طرز تهیه شربت آلبالو
مرحله اول:
آلبالوها را تمیز بشویید و دم آن ها را جدا کنید. سپس به کمک دست، دستگاه هسته گیر یا به وسیله یک نی هسته های آن ها را خارج نمایید. روش جدا کردن هسته آلبالو به کمک نی به این شکل است که نی را به آلبالو فشار می دهید تا جایی که هسته از طرف دیگر آلبالو خارج می شود.
مرحله دوم:
در تهیه شربت آلبالو به ازای هر یک کیلو آلبالو یک و نیم تا ۲ کیلو شکر باید استفاده شود. (برای توضیح بیشتر، به قسمت نکات همین مطلب مراجعه کنید.) آلبالوها را در قابلمه لعابی یا رویی بریزید و شکر را لا به لای آلبالوها اضافه کنید. حالا ظرف آلبالو را در یخچال بگذارید. آلبالو به همراه شکر باید به مدت حداقل ۱۲ ساعت و حداکثر ۴۸ ساعت در یخچال بماند.
مرحله سوم:
پس از گذشت این مدت، یک پیمانه آب جوش اضافه کنید و به همراه شعله پخش کن، قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید. اجازه دهید به جوش بیاید و در این حین گاهی آلبالوها را بهم بزنید تا شکر کاملا حل شود. مراقب باشید که در هنگام بهم زدن، آلبالوها را فشار ندهید، چون این کار باعث می شود رنگ شربت آلبالو تیره شود.
مرحله چهارم:
وقتی شربت آلبالو به جوش آمد به وسیله یک قاشق کف صورتی رنگ روی آن را جدا کنید و دور بریزید. اجازه دهید ۵ الی ۱۰ دقیقه ی دیگر قابلمه روی حرارت باشد تا شربت کاملا قوام بیاید و غلیظ شود.
مرحله آخر:
قابلمه را از روی حرارت بردارید. شربت آلبالو را تا وقتی که گرم است باید از صافی رد کنید. برای صاف کردن شربت میتوانید از یک صافی فلزی یا پلاستیکی، یا پارچه حریر تمیز استفاده کنید. شربت هر چه سردتر شود، غلیظ تر خواهد شد. حالا شربت آلبالوی شما حاضر است. آن را به مقدار مناسب با آب مخلوط کرده و نوش جان کنید.