آخرین خبر :

گزارش/

خوراکی‌های مناسب پاکسازی بدن از سموم در ماه رمضان

متخصصان تغذیه ۹ ماده غذایی را توصیه می‌کنند که بدن را از شر سموم مضر به خصوص در ماه مبارک رمضان خلاص می‌کند.

 

کارشناسان تغذیه اهمیت رعایت رژیم‌های غذایی را توصیه می‌کنند که هر از چندگاهی بدن را از سموم پاک می‌کنند و می‌توانیم در ماه مبارک رمضان با وارد کردن انواع غذا‌ها به وعده‌های غذایی خود، برخی از این رژیم‌ها را رعایت کنیم.

۱) گریپ فروت‌

می‌توانید در وعده افطاری یک لیوان آب گریپ فروت میل کنید؛ زیرا برای تمیز کردن دستگاه گوارش، سیستم گردش خون و کبد مناسب است. چرا که سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین C است. بنابراین، خوردن گریپ فروت نه تنها به حفظ اندامی باریک کمک می‌کند، بلکه بدن را از سموم پاک می‌کند.

۲) اسفناج

علاوه بر فواید فراوان اسفناج که شامل درمان کم خونی، تقویت سیستم ایمنی، افزایش متابولیسم و ​​تقویت استخوان‌ها می‌شود، اسفناج می‌تواند کل بدن را از سموم پاکسازی کند؛ زیرا اسفناج مانند یک «جارو» عمل می‌کند که تمام سموم را از بدن خارج می‌کند. می‌توان آن را به صورت پخته خورد یا به غذای سالاد اضافه کرد و یا به شکل آب میوه مصرف کرد.

۳) پرتقال

برای افطار حتما یک پرتقال یا یک لیوان آب پرتقال تازه بخورید؛ زیرا می‌تواند تفاوت زیادی در سلامت بدن شما ایجاد کند. پرتقال سرشار از ویتامین C است که ایمنی را تقویت کرده و از بدن در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند. میکروب‌ها را از بین می‌برد و بدن را از شر سموم به طور بسیار موثری رها می‌کند.

۴) سیر

دانه‌های سیر توانایی فوق العاده‌ای برای دفع سموم بدن دارند؛ زیرا حاوی ماده‌ای به نام «آلیسین» هستند که سموم را به‌ویژه از سیستم گوارشی «فیلتر» می‌کنند و بدن را در بهترین وضعیت سلامتی خود قرار می‌دهند. پس حتما در وعده افطار سیر را به غذا‌های خود اضافه کنید.

۵) کلم بروکلی

کلم بروکلی سرشار از فواید تغذیه‌ای است و از جمله فواید طلایی آن، پاکسازی بدن از سموم است؛ زیرا حاوی آنتی اکسیدان است. اضافه کردن کلم بروکلی به وعده افطاری، به خصوص به شکل سوپ، برای اطمینان از بهره مندی کامل از فواید فراوان آن، ضرری ندارد.

۶) چای سبز

نوشیدن یک فنجان چای سبز کمی بعد از افطاری در ماه مبارک عادت خوبی است. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که متابولیسم را بهبود می‌بخشند و به حفظ وزن ایده آل کمک می‌کنند. یکی از فواید چای سبز این است که به روشی طبیعی بدن را از شر سموم دفع می‌کند.

۷) تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان حاوی فیبر و فولات است که فواید طلایی برای بدن دارد؛ زیرا سلامت بدن را حفظ کرده و آن را از سموم و باقی مانده‌های مضر پاک می‌کند.

۸) آووکادو

آووکادو یکی از غذا‌های غنی از مواد مغذی مفید برای بدن است. آووکادو سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ است که به بدن کمک می‌کند تا از شر سموم مضر خلاص شوند. پس حتما در ماه رمضان چه در افطار و چه در سحری آووکادو را به غذا‌های خود اضافه کنید.

۹) زردچوبه

زردچوبه با خواص ضد میکروبی آن شناخته می‌شود؛ بنابراین یکی از مواد موثری است که بدن را از شر سموم دفع می‌کند. افزودن زردچوبه به وعده‌های غذایی خود در ماه رمضان باعث می‌شود بدن شما از شر سموم مضر در ماه مبارک خلاص شود.

منبع: العربیه

 

 

 

آبخیزداری رمز عبور از خشکسالی

آبخیزداری رمز عبور از خشکسالی

بیرجند – ایرنا – یکی از مهمترین روش‌های منطبق با اقلیم خشک برای کاهش اثرات ناشی از کم‌آبی و خشکسالی، اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری است که در استان خراسان جنوبی سبب افزایش آبدهی قنوات، کاهش فرسایش خاک و خسارات سیل شده است.

به گزارش ایرنا وقوع سیل هر سال نه تنها سبب بروز خسارت‌های فراوان به امکانات، تاسیسات و جان افراد می‌شود، بلکه باعث از بین رفتن ۲ مولفه بنیادی کشاورزی یعنی آب و خاک نیز می‌شود، به همین دلیل مهار و بهره‌برداری از آب‌های سطحی یکی از سیاست‌های اصلی آبخیزداری در کشور و استان‌هایی کم‌آب و درگیر با خشکسالی مانند خراسان جنوبی است.

ماهیت طرح‌های آبخیزداری به‌گونه‌ای است که از یک سو با تاکید بر حفظ و توسعه اراضی منابع طبیعی اثر یکی از عوامل بروز سیل را کاهش می‌دهد و از سوی دیگر با سیاست بهره‌برداری از سیل، بهره‌برداران را به اجرای روش‌های مهار سیلاب ترغیب می‌کند.

اثر اجرای طرح‌های آبخیزداری بر کاهش سیلاب در دهه‌های گذشته آن قدر روشن بود که عموما با واژه‌های کیفی مورد ارزیابی قرار می‌گرفت اما در سال‌های اخیر به دلیل توجیه سرمایه‌گذاری در این بخش ضرورت بررسی کمی این مساله مورد توجه جدی قرار گرفته است.

استان خراسان جنوبی با مساحت ۱۵ میلیون و ۷۹ هزار و ۷۱۷ هکتار حدود ۹ درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده است و مساحتی معادل ۱۴ میلیون و ۵۶۲ هزار و ۹۵۰ هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که در قالب حوزه‌های آبخیز با رویکرد جامع و سیستماتیک مدیریت می‌شود.

این استان با قرار داشتن روی کمربند خشک و نیمه‌خشک نیمکره شمالی دارای ذخایر آبی ضعیف و نزولات جوی کم، تبخیر سالانه بسیار شدید و میزان پوشش گیاهی اندک است که این شرایط سبب شده از مجموع عرصه‌های بیابانی استان ۳۶ درصد را عرصه‌های بیابانی و ۵۰ درصد را مراتع کم تراکم بیابانی تشکیل دهد.

خراسان جنوبی با ۱۲ میلیون و ۹۸۹ هزار و ۲۸۴ هکتار اراضی بیابانی و مراتع کم تراکم بیابانی دومین استان بیابانی کشور است که با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی ۸۶ درصد مساحت استان را شامل می‌شود.

بنابراین می‌توان بارندگی کم و پراکنش نامناسب، میزان تبخیر سالانه بیشتر از میزان ریزش نزولات جوی سالانه، فقر پوشش گیاهی و وجود بادهای فرساینده را از ویژگی‌های نواحی بیابانی این استان به‌شمار آورد.

در سال‌های اخیر بر اثر تغییرات اقلیمی و مسائلی که در کشور و استان خراسان جنوبی از جمله تغییر کاربری اراضی وجود دارد، شاهد تشدید سیلاب‌ها بوده‌ایم و به همین دلیل ضرورت پرداختن به مدیریت سیلاب و راهکارهای کاهش آن روز به روز مهمتر می‌شود.

کاهش خسارت سیل و مهار آب‌های سطحی

با توجه به شرایط حاکم بر خراسان جنوبی به لحاظ خشکسالی متوالی و تغییرات اقلیمی که حساسیت بیشتری در منطقه ایجاد کرده، اجرا و توسعه طرح‌های آبخیزداری ضرورتی انکارناپذیر است و کاهش خسارات سیل از مهمترین اثرات این سازه‌هاست که مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی به آن اشاره کرد.

علیرضا نصرآبادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با اجرای سازه‌های آبخیزداری مشکل سیل، کم‌آبی و خسارات ناشی از سیل کاهش پیدا می‌کند.

وی افزود: در این زمینه براساس سیاست‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تاکنون ۲ هزار و ۱۷۶ سازه آبخیزداری شامل سنگی، گابیونی، سنگ ملاتی و خاکی در خراسان جنوبی اجرا شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: در حال حاضر ۲۳۰ سازه آبخیزداری با اعتبار ۱۶۴ میلیارد تومان در حال احداث است که در صورت تخصیص کامل اعتبارات تا نیمه اول سال جاری به بهره‌برداری می‌رسند.

آبخیزداری رمز عبور از خشکسالی

وی گفت: سال ۱۴۰۰ با اعتبار خوبی که از محل صندوق توسعه ملی در حوزه محرومیت‌زدایی کشور اختصاص یافت همچنین سایر منابع ملی و استانی ۱۶۴ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های آبخیزداری در استان خراسان جنوبی ابلاغ شد.

نصرآبادی تصریح کرد: تاکنون ۷۵ درصد این اعتبار تخصیص یافته و پروژه‌ها در حال انعقاد قرارداد یا احداث است که تا پایان سال مالی (تیر ۱۴۰۱) به اتمام خواهد رسید.

وی یادآور شد: ظرفیت آبگیری سازه‌های آبخیزداری استان بیش از ۸۳ میلیون متر مکعب است که با شرایط بارش‌های سالانه بین هشت میلیون تا ۸۷ میلیون متر مکعب ظرفیت آبگیری را در آنها تجربه کرده‌ایم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: با بارش‌های دی و اسفند سال گذشته و احتساب ذخیره یک میلیون متر مکعب آب در هلالی‌های آبگیر دشت‌ها، از آغاز سال آبی جاری (مهر پارسال) تاکنون ۴۰ میلیون متر مکعب روان‌آب مدیریت شده و بهره‌وری از سیلاب را در طرح‌های منابع طبیعی و آبخیزداری استان شاهد بوده‌ایم.

رونق اقتصاد جوامع محلی و جلوگیری از فرسایش خاک

به گفته وی با اجرای عملیات آبخیزداری در هر هکتار می‌توان حدود ۵۳۰ متر مکعب آب را سالانه استحصال کرد که اثرات چشمگیری بر اقتصاد و معیشت جوامع محلی مرتبط دارد.

نصرآبادی با بیان اینکه اجرای طرح‌های آبخیزداری عامل ثبات جمعیت و تامین‌کننده آب قنوات است اضافه کرد: براساس جدیدترین آمار حدود ۴۳ درصد جمعیت استان خراسان جنوبی کشاورز و دامدار هستند که اقتصاد و معیشت آنها به‌طور مستقیم به آب وابسته است و اجرای طرح‌های آبخیزداری باعث ارتقای شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی این قشر می‌شود.

وی گفت: وقوع بارش‌های رگباری، منطبق بودن رگبارها در فصل کم پوشش، تخریب پوشش گیاهی براثر خشکسالی و چرای مفرط سبب شده که این استان از نظر فرسایش خاک در شرایط نامناسبی قرار داشته باشد لذا مجموعه اقدامات آبخیزداری قادر است سالانه در هر هکتار از ۹ تن فرسایش خاک جلوگیری کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین پروژه‌های بیولوژیکی، سازه‌ای و مدیریت آبخیزها سبب افزایش آب در دسترس، نفوذ آب و تغذیه آبخوان‌ها، کاهش حل مواد شیمیایی در آب و افزایش کیفیت آب برای کشاورزی و شرب شده و در نتیجه راندمان تولیدات بخش کشاورزی افزایش می‌یابد.

وی یکی دیگر از اثرات مثبت پروژه‌های آبخیزداری را احیا و بهبود پوشش گیاهی حوضه آبخیز عنوان کرد و گفت: این احیا سبب افزایش تولید علوفه به‌طور سالانه به میزان ۱۲۰ کیلوگرم در هکتار می‌شود.

نصرآبادی تصریح کرد: اجرای پروژه‌های آبخیزداری و منابع طبیعی در عرصه آبخیز می‌تواند موجب تغییر و بهبود شرایط آب و هوایی منطقه شود.

وی با اشاره به وضعیت حوضه‌های آبخیز استان گفت: مساحت حوضه‌های مستعد عملیات آبخیزداری در استان ۷.۵ میلیون هکتار، سطح مطالعات انجام شده یک‌ میلیون و ۹۴۵ هزار هکتار، سطح حوضه‌های اجرا شده ۶۱۴ هزار و ۷۳۲ هکتار و مجموع سطح مطالعات مورد نیاز نیز پنج میلیون و ۷۷۳ هزار و ۴۳۷ هکتار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه طرح تفصیلی آبخیزداری به‌صورت حوضه‌ای مورد مطالعه قرار می‌گیرد افزود: در حال حاضر حدود یک‌ میلیون هکتار از اراضی استان برای اجرای طرح آبخیزداری توسط مشاوران مربوطه در دست مطالعه است و ۶ تا ۶.۵ میلیون هکتار باید مورد مطالعه و اجرا قرار گیرد.

مطالعه و اجرای طرح‌های آبخیزداری نیازمند تخصیص اعتبار

مطالعه و اجرای طرح‌های آبخیزداری نیازمند تخصیص اعتبار است و برای مطالعه همه حوضه‌های آبخیزداری در این استان به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری بعد از تامین اعتبار با در نظر گرفتن نرخ تورم نیاز به بازه زمانی ۱۰ تا ۱۵ ساله است که در سه دوره پنج ساله تقسیم می‌شود.

وی ادامه داد: براساس قیمت‌های کنونی و برآوردهای صورت گرفته تا پایان سال گذشته، اجرای طرح آبخیزداری در هر هکتار از اراضی به اعتباری معادل یک ‌میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نیاز دارد.

نصرآبادی با بیان اینکه شاخص منابع آبی در این طرح‌ها مدنظر است گفت: مطالعات طرح‌های آبخیزداری در هر حوضه با در نظر گرفتن شاخص‌های مختلف از جمله ویژگی‌های اقلیمی، موقعیت جغرافیایی و تراکنش جمعیتی انجام می‌شود.

همچنین بیش از ۶ هزار رشته قنات در خراسان جنوبی وجود دارد که آب حدود ۴۰ درصد جمعیت استان را تامین می‌کند و با اجرای سازه‌های آبخیزداری در بالادست قنوات نه تنها از تخریب اراضی کشاورزی، باغات و تاسیسات جلوگیری شده بلکه افزایش آبدهی قنوات و چاه‌های پایین‌دست را به دنبال داشته است.

به اذعان مسوولان در همه قنواتی که سازه آبخیزداری در بالادست آنها اجرا شده، آبدهی قنوات حداقل ۲ برابر افزایش یافته است و در برخی از سازه‌ها حتی شاهد افزایش چهار تا پنج برابری دبی آب بوده‌ایم.

برخی قنوات خراسان جنوبی که در چند سال گذشته بر اثر خشکسالی‌ها خشک شده بود نیز با اجرای سازه‌های آبخیزداری دوباره زنده شدند.

آبخیزداری رمز عبور از خشکسالی

معاون آبخیزداری اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در این باره گفت: براساس اسناد و شواهد موجود هر جا که سازه آبخیزداری را بالادست قنات و منابع آبی داشتیم آن روستا نسبت به روستاهای مجاور یا غیرمجاور کمتر با اثرات خشکسالی مواجه شده چون آن سازه آبخیزداری منبع آبی را تغذیه کرده است.

محسن یوسفی افزود: حتی اگر روستاها با مشکل کم‌آبی درگیر شوند آمار نشان می‌دهد این روستاها با وجود سازه آبخیزداری دیرتر از بقیه روستاها دچار مشکل شده‌اند.

وی بیان کرد: با توجه به مستندات و آماری که در سال‌های مختلف از اجرای سازه‌های آبخیزداری داریم، هر هکتار اجرای عملیات آبخیزداری ۵۳۰ متر مکعب استحصال آب در هر سال را در پی دارد.

معاون آبخیزداری اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: همچنین اجرای هر هکتار سازه آبخیزداری، از فرسایش ۹ تن خاک در هکتار جلوگیری کرده و کنترل رسوب را به میزان ۶ تن در هکتار مدیریت می‌کند.

وی تاکید کرد: یکی از معیارهای اصلی در اجرای سازه‌های آبخیزداری این است سازه تا جایی که امکان دارد در بالادست منابع آبی و در مکانی باشد که از بروز خسارات به زیرساخت‌ها جلوگیری کند.

احیای قنوات و برگشت جمعیت به روستاها

یوسفی اظهار داشت: این مکان‌یابی‌ها باعث شده قنات‌هایی که در ۲۰ سال به مرور خشک شدند، با بارندگی و اجرای سازه آبخیزداری احیا شوند و منجر به برگشت جمعیت آن روستا شده یا دبی آب قنوات به میزان قابل توجهی افزایش یابد.

وی گفت: پایداری جمعیت تنها با توسعه عمرانی امکانپذیر نیست لذا اگر درآمد به روستاها برگردانده شود توسعه عمرانی روستا خود به خود انجام می‌شود چون در کنار درآمد، امید به زندگی را به جامعه روستایی بر می‌گردانیم.

شواهد و آمار نشان می‌دهد مدیریت سیلاب در نواحی و مناطقی که آب محدودیت اصلی تولید بوده، نه تنها خسارت‌های سیل را به میزان قابل چشمگیری کاهش داده بلکه با جلوگیری از هدر رفتن آب باران بهبود اقتصادی را نیز به همراه داشته است.

از آنجایی که روش‌های متکی بر دانش بومی می‌تواند پایه خودکفایی و توسعه پایدار باشد بنابراین بهینه‌سازی این روش‌ها و توسعه منطقی آنها در مناطق مشابه، راهکاری ارزنده برای مدیریت سیلاب به منظور کاهش خسارت‌های سیل و بهره‌برداری از آن در نواحی مختلف آب و هوایی است.

نتایج نشان می‌دهد که با تهیه طرح‌های جامع آبخیزداری در تمامی زیرحوضه‌ها به‌ویژه آبریز شهرها و روستاهای در معرض سیلاب و با تخصیص اعتبارات لازم اجرایی می‌توان علاوه بر کاهش خسارت‌های سیل به مزارع، باغات، تاسیسات و شهرها، از آن برای تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و قنوات استفاده کرد.

 

 

 

 

سنگر شرقی در مقابلِ فرهنگ غربی

بحران اوکراین و عقب نشینی آمریکا در دفاع از کی‌یف بهانه‌ای شد تا ملت‌هایی که با نظم آمریکایی زاویه دارند، اعلان وجود کنند.

زمان جابجایی قدرت‌های بین المللی از مدت‌ها قبل فرارسیده و نظم جهانی درحال فاصله گیری از حالت تک قطبی است. آمریکایی‌ها هم که خود را ابرقدرت می‌دانستند از حدود ۱۰ سال پیش به این جمع بندی رسیدند، تمرکز خود را روی چینی بگذارند که حالا بنابر آمار‌های جهانی درپی آن است جای آمریکا را در نظم جدید بگیرد.

غلامرضا کریمی کارشناس روابط بین‌الملل می‌گوید «البته آمریکایی‌ها در عین توجه به چین نسبت به یکی دیگر از قدرت‌های نوظهور جهان یعنی روسیه کم تر توجه می‌کردند و این کشور را نه به عنوان قدرتی اقتصادی بلکه فقط یک قدرت درجه دوم دارای توان نظامی می‌دانستند.»

درعین حال با شروع اقدامات تحریک آمیز ناتو و آمریکا در نزدیکی مرز‌های روسیه، مسکو قبل از اقدام نظامی علیه اوکراین هشدار داد که اگر ناتو و آمریکا تضمین‌های لازم برای عقب‌نشینی از مرز‌های روسیه را ندهند به اوکراین حمله می‌کند.

عیدانه ////// جایگاه ایران در دوران پسا اوکراین کجاست؟

کشورهایی که از سال ۱۹۹۷  عضو ناتو شدند

با این وجود حتی آنتونی بلینکن وزیرخارجه آمریکا اعلام کرد به دلیل جلوگیری از یک برخورد هسته‌ای با روسیه وارد جنگ مستقیم در نبرد اوکراین نخواهد شد.

برخورد با «زاویه داران»

روسیه و ناتو در سال ۱۹۹۷ متعهد شدند به مرز‌های های هم نزدیک نشوند، اما ناتو در سال‌های پس از توافق با روسیه به وعده خود عمل نکرد.

این سازمان، لهستان، جمهوری چک و مجارستان را تنها دو سال بعد، بلغارستان، استونی، لتونی، لیتوانی، رومانی، اسلواکی و اسلوونی را در سال ۲۰۰۴، آلبانی و کرواسی را در سال ۲۰۰۹، مونته نگرو در سال ۲۰۱۷  و در نهایت مقدونیه شمالی را در سال ۲۰۲۰ به عضویت خود پذیرفت.

اکنون نیز در ادامه این بدعهدی، ناتو به دنبال آن است تا اوکراین و حتی فنلاند و سوئد را هم به عضویت خود بپذیرد. این اقدام به معنی استقرار نیرو‌ها و تجهیزات نظامی ناتو در مجاورت مرز‌های روسیه است تا به این ترتیب طرح مهار و بازدارندگی روسیه تکمیل شود.

به گفته کریمی «ایران و روسیه به همراه چین با نظم موجود در جهان زاویه دارند و می‌خواهند یک گروه منسجم را دربرابر تحریم‌های غرب تشکیل دهند؛ لذا با اقدام روسیه علیه اوکراین، فضای بیشتری برای ایران فراهم شده تا از فرصت همراهی با پکن و مسکو حداکثر استفاده‌های لازم را انجام دهد. ایران می‌تواند از این فرصت برای بهبود وضعیت اقتصادی خود بهره برده تا با جبران عقب ماندگی‌های چندسال گذشته یه جمع ۲۰ قدرت برتر اقتصادی بپیوندد.»

عیدانه ////// جایگاه ایران در دوران پسا اوکراین کجاست؟

سه ضلع کشورهای راهبردی در منطقه آسیا

اما این زاویه دار بودن با نظم موجود، تنها به اختلاف نظرات سیاسی یا اقتصادی منتهی نمی‌شود بلکه مسئله، نزدیکی زمانی برخورد تمدنِ  اصالت  محور شرقی با تمدن غربی به رهبری آمریکاست که وقوع بحران اوکراین زمان این برخورد را بیش از پیش کوتاه‌تر کرد.

درحالی که تمدن‌های شرقی مثل چین، ایران، روسیه و هند درحال گسترش قدرت سیاسی، اقتصادی و نظامی خود در جهان هستند، تمدن غربی با رهبری آمریکا به گواه بسیاری از اندیشمندان درحال از دست دادن نفوذ و در نتیجه استحاله است.

اندیشکده رند، موسسه‌ای که به عنوان اندیشکده سیاست‌گذاری جهانی غیرانتفاعی آمریکا شناخته می‌شود، پیش بینی کرده که سلطه نظامی آمریکا بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ در آسیای شرقی به شدت کاهش خواهد یافت.

همچنین «کریستوفر لین» در نوشتاری که آن را در اندیشکده چتم‌هاوس منتشر کرده، ظهور قدرتی مثل چین را مهم‌ترین عامل از دست رفتن نفوذ غرب و نظم آمریکایی آن می‌داند.

لین نوشته است: «امروزه ستون‌های نظامی، اقتصادی و سازمانی که نگهدارنده سلطه آمریکا بوده‌اند از سوی چین به چالش کشیده شده‌اند.»

لقفل

سال ۲۰۱۴  بانک جهانی اعلام می‌کند، چین به بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا تبدیل شده است

کریستوفر لین از کارشناسان  برجسته سیاسی و عضو هیات علمی دانشکده خدمات دولتی در دانشگاه تگزاس است. او تا به حال نزدیک به یکصد مقاله در رسانه‌های آمریکا منتشر کرده و صاحب سه عنوان کتاب در حوزه سیاست خارجی آمریکا و مسائل مختص به آن است.

به گفته لین، کشوری مثل چین در طول سال‌های پس از مرگ مائو اتخاذ سیاست‌های جدید در اقتصاد و سیاست، فاصله خود را با آمریکا را کم تر کرده و نشانه‌های آن نیز در کاهش قدرت اقتصادی آمریکا و از سوی دیگر افزایش قدرت اقتصادی چین مشخص است.

گفتنی است، از دوران شروع رکود بزرگ یعنی بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲، چین پیوسته در زمینه صادرات، تجارت و تولید جزو چند کشور صدرنشین بوده است. سال ۲۰۱۴ هم بانک جهانی اعلام کرد چین به بزرگترین اقتصاد دنیا تبدیل شده است.

خانواده، سنگری شرقی در تقابل با فرهنگ غربی

این آمار و ارقام اقتصادی یکی از عواملی است که نشان می‌دهد نظم جدیدی در جهان بر پایه تمدن شرقی در حال شکل گیری است. تمدن‌هایی که اشتراکات فرهنگی باهم دارند و از دیرباز تاکنون با یکدیگر در تعاملند.

یکی از نقاط مشترک این تمدن‌های شرقی که از قضا بر تصمیم گیری‌های سیاسی و اقتصادی نیز تاثیر گذار است، عنصر خانواده است و به طور کلی، کشور‌های آسیایی از شرق تا غرب این قاره به خانواده اهمیت داده و این مهم را تصمیم‌گیری‌های روزمره خود لحاظ می‌کنند.

لقفل

ماتریوشکا، عروسک سنتی روسیه که نمادی از هویت شرقی این کشور است

به غیر از کشور خودمان یعنی ایران، مثلا در روسیه، خانواده از جمله موضوعات فرهنگی است که مدیون تعاملات میان تمدنی است. در سال‌های پس از فروپاشی شوروی و زمانی که نظام اقتصاد سوسیالیستی جای خود را به نظام اقتصاد بازار آزاد داد، ماهیت اقتصاد بازار آزاد ایجاب می‌کرد تا روس‌ها به سمت ارزش‌های تمدن غرب گرایش پیدا کنند؛ اما کانون خانواده‌های روسی به علت استقامت در برابر اندیشه‌های غربی و حفظ سنت‌های گذشته، کمتر در برابر تغییرات  بنیادین قرار گرفته است.

یا در چین که مذهب کنفوسیوس مهم ترین عامل تأثیر‌گذار بر فرهنگ مردم چین محسوب می‌شود و درون‌مایه‌های آن متمرکز بر ایجاد جامعه هماهنگ، ارتقای روابط اجتماعی است، به خانواده و نحوه تنظیم روابط در آن، توجه ویژه‌ای کرده است.

پیروان کنفسیوس هماهنگی ارتباط میان اعضای خانواده اعم از پدر، مادر و فرزندان را مثل «هماهنگی تار‌های موسیقی» می‌دانند و ارتباطی مستقیم میان خانواده‌ای منسجم و دولت مقتدر قائل هستند.

لقفل

به عقیده چینی‌ها،  خانواده‌ای کامل است که پنج نسل کنار هم در یک مجموعه زندگی کرده و فرزندان از پدر و مادر اطاعت کنند

حتی در هند هم که ارتباطات نزدیک سیاسی و همکاری‌های نظامی با آمریکا دارد، خانواده از ارکان مهم زندگی هندی‌ها به شمار می‌رود.

دکتر حشمت سادات معینی‌فر، طی سخنرانی در موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا می‌گوید «بیشتر بافت جمعیت ۱/۱ میلیارد نفری هند را روستاییان تشکیل می‌دهند که در بیش از ۵۵۰ هزار روستای این کشور ساکنند و تنها کمتر از ۳۰ درصد شهرنشین در این کشور وجود دارد؛ بنابراین این ترکیب جمعیتی باعث شده که هند همچنان پایبند رسوم و سنت‌های خاص خود باشد.»

به باور کریمی «مهم این است که کشور‌های جهان سال‌هاست که در مواجهه با رفتار‌های مداخله جویانه یا نقض عهد‌های مکرر آمریکا به این نتیجه رسیده اند که می‌بایست از نظام تک قطبی فاصله بگیرند.»

به همین جهت است که قدرت‌های نوظهوری مانند چین، هند، روسیه، برزیل و حتی آفریقای جنوبی به همراه ایران در قالب سازمان‌هایی مانند « بریکس» یا «شانگهای» که ایران نیز اخیرا عضو آن شد، درپی ایجاد ائتلاف‌های اقتصادی هستند تا از سقوط خود به همراه آمریکایی که سردمدار تمدن غربی است جلوگیری کرده و اصول خود را حفظ کنند.

 

 

 

ماجرای مبارزه‌ای که دو برنده داشت و میلیون‌ها بازنده

مبارزه مارتین فورد و سجاد غریبی پس از کش‌وقوس‌های فراوان لغو شد.

 

مارتین فورد مبارز انگلیسی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود از لغو مبارزه‌اش با سجاد غریبی (هالک ایرانی) خبر داد. پیش‌تر مبارزه سجاد غریبی و مارتین فورد به تعویق افتاده بود، اما اکنون سازمان بوکس‌استار اعلام کرد این مسابقه برگزار نخواهد شد.

فورد در ویدیویی اعلام کرد: «طبیعتاً من بسیار ناامید هستم که مبارزه من با هالک ایرانی لغو شده است، به ویژه با توجه به این که زمان زیادی را به برنامه تمرینی خود اختصاص دادم و هر کاری انجام می‌دادم تا مطمئن شوم در بهترین حالت ممکن قرار دارم.» این اتفاق در شرایطی رخ داد که مارتین فورد معروف به ترسناک‌ترین مرد دنیا در مصاحبه‌ای گفته بود که فکر می‌کند حریف ایرانی‌اش، سجاد غریبی آنقدر‌ها که ادعا می‌کند سنگین وزن نیست و هالک ایرانی را متهم کرد که تصاویر فوتوشاپی از خود منتشر کرده است.

او اظهار داشت: «غریبی چیزی که تصور می‌کردم نبود. صادقانه فکر می‌کنم او فقط دنیا را با فوتوشاپ فریب داده. دیدنش از نزدیک به اندازه دیدن تصاویرش تاثیرگذار نیست. کلمه درست ناامیدکننده است. او کوچولو بود!» فورد که اینفلوئنسر بدن‌سازی است چند ماه پیش در دبی با سجاد غریبی، معروف به هالک ایرانی رو به رو شد و قرار بود این دو ۳۰ آوریل در سالن O۲ لندن رقابت کنند. پس از کش‌وقوس‌های فراوان و شاخ به شاخ شدن‌های کلامی در شبکه‌های اجتماعی، این دیدار که کنجکاوی زیادی برانگیخته بود، لغو شد.

ماجرای مبارزه‌ای که دو برنده داشت و میلیون‌ها بازنده

برخی‌ها مدعی شدند که تمام این اتفاقات سناریویی از پیش نوشته شده است و رقابت این دو مبارز جنبه نمایشی خواهد داشت، اما فورد و غریبی تا لحظه آخر تلاش کردند همه چیز را خیلی جدی نمایش دهند. تا حدی که در نخستین دیدار رو در رو فورد، سجاد غریبی را غافلگیر کرد و با هل دادن، او را نقش زمین کرد. غریبی تلاش کرد او را زمین بزند، اما نتوانست و افرادی که در صحنه حضور داشتند آن‌ها را از هم جدا کردند. تصاویر این دیدار به سرعت در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و سجاد غریبی هدف موج حملاتی از سوی کاربران ایرانی و غیر ایرانی قرار گرفت.

سجاد غریبی در پاسخ به این انتقاد‌ها گفت: «انتظار نداشت مارتین فورد او را زمین بزند و شدیدا تحت فشار روحی قرار گرفته است. نمی‌توانم به خانواده‌ام زنگ بزنم، وقتی به ایران بازگشتم نزد خانواده‌ام نرفتم. نمی‌توانم با پدر و مادرم صحبت کنم، وقتی با مادرم صحبت کردم او گفت فردی که در این ویدیو دیدم پسر من نبود، پسر من بسیار قوی‌تر از این است. قلبم می‌شکند وقتی نمی‌توانم با خانواده‌ام صحبت کنم. غرورم را از دست داده‌ام و نابود شده‌ام. چطور می‌توانم توضیح بدهم؟ آن‌ها فریبم دادند و زمین خوردم.»

غریبی در ادامه صحبت‌هایش گفت: «خانواده‌ام گفتند که می‌روی و کارش را تمام می‌کنی. آن‌ها فکر دیگری می‌کردند. چطور می‌توانم بخوابم یا استراحت کنم؟ شخصاً حال بدی دارم و نمی‌توانم بخوابم و این روز‌ها قرص خواب می‌خورم. وقتی مادری این حرف‌ها را به فرزندش می‌زند، چطور می‌توان تحمل کرد؟ فشار زیاد است. حتی اگر یک دلار هم برای این مبارزه به من بدهند نمی‌توانم ادامه دهم.»

ماجرای مبارزه‌ای که دو برنده داشت و میلیون‌ها بازنده

مارتین فورد هم پس از دیدن موج حملات کاربران از حریفش دفاع کرد و از طرفدارانش خواست با او مهربان باشند! غریبی اخیراً در آخرین اظهارات خود مدعی شد که «من ماه‌ها در دمای زیر صفر تمرین کردم و وزن کم کردم تا آماده این مسابقه شوم. مسابقه از طرف من لغو نیست و به سازمان بوکس استار اعلام کرده‌ام که به زودی جایگزین فورد را انتخاب کند. این وضعیت خیلی شرم آور و خجالت‌آور است. حریف انگلیسی نه با من و نه با هیچ فایتر دیگری مبارزه نمی‌کند، چون هرگز او یک فایتر نیست. ما قطعاً شکایت خواهیم کرد، چون طبق قرارداد فایتر حق لغو مبارزه را ندارد.»

با این حال حواشی به وجود آمده در پیش مبارزه و نشست خبری دو سلبریتی بوکسور سنگین وزن و آماتور بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت و منجر به جذب میلیون‌ها دنبال‌کننده برای این دو نفر شد. با نگاهی ساده به اتفاقاتی که رخ داده می‌توان به این نکته رسید که این مبارزه که هیچ‌وقت هم برگزار نشد دو برنده به نام مارتین فورد و سجاد غریبی و میلیون‌ها بازنده به نام دنبال‌کننده‌های آن‌ها در فضای مجازی داشت.

منبع: فارس

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*