-
مواد لازم برای بامیه عربی
- برای بامیه:
- آرد ۱ پیمانه
- پودر نشاسته ۱ قاشق غذاخوری
- آب ۱ پیمانه
- تخم مرغ ۲ عدد متوسط
- شربت بار یا عسل رقیق یا شکر ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- کره یا روغن جامد ۵۰ گرم
- برای شربت بار:
- شکر ۲ و ۱/۲ پیمانه (۵۰۰ گرم)
- آب ۱/۲ پیمانه (۱۲۰ میلی لیتر)
- زعفران دم کرده و غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
- گلوکز ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- جوهر لیمو ۱/۴ قاشق مرباخوری
- گلاب ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه بامیه عربی
مرحله اول: درست کردن شربت بامیه
۱- همه ی مواد اولیه را در ظرف مناسب (قابلمه) بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد را مدام و به آرامی با قاشق چوبی هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. دقت کنید که قبل از اینکه مواد بجوشند، شکر کاملا حل شده باشد و بلور شکر داخل آن نماند. برای این کار، حرارت را خیلی کم کنید و مواد را آرام هم بزنید تا شکر به دیواره های ظرف نچسبد. این کار باعث می شود که شربت بعدا شکرک نزند.
۲- زمانی که شکر کامل در شربت حل شد، یک قلمو را در آب بزنید و به دیواره های قابلمه بکشید تا اگر شکری به آن چسبیده است، پاک شود. سپس گلوکز را به شربت اضافه کرده و با سایر مواد مخلوط کنید.
۳- اکنون حرارت را بیشتر کنید تا شربت به جوش آید. زمانی که شربت شروع به جوشیدن کرد، دیگر آن را هم نزنید و اجازه دهید که به مدت ۲ دقیقه بجوشد. بعد از دو دقیقه حرارت را خاموش کنید، حتما درب قابلمه را ببندید تا زمانی که بامیه ها را آماده کنید و داخل آن بریزید.
مرحله دوم: درست کردن بامیه عربی
۱- ابتدا آب، کره و شربت را داخل تابه ای نچسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
۳- بعد از آن که خمیر کمی خنک شد، تخم مرغ ها و وانیل را کمی بزنید و در دو مرحله به خمیر اضافه کنید. سپس آن ها را با دست یا همزن برقی خوب با هم مخلوط کنید.
۵- خمیر را با قیف داخل روغن بریزید. دقت کنید که حرارت خیلی کم باشد تا بامیه ها خوب مغز پخت و برشته شوند و در نهایت بامیه های تردی داشته باشید.
۶- بعد از آن که خمیر بامیه کمی سرخ شد، با قاشق بامیه ها را داخل روغن حرکت دهید تا همه ی قسمت های آن به طور یکدست سرخ و برشته شود. بعد از سرخ شدن کامل بامیه ها در روغن، بلافاصله آن ها را داخل شربت گرم بریزید تا شربت خوب جذب شود و به خورد بامیه ها برود. سپس بامیه ها را داخل صافی بریزید تا شربت اضافی از آن ها خارج شود. سرخ شدن کامل هر سری از بامیه ها بین ۱۵ تا ۱۸ دقیقه طول میکشد.