محققان میگویند مصرف فیبر میتواند برای داشتن باکتریهای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک در روده تاثیر گذار باشد.
براساس یک مطالعه جدید، بزرگسالان سالمی که روزانه رژیم غذایی متنوعی حاوی حداقل ۸ تا ۱۰ گرم فیبر محلول در چربی میخورند، میکروبهای مقاوم کمتری در برابر آنتی بیوتیک دارند.
میکروبهایی که در برابر آنتی بیوتیکهای مختلف متداول مانند تتراسایکلین و آمینوگلیکوزید مقاومت دارند، منبع خطر برای افراد در سراسر جهان هستند که احتمالاً در طول دهههای آینده بدتر میشوند.
«دانیل لمی»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز تحقیقات تغذیه انسان ARS در کالیفرنیا، میگوید: «نتایج به طور مستقیم به این ایده منجر میشود که اصلاح رژیم غذایی این پتانسیل را دارد که یک سلاح جدید در مبارزه با مقاومت ضدمیکروبی باشد.»
در این مطالعه، محققان به دنبال ارتباط خاص بین میزان ژنهای مقاوم آنتی بیوتیکی در میکروبهای روده انسان با فیبر و پروتئین حیوانی در رژیمهای غذایی بزرگسالان بودند.
محققان دریافتند مصرف مداوم رژیم غذایی با میزان بالاتر فیبر و مقادیر کمتر پروتئین، به ویژه گوشت گاو و گوشت خوک، با سطح پایینتر ژنهای مقاومت ضدمیکروبی (ARG) در بین میکروبهای روده آنها ارتباط داشت.