همدستی بازیکن فوتبال و هکر برای باجگیری از مدیر باشگاه
به دنبال این شکایتها، تحقیقات آغاز شد و مأموران کلانتری با پیگیری انتشار آگهی فروش یک دستگاه اسکوتر در یکی از سایتهای اینترنتی، موفق شدند متهم را به محل قرار کشانده و او را دستگیر کنند. متهم ۴۲ ساله که مدعی است نخبه دانشگاه بوده و تحصیلات بالایی دارد و نابغه است، در تحقیقات اولیه به ۸ مورد سرقت به این شیوه و شگرد اعتراف کرد. با اعتراف مرد جوان، تحقیقات در این رابطه ادامه دارد.
گفتوگو با هکر حرفهای
شایان در مقطع فوقلیسانس یکی از دانشگاههای معتبر ایران درس میخوانده که به دلایلی از دانشگاه اخراج شده، اما وی که متأهل است و به قول خودش زندگی هم خرج دارد، به فکر کلاهبرداری و هک سایتها افتاد.
شگردت برای کلاهبرداری به چه صورت بود؟
در سایتهای فروش کالا، جستوجو میکردم و با انتخاب وسایلی که مورد نیازم بود، با فروشندگان تماس میگرفتم. وقتی بر سر قیمت به توافق میرسیدیم در نهایت با آنها قرار میگذاشتم. اما به آنها میگفتم که برای دریافت کالا نمیتوانم بیایم و آنها برایم کالا را ارسال میکردند. من پول را برایشان واریز میکردم و حتی از رسید عکس میگرفتم و برای آنها میفرستادم. اما ۲۰ دقیقه بعد از انتقال وجه حسابشان را هک میکردم و پولهای واریزی را به حساب خودم برمیگرداندم.
چطور این کار را میکردی؟
محاسبات ریاضی است. من از ابتدا مغز ریاضی داشتم و با برنامهنویسی که انجام دادم، حسابها را هک میکردم.
تو که اینقدر نخبهای چرا خلاف میکنی؟
هکر سیاه و سفید شنیدهاید؟ من هکر سیاه هستم. کسی هم نبود که مرا به راه درست هدایت کند و بگوید این راه را برو و آن راه را نرو. البته بگویم این کار برایم لذتبخش است و با این کار زندگی میکنم. من تنها کالاهایی را که نیاز داشتم به این شیوه سرقت میکردم و اگر مالباختگان با من تماس میگرفتند و میگفتند که به پولمان نیاز داریم، دلم میسوخت و پولشان را به آنها برمیگرداندم.
چه وسایلی را با این شیوه میخریدی؟
لوازم خانگی، لوازم ورزشی، هر وسیلهای که بهش نیاز داشتم. مثلاً اصلاً سراغ گوشی تلفن همراه نرفتم، چون دردسر دارد و ردزنی میشود.
چقدر کلاهبرداری کردی؟
حسابش دستم نیست ولی پایینترین مبلغی که به این شیوه سرقت کردم، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود.
شغلت قبلاً چه بود؟
اول یک مغازه کامپیوتر داشتم، بعد رفتم در یک شرکت مشغول به کار شدم. بعد از آن هم در یک هتل در شمال تهران در قسمتهای اداری مشغول بودم. البته کار اصلی من هک پیجهای اینستاگرامی و سایتهایی است که بالای ۲ میلیون فالوئر داشته است. انگیزه افرادی که برای هک به من مراجعه میکردند، بیشتر به خاطر انتقامگیری و به زانو درآوردن شخص مقابل بود.
برای هک چه مبلغی میگرفتی؟
مبالغ خیلی بالایی پیشنهاد میدادند ولی ریسک داشت. معمولاً ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان هزینه هک است.
خاصترین کاری که انجام دادی، در زمینه هک چه بود؟
دو نفر از فوتبالیستهای سابق معروف از من خواستند که صفحهای را برایشان هک کنم. یکی از همین بازیکنان از من خواست صفحه یکی از مدیران باشگاه فوتبال را هک کنم. از طریق همین هک پیج و در قبال برگرداندن پیج، موفق شد که پذیرش بازی در یکی از باشگاههای عربی را به دست آورد. بازیگر دیگری نیز با پدرش مشکل داشت. پدرش مالک یک شرکت بود و از من خواست که پیج پدرش را هک کنم تا در قبال برگرداندن صفحه به خواستهای که از پدرش داشت برسد.
برای این کار چقدر پول گرفتی؟
حدود ۷ سال قبل برای هک پیج مدیر باشگاه، ۲۰ میلیون تومان گرفتم.
چطور با آنها آشنا شدی؟
آن زمان در هتل کار میکردم و آنها جزو مهمانهای هتل بودند.
سایتهای دیگر را هم میتوانی هک کنی؟
۱۰۰ درصد میتوانم، اما در حقیقت میترسم و جرأتش را ندارم.
کلاهبرداری با فروش صندلی دانشگاههای دولتی
به گفته رئیس مرکز عملیات پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ کارشناسان ارزش ریالی اموال کلاهبرداری شده را بیش ۷۰ میلیارد ریال ارزیابی و اعلام کردهاند.
سرهنگ سعید راستی در اینباره گفت: مدتی قبل تعدادی از شهروندان به پلیس مراجعه و اعلام کردند که از سوی دو نفر مورد کلاهبرداری قرار گرفته و پس از آنکه مبالغ هنگفتی را برای ثبت نام و خرید صندلی در دانشگاههای دولتی به آنان پرداخت کردهاند، دیگر نتوانستهاند آنها را پیدا کنند.
وی با بیان اینکه در پی اعلام این گزارش رسیدگی به موضوع به صورت ویژه در دستورکار ماموران پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ قرار گرفت، گفت: ماموران با انجام تحقیقات اولیه و بررسیهای پلیسی متوجه شدند که متهمان پرونده با ادعای اینکه در دستگاههای اجرایی دارای نفوذ و ارتباطات خاص هستند بیش از ۷۰۰ میلیون ریال از دانشجویان دریافت کرده و به آنان وعده داده بودند که صندلی رشته مورد علاقهشان در دانشگاه دولتی را برایشان خریداری خواهند کرد.
رئیس مرکز عملیات پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ گفت: در ادامه تحقیقات، ماموران مخفیگاه متهمان در در میدان الغدیر یافت آباد و شهر طالقان از توابع استان تهران را مورد شناسایی قرار داده و پس از هماهنگی با مقام قضایی عملیات خود برای دستگیری این افراد را آغاز کردند که در نهایت هر دو متهم در دو عملیات جداگانه و همزمان دستگیر شدند.
راستی با اشاره به انتقال دو متهم به مقر انتظامی گفت: این افراد تحت بازجویی قرار گرفته و گرچه سعی داشتند در ابتدا خود را بیاطلاع از جرم نشان دهنده، اما با مشاهده ادله موجود به جرم خود اقرار کرده و معترف شدند که تاکنون به حدود ۱۰۰ فقره کلاهبرداری با این شیوه اعتراف کردهاند.
به گفته رئیس مرکز عملیات پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ کارشناسان ارزش ریالی اموال کلاهبرداری شده را بیش ۷۰ میلیارد ریال ارزیابی و اعلام کردهاند.
راستی با اشاره به تشکیل پرونده برای متهمان دستگیر شده اظهارکرد: تا کنون ۱۰ نفر از این مالباختگان مورد شناسایی قرار گرفتهاند. متهمان نیز برای ادامه روند رسیدگی به جرم به همراه پرونده متشکله روانه دادسرا شدهاند و تحقیقات پلیس در این خصوص همچنان ادامه دارد. دیگر افراد نیز اگر با این شیوه مورد کلاهبرداری قرار گرفتهاند، حتما موضوع را به پلیس اطلاع دهند.
ماجرای مبتذل ۳ نوجوان اینستاگرامی به کجا رسید؟
ویدئوهای مبتذل سه نوجوان اینستاگرامی در چند روز گذشته واکنشهای منفی زیادی را در فضای مجازی به همراه داشته است تا دوباره بحث کودکان مجازی به میان بیاید.
به گزارش فارس، «کودکان کار مجازی» اصطلاحی است که در چهار سال اخیر در بین اهالی رسانه برای بررسی آسیبهای مجازی و شبکههای اجتماعی بارها به زبان آمدهاست. اصطلاحی که میخواهد نشان دهد در پشت پرده عکسها و ویدیوهای جذاب و رنگی دختر و پسرهای خوشپوش مجازی، کار اجباری و حتی بهرهکشی وجود دارد.
بهرهکشی که این کودکان نابالغ را مجبور میکند طوری خودشان را نمایش بدهند یا رفتار کنند که بتوانند در شبکه دیده شوند و صاحب ایده و صفحه را که متاسفانه در بسیاری از موارد والدینشان هستند پولدار کند. این ویدیوها گاهی رقصیدن دختران خردسال است، گاهی انجام ورزشهای سخت توسط پسر خردسال و حالا این روزها یک پسر نوجوان اینستاگرامی با دو دختر نوجوان دیگر ادای مردان دارای چندهمسر را در میآورد و توانسته بیش از ۴۰۰ هزار دنبالکننده برای خودش دست و پا کند. دنبال کنندگانی که در کامنتها و واکنشهایشان برای آنها و والدینشان اظهار تاسف میکنند اما آنها را دنبال میکنند تا بدانند سرنوشت این سه نوجوان در نهایت به کجا خواهد رسید و یا تا چه اندازه غمانگیز خواهد بود.
صفحه «ه.ف» نوجوان ۱۴سالهای که این روزها واکنشهای زیادی را به همراه داشته است، دوباره بهانهای شده تا ماجرای «کودکان کار مجازی» به سر زبانها بیفتد. کودکانی که با تشویق یا به اجبار خانواده تن به انجام کارهایی میدهند که سودآوری مالی داشته باشد.
اگر پیش از این با شیرین زبانیهای بچگانه یا با عکسهای اغراقآمیز آتلیهای که قرار بود آنها را خوشبخت نشان دهد این اتفاق میافتاد، ماجرای این سه نوجوان نشان میدهد بازیگردانان تازه مجازی حالا سعی دارند به هر نحوی ولو به شکل کاملا مبتذل و سخیف با کودکان و نوجوانان پول در بیاورند. عملی که طبق بندهای دقیق و شفاف قانون حمایت از اطفال و نوجوان مصوبه ۲۳/۲/۹۹ جرم است و هرکسی که در این عمل دستی دارد مجرم شناخته میشود.
در گزارشی که خبرگزاری فارس روز دوشنبه ۲۳خردادماه ۱۴۰۰ منتشر کرد به بندهای این قانون اشاره شدهاست که میتوانید آن را از اینجا بخوانید.
این سه نوجوان، بازیگر یکی از بستگانشان هستند
سرهنگ «رامین پاشایی» معاونت فرهنگی-اجتماعی پلیس فتا در گفتگو با برنامه رادیویی «استودیو هشت» شبکه نمایش درباره ورود پلیس فتا به این موضوع گفت:« پلیس فتا سراغ این مورد رفته و پرونده در حال پیگیری است. چون ما درباره چند کودک یا در خوشبینانهترین حالت نوجوان صحبت میکنیم و امثال این پیجها و افراد را ما زیاد داریم. بیشتر سعی میکنیم با احضار والدین و توجیه آنها پیش برویم. متأسفانه این کودکان بیشتر قربانی امیال و خواستههای پدر و مادرشان هستند. یعنی خودشان هم در این صفحههایشان فقط بازیگر هستند.
سرهنگ پاشایی گفت: درباره این پرونده بنده به ضرس قاطع عرض میکنم کسان دیگری پشت صحنه هستند و پرونده درحال پیگیری است. همانطور که عرض کردم چون مرتبط با طیفی از کودکان و نوجوانان است، ما نگاهمان نگاه ارشادی است. ولی متأسفانه اینها آن هنجارها و عرف را رد کردهاند و محتوایی را منتشر میکنند که واقعاً باعث نگرانی والدین و خانوادهها شده است. قطعاً برخورد لازم انجام خواهد شد. آن هم نه فقط درمورد ایشان، بلکه درباره بیشتر صفحههایی که در رصد ما قرار میگیرند.»
سرهنگ پاشایی درباره پیگیری مصداقی این پروند و پشت صحنه این صفحه نیز توضیح داد:« بله، همانطور که عرض کردم پرونده تشکیل شده است. حالا مزید اطلاع شما و هموطنان عزیز باید بگویم شخص دیگری از بستگان ایشان هم در این پرونده نقش دارد که ما در حال پیگیری این موضوع نیز هستیم.»
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا امروز نیز اعلام کرد که دو دختری که در این صفحه حضور دارند احضار و تفهیم اتهام شدهاند.
عکسهای منتشرشده از حاشیههای عکاسی و فیلمبرداری کلیپهای این سه نوجوان به خوبی نشان میدهد تولید و پخش این ویدیوها کار یک نفر نیست و آنان تنها کسانی هستند که ویترین صفحه برای مخاطبان هستند. گفتهای که خود مسوولان پلیس فتا نیز آن را تایید میکنند.
حالا باید دید با وجود قانون دقیق اطفال و نوجوانان و پیگیریهای پلیس فتا پروند این سه نوجوان اینستاگرامی و همه کسانی که در تولید این ویدیوها و حتی ویدیوهای مشابه نقش داشتهاند به کجا خواهد رسید؟ پلیس فتا نیز اعلام کرده است در روزهای پیش رو نتیجه این پرونده را اطلاعرسانی خواهد کرد.