-
مواد لازم برای لوکوم پرتقالی
- آب پرتقال ۲ پیمانه
- شکر ۳ قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت (یا پودر نشاسته گندم) ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- کره ۲۵ گرم (اختیاری)
- پودر نارگیل (یا پودر قند) به مقدار لازم
طرز تهیه لوکوم پرتقالی
۱- ابتدا آب پرتقال را داخل قابلمه ای کوچک ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
۲- سپس نشاسته ذرت ، شکر و وانیل را نیز داخل قابلمه بریزید و به آب پرتقال اضافه کنید. مواد را روی حرارت ملایم مرتبا هم بزنید تا زمانی که غلیظ شود.
۳- بعد از آن که مخلوط آب پرتقال جوشید و به غلظت مورد نظر رسید (تقریبا مانند فرنی)، آن را از روی حرارت بردارید و حدود ۲۵ گرم کره به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود.
۶- بعد از آن که مواد لوکوم داخل قالب کاملا سفت شد، آن را از یخچال خارج کنید. سپس لوکوم ژله ای را از قالب درآورده و با دقت و حوصله با استفاده از چاقو به شکل دلخواه برش بزنید. می توانید لوکوم را به صورت قالبی نیز از داخل قالب درآورید، بدون آن که برش بزنید.
۷- داخل ظرفی (پیش دستی) پودر نارگیل بریزید و لوکوم های پرتقالی تکه شده را داخل آن بغلتانید.
۸- لوکوم ها را در ظرف مورد نظر خود سرو و نوش جان کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه لوکوم پرتقالی
– قبل از استفاده از آب پرتقال، حتما آن را از صافی رد کنید تا آب پرتقال زلال و شفاف داشته باشید.
– حواس تان باشد که آب پرتقال در مجاورت گرما و هوا زود تلخ می شود. در نتیجه آن را مدت زمان کمی روی حرارت قرار دهید و به محض غلیظ شدن مخلوط، آن را از روی شعله ی گاز بردارید.
– قالب لوکوم معمولا قالبی با سطح صاف به شکل مستطیل یا مربعی می باشد. برای این کار می توانید از سینی کوچک لبه دار نیز استفاده کنید.
– به جای نشاسته ذرت می توانید از پودر نشاسته گندم استفاده کنید.
– اضافه کردن کره به لوکوم پرتقالی اختیاری است و می توانید آن را از مواد اولیه لوکوم حذف کنید.
– می توانید به جای ۲ پیمانه آب پرتقال، از ۱ پیمانه آب پرتقال و ۱ پیمانه آب برای درست کردن لوکوم پرتقالی استفاده کنید.
– برای تزیین روی لوکوم پرتقالی، علاوه بر پودر نارگیل می توانید از پودر قند و یا پودر پسته هم استفاده کنید.