اما عمده این اطلاعات مخدوش است. ۴۰ درصد از اطلاعات کدپستی غلط دارد، ۷۰ درصد از اطلاعات غلط است، یا کد ملی مالکان واحدهای به اشتباه وارد شده است.
وی ادامه داد: براساس بند ۵ تبصره ۸ ماده ۱۶۸ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم خانههای مشکوک به خالی مشمول مالیات بر خانههای خالی میشوند.
وی اظهار داشت: ما اطلاعات ۱.۳ میلیون واحد مسکونی مشکوک به خالی را برای سازمان امور مالیاتی ارسال کردیم که البته این اطلاعات کامل نبود، چون کدپستی یا آدرس یا کدملی افراد تطابق نداشت. طبق تبصره ۷ برای اینکه این اطلاعات قابل استفاده برای سازمان امور مالیاتی باشد و مالیات بر خانههای خالی را حساب کنند، باید مالکان خانههای خالی را پیدا کنند، در نتیجه ما اطلاعات را پالایش کردیم و ۵۷۰ هزار رکورد اطلاعاتی کاهش یافت.
وی گفت: سازمان امور مالیاتی این فهرست ۵۷۰ هزار خانه خالی را منتشر کرد و آنها را مشمول مالیات بر خانههای خالی دانست. بعد از آن تعدادی از مردم اطلاعات خود را تصحیح کردند و برای بار دوم ۵۷۰ هزار اطلاعات از خانههای خالی را فرستادیم که از این تعداد ۴۷۰ هزار اطلاعات خانههای خالی تکمیل شده بود. ۱۰۴ هزار رکورد هنوز دچار مشکل بود.
اصلانی در پاسخ به پرسش خبرنگاری که طبق گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، وزارت راه برای معرفی خانههای خالی کمکاری کردهاند، آیا آن را میپذیرید؟ که اصلانی پاسخ داد نه، نمیپذیریم چون در این زمینه کوتاهی نکردهایم. سامانه املاک و اسکان را راهاندازی کردیم و باید براساس خوداظهاری مردم اطلاعات را میگرفتیم. در این زمینه ۲ میلیون و ۶۸ هزار نفر اطلاعات خانههای خود را به سامانه اعلام کردند.