آخرین خبر :

اخبار خراسان جنوبی/

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه خراسان جنوبی معارفه شد

مراسم تودیع و معارفه مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی با حضور جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه و نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی برگزار شد.

 

سردار «علی قاسمی» فرمانده سپاه انصار الرضا (ع) خراسان جنوبی در این مراسم گفت: در سطح استان بین دستگاه های اجرایی به خصوص نهادهای فرهنگی هماهنگی، همدلی و هم افزایی بسیار خوبی وجود دارد.

 

وی با ابراز خرسندی از هماهنگی و تعامل کاری در مجموعه سپاه استان، بیان کرد: حجت الاسلام نوفرستی از بدو انقلاب اسلامی و ورود در سپاه با اخلاص و صداقت کار را شروع کردند و اکنون هم که بیش از ۴۰ سال از خدمت خالصانه ایشان گذشته است از توان ایشان در رده های بسیج و مجموعه های صالحین استفاده خواهیم کرد.

حجت الاسلام و المسلمین طیبی‌فر جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز خدمات ۴۰ ساله حجت الاسلام غلامحسین نوفرستی در مجموعه سپاه پاسداران در استان‌های مختلف را باعث مباهات و قابل تقدیر دانست گفت: سپاه تا سقف قوانین سازمانی از توان ایشان به‌صورت مستقیم استفاده کرد و از این پس هم بهره خواهد گرفت.

در ادامه این نشست با حکم حجت الاسلام و المسلمین عبدالله حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حجت الاسلام حمیدرضا کمالی به عنوان مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی معرفی شد.

 

فرماندار نهبندان:
۱۰ پروژه بازآفرینی شهری در نهبندان انجام شد
بیکی گفت: از اعتبارات ستاد ملی بازآفرینی شهری ۱۰ پروژه با اعتبار ۱۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از سال ۹۷ تا ۹۹ تعریف شده که ۵۰ درصد آن به مبلغ هفت میلیارد تومان تخصیص یافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مجید بیکی» امروز (۶ دی) در ستاد بازآفرینی شهری نهبندان، اظهار کرد: در حوزه بازآفرینی شهری کارهای پراکنده انجام می شد اما هم اکنون این ستاد نسبت به بهینه سازی، احیا و ایجاد زیرساخت های جدید در محلات قدیمی و تاریخی ماموریت دارد.

 

فرماندار نهبندان با بیان اینکه محیط های نامناسب در بافت های قدیمی سبب ایجاد آسیب های اجتماعی می شود، گفت: از اعتبارات ستاد بازآفرینی شهری ۱۰ پروژه با ۱۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از سال ۹۷ تا ۹۹ تعریف شده که ۵۰ درصد به مبلغ هفت میلیارد تومان تخصیص یافته است.

 

وی افزود: دستگاه های اجرایی که سهم مشارکت در ستاد بازآفرینی شهری داشته اند تاکنون سهم خود را به اندازه کافی انجام نداده اند، نهاد کتابخانه های عمومی، بهزیستی، میراث فرهنگی، آموزش و پرورش، کمیته امداد، شهرداری و شورا باید اقدامات لازم را با هماهنگی شهرداری برای خانه محله داشته باشند تا خانه محله در فرصت مناسب به بهره برداری برسد.

 

بیکی تصریح کرد: توجه به محلات قدیمی سبب برقراری عدالت اجتماعی در توزیع خدمات است لذا شهرداری باید توزیع مناسبی داشته باشد چرا که برخی محلات نامناسب، مخروبه و تاریک فضا را برای بزهکاری ایجاد می کند.

 

وی گفت: مرمت آسبادهای نهبندان به عنوان یک اثر تاریخی باید در اولویت کاری باشد همچنین برگزاری میزخدمت در بافت های فرسوده شهری در راستای رضایت بیشتر مردم باید باشد.

 

 

 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی:

مراقبت‌های کرونایی در فصل امتحانات/سلامت دانش‌آموزان خط قرمز است

مراقبت‌های کرونایی در فصل امتحانات/سلامت دانش‌آموزان خط قرمز است

بیرجند- مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی گفت: پیشگیری از تجمع در مدارس قبل و بعد امتحان، فاصله صندلی‌ها و برگزاری امتحان در سالن‌های بزرگ از مراقبت‌های کرونایی در فصل امتحانات است.

محمد علی واقعی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به حضوری بودن امتحانات دوره اول و دوم متوسطه اظهارکرد: برای امتحانات پایان نوبت اول دانش آموزان همه تدابیر در راستای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تأمین سلامت دانش آموزان و کارکنان و معلمان در نظر گرفته شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: به مدیران مدارس توصیه کرده‌ایم که امتحانات را در سالن‌های ورزشی و نمازخانه‌های مدارس برگزار کنند و فاصله صندلی‌ها با یکدیگر حدأقل یک متر و ۸۰ سانت باشد.

واقعی ادامه‌داد: از طرف دیگر تأکید شده که برگزاری امتحانات پایه‌های مختلف به گونه‌ای با فاصله زمانی از هم برگزار شود که در مدرسه شاهد تجمع نباشیم.

وی با اشاره به اینکه نگرانی ما بابت تجمع دانش آموزان بعد از پایان امتحانات است، یادآور شد: برای پیشگیری از این موضوع نیازمند همکاری و هماهنگی والدین هستیم تا بلافاصله بعد از پایان امتحان، فرزند خود را به خانه منتقل کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: در زمینه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برخی از مدارس، مواردی بوده که تذکر داده و رفع شده است.

واقعی در زمینه تأمین ماسک و مواد ضدعفونی کننده در مدارس خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: دانش آموز باید با خود ماسک و مواد ضدعفونی کننده همراه داشته باشد ولی ما نیز به مدارس توصیه کرده‌ایم که به تعداد ۱۰ درصد دانش آموزان ماسک تأمین کنند تا در صورت نیاز دانش آموز مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: در مورد دانش آموزان ابتدایی از آنجایی که ارزیابی‌ها توصیفی است به صورت طبیعی بحث امتحان را نداریم.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی یادآور شد: ما دانش آموزان عزیز را مانند فرزندان خودمان می‌دانیم و حفظ سلامتی آنان برای ما بسیار حائز اهمیت است که این مهم با تدابیر ما به عنوان متولیان آموزش و پرورش، رعایت خود دانش آموز و مراقبت والدین محقق می‌شود.

۲ هزار بازنشسته کشوری وام ضروری بازنشستگی می‌گیرند

مدیر صندوق بازنشستگی کشوری خراسان جنوبی از اعطای وام ضروری بازنشستگی به ۲ هزار بازنشسته خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، باقری نژاد مدیر صندوق بازنشستگی کشوری خراسان جنوبی گقت: نتایج ثبت نام مرحله نخست وام ضروری ۱۲ میلیون تومانی اعلام شده است و واجدین شرایط این وام را دریافت می‌کنند.

او گفت: ۲ هزار نفر از بازنشستگان کشوری استان واجد شرایط دریافت وام ضروری ۱۲ میلیون تومانی شده اند.

باقری نژاد گفت: نتایج و اسامی واجدان شرایطی که در آبان ماه امسال ثبت نام کرده اند، در درگاه خدمات الکترونیکی صندوق اعلام شده است.

مدیر صندوق بازنشستگی کشوری خراسان جنوبی گفت: متقاضیان دریافت وام ضروری می‌توانند با مراجعه به سایت sabasrm.ir و با داشتن شماره دفتر کل بازنشستگی، شماره ملی و شماره حساب حقوقی خود نتایج قرعه کشی را مشاهده کنند.

او گفت: عواملی همچون مجموع مانده وام‌های ضروری دریافتی سنوات قبل و میزان حقوق دریافتی با اولویت افرادی که کمترین حقوق را دریافت می کنند در اعلام نتایج قرعه کشی موثر بوده است.

 

 

 

مهارت آموزی بیش از ۱۲ هزار نفر در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی از مهارت آموزی بیش از ۱۲ هزار نفر در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان در ۹ ماه گذشته خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، عرب مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی گفت: در ۹ ماه گذشته امسال ۱۲ هزار و ۴۵۳ نفر در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان یک مهارت را فرا گرفته اند.

او گفت: در ۹ ماه گذشته هزار و ۸۲۶ دوره آموزشی در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان با هدف ترویج مهارت آموزی در تمام نقاط استان برگزار شده است و آموزش بین ۱۹ گروه هدف همچنان تداوم دارد.

عرب گفت: از ۱۲ هزار و ۴۵۳ مهارت آموخته مراکز آموزش فنی و حرفه ای، ۸ هزار نفر مرد و ۴ هزار و ۴۵۳ نفر زن بوده اند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی گفت: در گرو‌های هدف تعیین شده از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به ترتیب سربازان وظیفه و زندانیان صدر نشین مهارت آموزی استان بوده اند.

او گفت: در ۹ ماه گذشته ۹۳ نوبت آزمون به صورت هماهنگ آنلاین، هماهنگ کاغذی، ادواری، صنعت ساختمان و تفاهم نامه برگزار شده است که بیش از ۱۳ هزار نفر در این آزمون‌ها شرکت کرده اند و ۸ هزار و ۱۳۳ نفر موفق به قبولی در آزمون شده اند.

 

 

 

 

کلینیک تخصصی در سربیشه با مشارکت خیرین در حال ساخت است

کلینیک تخصصی در سربیشه با مشارکت خیرین در حال ساخت است

بیرجند – ایرنا – مدیر اجرایی شورای خیرین سلامت شهرستان سربیشه گفت: کلینیک تخصصی بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) سربیشه با اعتبار ۶ میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی و مشارکت خیرین در حال ساخت است.

 مرتضی آصفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پروژه با زیربنای ۶۱۷ متر مربع، ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مجموع اعتبار آن ۶ میلیارد تومان برآورد شده که ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان سهم مجمع خیرین و سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان سهم دولت است.

وی با اشاره به مشارکت خیرین در سایر طرح‌های عمرانی حوزه بهداشت و درمان شهرستان سربیشه در ۲ سال گذشته گفت: مرکز خدمات جامع سلامت امام حسین (ع) با اعتبار حدود ۲ میلیارد تومان توسط مجمع خیرین سلامت استان خراسان جنوبی در این شهرستان احداث و تکمیل شده است.

مدیر اجرایی شورای خیرین سلامت سربیشه اظهار داشت: ساختمان اکسیژن‌ساز بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) نیز به همت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و خیرین به‌صورت مشارکتی تکمیل شد و ساختمان اورژانس ۱۱۵ ماهیرود با همت یکی از خیرین سلامت و با پیشرفت فیزیکی ۹۷ درصدی در حال ساخت است.

وی افزود: کمک به تامین زمین، برق و گاز اورژانس جاده‌ای حسین‌آباد غیناب توسط مجمع خیرین سلامت شهرستان در دستور کار قرار دارد و اجرای پروژه برعهده دولت است.

آصفی با بیان اینکه در ۲ سال گذشته ۱۶ میلیارد ریال کمک خیرین در شورای خیرین سلامت شهرستان سربیشه جمع‌آوری و هزینه شد گفت: از مجموع این کمک‌ها بالغ بر ۹۰۰ میلیون تومان برای خرید تجهیزات پزشکی بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) سربیشه، مراکز بهداشتی درمانی درح و امام حسین (ع)، ۵۱۰ میلیون تومان در راستای اقدامات عمرانی، ۱۰۰ میلیون تومان هرینه درمان و سبد غذایی بیماران صعب‌العلاج و بقیه صرف خرید تجهیزات سرمایه‌ای شده یا در حساب شورا موجود است.

وی عنوان کرد: احداث ساختمان دیالیز و نیاز به یک دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) سربیشه، تکمیل مرکز جامع سلامت ماخونیک، تکمیل اورژانس جاده‌ای حسن‌آباد غیناب، کمبود سه دستگاه آمبولانس، کمبود برخی پزشکان متخصص از جمله متخصص بیهوشی و جراحی از نیازمندی‌ها و کمبودهای شهرستان سربیشه در بخش بهداشت و درمان است.

 

 

 

 

مخالفت با افزایش سن بازنشستگی/عدالت زیر سوال نرود

بیرجند – مطرح شدن افزایش سن بازنشستگی در قالب بودجه سال ۱۴۰۱ با مخالفت هایی توسط گروه های مختلف مردم مواجه شده و هر یک دلایلی را در این زمینه ارائه کرده اند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: دولت سیزدهم در قالب قانون بودجه سال ۱۴۰۱ افزایش سن بازنشستگی را مطرح کرده است که این موضوع با مخالفت‌هایی توسط گروه‌های مختلف در فضای مجازی و حقیقی مواجه شده است و مخالفان علاوه بر کارشناسی نبودن افزایش سن بازنشستگی در شرایطی که افزایش بیکاری افراد تحصیل کرده را در جامعه داریم وجود ابهامات موجود در آن را به عنوان مهم‌ترین عوامل مخالفت خود در این زمینه مطرح کرده‌اند.

یکی از دانشجویانی که در حال تحصیل در یکی از دانشگاه‌های کشور است در گفتگو با خبر نگار مهر اظهار کرد: با هزاران امید و آرزو در کنکور شرکت و انتخاب رشته کرده‌ایم و در شرایط سخت کرونایی به صورت مجازی ادامه تحصیل می‌دهیم.

به گفته وی اگر قرار باشد سن بازنشستگی افزایش یابد با توجه به اینکه تعداد بسیاری از افراد تحصیل کرده سال‌های گذشته بیکار هستند چگونه می‌توانیم به پیدا کردن شغل بعد از اتمام تحصیل امیدوار باشیم.

بازنشسته کشوری هم با بیان اینکه تاکنون از اشتغال بازنشستگان به شکل‌های مختلف جلوگیری می‌شد، گفت: یکی از مهم‌ترین شعارهای دولت سیزدهم ایجاد اشتغال برای افراد بیکار است و نمی‌دانیم با توجه به افزایش تعداد افراد بیکار تحصیل کرده آیا با افزایش سن بازنشستگی بر تعداد بیکاران به ویژه افراد تحصیل کرده افزوده نخواهد شد.

رحیمی اضافه کرد: به نظر می‌رسد چون دولت برای تأمین بودجه کشور با مشکل مواجه شده است برای جبران آن از روش‌های مختلفی می‌خواهد بهره بگیرد که افزایش سن بازنشستگی یکی از این روش‌ها است که این موضوع را در ذهن به وجود می‌آورد که دولت با طرح افزایش سن بازنشستگی بیشتر به فکر تأمین بودجه خود است.

مخالفت با افزایش سن بازنشستگی/عدالت زیر سوال نرود

پیامدهای جامعه کارگری

مسئول کانون بازنشستگی کارگران تأمین اجتماعی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در شرایط فعلی، جامعه کارگری کشور با مشکلات بسیاری مانند کمی حقوق و دستمزد، قرار دادهای موقت یک تا شش ماهه و مشکلات معیشتی مواجه هستند و اگر سن بازنشستگی دو سال افزایش یابد، پیامدهای برای مجموعه کارگری خواهد داشت.

محمد حسین براتی تصریح کرد: اگر برای رفع مشکلات فعلی جامعه کارگری فکری نشود با افزایش سن بازنشستگی، معضلی جدید برای کارگران به وجود خواهد آمد مگر اینکه هر دو طرف این موضوع به خوبی توسط دولت مدیریت شود.

وی با بیان اینکه ۱۰۰ در صد نمی‌توانیم با این موضوع مخالفت کنیم اما به نظر می‌رسد با وجود اینکه صندوق‌های بازنشستگی در حال ورشکستگی هستند افراد تازه نفسی باید وارد مجموعه کارگری شوند.

براتی با بیان اینکه بازنشسته‌ها برای تأمین معیشت خانواده خود مشغول کار دوم و سوم می‌باشند، ادامه داد: دولت‌ها در سال‌های گذشته برای مدیریت مسائل سیاسی بخشی از افراد جامعه را تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار داده‌اند و به دلیل اینکه به تعهدات خود در این باره عمل نکرده‌اند، بدهکاری زیادی دولت به صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی دارد.

به گفته وی این موضوع سبب ورشکستگی این صندوق شده است به طوری که هزینه‌های آن بیشتر از درآمدش است و راحت ترین کار برای حل این مشکل افزایش سن بازنشستگی است.

کارشناس اقتصادی خراسان جنوبی با بیان اینکه بر طبق بند د تبصره ۲۰ لایحه بودجه ۱۴۰۱ حداقل و حداکثر بازنشستگی مستخدمین مرد و زن با هر سابقه خدمتی دو سال افزایش یافته است، گفت: به دلایل مختلفی از جمله ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی این موضوع مطرح شده است.

مخالفت با افزایش سن بازنشستگی/عدالت زیر سوال نرود

نباید عدالت زیر سوال برود

به گفته مهدیه ضیائیان نباید به بهانه ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی عدالت زیر سوال برود بنابراین نباید بند د تبصره ۲۰ بودجه سال آینده در مجلس مصوب شود و دولت با اصلاح این بند باید نشست‌های مشترکی با مجلس برگزار کند تا با توجه به اهمیت ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی بدهی دولت به صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی مشخص و برای تأمین آن راهکاری در نظر گرفته شود.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه باید برنامه هدفمندی برای اداره صندوق‌های بازنشستگی تدوین شود، ادامه داد: اگر دو سال به سن بازنشستگی اضافه شود بدون شک آثار مدیریت بر بودجه زیر سوال خواهد رفت و از طرفی دیگر مردم نباید تاوان ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی را پرداخت کنند.

اشکالات

ضیائیان اضافه کرد: با توجه با اینکه در این مورد مشخص نشده که افزایش سن بازنشستگی شامل مشاغل سخت هم می‌شود یا نه و اینکه آیا شاغلان زن و مرد با هر شرط سنی را در برمی گیرد یا نه، ابهاماتی در این باره وجود دارد.

به گفته وی این بند شامل همه بیمه شدگان می‌شود حال اینکه اشکال بزرگ آن این است که به افرادی که در سن بازنشستگی قرار دارند بی توجه‌ای شده است و اگر بعضی از آنها توانایی برای فعالیت نداشته باشند در صورت تصویب این تبصره باید استثناهایی برای این افراد در نظر گرفته شود.

کارشناس اقتصادی خراسان جنوبی اشکال بعدی این تبصره را افزایش بیکاری جوانان جویای کار اعلام و اظهار کرد: با تصویب این تبصره آنها باید مدت زمان بیشتری منتظر بمانند تا در جایی به کار گیری شوند. این موضوع علاوه بر ایجاد چالش برای کارکنان، سبب یاس و نا امیدی در بین افرادی خواهد شد که در شرایط سخت معیشتی قرار دارند.

حوزه حمل و نقل شهرداری فردوس برای اولین بار بودجه مستقل گرفت

فردوس- شهردار فردوس گفت: برای اولین بار به سازمان حمل و نقل عمومی این شهرداری ۴۷۵ میلیون تومان به عنوان بودجه مستقل اختصاص داده شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین اکبری عصر دوشنبه در آئین تجلیل از فعالان حوزه حمل و نقل عمومی فردوس و حومه افزود: با شیوع کرونا بسیاری از حوزه‌های خدماتی دچار مشکل شدند ولی حوزه حمل و نقل عمومی شهر فردوس بسیار خوش درخشید و خطر را به جان خریدند و در خدمات دهی به شهروندان کاستی و یا کوتاهی نکردند.

وی تاکید کرد: توجه به این حوزه مهم از اولویت‌های مهم شورای اسلامی و شهرداری است و بر این اساس برای اولین بار بودجه مستقلی به حوزه حمل و نقل عمومی شهر فردوس اختصاص دادیم.

وی عنوان کرد: از مجموع بودجه ۴۷۵ میلیون تومانی این حوزه ۱۰۰ میلیون تومان از محل درآمد پارکبان‌ها، ۱۷۵ میلیون تومان از محل صدور و تمدید پروانه‌های رانندگان و ۲۰۰ میلیون تومان نیز از بودجه شهرداری کمک خواهد شد.

اکبری به محل هزینه این بودجه نیز اشاره کرد و گفت: ۶۰ میلیون تومان در جهت حمایت از ناوگان حمل و نقل شهر فردوس، ترویج فرهنگ ترافیک و آموزش شهروندی، ۱۰۰ میلیون تومان ویژه تجهیزات مرکز کنترل ترافیک و بهسازی پایانه مسافربری، ۱۰۰ میلیون تومان هزینه پارکبان، ۶۵ میلیون تومان جهت خرید ملزومات ترافیکی و ۱۵۰ میلیون تومان نیز در راستای خرید نرم افزار کارت خوان و تاکسی متر هزینه خواهد شد.

شهردار فردوس با بیان اینکه یکی از گلایه‌های مهم شهروندان اضافه دریافتی کرایه تاکسی‌های درون شهری است گفت: با راه اندازی این نرم افزار کرایه‌ها بر اساس تاکسی متر و میزان پیمایش مشخص و به صورت عادلانه توسط رانندگان دریافت خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶۷ دستگاه تاکسی زرد، ۱۵ مینی بوس و ۲ دستگاه اتوبوس در سطح شهر فردوس و حومه فعال و مشغول خدمات رسانی به شهروندان هستند.

اکبری از راه اندازی سامانه ۱۳۳ در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با راه اندازی این سامانه پاسخ گویی خودکار به شهروندان به منظور نظارت بر تاکسیرانی و دریافت انتقادات و پیشنهادات میسر خواهد شد.

شهردار فردوس از پرداخت یارانه ویژه به چندین مسیر کم مسافر شهر فردوس شامل: ربانی املشی، حافظ و تأمین اجتماعی خبر داد و افزود: رانندگانی که حاضر به خدمات دهی در این مسیرها شوند هر ماه یارانه دریافت خواهند کرد.

وی با اشاره به طرح‌های تشویقی در حوزه حمل و نقل درون شهری گفت: ماهیانه به دو نفر از رانندگانی که بیشترین پیمایش و خدمات دهی به شهروندان را داشته باشند کارت نقدی ۵۰۰ هزارتومانی اهدا خواهد شد.

حمید حلاج مقدم فرماندار فردوس نیز با بیان اینکه شبکه حمل و نقل مسافر در ایام کرونا آسیب‌های زیادی دید گفت: علیرغم اینکه تمهیدات دولت و تسهیلات کرونایی گره‌ای از مشکلات این قشر زحمتکش باز نکرد، با این وجود رانندگان متعهد هیچ گاه خدمات دهی به شهروندان را متوقف نکردند.

در این مراسم از ۱۱ راننده پیشکسوت که سه نفر از آنها بیش از ۴ دهه فعالیت داشته‌اند، ۲۲ راننده که ماهیانه بیشتر از ۶ هزار کیلومتر پیمایش داشته‌اند و ۴۲ راننده دیگر با لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.

 

تشییع پیکر پدر شهید علی محمدی مقدم در بشرویه/۲

پیکر پدر شهید علی محمدی مقدم در بشرویه تشییع و به خاک سپرده شد.

مرحوم رضا محمدی مقدم پدر شهید على محمدی مقدم در سن ۸۰ سالگی به علتتشییع پیکر پدر شهید علی محمدی مقدم در بشرویه کهولت سن و بیماری دعوت حق را لبیک گفت.
پیکر پدر گرانقدر شهید صبح امروز ۶ دی بر دستان مردم بشرویه تشییع و در جوار گلزار شهدای بشرویه در قطعه صالحین به خاک سپرده شد.
شهید علی محمدی مقدم در تاریخ ۱۳۴۵/۱/۱۸ متولد شد و در سن ۲۱ سالگی در تاریخ ١٣۶۶/۴/۹ در منطقه عملیاتی سقز به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

جریمه ۷۰۰ میلیونی متهم قاچاق لوازم خودروی سنگین در بیرجند/۴

متهم قاچاق لوازم خودروی سنگین در بیرجند به پرداخت ۷۰۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.

 مدیر کل تعزیرات حکومتی استان گفت: ماموران ایست و بازرسی بیرجند هنگام کنترل خودروهای عبوری به یک دستگاه اتوبوس که از زابل به مقصد مشهد در حرکت بود مشکوک شدند و  پس از توقف بازرسی های لازم از آن انجام گرفت.

حسین حسن پور افزود: طی بازرسی از خودرو ، تعدادی لوازم خودروی سنگین شامل گریبکس و پوسته دیفرانسیل کشف شد.

وی گفت: متهم به همراه پرونده برای سیر مراحل قانونی به شعبه چهارم بدوی مرکز استان معرفی شد .

عضو شورای قضائی استان گفت: شعبه پس از احضار متهم و رسیدگی های قانونی و احراز وقوع تخلف بر اساس مدارک و مستندات موجود در پرونده ، وی را به استناد بند ب ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا وارز علاوه بر ضبط کالاهای مکشوفه به پرداخت ۷۰۰ میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم  کرد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی افزود: جریمه کالاهای قاچاق که طی استعلام ازگمرک مجاز مشروط اعلام می شود، بر اساس بند ب ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز یک تا سه برابر ارزش کالا است .

 

 

افزایش ۱۵ درصدی مصرف گاز طبیعی در خراسان جنوبی/۲-۳

مصرف گاز طبیعی دیروز در بخش خانگی در خراسان جنوبی در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۵ درصد افزایش یافت. مدیرعامل شرکت گاز استان گفت:  راهکار‌های بسیار ساده‌ای برای مدیریت و کاهش مصرف گاز در بخش خانگی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به استفاده از وسایل گازسوز استاندارد با راندمان بالا، رعایت دمای رفاه ۱۸ الی ۲۱ درجه سانتیگراد، استفاده از لباس گرم زمستانی در منزل، نصب پرده ضخیم بر روی پنجره‌ها، خاموش کردن وسایل گرمایشی در اتاق‌های بدون استفاده، نصب درزگیر در محل در و پنجره‌ها و تنظیم دمای پکیج یا آبگرمکن روی ۵۰ درجه اشاره کرد.

سید محمود هاشمی افزود: بر اساس آیین نامه هیئت وزیران، رعایت بخشنامه صرفه جویی در ادارات سطح استان توسط بازرسان شرکت گاز مورد پایش قرار می‌گیرد و جریان گاز ادارات پر مصرف بعد از اخطار و ارائه گزارش به استانداری، قطع می‌شود.

 

 

 

افزایش پرداخت تسهیلات کارآفرینی در خراسان جنوبی/۲-۳

پرداخت تسهیلات اشتغالز در ۹ ماه گذشته در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۴۹ درصد افزایش یافت.

مدیر صندوق کارآفرینی امید استان در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: دافزایش بیش از دو و نیم برابری پرداخت تسهیلات کارآفرینی در خراسان جنوبیر این مدت ۸۵۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به ۲ هزار و ۳۳۵ طرح اشتغالزا در استان پرداخت شد.

وی گفت: در مدت مشابه پارسال ۳۵۴ میلیارد ریال تسهیلات به هزار و ۱۹۰ طرح کارآفرینی در استان پرداخت شد.

زنگنه افزود: این تسهیلات در بخش‌های صنایع دستی، فرآوری گیاهان دارویی به ویژه زعفران، آویشن، آنغوزه و سبزیجات طبس، خدمات، صندوق‌های خرد کوچک، طرح‌های روستایی، پرورش دام و طیور پرداخت شد.

مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی گفت: بیشترین طرح‌ها در بخش معیشت و درمان نیازمندان با ۵۰۰ طرح ، بخش کشاورزی با ۴۰۰ طرح و صنعت و معدن با ۳۸۰ طرح پرداخت شد.

به گفته وی این طرح‌ها توسط نهاد‌های حمایتی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، زندان ، موسسات خیریه ،بنیاد علوی و بنیاد برکت معرفی شدند.

 

 

 

افزایش نظارت بر نانوایی‌ها با استفاده از توان نیرو‌های بسیجی/۳-۲

 سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری در جلسه کارگروه تنظیم بازار استان گفت: با توجه به ضرورت رعایت نکات بهداشتی و تحویل نان با کیفیت و با وزن مناسب ، لازم است که نظارت بر نانوایی‌ها بیشتر شود.

موهبتی با اشاره به مصوبه کشوری استفاده از توان بسیج در بحث نظارت بر بازار افزود: نیرو‌های بسیجی پس از صدور کارت و طی کردن آموزش‌های لازم ، امکان حضور در بازار و مداخله در نظارت‌ها را به عهده می‌گیرند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت: در زمینه تنظیم و نظارت بازار، موضوعاتی که نیاز به تعیین تکلیف دارند و یا می‌توانند با استعلام از مرکز به استان تفویض اختیار شوند، توسط دستگاه‌های اجرایی احصا شده و به استانداری ارسال گردند.

 

 

 

 

 

روز بدون فوتی کرونا در خراسان جنوبی/۲-۳

خوشبختانه در شبانه روز گذشته موردی از فوت کرونا در خراسان جنوبی ثبت نشد.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در استان گفت: در شبانه روز گذشته از ۲۰۸ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که ۲۹ بیمار و از ۳۶۸ تست سریع ۴۴ مورد مثبت جدید کرونا و در مجموع از ۵۷۶ تست ملکولی و سریع ۷۳ مورد جدید کرونا شناسایی شد.

شریف زاده افزود: از این عده ۲ مورد از بشرویه، ۳۰ مورد از بیرجند، ۱ مورد خوسف، ۲ مورد ازدرمیان، دو مورد از سرایان، ۱۷ مورد از طبس، ۴ مورد از فردوس، ۴ مورد قاینات و  ۱۱ مورد نهبندان جدید شناسایی شد.

به گفته وی در حال حاضر ۱۳۳ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که ۴۲ نفر کرونا مثبتند.

شریف زاده گفت: از این تعداد ۱۲ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که خوشبختانه بیماری با حال عمومی نامساعد در بخش‌های آی سی یو گزارش نشده است.

 

شب‌های گرم بی‌سرپناهی/۴-۵

محمدرسول ابراهیمی
شب‌های گرم بی‌سرپناهی

 سردی زمستان و بی‌سرپناهی دردی است که بخشی از آن با همت شهرداری بیرجند درمان شده است و با فعالیت شبانه‌روزی مجتمع فوریت‌های خدمات اجتماعی، افراد بی‌خانمان شب‌هایی گرم را سپری می‌کنند.

شب‌هایی که تاکنون در مکان‌های مختلف شهر و دالان کوچه‌های تنگ و سرد می‌گذشت تا آفتاب صبح و روزی دیگر فرا برسد و بر بدن‌های یخ‌زده جانی دوباره ببخشد.

افراد آسیب‌دیده که خطاهای دیگران هم در وضعیت کنونی آنها تاثیرگذار است و امروز حقی بر گردن ما دارند که اگر ادا نشود، باید روزی پاسخگو باشیم. کسانی که می‌توانستند افراد موفق و مفید برای جامعه باشند، به دلایل متعدد که جای پرداختن به آنها در این نوشتار نیست، راهشان از جامعه جدا شد و آسیب آغوش کشید تا از خانه به خیابان کشیده شوند.

افرادی که این شب‌ها به مرکز فوریت‌های اجتماعی در بوستان آزادی بیرجند می‌آیند شاید صورت ژولیده، موی بلند و بدنی چرک‌آلود داشته باشند اما همان آشناهای دیروز و امروز محله‌های شهر ما هستند؛ محله‌هایی که درد همسایه را می‌دانستند و کمک یار هم بودند اما امروز کمتر این گونه جاهایی را می‌توان پیدا کرد.

مجتمع‌ فوریت‌های خدمات اجتماعی نیاز موکد جامعه امروزی است که در شهر بیرجند با همت شهرداری از سال گذشته راه‌اندازی و امسال به دستور شهردار شبانه‌روزی شد؛ اقدامی تحسین‌برانگیز که باید رویکرد توانمندسازی در قالب مددکاری اجتماعی داشته باشد.

با این رویکرد ضمن ارائه خدمات اسکان که در جای خود بسیار مهم و ارزشمند است، افراد بی‌سرپناه و آسیب‌پذیر بازتوانی و باز اجتماعی می‌شوند و از بازگشت آنان به چرخه آسیب و جرم جلوگیری خواهد شد.

متاسفانه بسیاری از بی‌سرپناهان شهر معتاد به مواد مخدر هستند که شاید علت اصلی این روزگارشان باشد و می‌طلبد همه دستگاه‌های متولی دست در دست هم دهند با بهره‌گیری از این فرصت و روش‌های علمی، معضل اعتیاد در درجه اول از این افراد برچیده شود.

تحقق این هدف با پاسکاری وظایف به دلیل مخارج محوله امکانپذیر نیست و سازمان‌های مردم نهاد نیز می‌توانند در توانمندسازی این افراد مشارکت کنند.

به نظر می‌رسد اداراتی مانند آموزش فنی و حرفه‌ای، کمیته امداد، بهزیستی و سایر نهادهای حمایتی باید وارد صحنه شوند تا خدمات چنین مراکز با بازتوانی جامعه هدف گره بخورد و تکمیل شود.

مطمئنا ترک اعتیاد هم چاره نهایی نیست بلکه حمایت‌های بعد از آن مهمتر است تا بتوان فصل دیگری از زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی را برای این افراد رقم زد و این تجربه در بسیاری از استان‌ها و کشورهایی که به آن باور داشته‌اند، نتایج مثبت داشته است.

مجتمع فوریت‌های خدمات اجتماعی شهرداری بیرجند می‌تواند سرپناهی گرم در فصل سرد برای افراد بی‌خانمان باشد تا از آسیب‌های بیشتر در شهر پیشگیری شود اما باید بخش‌های مختلف ورود پیدا کنند و در ارکان مختلف برای کاهش و رفع آسیب‌هایی همچون کودک کار و زباله‌گردی که زیبنده چهره شهر ما نیست، چاره اساسی بیندیشند.

آسیب‌هایی که اگر امروز برای درمان آنها اقدام موثر نشود، فردا دیر است زیرا زمینه‌ساز آسیب‌های دیگر می‌شوند و هزینه‌های مادی و معنوی را برای مردم و مسوولان بیشتر می‌کند.

 

 

بازار داغ مبادله کالا در روزهای سرد زمستان/ افزایش ۵۰ درصدی سرمایه گذاری در سایت مرزی ماهیرود

 

 

بازار داغ مبادله کالا در روزهای سرد زمستان/ افزایش 50 درصدی سرمایه گذاری در سایت مرزی ماهیرود

 در حالی روزهای سرد زمستان را پشت سر می‌گذاریم که در نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان در مرز ماهیرود با حضور کامیون‌ها شاهد رونق صادرات هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در حالی خراسان جنوبی به عنوان سومین استان پهناور ایران دارای ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان است که با دو ولایت فراه و هرات معبر صادراتی دارد به عبارتی دیگر مرز ماهیرود دروازه ورود به بازار افغانستان است و افغانسنان هم پنجمین شریک تجاری ایران است.

هرچند پایانه مرزی ماهیرود  در خراسان جنوبی و دو غارون در خراسان رضوی و میلک در سیستان و بلوچستان سه معبر صادراتی کالا به این کشور است اما در خراسان جنوبی هم از ۴ بازارچه مرزی ماهیرود، دوکوهانه، گلورده و یزدان  تنها پایانه مرزی ماهیرود بار اصلی صادرات کالا به افغانستان را بر دوش می‌کشد تا جایی که ۵۰ درصد صادرات کالاهای ایرانس به افغانستان از این بازارچه روانه بازارهای کشور افغانستان می‌شود.

تشدید تحریم‌ها در حالی کار را برای صادر کنندگان در چند سال گذشته سخت کرده که اینجا در مرزهای شرقی کشور به ویژه پایانه مرزی ماهیرود بازار تجارت با کشور افغانستان داغ و صادرات در جریان است.

شاید گمانش را هم نمی‌برد که روزی در این نقطه مشغول به کار باشد و به خیالش هم نمی‌رسید که خشکسالی‌های زیاد کشت و کار کشاورزی‌اش را تعطیل کند و او را در نقطه صفر مرزی مشغول به کار شود.

کارش سخت است باید هر روز بار کامیون‌ها را بر دوش جابجا کند اما خدا را شاکر است که می‌تواند لقمه نان حلالی را برای خانواده‌اش ببرد.

وی از خاطرات خوش روزهایی که در دیار خود آب و آبادانی داشت می‌گوید که مشغول کشت و کار کشاورزی در روستای آبا و اجدادیش بوده و مردم روستا از این کشت و کار خرسند و خدا را شاکر بودند اما این خوشحالی‌ها دوام طولانی نداشت چرا که بعد از گذشت چند سال خشکسالی بر این استان کویری چنبره انداخت و سبب خالی شدن برخی از روستاها شد.

راهی مرز میشویم. مرز صادراتی ماهیرود شامل سه مجموعه بزرگ گمرک، بازارچه مرزی و قطعه منفصله اقتصادی است که ۱۲ سالی می‌شود دروازه اصلی صادرات کالا‌های ایرانی به افغانستان است.

در هوای سرد زمستان بازاری داغ در نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان رقم می‌خورد. صف کامیون‌ها در دو سمت مرز نشان از رونق صادرات در این روز‌ها دارد، صادراتی که هم برای ایران و هم برای افغانستان منفعت اقتصادی دارد.

مرز ماهیرود در فاصله ۲۲۰ کیلومتری از مرکز خراسان جنوبی است، روزانه بیش از ۳۰۰ دستگاه کامیون وارد این مرز می‌شوند. آنچه که اینجا به چشم می‌خورد، کامیون‌های بزرگ افغانستانی بود که برای بارگیری منتظر بودند. اینجا روند صادرات مانند قبل بود و حتی پر رونق‌تر از قبل و تاکنون هیچ موضوعی نتوانسته این تجارت پرسود را که هم برای ایران و هم افغانستان نفع دارد، از بین ببرد.

با یکی از تجار ایرانی به گفتگو نشستیم. وی گفت: خدا را شاکریم که این مرز فعال است و صادرات انجام می‌شود و ما هم رزق و روزیمان را از همین مسیر به دست می‌آوریم.

وی افزود: باری که دارم میلگرد است و از یزد به این منطقه آمده ام، حالا هم منتظرم که بارنامه‌ام را بگیرم و محموله را تخلیه کنم.

یکی از تجار افغانستانی گفت: در بازارچه ماهیرود هیچ مشکلی برای صادرات و واردات نیست و آمده‌ایم تا گازوئیل را وارد تانکر‌ها کرده و به شهر هرات ببریم.

۲۴ ساعته شدن مرز ماهیرود در گرو همکاری همسایه

فعالیت در مرز ماهیرود در حال حاضر از ساعت ۷ صبح آغاز و تا ۲ و نیم بعد از ظهر ادامه دارد و روزانه بیش از ۲۰۰ کامیون هم وارد این مرز می‌شوند؛ نیاز تجار افغانستانی به ورود کالا‌های بیشتر به مرز می‌طلبد که برای افزایش صادرات، چراغ این پایانه مرزی ۲۴ ساعته روشن باشد.

هر چند تجار افغانستان از شرایط آسان واردات کالا به کشورشان راضی هستند، اما همیشه گلایه‌مند از تجارت یکسویه این مبادلات به نفع ایران هستند.

تجار افغان می‌گویند: همانطور که ایران از ما انتظار دارد مشتری کالاهایشان باشیم، ما هم خواهان واردات کالا‌های افغانستانی از جمله محصولات کشاورزی، خشکبار و مواد معدنی به ایران هستیم.

خواسته‌ای به حق در روابط دوجانبه تجاری که اگر شنیده و عملیاتی شود چه بسا می‌تواند رونق تجارت در این گلوگاه مرزی را دوچندان کند.

مجموعه مرزی ماهیرود حالا در سایه امنیت و زیرساخت‌های گمرکی به منطقه‌ای جذاب برای سرمایه گذاری تجار و فعالان افغانستانی و ایرانی تبدیل شده است.

زارعی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگاران گفت: ۲۴ گروه سرمایه گذاری در سایت مرزی منطقه ویژه اقتصادی سرمایه گذاری کرده‌اند که ۲۰ واحد به بهره برداری رسیده است.

وی گفت: عمده‌ترین این واحد‌ها سرمایه گذارانی هستند که از کشور‌های خارجی به ویژه افغانستان آمده‌اند.

زارعی بیان کرد: فعالیت عمده این واحد‌های تجاری در حوزه بارانداز است که در حال حاضر۲۰ واحد از این واحد‌ها به بهره‌برداری رسیدهد که ۶گروه از آنان از کشور افغانستان هستند.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی گفت: سرمایه گذاری در سایت مرزی منطقه ویژه نسبت به پارسال ۵۰ درصد افزایش داشته و روز به روز بر تعداد سرمایه گذاری‌ها افزوده می‌شود.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی هم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یک میلیون و ۶۰۶ هزار و ۳۹۲ تن کالا به ارزش ۵۱۲ میلیون و ۶۴۱ هزار دلار در هشت ماه امسال از گمرکات استان خراسان جنوبی به خارج کشور صادر شده که نشانه رونق مبادلات تجاری در مرزهای شرقی است اظهار داشت: این میزان کالا نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش ۲۲ درصد افزایش و از نظر وزن ۳۵ درصد کاهش داشت.

رحیمی زاده بیان کرد: حدود ۲۰ درصد مجموع صادرات از ماهیرود مربوط به کالاهای تولیدی خراسان جنوبی است که باید تلاش کنیم حجم کالاهای صادراتی استان به‌ویژه به مقصد کشور افغانستان افزایش یابد.

وی ادامه داد: مقدار کالای صادراتی چهار هزار و ۳۶۸ فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش ۸۰ میلیون و ۲۷۰ هزار دلار و وزن ۶۵۲ هزار و ۴۸۹ تن مربوط به صادرات قطعی استان از گمرکات بیرجند، ماهیرود و گمرک مستقر در بازارچه مرزی ماهیرود بوده است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی  با بیان اینکه این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد اظهارنامه ۲۲ درصد افزایش، ارزش سه درصد و به لحاظ وزن ۴۱ درصد کاهش نشان می‌‌دهد بیان کرد: عمده اقلام صادرات قطعی گمرک استان در این مدت شامل صیفی‌جات، سیمان، کاشی و سرامیک، هیدروکربن سبک، روغن سوخت تقطیری، گازوئیل، هیدروکربن حاصل از بازیافت خاک‌های مستعمل رنگ‌بر، خرما، قیر و میلگرد بوده که عمده این اقلام به کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان و ترکمنستان صادر شده است.

رحیمی زاده با بیان اینکه از محل صادرات ماده ۱۱۶ (کالاهای اظهار شده در سایر گمرکات کشور، خروجی از گمرک ماهیرود و گمرک مستقر در بازارچه های مرزی استان) ۹ هزار و ۹۹۴ پروانه صادراتی در این مدت ارائه شده است گفت: ارزش این پروانه‌های صادراتی ۴۳۲ میلیون و ۳۷۰ هزار دلار به وزن بیش از ۹۵۳ هزار و ۹۰۳ تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه ۱۶ درصد کاهش، از نظر ارزش ۲۸ درصد افزایش و وزن ۲۵ درصد کاهش داشته است.

وی اظهار داشت: عمده اقلام خروجی موضوع ۱۱۶ شامل سیمان، شیشه، میلگرد، گاز مایع، هیدروکربن و از این قبیل بوده است.

 

 

مسابقه «قهرمان من» به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی برگزار می‌شود/۳

مسابقه «قهرمان من» به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی برگزار می‌شود

مسابقه «قهرمان من» به مناسبت سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ویژه مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌شود.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، همزمان با نزدیک شدن به دومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی مسابقه «قهرمان من» با موضوعات «حاج قاسم؛ احترام به پدر و مادر، سردار دل‌ها؛ عشق به وطن، حاج قاسم و دفاع از حرم، یاران کوچک حاج قاسم، حاج قاسم و مردمی‌ بودن، سردار دل‌ها و فرزندان شهدا و تبیین وصیت‌نامه شهید سلیمانی» برگزار می‌شود.

برهمین اساس  صاحبان آثار می‌توانند در قالب‌های «شبکه اجتماعی (استوری، کانال و صفحه)، کلیپ و نماهنگ، نقاشی، پوستر و اینفوگرافی، پادکست و قصه‌گویی دیجیتال، بازی و نرم‌افزارهای تلفن همراه و انیمیشن، کمیک موشن و موشن‌گرافی» در این رویداد شرکت کنند.

دعوت ورزشکار خراسان جنوبی به اردوی تیم ملی ورزش های پهلوانی و زورخانه ای/۷

دعوت امیرحسین کاردان مقدم به اردوی تیم ملی ورزش های پهلوانی و زورخانه ای

ورزشکار خراسان جنوبی به چهارمین مرحله اردوی آمادگی تیم ملی ورزش های زورخانه ای بزرگسالان کشور دعوت شد.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، امیر حسین کاردان مقدم ورزشکار ملی پوش استان به چهارمین مرحله اردوی آمادگی تیم ملی ورزش های زورخانه ای بزرگسالان کشور که از تاریخ ۶ دی ماه لغایت ۱۰ دی ماه سال جاری در استان مازندران برگزار می شود اعزام شد .

دعوت دو ورزشکار خراسان جنوبی به اردوی تیم ملی هندبال /۷

دعوت دو ورزشکار نوجوان خراسان جنوبی به ششمین اردوی تیم ملی هندبال نوجوانان

دو نوجوان ورزشکار هندبالیست خراسان جنوبی به اردوی تیم ملی دعوت شدند.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، علیرضا باقری و محمدرضا زمانی بازیکنان آینده دار تیم نوجوانان هندبال زغال سنگ طبس که در مسابقات کشوری عملکرد درخشانی داشتند به اردوی تیم ملی دعوت شدند. این اردو از تاریخ نهم لغایت دوازدهم دیماه به میزبانی تهران برگزار خواهد شد.

 

 

خاکستر کوله مهاجران برای روستاهای حاشیه‌نشین بیرجند

یکی از چالش های اساسی روستاهای حاشیه شهر بیرجند که بار سرریز جمعیت مرکز استان و مهاجران روستایی از اقصی نقاط خراسان جنوبی را به دوش می کشند به روز نبودن جمعیت و کمبود منابع اعتباری برای توسعه زیرساخت های آن‌ها است.

خاکستر کوله مهاجران برای روستاهای حاشیه‌نشین بیرجند

خبرگزاری فارس؛ خراسان جنوبی: جزء کانون ها و گلوله های جمعیتی شهر اول خراسان جنوبی به حساب می آیند که علاوه بر سر ریزجمعیت بیرجند، مهاجران روستایی ناشی از استمرار قهر طبیعت از اقصی نقاط استان را در خود به واسطه ارزانی زمین و مسکن در مقایسه با مرکز استان و از همه مهم تر همسایگی و نزدیکی به شهر بیرجند جای داده اند.

فاصله سه تا پنج کیلومتری این روستاهای اقماری یا همان حاشیه نشین شهر بیرجند سبب شده تا این نقاط یعنی امیرآباد، حاجی آباد، چهکند و دستگرد به نقاط پرجمعیتی مبدل شوند که گاهی جعمیت آن ها با شهرهای کوچک و تازه تاسیس در خراسان جنوبی برابری کند.

اما آن چه در این نقاط روستایی مهاجر پذیر و غیر متمکن شهری سبب شده تا این کانون های جمعیتی پرتراکم  را با چالش جدی و آسیب مواجه کند این است که هیچ گاه در سرشماری ها جمعیت واقعی این روستاها در آمارها نمی نشیند و اغلب مهاجر روستایی به واسطه دریافت آرد و دیگر مزایایی که در موطن خویش از جمله نقاط مرزی سهمیه مرزنشینان و… دریافت می کنند حاضر نیستند جزء آمار جمعیتی این روستاها به حساب آیند.

همین تفاوت سرانه جمعیتی سبب شده تا منابع اعتباری تخصیصی به این نقاط روستایی با مطالبه ها، زیرساخت های موردنیاز عمران روستایی و… مطابقت نداشته باشد و روستاهای اقماری آن طورکه شاید و باید پله های ترقی و توسعه را در حوزه های مختلف طی نکنند.

هرچند تفاوت در آمارهای جمعیتی روستا با آنچه در سرشماری ها لحاظ شده به گوش متولیان امر در حوزه های مرتبط با روستاها و متولی اصلی یعنی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی رسیده است و آن ها به خوبی از این موضوع مطلع اند اما طی این سال هایی که روستاهای اقماری چهکند، امیرآباد، حاجی آباد و دستگرد بار جمعیتی اضافه بر ظرفیت مرکز استان را به دوش می کشند هیچ راه چاره ای برای آن اندیشیده نشده است و باید منتظر سرشماری ۱۴۰۵ باشند تا ببیند چه آماری در این سال اعلام می شود.

آن طور که دهیاران این روستاهای حاشیه مرکز استان به خبرنگار فارس می گویند، اساسی ترین خواسته آن ها به روز رسانی آمار جمعیتی روستاهای پرتراکم حاشیه شهر است تا بتوانند پاسخ گوی خواسته های آن براساس جمعیت واقعی و حقیقی این نقاط روستایی باشند.

به روز نبودن آمار جمعیتی

گفته های «نرگس صمدی» دهیار دستگرد به عنوان یکی از کانون های پرتراکم جمعیتی روستایی حاشیه بیرجند حکایت از این دارد که بیشترین ضربه ای که نقاط روستایی پرجمعیت حاشیه شهر بیرجند تاکنون متحمل شده اند به همین موضوع به روزرسانی آمارهای جمعیتی این روستاها برمی گردد چرا که در سرشماریی سال ۹۵ اغلب ساکنان این روستا که مهاجر روستایی از نقاط مرزی استان و منطقه القورات هستند حاضر نشدند جزء آمار دستگرد باشند چرا که سهمیه آرد آن ها در موطن روستایشان قطع می شد.

 وی با بیان این که بنابر آماری که خانه بهداشت روستا در سال ۹۵ ارائه داد جمعیت دستگرد چهار هزار و ۲۰۰ نفر بوده است، افزود: اما در زمان سرشماری آماری که بر روی کاغذ مامور آمارگیر نشست سه هزار و ۳۶۵ نفر بود چرا که اغلب ساکنان حاضر نشدند جزء آمار این روستا باشند.

 وی ادامه داد: این درحالی ست که همه آن ها تمام روزهای هفته به جزء روزهای پایانی را  در دستگرد می گذارند و آخر هفته ها به روستای خود می روند.

اعتبار تخصیصی نصف جمعیت

به گفته وی اکنون جمعیت دستگرد هفت هزار و ۲۰۰ نفر است در صورتی که منابع اعتباری تخصیصی به روستا برمبنای سه هزار و ۳۶۵ نفر درنظرگرفته می شود.

وی بیان داشت: این درست به مثابه این است که سر سفره یک خانواده هفت نفره بنشینند اما پدر خانواده برای چهار نفر حقوق دریافت کند به طور حتم پدر خانواده با چالش مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به این که وقتی آمار جمعیتی درست لحاظ شود به همان نسبت هم می توان از منابع مختلف اعتبار، خدمات  عمرانی و زیرساختی و خدماتی نظیر، مدرسه، داروخانه، فضای سبز و… دریافت کرد ادامه داد: پایش های میدانی حکایت از این دارد که ۹۶ درصد جمعیت دستگرد مهاجران روستایی آن هم از نقاط دورافتاده به ویژه مرزی نهبندان هستند.

وی تصریح کرد: حدود سه تا چهار درصد هم به واسطه نداشتن تمکن مالی لازم مجبور شدند از شهر بیرجند به دستگرد نقل مکان کنند.

دهیار روستای دستگرد به وسعت ۱۲۰ هکتاری این روستا اشاره کرد و گفت: وسعت و جمعیت این روستا و برخی دیگر از روستاهای اقماری بیرجند حتی از شهر تازه تاسیس هم بیشتر است اما به واسطه به روز نبودن آمار جمعیتی خدمات و امکاناتی که دریافت می کنیم خیلی کم است.

 وی بیان کرد: همین کمبود منابع سبب می شود تا مردم این نقاط رضایت کامل از دهیاران و اعضای شورای اسلامی با وجود تلاش ها و پیگیری های بسیار نداشته و همیشه گلایه مند باشند.

روستا شهر

صمدی از نقاط روستایی پرجمعیت چون دستگرد، امیرآباد، حاجی آباد و چهکند به عنوان روستا شهر یاد کرد چرا که با توجه به جمعیت که در آمار آمده روستا به حساب می آیند اما امکانات و تجهیزاتی که این روستاها پرتراکم نیاز دارند به اندازه شهر است.

وی با بیان این که نقاط روستایی حاشیه شهر بیرجند به واسطه معضل جمعیت همیشه چندین پله از مرکز استان برای دریافت منابع اعتباری عقب هستند، افزود: به عنوان مثال این روستا از سال ۹۶ افتخار میزبانی دو شهید گمنام را دارد اما از این سال تاکنون هیچ اعتباری برای احداث المانی در خور این شهدای والامقام تخصیص نیافته است اگر اعتباری هم آمده ابتدا گلزارهای شهدای دانشگاه، حوزه علمیه و بوستان های شهر بیرجند در اولویت بوده اند.

به گفته وی اگر اعتبار اولیه احداث المان شهدای گمنام دستگرد تامین می شد بعد با کمک گرفتن از خیران و همیاری مردم روستا می شد ادامه پروژه را به سرانجام رساند اما وقتی هنوز هیچ قدمی در این زمینه برداشته نشده است چطور می شود نظر خیر و مردم روستا را برای کمک جلب کرد.

وی یکی دیگر از نیازهای این روستا به واسطه گلوگاه امنیتی شهر بیرجند احداث پاسگاه دانست و اضافه کرد:  به دلیل این که منابع اعتباری کم است هر گوشه ای از روستا را که بگیریم باز هم نمی توان گرهی باز کرد.

پایش جمعیت روستاهای حاشیه نشین

دهیار دستگرد یکی از خواسته های اساسی روستاهای حاشیه شهر بیرجند را پایش جمعیت این نقاط از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی اعلام کرد و ادامه داد: حتی پیگیر این موضوع از مرکز هم شدیم اما راه به جایی نبردیم چون در استان می گویند باید تهران این موضوع را بپذیرد و مرکز نشینان هم می گویند این مشکل باید از سوی استان رفع و رجوع شود حالا این روستاهای اقماری بین این دو مانده اند.

«مهدی بذری» دهیار روستای چهکند  در گفتگو با خبرنگار فارس نیز به عنوان یکی از کانون های جمعیتی حاشیه شهر بیرجند همان مشکل تفاوت آمار جمعیتی روستا با آمار های سرشماری دانست و گفت:  اعتباری که به این روستا از منابع مختلف تخصیص می یابد برمبنای پنج هزار نفر جمعیت است درحالی جمعیت این روستا در حال حاضر بیش از ۹ هزار نفر است.

وی دیگر مشکلات این روستای اقماری را نیز عملیاتی نشدن جاده روستا از سمت میدان سپاه تا ورودی چهکند اعلام کرد و گفت: استارت این کار دوسال است که زده شده اما هنوز هیچ افتاقی نیفتاده است.

 وی ادامه داد: اهمیت احداث این جاده به این خاطر است ورودی چهکند آب راهه بود و زمانی که بارندگی سیل آسایی می شود به دلیل استاندارد نبودن آب زیادی جلوی آن جمع شده و تردد اهالی را با مشکل مواجه می کند.

سالن ورزشی نداریم

به گفته وی روستاهای اقماری دیگر مانند حاجی آباد و امیرآباد سالن ورزشی دارند اما این روستا با جمعیت بسیار بالا هنوز از داشتن سالن ورزشی محروم است.

وی دیگر نیازهای این روستاها را توسعه فضای سبز، پارک و… برشمرد  و گفت: امکانات موجود در روستا متناسب با جمعیت نیست.

دهیار چهکند اغلب ساکنان این روستا را مهاجران روستایی و شهرنشینانی دانست که به واسطه نزدیکی روستا به شهر و ارزانی قیمت زمین و مسکن در مقایسه با بیرجند چهکند را عنوان محل سکونت خویش انتخاب کرده اند.

«علی علی اکبری» دهیار روستای امیرآباد هم این طور به خبرنگار فارس در بیرجند، گفت که این روستا نیز همانند دیگر روستاهای اقماری شهر بیرجند نقش موثری در انتظام بخشی به مهاجران روستایی خراسان جنوبی  که به دلیل برخی مشکلات به سمت مرکز استان آمده اند ایفاکرده است بنابراین با وجود رفع مشکلات عدیده این روستا که با همکاری مسئولان استان و شهرستان رفع شده مسائل دیگری وجود دارد که رفع آن مستلزم همکاری دستگاه های اجرایی خراسان جنوبی است.

جمعیت ۱۱ هزار نفری امیرآباد

وی افزود: روستای امیرآباد به عنوان مرکز دهستان باقران یکی از روستاهای اقماری شهر بیرجند است که در فاصله کمتر از پنج کیلومتر از شهر بیرجند واقع شده است.

 به گفته وی براساس سرشماری عمومی سال ۷۵ جمعیت امیرآباد هزار و ۲۸۰ نفر بود که براساس آمار دریافتی از خانه بهداشت روستا به دو هزار ۵۱۷ نفر در سال۸۴ افزایش یافته و براساس سرشماری سال ۹۵ جمعیت آن هفت هزار و ۱۷۷ نفر بود و اکنون جمعیت آن حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر می رسد.

وی تصریح کرد: واقع شدن روستا در مجاورت جاده ترانزیتی بیرجند- کرمان و ایجاد شغل های تبعی برای اهالی، سهولت امکان برقراری ارتباط با مرکز استان از لحاظ قابل دسترس بودن وسایل نقیله عمومی، واگذاری تسهیلات مسکن روستایی، استقرار برخی از خدمات و امکانات در حد مرکزیت مجموعه ، مجاورت برخی از مراکز آموزش عالی در نزدیکی روستا و اسکان برخی دانشجویان در این روستا، ایجاد محیط اجتماعی مناسب در روستا از جمله عللی ست که سبب شده تا  جمعیت آن روز به روز در حال افزایش باشد.

چالش های عبور رودخانه شاهرود

دهیار امیر آباد یکی از چالش های پیش روی این روستای اقماری را عبور  رودخانه بیرجند(شاهرود) با جهتی شرقی- غربی از داخل بافت امیرآباد دانست و ادامه داد:  مسیل این رودخانه  در داخل روستا حدود هزار و ۵۰۰ متر ( در دو طرف حدود سه هزار متر)است به طوری که همه آب های سطحی شهرستان و روستاهای اطراف و کوه های باقران در فصول زمستان و بهار از مرکز این روستا عبور می کند.

 وی بیان داشت: علاوه بر این هرسال در منطقه مسیرهای جدیدی به سمت شاهرود برای دفع آب های سطحی تعریف و اجرا می شود و با توجه به این که حریم آن برابر طرح هادی توسط ساکنان و مالکان رعایت شده اما به دلیل نبود دیوار حفاظتی و عرض کم مجاری شاهرود و کاهش ظرفیت آبگیری آن، خطر سیل محیط روستا را تهدید می کند.

علی اکبری افزود:  درخواست تخصیص اعتبار برای احداث دیوار حفاظتی در دو طرف مسیل و جداره سازی شاهرود از سوی شرکت آب منطقه ای استان را داریم.

وی تصریح کرد: همچنین عبور شاهرود بیرجند از داخل بافت امیرآباد سبب جدایی فیزیکی در بافت جدید و قدیم شده که خیابان امام علی(ع) با عرض گذر ۱۰ متر و یک پل ارتباطی به عرض پنج متر تنها معبر و ارتباط دهنده محلات این روستا با جمعیتی حدود ۱۰ هزار و روستای حاجی آباداست که به دلیل عرض کم خیابان و این پل خطرات جدی ساکنان و کودکان را تهدید می کند.

به گفته وی  برای رفع این مشکل ، پل دیگری در امتداد خیابان استقلال و زیرگذر در طرح هادی پیش بینی شده که احداث آن امری ضروری است و بنابراین به دلیل حساسیت موضوع درخواست تخصیص اعتبار و اجرای آن توسط دستگاه متولی را خواستاریم.

ریزش قنات امیرآباد

وی با اشاره به این که روستای امیرآباد یک قنات آب شور دارد ( پارک آزادی بیرجند نقطه شروع این قنات به سمت امیرآباد است) اضافه کرد: این قنات از دبی آب بسیار خوبی برخودار است اما به دلیل این که از مسیر خیابان و منازل شهر بیرجند می گذرد ریزش های زیادی دارد که سبب کم شدن آب کشاورزی شده است، درخواست لایه روبی و کول گذاری این قنات را داریم.

دهیار امیرآباد با بیان این که همه زمین های داخل محدوده روستا شخصی و قسمت اعظم آن از اراضی بنیاد مستضعفان است افزود: این روستا از زمین دولتی محروم است  به همین دلیل آزاد سازی زمین  برای ایجاد اماکن و فضاهای عمومی بسیار دشوار است .

وی تصریح کرد: با توجه به تراکم جمعیتی بالای روستا درخواست اختصاص زمین برای احداث مراکز آموزشی، فضای سبزو…  از خواسته های اهالی این روستاست.

علی اکبری خاطرنشان کرد: با احداث زیرگذر  مسیر مستقیم باند کند رو قطع و بیشتر وسایل نقلیه اعم از سنگین و سبک از معابر داخل محیط روستا استفاده می کنند که سبب خسارات جانی و مالی برای ساکنان منطقه شده است.

وی اضافه کرد: روستای امیرآباد به لحاظ موقعیت فیزیکی در حاشیه جاده ترانزیتی بیرجند- کرمان واقع شده این جاده در محدوده مسکونی امیرآباد نواقصی دارد که هر ساله شاهد رخ دادن چندین تصادف جرحی – خسارتی و فوتی هستیم.

 وی بیان کرد: با توجه به اهمیت آن درخواست ایمن سازی و استاندارد سازی این محور در محدوده مسکونی امیرآباد از سوی اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای را خواستاریم.

زمین برای واگذاری به جوانان نداریم

موضوع دیگری که دهیار امیرآباد به آن اشاره کرد این بود که به دلیل شخصی بودن زمین های روستا تاکنون زمینی با عنوان مسکن به جوانان روستا واگذار نشده است که در این زمینه خواستار واگذاری زمین به جوانان امیرآباد هستیم و یا این که در روستاهای همجوار مشکل آن ها رفع شود.

به گفته  علی اکبری زمین کتابخانه عمومی امیرآباد بیش از چهار سال است که به صورت رایگان توسط دهیاری و شورای اسلامی به امور کتابخانه ها واگذار شده اما تاکنون فقط کمتر از ۷۰ درصد آن پیشرفت فیزیکی دارد که برای تکمیل آن درخواست اعتبار داریم.

دهیار این روستای اقماری و حاشیه نشین بیرجند در ادامه اظهارداشت: برای توسعه روستا از محل اعتبارات دولتی و درآمدهای دهیاری و مشارکت اهالی  اقدامات زیربنایی و روبنایی خوبی نظیر آسفالت معابر، دفع آب های سطحی، بهبود برخی از نقاط حادثه خیز، بازگشایی معابر، راه اندازی برخی بانک ها، راه اندازی کلانتری ۱۴، احداث سالن ورزشی، توسعه شبکه های آب، برق وگاز ، بازنگری طرح هادی و… برای توسعه روستا انجام شده است.

علی اکبری ادامه داد: اما به سبب رشد فزاینده و تراکم جمعیتی بالای امیرآباد برای بهبود شرایط زندگی اهالی، نیاز به توجه بیشتری ست و باید دراین روستا در توسعه مرکز استان دیده و مورد برنامه ریزی دقیق قرار گیرد. و درزمینه زیرساخت های آن هر سال پروژه های ملی و استانی تعریف شود.

همچنین با توجه به مهاجر پذیری امیرآباد و وجود مراکز آموزش عالی بسته به نیاز ساکنان شغل های زیادی از اصناف مختلف در محیط امیرآباد شکل گرفته و در خصوص مشاغل خانگی و تاسیس شرکت تعاونی ها  اقدام های تا حدودی خوب از سوی نهادهای حمایتی و متولیان امر انجام شده است اما با توجه به جمعیت روستا اقدامات بیشتری باید در این زمینه انجام شود.

علاوه براین بهتر است برای فعال کردن جمعیت امیرآباد در فعالیت های اقتصادی و تولیدی از طریق توانمند سازی عوامل انسانی و افزایش بهره وری در امور کشاورزی و دامداری و ایجاد مشاغل زمینه بهبود معیشت زندگی اهالی که بیشتر به دلیل خشکسالی به امیرآباد مهاجرت کرده اند فراهم شود.

کم و کاستی های امیرآباد

وی کم و کاستی ها امیرآباد را نیز نبود یک محله دامداری که حداقل زیرساخت ها در آن فراهم باشدآن هم به دلیل قابلیت بسیار بالا برای دامپروری، بوی بد فاضلاب که نارضایتی مردم را به دنبال دارد و اگر با تکنولوژی جدید این مشکل مرتفع و آب تصفیه شود از خروجی آب می توان در تولیدات علوفه، منطقه را به قطب کشاورزی تبدیل کرد.

وی توانمندی های این روستا را هم وجود اراضی کشاورزی گسترده در شمال و شمال غرب امیرآباد با خاک حاصلخیز، وجود باغ و عمارت امیرآباد که می توان آن را به قطب گردشگری شهرستان و استان تبدیل کرد، جوانان با استعداد و با انگیزه، وجود قنات آب شور برای مصارف کشاورزی، واقع شدن روستا در حاشیه جاده بیرجند- کرمان، مشارکت اهالی در زمینه بهبود محیط زندگی برشمرد..

وی در پایان هم گفت: خوشبختانه همکاری ، همسویی و تعامل خوبی در بین شورای اسلامی و دهیاری و دستگاه های اجرایی وجود دارد که امیدواریم دستگاه های اجرایی که متولی رفع مشکلات مربوط که بیان و تشریح شد اقدام کنند  چون که اهالی فرهیخته امیرآباد شایسته بهترین خدمت هستند.

سرشماری ها دقیق است

«امین مصطفوی نیا» بخشدار مرکزی بیرجند نیز در پاسخ به گلایه ای که چالش های پیش روی همه روستاهای اقماری و حاشیه نشین مرکز استان است، گفت: سرشماری ها انجام شده دقیق است اما به واسطه این که زمان آن اکنون ۱۰ ساله است طی پنج سال گذشته یعنی از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ در این روستاها شاهد فراوانی جمعیت به واسطه مهاجرت از دیگر نقاط روستایی استان بوده ایم به همین سبب جمعیت این روستاها نیاز به بازنگری و پایش مجدد دارد.

وی با بیان این که افزایش جمعیت روستاهای حاشیه شهر بیرجند را نیز سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی، فرمانداری و بخشداری نیز طی این سال ها قبول دارند، افزود: همه به دنبال راهکاری هستند تا این مشکل رفع و رجوع شود و یکی از پیشنهادها این است که آمار جمعیتی خانه های بهداشت تا زمان سرشماری ۱۴۰۵ ملاک قرار گیرد.

به گفته وی اکنون در قانون ملاک جمعیت شاخص توزیع اعتبارات است به همین دلیل این روستاها چون بار جمعیتی بسیاری به دوش می کشند منابع اعتباری تخصیصی به آن ها با جمعیت و مطالبه هایشان هم خوانی ندارد.

وی با بیان این که به عنوان مثال جمعیت روستای حاجی آباد براساس آمار سرشماری سال ۹۵ هفت هزار و ۶۰۰ نفر است، افزود: این در حالی ست که جمعیت این روستا براساس آمار خانه بهداشت به حدود ۱۴ هزار نفر یعنی دو برابر طی این سال ها افزایش یافته است.

دو برابر شدن جمعیت

بخشدار مرکزی بیرجند، هم خوانی نداشتن منابع اعتباری این روستاها را افزایش جمعیت آن به حق دانست و ادامه داد: جمعیت روستاهای امیرآباد، حاجی آباد، چهکند و دستگرد بنابر سرشماری سال ۹۵ حدود ۲۳ هزار است اما بعد از گذشت پنج سال به حدود ۳۸ هزار نفر افزایش یافته است.

مصطفوی نیا اضافه کرد: برای احداث المان شهدای گمنام روستاهای دستگردو حاجی آباد در بودجه امسال اعتبار درنظر گرفته شده است که به طور حتم عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

 وی بیان کرد: همچنین در سفر آخری که استاندار پیشین خراسان جنوبی به روستاهای حاجی آباد و امیرآباد داشت سامان دهی رودخانه شاهرود که از وسط امیرآباد می گذرد مصوب و مقررشد شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی برآوردهای لازم اعتباری را در این زمینه داشته باشد تا کمک و همیاری مردم این رودخانه بازگشایی و دیوار ساحلی آن اجرا شود.

به گفته وی برای بازگشایی این رودخانه از منابع اعتباری امسال بودجه در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: برای احداث جاده ورودی روستای چهکند از سمت کمربندی بیرجند نیز از منابع شهرستان دو میلیارد تومان درنظر گرفته شده است اما با توجه به نیاز ۱۰ میلیارد تومانی آن نیاز است از منابع استانی برای آن اعتبار لحاظ شود که این موضوع هم در دست پیگیری ست.

بخشدار مرکزی بیرجند گفت: روستاهای حاشیه شهر در طرح های بازآفرینی شهری قرار نمی گیرند اما در کارگروه سکونتگاه های غیر رسمی بیرجند مصوب شده تا سازمان مدیریت و برنامه ریزی جمعیت این روستاها و دیگر منابع مورد نیاز را جمع آوری کند و برای سامان دهی آن ها اعتبار در نظر بگیرد.

از این نقاط روستایی که بار اضافی جمعیت این شهر را در سال های اخیر به ویژه با ادامه دار شدن خشکسالی ها به دوش کشیدند به عنوان روستاهای هفتاد ودو ملت یاد می کنند.

 

 

 

 

کسب رتبه سوم تیم فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی در مسابقات ملی مهارت/۲-۳

تیم اعزامی فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی توانست رتبه سوم کشوری مسابقات ملی مهارت را در رشته مکاترونیک به‌دست آورد.

در این دوره از مسابقات، جواد دهیری و صالح برهانی، دانش آموختگان دانشگاه بیرجند به ترتیب مدال نقره و مدال برنز رشته مکاترونیک را کسب کردند.

با کسب این دو مدال تیم اعزامی فنی و حرفه‌ای استان در مسابقات ملی مهارت در رشته مکاترونیک مقام سوم را از آن خود کرد.

مدال آوران به اردوی انتخابی مسابقات جهانی مهارت شانگ‌های راه یافتند. 

 

 

 

 

 

جمع آوری بیش از ۷۰ تله زنده گیری هوبره در شهرستان درمیان/۲

سرپرست نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان درمیان گفت: ماموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست شهرستان  حین عملیات گشت و کنترل اجرای مقررات شکار و صید در سطح مناطق این شهرستان موفق به کشف و جمع آوری بیش از ۷۰ تله زنده گیری  هوبره شدند.

خسروی زارگز افزود: برخی متخلفان حوزه شکار وصید با تله گذاری اقدام به زنده گیری پرنده کمیاب هوبره می‌کنند که با حضور مستمر و منظم  محیط بانان در سطح مناطق شهرستان با آن‌ها برخورد قاطع صورت می‌گیرد.

وی گفت: این پرنده از جمله پرندگان در معرض خطر انقراض بوده و براساس قوانین بین المللی هرگونه صید، زنده گیری، خرید و فروش و شکار آن جرم محسوب می‌شود و  با متخلفین برخورد خواهد شد.

 

در آذر

۴ میلیون سهم در تالار بورس خراسان جنوبی داد و ستد شد/۲-۳

در آذر ماه امسال چهار میلیون و ۶۳۱ هزار و ۵۲۲ سهم به ارزش ۶۹ میلیارد ریال در تالار بورس خراسان جنوبی داد وستد شد.

 مدیر بورس منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: مجموع معاملات تالار بورس استان از ابتدای سال تا پایان آذر به عدد هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال رسیده (آمار معاملات صرفا مربوط به معاملات سیستمی بوده و سامل معاملات آنلاین نیست) و از مجموع معاملات ۳۲ درصد آن مربوط به خرید سهام و ۶۸ درصد آن مربوط به فروش سهام بوده است.

سعید هریوندی با اشاره به برگزاری کلاس‌های آموزشی افزود: در ۹ ماه گذشته دو هزار و ۲۸۶ نفر ساعت کلاس آموزشی به صورت مجازی و رایگان در تالار بورس خراسان جنوبی برگزار شد.

 

 

 

 

 

 

 

پرداخت یک تا سه برابری بهای اراضی، جزای متصرفان اراضی کشاورزی/۲-۳

متصرفان اراضی کشاورزی، به پرداخت جزای نقدی از یک تا سه برابر بهای اراضی به قیمت روز با کاربری جدید محکوم می‌شوند.

 مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: برابر ماده ۳ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها تمام مالکان یا متصرفان اراضی زراعی و باغی که به صورت غیرمجاز اقدام به تغییر کاربری اراضی کنند، علاوه بر قلع و قمع بنا، به پرداخت جزای نقدی از یک تا سه برابر بهای اراضی به قیمت روز با کاربری جدید محکوم خواهند شد.

عزیز باقری افزود: در اجرای قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها متخلفان به مرجع قضایی معرفی و در مواردیکه منجر به صدور رأی قلع وقمع بنا می شود، نسبت به اجرای رأی انجام می‌شود.

 

 

 

 

 

 

اعطاء تسهیلات ساخت به متقاضیان خودمالک در طرح نهضت ملی مسکن

امکان استفاده از تسهیلات ساخت در طرح نهضت ملی مسکن برای متقاضیان خودمالک خراسان جنوبی فراهم شد.

 مدیرکل راه و شهرسازی استان گفت: متقاضیان خودمالک استفاده از تسهیلات ساخت در طرح نهضت ملی مسکن می توانند با مراجعه به سامانه saman.mrud.ir از تسهیلات این طرح (در شهر بیرجند۳۵۰میلیون و سایر شهرها ۳۰۰میلیون) برای ساخت واحدهای خود بهره مند شوند.

داعی مدارک مورد نیاز برای دریافت این تسهیلات را  پروانه ساختمان و سند مالکیت ملک اعلام کرد.

به گفته وی مالکان این اراضی می توانند به ازای هر واحد تسهیلات ذکرشده را اخذ کنند و در مرحله فروش اقساطی افراد مورد نظر را برای  اخذ کارت قسط به بانک عامل‌ معرفی کنند.

داعی تاکید کرد: افرادی که برای فروش اقساطی معرفی می شوند نیازی به دارا بودن شرایط ماده یک آئین نامه قانون ساماندهی مسکن نیستند.

 

 

 

 

 

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی:

۶۴ کیلومتر از محور ماهیرود – فراه زیر بار ترافیک رفته است

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی گفت: تاکنون ۶۴ کیلومتر از محور میل ۷۸ به ولایت فراه افغانستان تکمیل و زیربار ترافیک رفته است.

وحید داعی در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره وضعیت برخی از پروژه‌های نیمه تمام در خراسان‌جنوبی اظهار کرد: طول محور دیهوک به سمت راور استان کرمان ۲۰۵ کیلومتر و ۸۵ کیلومتر آن در دست اجرا است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه ۱۲۰ کیلومتر از این محور آسفالت شده است، ادامه‌داد: بهره‌برداری از ۱۰ کیلومتر دیگراین محور مهم استان در دستور کار اداره کل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی برای سال ۱۴۰۰ است.

داعی پیرامون احداث باند دوم محور طبس – دیهوک گفت: طول کل محور ۷۷ کیلومتر است که در حال حاضر تنها سه کیلومتر آن در دست اجرا است.

وی در زمینه باند دوم محور سربیشه – درح – ماهیرود (میل ۷۸) با اشاره به اینکه طول کل این محور ۱۲۴ کیلومتر است، بیان‌کرد: در حال حاضر ۱۰۴ کیلومتر این محور در دست اجرا است که ۱۰ کیلومتر آن درسال گذشته و ۱۰ کیلومتر درهفته گذشته بازگشایی و زیر بارترافیک رفته است.

مدیرکل راه و شهر سازی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه تلاش می‌شود درصورت مساعد بودن شرایط آب وهوایی ۱۰ کیلومتر دیگر از این محور تا پایان سال تکمیل و بازگشایی شود، افزود: به واسطه ترانزیتی بودن این جاده بهسازی و ایمن سازی آن برای ما از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است.

داعی با اشاره به اینکه یکی از خواست‌های رانندگان تراتزیتی بحث محور میل ۷۸ به ولایت فراه افغانستان است، گفت: طول این محور ۱۱۷ کیلومتر در خاک کشور افغانستان است.

وی یادآور شد: ۵۳ کیلومتر از این محور در دست اجرا است و تاکنون ۶۴ کیلومتر آن تکمیل و زیربار ترافیک رفته است.

در سایه وجود مشکلات؛

متقاضیان ساخت مسکن بی میل شده اند

بیم و امید خانه‌دار شدن با مسکن ملی در خراسان جنوبی/۷

 بیش از ۱۵ هزار نفر در خراسان جنوبی متقاضی خانه در قالب طرح “اقدام ملی مسکن” شدند اما روند اجرای این طرح بیم و امیدهایی برای خانه‌دار شدن پیش‌ روی متقاضیان قرار داد و اجرای طرح “نهضت ملی مسکن” در ماه‌های اخیر بار دیگر باعث امیدواری متقاضیان مسکن شده است.

به گزارش ایرنا حدود ۲ سال از آغاز اجرای طرح اقدام ملی مسکن در کشور می‌گذرد که با هدف افزایش تولید و عرضه مسکن و پاسخ به نیاز جامعه به مرحله اجرا درآمد؛ اما علیرغم پیش‌بینی کارشناسان که این طرح بتواند در بلندمدت، تغییرات مثبتی را در بازار مسکن ایجاد کند وجود برخی ابهامات در روند اجرای آن نارضایتی‌هایی را به دنبال داشته و امید خانه‌دار شدن به بیم از هزینه‌های سنگین این واحدها تبدیل شده است.

مجریان طرح اقدام ملی مسکن مقرر کردند ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شود که از این تعداد ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید، یکصد هزار واحد در بافت‌های فرسوده شهری و یکصد هزار واحد در شهرهای کوچک است.

همزمان با آغاز به‌کار دولت سیزدهم در شهریور امسال و ابلاغ قانون جهش تولید مسکن با دستور رئیس جمهور از روز ۲۸ مهر ماه ثبت‌نام اجرای قانون جهش تولید مسکن که اکنون طرح “نهضت ملی مسکن” نام دارد، در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir در ۳۱ استان آغاز شد و تا ۱۵ دی‌ ماه ادامه دارد.

استفاده نکردن از تسهیلات یارانه‌ای دولتی در بخش مسکن و سبز بودن فرم «ج»، فقدان مالکیت خصوصی، متاهل یا سرپرست خانوار بودن و سابقه دست‌کم پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا، چهار شرط اصلی خواهد بود. درخصوص شرط تاهل، پنج گروه شامل خانم‌های بالای ۳۵ سال، افراد دارای معلولیت بالای ۲۰ سال، نخبگان علمی، مردان مجرد بالای ۴۵ سال و بیماران خاص، می‌توانند ثبت‌نام کنند. درباره نداشتن مالکیت نیز برخی گروه‌های درآمدی در بعضی مناطق براساس تشخیص وزارت راه و شهرسازی از این شرط معاف هستند.

برخی کارشناسان مسکن معتقد هستند که تنظیم قراردادهای یکسویه بدون محاسبه دقیق تورم مصالح ساختمانی در طول اجرای پروژه، نبود پیش‌بینی لازم درخصوص نوسانات اقتصاد کلان، نداشتن برآورد دقیق از عایدی سرمایه بخش خصوصی و ابهامات متعدد در قراردادها که تکالیف دولت و بخش خصوصی را مشخص کند از جمله مهمترین چالش‌های طرح اقدام ملی مسکن است که در دولت دوازدهم کلید خورد.

آن طور که در خراسان جنوبی برنامه‌ریزی شده بود، مقرر شد متقاضیان به چهار روش دسته‌بندی شوند و در نوبت واگذاری زمین برای ساخت قرار گیرند.

روش اول دهک‌های اول تا سوم است که به این دسته زمین رایگان، کمک مالی، حمایتی دولت و یارانه دولتی تعلق می‌گیرد و روش دوم دهک چهارم تا هفتم که زمین در سه قالب ۹۹ ساله، فروش اقساطی و مشارکتی به همراه کمک مالی دولت، یارانه و وام اختصاص می‌یابد.

روش سوم تفاهم‌نامه کارگزاری است که با بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منعقد شده و روش چهارم در قالب تفاهم‌نامه همکاری با وزارت دفاع، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش و وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام می‌شود.

براساس آنچه مسئولان خراسان جنوبی در ابتدای اجرای طرح اعلام کردند از آنجا که زمین و مسکن به عنوان یک محرک اقتصادی در ایجاد توسعه جوامع مطرح است، اجرای طرح اقدام ملی مسکن با گردش مالی بیش از ۱۳ هزار میلیارد ریال موجب ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم قابل توجه در حوزه مباحث مربوط به ساخت و ساز در استان می‌شود.

آنچه در آغاز طرح به مردم امیدواری داد، این بود که با اجرای طرح اقدام ملی و تامین زمین، ضمن افزایش شاخص تامین مسکن استان شاهد بهره‌مندی اقشار مختلف جامعه خواهیم بود به‌طوری که هم محرومان و دهک‌های یک، ۲ و سه جامعه و هم دهک‌های متوسط چهار و پنج و ۶ از مسکن مناسب برخوردار خواهند شد.

با گذشت حدود ۲ سال از آغاز اجرای این طرح، علیرغم اینکه پنج هزار و ۱۸۹ نفر اقدام به واریز وجه برای شروع ساخت کرده‌اند، هنوز هزار و ۵۲۷ واحد در مرحله اتمام فونداسیون و فقط ۱۹۰ واحد در مرحله اجرای سقف است.

در حالی که بخش عمده‌ای از متقاضیان وجه اولیه را واریز کرده و منتظر شروع عملیات ساخت هستند، بیم از افزایش قیمت تمام‌شده واحدها و تاثیر تورم بر روند ساخت این مسکن، متقاضیان را در دوراهی تردید برای ادامه یا انصراف قرار داده است.

اما معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی چهارم دی امسال درباره سرنوشت خانه‌دار شدن افرادی که در سال‌های گذشته در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کردند گفت: براساس پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و با این هدف که متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن بتوانند از مزایای طرح نهضت ملی مسکن استفاده کنند، این ۲ طرح در هم ادغام شد.

“محمود محمودزاده” توضیح‌ داد: طرح مسکن ملی و نهضت ملی هر رو در قالب یک طرح در حال اجرا و پیشرفت فیزیکی است و همه کسانی که در چند سال اخیر در طرح‌های مسکن شرکت کردند، می‌توانند از مزایای یکسانی برخوردار شوند.

وی گفت: به دلیل تفاوت در میزان تسهیلات و سایر مزایای طرح نهضت ملی مسکن، بسیاری از متقاضیان تقاضا داشتند از مزایای جهش تولید ملی استفاده کنند که اکنون به این تقاضا پاسخ داده شده است.

افزایش ۲ برابری هزینه ساخت مسکن اقدام ملی

یکی از متقاضیان ساخت مسکن اقدام ملی در خراسان جنوبی با گلایه از روند کُند اجرای ساخت این واحدها و افزایش قیمت تمام‌شده به خبرنگار ایرنا گفت: موقع ثبت‌نام به ما گفتند قیمت تمام‌شده آپارتمان ۱۰۰ متری، ۴۰۰ میلیون تومان خواهد بود ولی الان می‌گویند ممکن است از ۸۰۰ میلیون تومان هم بالا بزند و باید قرارداد جدید ببندید.

وی که نخواست نامی از او در گزارش ذکر شود اظهار داشت: حدود ۲ سال پیش ۴۰ میلیون تومان به حساب بانک مسکن پرداخت کردیم و ۵۰ میلیون تومان پس از آن واریز شد.

وی افزود: الان می‌گویند هر ۲ ماه ۸۵ میلیون تومان باید واریز شود تا قرارداد را ببندیم و گرنه از پروژه حذف می‌شوید.

یکی دیگر از متقاضیان هم گفت: در حال حاضر یک واحد ۱۰۰ متری در همان محلی که برای ما زمین در نظر گرفته‌اند ۴۵۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

یعقوبی افزود: به نظر شما عاقلانه است که ما برای خانه‌ای بدون امکانات ۸۰۰ میلیون تومان پرداخت کنیم؟!

وی با تاکید بر اینکه در شرایط انصراف باید وجه واریز شده نقد به ما پرداخت شود گفت: برای انصراف هم مراجعه کردیم که گفتند باید صبر کنید تا فراخوان بدهیم و متقاضی پیدا شود.

یکی دیگر از متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن در شهر بیرجند با اشاره به اینکه حدود ۱۲ سال اجاره‌نشینی را تحمل کرده است گفت: تاکنون ۴۱ میلیون تومان برای واحدهای اقدام ملی مسکن واریز کرده‌ام اما هنوز به هیچ مرحله‌ای نرسیده است.

محمدی با گلایه از نبود شفافیت در روند ساخت و واگذاری واحدها افزود: فقط می‌دانم که زمین‌های واگذار شده در سایت اداری قرار دارد و هنوز جدول‌کشی و خیابان‌کشی می‌کنند.

وی با بیان اینکه ساخت واحدها را برعهده متقاضیان گذاشته‌اند گفت: به ما گفته‌اند که باید یک مهندس ناظر انتخاب کنید و خودتان ساخت و ساز را انجام دهید.

این شهروند ادامه داد: اگر ما پول ساخت واحد داشتیم که از واحدهای ساخته شده می‌خریدیم پس چرا همان ابتدای کار این شرایط را اعلام نکردند؟

وی گفت: شنیدیم که قرار است وام هم بدهند ولی از جزییات این وام هم بی‌خبر هستیم.

محمدی عنوان کرد: در حال حاضر به دنبال مجوز ساخت هستیم که آن هم حدود ۱۰ میلیون تومانی هزینه دارد.

استقبال کم پیمانکاران و انبوه‌سازان 

یکی از علل کند پیش رفتن طرح اقدام ملی مسکن در خراسان جنوبی، عقب‌نشینی پیمانکاران و انبوه‌سازان در مشارکت طرح است به طوری که انبوه‌سازان هزینه ساخت هر متر مربع از این واحدها را حدود هفت میلیون تومان برآورد کرده و قیمت پیشنهادی دولت را در این طرح نپذیرفته‌اند.

یکی از انبوه‌سازان در شهر بیرجند در این باره گفت: بخش خصوصی در روند ساخت مسکن مهر استان سابقه خوبی دارد اما در اجرای این طرح استقبال کم بوده است.

مهدی فدویان افزود: این مشارکت مانند برگ زرین بود که در ساخت مسکن مهر، مهرشهر بیرجند شکل گرفت لذا واحدهای مسکونی با قیمت مصوب وزارتخانه ساخته شد که از این لحاظ خراسان جنوبی جزو استان‌های پیشرو بود.

وی داشتن نیروی متخصص و کادر فنی را از مزایای کار انبوه‌سازی در بخش ساختمان برشمرد و گفت: این امر موجب می‌شود که پروژه‌ها با کیفیت خوبی پیش برود.

این فعال حوزه ساختمان در بیرجند عنوان کرد: انبوه‌سازان به دلیل شناختی که از مبادی ورودی کالا و خدمات دارند می‌توانند اقلام مصرفی در پروژه‌های ساختمانی را با قیمت مناسب‌تری خریداری کنند.

وی افزود: اگر نقشه‌ها و پلان‌ها به‌صورت تیپ باشد و انبوه‌ساز بتواند از فناوری نوین استفاده کند سرعت اجرای کار و کیفیت بالا می‌رود.

فدویان گفت: بخش خصوصی به دلیل نیروهای فنی و متخصص بسیار بهتر می‌تواند مدیریت پروژه‌های ساختمانی را به عهده بگیرد که هم کار با کیفیت بالاتر انجام شود و هم نیروهای متخصص را در زمان عقد قرارداد مجاب کند که بهترین شکل پروژه را تحویل دهد.

وی با اشاره به اینکه در طرح اقدام ملی مسکن، واحدها در زمین‌های ۲۵۰ متری پیش‌بینی شده که به پنج نفر واگذار می‌شود گفت: مطابق این نقشه ۱۲۵ متر مربع می‌تواند در هر قطعه زمین ساخته شود که با احتساب پله و آسانسور ۱۰۰ متر مفید خواهد بود.

انبوه‌ساز مسکن ادامه داد: شخص متقاضی باید هزینه ساخت برای ۱۶۰ متر مربع را پرداخت کند و بسته به نوع ساخت، جنس نما و مصالح با در نظر گرفتن قیمت آسانسور هر متر مربع بیش از هفت میلیون تومان هزینه خواهد داشت و در واقع یک واحد ۱۶۰ متری یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه ساخت دارد.

نمی‌توان کف قیمت را مشخص کرد

وی گفت: با توجه به تورم موجود در بازار افزایش قیمت به خاطر افزایش دستمزد کاری و شرکتی وجود دارد لذا هرچه قیمت بالاتر می‌رود مصالح هم گران‌تر می‌شود و اگر قیمت دلار تغییر کند مصالح ساختمانی هم افزایش پیدا می‌کند و نمی‌توان کف قیمت را مشخص کرد.

فدویان توضیح داد: با توجه به اینکه در طرح اقدام ملی مسکن قرار است متقاضیان به‌صورت گروهی ساخت و ساز کنند و انبوه‌ساز دخیل نیست لذا قیمت بیشتر هم خواهد شد.

وی افزود: قبلا هم در جلسه‌ای با مسئولان راه و شهرسازی مطرح کردیم واگذاری هر قطعه زمین به پنج نفر با توجه به اینکه هر نفر دارای سلایق و فرهنگ‌هایی هستند نگهداشتن اینها در کنار هم مقدور نیست.

این فعال حوزه ساختمان گفت: از طرفی این افراد بنیه مالی یکسانی ندارند لذا ممکن است عده‌ای حتی شرایط دریافت تسهیلات بانکی را هم نداشته باشند.

وی افزود: علیرغم اعلام دولت مبنی بر غیرقانونی بودن خرید و فروش امتیاز مسکن اقدام ملی اما دیده شده در سایت دیوار یا مشاوران املاک امتیازها فروخته می‌شود.

فدویان یکی از علل کندی روند پروژه‌ها را این دانست که اشخاص برای ساخت گروهی واحدها باید مجری ذیصلاح بگیرند و برای هر واحد و از طرفی منابع مالی، درآمدی، فرهنگی و شغلی یکسانی هم ندارند.

وی جانمایی زمین را در نقاطی از شهر که دارای زیرساخت‌های خدماتی است از مزیت‌های طرح اقدام ملی مسکن عنوان کرد و گفت: اما در برخی نقاط شهر بیرجند جانمایی به شکلی بوده که خدمات نیست و هزینه‌هایی زیادی به شرکت‌های خدمات‌رسانی تحمیل می‌شود.

این انبوه‌ساز پایین آوردن هزینه ساخت برای متقاضی را یکی از راهکارهای موفقیت این طرح دانست و گفت: برای این مهم می‌توان سیستم پله و آسانسور را حذف و پارکینگ روباز محصور شده پیش‌بینی کرد.

وی با تاکید بر اینکه انبوه‌سازی می‌تواند با استفاده از نقشه‌های تیپ واحدها را با قیمت کمتری بسازد گفت: استفاده از فناوری‌های نوین به سرعت کار پروژه‌ها کمک می‌کند که در تخصص انبوه‌سازان و پیمانکاران بخش ساختمان است.

فدویان همچنین با اشاره به پایین بودن رقم تسهیلات در طرح اقدام ملی مسکن افزود: تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی با سود ۱۸ درصد عملا مشکلی را در این طرح حل نمی‌کند و در مجموع ۱۰۰ میلیون تومان کفاف ۱۴ متر مربع را می‌دهد.

وی گفت: این رقم عدد قابلی نیست و با این تسهیلات در مراکز استان‌ها نمی‌توان کار کرد لذا حتما باید حجم تسهیلات افزایش و اقساط طولانی‌تر شود یا درصد سود آن را دولت تهاتر کند که مردم با نرخ پایین‌تر تسهیلات را دریافت کنند.

ساخت مسکن اقدام ملی در خراسان جنوبی گروهی است

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم گفت: از آنجایی که هیچ شرکتی قیمت پیشنهادی دولت را برای ساخت واحدهای طرح اقدام ملی در استان نپذیرفته مطابق بخشنامه ابلاغی وزارت راه و شهرسازی واگذاری به صورت گروهی انجام شده و خود متقاضیان باید ساخت آن را انجام دهند.

وحید داعی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وام ۱۰۰ میلیون تومانی برای ساخت این واحدها در نظر گرفته شده بود که رقم وام در مراکز استان‌ها به ۳۵۰ میلیون تومان و سایر شهرها به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت.

وی گفت: زمان افزایش تسهیلات بانکی برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن را بانک مسکن باید مشخص کند و موضوع کاهش نرخ سود تسهیلات نیز باید در مرکز بررسی و از سوی وزارتخانه به سراسر کشور ابلاغ شود.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی تصریح کرد: با توجه به اینکه از شروع این طرح در دولت قبل هیچ قیمت مشخص و تعیین شده‌ای نبوده به‌صورت مکرر اطلاع‌رسانی کرده‌ایم که واحدها براساس قیمت تمام‌شده واگذار می‌شود.

وی درباره درخواست انصراف برخی متقاضیان اظهار داشت: طبق بخشنامه وزارت راه و شهرسازی انصراف از طرح برای افرادی که قرارداد واگذاری با آنها منعقد شده با معرفی جایگزین امکانپذیر است.

داعی گفت: از مجموع ۴۰۰ هزار واحد مسکونی ابلاغی طرح اقدام ملی مسکن در سراسر کشور سهمیه استان خراسان جنوبی ۲ هزار و ۴۵۰ واحد بوده که هزار و ۳۸۳ واحد در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر و هزار و ۶۷ واحد در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر پیش‌بینی شده است.

وی افزود: با وجود سهمیه ابلاغی هزار و ۳۸۳ واحد در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر، اراضی برای بهره‌مندی سه هزار و ۷۲۷ واحد به مساحت ۳۶ هکتار در استان تامین شد که تا مهر امسال سه هزار و ۲۲۷ واحد دارای قرارداد ساخت شده‌ است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر نیز اراضی به میزان ۵۰.۵ هکتار برای ساخت سه هزار و ۴۱۶ واحد تامین شده است که در حال حاضر در این شهرها نیز ۲ هزار و ۵۲۳ واحد، قرارداد ساخت دارند.

وی بیان کرد: تاکنون ۲ هزار و ۷۷ واحد در استان خراسان جنوبی وارد فاز اجرا شده و علاوه بر این اقدامات، ۲۸۲ واحد برای بهره‌مندی مددجویان کمیته امداد، اراضی به‌صورت رایگان واگذار شده که حدود ۳.۷ هکتار در سطح استان است.

داعی با اشاره به ثبت‌نام ۱۵ هزار و ۸۹ نفر از خراسان جنوبی در سامانه طرح اقدام ملی مسکن گفت: از این تعداد پنج هزار و ۳۷۱ نفر واجد شرایط شناخته شدند، پنج هزار و ۳۳۹ نفر تاکنون اقدام به افتتاح حساب در بانک مسکن و پنج هزار و ۱۸۹ نفر اقدام به واریز وجه کرده‌اند.

وی افزود: اکنون هزار و ۵۲۷ واحد در مرحله اتمام فونداسیون، ۵۲۶ واحد در مرحله اسکلت و ۱۹۰ واحد در مرحله اجرای سقف است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی بیان کرد: ۲ هزار و ۱۴۰ واحد مستقر در سایت ۲۷ هکتاری شهر بیرجند نیز در مرحله اخذ پروانه است و تاکنون هفت هزار و ۱۲۲ متقاضی از شهر بیرجند در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۲ هزار و ۳۷۶ متقاضی تایید نهایی شده‌اند.

وی گفت: اراضی تخصیصی در مرکز استان تاکنون سه هزار و ۲۲۷ واحد بوده که ۶۰ واحد دارای ۶۳ درصد و ۷۲۰ واحد دارای ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی است.

داعی با اشاره به ادغام ۲ طرح «مسکن ملی» و «نهضت ملی مسکن» که اخیرا از سوی معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام شد گفت: طرح اقدام ملی مسکن با نهضت ملی مسکن هیچ تفاوتی ندارد و در همه شرایط برابر خواهد بود.

وی اظهار داشت: در طرح نهضت ملی مسکن نیز تاکنون ۳۲ هزار و ۴۸۶ نفر از ۲۵ شهر استان در سامانه ثبت‌نام اولیه را انجام دادند که در مرحله پالایش و بررسی واجد شرایط بودن قرار دارند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه از این تعداد ۱۴ هزار و ۲۳۸ نفر مربوط به شهر بیرجند هستند افزود: در حال حاضر به جز شهر بیرجند در سایر شهرهای استان جانمایی اراضی برای تامین زمین طرح نهضت ملی مسکن صورت پذیرفته است.

مشارکت بنیاد مسکن در ساخت ۳۳۱ واحد مسکن ملی

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی هم گفت: ۳۳۱ واحد در قالب طرح اقدام ملی مسکن توسط بنیاد مسکن در این استان ساخته می‌شود که از این تعداد مشارکت در پروژه ۱۸۷ واحدی بیرجند است.

قاسم تنها افزود: بنیاد مسکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در طرح اقدام ملی مسکن با دولت همکاری دارد که در مجموع ۳۳۱ واحد بنیادساز با پیش‌بینی اعتبار ۱۹۰ میلیارد تومان در دست ساخت است.

وی گفت: پروژه ۵۶ واحدی بنیادساز طبس با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد، پروژه ۸۸ واحدی بنیادساز فردوس با پیشرفت فیزیکی ۲۷ درصد و پروژه ۱۸۷ واحدی بنیادساز بیرجند با پیشرفت فیزیکی پنج درصد اکنون در حال اجرا است.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی اظهار داشت: برای اجرای این طرح در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت استان، سه هزار و ۳۹۴ قطعه زمین برای ساخت ۶ هزار و ۴۱۴ واحد مسکونی شناسایی و اختصاص داده شده است.

وی افزود: از این تعداد سه هزار و ۶۶ قطعه زمین توسط راه و شهرسازی شناسایی و برای ساخت پنج هزار و ۸۹۸ واحد مسکونی تحویل داده شده است.

تنها همچنین به واگذاری ۳۱۴ قطعه زمین برای ساخت ۳۲۹ واحد مسکونی اشاره کرد که توسط بنیاد مسکن تامین شده است و گفت: این اراضی در شهرهای شوسف، درح، دیهوک، اسفدن، طبس مسینا و قاین تامین شده است.

وی بیان کرد: بنیاد مسکن در پروژه ۱۸۷ واحدی بیرجند برای شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت استان نیز مشارکت دارد.

استان خراسان جنوبی با ۱۱ شهرستان بیش از ۷۶۸ هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد ۴۵۳ هزار نفر شهری (۵۹ درصد) و حدود ۳۱۵ هزار نفر در مناطق روستایی مستقر هستند و براساس آخرین آمار مجموع خانوار شهری و روستایی استان ۲۲۳ هزار خانوار بوده که از این تعداد ۱۲۹ هزار خانوار شهری و ۹۵ هزار خانوار روستایی هستند اما تعداد واحدهای مسکونی استان ۲۱۴ هزار واحد است.

براساس آخرین برآوردها ۲۸ هزار واحد مسکونی در استان خراسان جنوبی باید در بخش روستایی و شهری تولید شود.

 

 

 

 

 

در خراسان جنوبی؛

فوت ناشی از کرونا بالاتر از میانگین کشوری است/۳

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و مدیریت کرونا ویروس در خراسان جنوبی از بالا بودن موارد فوت ناشی از کرونا در استان نسبت به میانگین کشوری خبر داد.

 شریف زاده دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و مدیریت کرونا ویروس در خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۱۴۹ بیمار تنفسی در بیمارستان‌های استان بستری هستند که ۴۵ نفر از آن‌ها بیماران کرونایی اند و ۱۱ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

او گفت: آمار‌ها و بررسی اطلاعات نشان می‌دهد موارد فوت ناشی از کرونا نسبت به جمعیت در استان از میانگین کشوری بالاتر است.

شریف زاده گفت: درست است که در هفته گذشته روند کاهشی در موارد بستری ناشی از کرونا را شاهد بوده ایم، اما باز هم آمار بستری‌ها نسبت به جمعیت از میانگین کشوری بالاتر است و این موضوع لازمه تغییر رنگ بندی کرونایی شهرستان‌ها است.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و مدیریت کرونا ویروس در خراسان جنوبی گفت: امروز تصمیم گیری نهایی برای رنگ بندی کرونایی شهرستان‌های استان گرفته می‌شود.

او گفت: از هم استانی‌ها می‌خواهیم نسبت به تزریق دُز سوم خود اقدام کنند و یا اگر دُز‌های اول و دوم را نزده اند به مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده و واکسن خود را بزنند.

شریف زاده گفت: دو مرکز واکسیناسیون در استان به صورت یکسره از ۸ صبح تا ۱۹:۳۰ و سه مرکز دیگه نیز به صورت دو شیفت از ۷ و نیم صبح تا ۱۴ و  از ساعت ۱۶ تا ۱۹:۳۰ فعال هستند.

 

 

شهرک صنعتی جامع صنایع معدنی در طبس ایجاد می‌شود

 استاندار خراسان جنوبی از ورود بخش خصوصی به ایجاد و راه‌اندازی شهرک صنعتی جامع صنایع معدنی در شهرستان طبس خبر داد.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، جواد قناعت درباره نتایج نشست هم‌اندیشی با مدیرعامل شرکت سامان کاوش طبس که در دفتر تهران برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت‌های معدنی بی‌نظیر خراسان جنوبی، سرمایه‌گذاری در راستای بهره‌برداری از این ظرفیت‌های ارزشمند در اولویت برنامه‌های اقتصادی استان قرار دارد.

وی با تاکید بر نقش و جایگاه سرمایه‌گذاران در اشتغالزایی و تولید متذکر شد: در نشست‌های مختلف از جمله نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان و نیز در بازدید از واحدهای تولیدی مختلف، مدیران به تسهیل شرایط و حمایت از سرمایه‌گذاران تاکید شده‌اند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: حمایت از سرمایه‌گذاران متقاضی سرمایه‌گذاری در استان در دستور کار همه دستگاه‌ها قرار گرفته است.

وی به تشریح مصوبات این نشست پرداخت و با اشاره به اقدامات بخش خصوصی در راستای حمایت از معادن کوچک مقیاس در استان افزود: بهمن ماه، جلسه هم‌اندیشی صاحبان معادن کوچک مقیاس با حضور مدیران هلدینگ معدنی عمرانی خاوران برگزار می‌شود تا در راستای احیای واحدهای معدنی نیمه‌فعال و راکد، مشکلات و موانع موجود بررسی و مرتفع شود.

قناعت با اشاره به تصمیم اتخاذ شده درخصوص ایجاد شهرک صنعتی جامع صنایع معدنی توسط بخش خصوصی در جوار ریل راه‌آهن طبس اظهار داشت: با هدف جلوگیری از خام‌فروشی، فرآوری کانی‌ها، ایجاد ارزش افزوده و صادرات محصولات نهایی معادن، واحدهای فرآوری زغال‌سنگ و دیگر ذخایر معدنی در این شهرک راه‌اندازی می‌شوند.

وی توسعه اشتغال و کمک به درآمدزایی را مهمترین دلیل توجه به حوزه معادن عنوان کرد و گفت: برنامه‌ریزی درخصوص احداث ساختمان دفتر مرکزی هلدینگ عمرانی خاوران و شرکت سامان کاوش طبس در مرکز استان از دیگر مصوبات این نشست بود.

زمینه‌سازی برای ایجاد فرصت‌های اشتغال جدید و حفظ شرایط موجود

استاندار خراسان جنوبی در دیدار مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی زرمس کانسار کیمیا نیز بر زمینه‌سازی برای ایجاد فرصت‌های اشتغال جدید و حفظ شرایط موجود تاکید کرد.

وی گفت: ما باید ضمن زمینه‌سازی برای رقم خوردن فرصت‌های شغلی جدید، بر حفظ اشتغال ایجاد شده توسط هلدینگ‌های بزرگ سرمایه‌گذاری در استان همت ورزیم.

قناعت معادن را مهمترین فرصت اشتغالزایی در استان خراسان جنوبی عنوان کرد و افزود: با تعامل و هم‌افزایی دستگاه‌ها باید از این فرصت بی‌نظیر به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: در این راستا جلب و جذب سرمایه‌گذاران بزرگ و هلدینگ‌های اقتصادی باید به‌طور ویژه در استان دنبال شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: ورود هلدینگ‌های اقتصادی بزرگ به موضوع بهره‌برداری از ذخایر معادن و سرمایه‌گذاری در این زمینه، اشتغال و تولید را در استان رونق می‌بخشد.

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران دستگاه‌های متولی در حوزه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری باید برای تسریع در روند کار سرمایه‌گذاران وقت بگذارند متذکر شد: هیچ کسی اجازه ندارد بی‌جهت در کار سرمایه‌گذاران وقفه ایجاد کند.

قناعت با اشاره به وضعیت فعالیت شرکت معدنی و صنعتی زرمس کانسار کیمیا در بشرویه، بر تسریع در روند تامین برق مجموعه تولید، خردایش و فرآوری معدن سرب و روی این شهرستان تاکید کرد.

وی به معادن غنی سرب و روی اشاره کرد که در شهرستان‌های طبس و بشرویه وجود دارند و در ادامه بخشی از استان همجوار را نیز دربر می‌گیرند.

استاندار خراسان جنوبی ایجاد پست برق برای ناحیه صنعتی سرب و روی را ضروری خواند و از ورود سرمایه‌گذار بخش خصوصی برای تحقق این برنامه خبر داد.

وی تاکید کرد: ضمن تسریع در روند اجرای شبکه انتقال برق این مجموعه، زمین مورد نیاز برای ایجاد ناحیه صنعتی سرب و روی توسط شرکت شهرک‌های صنعتی، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری تامین شود.

قناعت اظهار امیدواری کرد تا پایان سال جاری عملیات اجرایی فرآوری معادن سرب و روی در شهرستان بشرویه آغاز شود.

مدیرکل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی نیز در این نشست‌ها حضور داشت.

طلاق در شهرستان فردوس ۳۷ درصد کاهش یافت/۲

 رییس اداره ثبت احوال شهرستان فردوس گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۵۱ مورد طلاق در این شهرستان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با ثبت ۸۱ مورد طلاق، کاهش ۳۷.۰۴ درصدی داشته است.

علیرضا عابدین‌زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ثبت ازدواج در همین مدت ۴.۳۸ درصد در شهرستان فردوس افزایش یافت.

وی میانگین سن ازدواج در مردان را ۲۸.۱ سال و در زنان ۲۳.۳ سال اعلام کرد و گفت: در ۹ ماه امسال ۳۱۰ مورد ازدواج ثبت شد که این تعداد در مدت مشابه سال گذشته ۲۹۷ مورد بود.

رییس اداره ثبت احوال شهرستان فردوس گفت: همچنین از ابتدای امسال تاکنون ۶۳۶ نوزاد در این شهرستان متولد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با ۵۶۶ مورد تولد، رشد ۱۲.۳۷ درصدی داشته است.

وی بیان کرد: میزان مرگ و میر در فردوس نیز با ثبت ۱۹۹ مورد فوت، ۱۱.۱۶ درصد نسبت به ۹ ماه سال قبل با ۲۲۴ مورد فوت، کاهش یافته است.

عابدین‌زاده افزود: اسامی امیرعلی، حسین و امیرحسین در بین پسران و زینب، فاطمه و فاطمه زهرا در بین دختران دارای بیشترین فراوانی بوده‌اند.

اداره ثبت احوال فردوس سال ۱۳۴۲ تاسیس شد و اولین شناسنامه صادره از فردوس به نام مرحوم کربلایی سید محمد معزی است.

 

 

 

 

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:
رزمایش پیامبر اعظم ۱۷ سپاه مقتدرترین حرکت رزمایشی ایران بود

رزمایش نظامی اخیر اقتدار نظام اسلامی را به اثبات رساند/۳

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: رزمایش نظامی اخیر خوف و ترس در سران رژیم صهیونیستی به وجود آورد و اقتدار نظام اسلامی را به اثبات رساند.

به گزارش امروز خراسان جنوبی حجت‌الاسلام حسین طیبی‌فر در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی اظهار کرد: ما در دوران سخت و پیچیده‌ای زندگی می‌کنیم که دشمنان اسلام از هر طرف برای مبارزه با اسلام در یک صف واحد فعال شده و به عبارتی تشکیل احزاب داده‌اند.

جانشین نماینده ولی‌فقیه در سپاه بیان‌کرد: مقابله با دشمن نیازمند ایستادگی، مقاومت و خلاقیت‌های رو به روز در نظام جمهوری دارد تا اقتدارمان حفظ شود.

طیبی فر با اشاره به اینکه با اقتدار می‌توانیم در دل دشمنان ترس بیندازیم، یادآور شد: رزمایش اخیر طبق روال از قبل پیش‌بینی شده و باید انجام می‌شد اما قبل از آن بیهوده گویی‌های رژیم صهیونیستی آغاز و وزیر جنگ رژیم حرف از عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی را مطرح کرد.

وی با بیان اینکه رزمایش «پیامبر اعظم ۱۷» یکی از مقتدرترین رزمایش‌های نظامی کشور ما بود، گفت: این رزمایش، رژیم صهیونیستی را مجبور کرد تا بگوید قصد هیچ گونه درگیری با جمهوری اسلامی ایران را نداریم.

جانشین نماینده ولی‌فقیه در سپاه گفت: این رزمایش در راستای عملیات حقیقی بود و این اقتدار به برکت انسجام ملت، هدایت‌های مقام معظم رهبری و اقتدار نیروهای مسلح به وجود آمده است.

طیبی فر با اشاره به اینکه برای دولت جمهوری اسلامی نیز آرزوی موفقیت برای عبور از گردنه‌های سخت اقتصادی را داریم، یادآور شد: امیدواریم با عبور از این گردنه‌های سخت وضعیت معیشتی مردم بهبودی پیدا کند.

وی گفت: مردم در مورد مشکلات اقتصادی شاید نسبت به افراد اعتراض‌هایی داشته باشند ولی در مجموع پشتوانه حقیقی نظام اسلامی هستند.

امنیت یکی از شاخصه‌های برتر و مهم نظام جمهوری اسلامی است

بیرجند- نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: امنیت یکی از شاخصه‌های برتر و مهم نظام جمهوری اسلامی در دنیای پرآشوب امروز است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سید علیرضا عبادی صبح دوشنبه در دیدار با جانشین نماینده ولی‌فقیه در سپاه اظهار کرد: اگر اسلام حقیقی جنبه عملی پیدا کند شاهد کاهش مشکلات در جامعه خواهیم بود.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی با بیان اینکه عمل به برخی از دستورات دینی و بی توجهی به برخی دیگر از تعالیم آن پسندیده نیست، بیان‌کرد: تأکید پیامبر (ص) و علما به عنوان جانشینان پیامبران نیز بر عمل به همه دستورات الهی است.

عبادی گفت: موفقیت‌های در حیطه فعالیت‌های نیروهای مسلح چون اقتداری که در رزمایش اخیر رخ داد، برگرفته از ایمان است و فرزندان این ملت در نیروهای مسلح تا پای جان استقامت و ایستادگی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه دشمن هم می‌داند نیروهای مسلح ما بر اساس ایمان و اعتقاد دینی و انضباط درونی فعالیت می‌کنند، ادامه‌داد: در دنیای پر آشوب امروز، امنیت یکی از شاخصه‌های برتر و مهم نظام جمهوری اسلامی است که همه ما مردم از آن بهره می‌بریم

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی گفت: حضور علماء و روحانیون در جمع نیروهای مسلح فوایدی برای کل نظام دارد.

عبادی با اشاره به اینکه مشکلات به علت نوع رفتار ما رخ می‌دهد، بیان کرد: از نظر نگاه دینی و اعتقادی هیچ مشکلی غیر قابل حل نیست.

در سفر رئیس جمهور به خراسان جویی به مصوب شد؛
اختصاص ۸۰ میلیارد تومان اعتبار به باغ موزه‌ی دفاع مقدس خراسان جنوبی
مدیرکل حفظ ‌آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان به اختصاص ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرا و تکمیل باغ موزه‌ی دفاع مقدس اشاره کرد.

«غلامرضا فلاحی» در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با اشاره به اختصاص ۸۰ میلیارد تومان اعتبار در مصوبات سفر رئیس جمهور و هیات دولت به خراسان جنوبی در شهریورماه گفت: یکی از مهمترین دغدغه‌ها و عامل اصلی پیشرفت کند پروژه باغ موزه‌ی دفاع مقدس کمبود اعتباربود که با سفر هیأت دولت به استان این مشکل مرتفع شد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان خراسان جنوبی با بیان اینکه این اعتبار طی سه سال از سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اختصاص خواهد یافت، افزود: در حال حاضر عملیات تسطیح، خاکبرداری و… انجام شده و این پروژه در مرحله‌ی فوندانسیون قرار گرفته است.

وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به اختصاص اعتبار مورد نیاز برای ادامه پروژه با انتخاب پیمانکار و مدیریت کار، عملیاتی اجرایی این پروژه آغاز شده و در موعد مقرر به سرانجام برسد.

سرهنگ فلاحی از باغ موزه‌ی دفاع مقدس به عنوان طرح فرهنگی قوی در استان و کشور نام برد و گفت: از اعتبارات مصوبات سفر هیئت دولت ۱۰ میلیارد تومان امسال، ۳۵ میلیارد تومان سال آینده و ۳۵ میلیارد تومان هم در سال ۱۴۰۲ به این پروژه‌ی فرهنگی اختصاص خواهد یافت.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی یادآور شد: در صورت ثبات تورم و عدم افزایش مصالح این پروژه با این اعتیار مصوب در سفر هیات دولت در این بازه زمانی اعلام شده تکمیل خواهد شد.

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*