یک مطالعه جدید نشان داده است که سبزیجات ارگانیک حاوی باکتریهای خطرناک هستند.
محققان اسپانیایی دریافته اند که سبزیجات ارگانیک اغلب حاوی باکتری هستند و به مصرفکنندگانی که محصولات ارگانیک میخرند هشدار داده اند که مراقب باشند، زیرا بیش از ۵۰ نوع باکتری بالقوه مضر را فقط در نمونههای اسفناج و کاهو پیدا کرده اند.
بر اساس این مطالعه، مصرف کنندگان به طور فزایندهای برای اجتناب از آفت کش ها، کودها و کشندههای علفهای هرز به سمت غذاهای ارگانیک روی میآورند، اما تیم محققان اسپانیایی در آزمایش نمونههایی از محصولات ارگانیک خود دریافتند که این غذاها میتوانند به جای آن با باکتریهای مضر از منابع حیوانی و انسانی آلوده شده و این باکتریها در طول فرآیند رشد، داشت و برداشت به سبزیجات منتقل شوند.
تیم محققان ۱۷ نمونه کاهو و اسفناج ارگانیک را از سوپرمارکتهای محلی در والنسیا بین نوامبر ۲۰۲۰ تا مه ۲۰۲۱ جمعآوری کردند تا این تحقیقات مقدماتی را در مورد آمیبهای زنده آزاد انجام دهند که میتواند تهدیدی برای سلامت عمومی باشد. آنها از تکنیک خاصی برای شناسایی DNA هر باکتری که در آمیب زندگی میکند، استفاده کردند.
در بیانیه مطبوعاتی کنفرانس اروپایی میکروبیولوژی بالینی و بیماریهای عفونی آمده است که محققان کشف کردهاند که آمیبهای بیماریزا که روی کاهو و اسفناج ارگانیک زندگی میکنند از عوامل بیماریزای انسانی مانند سودوموناس، سالمونلا و باکتری هلیکوباکتر محافظت میکنند که میتوانند باعث بیماریهای جدی شوند.
در تقریباً دو سوم نمونه ها، محققان باکتریهایی را شناسایی کردند که میتوانند باعث کوری و آنسفالیت شوند.