-
مواد لازم برای ترشی انبه
- انبه ۴ عدد
- سرکه ۲و ۱/۲ پیمانه
- سس تمرهندی ۵ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری
- سیر ۵ حبه
- فلفل تند ۵ عدد
- تخم گشنیز ساییده شده ۱ قاشق غذاخوری
- سیاه دانه ۱ قاشق چایخوری
- پودر گلپر ۱ قاشق چایخوری
روش تهیه ترشی انبه
مرحله اول:
انبه را از وسط دو نیم و هسته را خارج کنید. میوه را به هر شکلی که دوست دارید برش بزنید (برای ترشی هم می توان پوست انبه را جدا کرد و هم اینکه آن را با پوست خرد کرد)
مرحله دوم:
انبه را با آب لیمو و سیاه دانه و ادویه ها مخلوط کنید و استراحت دهید.
مرحله سوم:
سرکه را با حرارت کم به جوش آورید و سیر و سس تمر هندی را به آن بیافزایید و پس از پنج دقیقه ادویه ها را اضافه کنید و اجازه دهید پنج دقیقه دیگر حرارت ببیند و بعد از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم:
انبه مخلوط شده با آب لیمو و ادویه را به تمر هندی اضافه کنید و مواد ترشی انبه با تمرهندی را در ظرف شیشه ای مناسب بریزید و در آن را محکم ببندید.
سس تمرهندی
-برای تهیه سس تمرهندی نصف بسته تمر را با سه پیمانه آب خیس و بعد آن را از صافی رد کنید و در صورت دلخواه کمی ادویه مانند فلفل، تخم گشنیز، زیره آسیاب شده و.. اضافه کنید و به اندازه مورد نظر در غذا و ترشی ها استفاده نمایید.
نکات کلیدی تهیه ترشی انبه
-اگر می خواهید ترشی به خوبی جا بیافتد حدود یک ماه زمان لازم است اما این ترشی را پس از ۲۴ ساعت هم می توان استفاده کرد ولی قطعا پس از یک ماه طعم بهتری خواهد داشت.
– اگر مایل بودید دو عدد گوجه فرنگی رنده شده می توانید به مواد ترشی اضافه کنید.
-با توجه به اینکه تمر هندی در مواد اولیه وجود دارد نمک اضافی به ترشی نمی افزاییم.
-اگر می خواهید ترشی مدتی بماند تا جا بیافتد، انبه بهتر است کمی سفت باشد.
-ترشی انبه را می توان بدون تمر هم درست کرد که در این صورت مواد مورد نظر را مخلوط نمایید و در انتها سرکه را روی مواد بریزید و در ظرف را ببندید.