اخبار خراسان جنوبی/

یادداشت

عمر، سرمایه تجدید ناپذیر!

ما به معنای دقیق کلمه، در برابر لحظه به لحظه زمانی که در اختیار داریم مسئولیم. عمر ما، تجدید ناپذیرترین سرمایه ای است که فقط یک بار خدا در اختیار ما قرار داده است و قطعا نسبت به آن از ما بازخواست خواهد کرد. ما نسبت به عمر خود مسئولیم و زمانی که در جایگاه مسئول قرار می گیریم نسبت به دقیقه به دقیقه عمر افراد تحت مسئولیت مان نیز به شدت وظیفه مندیم. پس هیچ زمانی نباید باری به هرجهت برگزار شود. متولیان امر هم باید برای زمانی که – به هر دلیل- زیر عنوان «اوقات فراغت» تعریف می شود، برنامه هدفمند داشته باشند؛ مشخص و روشن. به گونه ای که در پایان دوره نتایج آن روشن باشد. در این نگاه، تفریح هم گذران خالی از برنامه زمان نیست بلکه باید با هدف های متعالی تعریف شود. باید جان را سبک کند برای برداشتن بارهای سنگین. باید به فرحناکی برساند آدمی را تا به وقت کار پر از انرژی مثبت باشد. علاوه بر این تفریح باید آدمی را با ظرفیت های جدید آشنا و ظرفیت های تازه خود او را هم فعال کند تا در وقت عمل، ثمرات بیشتری داشته باشد. آیه شریفه «بای ذنب قتلت؟» فقط به جان ستاندن از بی گناهان اشارت ندارد بلکه می توان از آن نسبت به «قتل زمان» و «کشتن استعداد ها» هم درس گرفت. این ما را سر خط برنامه ریزی می آورد تا از سرمایه زمان بیشترین بهره را ببریم. دنیایی که امروزه، اسب توسعه را می تازاند، تجربه روشنی است پیش روی ما. آن ها از فرصت ها به بهترین نحو، استفاده کرده اند. حتی «تهدید تنبلی و بی برنامگی « را هم با هدفمند سازی و هوشمند کردن برنامه ها پشت سر گذاشته اند. اینکه به این جا رسیده اند خود گواه صادق ماجراست چه سنت الهی براین استوار شده است که هر کس نتیجه کوشش خود را ببیند و به دیگر عبارت، هر کس فرزند تلاش و کوشش خویش است. سرمایه پدری هم به اندازه تلاش و سعی خود او ، دستش را نمی گیرد و بر جایگاه شایسته نمی نشاند بلکه هر فرد به اندازه تلاش موفق خویش ارج می بیند و بر صدر می نشیند. کار و برنامه و کلاس و تلاش آنقدر ارزش دارد که حتی اگر به ظاهر بیهوده هم بنماید باز از «خفتگی» و تنبلی ارج است چنانکه حضرت مولوی بدان تصریح می کند؛
…دوست دارد یار این آشفتگی
کوشش بیهوده به از خفتگی…
بله باید به بیداری برخاست و برای همه زمان ها برنامه ریزی کرد و اوقات فراغت از مدرسه را در کلاس زندگی و مهارت آموزی و صاحب سواد شدن برای زندگی بهتر و فردای سرفرازتر به سر برد تا سر فراز توان کرد در ایامی که پیش روست. مولوی بزرگ هم راه بزرگی و صلاح را نشان داده است به این زبان که ؛
اندرین ره می‌تراش و می‌خراش
تا دم آخر دمی فارغ مباش…
که ما را « اوقات فراغت» دستور نیست بلکه فروغ اوقات را باید دریافت که این سرمایه، تجدید ناپذیر است…

 

 

 

یادداشت / حجاب ، مرزبان عفاف

برخی روز ها تاریخی می شوند و برخی تا بلندای تاریخ سازی هم می روند. این روزها همزادهای زمینی و مکانی هم دارند؛ مکان هایی که تاریخی می شوند و بالاتر؛ تاریخ ساز می شوند درست مثل همین روزی که به نام حجاب و عفاف، ثبت تاریخ شده است و مثل محل تولد این روز که یک مسجد بود؛ یک مسجد به مثابه یک تاریخ، شاید بتوان از مسجد گوهر شاد چنین یاد کرد تا بتوان به نقش ممتاز آن هم در تاریخ سازی و هم در حراست از یک واجب الهی پرداخت. واجبی که هم در ساحت امر به معروف مطرح است و هم در عرصه نهی از منکر پرچم را به دوش می کشد. واجبی به نام بلند حجاب دینی که باز هم «فردی» است و تکلیف فردا فرد بانوان و هم وظیفه ای است «اجتماعی» که جامعه را در شئون دینی ،صاحب جایگاه می کند. واجبی که در منظومه احکام فقهی اسلام قابل تعریف است و هم در دایره رسم الخط اخلاقی دین جایگاهی درخور دارد.
واجبی که در شمار «حلال محمد حلال الی یوم القیامه و حرام محمد حرام الی یوم القیامه» حکمی همیشگی دارد؛ حفظ حجاب ، واجب است تا قیامت و پرده دری و حیا شکنی و کشف حجاب، حرام است تا قیامت. باری حجاب و مسجد گوهر شاد چنان در هم گره خورده است که تقویم ها و تاریخ نویس ها هم هردو را کنار هم می نشانند چه «قیام حجاب» در «مسجد گوهر شاد» با خون همواره در جوشش صدها نفر درهم تنیده شده است و نام بردن از یکی نام، دیگری را هم به ذهن می آورد.
ظرف مسجد گوهر شاد برای مظروف حجاب که هردو نیز از تقدس برخوردارند در نگاه تاریخ هم مانایی یافته است. خون شهدا- که خود زندگان جاویدند- نیز این جاودانگی را امضا کرده است و این می طلبد تا امروز و فردا و فرداهایی که در راهند نیز پای در همان راه بگذارند که با چراغ شهادت روشن است و روشن هم می ماند چه این چراغ همان فرمان حق است و چراغ حق نیز هم و کسی را توان خاموشی آن نیست چه خود خداوند فرموده است»…والله متم نوره ولو کره الکافرون».
آری باید در پرتو این چراغ حرکت کرد و در جاده دین راه پیمود تا به مقصد رسید. این هم می طلبد تا فراز های بلندی چون ماجرای «جهاد حجاب» در گوهر شاد را زنده نگهداریم و این ،جامعه ما را زنده نگه می دارد. جامعه که زنده بود،زندگی هم در قالب حیات طیبه قابل تعریف خواهد بود.حیات طیبه ای که حق ماست. حق مسلم ما. فکر می کنم یکی از قدم های بلندی که می توانیم در این راستا بر داریم «احیای امر حجاب» است که «احیای امر دین و امامت» است و در شمول دعای رحمت امام رضا(ع) برای احیا گران امر امامت قرار می گیرد.امری که به احیا و توسعه حیای اجتماعی هم می انجامد و زندگی ها را قوام می بخشد….

 

 

 

یادداشت / غیرت مرزداران و عظمت رمضان

من رمضان را دوست دارم. لحظه شماری اهل معنا را برای رسیدن این فرخنده ماه دیده ام و بهجت را در نگاه شان خوانده ام. در کلاس آنان به این باور رسیده ام که رمضان، روزه، رازداری خلقت و رازخوانی بندگی و … عجب شکوهی دارد.لب می بندی از خوردن و آشامیدن اما لبریز می شوی از شور، از شوق، از عشق. قرآن را که باز می کنی، دلت باز می شود آیه به آیه که می خوانی، حس می کنی دلت از نشانه های خدا آن قدر شکوفا شده که به هر شکوفه اش خلقی دچار عشق می شوند، عجب بهاری است این رمضان و چه آیه بارانی است از واژه های نورانی از پیغام های عاشقانه حضرت خدا و چه پرشکوه اند انسان هایی که این فیض را درک می کنند و جانشان فیض آباد می شود. در شهر و روستا هر کجا که هستند عشق را، عشق را و عشق را تجربه می کنند سفره های سحری و افطاریشان، روزی خدا را با طعم روزه، نوش جانشان می کند و …
اما آن سوی شهر و روستا، در جایی که نقطه ها به هم می پیوندند و یک خط ممتد را شکل می دهند دور کشور که «مرز» نام می گیرد، این عشق بازی شکوهی صد چندان دارد. مرزبانان غیرت و مردانگی، روزه داری را با جهاد حراست از مرزها گره می زنند. تا گرمایی که سر و رویشان را بوسه می زند، هرم عشق مضاعف داشته باشد و زمین زیر پایشان پای کوبی کند به برکت بوسه بر پوتین هایی که مردانگی را معنا می کند. آری، من و تو در شهر، در روستا، زیر چتر امنیت، در پناه سایه و نسیم و خنکای کولرهایی که تابستان را بهار می کند، روزه می گیریم، اما مرزداران بسان سلف صالح خویش در زمان دفاع مقدس، چتر می گیرند برای ما و در زیر تیغ خورشید، در دشت و کوه و … رمضان را معنا می کنند، با سحری های ساده و افطاری های ساده تر، قرآن خوانی هاشان هم پرشکوه تر است. آیه به آیه را تجربه می کنند و آیات جهاد را زندگی. خبرهایی که از مرزهای کشور و به ویژه مرزهای خراسان جنوبی عزیز  می رسد، حکایت از روزه های باشکوه دارد و قرآن خوانی هایی که آدمی را در حسرت درک عظمت آن فرو می برد و باید گفت: به واژه هایی که غبطه را معنا می کند، عبادت قبول برادر مرزبان، ما را در لحظه لحظه روزه هایت دعا کن که دستان تو از آسمان اجابت خالی برنمی گردد. دستان تو، به دعای مرزداران امام سجاد ، این حجت بالغه الهی مستظهر است که می تواند درهای آسمان را باز کند. دستان تو امتداد دستان مرزبان های شهید است که هر ازگاه قد می کشند تا آسمان تا به یاد آورند ما را که زمین و دنیا نه جای ماندن که مزرعه آخرت است و باید در این ملک، گل کاشت و نور کاشت و آب کاشت و بهار کاشت تا زمین هم عطر بهشت گیرد. برادر مرزدارم، لب های خشکیده ات، راز آبادی وطن است و من وطن را برای تو و تو را برای وطن دوست می دارم…

یادداشت
عمق و قطر فقر رو به افزایش است
امروز خزاسان جنوبی – حیدری
حکایت تازه ای نیست فقر. متاسفانه همزادِ روزها و شب های ماست. اما همذات نه. نه همذات ماست ونه همذات باورهای قشنگی داشتیم و هنوز ته مانده رنگی از آن پیداست. همذات دین ما که هرگز. هزار فرسنگ فاصله دارد از اولین قدم ایمان. این حرف دین ماست که فقر را با کفر همانند و همراه و همذات می داند؛” کَادَ الْفَقْرُ أَنْ یَکُونَ کُفْراً.” پیامبر اعظم الهی می فرماید: فقر، انسان را در آستانه کفر قرار مى‌دهد. رهبر فرزانه انقلاب نیز در نگاهی به همین روایت در دیدار ۲۳اردیبهشت ۱۳۹۳ در دیدار مردم استان ایلام در سالروز ولادت امیرالمؤمنین علیه‌السلام ، چنین به بحث می پردازند که،” از جمله‌ى چیزهایى که مردم را به بهشت نزدیک میکند، بهبود معیشت مردم است؛ کادَ الفَقرُ اَن یَکُونَ کُفرا. جامعه‌اى که در آن فقر باشد، بیکارى باشد، مشکلات معیشتىِ غیر قابل حل وجود داشته باشد، اختلاف طبقاتى باشد، تبعیض باشد، شکاف طبقاتى باشد، حالت آرامش ایمانى پیدا نمی کند. فقر، انسان ها را به فساد می کشاند، به کفر می کشاند؛ فقر را باید ریشه‌کن کرد. کار اقتصادى، فعّالیّت اقتصادى باید به‌طور جدّى در برنامه‌هاى مسئولین قرار بگیرد، که خب امروز بحمداللَّه مسئولین دنبال این چیزها هستند. فکرها را باید منتظم کرد، راه را باید درست تشخیص داد، درست باید حرکت کرد.” به هر اندازه ای که از “راه درست” دور شویم به ورطه نادرست فقر می افتیم. کار می رسد به امروز که یک جامعه شناس، به فغان می آید که” متاسفانه روند فقر در ایران بیشتر شده، زنگ های خطر برای ایران به صدا درآمده است، متاسفانه روح انسان شرافتمند در جامعه ما از بین رفته است.” البته حرف تازه ای نیست این چون فقر حکایتی نو نیست هرچند نو به نو قطر و عمقش بیشتر می شود.

 

 

 

 

 

یادداشت:

روزه واقعی

امروز خراسان جنوبی – حیدری

بی نسخه، نسخه روزه را می پیچند برخی ها. دکتر نرفته، حکمِ افطار می دهند گروهی از مردمان که تابِ همراهی با خیلِ روزه داران را در خویش نمی بینند و ضعف دوگانه “معرفتی- جسمانی” گرفتارشان می کند. حال آن که در همین شرایط بسیاری از مردمان که سن از ۸۰ هم افزون کرده اند و در دشت و صحرای همین استان خودمان به کار زرع مشغولند، هم لب از نوشیدنی و خوردنی بسته اند و هم برای خود، نسخه بهتر روزه داری را می پیچند. آنان سحری را به اذان و اذان را با نماز و قرآن خوانی و مناجات به طلوع خورشید و آفتاب را به ظهر پیوند می دهند و اگر شد، بعد از نماز ظهر، ساعتی می آرامند. نه به دنبال نسخه افطارند و نه مسائل دیگر. بندگی می کنند و دل به کرم دوست دارند و مراقبت افزون می کنند در این ماه که زخم برندارد خلوص نیت هاشان و مواظبند تا زبان شان بیشتر عطر و طعم قرآن بگیرد. حال خوشی دارند این مردم و باید حالی خوش ساخت برای آنانی که نمی توانند روزه بگیرند و حتی همان برخی که بی نسخه طبیب، نسخه روزه را می پیچند. همه ما باید برای رسیدن به حال خوش تلاش کنیم. هم برای خود و هم برای دیگران. من در جست و جوی این حال، به نامه ای رسیدم از مرحوم آیت ا… سید اسماعیل اصفیائی (قدس سره) که پدر ارجمند استاد متاله، سید بزرگوار حضرت فاطمی نیا بودند و اهل دل و چراغ کوی معرفت. حضرت ایشان در ماه مبارک رمضان طی نامه ای برای خانواده، به ظرافت هایی اشاره کرده اند که برای همه ما می تواند افق گشا باشد به ویژه برای کسانی که ضعف جسمانی به گروشان برداشته است تا از فیض روزه و حلاوت امساک، محروم باشند. نامه این است؛
“بسم ا… الرحمن الرحیم. عمده مطلب که از زمین و آسمان بزرگتر است، ماه مبارک رمضان است. فرزندانم که شنیده ام مریض هستید ، هر سه از روزه اجتناب کنید. بیائید یک روزه ای بگیرید که بر همه واجب است، حتی بر مریض بستری و آن هم روزه گرفتن از حرام و گناه است که در تمام عمر افطار ندارد ، ولو یک بار هم که باشد ممنوع است. و{حتی} عوض دعاهای جوشن کبیر و امثالش، سکوت از یاوه و بیهوده گفتن، بسیار عمل خوب و نتیجه عالی دارد و بدون آن ، نماز و دعاها خیلی فایده ندارد. سید اسماعیل”
بله، روزه ای هست که بیماران را هم واجب می آید و همه خلق جهان را نیز. هم واجب است و هم سلامت ساز و سعادت آفرین. اگر بتوانیم ترازوی حرام و حلال را برای خویش تنظیم کنیم، به این قوت خواهیم رسید که اگر جسم، برای روزه همراهی نکرد، جان ما را به روضه جانان برساند. بزرگی می گفت شما به حرام و حلال مقید باشید حتی اگر رکعتی نماز مستحبی هم نخوانده باشید، بهشت برای تان تضمین شده است. اعمال مستحبی هم حال را خوش تر می کند و از همه حال خوش کن تر این است که در این ماه روزه، گرهی بگشائیم و دستی بگیریم. این هم عبادتی است که از کسانی که توان روزه داری ندارند هم ساخته است.به این ظریف، بیشتر فکر کنیم.

 

 

 

 

 

آغاز مسابقات فوتسال جام رمضان فرهنگیان بیرجند

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی از آغاز مسابقات فوتسال جام رمضان فرهنگیان شهرستان بیرجند خبر داد.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، محمدعلی واقعی، پیش از ظهر امروز با بیان این خبر اظهار کرد: این دوره از مسابقات،در مجموعه شهید شهپر بیرجند با ۱۳ تیم در ۳ گروه ۳ تیمی و یک گروه ۴ تیمی آغاز شد.

وی با بیان این که مسابقه افتتاحیه جام با دیدار دو تیم دبیرستان آیت الله خامنه ای و سلمان فارسی برگزار شد، تصریح کرد: در نهایت این دیدار با نتیجه ۲ بر ۱ به سود دبیرستان سلمان فارسی به پایان رسید.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به مشارکت ۱۵۶ نفر بازیکن، مربی و سرپرست در این دوره از مسابقات عنوان کرد: مسابقات فوتسال فرهنگیان استان  جام رمضان به منظور بزرگداشت معلمان پیشکسوت تربیت بدنی آقایان حسین سراجی، غلامرضا مردانی، ابوالفضل غنی، محمدعلی دادرس مقدم، حمیدرضا رخشانی برگزار می شود.

نماینده وزیر آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان این که هر شب ۴ دیدار بر گزار می شود، تصریح کرد: در شب دوم این بازی ها آموزش و پرورش بیرجند با نتیجه۷به۲از سد دبیرستان شهید بهشتی گذشت،دبیرستان سلمان فارسی بانتیجه۲برصفر،مغلوب کاردانش امام خمینی(ره) شد، دبیرستان شادروان میثم گویایک برصفر  دبیرستان آیت اله خامنه ای را از پیش رو برداشت و دیدار دو تیم هنرستان ابتکار و دبستان امام زین العابدین(ع) نیزبا نتیجه مساوی ۲ بر ۲ خاتمه یافت.

دبیر شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی اضافه کرد: در دو شب اول و  دوم این بازی ها تیم های آموزش و پرورش خراسان جنوبی و دبستان امام حسن«ع» استراحت داشتند.

وی، افزود: در سومین ب این بازی ها تیم های دبستان علامه اقبال وآموزش و پرورش خراسان جنوبی از گروه دوم،دبستان امام حسن(ع) و آموزش و پرورش بیرجند، از گروه ۳، در برابر هم صف آرایی می کنند ۴ تیم دبیرستان سلمان فارسی با دبیرستان شادروان میثم گویا و کاردانش امام خمینی«ره» با دبیرستان آیت ا… خامنه ای از گروه ۴ به مصاف هم می روند.

شایان ذکر است تا پایان بازی های شب دوم این دوره از بازی ها هنرستان ابتکار، شهید نامجو، آموزش و پرورش بیرجند و دبیرستان شادروان میثم گویا صدرنشینان گروه های خود هستند.

استاندار خراسان جنوبی:

پرهیز از خام‌فروشی معادن دستور کار ویژه خراسان جنوبی است

پرهیز از خام‌فروشی معادن دستور کار ویژه خراسان جنوبی است

بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی گفت: پرهیز از خام‌فروشی مواد معدنی، دستور کار ویژه استان و در اولویت برنامه‌های دستگاه‌های متولی است که با سرمایه‌گذاری در حوزه فرآوری محقق می‌شود

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد قناعت روز سه‌شنبه در دیدار گروه معادن امیرسنگان پارسیان در تهران افزود: همسو با سیاست‌های دولت باید در استان نیز ضمن اجرای طرح‌هایی با اشتغالزایی بالا، از خام‌فروشی مواد معدنی جلوگیری شود.

وی تاکید کرد: در همین راستا باید به دنبال ایجاد ارزش افزوده از منابع غنی موجود در خراسان جنوبی باشیم.

استاندار خراسان جنوبی گفت: ایجاد ارزش افزوده در مواد معدنی استان، با بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی و مجموعه‌های کلان اقتصادی محقق می‌شود.

گروه سرمایه‌گذاری امیرسنگان پارسیان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان بخش خصوصی سنگ آهن کشور است که توانسته با اتکا به جوانان نخبه و انقلابی پروژه‌های بزرگ معدنی را در کشور اجرا کند.

در این دیدار که با حضور سرپرست دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری برگزار شد، زمینه‌های سرمایه‌گذاری و حضور این شرکت بزرگ معدنی در استان مورد بررسی قرارگرفت.

همچنین استاندار خراسان جنوبی در دیدار مدیر هلدینگ سرمایه‌گذاری صبا گفت: توجه به ظرفیت‌های معدنی، راهکاری برای شتاب‌بخشی به روند توسعه اقتصادی استان است.

قناعت خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت‌های معدنی و بهره‌برداری از پروژه‌های فرآوری مواد معدنی، نقش بسزایی در کاهش نرخ بیکاری و شتاب گرفتن توسعه اقتصادی استان‌ ایفا می‌کند.

وی بر گسترش صنایع مبتنی بر ظرفیت‌های معدنی و کشاورزی در راستای استفاده هرچه بهتر از ظرفیت‌های استان تاکید کرد.

این نشست با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، سرپرست دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی برگزار شد و در آن چگونگی فعالیت هلدینگ سرمایه‌گذاری صبا در حوزه معادن فلزی و غیرفلزی استان مورد بحث و رایزنی قرار گرفت.

 

 

نشست سه شنبه‌های مهدوی در کانون پرورش فکری خراسان جنوبی برگزار شد

نشست سه شنبه‌های مهدوی در کانون پرورش فکری خراسان جنوبی برگزار شد

دومین نشست سه شنبه‌های مهدوی با هدف ترویج فرهنگ مهدویت در محل اداره کل کانون پرورش فکری خراسان جنوبی برگزار شد.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، دومین نشست سه شنبه های مهدوی کانون استان با حضور طاهره حمیدی مدیر کل کانون و جمعی از همکاران برگزار شد.

بر همین اساس پخش نماهنگ مهدویت، سخنرانی مدیر کل کانون استان با موضوعات مهدویت و القاب حضرت مهدی(عج) و زیارت‌های منتصب به آن حضرت و ویژگی‌های یاران ایشان، معرفی کتاب «فرهنگ الفبایی مهدویت  موعود نامه» اثر «مجتبی تونه‌ای» و قرائت شعر توسط همکاران واحد آفرینش‌های ادبی از بخش‌های این نشست سه شنبه‌های مهدوی بود.

 

محکومیت ۵۷۴ میلیون ریالی متهم قاچاق سوخت در نهبندان/۴

متهم قاچاق سوخت در نهبندان به پرداخت ۵۷۴ میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اعلام کرد: ماموران پلیس آگاهی مستقر در پلیس راه نهبندان هنگام کنترل خودرو‌های عبوری محور بیرجند به نهبندان از یک دستگاه تریلر مقدار هزار و ۴۰۰ لیتر گازوییل قاچاق کشف و گزارش آن را به اداره تعزیرات حکومتی این شهرستان برای رسیدگی ارسال کردند.

حسین حسن پور افزود: از آنجائیکه طبق مقررات حاکم، خرید وفروش، حمل و نگهداری کالای یارانه‌ای تخلف است، لذا شعبه پس از احضار متهم و رسیدگی‌های قانونی و احراز وقوع تخلف بر اساس مدارک و مستندات موجود در پرونده، وی را به استناد بند پ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا وارز علاوه بر ضبط سوخت‌های مکشوفه به پرداخت ۵۷۴ میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم کرد.

 

 

 

فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی:

دشمن به دنبال ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه است

دشمن به دنبال ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه است

فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی نیز گفت: دشمن با بزرگ و لاینحل جلوه دادن مشکلات به دنبال ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه ما است. سرتیپ دوم پاسدار محمدرضا مهدوی اظهار کرد: امروز دشمن در عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی بر ما هجوم آورده است.

فرمانده سپاه انصار الرضا (ع) خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه دشمن قصد دارد با بزرگ نما کردن مشکلات و لاینحل جلوه دادن آن مردم را دچار یأس و ناامیدی کند، گفت: باید تمام تلاش و کوشش خود را به کار گیریم تا دشمن به هدف خود نرسد.

مهدوی ادامه‌داد: بعد از اینکه دشمن از جنبه نظامی نتوانست ایران را با شکست رو به رو کند به سمت هجمه‌های فرهنگی و اقتصادی رفت.

وی با بیان اینکه بسیج در راستای گام دوم انقلاب اسلامی و با ساماندهی به روز در راستای حفظ و حراست از انقلاب قدم‌های مؤثری بر خواهد داشت، گفت: همچنین در کنار دولت انقلابی برای رسیدن به آرمان‌های اسلام و انقلاب تلاش خواهیم کرد و با قوت مسیر را ادامه می‌دهیم.

فرمانده سپاه انصار الرضا (ع) خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در طول ۴۰ سال گذشته انقلاب اسلامی فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشته است، اظهار کرد: امروز نیز همه ما با همدلی و همکاری هم دشمن را در رسیدن به اهدافش در بخش‌های مختلف ناکام خواهیم گذاشت.

معرفی دونده‌های برتر جام رمضان «بیرجند»/۷

پرونده مسابقات دو و میدانی جام رمضان بیرجند نکوداشت پیشکسوتان و قهرمانان ملی این رشته ورزشی در بخش پسران با شرکت ۲۰۰ ورزشکار بسته و برترین‌ها تجلیل شدند.

معرفی دونده‌های برتر جام رمضان «بیرجند»

به گزارش فارس در راستای شناسایی و پرورش استعدادهای برتر ورزشی و نکوداشت جایگاه پیشکسوتان و قهرمانان تیم ملی خراسان‌جنوبی «علیرضا چاجی، ابوالفضل سیادت، غلامرضا سرزهی» مسابقات دو ومیدانی جام رمضان پسران شهرستان بیرجند برگزار شد.

در این ماراتن شهرستانی قریب بر ۲۰۰ ورزشکار رده‌های سنی متولدین( ۷۰ تا ۹۵) در پیست دو و میدانی استادیوم ۱۵ هزار نفری غدیر بیرجند به رقابت پرداختند.

در رده سنی متولدین (۹۳ الی ۹۵) این دوره از مسابقات «سیدماهان سیادت، محمدجواد آسف، محمدرضا رضایی، رضا مهجورحسن‌آباد و حسن‌رضا یداللهی» بر سکوهای اول تا پنجم ایستادند.

در رده سنی متولدین ۹۰ الی ۹۲ رقابت‌های دو ومیدانی جام رمضان بیرجند «معاذ ریگی، سهراب حاجی‌زاده و احمدرضا کوهبالایی» رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

در رده سنی متولدین ۸۶ الی ۸۹ این دوره از رقابت‌ها «پوریا پورمحمد، سیدمحسن رحیمی و سیدمحسن میری» حائز مقام‌های برتر شدند.

در رده سنی متولدین ۸۲ الی ۸۵ مسابقات دو ومیدانی جام رمضان بیرجند «سیدمهدی محمدی، پویا حمیدی‌فر و احسان یکه‌خوان» در جایگاه اول تا سوم قرار گرفتند.

در رده سنی ۷۰ الی ۸۱ این دوره از مسابقات «علی پردلی، خشایار ایزدی و امیرمحمد سنبلی» مقام‌های اول تا سوم را از آن خود کردند.

در رده سنی پیشکسوتان و ماقبل متولدین ۷۰ نیز «محمد دلیری، سیدهادی سیادی و علیرضا براکوئی» حائز رتبه‌های برتر رقابت‌ها شدند.

در مراسم اختتامیه مسابقات دو ومیدانی جام رمضان پسران شهرستان بیرجند نکوداشت پیشکسوتان و قهرمانان ملی این رشته ورزشی با حضور مسئولان با  لوح‌ و حکم قهرمانی از ورزشکاران هر رده سنی تجلیل شد.

نمایش آثار خوشنویسی قرآنی در سیزدهمین نمایشگاه قرآن کریم/۲-۳

نمایش آثار خوشنویسی قرآنی در سیزدهمین نمایشگاه قرآن کریم
۲۲ اثر از اساتید خوشنویسی استان در غرفه خوشنویسی سیزدهمین نمایشگاه قرآن کریم خراسان جنوبی به نمایش درآمده است.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، برگزاری نمایشگاه پوسترهای نفیس قرآن های قدیمی، تذهیب آثار قرآنی و برپایی کارگاه کتابت نکته های آموزنده قرآن، احدیث و روایات و هدیه به بازدید گنندگان از دیگر فعالیت های این غرفه در طول نمایشگاه است.

غرفه خوشنویسی تا پایان نمایشگاه (۲ اردیبهشت ماه) هر شب از ساعت ۱۷:۳۰ الی ۲۳ میزبان علاقه مندان به هنر خوشنویسی خواهد بود.

شایان ذکر است در آخرین شب نمایشگاه همزمان با شب لیله القدر، از تابلوی خوشنویسی درباره حضرت علی (ع) رونمایی خواهد شد.

گفتنی است سیزدهمین نمایشگاه قرآن کریم به صورت حضوری، در محل حسینیه جماران شهرستان بیرجند با حضور ناشران، غرفه های بخش جنبی و همینطور اجرای برنامه های متنوع فرهنگی، هنری و قرآنی همچون اجرای تعزیه، کرسی های تلاوت، تقدیر از فعالین و پیشکسوتان قرآنی میزبان علاقه مندان است.

حل مشکلات اقتصادی برمبنای آرمان‌های انقلاب اسلامی ممکن است/۵

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: مشکل اقتصادی امروز کشور نتیجه الگوی برداری از اقتصاد غرب است.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آیین تکریم و معارفه فرمانده حل مشکلات اقتصادی برمبنای آرمان‌های انقلاب اسلامی ممکن استسپاه انصار الرضا (ع) خراسان جنوبی گفت: به برکت انقلاب اسلامی و بنیانگذار آن، حضرت امام خمینی (ره)، ملت ایران پای کار آمدند و این همه عنایت‌های خداوند شامل حال ما شد و اکنون ۴۳ سال از عمر پر افتخار و تهاجم بزرگترین اتحاد مستکبرین جهان برای نابودی انقلاب می‌گذرد، اما دشمنان نتیجه‌ای نگرفتند.

سردار علی فدوی با بیان اینکه دشمنان انقلاب اسلامی در موضع ضعف قرار دارند، گفت: ملت و بندگانی که پای کار بیایند و به تکالیف خود عمل کنند خداوند آنان را یاری خواهد کرد و تجربه انقلاب نشان داده که تحقق وعده خداوند در حمایت از مستضعفان است.

وی افزود: سپاه پاسداران در تمام این سال‌ها پای کار انقلاب اسلامی آمدند و خداوند به وعده خویش عمل و پیروزی را حاصل کرد.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه اگر در مسائل اقتصادی و فرهنگی و همه امور به تکالیف خود عمل می‌کردیم اکنون نباید مشکل می‌داشتیم، تصریح کرد: در این سال‌ها برخی الگوی اقتصادی را از غرب گرفتند، اما این دولت انقلابی و مردمی می‌خواهد بر مبانی اسلامی عمل کند و امیدواریم این مهم تحقق پیدا کند.

سردار فدوی گفت: خداوند این توفیق را به سپاه پاسداران داده است که در خدمت نظام و پاسداری از انقلاب باشد و توفیق در هر مسئولیتی به وحدت کلمه است.

وی با اشاره به اینکه رمز پیروزی در وحدت کلمه است، گفت: در استان خراسان جنوبی و مناطق کویری دل‌ها به هم نزدیک‌تر و این وحدت کلمه میسرتر است.

فرمانده سابق سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی نیز در این مراسم با اشاره به تربیت نیروی انسانی و تقویت و کیفی سازی و ارتقای شبکه صالحین، گفت: موافقت با ادامه تحصیل پاسداران، برگزاری دوره های تعلیم و تربیت،دوره های خانوادگی، خدمت به پیشکسوتان و گسترش یادواره های شهدا و کنگره شهدا، گسترش مدارس امام حسین(ع) به ۲۲ مورد و کوثر(س)، تقویت ساخت ساختمان گردان های بسیج، افزایش منازل سازمانی و ساخت مهمانسراهای متعدد از اقدامات سپاه استان بوده است.

 

«علی قاسمی» با اشاره به اینکه میانگین سن خدمتی در تیپ ۱۱ سال و میانگین سن خدمتی در سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی ۱۳ سال است که شاید جزو جوان ترین سپاه های کشور باشیم، افزود: همچنین در بحث دفاعی و امنیتی با پیگیری های متعدد قرارگاه ثامن(ع)، قرارگاه شهید ناصری و ارتش در این منطقه فعال شد و گردان امام حسین(ع)،گردان امام علی(ع)، گردان کوثر(س) و گردان بیت المقدس در استان گسترش یافته است.

 

وی بیان کرد: هماهنگی خوبی در قرارگاه های دفاعی و امنیتی با نیروهای مسلح و شورای تأمین استان وجود دارد.

 

فرمانده سابق سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی با بیان اینکه در موضوع جنگ نرم و جهاد فرهنگی فعالیت های بسیار خوبی با تمرکز بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، فرمان هشتگانه فرمانده کل قوا به سپاه، سند چشم انداز ۱۰ ساله بسیج و برنامه پنج ساله تحول سپاه در استان انجام شده است، ادامه داد: کارگروه های ما در بخش رسانه، عملیات روانی و جمعیت و خانواده و فرزندآوری و سبک زندگی اسلامی در اقشار مختلف و دستگاه ها تشکیل و در حال فعالیت است.

 

سردار قاسمی با اشاره به خیزش و رویش گروه های فرهنگی و هنری انقلابی و اصیل در استان، گفت: قرارگاه اقتصاد مقاومتی، قرارگاه مسجدمحوری، قرارگاه جهاد تبیین، قرارگاه کمک های مومنانه، گارگروه بسیج سازندگی و جهاد محرومیت زدایی در استان فعال است و هزار و ۸۸۰ گروه جهادی تشکیل شده است.

 

وی به سایر اقدامات و خدمت رسانی ها سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی در سطح استان اشاره کرد و افزود: هیات اندیشه ورز سپاه در همه اقشار بسیج و مجمع عالی بسیج در برخی شهرستان ها فعال شده است.

 

در این مراسم سرتیپ دوم پاسدار «محمدرضا مهدوی» به عنوان فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی معرفی و از زحمات سردار «علی قاسمی» فرمانده سابق سپاه استان قدردانی شد.

 

برداشت گندم در خراسان جنوبی افزایش ۳۰ درصدی دارد/

برداشت گندم در خراسان جنوبی افزایش ۳۰ درصدی دارد

 رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: با توجه به بارندگی‌های خوب در سال آبی جاری، پیش‌بینی می‌شود برداشت گندم در این استان ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته باشد.

مهدی جعفری در گفت و گو با ایرنا ادامه داد: همچنین در سال جاری کشت دیم به دلیل بارندگی‌های خوب نسبت به سال گذشته افزایش یافته اما در حال حاضر برآورد دقیقی از برداشت گندم دیم در استان نداریم.

وی گفت: اولین برداشت گندم آبی در خراسان جنوبی امسال از مزارع شهرستان مرزی نهبندان به دلیل کویری بودن منطقه و گرمای هوا آغاز شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اضافه کرد: در سال آبی جاری پنج هزار هکتار از مزارع این شهرستان زیر کشت گندم و جو رفته است که پیش‌بینی می‌شود از این سطح ۱۲ هزار تن محصول برداشت شود و نسبت به سال گذشته افزایش ۴۰ درصدی دارد.

وی گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال ۴۷ هزار تن گندم از ۱۸ هزار هکتار مزارع آبی استان خراسان جنوبی برداشت شود و بیشترین برداشت گندم را از شهرستان قاینات با سه هزار و ۲۳۵ هکتار سطح زیر کشت خواهیم داشت.

جعفری افزود: اولین خرید تضمینی گندم را اوایل اردیبهشت ماه از مرکز بهمن روستای چاهداشی نهبندان آغاز خواهیم کرد و ۱۷ مرکز در استان خرید تضمینی گندم را انجام خواهند داد که ۱۵ مرکز زیر نظر سازمان تعاون روستایی فعالیت دارند.

وی بیان کرد: در سال جاری براساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی هر کیلوگرم گندم تضمینی، ۱۱ هزار و ۵۰۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری خواهد شد.

سطح زیرکشت محصولات زراعی خراسان جنوبی ۷۲ هزار و ۱۷۰ هکتار است که سالانه از این سطح ۶۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی برداشت می‌شود.

 

 

 

رئیس منابع طبیعی سربیشه:
۱۷ سازه آبخیزداری جدید در سربیشه احداث می شود/۲

فتحی گفت: ۱۷ سازه آبخیزداری با اعتبار ۱۲۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در سربیشه احداث می شود.

«محمد فتحی» اعلام کرد: ۱۷ سازه جدید از محل اعتبارات صندوق ملی در سه حوزه ی آبخوان، گلندر و مشوکی در حال ساخت است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سربیشه حجم آبگیری این سازه ها را در مجموع ۲۱ هزار و ۹۰۰ مترمکعب عنوان کرد و گفت: در حوزه آبخوان دو سازه از نوع بندخاکی و سرریز ملاتی و هفت سازه گابیون ساخته می شود که پنج منبع آبی در پنج روستا را با جمعیت ۳۶۰ خانوار تحت پوشش قرار می دهد.

وی با بیان اینکه ۹ سازه آبخیزداری با اعتبار ۸۷ میلیارد ریال تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: در حوزه سازه های گلندر؛ یک بندخاکی و سرریز ملاتی و ۶ سازه سنگ و ملات با اعتبار ۱۷ میلیارد ریال در حال احداث است که سه منبع آبی در دو آبادی را با جمعیت ۸۵ خانوار تحت پوشش قرار می دهد.

غذای گرم بین دانش‌آموزان ۳۲ مدرسه بیرجند توزیع می‌شود

غذای گرم بین دانش‌آموزان ۳۲ مدرسه بیرجند توزیع می‌شود

 مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: از ابتدای ماه مبارک رمضان هر هفته ۳۵۰ وعده غذای گرم با عنوان اطعام مهدوی، طبخ و بین دانش‌آموزان یتیم ۳۲ مدرسه مرکز استان توزیع می‌شود.

محمدعلی واقعی دوشنبه شب در حاشیه طبخ و توزیع اطعام مهدوی گفت: غذای گرم در آشپزخانه دارالایتام حضرت اباالفضل العباس (ع) طبخ می‌شود و حدود ۵۰ نفر که قریب به اتفاق فرهنگی هستند، در طبخ و توزیع غذا مشارکت دارند.

وی با اشاره به هزینه‌کرد ۷۰ میلیون ریال برای طبخ این تعداد غذا در هر هفته بیان کرد: اعتبار لازم از محل نذورات مردمی، فرهنگیان و اعضای هیات ابالفضلی بیرجند تامین و هزینه می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی به مشارکت دارالایتام حضرت اباالفضل العباس (ع) در تامین سبدهای غذایی، پوشاک و نوشت‌افزار ایتام و دانش‌آموزان محروم مرکز استان اشاره کرد و گفت: این موسسه تا قبل از شیوع کرونا دانش‌آموزان یتیم ۵۰ مدرسه استان را پوشش داده است.

وی اضافه کرد: احیای فرهنگ علوی و توسعه سیره عملی و گفتاری امام علی (ع) یکی از جلوه‌های مهم جهاد تبیین در بین دانش‌آموزان است که در رأس برنامه‌های تربیتی و پرورشی مدارس استان قرار دارد.

واقعی با اشاره به در پیش بودن لیالی قدر و ایام شهادت امیرالمومنین (ع) گفت: نیروی انسانیت انسان در ماه رمضان به ثمر می‌نشیند و اوج ثمردهی انسانیت شب‌های قدر است.

 

 

 

وضعیت قرمز مدیران ساکن در شهرستان سرایان/۲

امام جمعه سرایان در شورای اداری این شهرستان از مدیران ساکن در این شهرستان خواست تا دست خود را بالا ببرند که با مشاهده وضعیت تعداد اندک ساکنین در شهرستان، وضعیت قرمز برای این موضوع را اعلام کرد.

به گزارش شبستان ، جلسه شورای اداری شهرستان سرایان متفاوت با جلسات قبلی برگزار شد و آغاز جلسه با یاد شهدا و قرائت وصیتنامه شهید دانش آموز «محمد میری» همراه بود.

 

امام جمعه سرایان در این مراسم با اشاره به شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: مسئولان باید با رویکرد جدید که همان مردمی بودن است حل مشکلات مردم را در سرلوحه خدمت خود قرار دهند.

 

حجت الاسلام «غلامرضا مرتضایی نیا» از مدیران بانک‌ها خواست تا جایی که در توان دارند در اعطای تسهیلات قوانین را در جهت رفع مشکلات مردم تسهیل کنند.

 

وی افزود: آنچه که در پایان کار از مسئولان به ارمغان خواهد ماند همدلی و همراهی با مردم در رفع مشکلات آنان است.

 

امام جمعه سرایان در ادامه گفت: مدیریت شهرستان در توزیع اعتبارات و عمران و آبادانی شهرستان نگاه شهرستانی و بر مبنای عدالت محوری بوده و این موضوع باید بیشتر از گذشته تقویت شود.

 

وی در ادامه با نوید به آغاز فعالیت های اربعین از مسئولان خواست با همراهی با مسئولان عتبات، زمینه رشد فعالیت های عتبات و اربعین را در شهرستان فراهم کنند.

 

امام جمعه سرایان از حضور ۹۹ درصدی مسئولان ساکن در شهرستان خواست تا دستشان را بالا برده و پس از آن با دیدن تعداد کم افراد، گفت: وضعیت حضور مسئولان در شهرستان قرمز است.

 

فرماندار سرایان هم در این جلسه با توصیه به مدیران بر نگاه گره گشایی و رفع موانع در امور افزود: باید در اجرای قانون به شدت انعطاف و قوانین را براساس شرایط و منطبق بر ملاحظات مردم در حد امکان عملیاتی و تا حصول نتیجه پیگیری کنیم.

 

«یاسر رضوی حیدری» تدوین چشم انداز مدیریتی تمامی دستگاه‌ها و مجموعه های اداری شهرستان را در دولت سیزدهم خواستار شد و بیان کرد: مسئولان باید مبتنی بر این چشم انداز، برنامه ها و و پروژه‌های اولویت دار، طرح ارایه کنند.

 

وی تصریح کرد: تخصیص اعتبارات براساس برنامه های پیش بینی شده در چشم انداز عملیاتی مسئولان و گزارش عملکرد و جذب اعتبارات در سال ۱۴۰۰ رقم خواهد خورد.

 

عالی ترین مقام دولت در شهرستان سرایان، انسجام در بدنه مدیریتی دولت را یکی از الزامات قانونی مسئولان یادآور شد و حضور جوانان انقلابی با روحیه جهادی را در مجموعه های اداری و در میدان کار در صورت نیاز ضروری دانست و با تاکید بر پاسخگویی به موقع و دقیق به مکاتبات فرمانداری و ارباب رجوع توسط مدیران اظهار کرد: بی تفاوتی به پاسخگویی، بدترین واکنش در ارتباطات و تعاملات به ویژه در برخورد با جامعه کشاورز و دامدار بوده و منجر به تفسیر نادرست خواهد شد.

 

وی در ادامه با توصیه به مدیران گفت: در تحقق شعار سال باید فرآیندهای موجود در مجموعه را رصد و جمع بندی کرده و پیشنهادات خود را در جلسه ویژه شعار سال و تولید دانش بنیان ارایه دهند.

 

فرماندار همچنین با اشاره به گذشت یک سال از عمر دولت، انتظار مردم را از مسئولان ایجاد تحول برشمرد و بیان کرد آنچه که مهم است تحول در رویکردها و تغییر نوع نگاه مسئولان با هدف گره گشایی و رفع مشکلات مردمی و تزریق اعتماد و امید به مردم به ویژه نسل جوان است.

 

وی با مردم بودن و با آنان گفتگو کردن را از اولویت ها و دستور کارهای اساسی دولت سیزدهم برشمرد.

 

رضوی حیدری در ادامه با اشاره به رویداد فرهنگی روز معلم و دعوت از سخنران کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی به شهرستان، از مدیران شهرستان دعوت کرد در برپایی باشکوه این رویداد همکاری کنند.

 

 

 

 

 

 

 

برپایی همه روزه میدان میوه و تره‌بار شهرداری بیرجند/۲

میدان میوه و تره‌بار شهرداری از فردا همه‌ روزه دایر خواهد بود.

رییس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری بیرجند در برپایی همه روزه میدان میوه و تره‌بار شهرداری بیرجندگفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: میدان  میوه و تره بار شهرداری هر روز از شش صبح تا غروب آفتاب با هدف کاهش قیمت میوه و تره‌بار در بازار و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان  دایر خواهد بود.

 

دلپسند افزود: میدان میوه تره‌بار شهرداری بیرجند واقع در بلوار مسافر ،روبروی پایانه مسافربری بیرجند است که پیش از این  فقط چهارشنبه ها دایر بوده است.

 

وی همچنین از بهسازی بازار روز غفاری بیرجند تا یک ماه آینده با حضور عمده فروشان عرضه مستقیم میوه و تره بار برای منطقه جنوب شهر خبرداد و از دستگاه های نظارتی و اجرایی خواست در راستای حمایت از حقوق مصرف کنندگان ،برخورد با متخلفان و برپایی جایگاه‌های عرضه سطح شهر با شهرداری همکاری بیشتری داشته باشند.

 

دلپسند از ارائه طرحی بنا به  مستند قانونی سازمان میادین کشور مبنی بر راه اندازی  کمیسیون نرخ‌گذاری روزانه در میدان بار وحدت بیرجند با حضور نمایندگانی از جهاد کشاورزی، تعزیرات، اتحادیه میوه و تره بار ، تعاون روستایی و شهرداری خبر داد.

 

 

 

کرونا جان یک نفر دیگر را در خراسان جنوبی گرفت/۲

با فوت یک نفر دیگر تعداد جان باختگان کرونا در خراسان جنوبی به هزار و ۴۴۶ نفر رسید.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در استان گفت: روز گذشته ۲۷۳ آزمایش تشخیص مولکولی و سریع کرونا در استان انجام شد که در مجموع ۷۱ بیمار جدید شناسایی شد.

شریف زاده افزود: از این تعداد ۳۷ مورد از بیرجند، ۲ مورد از بشرویه ۲ مورد از خوسف، ۱ مورد از درمیان، ۲ مورد از زیرکوه، ۲ مورد از سرایان، ۱ مورد از سربیشه، ۵ مورد طبس، ۲ مورد فردوس، ۱۲ مورد قائنات و ۵ مورد از نهبندان شناسایی شد.

به گفته دبیر دانشگاهی ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان در حال حاضر ۲۹ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که ۱۵ نفر کرونا مثبتند.

شریف زاده گفت: از این تعداد ۴ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال عمومی ۲ نفر نامساعد است.

 

 

 

 

 

 

  کمبود ۳۳۶ کلاس درس در خراسان جنوبی/۲-۳

هم اکنون در خراسان جنوبی به  ۳۳۶ کلاس درس نیاز است که کمک خیران را می طلبد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان‌جنوبی در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت:در سایت‌های مسکن بیرجند ۱۷۵ کلاس، در فضا‌های مورد نیاز شهرک‌های اقماری بیرجند ۱۲۶ کلاس درس ودر  سایت‌های مسکن شهرستان‌ها ۳۳  کلاس درس مورد نیاز است.

چاوشان همچنین افزود :  ۴۲ مدرسه درشهرستان‌های بیرجند وقاین دوشیفته هستند و باید تک شیفت شوند.

وی  با اشاره به اینکه  ۴۴۶ کلاس درس در قالب ۱۸۶ پروژه را در استان در دست اجرا داریم افزود: همه ی  پروژه‌ها صد درصد با مشارکت خیران انجام می‌شود.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان‌جنوبی میزان تعهدات سال گذشته برای ساخت فضا‌های آموزشی را ۱۳۸  کلاس درس با زیر بنای ۱۵ هزار متر مربع عنوان کرد و افزود: میزان تعهدات خیران در سال گذشته ۴۵ میلیارد تومان بوده است؛ که ۲۰ میلیارد آن تحقق یافته است.

چاوشان افزود: این تعهدات توسط ۶۴ تن از خیرین نیکوکار استان برای ساخت و تکمیل طرح‌های آموزشی، تربیتی، عمرانی و کمک آموزشی ایجاد شد.

 

 

 

خسارت اولین باران بهاری به مزارع وباغات خراسان جنوبی/۴

مدیرکل مدیریت بحران استان گفت: براثر بارندگی‌های دوروز گذشته به مزارع و باغات خراسان جنوبی خسارت وارد شد.

میر جلیلی افزود:سیلاب، تگرگ و طوفان گرد خاک دو روز گذشته باعث خسارت به ۶ رشته قنات، تلف شدن ۱۱ راس دام سبک،  ۲ واحد گلخانه، آبشستگی وتخریب شانه راه ۲ محور روستایی و فرعی در شهرستان نهبندان شد.
وی با اشاره به اطلاع رسانی از طریق رسانه‌ها وآماده باش تیم‌های امدادی در شهرستان‌های نهبندان، زیرکوه، درمیان، سربیشه و بخش مرکزی بیرجند ،خسارت در بخش منازل مسکونی، زیر ساختهاو شریان‌های حیاتی نداشتیم گفت : هم اکنون ۶ تیم بر آورد خسارت اعزام شدند تا در اسرع وقت بر اورد خسارت را اعلام کنند.

 

 

 

 

 

استاندار خراسان جنوبی:

ایجاد صنایع فرآوری محصولات خراسان جنوبی در اولویت است/۲-۳

ایجاد صنایع فرآوری محصولات خراسان جنوبی در اولویت است

استاندار خراسان جنوبی گفت: مدیریت استان برای جلب و جذب سرمایه‌گذارانی در زمینه ایجاد صنایع فرآوری محصولات کشاورزی اهتمام ویژه‌ دارد.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، جواد قناعت در دیدار مدیرعامل شرکت کشت و صنعت زرین در دفتر استانداری در تهران افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی، لازمه تکمیل زنجیره ارزش محصولات راهبردی و منحصر به‌فرد استان است.

وی گفت: پیاده‌سازی و تکمیل زنجیره ارزش محصولات شاخص خراسان جنوبی، مهمترین راهکار برای ایجاد ارزش افزوده در این محصولات است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به حجم تولید محصولات راهبردی این استان شامل زرشک، زعفران و عناب تصریح کرد: با وجود این حجم قابل تامل تولید زرشک، زعفران و عناب در استان، عایدات کشاورزان ما از این محصولات بسیار اندک است.

وی تاکید کرد: هدف از سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی و تکمیلی، ایجاد ارزش افزوده و افزایش درآمد کشاورزان از تولیدات‌شان است.

قناعت با اشاره به اهمیت حضور سرمایه‌گذاران در استان خراسان جنوبی، بر تلاش دستگاه‌های متولی و مرتبط در زمینه تسهیل شرایط برای حضور سرمایه‌گذاران و هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری تاکید کرد.

در این دیدار که با حضور سرپرست دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری و رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی برگزار شد، پیشنهاد مدیرعامل شرکت کشت و صنعت زرین درخصوص انتفاع حداکثری استان از محصولات راهبردی مطرح و مقرر شد سازمان جهاد کشاورزی با هماهنگی دفتر امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری نسبت به بررسی فرآیند اجرای پیشنهاد اقدام کند.

 

 

 

۶۵ درصد مشترکان آب در خراسان جنوبی کم‌مصرف هستند

۶۵ درصد مشترکان آب در خراسان جنوبی کم‌مصرف هستند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی میزان مصرف آب آشامیدنی سالانه استان برای مصرف خانگی را ۴۳ میلیون و ۱۸۸ هزار مترمکعب اعلام کرد و گفت: براساس ارزیابی‌ها حدود ۶۵ درصد مشترکان آب در خراسان جنوبی کم‌مصرف تعیین شده‌اند.

حسین امامی روز سه‌شنبه به رسانه‌ها اعلام کرد: ۳۲ درصد از مشترکان آب استان تا ۲ برابر الگوی تعیین شده، آب مصرف می‌کنند که پرمصرف هستند و میزان مصرف سه درصد از مشترکان آب خانگی بیش از ۲ برابر الگو است که جزو مشترکان بدمصرف محسوب می‌شوند.

وی از افزایش نیافتن تعرفه مشترکان خانگی کم‌مصرف و افزایش پلکانی قیمت آب برای پرمصرف‌ها خبر داد و افزود: تعرفه آب برای مشترکان پرمصرف از اواخر اسفند ۱۴۰۰  افزایش یافت که براساس آن الگوی مصرف مشترکان خانگی ماهانه ۱۵ مترمکعب تعیین شده و تعرفه آب بها برای مصرف بالاتر از این میزان، به‌صورت پلکانی (نسبت به مازاد) محاسبه می‌شود.

مدیرعامل آبفای خراسان جنوبی همچنین از تداوم طرح آب رایگان برای مشترکان کم‌مصرف زیر پوشش نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد و بهزیستی و افزایش تعرفه آب بهای مشترکان پرمصرفی که بالای ۱۵ مترمکعب آب در ماه مصرف می‌کنند، خبر داد.

وی تاکید کرد: مشترکان خانگی که الگوی مصرف ماهانه ۱۵ مترمکعب را رعایت می‌کنند، مشمول هیچ گونه افزایش نرخ آب مصرفی روی قبوض خود نمی‌شوند.

امامی با اشاره به شرایط خشکسالی‌های پی در پی و تاثیر منفی آن بر کمیت و کیفیت سفره‌های آب زیرزمینی به عنوان مهمترین منبع تامین آب استان در پی کاهش نزولات جوی، از مشترکان خواست اصول مدیریت مصرف آب را برای گذر از تابستان بدون تنش آبی به‌ویژه در مناطق روستایی در راستای تداوم تامین آب پایدار مد نظر قرار دهند.

وی ادامه داد: همکاران شرکت آب و فاضلاب به‌صورت ۲۴ ساعت در تلاش هستند تا پایدارسازی آب شبکه‌های شهری و روستایی را تامین کنند و در این زمینه نیاز است مشترکان نیز نکات صرفه‌جویی در مصرف آب که به ظاهر ساده اما بسیار مهم است را رعایت کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: از جمله خودداری از آبیاری فضای سبز با آب آشامیدنی، استفاده از آب تصفیه شده برای مصارف خارج از شرب و بهداشت از جمله شست و شوی حیاط، درب منازل، مغازه و اتومبیل همچنین گزارش هر نوع ترکیدگی و اتفاق در سطح شهر و روستا به سامانه ۱۲۲ از این موارد است تا جلوی هدررفت آب گرفته شود.

وی به وضعیت مشترکان خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: تعداد مشترکان آب استان ۳۵۷ هزار و ۵۰۰ مشترک است که از این تعداد ۲۷۰ هزار مشترک خانگی و بقیه صنعتی، تجاری و سایر کاربری‌ها است.

امامی گفت: در حال حاضر تعداد انشعابات آب استان ۳۵۳ هزار و ۵۰۰ فقره است و در بخش فاضلاب نیز ۷۱ هزار و ۵۷ فقره انشعاب داریم.

وی بیان کرد: سامانه ۱۲۲ شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی به‌صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارش‌های مربوط به حوادث آب، شکایات مشترکان، انتقادات و پیشنهادات در تمامی نقاط شهری و روستایی استان است.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی
آبیاری ۸ هزار هکتار از عرصه های نهالکاری شده خراسان جنوبی آغاز شد
نصرآبادی گفت: مراقبت و آبیاری ۸ هزار هکتار از عرصه های نهالکاری شده خراسان جنوبی آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علیرضا نصرآبادی» امروز (۳۰ فروردین) در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز عملیات مراقبت و آبیاری سنواتی در کانون های بحرانی استان خراسان جنوبی، اظهار کرد: در حال حاضر عملیات مراقبت و آبیاری بیش از هشت هزار هکتار از عرصه های نهالکاری شده در سال ۹۸-۹۹ آغاز شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به طرح های تثبیت شن های روان در کانون های بحرانی گفت: این مراقبت و آبیاری تا پایان شهریور ماه امسال طی چند مرحله با اعتبار ۱۶ میلیارد تومان ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه این نهال ها شامل آرتیپلکس، تاغ، عجوه، قیچ و رمس است که گیاهانی کاملا بیابانی و مقاوم به خشکسالی هستند، گفت: خراسان جنوبی سومین استان پهناور و دومین استان بیابانی کشور و دارای ۳۵ کانون بحرانی فرسایش بادی با بیش از ۲ میلیون هکتار مساحت  است که در بیشتر آنها پدیده گرد و غبار را شاهد هستیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در پایان افزود: خشکسالی های بلند مدت، تغییر اقلیم، برخی فعالیت های انسانی و چرای بی‌رویه دام باعث کاهش شادابی و پوشش گیاهی عرصه های منابع طبیعی و به دنبال آن افزایش بیابان زایی و بروز گرد و غبار می شود.

بارش ۳۳میلی متری در میغان نهبندان/۲

رئیس گروه پیش‌بینی و صدور پیش‌آگاهی‌های جوی هواشناسی استان گفت: براساس خروجی مدل‌های هواشناسی طی دو روز اخیر با فعالیت سامانه بارشی در جو استان در اغلب شهرستان های نیمه شرقی استان بارش ها در محدوده متوسط (۵تا ۲۰) میلیمتر و حتی بیشتر از آن بود.

نخعی افزود: بارش ها به صورت رگبار باران، رعدوبرق و تگرگ گزارش شده است به طوریکه بیشترین بارش گزارش شده از (میغان) به میزان ۳۳ میلیمتر از توابع نهبندان گزارش شده است.

 

 

توزیع ۳۵۰ بسته غذای گرم بین دانش آموزان نیازمند بیرجندی/۲

به مناسبت ماه مبارک رمضان توزیع ۳۵۰ بسته غذای گرم بین دانش آموزان ۳۳ مدرسه بیرجند انجام شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با اعلام این خبر گفت : در طول سال هم روزهای چهارشنبه آموزش و پرورش اقدام به توزیع غذای گرم در بین دانش آموزان نیازمند می‌کند.

واقعی افزود : از ابتدای شروع کرونا تاکنون معلمان خیران و مردم نیک اندیش ۶ میلیارد تومان به نیازمندان کمک کرده اند که این کمک ها درقالب کمک هزینه تحصیلی،پوشاک،بورسیه و گلریزان نوروزی بوده است.

 

 

 

اهدا هزار واحد خون در دومین پویش مهر سرخ/۲

در دومین پویش مهر سرخ مردم خراسان جنوبی ،هزار واحد خون اهدا کردند.

سرپرست اداره کل انتقال خون استان گفت: دومین دوره پویش مهر سرخ از اهدا هزار واحد خون در دومین پویش مهر سرخهفتم لغایت پانزدهم ماه مبارک رمضان در مراکز خون گیری سراسر استان برگزار شد.

کامبیز مهدی زاده افزود: از هفتم تا پانزدهم ماه مهمانی خدا، قریب به ۱۰۰۰ اهدا کننده در سراسر استان به مراکز خونگیری مراجعه و موفق به اهدای خون شدند.

وی با بیان اینکه نیاز به اهداءخون همیشگی است گفت: با توجه به استقبال روزه داران در ایام پر فضیلت شب‌های قدر برای  اهداء خون از عموم مردم  خواستاریم اهداء خون را به شب‌های قدر تنها موکول نکنند و در طول ایام ماه مبارک جهت اهدا خون به مراکز خون گیری مراجعه کنند.

 

 

 

 

 

 

 

بیش از رقم مصوب سفر ریس جمهور برای طرح‌های خراسان جنوبی تأمین اعتبار شد

افزایش ۵۰۰۰ میلیاردی اعتبارات  سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی

معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به تخصیص اعتبار بیش از ۷۰۰ میلیارد تومانی برای سفر رئیس جمهور به استان خراسان جنوبی اعلام کرد: امروز بیش از آن چیزی که رئیس جمهور به مردم قول داده بود به این استان پرداخت شده است.

«سیدصولت مرتضوی» افزود:‌ مصوبات رئیس جمهور در سفر استانی به خراسان جنوبی با توجه به طرح‌های اولویت‌دار در سال گذشته بیش از  ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که سازمان برنامه و بودجه باید پرداخت می‌کرد. اما با سوق دادن منابع برای اجرای مصوبات امروز بیش از آن چیزی که رییس جمهور قول داده بودند پرداخت شد و در مجموع  ۹۰۰ میلیارد تومان از محل منابع عمومی و به عبارتی بیش از ۱۱۴ درصد به این استان تخصیص داده شده است.

وی اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال با تامین منابع بتوانیم تمام تعهدات رئیس‌جمهور به این استان  و سایر استان‌ها را پرداخت کنیم.

معاون اجرایی رئیس جمهور درباره نشست پیگیری اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور به استان خراسان جنوبی توضیح داد:  مسوولان استان و ملی را دعوت کردیم که در این نشست تخصیص‌های خوبی از سوی سازمان برنامه و بودجه به استان خراسان جنوبی پرداخت شده است و از پیشرفت فیزیک این طرح ها گزارش داده شد که از وضعیت مطلوبی برخوردار هستند. البته برخی طرح ها مشکلاتی داشتند که با نگاه مثبت بررسی و برطرف شده است.

استاندار خراسان جنوبی نیز در تشریح نتایج نشست پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور که با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور برگزار شده گفت: طبق برنامه زمان بندی شده در نهاد ریاست جمهوری، طی جلسه ای به ریاست  معاون رییس جمهور و با حضور معاونین وزرا و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان درخصوص تک تک مصوبات بحث شد.

استاندار با اشاره به این که سفر به خراسان جنوبی، سومین سفر استانی رئیس جمهور بود، گفت: این سفر که در شهریور ماه  انجام شد، ۲۸۵ طرح و پروژه برای استان به همراه داشت.

قناعت گفت: مجموع اعتبارات لحاظ شده برای استان در قالب مصوبات این سفر، ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی و ۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هم تسهیلات ریالی است.

وی با بیان اینکه ۱۹ وزارتخانه و سازمان، عهده دار این مصوبات هستند، افزود: مسئولیت پیگیری مصوبات سفر در سطح ملی، معاونت اجرایی رئیس جمهور و در استان، معاونت عمرانی است.

به گفته استاندار؛ تا کنون بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان از تعهدات سفر، به استان تخصیص پیدا کرده و طی ۸ مرحله به استان پرداخت شده است.

قناعت افزود: با عنایت به ضعف هایی که در وضعیت راه های استان داریم یک سوم اعتبارات و مصوبات سفر به حوزه راه اختصاص دارد.

وی گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، کل مصوبات طی یک بازه زمانی سه ساله و تا سال ۱۴۰۲ عملیاتی می شود و بخش معدودی هم در سال ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

استاندار افزود: از مجموع تعهدات ریالی برای سال ۱۴۰۰، بیش از ۱۱۴ درصد محقق شده است.

قناعت گفت: علیرغم روال عادی، در جلسه با استفاده از حضور آقای مرتضوی، چند مصوبه جدید به مصوبات سفر اضافه کردیم.

استاندار افزود: در این جلسه در قالب متمم مصوبات سفر، مبلغ ۲۸۰ میلیارد تومان برای بخش کشاورزی و ۲۵۰ میلیارد تومان هم برای سایر بخش ها مصوب کردیم.

قناعت گفت: براساس مصوبات این جلسه، بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان به اعتبارات عمرانی استان افزوده شد و به این ترتیب اعتبارات عمرانی به رقم ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید.

وی با اشاره به از قلم افتادن برخی دستگاه ها از مصوبات سفر، اظهار داشت: برای این دستگاه ها نیز در این جلسه، مصوباتی لحاظ شد.

رییس‌جمهور در سومین سفر استانی دولت سیزدهم ۱۹ شهریور ۱۴۰۰، با هدف بررسی و رفع مسایل به خراسان جنوبی سفر کرد.

تامین آب، اقتصاد معدن و فعال سازی ظرفیت معدنی استان، بهره برداری حداکثری از معادن زغال سنگ با دو شرط تامین زیرساخت ها و حقوق کارگران، توسعه راه های استان و پرداخت مطالبات پیمانکاران، تسریع طرح ریلی و تامین اعتبار، فعال شدن همه بازارچه‌های مرزی استان، اقتصاد گردشگری و استفاده از ظرفیت کویر، فعال سازی طرح های نیمه فعال و نیمه تمام، توسعه کشت گلخانه‌ای از جمله موضوعات موزد تاکید آیت الله رییسی در سفر به خراسان جنوبی بود.

 

 

 

 

کسب مهارت‌های زندگی از شاخص‌های سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است

کسب مهارت‌های زندگی از شاخص‌های سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است

بیرجند – ایرنا – سرپرست فرمانداری خوسف گفت: از وظایف مهم نظام تعلیم و تربیت آموزش مهارت‌های مختلف در جامعه هدف دانش‌آموزی است و از مهمترین آنها، کسب مهارت زندگی اجتماعی به عنوان شاخص مهم در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدعلی ایمانی روز دوشنبه در نخستین نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان خوسف در سال جاری افزود: باید از روش‌هایی که منجر به تشویق دانش‌آموزان به انجام فرایض دینی شود، استفاده کنیم.

وی بر لزوم توجه به رسالت تربیتی و پرورشی معلمان در حوزه‌های مختلف تاکید کرد و گفت: معلمان در رشته‌های مختلف تدریس باید نسبت به تلفیق این نگرش و سبک تربیتی همت کنند.

سرپرست فرمانداری خوسف خاطرنشان کرد: در خراسان جنوبی بخصوص شهرستان خوسف، آموزه‌های دینی باید سرلوحه امور آموزشی قرار گیرد و در این راستا همگان باید سعی در شناخت آموزه‌ها و انجام عملی آن داشته باشند.

وی اظهار داشت: لازم است همه با هم در جهت محقق شدن هرچه بهتر آموزه‌های اسلامی در سطح مدارس همراه باشیم و با نهادینه کردن به دنبال توسعه آن در سطح جامعه باشیم که این امر خطیر نیازمند مشارکت همگانی همه نهادها با آموزش و پرورش است.

ایمانی آموزش و پرورش را جزء لاینفک زندگی اجتماعی دانست و افزود: داشتن مهارت‌های شغلی و زندگی اجتماعی لازمه وارد شدن در نقش‌های مختلف زندگی است و نقش آموزش و پرورش در ایجاد این مهارت‌ها بسیار حایز اهمیت است.

وی گفت: پرورش به معنای حقیقی کلمه در نتیجه آموزش صورت می‌گیرد و برای رسیدن به جامعه مطلوب باید آموزش و پرورش مطلوب داشته باشیم.

سرپرست فرمانداری خوسف با اشاره به نقش پررنگ آموزش در عصر حاضر، بر توجه به رفتارهای معلم به عنوان الگوی دانش‌آموزان و تاثیرپذیری آنان از معلمین تاکید کرد و افزود: ایجاد انگیزه و شور و نشاط در معلمان در راستای ادای بهتر وظیفه معلمی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی بر برگزاری مراسم تکریم معلمان به مناسبت بزرگداشت سالروز شهید مطهری و هفته معلم نیز تاکید کرد و گفت: از معلمان شاغل و پیشکسوت شهرستان با تدارک برنامه‌هایی به عنوان پویش سپاس معلم به این مناسبت تقدیر و تشکر خواهد شد.

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*