تهیه هر سانتیمترمربع پوست مصنوعی از شرکتهای تولیدکننده خارجی حدود ۵۶۰ هزار تومان برای بیماران سوختگی، پروانهای و دیابتی هزینه دارد. اکنون محققان ایرانی توانستهاند با تولید پوست مصنوعی با استفاده از پوستهای دورریختنی جراحیها در ایران این هزینه را به ۹۸ هزار تومان کاهش دهند.
به گزارش ایرنا، علیرضا رفعتی عضو هیات علمی و فناور برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد سروستان که در حوزه تخصصی داروسازی فعالیت علمی دارد، موفق به تولید محصول IDM یا همان پوست مصنوعی شده است.
تولید پوست مصنوعی با پوستهای دورریختنی جراحیها
وی در گفتگو با ایرنا درباره محصول IDM یا پوست مصنوعی، گفت: در حال حاضر متاسفانه بیشتر پوستهای اضافی در عملهای جراحی توسط تیم جراحی در اتاقهای عمل دور ریخته میشود یا از سلولهای بنیادی آن به صورت مناسب بهره برداری نمیشود؛ اما ما توانستیم از این پوستهای بدون مصرف، استفاده کرده و پوستی شبه مصنوعی را تولید کنیم.
عضو هیات علمی و فناور برتر دانشگاه آزاد درباره فواید تولید محصول پوست مصنوعی گفت: بیماران دیابتی یا پروانهای EB یا افرادی که به سوختگی با درجات مختلف مبتلا هستند، به صورت مستمر به پوست تازه نیاز دارند. در گذشته پزشکان برای درمان آنها از پوست پای بیماران برداشت می کردند که این موضوع باعث ایجاد عفونت و ضعف دستگاه ایمنی در آنها میشد، اما با اختراع و تولید پوست مصنوعی نیاز به برداشتن پوست از پای بیماران نیست.