گزارش / ایران سیزدهمین تیم صعودکرده به جام جهانی قطر

ایران سیزدهمین تیم صعودکرده به جام جهانی قطر

شاگردان دراگان اسکوچیچ به لطف پیروزی یک بر صفر در بازی امروز (پنجشنبه) برابر عراق در دور هفتم از مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ در آسیا به‌عنوان اولین تیم از قاره کهن جواز حضور در جام جهانی را کسب کردند.

تیم ملی ایران سیزدهمین تیم (بدون احتساب قطر به‌عنوان میزبان) در دنیاست که جواز حضور به جام جهانی ۲۰۲۲ را کسب می‌کند.

پیش از این، تیم‌های ملی برزیل و آرژانتین از منطقه آمریکای جنوبی، بلژیک، کرواسی، دانمارک، انگلیس، فرانسه، آلمان، هلند، صربستان، اسپانیا و سوئیس از قاره اروپا بلیت سفر به قطر را کسب کرده‌ بودند.

با توجه به باقی ماندن سه دور دیگر از بازی‌های مرحله نهایی انتخابی در قاره آسیا، این سریع‌ترین صعود ایران به جام جهانی فوتبال در طول تاریخ است.

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده:

این ایران است که باید درباره گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا تصمیم بگیرد

این ایران است که باید درباره گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا تصمیم بگیرد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص احتمال گفت‌وگوی مستقیم تهران و واشنگتن، گفت که این ایران است که باید در این‌باره تصمیم بگیرد.

به گزارش ایلنا، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص احتمال گفت‌وگوی مستقیم تهران و واشنگتن، گفت که این ایران است که باید در این‌باره تصمیم بگیرد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال مذاکره مستقیم ایران و آمریکا، گفت که دولت ایالات متحده از زمان آغاز مذاکرات در ماه آوریل همواره تأکید کرده است که برای دیپلماسی مستقیم اولویت بیشتری قائل است چرا که این رویکرد، مؤثرتر  بوده، سریع‌تر به نتیجه می‌رسد و از سوء تفاهم جلوگیری خواهد کرد. به همین دلیل این ایران است که باید تصمیم خود را در این‌باره اعلام کند.

پرایس در ادامه افزود که ماهیت فنی و پیچیده مذاکرات، یکی دیگر از دلایلی است که گفت‌وگوی مستقیم را مؤثرتر می‌دانیم.

وی همچنین گفت که چنانچه قرار است به پایبندی متقابل به برجام برسیم، روند مذاکرات باید با پیشرفت سریع‌تری همراه باشد.

 

 

خرابکاری در صداوسیما/ احتمال حمله هکری به شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی

خرابکاری در صداوسیما/ احتمال حمله هکری به شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی

روز پنجشنبه در بین پخش برنامه‌های شبکه یک، برای لحظاتی تصاویری از گروهک منافقین به روی آنتن تلویزیون رفت.

 در بین پخش میان برنامه‌ در شبکه یک، تصاویر کوتاهی از سرکرده گروهک منافقین پخش شد که بلافاصله قطع و با تصاویر دیگری جایگزین شد. منابع خبری از رخ دادن اتفاقی مشابه در شبکه‌های دیگر رادیویی و تلویزیونی خبر می‌دهند.
خبرگزاری صداوسیما درباره این خرابکاری نوشت: «تصویر شبکه یک سیما برای لحظاتی  امروز هک شد. در میان پخش آنونس برنامه ها به مدت ده ثانیه، تصاویری از سران منافقین و صوت یکی از سخنرانی های آنها روی آنتن شبکه یک دیده و شنیده شد.
مسئولان فنی سازمان صدا و سیما می گویند احتمالا سرور، مورد حمله هکری قرار گرفته است. اتفاقاتی شبیه به این در شبکه قرآن، رادیو پیام و جوان هم رخ داده است.»

 

 

 

 

روایت مهر از ۱۲۰ دقیقه حضور زنان در ورزشگاه آزادی

روایت مهر از ۱۲۰ دقیقه حضور زنان در ورزشگاه آزادی

زنانی که روز گذشته برای تماشای بازی ایران و عراق به ورزشگاه آزادی آمدند نه از تماشای مسابقه لذت بردند و نه دغدغه شأن حضور در ورزشگاه بود.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ «واقعاً می‌خواهید به ورزشگاه بروید؟ شنیده بودم که قرار است خانم‌ها هم به ورزشگاه بیایند اما باور نمی‌کردم، یعنی شما بلیط خریدی و می‌خواهی ۱۲۰ دقیقه در ورزشگاه بمانی؟ نخندیدم خانم اما باورش کمی سخت است، اگر هوا آفتابی بود راحت تر قبول می‌کردم یک خانم از شرقی ترین جای تهران بخواهد تا ورزشگاه برود و فوتبال تماشا کند».

اینها را می‌گوید سعی می‌کند از روی مسیریاب نزدیک‌ترین و بی ترافیک ترین مسیر را به ورزشگاه آزادی انتخاب کند. در تمام مسیر از بایدها و نبایدهای ورزشگاه برایم می‌گوید، هنگامی که می‌خواهم پیاده شوم حرف جالبی می‌زند، هم زمان که داشت با دستش مسیر درب‌های شرقی را نشانم می‌داد گفت: «شما خانم‌ها خیلی قدرتمندید، هرچه بخواهید همان می‌شود، از بازی لذت ببرید».

بعد از نشان دادن بلیط به مأموران خانم به سمت درهای اصلی حرکت کردم که صدای یکی از افسران زن یگان ویژه نظرم را به خودش جلب کرد؛ «خوش آمدید خانم‌ها، امیدوارم در کنار هم بتوانیم بازی خوبی را تماشا کنیم، از اینکه با ما همکاری می‌کنید ممنونم، لطفاً سوار اتوبوس‌هایی که برای راحتی شما در نظر گرفته شده بشوید تا شما را به سمت درب‌های اصلی ببرند».

تا صحبت‌هایش تمام شد، دختران بوق زدند و هورا کشان به سمت اتوبوس‌ها رفتند. راننده اتوبوس گفت: «جالب است، آقایان حتی یک بطری آب هم نمی‌توانند با خودشان به داخل ببرند و شما با کوله پشتی می‌روید داخل».

منتظر بودیم تا اتوبوس حرکت کند ناگهان ۱۰-۱۵ نفر از زنان با شعار و سر و صدای زیاد وارد شدند، همگی کاورهای سبز رنگی به تن داشتن که روی آنها کلمه «همیار هوادار» نوشته شده بود، تعداد زیادی پرچم به دست داشتند و از وقتی وارد اتوبوس شدند با هم شعار می‌دادند و بین خانم‌ها پرچم تقسیم می‌کردند، جالب بود یکی از خانم‌ها همان فردی بود که در یکی از کلیپ‌هایی که در فضای مجازی منتشر شده بود می‌گفت برخلاف اینکه بلیط دارد اما نمی‌تواند وارد ورزشگاه شود!

مطالباتی حیاتی تر از فوتبال/ استادیوم رفتن تمام دغدغه ما نیست

بیرون از ورزشگاه شنیده بودم که زنانی که امروز به ورزشگاه آمدند گزینشی بودند و کسی نتوانسته بلیط بخرد برای همین اولین سوالی که از افراد می‌پرسیدم این بود که بلیط از کجا خریدی؟ یکی می‌گفت «ما بلیط مردانه خریدیم» و دیگری می‌گفت «جلوی ورزشگاه با ۱۵۰ هزار تومان بلیط خریدیم».

یکی دیگر از خانم‌ها شوهرش از اداره برایش بلیط آورده بود و دیگری گفت «بعد از هزار بار تلاش بالاخره از روی سایت خریده ایم»، بعضی‌ها هم می‌گفتند «چه فرقی می‌کند؟ مهم این است که الان همه داخل ورزشگاهیم» در این میان بودند دخترانی که اسم برخی بازیکنان را بر لب داشتند و ادعا می‌کردند آنها برایشان بلیط تهیه کرده‌اند.

ادکلن و بطری آب بیشترین وسایل ممنوعه ای بود که از داخل کیف زنان بیرون کشیده و در گوشه‌ای گذاشته می‌شد

بارکد خوان‌ها فقط بارکد بلیط‌ها را می‌خواندند و با کارت ملی و یا بلیط هایی که پرینت کاغذی بودند نمی‌شد وارد شویم، مأموران خانم کمک می‌کردند تا با یک بارکد سه نفری وارد شویم، بعد از عبور از گیت اول به میله‌های مارپیچ زردرنگ رسیدیم، از سرعت کار گرفته شده بود چراکه به جز بررسی بلیط‌ها باید بازرسی بدنی هم می‌شدیم؛ «یک میلیون پول ادکلن میدم که بیندازمش داخل زمین؟» همگی به سمت صدا برگشتیم، دختری سعی داشت مأمور خانم را قانع کند که شیشه عطرش را با خود به داخل ورزشگاه بیاورد و مأمور می‌گفت به دلیل اینکه اشیای پرتاب کردنی است نمی‌توانم اجازه دهم؛ ادکلن و بطری آب بیشترین وسایل ممنوعه ای بود که از داخل کیف زنان بیرون کشیده و در گوشه‌ای گذاشته می‌شد.

بعد از اینکه میله‌های مارپیچ را رد کردیم به سطح شیب داری رسیدیم که با کمی قد بلندی می‌توان رنگ سبز زمین چمن را دید، اما باز هم باید بازرسی بدنی می‌شدیم، افسران یگان ویژه همان قدر که با احترام با تماشاگرها برخورد می‌کردند همان قدر هم جدی و سخت گیر بودند و اجازه نمی‌دادند هیاهوی بازی و سر و صدای تماشاگرها باعث شود تا کالای ممنوعه ای وارد جایگاه شود؛ هر نفر که بازرسی بدنی می‌شد بلیطش را می‌گرفتند و پاره می‌کردند و به سمت داخل هدایتش می‌کردند. این مرحله دیگر مرحله پایانی بود و وارد سکوهای ورزشگاه آزادی شدیم.

مطالباتی حیاتی تر از فوتبال/ استادیوم رفتن تمام دغدغه ما نیست

در نگاه اول جا خوردم؛ سکوهای روبه رو که جایگاه مردان بود خالی است، سر و صدای خاصی شنیده نمی‌شود و تمام تصوراتم از ورزشگاه بهم می‌ریزد؛ انتظار داشتم با شعارهایی هماهنگ و یک صدا از سمت آقایان مواجه شوم و تعداد زیادی از خانم‌هایی که پرچم در دست دارند به تشویق مشغول باشند اما بدون اینکه به شماره صندلی‌ها دقت شود هر دختری سمت یک صندلی رفته و مشغول سلفی گرفتن و لایوهای اینستاگرامی است.

کم کم بر تعداد خانم‌ها اضافه شد و صدای بوق‌ها بیشتر شد، مادر و دختری در صندلی کنار من می‌نشینند و خانم با رنگ‌هایی که در دست دارد بر روی صورت دخترش پرچم ایران را می‌کشد، به او می‌گویم چقدر خوب که با دخترت به ورزشگاه آمدی، با خنده می‌گوید «جرأت می‌کنم تنهایی بفرستمش؟» حرف را عوض می‌کنم و از او سوال می‌کنم بلیط از کجا تهیه کرده است، همان طور که روسری شالی اش را روی سرش مرتب می‌کرد گفت: «شوهر سابقم در وزارت ورزش کار می‌کند، به هوای دخترم برای من هم بلیط گرفت که بیاییم ورزشگاه».

یکی می‌گفت «ما بلیط مردانه خریدیم» و دیگری می‌گفت «جلوی ورزشگاه با ۱۵۰ هزار تومان بلیط خریدیم»، یکی دیگر از خانم‌ها شوهرش از اداره برایش بلیط آورده بود و دیگری گفت «بعد از هزار بار تلاش بالاخره از روی سایت خریده ایم»، بعضی‌ها هم می‌گفتند «چه فرقی می‌کند؟ مهم این است که الان همه داخل ورزشگاهیم»

از او می‌پرسم خودش هم علاقه‌ای به ورزشگاه آمدن دارد یا فقط به خاطر دخترش آمده است؟ سرش را به گوشم نزدیک کرد تا بتوانم صدایش را بهتر بشنوم «آره منم دوست داشتم، ۴۴ سال دارم خیلی مشکلات دیگری دارم مثلاً نمی‌توانم برای دخترم حساب بانکی باز کنم و باید حتماً پدرش باشد، یعنی قانون این را می‌گوید اما دلم می‌خواست به ورزشگاه هم بیاییم، ما که توانستیم تا ورزشگاه بیاییم، خدا را چه دیدی؟ شاید بشود تمام مشکلات دیگر را همین طور حل کرد»

برایم جالب است که خانم ۴۴ ساله آن طور از دیدن ورزشگاه هیجان زده است، دوست داشتم بیشتر با او هم صحبت شوم تا از مشکلات دیگرش باخبر شوم اما سر و صدای ناهماهنگ خانم‌هایی که شعار می‌دادند اجازه تمرکز نمی‌دهد، به شعارها گوش می‌دهم، هماهنگ نیستند، یکی بوق می‌زند و یکی دیگر شعاری می‌دهد که بی ارتباط با ریتم بوق زدن‌ها است.

دخترانی که کاور سبز رنگ به تن دارند به پایین صندلی‌ها می‌روند و می‌گویند یک لحظه سکوت کنید تا ایسلندی تشویق کنیم، اما دخترها گوششان بدهکار نبود و فقط دوست داشتند فریاد بزنند، با صدای طبلی که از سمت تماشاگران مرد می‌آمد کمی تشویق‌ها منظم تر شده بود، اما باز هم نشان از ناواردی زنان داشت.

به جرأت می‌توان گفت با آن همه بی نظمی نمی‌شود به خوبی بازی را تماشا کرد و برخی از دختران با تلفن همراهشان بازی را از داخل تلوبیون نگاه می‌کردند، برخلاف اینکه فدراسیون برای عکاسان خانم کارت خبرنگاری صادر کرده بود اما کارت‌ها را به آنها تحویل نداده بود و عکاسان خبری خانم بیرون از ورزشگاه مانده بودند، جایگاهی که برای خانم در نظر گرفته بودند پشت دروازه بود و زاویه دید مناسبی نداشت، نیمه اول تمام شده بود اما باز صندلی‌های زیادی خالی مانده بود، بر روی تابلو نشان داد که تنها ۹۳۵۴ نفر به ورزشگاه صد هزار نفری آمده بودند، صندلی‌های خانم‌ها خالی بود اما گویا زنانی پشت در ورزشگاه‌ها همچنان منتظر حضور در استادیوم را داشتند؛ پروتکل‌ها به هیچ عنوان رعایت نمی‌شد و افراد بر روی صندلی‌های خود نبودند، همه کنار هم ایستاده بودند و یک صدا ایران را تشویق می‌کردند.

مطالباتی حیاتی تر از فوتبال/ استادیوم رفتن تمام دغدغه ما نیست

دو دقیقه‌ای بود که نیمه دوم شروع شده بود، دختران کاور سبز که دیگر جای خود را بین تماشاگران باز کرده بودند داشتند شعار جدید را تمرین می‌کردند که طارمی دروازه عراق را باز کرد، همه یک صدا شدیم و فریاد زدیم، اغلب همدیگر را بغل کرده بودند و به تذکرات مأموران خانم یگان ویژه که می‌گفتند از هم فاصله بگیرید و پروتکل را رعایت کنید گوش نمی‌دادند، معدود افرادی بودند که واقعاً برای دیدن بازی آمده بودند و به اصطلاح روی بازی سوار بودند البته شاید هدف از حضور در ورزشگاه تخلیه انرژی باشد و خیلی هم نباید توقع نگاه کردن بازی را داشت.

فاطمه متولد ۷۷ است و می‌خواهد که از او عکس بگیریم، تاکید دارد که هم زمین چمن مشخص باشد و هم پرچمش، عکاسی بهترین بهانه برای باز کردن سر صحبت است، به او می‌گویم ورزشگاه آمدن خیلی جذاب است؛ جالب است که با من هم نظر است و می‌گوید «جذاب است اما فقط برای یک بار، این همه راه بیایی و هزینه کنی نه می‌توانی خوب بازی را تماشا کنی و نه خوب می‌شود تشویق کرد» می‌خندد و می‌گوید «چرا اینجا هرکی کار خودش را می‌کند و با هم هماهنگ نیستند؟» به فاطمه می‌گویم «ولی باز هم خوب است که آدم بیایید و محیط را ببیند».

به ورزشگاه آمدن جذاب است اما فقط برای یک بار، این همه راه بیایی و هزینه کنی نه می‌توانی خوب بازی را تماشا کنی و نه خوب می‌شود تشویق کرد»

بعد از اینکه عابدزاده توپ خطرناکی که احتمال گل شدن را داشت گرفت و کمی جایگاه آرام تر شد، فاطمه می‌گوید «آره، خوب است که بیایی ولی واقعاً هم اگر نیایی چیز مهمی را از دست نمی‌دهی، البته این نظر من بعد از اینکه به ورزشگاه آمدم است، اگر می‌شد خانوادگی به ورزشگاه آمد بهتر بود، ما عادت داریم کنار پدر و مادر و خواهر و برادرمان فوتبال ببینیم اما صندلی‌ها آنقدر کوچک و تو هم هستند که بعید است بشود خانوادگی نشست!»

باران تقریباً بند آمده است و بازی به انتها رسیده، با یک گلی که ایران زد صعودش به جام جهانی قطعی شده است، گزارشگر اعلام می‌کند «بازی که تمام شد سریع جایگاه را خالی نکنید، می‌خواهیم جشن قهرمانی بگیریم، آتش بازی داریم» عکاسان مشغول عکاسی کردن از زمین هستند و جز نیم ساعت اول دیگر هیچ عکاس و یا فیلمبرداری سمت خانم‌ها نیامد، در بین هیاهوهای بسیار با وجود حضور خانم‌ها در ورزشگاه گویا همه چیز به فراموشی سپرده شد.

مطالباتی حیاتی تر از فوتبال/ استادیوم رفتن تمام دغدغه ما نیست

در مسیر خروج فکر می‌کردم که چرا همیشه هیاهو برای مطالبات زنان به حاشیه می‌رود و به پای عمل که می‌رسد به زودی فراموش می‌شود، چرا فقط برای ورود زنان به ورزشگاه سر و صدا هست و برای اختصاص جایگاه‌های بهتر مطالبه‌ای نمی‌شود؟

چرا حتی بر روی سامانه فروش بلیط قسمتی جداگانه برای خانم‌ها طراحی نشده است تا هنگام خرید بشود به راحتی تشخیص داد کدام قسمت را باید انتخاب کرد؟ چرا اتوبوس‌هایی که زنان را از ورزشگاه تا درب ورودی می‌آورند تا مترو نمی‌آیند و در آن تاریکی شب خانم‌ها باید برای رسیدن به مترو با مشکل مواجه شوند؟

درست است که زنان با هر نوع پوشش و تفکری روز گذشته به ورزشگاه آمدند و از صعود ایران به جام جهانی پایکوبی کردند اما ورود به ورزشگاه تنها دغدغه آنها نبود و اگر بخواهی از هرکدام مشکلاتی که در ورود و خروج ورزشگاه داشتند را بپرسی شاید به موارد بیشتری از مواردی که گفته شد برسی.

هرچند که اگر برخی از این مشکلات را دنبال کنی هم مانند ورود بانوان به ورزشگاه ناقص می‌ماند، به قول راننده‌ای که با او به سمت ورزشگاه می‌رفتم ما خانم‌ها خیلی قدرتمند هستیم اما باید دید زورمان به سیاسی بازی‌هایی که می‌خواهند از کاه برایمان کوه بسازند و مطالبات سطح پایین را برایمان در اولویت جلوه بدهند می‌رسد یا نه؟

مطالباتی حیاتی تر از فوتبال/ استادیوم رفتن تمام دغدغه ما نیست

از به ورزشگاه رفتن زنان آسمان به زمین نرسید، شاید اگر ورزشگاه رفتن کاملاً آزاد شود بعد از چند بازی دیگر شاهد هیاهوهای روزهای اول نباشیم اما از پیگیری نکردن مطالبات اساسی زنان حتماً مشکلات عمده‌ای برای این قشر از جامعه پیش خواهد آمد.

 

 

 

چهره خطرناک اومیکرون به زودی نمایان می شود

چهره خطرناک اومیکرون به زودی نمایان می شود

سویه اومیکرون در کشور غالب شده و حالا باید منتظر روزهای سخت کرونایی در پیک ششم باشیم.

 همان طور که از هفته‌ها قبل صحبت می‌شد و متخصصین علم پزشکی هشدار می‌دادند، سرانجام سویه اومیکرون در کشور غالب شد و حالا باید به انتظار روزهای سخت کرونایی در پیک ششم باشیم.

شاید اولین نشانه خطرناک بودن سویه اومیکرون، بازگشت رنگ‌های نارنجی و قرمز به نقشه کرونایی کشور باشد. زیرا، چند هفته‌ای بود که خیالمان از بابت رنگ‌های قرمز و نارنجی در نقشه کرونایی کشور راحت شده بود. اما، دوباره به حالت قبل بازگشتیم و نقاط نارنجی و قرمز، کم کم در این نقشه زیاد می‌شوند.

چهره خطرناک اومیکرون

یکی از علل شدت گرفتن اومیکرون در کشور، تصور اشتباه از سویه جدید بود. عده‌ای، اومیکرون را یک سرماخوردگی ساده تلقی می‌کنند و همین تفکر اشتباه، باعث شد به یکباره آمار مبتلایان روزانه کرونا در کشور که به زیر ۱۰۰۰ نفر هم رسیده بود، به یکباره با موج انفجاری به بالای ۱۴ هزار نفر برسد.

طبق آمار وزارت بهداشت، در شبانه روز گذشته موارد جدید شناسایی بیماران کرونایی به مرز ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر نزدیک شده است. همین طور، میزان بستری‌ها نیز افزایش یافته و بخش‌های ICU بیمارستان‌ها، دوباره به بستری بیماران کرونایی اختصاص یافته است.

شروین شکوهی متخصص عفونی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص افزایش آمار مبتلایان به اومیکرون، گفت: در حال حاضر هر مریضی که به دلیل سرماخوردگی مراجعه می‌کند اولین تشخیص کرونا و ابتلاء به اومیکرون است و باید دوران قرنطینه خود را در منزل طی کند.

وی افزود: افزایش آمار مبتلایان روزانه در آمریکا و کشورهای اروپایی نشان می‌دهد شیوع اومیکرون بسیار بالا است بنابراین لازم است مجدد به منظور حفظ سلامت مردم محدودیت‌ها اجرایی شود و تا زمانی که مدارس حضوری است، مسافرت‌ها برقرار، سینماها باز هستند و شرایط عادی تلقی شود، با افزایش روزانه آمار مبتلایان رو به رو خواهیم بود.

این متخصص بیماری‌های عفونی اظهار داشت: نباید اومیکرون را ساده گرفت و همین ساده انگاری‌ها باعث شده آمار مبتلایان در مدت زمان کوتاهی، به یکباره چند برابر بشود.

تجدیدنظر در بازگشایی‌ها

یکی از نگرانی‌های این روزهای والدین، بازگشایی مجدد مدارس کشور است.

در همین حال، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه پیک سویه اومیکرون در حال افزایش است، افزود: سرایت این سویه شدید بوده و بیمارستان‌های کشور ضمن آمادگی کامل، باید دستگاه‌های اکسیژن، ونتیلاتور و همچنین دارو به میزان کافی در دسترس داشته باشند.

وی تصریح کرد: تنها نگرانی ما رعایت نشدن دستورالعمل‌های بهداشتی توسط مردم است و اگر شرایط بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی بدین منوال ادامه یابد در هفته‌های آتی شاهد افزایش آمار بستری و مرگ و میرها خواهیم بود.

کریمی بر لزوم اهتمام مردم به واکسیناسیون تأکید کرد و ادامه داد: مقاومت در برابر اومیکرون با تزریق دوز اول و دوم فقط ۱۰ درصد است، اما دوز سوم سبب می‌شود تا مقاومت در برابر این سویه به ۸۰ درصد برسد.

به نظر می‌رسد با توجه به اینکه روند واکسیناسیون دوز سوم واکسن کرونا در کشور به کندی پیش می‌رود، بهتر است ستاد ملی مقابله با کرونا، در بازگشایی مدارس تجدید نظر کند. زیرا، بیشترین محل نگرانی پزشکان متخصص، روند ابتلاء به اومیکرون در بین دانش آموزان است.

ابراهیم قادری رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که در طول هفته‌های آینده احتمالاً تعداد بسیار زیادی از افراد بیمار خواهند شد و به سمت پیک دیگری از بیماری می‌رویم، گفت: وقتی تعداد شناسایی بیماران سرپایی افزایش یابد، پس از یک تا دو هفته آمار بیماران بستری نیز بالا می‌رود و متأسفانه بعد از آن شاهد افزایش آمار فوتی‌ها هستیم. چون تعداد موارد سرپایی بیشتر شده است، نباید این ویروس را دستکم گرفت.

وی افزود: مردم باید بیشتر مراقبت کرده و بدانند تزریق دوز سوم واکسن و استفاده از داروهایی که پزشکان تجویز می‌کنند ضروری است حتی اگر داروهای ساده ای باشند.

در همین حال، یونس پناهی معاون وزیر بهداشت، با عنوان این مطلب که در سویه اومیکرون سرعت انتشار به شدت افزایش پیدا کرده است و یک تا سه روز علائم خود را نشان می‌دهد گفت: بر خلاف سویه دلتا که بیشتر ریه را درگیر می‌کرد و سرعت کمتری داشت اما سویه اومیکرون سرعت بالاتری دارد اما شدت بیماری زایی آن کاهش یافته است.

 

 

نامه دولت به مجلس و شورای نگهبان در مورد طرح رتبه‌بندی معلمان

نامه دولت به مجلس و شورای نگهبان در مورد طرح رتبه‌بندی معلمان

خرم‌آباد – عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از نامه کتبی دولت به مجلس و شورای نگهبان در مورد طرح رتبه‌بندی معلمان خبر داد.

مهرداد ویسکرمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به دیدار مجمع نمایندگان چند استان از جمله لرستان با رئیس جمهور اظهار داشت: یکی از مواردی که در این جلسه من مطرح کردم، این بود که تیم اقتصادی دولت هماهنگ عمل کند و یک تک صدایی به خصوص در مسائل مختلف کشور در میان تیم اقتصادی کشور دیده شود که موجب آشفتگی روانی بازار و وضعیت اقتصادی کشور نشود.

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین موضوع دیگر، مصوبه جدید انقلاب شورای انقلاب فرهنگی در مورد کنکور بود و تاکید کردیم که نه تنها صدای ذی‌نفعان، بلکه صدای کمیسیون آموزش هم در اینجا شنیده نشده است که البته رئیس جمهور پاسخ خاصی هم به این نکته ندادند.

ویسکرمی با اشاره به طرح بحث رتبه بندی معلمان در این جلسه ادامه داد: اعلام کردم که آیا صحت دارد که دولت تا کنون پاسخ و نظر کتبی خود را در مورد رتبه بندی اعلام نکرده است؟ ایشان پاسخ دادند که اینگونه نیست و ما هم به مجلس و هم به شورای نگهبان کتباً نظر خود را اعلام کرده‌ایم.

 

 

 

 

اولتیماتوم شاپرک به دارندگان کارتخوان

اولتیماتوم شاپرک به دارندگان کارتخوان

درحالیکه دارندگان کارتخوان تا پایان بهمن ماه برای ثبت دستگاه‌های کارتخوان خود در سامانه مالیاتی فرصت دارند، مدیرعامل شرکت شاپرک بر لزوم ثبت نام کامل پذیرندگان در سامانه مالیاتی تاکید کرد و گفت: سازمان مالیاتی پس از مراجعه افراد و تعیین تکلیف وضعیت پذیرندگی‌شان، دستگاه‌ها یا درگاه‌هایی که از سوی مالکان آنها به کد مالیاتی متصل نشده‌اند را به شرکت شاپرک جهت غیرفعال‌سازی معرفی می‌کند.

به گزارش ایسنا، در راستای اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، بانک مرکزی باید با همکاری سازمان مالیاتی نسبت به ساماندهی دستگاه‌های کارتخوان بانکی یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی اقدام کند.

در این بین، با اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی کلیه اشخاص دارای ابزار پرداخت‌های بانکی می‌توانند با ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir فهرست تمامی دستگاه‌های کارتخوان بانکی و یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی خود را مشاهده و نسبت به الصاق آنها به پرونده‌های مالیاتی قبلی و یا تشکیل پرونده مالیاتی جدید اقدام کنند.

از آنجا که تمامی دستگاه‌های کارتخوان بانکی و یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی که متناظر با پرونده مالیاتی نباشند، بانک مرکزی نسبت به غیرفعال کردن آن‌ها اقدام می‌کنند، دارندگان کارتخوان تا پایان ماه جاری فرصت دارند که به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی مراجعه و اقدام لازم را انجام دهند.

در این زمینه،  سیدکاظم دهقان_مدیر عامل شرکت شاپرک در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه بر اساس تکالیف قانونی، شرکت شاپرک اطلاعات کاربرانی که از سوی شرکت‌های پرداخت و پرداخت‌یار به عنوان دارنده دستگاه کارتخوان و درگاه پرداخت الکترونیکی ثبت شده‌اند را به سازمان امور مالیاتی ارائه کرده است، اظهار کرد: سازمان مالیاتی پس از مراجعه افراد و تعیین تکلیف وضعیت پذیرندگی‌شان، دستگاه‌ها یا درگاه‌هایی که از سوی مالکان آنها به کد مالیاتی متصل نشده‌اند را به شرکت شاپرک جهت غیرفعال‌سازی معرفی می‌کند.

وی ادامه داد: علاوه بر این در ماه‌های گذشته شرکت شاپرک و سازمان امور مالیاتی ضمن اطلاع‌رسانی و ارسال پیامک از پذیرندگان خواسته‌اند که نسبت به تعیین وضعیت پایانه‌های ثبت‌شده به نام آنها اقدام کنند که در طول این مدت عمده ترمینال‌ها، با تمایل پذیرنده و تشکیل پرونده، پیش ثبت نام مالیاتی شده‌اند و لازم است در موعد مقرر با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی، نسبت به ثبت نام کامل اقدام کنند.

دهقان افزود: اخیرا برخی از افرادی که برای آنها پیامک ارسال شده است، اعلام کرده‌اند فاقد ترمینال بوده و یا چند پرونده مالیاتی به نام آنها ایجاد شده است در حالی که تنها یک ترمینال دارند.

وی تاکید کرد: ممکن است به دلایل مختلفی از جمله تخلف برخی شرکت‌های پرداخت و پرداخت‌یار در ثبت کد ملی بدون اطلاع افراد در سامانه‌ها، اتصال چند کدپستی به یک کارت ملی و یا ثبت درگاه در چند شرکت پرداخت، اسم افراد در سامانه مالیاتی به عنوان دارنده چند ترمینال و پذیرنده ثبت شده باشد، با این حال این افراد نباید هیچ گونه نگرانی داشته باشند، چرا که در صورت مراجعه در زمان مقرر و حذف کارت‌خوان‌ها یا سایر ابزار پذیرش غیر مرتبط متصل به پرونده مالیاتی، این ترمینال‌ها غیرفعال و حذف خواهند شد و مسئولیتی قانونی متوجه آنها نخواهد بود.

به گفته مدیرعامل شرکت شاپرک، مسئولیت ثبت ابزارهای پذیرش به شرکت‌های پرداخت و پرداخت یار مربوط شده و آنها باید پاسخگوی ثبت‌نام‌های غیر موجه باشند.

 

 

 

از صعود به جام جهانی تا صعود در جام جهانی

از صعود به جام جهانی تا صعود در جام جهانی

این بار اما می‌توانیم مدعی صعود باشیم. حتی اگر در گروهی سخت قرار بگیریم. این تیم اگر چه بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال ایران را در خود ندارد اما تیمی سرشار از ستاره‌های مجرب و کاملا حرفه‌ای است که می‌توانند طلسم صعود ایران به مرحلۀ یک‌هشتم نهایی جام جهانی را بشکنند.

به گزارش ایسنا، عصر ایران نوشت: «تیم ملی فوتبال ایران برای ششمین بار به ضیافت باشکوه جام جهانی راه یافت. پس از انقلاب سال ۵۷، ایران پنج بار به جام جهانی صعود کرده است. یازده دورۀ مسابقات جام جهانی، از ۱۹۸۲ تا ۲۰۲۲، در دوران پس از انقلاب بوده است و ایران طی این مدت پنج بار به جام جهانی رسیده است.

اگر شرایط کشور در دهۀ ۶۰ را لحاظ کنیم، باید بگوییم که قصۀ «صعود به جام جهانی» در دوران پس از انقلاب از سال ۱۳۷۲ جدی شد. در ۱۹۸۲ اصلا در مسابقات راهیابی به جام جهانی شرکت نکردیم، در ۱۹۸۶ هم چون درگیر جنگ بودیم، باید بازی‌های خانگی را در کشوری دیگر برگزار می‌کردیم و این شرط فیفا را نپذیرفتیم و موفق به حضور در مسابقات راهیابی نشدیم.

در سال ۱۳۶۸ هم اگر چه تلاش کردیم به جام جهانی برویم ولی سه – چهار بازیکن کلیدی خودمان را در اوج مسابقات به دلایل اخلاقی کنار گذاشتیم. حذف دو بازیکن بسیار کلیدی تیم به دلایل اخلاقی، سیروس قایقران و مجتبی محرمی، جدا از این که لطمه‌ای اساسی به تیم ملی ایران زد، دلالت بر این داشت که قصۀ صعود به جام جهانی هنوز برای مسئولین فوتبال ایران جدی نشده است. در ادامه جواد زرینچه هم آسیب دید و مرتضی فنونی‌زاده هم خط خورد و ایران کلا با خط دفاعی متفاوت از خط دفاعش در جام ملت‌های آسیا (پاییز ۱۳۶۷) در بهار سال ۶۸ به مصاف چین رفت و مغلوب چشم‌بادامی‌ها شد.

در آن بازی احمدرضا عابدزاده دروازه‌بان ایران بود و روی هر دو گل تیم چین تا حدی مقصر بود. اگر چه کم‌آوردن تیم ایران به لحاظ بدنی و ضعف مفرط خط دفاعی و فقدان حضور موثر سیروس قایقران در میانۀ میدان، شانس چندانی برای عبور از سد چین (در هر دو بازی رفت و برگشت) برای ایران باقی نگذاشته بود.

به هر حال عابدزاده هشت سال بعد در دیدار ایران و استرالیا، اشتباهات نه‌چندان فاحش دیدار ایران و چین را جبران کرد. او دروازه‌بان ایران در اولین صعود تیم ملی به جام جهانی در دوران پس از انقلاب بود و دیروز پسر او، امیر عابدزاده، دروازه‌بان ایران در آخرین صعود ایران به جام جهانی بود. فوتبال به دلایل متعددی زیباست.

حتی اگر جام ۱۹۹۰ را هم حساب کنیم و فقط جام‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶ را کنار بگذاریم، می‌توان گفت تیم ملی ایران در ۹ بار تلاش برای صعود به جام جهانی در دوران پس از انقلاب، پنج بار به این تورنمنت مهم راه یافته است. از این حیث، کارنامۀ تیم ملی ایران نسبتا خوب است. اما این کارنامۀ خوب تا حدی هم محصول افزایش سهمیۀ آسیا در جام جهانی بوده است. زمانی که ایران و کرۀ جنوبی و ژاپن و عربستان و تا حدی هم چین مدعیان اصلی صعود به جام جهانی در قارۀ آسیا بودند و از بین این چهار پنج تیم فقط دو تیم به جام جهانی صعود می‌کردند، رسیدن به این تورنمنت جهانی، کار بسیار دشواری بود. بعدها هم که سهمیۀ آسیا به سه‌ونیم تیم ارتقا پیدا کرد، صعود به جام جهانی برای ما همچنان دشوار بود.

در جام جهانی ۱۹۹۸ کره جنوبی و عربستان مستقیما به جام جهانی رفتند. ژاپن، ایران را در پلی‌آف شکست داد و به عنوان تیم سوم آسیا راهی فرانسه شد و ایران با شکست دادن استرالیا، نیم‌سهمیۀ محتمل آسیا را محقق کرد و آسیا با چهار تیم در جام جهانی شرکت کرد.

این داستان در جام ۲۰۰۲ هم برقرار بود ولی از سال ۲۰۰۶ که دیگر چهار تیم به طور مستقیم از آسیا به جام جهانی می‌رفتند، کار صعود ایران به جام جهانی به مراتب آسان‌تر شد.

در دورانی که صعود به جام جهانی بسیار دشوار بود، ما فقط یک بار موفق به صعود شدیم. یعنی با کنارگذاشتن جام‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶ و ۱۹۹۰ (به دلایل پیش‌گفته)، ایران در سه دوره‌ای که صعود به جام جهانی دشوار بود، یعنی ۱۹۹۴ و ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲، فقط یک بار به جام جهانی راه یافت. از این حیث تیم ملی ایران کارنامۀ ناموفقی دارد. اما اگر صعب‌العبوربودن مسیر صعود به جام جهانی را در نظر نگیریم و البته این واقعیت را هم در نظر بگیریم که متناسب با افزایش سهیمۀ آسیا در جام جهانی، تیم‌های کوچک‌تر آسیا هم قوی‌تر شده‌اند، تیم‌هایی مثل قطر و امارات و بحرین و حتی چین، و نیز از یاد نبریم که الان استرالیا هم به جمع تیم‌های آسیایی پیوسته، باید گفت که تیم ملی ایران در پنج دورۀ گذشتۀ جام جهانی، با چهار بار صعود به این مسابقات، کارنامۀ بسیار خوبی داشته است.

تیم ایران در پنج دورۀ گذشتۀ حضورش در جام جهانی، یعنی از ۱۹۷۸ تا ۲۰۱۸، به دلیل کم‌تجربگی، مدعی صعود به مرحلۀ یک‌هشتم نهایی نبوده است. این موفقیت در جام ۲۰۱۸ می‌توانست رقم بخورد ولی اگر چنین هم می‌شد، اتفاقی شگفت‌انگیز رخ داده بود.

اما این بار در جام ۲۰۲۲، صعود ایران به مرحلۀ یک‌هشتم نهایی جام جهانی، با این همه لژیونر چالاک و تکنیکی و باتجربه و باروحیه، اتفاق عجیبی نیست. فقط کافی است ذهنیت فرودستانۀ همیشگی‌مان را کنار بگذاریم (امری که ممکن و در دسترس است) و شخصیت لازم برای صعود به مرحلۀ بعد را داشته باشیم (که این یکی هم ممکن و منتظَر است).

حتی اگر در گروهی دشوار قرار بگیریم و صعود نکنیم، باز نحوۀ بازی ما نشان خواهد داد که مدعی صعود بوده‌ایم یا نه. تیم کی‌روش با همۀ نقاط قوت و ویژگی‌های قابل تمجیدش، مدعی صعود از گروه نبود. چه در سال ۲۰۱۴، چه در سال ۲۰۱۸. اگر چه در سال ۲۰۱۸ نیم‌نگاهی به یک‌هشتم نهایی داشتیم، ولی «مدعی صعود» نبودیم.

این بار اما می‌توانیم مدعی صعود باشیم. حتی اگر در گروهی سخت قرار بگیریم. این تیم اگر چه بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال ایران را در خود ندارد اما تیمی سرشار از ستاره‌های مجرب و کاملا حرفه‌ای است که می‌توانند طلسم صعود ایران به مرحلۀ یک‌هشتم نهایی جام جهانی را بشکنند.

اگر به یک‌هشتم نهایی برویم، آن وقت می‌توانیم نیم‌نگاهی و چه‌بسا حتی امیدی قابل توجه برای صعود به یک‌چهارم نهایی جام جهانی داشته باشیم. و چرا امیدوار نباشیم؟ فوتبال مثل زندگی است که امید همچون خون در رگ و پی‌اش جاری است.»

 

 

 

 

«زیرآبی» در کویر «مهریه»

«زیرآبی» در کویر «مهریه»

عکس منتشره از تجمع مردان مقابل مجلس در شبکه‌های اجتماعی

«مهریه» همان مالی که پیش‌تر با عنوان «کی داده و کی گرفته» یاد می‌شد، امروزه هم پرداخت آن برای مردان و هم وصولش از سوی زنان دردسر ساز شده است؛ به طوری که بعضا «زیرآبی» برخی زن و شوهرها برای وصول و یا عدم پرداخت این مال دیگر رنگی از زندگی مشترک بر جای نگذاشته و بیشتر معامله‌ای منفعت طلبانه را به ذهن متبادر می‌کند و به نظر می‌رسد، قانون گذار برای پایان بخشی به این زیرآبی‌ها باید هر دو سوی این طناب پوسیده را ترمیم کند.

به گزارش ایسنا، هفتمین تجمع  «حامیان اصلاح قانون مهریه» که اغلب آنان را مردان تشکیل می‌دهند، در حالی روز سه شنبه مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شد که از جملات نوشته شده بر پلاکاردهای تجمع کنندگان این طور به نظر می‌رسد که اصلی ترین خواسته آنها «حذف زندان برای مردان بدهکار مهریه» است.

اگرچه عقل حکم می‌کند زوجین در ابتدای زندگی مشترک بر حسب واقعیات و توان مالی خود اقدام کرده و پای اسناد ازدواجی که با مهریه‌های سنگین از یک قباله صرف خارج و تبدیل به اسنادی میلیونی می‌شوند را امضاء نکنند اما با این حال به نظر می‌رسد زندانی کردن بدهکاران مهریه کمکی به وصول این طلب نمی‌کند.

از سوی دیگر اما فارغ از تجارت برخی زنان به واسطه دریافت مهریه‌های سنگین که به نظر می‌رسد اقلیتی بیش نباشند که اساسا هدف آنها از ازدواج تشکیل زندگی مشترک نبوده، نمی‌توان تنها ابزار زنان برای احقاق حقوق کمرنگ خود در زندگی مشترک یعنی همان مهریه به منظور الزام مرد به پرداخت این دین را از زن گرفت و در مقابل امتیازی به مرد داد که با آسودگی خیال پرداخت این دین را نادیده بگیرد.

به گفته فعالان این حوزه، با توجه به وابستگی مالی زن به شوهر در زندگی مشترک و منوط کردن حقوق اولیه‌ای نظیر حق طلاق، تحصیل، اشتغال، خروج از کشور و… به اذن شوهر، در حال حاضر زنان ابزاری موثرتر از مهریه ندارند و قانونگذار نمی‌تواند در این دعوا ابزار را از دست یکی بگیرد و به دیگری امتیازات خاص دهد.

همچنین ماهیت این ادعا که با وجود آنکه در حال حاضر و با وجود امتیازات ویژه‌ای که برای مردان به منظور دادخواست اعسار و تعدیل برای قسط بندی مهریه در نظر گرفته شده، همچنان مردان معسر بدهکار مهریه زندانی می‌شوند یا خیر؟ مورد سوال است.

ادعایی که به گفته یک عضو کارگروه مدیریت «اندیشکده تحکیم بنیان خانواده» صحت دارد و مردان معسری که توان پرداخت اقساط مهریه را ندارند، به زندان می‌روند، اما به گفته برخی فعالان این حوزه، این چنین نیست و حتی مشکلاتی که زنان برای وصول مهریه دارند بسیار بیشتر از مشکلات مردان در پرداخت آن است.

در هیچ جای دنیا به ازدواج به چشم معامله اقتصادی نگاه نمی‌شود

 

رضا دانایی، عضو کارگروه مدیریت اندیشکده تحکیم بنیان خانواده در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه حبس فرد معسر جایز نیست و با تاکید بر اینکه با زور نمی‌توان بنیان خانواده را حفظ کرد، مدعی شد: از صدر اسلام تا سال ۱۳۷۷ هیچ زندانی در حوزه خانواده اعم از زندانی مهریه یا نفقه در ایران نداشته‌ایم اما از سال ۷۷ نگرش قانون‌گذار تغییر و به سمتی رفت که اکنون ما زندانی مهریه داریم و این در حالی است که در هیچ کشور اسلامی قوانین این چنینی برای زندانی کردن مردان به علت نفقه و مهریه همانند کشور ما وجود ندارد و هیچ جای دنیا به ازدواج به چشم معامله اقتصادی نگاه نمی‌شود.

وی معتقد است که تصور قانون گذار بر این بوده که با افزایش فشار بر مردان نظیر زندانی کردن آنها به خاطر مهریه می تواند مردان را در بنیاد خانواده نگه دارد اما خروجی این تصور در این چند دهه نشان داده که نه تنها نتوانسته جلوی طلاق را بگیرد بلکه منجر به تحکیم بنیان خانواده نیز نشده است.

دانایی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به کنوانسیون حقوق سیاسی و مدنی مصوب ۱۹۶۶، افزود که سال ۱۳۵۴ ایران به این کنوانسیون ملحق شد و بند ۱۱ این کنوانسیون تصریح می‌کند که هیچ کس را نمی‌توان برای آنکه توان اجرا یا ایفای بخشی از قرارداد یا تعهد خود را ندارد، زندانی کرد.

اغلب زندانیان مهریه “معسراند”

 

دانایی با بیان اینکه هم‌اکنون روزانه چند هزار نفر زندانی مهریه در کشور داریم، تصریح کرد: ۹۹ درصد مردان زندانی مهریه به خاطر حکم اعسار خود در زندان هستند. وقتی قوه قضاییه برای مرد مهریه را قسط بندی می کند و مثلا برای سه ماه پرداخت یک سکه را در نظر می‌گیرد، فرض را بر این می گذارد که این مرد توان پرداخت یک سکه در سه ماه را دارد. با این حال این مردان توان پرداخت همین مقدار را هم ندارند و از این رو زندانی می‌شوند. در واقع اغلب افرادی که به خاطر مهریه زندان می‌روند معسر اند.

«اقساط مهریه» به علم قاضی واگذار می‌شود؟

وی در پاسخ به این سوال که مگر اقساط مهریه به صورت کارشناسی در دادگاه تعیین نمی‌شوند و توان اقتصادی مرد برای پرداخت این اقساط سنجیده نمی شود؟، گفت: خیر، متاسفانه ما سیستم کارشناسی نداریم. یکی از ضعف‌های بزرگ این است که این امر به علم قاضی واگذار شده است. برای مثال در مواردی شخصی با سرمایه زیاد تنها سالی یک سکه پرداخت می‌کند و در برخی موارد شخصی که با فلاکت زندگی می کند هر چهار ماه یک سکه می دهد. در واقع «نُرمی» در این راستا نداریم که بتواند تشخیص دهد توان مالی افراد چقدر هست. بعضا برای اشخاص اقساط سنگین مهریه در نظر می‌گیرند و پس از آنکه فرد به دلیل عدم توان برای پرداخت مهریه زندانی شد، طول پرداخت اقساط را بیشتر می کنند.

کار ستاد دیه پرداخت مهریه شده است!

 

عضو کارگروه مدیریت اندیشکده تحکیم بنیان خانواده  با بیان اینکه در حال حاضر بعضا بدهی زندانیان مهریه کمتر از چهار و پنج سکه توسط ستاد دیه پرداخت می‌شود، تصریح کرد: زندانیان مهریه توان پرداخت مهریه و اقساط آن را ندارند. در حال حاضر کار ستاد دیه پرداخت مهریه در سراسر کشور شده است. ستاد دیه بعضا چند قسط را پرداخت و سپس با زن و خانواده او صحبت می‌کند تا بتواند رضایت آنها را جلب کند. در برخی موارد ستاد دیه مجبور می‌شود برای مردان معسر بدهکار و زندانی مهریه وام گرفته، مهریه را پرداخت کرده و پس از آزادی مرد، اقساط وام توسط مرد پرداخت می‌شود.

 

طلاق برای زنان راحت شده؟

 

دانایی با بیان اینکه تا اوایل دهه ۹۰ زنان اصلا نمی‌توانستند دادخواست طلاق داده و فرآیند این دادخواست هفت تا ۱۰ سال به طول می‌انجامید و در نهایت زن نمی‌توانست طلاق بگیرد، ادامه داد: در حال حاضر اما در سراسر کشور قضات بر اساس رویه‌های نانوشته‌ای که وجود دارد پس از آنکه متوجه می‌شوند زوجین بیش از یک الی دو تا سه سال در کنار هم زندگی نمی‌کنند و حکم «معاشرت» و بازگشت به زندگی عادی قبلی نیز برایشان وجود ندارد به آسانی و با شیوه‌هایی مثل استناد به اختلال شخصیت و وسواس، حکم طلاق را فورا صادر می‌کنند. در حال حاضر چنین پرونده‌هایی که زن به آسانی طی یک سال طلاق گرفته بسیار وجود دارد و در صورتی که زن درخواست طلاق کند بسیاری از وکلا با استناد به برخی از موارد مثل جدا زندگی کردن زوجین از یکدیگر، می‌تواند تضمینی طلاق زن را بگیرند.

وی معتقد است که علیرغم اینکه طبق اصول قانون اساسی کلیه قوانین کشور باید به کمک تحکیم خانواده آیند اما هیچ حرکت مثمر ثمری در این راستا دیده نمی‌شود.

به گفته دانایی، با سخت گیرانه‌تر کردن قوانین خانواده برای مردان نمی‌توان بنیان خانواده را محم‌تر کرد و از سوی دیگر کسی که از بستر خانواده با طلاق و جدایی خارج می‌شود از حالت یک انسان عادی خارج شده و بعضا با  بحران‌های روانشناختی متعددی مواجه شده و دیگر نمی‌تواند به کسی اعتماد کند.

عضو کارگروه مدیریت اندیشکده تحکیم بنیان خانواده با تاکید بر اینکه باید معضلات مربوط به حوزه خانواده را شناسایی کرد، افزود: به نظر می‌رسد تصور قانونگذار بر این بوده است که هرچقدر فشار را از طریق ابزارهای گوناگون نظیر ابزارهای اقصادی و مالی بر مردان زیاد کند می‌تواند مردان را به زور در بنیان خانواده نگه دارد. با این حال قانون گذار به بعد از این قضیه فکر نکرده که شخصی که به زندان برود، دیگر به حالت عادی باز نمی‌گردد و زندان باید آخرین حربه ما باشد.

با ارائه کدملی مرد، ظرف ۴۸ ساعت تمام اموال منقول و غیر منقول توقیف می‌شود!

وی در بخش دیگر سخنان خود درباره روند توقیف اموال مردان برای پرداخت مهریه، تصریح کرد: در چند سال اخیر که مهریه از طریق اجرایه ثبت پیگیری می‌شود در عرض ۴۸ ساعت می‌توان  تمام اموال مرد را توقیف کرد. زنان با ارائه کد ملی آقا اموال او را توقیف می‌کنند. در بسیاری از موارد می‌بینیم که زنان ملک‌های چند میلیاردی یا حساب‌های  مالی را توقیف می کند چراکه فرآیند اجراییه ثبت همانند پروسه دادگستری نیست که به مرد ابلاغ شود. برخی زنان بدون ابلاغ به خوانده توقیف اموال منقول و غیر منقول را می‌گیرند و هر مالی را توقیف می‌کنند. وقتی اجراییه ثبت صادر می شود به زن می گویند اموال مرد را معرفی کن و این روند اصلا به مرد ابلاغ نمی‌شود و معمولا عرف بر این است که برگه را در اداره ثبت به زن می‌دهند و می‌گویند این را به مرد ابلاغ کن و معمولا نیز زنان این امر را به مرد ابلاغ نمی‌کنند. در واقع دفتر عقد و ازدواج و اداره ثبت سامانه اطلاع رسانی ندارد که به مرد اطلاع دهد. در برخی موارد نیز برای مرد  پست می شود اما در ۹۵ درصد موارد، مرد پس از توقیف اموال متوجه این امر می‌شود.

حتی پراید مدل سال ۷۴ توقیف می‌شود

 

دانایی در پاسخ به این سوال که مگر اموال حداقلی مرد جزء مستثنیات دین محسوب نمی‌شود؟، ادامه داد: خودرو جزء مستثنیات دین نیست و حتی یک پراید مدل سال ۷۴ و سیم کارت موبایل هم توقیف می‌شود. حتی پول رهن خانه را هم دادگاه توقیف می‌کند. در واقع اموال منقول و غیر منقول توقیف می‌شود.

سهم قوه قضاییه از هر سکه مهریه؛ نیم عشر!

عضو کارگروه مدیریت اندیشکده تحکیم بنیان خانواده با بیان اینکه مرد باید به ازای هر سکه مهریه نیم عشر به قوه قضاییه به عنوان کارمزد بدهد، توضیح داد: به ازای پرداخت هر سکه، قوه  قضاییه نیم عشر را به عنوان کارمزد از مرد می گیرد.قوه قضاییه نیم عشر از تمامی دعاوی مالی می‌گیرد و چون مرد محکوم در پرونده مهریه و محکوم در دعاوی دادگستری باید هزینه‌های دادرسی را پرداخت کند، نیم عشر از مهریه هم گردن مرد می‌افتد. بعضا به هنگام توقیف خانه شش میلیارد تومانی توسط خانم، از اجراییه ثبت برای مرد نامه می‌آید که هزینه دادرسی و اجراییه این ملک ۶۰۰ میلیون تومان است که باید پرداخت کنی و اداره ثبت این مبلغ را دریافت می‌کند. اگر در آراء نگاه کنیم، می‌بینیم که نوشته شده است مرد محکوم به پرداخت تعداد مشخصی سکه و «هزینه‌های آن» است و این «هزینه‌ها» می شود همان نیم عشر از هر سکه که به نوعی می‌توان گفت دستمزد قوه قضاییه برای رسیدگی به این امر است. 

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده که طبق آن امکان زندانی شدن مرد با عدم پرداخت مهریه تا سقف ۱۱۰ سکه وجود دارد، گفت: چند درصد جوانان توان پرداخت ۱۱۰ سکه را دارند؟. آیا از سال ۹۱ به بعد که این قانون وضع شده کسی  توانسته ۱۱۰ سکه را پرداخت کند؟، سال ۹۱ سکه ۷۰۰ هزار تومان بوده و اکنون قیمت آن چقدر است؟. از سوی دیگر این ۱۱۰ سکه بر چه مبنایی است؟، شرعی یا فقهی؟، آیا این عقلانی است؟ نه مرد می‌تواند پرداخت کند و نه زن می تواند وصول کند.

برخی زنان منتظر فوت والدین همسرند تا ارثیه مرد را توقیف کنند

 

وی با بیان اینکه زن اجراییه دارد و می‌تواند مادام العمر اموال مرد را برای پرداخت مهریه توقیف کند، افزود: برخی از زنان منتظرند پدر شوهر یا مادر شوهر فوت کند و ارثیه شوهر را توقیف کنند چراکه هیچ مانعی برای استیفای حقوق زوجین نیست و هر مالی زوجه پیدا کند می‌تواند توقیف کند.

باید قبول کنیم برخی زنان مهریه را به چشم کاسبی نگاه می کنند

مردها دیگر سمت ازدواج نمی‌روند

وی با بیان اینکه بسیاری از زنان گیر مردان شیاد افتاده‌اند و معضلات حوزه زنان نیز در این راستا بسیار زیاد است، گفت: اما  باید قبول کنیم برخی زنان مهریه را به چشم کاسبی نگاه می کنند. ضرر مهریه به ضرر و ضرار می کشد. متاسفانه مهریه شیوه خودش را تغییر داده و برخی از مهریه به عنوان سلاح و ابزاری برای آسیب زدن به یکدیگر استفاده می کنند. قانون گذار مرد و زن را در هنگام وضع قوانین خانواده نمی بیند. مردها یاد گرفته‌اند دیگر سمت ازدواج نمی‌رود و آسیب این امر بیشتر متوجه زنان است. اگرچه در حوزه خانواده پس از طلاق هر دو طرف آسیب می بینند و بعضا آسیب های روحی در مردان بیشتر از زنان هم هست اما پرونده‌هایی داریم که یک نفر در عرض چهار سال از سه نفر مهریه می گیرد. آیا این امر به نظم عمومی و اخلاق حسنه در جامعه کمک می‌کند؟.

وی ادامه داد: در برخی موارد فرد بدهکار مهریه پس از طلاق میلی به ازدواج ندارد و به سمت صیغه و کارهای خارج از عرف و حتی ازدواج سفید می رود. درصد بالایی از مردانی که مهریه پرداخت می‌کنند دیگر توان ازدواج و زن گرفتن ندارند و بسیاری از اینها باز به خانه پدری باز می‌گردند. ازدواج مستحب موکد است و نیاز به تنبیه ندارد. مردان حتی پس از جلب شدن در محل کار، شغل خود را به علت عدم حضور در محل کار و از بین رفتن آبرو از دست می‌دهند و همان محل درآمد هم از بین می رود. زندان منجر به از هم پاشیده شدن خانواده‌ها و از بین رفتن حس اعتماد برای تشکیل خانواده جدید می‌شود.

دانایی در پایان سخنان خود به بیان راهکارهایی پرداخت و تصریح کرد: مهریه باید نقد در زمان عقد پرداخت شود. در تمام کشورهای اسلامی مهریه در ابتدا پرداخت می‌شود و دست زن اینگونه برای خرید جهیزیه هم باز می‌شود. اینگونه کسی که توان مالی بالایی دارد می‌تواند مهریه زیادی برای همسر خود در نظر بگیرد و مردی که در ابتدای زندگی به اندازه توان خود مهریه پرداخت کرده به راحتی زندگی مشترک را ترک نمی‌کند. از سوی دیگر برای زوجینی که پیش از این ازدواج کرده‌اند باید ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده را تقلیل دهیم تا سرگردانی زوجین از بین برود. زندان برای مردان واهمه ایجاد کرده و اینگونه برای ازدواج پیش قدم نمی‌شوند.

 

انتقال اموال شوهر با مطلع شدن از اقدام زن برای وصول مهریه

 

رضا چهارمحالی، وکیل پایه یک دادگستری با بیان اینکه زنان برای مطالبه مهریه ابتدا باید با مراجعه به دفتر ازدواجی که در آن عقد تنظیم شده درخواست اجرای مهریه را ثبت کرده و سپس دفتر ازدواج این درخواست را برای اداره ثبت همان شهر ارسال کند، به ایسنا گفت: اینگونه اداره ثبت برای استعلام اموال شوهر و توقیف آنها اقدام می‌کند. در این پروسه به هر حال از آنجایی که دفتر ازدواج طبق قانون مکلف است این اقدام زن را به شوهر اطلاع دهد( از طریق آدرس درج شده در عقدنامه)، ممکن است شوهر تحت شرایطی از این اقدام زن مطلع شده و اموال خود را جابجا کند. این انتقال اموال باعث می‌شود زمانی که اداره ثبت اقدام به استعلام اموال شوهر می‌کند دیگر اموالی برای توقیف وجود نداشته باشد. بنابراین اینکه گفته می‌شود زنان با ارائه کد ملی شوهر می‌توانند به راحتی اموال او را توقیف کنند و شوهر در این میان کاری از دستش بر نمی‌آید، درست نیست.

 

فرآیند طولانی استعلام اموال شوهر و زمان کافی برای انتقال اموال به دیگری

 

به گفته این وکیل دادگستری، فرآیند ثبت درخواست مطالبه مهریه در دفترازدواج تا ارسال آن به اداره ثبت و انجام استعلام و توقیف اموال شوهر،ممکن است در شهرهای بزرگ یک تا دو ماه طول کشد و از این رو در صورت اطلاع همسر از این اقدام زن، به راحتی امکان جابه جایی و انتقال اموال شوهر به غیروجود دارد و در این شرایط  تنها اموالی که قابلیت انتقال به غیر را ندارند نظیر حقوق ماهیانه، قابلیت توقیف دارند.

وی همچنین درباره شرایط مطالبه مهریه در صورتی که اداره ثبت نتواند اموالی از شوهر پیدا و توقیف کند، توضیح داد: اگر در اداره ثبت اموالی از شوهر پیدا نشد، زن باید یک گواهی انصراف گرفته و با دریافت این گواهی دادخواست مطالبه مهریه را از طریق مرجع قضایی داده تا دادگاه نسبت به آن رسیدگی کند. رای دادگاه در مورد مهریه، قابل تجدید نظر در دادگاه استان هم هست و این پروسه طولانی دادگاه باید طی شود و پس از اینکه حکم قطعی مهریه صادر شد، طبیعتا مرد می‌تواند اقدام به ثبت دادخواست اعسار یا قسط بندی مهریه ‌کند که عمدتا این دادخواست پذیرفته شده و اگر این اقساط پرداخت نشود، زن می‌تواند درخواست جلب همسر را دهد و تحت شرایطی همسر را زندانی کند.

چهارمحالی در پاسخ به این سوال که بعضا زنان مطرح می‌کنند از تمامی اموال شوهر برای  معرفی به اداره ثبت آگاه نیستند و از این رو روند استعلام با مشکل مواجه می‌شود، ادامه داد: زن مکلف نیست که به تک تک اموال شوهر اشاره کند چراکه هم اداره اجرای ثبت و هم دادگاه از اداره ثبت اسناد و املاک برای املاک، از پلیس راهور برای خودرو و از بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری برای حساب‌های همسر، استعلام می‌گیرند و اگر اموالی به نام شوهر باشد، توقیف می‌شود. حال اگر زنی از اموال شوهر خود اطلاع داشته باشد، این فرآیند با سرعت بیشتری طی می‌شود.

شوهر برای انتقال اموال پس از محکومیت قطعی به پرداخت مهریه مجرم شناخته می‌شود

دست آقایان برای انتقال اموال باز است

 

این وکیل دادگستری با اشاره به ماده ۲۱ قانون “نحوه اجرای محکومیت‌های مالی” و با بیان اینکه طبق این قانون انتقال مال شخص بدهکار به دیگری و با انگیزه فرار از پرداخت بدهی به‌طوری که باقیمانده اموال برای پرداخت بدهی کافی نباشد جرم محسوب شده و مجازات آن حبس بیش از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی یا هر دو مجازات است، در عین حال درباره خلاء‌های موجود برای اجرای این قانون تصریح کرد: در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ هیات عمومی دیوان عالی کشور رای وحدت رویه شماره ۷۷۴ را صادر کرد که این رای وحدت رویه در حکم قانون است و کسی نمی‌تواند بر خلاف آن تصمیم یا دستور قضایی بگیرد. بر اساس این رای انتقال اموال شخص بدهکار و مجرم شناخته شدن او باید بعد از محکومیت قطعی او باشد و این به این معناست که اگر بدهکار مهریه اموال خود را پیش از توقیف منتقل ‌کند، تنها در زمانی این اقدام جرم محسوب می‌شود که این انتقال اموال پس از قطعیت محکومیت شوهر به پرداخت مهریه انجام شده باشد. در واقع رایی که از دادگاه خانواده راجع به مهریه صادر شده است باید در دادگاه  تجدید نظر و پس از اعتراض احتمالی قطعی شده باشد تا انتقال اموال جرم محسوب شود. می‌توان گفت این رای دست آقایان را برای انتقال اموال به راحتی و با دغدغه خاطر کم، باز گذاشته است.

وی در عین حال این را هم گفت که گرچه زن می‌تواند در شرایط یاد شده ابطال آن معامله انجام شده به منظور انتقال اموال شوهر را طی دادخواست حقوقی مطرح کرده و در صورت اثبات صوری بودن معامله، امکان ابطال معامله هست، اما این فرآیند هم بسیار سخت و دشوار و در موارد خاصی صدق می‌کند.

چهار محالی افزود: معمولا دادگاه‌های ما روی خوشی به دادخواست ابطال معامله نشان نمی‌دهند و خیلی به سختی قلمشان می‌چرخد که معامله شوهر را از لحاظ حقوقی باطل کنند تا زن بتواند از اموال شوهر مهریه خود را مطالبه کند. در خوش بینانه‌ترین حالت شاید تنها ۲۰ الی ۳۰ درصد امکان ابطال معامله برای زن وجود داشته باشد چراکه چنین دادخواست‌هایی در مراجع قضایی ما از جمله دادخواست‌های سخت محسوب می‌شود. حتی منعی برای باطل کردن برخی اموال پس از انتقال نظیر واریز پول به حساب بانکی اقوام وجود ندارد چراکه انتقال اموال باید در قالب معامله و به قصد خرید و فروش و یا اجاره باشد و جابجایی پول جزء این موارد محسوب نمی‌شود.

مردانی که به دروغ خود را معسر معرفی می‌کنند

این وکیل دادگستری با اشاره به ماده ۱۶ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی درباره شرایط دادخواست اعسار برای مردانی که توان پرداخت مهریه را ندارند، اظهار کرد: در این شرایط آقا باید فهرست کامل اموال خود و نقل و انتقال آنها را از یک سال قبل از ثبت دادخواست اعسار به بعد را ضمیمه دادخواست خود کند. حال اگر این کار را انجام ندهد و یا اینکه پس از  صدور حکم اعسار برای مهریه، اطلاعی حاصل شود که مرد بر خلاف واقعیت و به دروغ خود را معسر قلمداد کرده، دادگاه حکم  اعسار را بی اثر کرده و مرد را به حبس تعزیری درجه هفت یعنی حبس از ۹۱ روز تا شش ماه محکوم می‌کند. در این شرایط علیرغم اینکه دادگاه مکلف است راجع به  اموال شوهر و نقل و انتقال آنها استعلام بگیرد اما ممکن است به دلیل تراکم پرونده‌های موجود، اصلا استعلامی در خصوص درستی اموالی که مرد به صورت خوداظهاری درج کرده، گرفته نشود.

اموال وکالتی قابل استعلام نیست

وی تاکید کرد: نکته اینجاست که تمام اموال نظیر اموالی که به صورت وکالتی توسط مرد خریداری شده و یا اموالی که با اسناد عادی به مرد تعلق دارد قابل رصد و استعلام نیست و از این رو حتی اگر دادگاه استعلام اموال مرد را هم انجام دهد، تمام اموال مرد مشخص نمی شوند. از طرفی باتوجه به طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده مهریه، مرد این امکان را دارد که برای مثال در مورد تراکنش ها و نقل و انتقالات حساب های بانکی، از حساب اشخاص دیگر و نزدیکان خود استفاده کرده و عملاً با حساب بانکی خودش کاری انجام ندهد و اینگونه درصورتی که از حساب های بانکی متعلق به مرد استعلام گرفته شود، اموالی از مرد شناسایی نمی شود.

برای جلب شوهر با زنان مساعدت نمی‌شود

چهار محالی درباره زندانی شدن مردان به دلیل عدم پرداخت مهریه، با بیان اینکه در حال حاضر تعدادی از آقایان به دلیل عدم پرداخت مهریه زندانی هستند و اینگونه نیست که بگوییم دیگر زندانی مهریه وجود ندارد، در عین حال توضیح داد: در دادگاه‌های ما غالبا با تعیین اقساط و  پیش قسط برای مهریه مساعدت می‌شود و دادگاه‌ها خیلی برای دادخواست اعسار آقایان و قسطی کردن مهریه سخت گیری نمی‌کنند. در واقع سعی بر این است که با در نظر گرفتن شرایط مرد، اقساط مناسبی را برای مردان تعیین کنند ولی طبیعا ممکن است برخی این اقساط را پرداخت نکنند. در این شرایط مطابق با ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی اگر مرد اقساط مهریه را پرداخت نکند، زن می‌تواند درخواست جلب شوهر را بدهد و مرد زندانی ‌شود. با این وجود علیرغم اینکه ما در این زمینه صراحت قانونی داریم و قاضی مکلف است با دستور جلب همسر موافقت کند اما در برخی شعبات در این زمینه هم خیلی با خانم‌ها مساعدت نشده و قضات با سختی حکم  جلب شوهر را صادر می‌کنند.

این وکیل دادگستری درباره تجربه خود در مورد مشابهی در این راستا، خاطر نشان کرد: برای موکل من پیش آمد که به هنگام درخواست جلب شوهر،  قاضی عنوان کرد که زن حتما باید در درخواست خود قید کند “در صورتی که آقا جلب شد و به دادگاه  آمد زن راضی به زندان رفتن آقا نیست” و حتی قاضی این را هم گفت که من تنها در صورتی حکم جلب همسرتان را صادر می‌کنم که این جمله را در درخواست قید کنید.

مهریه‌ای که عملا پرداخت نمی‌شود

این وکیل دادگستری با استناد به قانون نحوه‌ اجرای محکومیت‌های مالی و قانون خانواده، افزود: مطابق با این قوانین این امکان وجود دارد که اگر شوهر پس از دادخواست اعسار و قسط بندی مهریه اقساط  تا ۱۱۰ سکه یا معادل آن از مهریه را پرداخت نکند امکان جلب او به درخواست زن صادر شود اما برای بیش از ۱۱۰ سکه یا معادل آن امکان جلب وجود ندارد. در این شرایط صرفا زن می‌تواند در صورت شناسایی اموالی از مرد با معرفی این اموال آنها را توقیف کند. در واقع اگر اموالی از مرد یافت نشود مهریه‌های بیش از ۱۱۰ سکه یا معادل آن، نه تنها عملا پرداخت نمی‌شود بلکه زندانی هم برای مرد نخواهد داشت چراکه مرد اموالی ندارد. در این شرایط مرد هیچ تکلیفی برای پرداخت بیش از ۱۱۰ سکه ندارد مگر اینکه اموالی داشته باشد و این اموال نیز برای دادگاه قابل شناسایی باشند.

اقساط مهریه کارشناسی است

وی در بخش دیگر سخنان خود به این سوال که بعضا آقایان مطرح می‌کنند میزان اقساطی که از سوی دادگاه برای مردان معسر بدهکار مهریه تعیین می‌شود غیر کارشناسی بوده و همین امر باعث می‌شود مردان معسر توان پرداخت همین اقساط را نداشته و در نهایت راهی زندان شوند، پاسخ داد: در زمینه تعیین اقساط واقعا نیمه پر لیوان به نفع آقایان است و قضات معمولا اقساط مناسبی را در نظر می‌گیرند و واقعا با توجه به شرایط روز اقتصادی حال حاضر با آقایان مساعدت می‌شود. از این رو به هیچ وجه نمی‌توان پذیرفت که این اقساط کارشناسی نیست. شاید به ندرت این امر رخ دهد که میزان اقساط غیر کارشناسی باشند اما عمدتا بر مبنای اوضاع و احوال اقتصادی شوهر و جامعه است. در این راستا می‌توان این توصیه را کرد که مردان حتما برای تنظیم دادخواست اعسار و قسطی کردن مهریه، مشاوره حقوقی دریافت کنند تا به نحوی این دادخواست تنظیم شود که ایراد شکلی و قانونی نداشته باشد.

امکان توقیف وجود دارد اما امکان عدم توقیف هم وجود دارد

چهارمحالی همچنین در بخش دیگر سخنان خود درباره مستثنیات دین (اموالی که قابلیت رفع توقیف دارند) نیز توضیح داد: مطابق با ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، منزل مسکونی در شان بدهکار، آذوقه و مایحتاج زندگی روزمره، کتب و ابزار علم برای اهل علم، وسایل و ابزار کار  کسبه و کشاورزان و پیشه‌وران، تلفن مورد نیاز بدهکار و مبلغ رهن یا پیش پرداختی که مرد برای اجازه منزل پرداخت کرده (مشروط بر اینکه این مبلغ رهن باعث شود مرد شرایطش برای اجاره بها بهتر شده و مرد بدون آن مبلغ رهن نتواند خانه را اجاره کند و آن خانه اجاره‌ای هم در شان مرد باشد) جزء مستثنیات دین هستند که  اگرچه امکان توقیف آنها وجود دارد اما امکان رفع توقیف آنها نیز به درخواست شوهر وجود دارد.

به گفته این وکیل دادگستری، زن می‌تواند ملک مسکونی مرد را  توقیف کند اما مرد با اثبات اینکه این منزل در شان او است می‌تواند از آن رفع توقیف کند اما باید به این امر توجه کرد که هر شخصی می‌تواند یک منزل و ملک مسکونی و خط تلفن داشته باشد و بیش از یک منزل و خط تلفن را می‌توان برای پرداخت مهریه توقیف کرد و فروخت.

خودرو در چه شرایطی مستثنیات دین است؟

وی در ادامه با یادآوری اینکه در قانون صراحتا به خودرو به عنوان مستثنیات دین اشاره نشده است، افزود: با توجه به اینکه اشاره‌ای به خودرو نشده، اگر خودرو وسیله کار و ابزاری برای اشتغال مرد است ،طبق ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، مستثنیات دین محسوب می‌شود چراکه منبع درآمد مرد از آن است. با این حال اگر خودرو وسیله کار مرد نباشد، امکان توقیف و فروش آن برای پرداخت مهریه وجود دارد.

به گفته چهارمحالی، برخی از اموال که مرد مالک آن‌هاست اما به صورت رسمی ثبت نشده‌اند نظیر ملکی که مرد آن را به صورت مبایعه نامه و با قرارداد عادی خریده است، به دلیل اینکه در اداره ثبت به طور رسمی ثبت نشده، غیر قابل توقیف برای مهریه است و از این رو کار خانم‌ها برای توقیف و فروش این اموال طبیعتا دشوار می‌شود.

وی همچنین درباره چگونگی توقیف حقوق ماهیانه مردان کارمند برای پرداخت مهریه، این را هم گفت که اگر شخصی مثل فرزند تحت تکفل این مردان باشد یک چهارم و اگر  شخصی تحت تکفل آنها نباشد یک سوم حقوق آنها ماهیانه برای مهریه توقیف و به حساب زن واریز می‌شود.

در شرایط فعلی “طلاق” برای زنان امری دشوار است

 

این وکیل دادگستری در پاسخ به این سوال که بعضا مردان معتقدند طلاق برای زنان به راحتی امکان پذیر است و همین امر باعث شده نهاد خانواده متزلزل شود، توضیح داد: در شرایط فعلی طلاق برای زنان امری دشوار است. طلاق به درخواست زن یک مورد استثنائی است که  عمدتا دادگاه‌های ما این درخواست را به راحتی نمی‌پذیرند. مطابق مواد ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ قانون مدنی برای موافقت با درخواست طلاق زن، شرایطی اعم از عدم پرداخت نفقه، عسر و حرج برای زن با اثبات و احراز اینکه مرد زندگی مشترک را حداقل به  مدت شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب ترک کرده، اعتیاد شوهر به مواد مخدر و مشروبات الکلی به طوریکه به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد کند و امکان ترک هم برای شوهر وجود نداشته باشد، محکومیت قطعی شوهر به پنج سال زندان یا بیشتر، ابتلا شوهر به بیماری صعب العلاج روانی و واگیردار که زندگی مشترک را مختل کند، ضرب و شتم و کتک کاری یا هرگونه سوء رفتار مستمر شوهر که عرفا با توجه به وضعیت زن غیر قابل تحمل باشد نظیر اینکه زمانی  این کتک کاری انجام شده و زن از طریق دادگاه مرد را محکوم کرده و استمرار این روند باید وجود داشته باشد. از این رو نمی‌توان گفت شرایط طلاق برای زنان راحت است و بعضا زنان مجبورند تمام مهریه خود را ببخشند تا دادگاه با درخواست طلاق آنها موافقت کند.

 

لزوم بازبینی شرایط زنان برای ازدواج

این وکیل پایه یک دادگستری معتقد است که زن وشوهر در همان روزهای ابتدایی آشنایی باید درباره مسائل مالی زندگی با هم صحبت کرده و مردان برای تعیین مهریه حتما شرایط حقیقی مالی خود را در نظر بگیرند و با توجه به وسع خود هدیه‌ای را به زن دهند تا زنان با چشم باز و با آگاهی نسبت به شرایط مالی آقا تصمیم به ازدواج بگیرند.

چهارمحالی تاکید کرد: نگاه جامعه باید به امر ازدواج تغییر کند و از سوی دیگر شرایط خانم‌ها در ازدواج باید مورد بازبینی قرار گرفته و نقش آنها در مسائل مالی فعال‌تر، منصفانه‌تر و عادلانه‌تر دیده شود. برای مثال می‌توان حق طلاق، حق خروج از کشور،حق تحصیل بدون نیاز به اجازه همسر،حق تعیین مسکن و محل زندگی مشترک را برای زنان به عنوان یک جایگزین برای مهریه قرار داد و نسبت به آن فرهنگ سازی کرد. داشتن این حقوق در ازدواج منجر به این می‌شود که حس بی‌عدالتی کمتری به زنان القاء شود. در واقع باید جایگاه زنان در زندگی مشترک مورد بازبینی قرار گیرد و جایگاه اجتماعی، شغلی و درآمدی زنان را خارج از بحث ازدواج تقویت کرد تا وابستگی آنها به مردان کم و استقلال مالی آنها افزایش یابد.

 

 

 

چرا روس‌ها، کالای ایرانی نمی‌خرند؟

چرا روس‌ها، کالای ایرانی نمی‌خرند؟

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه معتقد است برخی سیاست‌های داخلی اشتباه باعث پایین ماندن آمار صادرات غیرنفتی و به طور خاص صادرات به روسیه شده است.

هادی تیزهوش تابان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس براوردهای صورت گرفته در سال جاری، ما توانسته‌ایم سطح تجارت خود با اعضای اوراسیا را افزایش دهیم. در سال جاری میزان تجارت ما با این منطقه از مرز دو میلیارد و ۱۶۶ میلیون دلار عبور کرده که افزایشی حدودا ۴۰ درصدی را در قیاس با مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

وی با اشاره به روند افزایشی واردات از اوراسیا، بیان کرد: در سال جاری، واردات ما از این منطقه به یک میلیارد و ۲۸۸ میلیون دلار رسیده که افزایشی ۴۵ درصدی را نشان می‌دهد و در مقابل ما به اوراسیا صادراتی حدودا ۸۷۸ میلیون دلاری داشته‌ایم و به این ترتیب تراز کل تجاری ما در تعامل با این منطقه منفی است، هرچند در نگاه جزئی، جز روسیه، تراز تجاری ایران با دیگر کشورهای این منطقه مثبت بوده است.

رییس اتاق بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه واردات اصلی ایران از اوراسیا به نیازهای اساسی کشور باز می‌گردد، بیان کرد: بر اساس آمارهای رسمی، گندم و روغن آفتاب گردان به عنوان دو کالای اساسی، اصلی‌ترین واردات ایران از این کشور بوده است. ما در مقابل به کشورهایی نظیر روسیه مرکبات، صیفی‌جات، خشکبار و میله‌های آهنی و فلزی صادر می‌کنیم. به این ترتیب کالاهای مهمی از روسیه به ایران صادر می‌شود.

تیزهوش تابان، در پاسخ به این سوال که چرا با وجود عضویت در اوراسیا، همچنان صادرات ایران به روسیه پایین‌تر از واردات است، توضیح داد: در این تردیدی وجود ندارد که بازار روسیه، بسیار بزرگ و قابل دسترسی است و ما قطعا مقدمات لازم برای افزایش صادرات به این کشور را داریم اما برای بررسی چرایی پایین ماندن صادرات باید این سوال را بپرسیم که در داخل چه شرایطی برای افزایش صادرات فراهم کرده‌ایم؟

وی ادامه داد: فعال اقتصادی و صادرکننده پیش از هرچیز به ثبات و شفافیت در قوانین و قواعد احتیاج دارد. ما باید لااقل برای یک دوره سه ساله برنامه اقتصادی خود را اعلام و تاکید کنیم که در این مدت بنا نیست سیاست‌ها تغییری را تجربه کند. در چنین شرایطی صادرکنندگان امکان آن را خواهند داشت که برای بازارهای هدف برنامه ریزی کنند. ما اما نه تنها این کار را نکرده‌ایم که حتی با تغییر مداوم قوانین، امکان برنامه ریزی در این حوزه را از بین برده‌ایم.

رییس اتاق بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه نباید به بهانه تنظیم بازار، جلو صادرات گرفته شود، تشریح کرد: در بسیاری از کشورها وقتی برای کالایی کمبودی به وجود می‌آید با واردات از کشورهای همسایه، جبران صورت می‌گیرد اما در ایران اولین دستاویز محدود کردن صادرات است. اگر ما قصد داریم در بازار کشوری مانند روسیه حضور قدرتمندی داشته باشیم، باید در حوزه آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی به ثبات برسیم تا امکان برنامه ریزی برای حضور در روسیه فراهم شود و سپس می‌توان انتظار داشت که صادرات ما به این کشور نیز افزایش یافته و روس‌ها از کالاهای ایرانی بیشتر استقبال کنند.

 

 

کارگری که هفتاد سال بدون مرخصی کار می‌کند

یک کارگر متعهد نزدیک به ۷۰ سال بدون یک روز مرخصی در شرکتی کار کرد.

 یک کارگر انگلیسی بدون یک روز مرخصی هفتاد سال  در یک کارخانه کفش  کار می‌کند و قصد بازنشستگی ندارد.

به گزارش سایت ۲۴.ae؛ برایان کورلی در سال ۱۹۵۳ زمانی که ۱۵ سال داشت، در کارخانه کفش کلارکز شروع به کار کرد. او در هنگام تغییر کاربری کارخانه،  آموزش دید تا در خدمات مشتریان کار کند. به گفته کورلی او فعلا قصد بازنشسته شدن ندارد و می‌خواهد تا زمانی که می‌تواند به کار ادامه دهد.

هفتاد سال بدون مرخصی
کورلی می‌گوید:”هشت سال پیش همسرم را از دست دادم، بنابراین هیچ‌کس در خانه نیست. می‌خواهم بیرون بروم، مردم را ببینم و فقط کار کنم”. این مرد ۸۲ ساله می‌گوید من برای کمک به خانوادم که بعد از جنگ بسیار فقیر شدند در تابستان‌ها کار می‌کردم.

او گفت: “من تمام تلاشم را برای کمک به مردم انجام می‌دهم تا به آن‌ها خدمات خوبی ارائه دهم و با احترام رفتار کنم. مدتی است که به خاطر کرونا  در قرنطینه بوده‌ام که باعث ناراحتی من شده است.

 

 

 

تاثیر ۶۰ درصدی معدل بر کنکور سراسری قطعی شد

میزان رضایت دانش آموزان و معلمان از اجرای مصوبه تاثیر ۶۰ درصدی بر کنکور سراسری افزایش یافته است.

در جلسه ۸۵۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد که اعمال معدل سال دوازدهم در سال ۱۴۰۲، معدل سال یازدهم در سال ۱۴۰۳ و معدل سال دهم در سال ۱۴۰۴، در روند پذیرش دانش آموزان تاثیر گذار است. از نظر معلمان اجرای این طرح نیازمند تامین زیر ساخت‌های لازم است.

 

 

 

درخواست قصاص برای قطع دست

مردی که متهم است در یک درگیری با قمه دست جوانی را قطع کرده در دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شد.
به گزارش  «ایران»، رسیدگی به این پرونده از ۲ سال قبل با گزارش یک درگیری خونین آغاز شد. پس از حضور مأموران در محل مشخص شد که در این نزاع مرد جوانی به نام سهراب از ناحیه دست بشدت مجروح و توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شد. ساعاتی بعد هم کادر درمانی اعلام کردند که دست سهراب به علت شدت جراحات وارده از ناحیه بازو باید قطع شود.
سهراب پس از بهبودی نسبی شکایتی را علیه عامل درگیری ثبت کرد و در توضیح ماجرا گفت: آن روز در خانه بودم که متوجه شدم بیرون از خانه چند نفر باهم درگیر شده‌اند برای اینکه ببینم چه خبر است از خانه بیرون رفتم اما وقتی وارد درگیری شدم یکباره یکی از آنها با قمه ضربه‌ای به دستم زد که باعث قطعی آن شد.
در ادامه مأموران موفق شدند ۳ نفر از افراد حاضر در این درگیری را شناسایی و بازداشت کنند ،اما همه آنها مدعی شدند شهرام ضربه قمه را زده است. به این ترتیب شهرام دستگیر شد و در همان بازجویی مقدماتی اعتراف کرد و گفت: آن شب آنقدر مست بودم که متوجه نبودم چه کار می‌کنم و ناخواسته به سهراب ضربه زدم.بعد از اعتراف متهم و تکمیل تحقیقات، پرونده برای رسیدگی به شعبه هشتم دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.
در ابتدای جلسه دادگاه پس از قرائت کیفرخواست، شاکی به جایگاه رفت و با تکرار اظهاراتش گفت: ضربه‌ای که متهم به دستم زد طوری به من آسیب وارد کرد که اگر دستم را قطع نمی‌کردند زنده نمی‌ماندم. بعد از این حادثه دچار افسردگی شدم و شغلم را هم از دست دادم و زندگی‌ام تحت تأثیر قرار گرفت و حالا هم درخواست قصاص دارم.
بعد از آن متهم به جایگاه رفت و گفت: به خاطر اتفاقی که افتاده از شاکی طلب بخشش دارم. من آن شب در حالت طبیعی نبودم و از کاری که انجام دادم بشدت پشیمانم.
در ادامه، قاضی از متهم پرسید اگر عمدی در کارت نبوده چرا پس از ضربه زدن متواری شدی؟متهم جواب داد: پس از اینکه دیدم دست سهراب بشدت خونریزی می‌کند ترسیدم و فرار کردم اما قصدم این نبود که منکر جرمم شوم.
در ادامه وکیل متهم به جایگاه رفت و گفت: موکل من در زمان حادثه به‌دلیل مصرف مشروبات الکلی اراده‌ای بر رفتارش نداشته و به همین خاطر از قضات درخواست می‌کنم تا در زمان صدور حکم این موضوع را مدنظر قرار دهند، البته موکل من حاضر است تا دیه شاکی را به طور کامل پرداخت کند.به طور قطع با صدور حکم قصاص مشکلی حل نمی‌شود.
با پایان اظهارات وکیل متهم، قضات برای صدور رأی وارد شور شدند.
سرقت میلیاردی زوج سرایدار

گروه حوادث/زوج سرایدار که با تهدید سلاح سرد از خانه زن میانسالی بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پول و طلا سرقت کرده بودند، دستگیر شدند.
به گزارش خبرنگار حوادث «ایران»، حدود یک ماه قبل زن میانسالی با مراجعه به پلیس مدعی شد از سوی یک زن و شوهر که سرایدار هستند مورد زورگیری قرار گرفته است. با شروع تحقیقات پلیسی مشخص شد  زوجی که به عنوان سرایدار در ساختمان شاکی کار می‌کردند، پس از بستن دست و پای مالباخته و با تهدید سلاح سرد محتویات گاو صندوق، مقدار زیادی طلا و یک دستگاه تلفن و وجوه کارت عابربانک وی را سرقت کرده‌اند.سردار علیرضا لطفی رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در این باره گفت: پس از آن مأموران با رصدهای اطلاعاتی پی بردند که متهمان پس از زورگیری و سرقت به شهر اصفهان گریخته‌اند که با استعلام از حساب بانکی که وجوه عابربانک مالباخته به آن واریز شده بود، هویت یکی از متهمان شناسایی  و مشخص شد متهم پس از سفر به اصفهان یک دستگاه موتورسیکلت خریده بود. به این ترتیب تیمی از کارآگاهان پایگاه یکم پلیس آگاهی با کسب مجوز قضایی به استان اصفهان اعزام شدند و در ۲ عملیات پلیسی، زوج سرایدار و همدستان‌شان را بازداشت کردند.
متهمان در بازجویی‌های مقدماتی به جرم خود اعتراف کردند و تمامی اموال مسروقه کشف شد و متهمان با دستور مقام قضایی برای کشف سایر جرایم احتمالی در اختیار مأموران پایگاه یکم پلیس آگاهی قرار گرفتند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*