آخرین خبر :

گزارش/ تعدادی از خودرو‌های لوکس تا پایان سال امحاء می‌شوند

تعدادی از خودرو‌های لوکس تا پایان سال امحاء می‌شوند

سخنگوی سازمان اموالی تملیکی گفت: طبق تاکید رهبر انقلاب و رئیس جمهور جلسات و تشریفات امحاء خودروهای لوکس انجام و در سال آینده امحا انجام می شود.

آقای صاحب حجتی، سخنگوی سازمان اموال تملیکی گفت:   همچنین  بازدید رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه از انبار اموال تملیکی باعث امحا کالاهای لوکس در روزهای آتی می شود.

او می‌گوید: خودرو‌های قاچاق اتومبیل هایی هستند که اسناد مبدا آن‌ها مشخص نیست و بعد از شناسایی به عنوان کالای قاچاق در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار می‌گیرند. همچنین رویه قضائی باعث شده تعدادی از این خودرو‌ها در انبار‌ها سازمان اموال تملیکی دپو شده، اما بعد از نگاهی که رهبری به قاچاق کالا داشتنه اند ما نیز به صورت جدی امحاء خوردو‌ها را  در دستور کار قرار داده ایم به این صورت که  ۴۷۰۰۰ هزار پرونده قاچاق وارد سازمان اموال تملیکی شد که ۳۷ هزار پرونده مربوط به کالای قاچاق و ۸ هزار پوشه مربوط به کالای متروکه است، که در این راستا انبارها استان های هرمزگان و بوشهر  ساماندهی شدند.

 

 

 

مجلس پاسخگوی ناترازی بانک‌ها و افزایش تورم خواهد بود؟/ برنامه دولت برای کنترل تورم دچار خدشه می‌شود

تهران- ایرنا- کمیسیون تلفیق مجلس در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱، افزایش شدید تسهیلات تکلیفی را مصوب کرد که این موضوع با انتقاداتی زیادی مواجه شد و رهبر انقلاب دستور خودداری از تحمیل تسهیلات تکلیفی به بانک‌ها را به نمایندگان دادند، اما مجلس روز گذشته بخشی از آن را بدون تغییر مهمی تصویب کرد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، دولت سیزدهم عدم استقراض از بانک مرکزی در راستای کنترل تورم و نقدینگی با هدف بهبود وضعیت معیشت مردم را یکی از اهداف اصلی خود اعلام کرده است؛ تحقق این مهم اما صرفا در اختیار دولت نیست و بخش مهمی از آن به لوایح سالانه بودجه برمی‌گردد که مجلس دخل و خرج سالانه دولت را تصویب می‌کند.

در این بین موضوع تسهیلات تکلیفی بانک‌ها از مهمترین بخش‌های لایحه بودجه به شمار می‌رود، چرا که به اذعان کارشناسان اقتصادی بخش مهمی از ناترازی شبکه بانکی کشور و بالتبع آن اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی و عواقب بعدی آن نظیر رشد پایه پولی، رشد نقدینگی و رشد تورم در گرو آن است. موضوعی که با توجه به حساسیت آن، هشدار رهبر معظم انقلاب را نیز در پی داشت و ایشان نمایندگان مجلس را از بار کردن تکالیف مالایطاق بر بانک‌ها بر حذر داشتند.

اما اخباری که این روزها و پس از هشدارهای مکرر مقام معظم رهبری، رییس کل بانک مرکزی و کارشناسان اقتصادی از صحن علنی مجلس و کمیسیون تلفیق بیرون می‌آید، نشانگر عدم توجه کافی نمایندگان به این موارد و پافشاری بر مواضع قبلی است. امری که در صورت تصویب نهایی، برنامه‌های دولت برای کنترل تورم و سیاست‌های بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی را دچار خدشه خواهد کرد.

کشاکش مجلس و دولت بر سر چیست؟

«علی صالح آبادی» رئیس کل بانک مرکزی در پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰ در تبیین نامه ارسالی خود به رهبر معظم انقلاب درخصوص حجم تسهیلات تکلیفی در نظر گرفته شده برای بانک‌ها در سال آینده  توسط کمیسیون تلفیق مجلس عنوان کرده بود که این رقم بیش از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان است و این میزان معادل بیش از ۵۰ درصد کل تسهیلات پرداختی شبکه در سال ۱۴۰۰ و مغایر با لایحه ارائه شده توسط دولت است وی نتیجه این امر را ناترازی بانکها و در نهایت افزایش تورم خوانده بود.

صالح‌آبادی این میزان را مازاد بر توان شبکه بانکی خوانده بود.

به گفته او از ابتدای سال جاری تا اوایل اسفند ماه، مجموع تسهیلات پرداختی شبکه بانکی حدودا ۲۳۰۰ هزار میلیارد تومان بوده که حدود ۶۷ درصد آن مربوط به سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی بوده است.

البته طبق گفته رئیس شورای پول و اعتبار در بندهای الحاقی دیگر نیز تکالیفی برای بانک‌ها در نظر گرفته شده که مغایر با لایحه دولت است؛ چراکه آنچه در لایحه دولت برای سال ۱۴۰۱ تبصره ۱۶، یک بند کلی بود و قرار بر این شده بود که برابر آیین نامه‌های دولت و با توجه به منابع موجود بانک‌ها، این موارد مشخص شود، اما در کمیسیون تلفیق به جزئیات اشاره شد و نیز بندهای دیگری الحاق شد که در لایحه دولت نبود.

تسهیلات تکلیفی مندرج در لایحه بودجه بعد از بررسی و تصویب در کمیسیون تلفیق نشان می‌دهد، حجم بزرگی از تسهیلات بلندمدت ۱۰ و ۲۰ ساله در قالب‌های مختلفی از جمله وام مسکن حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان، وام ودیعه مسکن مجموعا ۶۰ هزار میلیارد تومان، وام ازدواج ۱۴۰ هزار میلیارد تومان، وام فرزندآوری ۵۰ هزار میلیارد تومان، وام اشتغال نهادها و… حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان و… و در کل ۱۳۹۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی در قالب قرض الحسنه و سایر عقود بانکی به نظام بانکی تحمیل شده است.

دستور رهبر انقلاب به مجلس درباره عدم تکلیف مالایطاق به بانک‌ها

بنا بر این گزارش، رهبر معظم انقلاب در نامه‌ای دستور خودداری از تحمیل تسهیلات تکلیفی به بانک‌ها را به مجلس دادند که نامه آن در جلسه علنی روز چهارشنبه ۴ اسفند قرائت شد که خواستند به هشدار رئیس کل بانک مرکزی توجه لازم شود.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه روز دوشنبه دوم اسفند مجلس و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، گفت: به دنبال نامه رییس کل بانک مرکزی به رهبر معظم انقلاب درباره تکالیف مازاد بر شبکه بانکی در مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه، حضرت آقا روز گذشته نیز در نامه‌ای به بنده و سایر نمایندگان به صورت مکتوب هشدار دادند که تکلیف مالایطاقی به بانک‌ها داده نشود. این هشدار حضرت آقا هم به مجلس و هم به دولت است.

وی افزود: گاهی دولت به سایر بانک‌ها فشار آورده و آن بانک‌ها نیز ناچار به فشار به بانک مرکزی می‌شوند درست است که دراینجا دولت تکلیفی به بانک مرکزی نداشته است اما به طور غیرمستقیم بانک مرکزی تحت فشار گذاشته است.

قالیباف بیان کرد: هم مجلس شورای اسلامی و هم دولت نباید تکلیف اضافی به بانک مرکزی اعمال کنند و بازنگری مجدد تبصره ۱۶ در کمیسیون تلفیق باید به تذکر حضرت آقا توجه شده و تکلیف اضافی به بانک‌ها تحمیل نشود.

دولت در ارائه لایحه بودجه و در تبصره ۱۶ این لایحه سقف تسهیلات بانکی را ۶۰۰ هزار میلیارد تومان تعیین کرده بود که با تبصره‌های کمیسیون تلفیق بودجه این مبلغ به ۱۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت که این میزان نسبت به تسهیلات پرداخت شده در سال جاری، افزایش چشمگیری را نشان می‌دهد.

در پی انتقادات این بند برای اصلاح به کمیسیون تلفیق ارجاع شد، اما این کمیسیون مجددا بر مصوبه خود اصرار کرد و بدون اصلاح به صحن مجلس بازگرداند.

اصلاحیه مجلس برای تسهیلات تکلیفی بانک‌ها!

بررسی‌ها حاکی از آن است که بندهای بودجه در سالیان گذشته با جزئیاتی دست و پاگیر و بعضاً بدون توجه به ضوابط و قوانین حاکم بر شبکه بانکی نگارش یافته بود. نکته‌ای که شاید از دید کمیسیون تلفیق نیز در بودجه ۱۴۰۱ مغفول مانده است؛ چراکه پرداخت بیش از اندازه به جزئیات آن هم در بخشی که مرتبط با سیاست گذاری پولی است عواقب غیرقابل جبرانی را به همراه دارد.

برای این مهم ضروری است نیم نگاهی به بودجه در نظر گرفته شده برای تسهیلات تکلیفی در سال ۱۴۰۰ و تحقق میزان مبلغ در نظر گرفته شده در همان سال جاری بیاندازیم.

مجموع تکالیف بانک‌ها در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۵۱۷ هزار میلیارد تومان بوده که ۱۱۳ هزار میلیارد تومان آن از محل منابع قرض‌الحسنه و ۴۰۳ هزار میلیارد تومان آن از محل منابع عادی بانک‌ها بوده است.

سه اصلاحیه مجلس برای تسهیلات تکلیفی بانک‌ها!

این در حالی است که در لایحه بودجه سال آینده، کمیسیون تلفیق با الحاق یک بند به لایحه بودجه، دولت را مکلف کرده بود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به بانک ها اختصاص دهد تا بانک‌ها در قالب تسهیلات به دستگاه‌ها برای اجرای پروژه‌های عمرانی بپردازند.

مجلس در ادامه جلسات خود برای بررسی لایحه بودجه در جلسه روز گذشته، بررسی بند الحاقی ۵ لایحه بودجه در دستور کار مجلس قرار داد که با در جلسه نوبت صبح با تصویب پیشنهادی، تسهیلات تکلیفی بانک‌ها از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به ۵۰ هزار میلیارد کاهش یافت، اما هیات رئیسه مجلس بعد از حدود یک ساعت اعلام کرد که این پیشنهاد آرای لازم را کسب نکرده و مجددا مصوبه کمیسیون اصل قرار گرفت و رقم تسهیلات تکلیفی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان مصوب شد.

در جلسه نوبت عصر روز گذشته مجلس نیز، با پیشنهاد دیگری تسهیلات تکلیفی بانک‌ها در سال ۱۴۰۱ به ۱۵۰ هزار میلیارد کاهش یافت؛ در حالی که صحن مجلس سه بار رقم تسهیلات تکلیفی را تغییر داد که در عمل تغییر مهمی در میزان این تسهیلات صورت نگرفته است.

آیا منابع بانکی کفاف پرداخت این میزان تسهیلات تکلیفی را می‌دهد؟

براساس تبصره ۱۶ بودجه سال ۱۴۰۱، لایحه پیشنهادی دولت که در قالبی بندی کلی آورده شده است، «بانک مرکزی از طریق بانک‌های دولتی، خصوصی و مؤسسات اعتباری غیربانکی مکلف به پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه از محل صد درصد مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه و پنجاه درصد سپرده‌های جاری شبکه بانکی پس از کسر سپرده قانونی به موارد مندرج در قوانین مجلس شورای اسلامی از جمله قانون برنامه ششم توسعه است.»

این در حالی است که عملکرد بانک‌ها در اجرای تبصره ۱۶ و سایر تکالیف بانکی قانون بودجه سال ۱۴۰۰ حاکی از آن است که منابع بانک‌ها قطعاً تکافوی تسهیلات تکلیفی درنظر گرفته شده را نخواهد داشت.

از طرفی نیز رویکرد به منابع حساب جاری بانکها نیز به گونه‌ای است که گویی این منابع باید به صورت قرض‌الحسنه اعطا شود. باید به یاد داشت، زمانی که منابع جاری بانک‌ها را صرف تسهیلات قرض‌الحسنه می‌کنیم دو مشکل رخ می‌دهد. نخست، هزینه تمام شده بانک‌ها افزایش می‌یابد، چراکه بانک به دلیل کسری منابع  و نیز ماندگاری پایین منابع جاری، ناچار است منابع جاری را با پول سپرده ترکیب ‌کند و حاصل آن را که پول با هزینه تمام شده پایین است، وام ‌دهد.

دوم آنکه اگر پول جاری را بابت اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه در نظر بگیریم، آنگاه عملاً تسهیلاتی که بابت بخش‌های دیگر اعطا شود، نرخ بالایی خواهد داشت و با توجه به اینکه هزینه عملیاتی بانکهای ما بالاست، هر نرخ تسهیلات که اعطا می‌شود، باید در مقابل با نرخ بالاتر سپرده نیز به مشتری اعطا شود و اینگونه بانک دچار مشکل نقدینگی می‌شود و ذخایرش کاهش می‌یابد و بانک به اضافه برداشت روی می‌آورد.

البته در چنین حالتی نیز عملاً شاید مشتری موفق به دریافت وام نیز نشود، چراکه نتیجه کاهش منابع بانکی، افزایش صف های تقاضای وام از هر نوع تکلیفی و غیرتکلفی و متعاقب آن سخت گیری ها در تضامین برای اطمینان از بازگشت منابع و تخصیص آنها به مشتریان است.

حالا و در شرایطی که به روزهای پایانی تصویب لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نزدیک می شویم مجلس شورای اسلامی باید امتحان خود را در همراهی با دولت و شبکه بانکی در مسیر اصلاح اقتصادی و یا تصویب تسهیلاتی فراتر از توان بانکها که نتیجه ای جز افزایش تورم برای ۸۰ میلیون ایرانی نخواهد داشت پس دهد.  و سوال اینجاست که آیا کمیسیون تلفیق تبعات ناشی از تصمیم خود را خواهد پذیرفت؟.

 

 

 

 

کشورهای دارای سلاح هسته‌ای کدامند و چه تعداد کلاهک دارند؟

تهران – ایرنا – نشریه اسپانیا با اشاره به اینکه تنش میان اوکراین و روسیه نگرانی‌ها از بروز جنگ هسته‌ای را افزایش داده است، در گزارشی آماری به توان هسته‌ای کشورها و توزیع مجموع کلاهک‌های هسته‌ای در ۹ کشور جهان پرداخت.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از نشریه ال اکونومیستا اسپانیا، پیشروی روسیه در خاک اوکراین نگرانی‌هایی را در سراسر جهان به وجود آورده است. دولتمردان به ویژه نگرانند که پس از برخی اظهار نظرهای ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه از جمله اینکه غرب ممکن است با “عواقبی بزرگتر از هر آنچه که در طول تاریخ به خود دیده است” مواجه شود، استفاده از سلاح‌های هسته‌ای به این جنگ کشیده شود.

این وضعیت، کنجکاوی بسیاری از مردم، پیرامون ظرفیت هسته‌ای که در حال حاضر در سیاره ما وجود دارد را برانگیخته است. اینکه کدام کشورها و به چه تعداد سلاح هسته‌ای در اختیار دارند.

در حال حاضر ۱۲ هزار و ۷۰۵ کلاهک هسته‌ای شناخته شده در جهان وجود دارد که بین ۹ کشور توزیع شده است.

روسیه: ۵۹۷۷

روسیه کشوری است که بیشترین کلاهک هسته ای را دارد. اکثر این توان هسته‌ای به زمان اتحاد جماهیر شوروی باز می گردد که در دهه ۱۹۴۰ کار بر روی برنامه تسلیحات هسته ای خود را آغاز کرد.

به دنبال رقابت تسلیحاتی دوره جنگ سرد بین اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده، تمام کلاهک‌های هسته ای که در سراسر این قلمرو کمونیستی پخش شده بودند به روسیه بازگردانده شدند.

ایالات متحده آمریکا: ۵۴۲۸

آمریکا معمار اولین انفجار بمب هسته ای در تاریخ بود. آمریکا با پروژه منهتن، بار آغاز عصر هسته ای را به دوش کشید.

قدرت هسته ای ایالات متحده به دلیل پرتاب دو بمب هسته‌ای در هیروشیما و ناکازاکی و کشتار ده‌ها هزار ژاپنی برای همیشه در تاریخ ثبت شده است.

چین: ۳۵۰

چین با وجود اینکه سومین کشور دارای بالاترین قدرت هسته ای است، دارای حدود پنج هزار کلاهک کمتر از روسیه و ایالات متحده است و تمام این ظرفیت تسلیحاتی را مدیون جنگ سرد است.

چین متعهد است که به سلاح هسته‌ای متوسل نشود، مگر اینکه کشور دیگری ابتدا به قلمرو آن حمله کند. چیزی که روسیه و آمریکا به آن متعهد نیستند.

باید یادآور شد که سرمایه‌گذاری اخیر چین می‌تواند تعداد کلاهک‌های هسته‌ای این کشور را تا یکهزار کلاهک افزایش دهد.

وزارت دفاع آمریکا پیشتر در گزارشی اعلام کرد چین در حال گسترش زرادخانه هسته‌ای خود بسیار سریع‌تر از آن چیزی است که انتظارش می‌رفت.

در این گزارش اعلام شد تا سال ۲۰۲۷ میلادی چین ۷۰۰ کلاهک جنگی قابل حمل خواهد داشت و این رقم تا سال ۲۰۳۰ ممکن است از هزار کلاهک فراتر رود.

فرانسه: ۲۹۰

فرانسه در طول جنگ سرد، تولید تسلیحات هسته‌ای را آغاز کرد. شارل دوگل رئیس‌جمهوری وقت فرانسه معتقد بود این کشور به جمع‌آوری توان هسته‌ای مستقل از آمریکا و ناتو نیازمند است چرا که در صورت حمله شوروی، از خاک فرانسه دفاع نخواهند کرد.

فرانسه در روزهای اخیر به دلیل شعله‌ور شدن درگیری‌های اوکراین با اظهارات وزیر خارجه این کشور، ژان ایو لودریان، در کانون توجه قرار گرفته است.

به گزارش فاکس نیوز، لودریان گفت: من فکر می‌کنم ولادیمیر پوتین باید درک کند که اتحاد آتلانتیک یک اتحاد هسته ای است. این تنها چیزی است که در این مورد خواهم گفت.

انگلیس: ۲۲۵

انگلیس از دیگر کشورهایی است که کنترل سلاح های هسته ای خود را به دفاع از این سرزمین منوط می‌کند. از سوی دیگر، علیرغم کاهش تعداد کلاهک های عملیاتی این کشور در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵، انگلیس در سال ۲۰۲۱ از ساخت سلاح های هسته ای جدید خبر داد.

انگلیس چهار زیردریایی دارد که می‌توانند تا ۱۶ موشک بالستیک را حمل کنند که هر کدام به ۸ کلاهک هسته ای مجهز هستند.

پاکستان: ۱۶۵

پاکستان یکی از معدود کشورهایی است که ظرفیت هسته‌ای خود را مدیون جنگ سرد نیست، هر چند توان هسته‌ای این کشور نیز از یک جنگ ناشی می‌شود؛ جنگ هند و پاکستان درسال ۱۹۷۱. پاکستان برنامه هسته‌ای خود را برای مبارزه با تهدید هند کلید زد.

پاکستان در سال ۲۰۱۴، توسعه سلاح‌های هسته ای تاکتیکی را آغاز کرد. سلاح‌های تاکتیکی، سلاح های کوچک‌تری است که می‌توانند در میدان جنگ علیه نظامیان به جای تهدید کل سرزمینی استفاده شوند.

هند: ۱۶۰

هند نیز در زمره کشورهایی است که متعهد شده است تا آغاز کننده جنگ هسته‌ای نباشد. با این حال این کشور دارای ظرفیت هسته ای بزرگی است، از جمله موشکی که می تواند اهدافی را در فاصله پنج هزار کیلومتری مورد اصابت قرار دهد.

نکته قابل توجه اینکه هند و پاکستان برای حدود دو دهه است که از مناقشه هسته‌ای اجتناب کرده اند. هر چند استفاده هند از این تسلیحات در آزمایش‌های کنترل شده، تحریم‌هایی از سوی آمریکا برای این کشور به دنبال داشته است.

اسرائیل: ۹۰

ظرفیت هسته‌ای اسرائیل یک راز است. نکته‌ای که از طرف رژیم صهیونیستی به رغم برخورداری از حمایت آمریکا و انگلیس، نه رد و نه تایید می‌شود. با این حال طبق تخمین‌های انجام شده این رقم می‌تواند به ۹۰ کلاهک هسته ای برسد.

نکته قابل توجه اینکه آسوشیتدپرس بر اساس عکس های گرفته شده توسط ماهواره ها، از ساخت یک تاسیسات هسته ای در سال گذشته خبر داد.

کره شمالی: ۲۰

کره شمالی با توجه به نخستین آزمایش در سال ۲۰۰۶، بی تجربه‌ترین کشور در استفاده از سلاح‌های هسته ای است.  این کشور در هفته های اخیر، تسلیحات جدیدی را آزمایش کرد که انتقادات طرف‌های غربی را برانگیخت.

آمریکا برای سال‌ها در تلاش است تا رشد تسلیحات کره شمالی را محدود کند. با این حال تلاش های جورج دبلیو بوش، باراک اوباما، دونالد ترامپ و جو بایدن بی نتیجه مانده است و این کشور آسیایی همچنان به تقویت زرادخانه خود ادامه می‌دهد.

 

 

 

آمریکا صدها داعشی را به اوکراین منتقل کرده است

یک کارشناس و تحلیلگر مسائل سوریه در سخنانی گفت: ایالات متحده آمریکا صدها تروریست داعشی به منظور حمایت از دولت اوکراین به این کشور منتقل کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، «سعید فارس السعید» کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی سوریه امروز یکشنبه سخنانی را در خصوص اقدامات آمریکا در انتقال تروریست‌ها به اوکراین، مطرح کرد.

بر اساس این گزارش، کارشناس و تحلیلگر مسائل سوریه اظهار داشت: طبق اطلاعاتی که در اختیار داریم، ایالات متحده آمریکا صدها تَن از تروریست‌های تکفیری داعش را به اوکراین منتقل کرده است.

وی عنوان کرد: هدف اصلی و اساسی ایالات متحده آمریکا از انتقال تروریست‌های تکفیری داعش به اوکراین، تحقق اهداف آمریکایی صهیونیستی است. تروریست‌هایی که در سوریه و عراق نیز حضور دارند، با حمایت آمریکا وارد این کشورها شده‌اند.

گفتنی است، پیشتر نیز گزارش‌های متعددی در خصوص انتقال تروریست‌های تکفیری از سوریه و عراق به اوکراین توسط ایالات متحده آمریکا و همچنین سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) منتشر شده بود.

 

 

 

طب سنتی|چه زمانی خوردن شیر ممنوع است؟/ابن سینا از خواص شیر برای پوست می‌گوید

از نگاه طب سنتی تنها افرادی که میزان اخلاط بدنشان متعادل است، می‌توانند به راحتی شیر مصرف کنند و افرادی که در بدنشان خلط غالب وجود دارد باید با دستور خاص و با مشاوره متخصص طب سنتی شیر بنوشند.

طب سنتی|چه زمانی خوردن شیر ممنوع است؟/ابن سینا از خواص شیر برای پوست می‌گوید

گروه زندگی: خوردن شیر جزو عادت‌های غذایی‌تان هست یا خیر؟  سال‌هاست رسانه‌های شنیداری و دیداری تلاش می‌کنند تا این موضوع را به همه تفهیم کنند که خوردن شیر به سلامتی‌شان کمک می‌کند و از بروز بیماری‌ها جلوگیری می‌کند. اما شاید در این سال‌ها به دیدگاه طب سنتی درباره خواص شیر اشاره‌ای نشده باشد. طب سنتی مثل همیشه حرف‌های تازه‌ای در این‌باره برای گفتن دارد. حرف‌های ناگفته‌ای که در پشت تجویزهای طب نوین پنهان‌شده است. مثل همیشه نکته‌سنجی‌های طب سنتی و توجه آن به مزاج‌های مختلف در استفاده از این ماده غذایی از اهمیت بسیاری برخوردار است. اگر می‌خواهید حرف‌های تازه‌ای از خواص شیر را از دیدگاه درمانگران طب سنتی بشنوید در این گزارش با ما همراه شوید.

*هر شیری مرکب از سه جوهر است

حکیم «محمدکاظم گیلانی» در کتاب «حفظ‌الصحه ناصری» در خصوص طبیعت شیر آورده است: «هر شیری مرکب از سه جوهر مختلف است: مائیت (آبی) و جبنیت (پنیری) و دسومت (چربی) که هر یک از آنها مزاج مخصوصی دارد. طبیعت مطلقه شیر، گرم در اول و تر در دوم است و به حسب غلبه هریک از سه جوهر گفته شده، طبیعت آن در گرمی و سردی و تری وخشکی و اعتدال مختلف می‌شود.»

*دوئل طب سنتی و نوین

طب سنتی و طب نوین در خصوص فواید شیر با یکدیگر اختلاف نظر دارند. کارشناسان طب سنتی برخلاف متخصصان طب رایج اعتقادی به نوشیدن روزانه شیر ندارند و به مصرف کنندگان این ماده غذایی هشدار می‌دهند که از نگاه طب سنتی، شیر از جمله مواد غذایی است که مصرف آن باید به قاعده و متناسب با سن و مزاج افراد باشد، چرا که مصرف بی‌قاعده شیر ممکن است موجب بروز اختلال در عملکرد اندام‌های داخلی شود. این در حالی است که کارشناسان تغذیه و متخصصان طب نوبن دیدگاه متفاوتی دارند و نوشیدن شیر روزانه را برای تمامی گروه‌های سنی لازم و ضروری می‌دانند.

*طب سنتی چه کسانی را از خوردن روزانه شیر منع می‌کند؟

چه کسانی می‌توانند هر روز  شیر بنوشند؟ دکتر «محمد ابراهیم ابراهیمی»؛ پزشک طب سنتی در خصوص خواص شیر و اما و اگرهای نوشیدن آن در گفت و گو با فارس می‌گوید: «از نگاه طب سنتی تنها افرادی که میزان اخلاط بدنشان متعادل است، می‌توانند به راحتی شیر مصرف کنند و افرادی که در بدنشان به ویژه در معده آنها خلط غالب وجود دارد برای مثال بلغم یا صفرا در بدنشان غالب است، باید با دستوری خاص و به میزان اندک با مشاوره متخصص طب سنتی برای خوردن شیر اقدام کنند.»

دکتر ابراهیمی توضیحات بیشتری می‌دهد و می‌گوید: «افرادی که در معده‌شان خلط بلغم زیاد باشد یعنی با علائمی مثل پر آب شدن دهان، سفیدی صورت و دیرهضمی غذا رو به رو هستند اگر در خوردن شیر زیاده روی کنند بلغم در بدنشان افزایش پیدا می‌کند و در این حالت عوارض ناشی از افزایش این خلط برایشان به وجود می‌آید. این شرایط برای افرادی که خلط غالب بدن آنها صفرا و دم باشد نیز اتفاق می‌افتد و مشکلاتی را برای آنها به وجود می‌آورد، بنابراین مصرف شیر باید با مشاوره متخصص طب سنتی انجام شود و افرادی که دچار خلط غالب هستند باید بعد از پاکسازی و متعادل سازی بدن نسبت به مصرف شیر اقدام کنند، وگر نه استفاده بی رویه آنها نه تنها فایده‌ای ندارد بلکه موجب بروز مشکالت مختلفی برای بدن هم می‌شود.»

*چه زمانی خوردن شیر ممنوع می‌شود؟

شاید شما هم عادت داشته باشید که در وعده صبحانه، شیر را با تخم‌مرغ بخورید یا اینکه زمان نوش جان کردن چلوکباب، زرده تخم مرغ را روی برنجتان بریزید و از خوردن آن حسابی لذت ببرید، اما بد نیست بدانید که ترکیب شیر با تخم مرغ، گوشت قرمز یا سفید موجب سنگینی معده و انسداد اندام‌های گوارشی می‌شود و فرد را دچار یبوست می‌کند. دکتر ابراهیمی با اشاره به این نکته مهم می‌گوید: «حالا اگر این فرد، زنی باردار یا شیرده باشد و شیر را با گوشت میل کند این یبوست و دل‌پیچه را به نوزادش هم منتقل می‌کند، بنابراین توصیه شده وقتی شیر می‌خورید حتماً با فاصله یک ساعت بعد از آن سراغ غذاهایی که از گوشت و تخم‌مرغ تهیه شده، بروید و در صورتی که گوشت یا تخم‌مرغ خوردید به مدت ۳ ساعت صبر کنید تا این غذا هضم شود و پس از آن شیر بنوشید تا بتوانید از خواص درمانی آن بهره‌مند شوید.»

*شیر گاو؛  بهترین شیر است

حکمای طب سنتی معتقدند شیر حیوانی که مدت حاملگی آن نزدیک به زمان حاملگی انسان باشداز نظر تغذیه مناسب‌ترین شیر است، برای همین شیر گاو که مدت حاملگی آن نه ماه است برای تغذیه انسان و مخصوصاً اطفال مناسب‌تر از بقیه شیرها است. دکتر ابراهیمی می‌گوید: «در کتب طب سنتی هرجا واژه شیر مطلق آورده شده باشد منظور از آن، شیر گاو است که دهنیت (چربی) بر آن غالب بوده و غلیظ‌تر است. افرادی که دچار خشکی مزاج هستند و این خشکی مزاج موجب شده برخی از فعالیت‌های مغزی آنها تحت تأثیر قرار بگیرد، می‌توانند با نوشیدن شیرگاو و دریافت رطوبت آن خواب راحت‌تری را تجربه کنند. به دلیل همین خاصیت است که نوشیدن شیرگاو به افرادی که به وسواس، مالیخولیا، فراموشی و بی‌خوابی مبتلا هستند کمک می‌کند تا این اختلال‌ها را پشت سر بگذارند.»

*درمان آرتروز با شیر بز

شیر بز اگر چه به شکل وسیع و صنعتی کمتر در اختیار مردم قرار می‌گیرد و تنها افرادی که در روستاها زندگی می‌کنند امکان دسترسی به آن را دارند، اما این شیر در برخی کشورهای اروپایی به راحتی در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد و حتی به صورت شیرخشک شده در سوپرمارکت‌ها هم عرضه می‌شود. بد نیست بدانید که شیر بز خواص اعجاب انگیزی دارد. دکتر ابراهیمی در توضیح خواص شیر بز می‌گوید: «اگر شیربز تازه با انجیر سیاه تازه که در فصل تابستان می‌روید، مصرف شود، می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش دردهای آرتروز، روماتیسم و بیماری‌های مفصلی داشته باشد. اگر به شیر تازه بز دسترسی نداشتید، شیر خشک بز را می‌توانید تهیه کرده، آن را با انجیر سیاه خشک مخلوط کنید و با اضافه کردن آب به شیر یا خیس کردن انجیر درون آب از خواص درمانی این غذای دارویی استفاده کنید.»

*شیر الاغ؛ گران‌ترین شیر

شیر الاغ یکی از سردمزاج‌ترین شیرها در طبیعت است. این شیر در صورتی که از الاغی که کره‌اش ماده است، تهیه شده باشد خواص درمانی زیادی دارد. جالب است بدانید که شیر الاغ یکی از گران‌ترین شیرها در برخی از کشورهای اروپایی مانند لهستان و برخی از کشورهای اسپانیایی زبان مانند پرو است که به صورت روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در برخی از متون قدیمی به این نکته اشاره شده که اگر شیر الاغ را پیش از خواب در بینی بچکانند موجب بهبود کیفیت خواب و عمق آن می‌شود و در افرادی که مبتلا به خون‌دماغ هستند باچکاندن یک تا ۲ قطره از آن داخل حفره‌های بینی خون دماغ تا حدودی درمان می‌شود. افرادی که مبتلا به دندان درد هستند هم می‌توانند با قرقره‌کردن این شیر باعث تسکین درد خود شوند. علاوه بر این، در منابع تاریخی و سنتی اشاره شده که برخی از سلاطین در گذشته برای حفظ نشاط و شادابی پوستشان با شیرالاغ حمام کرده و از آن برای درمان و تسکین دردهای ناشی از بیماری سل استفاده می‌کردند.

*از شیر برنج غافل نشوید/ افزایش قدرت باروری با شیربرنج

قدیم‌ها خوردن شیر برنج در فصل زمستان جزو عادت‌های غذایی بود؛ عادت غذایی که این روزها از آن غافل شدیم و جای آن را با فست فود و غذاهای مضر پر کردیم. اما طب سنتی بر قرار دادن شیربرنج در سبد غذایی فصل زمستان تاکید دارد. دکتر ابراهیمی می‌گوید: «شیربرنج خاصیت ملین دارد و تسکین‌دهنده‌ای خوب برای افرادی است که دچار زخم‌های روده و کولیت‌های یبوستی هستند. علاوه بر این، افرادی که تصمیم دارند چاق شوند، می‌توانند با خوردن شیربرنج یا فرنی که از شیر گاو تازه تهیه شده و در آن گردو و خرما وجود داشته باشد به خواسته‌شان برسند. حتی شیربرنج و فرنی می‌تواند قدرت باروری را هم در مردان افزایش دهد. در برخی از متون طب سنتی به این موضوع اشاره شده که خوردن شیربرنج یا فرنی با این ویژگی‌ها موجب افزایش قدرت جنسی در مردها می‌شود. البته نباید بیشتر از یک لیوان شیربرنج یا فرنی در طول روز مصرف کرد، چون مصرف بی‌قاعده و بیش‌از حد این غذای خوشمزه باعث ابتلا به سنگ کلیه و بیماری‌های پوستی مانند برص می‌شود.»

*بانوان بخوانند/ ابن سینا از خواص شیر برای پوست می‌گوید

بخش‌های بسیاری از کتاب قانون ابوعلی سینا به خواص شیر اختصاص دارد. در قسمتی از این کتاب در خصوص خواصی که شیر برای پوست انسان دارد آورده شده است: «اگر شیر را بر رخسار بمالند، اثرهای زشت را می‌زداید. نوشیدن شیر برای زیبایی رنگ، بسیار مفید است اما گاهی لکه‌های سفید در رخسار به وجود می‌آورد، ولی در این باره شیر شتر بسیار خوب است و بیم لکه آوردن ندارد. اگر شیر را با شکر بخورند رنگ را بسیار زیبا می‌کند و به ویژه زنان از آن بسیار بهره می‌برند. خیلی‌ها از اثر شیر نوشیدن، دمل‌های بد و آماس‌های تباه و باد کردگی و سرخ شدن پوست) و گری و خارششان از بین می‌رود به شرطی که نوشنده شیر، چیزی در مزاجش نباشد که ضد شیر را تباه کند و آن را به زرداب تبدیل کند.»

*دیدگاه طب سنتی در مورد بهترین نوع شیر گاو

آیا می دانید نوع نگهداری و تغذیه گوسفند و گاو روی شیر آنها و خواصشان تأثیر می‌گذارد. پزشک طب سنتی توضیحات جالبی در این خصوص می‌دهد؛ «شیر حیواناتی که علف خشک و خوشبو می‌خورند و در بیابان‌ها می‌چرند و در یک محل ثابت نمی‌مانند رقیق‌تر و لطیف‌تر از شیر حیواناتی است که در یک محل ثابت هستند، آن‌ها را بسته‌اند و آذوقه می‌دهند، مخصوصاً اگر علوفه حیوانات از کنجاله دانه‌های روغنی و پنبه دانه باشد که در این صورت شیر حیوان بسیار غلیظ و پر از فضولات می‌شود و باعث معده درد می‌شود. به همین دلیل مستعدان به بیماری قولنج باید از خوردن چنین شیری به طور جدی پرهیز کنند. افرادی که در بدن لکه‌های سفید دارند، از خوردن این نوع از شیر سردرد می‌گیرند و یا تب عارضشان می‌شود و همچنین کسانی که بر اثر خوردن شیر، دچار حالت استفراغ می‌شوند باید از خوردن چنین شیری پرهیز کنند. البته این روزها با توسعه شهر نشینی نوع استفاده از شیر هم تغییر کرده و خیلی‌ها نمی‌دانند شیر بسته بندی شده‌ای که از سوپرمارکت تهیه می‌کنند یا شیر فله‌ای که از فروشگاه‌های لبنیاتی تهیه می‌کنند مرغوب هست یا خیر. اما دانستن این اطلاعات خالی از لطف نیست.»

*در آیینه روایات

امام علی (ع): نوشیدن شیر، شفایی برای هر درد است، مگر مرگ (بحارالانوار، جلد ۶۶)

پیامبر اکرم (ص): درمان اسهال شما در شیرِ شتر است. (کنز العمّال، جلد۱۰)

ابوالحسن اصفهانی نقل می‌کند: نزد امام صادق (ع) بودم. درحالی‌که من نیز می‌شنیدم، مردی به ایشان گفت: فدایت شوم! من در بدنم احساس ضعف می‌کنم امام صادق (ع) به او فرمود: بر تو باد شیر، چراکه گوشت می‌رویاند و استخوان را استحکام می‌بخشد. (الکافی، جلد۶)

امام صادق (ع) در روایتی دیگر می‌فرمایند: برای گلودرد، چیزی چون نوشیدن شیر نیافته‌ایم. (بحارالانوار، جلد ۶۲، صفحه۱۸۲)

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*