-
مواد لازم برای آموزش تهیه خمیر پیتزا خانگی
- آرد سفید ۲ تا ۲ و ۱/۳ پیمانه
- خمیر مایه فوری ۲ و ۱/۴ قاشق چایخوری
- شکر ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک ۳/۴ قاشق چایخوری
- پودر سیر ۱/۴ قاشق چایخوری (دلخواه)
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- آب گرم ۳/۴ پیمانه
طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی
۱- در صورتی که از خمیر مایه فوری استفاده میکنید: یک پیمانه از آرد را به همراه خمیر مایه فوری، شکر و نمک در کاسه بزرگی بریزید. اگر دوست داشته باشید میتوانید در این مرحله کمی پودر سیر یا پودر ریحان خشک شده هم به خمیر پیتزا اضافه کنید.
۲- حال آب گرم و روغن زیتون را به مواد خشک قبلی اضافه کنید و با قاشق چوبی خوب مواد را هم بزنید. توجه کنید آب باید گرم باشد نه داغ.
۳- یک پیمانه آرد باقیمانده را به تدریج اضافه کنید. با سری همیرزن همزن یا با دست ورز بدهید. اگر لازم است به تدریج آرد بیشتری اضافه کنید تا خمیر خودش کشسانی شکل بگیرد و از دیواره ظرف جدا شود. گاهی تا ۱/۳ پیمانه آرد بیشتر لازم است. در آخر خمیر پیتزا خانگی هنوز کمی چسبناک است ولی به دست نمیچسبد.
۴- دیواره ها و کف کاسه بزرگ دیگری را با کمی روغن خوب چرب کنید. میتوانید از قلمو برای پخش کردن روغن استفاده کنید. دستتان را آردی کنید. سپس خمیر را به شکل گلوله ای در بیاورید و به کاسه چرب منتقلش کنید. خمیر را در کاسه بغلتانید تا سطحش کاملاً چرب شود. سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید. آن را در محل نسبتاً گرمی قرار دهید.
۵- اگر از خمیر مایه فوری استفاده کرده باشید کافی است حدود نیم ساعت صبر کنید تا حجم خمیر دو برابر شود. اما در صورتی که از خمیر مایه خشک استفاده کردید باید حداقل یک ساعت صبر کنید.
طرز تهیه پیتزا با خمیر پیتزا خانگی
۱- اگر قصد دارید بلافاصله از خمیر پیتزا استفاده کنید در این مرحله فر را روشن کنید و روی دمای ۲۱۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. به این ترتیب تا زمانی که پیتزا را آماده کنید، فر گرم شده است.
۲- خمیر را کف سینی پیتزا یا تابه چرب شده به صورت نازک پهن کنید. یک قاشق دیگر روغن زیتون روی خمیر بریزید و به سطح آن بمالید (این مرحله اختیاری است).
۳- با چنگال چند بار روی جاهای مختلف خمیر سوراخ ایجاد کنید. این کار باعث میشود خمیر پیتزا خانگی شما در فر زیاد پف نکند.
۴- به ترتیب سس پیتزا، کمی پنیر، تاپینگ دلخواه و دوباره پنیر موزارلا بریزید. میتوانید از کمی پودر آویشن هم روی مواد پیتزا بزنید تا خوش عطر شود. پیتزا را حدود ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید. نوش جان!