-
مواد لازم برای حلیم گندم
- گندم پوست کنده ۳۰۰ گرم
- گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- روغن مایع ۲ قاشق سوپخوری
- شکر و دارچین به مقدار لازم
- کره به مقدار لازم برای سرو
طرز تهیه حلیم گندم
مرحله اول:
گندم را پس از شستن به مدت ۲۴ ساعت با آب ولرم در قابلمه ای نسبتا بزرگ با توجه به حجم گندم، خیس کنید.
مرحله دوم:
آب گندم خیس خورده را عوض کنید و ظرف را روی شعله با حرارت زیاد قرار دهید. پس از جوش آمدن آب حرارت را کم کنید. مقداری روغن مایع داخل آن بریزید و اجازه دهید گندم تا جایی بپزد که له شود. (هر از گاه هم بزنید تا گندم نچسبد) برای جلوگیری از سر رفتن گندم یک قاشق چوبی بلند روی قابلمه قرار دهید. بعد از حدود چهار ساعت که گندم کاملا پخته و له شد آن را از صافی رد کنید تا اگر پوستی دارد جدا شود.
مرحله سوم:
گوشت را با دو پیمانه آب، یک عدد پیاز چهار قاچ شده و مقداری دارچین بپزید. پس از پخت گوشت را ریش ریش کنید. آب گوشت باقیمانده را در ظرف گندم بریزید.
مرحله چهارم:
پس از اینکه گندم به خوبی پخت دو ساعت قبل از کامل شدن زمان پخت حلیم، گوشت را همراه نمک به گندم اضافه کنید و در قابلمه را با پارچه تمیزی بپوشانید و آن را دم بگذارید. در حین دم کشیدن حلیم را هر از گاه هم بزنید چرا که گوشت سریع ته نشین می شود و می سوزد.
هنگام سرو مقداری کره را ذوب کنید و روی حلیم بریزید و با شکر و دارچین حلیم را طعم دار کنید. البته بعضی ترجیح میدهند آن را با نمک سرو کنند.
نکات کلیدی تهیه حلیم گندم:
– مقدار گندم هر قدر بیشتر باشد باید زمان پخت بیشتری در نظر بگیریم.
– اگر گندم با پوست استفاده کردید. لازم است بعد از پخت آن را از صافی رد کنید تا پوست گندم جدا شود.
– گوشت مناسب حلیم چه گوشتی است؟ گردن، سرسینه یا دنده گوسفندی مناسبترین گوشت برای طبخ حلیم هستند.
– راز کش دار شدن حلیم چیست؟ مهمترین نکته برای کش دار شدن حلیم نوع گوشتی است که استفاده میکنید. گوشت دنده به ویژه طوری است که بعد از پخت کشدار میشود. نکته دیگر این است که گوشت را قبل از پخت خرد نکنید. بعد از پخت هم آن را تکه تکه کنید ولی چرخ نکنید. از غذاساز نیز استفاده نکنید. به این ترتیب حلیم کش دار و خوشمزه ای خواهید داشت.
– برای اینکه حلیمی شبیه به حلیمِ بازاری داشته باشید باید قبل از اضافه کردن گوشت، گندم پخته را میکس و صاف کنید.