گزارش/ ۸ پرونده مخوف از مواجهه انسان با بیگانگان فضایی

وجود یا عدم وجود موجودات فضایی یکی از جذاب‌ترین موضوعاتی است که همیشه مورد بحث و صحبت قرار می‌گیرد.

به گزارش unbelievable-facts، مدت‌هاست که جستجوی حیات در کیهان بخشی از سفر اکتشاف فضایی ما بوده است. اگرچه شواهد ملموس و قابل اعتمادی از وجود حیات فرازمینی به دست نیامده است، اما ادعای مواجه شدن با بیگانگان و موجودات فضایی از سوی برخی از افراد باعث شده که مردم نسبت به وجود حیات هوشمند در دنیای بیرون از سیاره زمین امیدوارتر شوند. در اینجا فهرستی از افرادی را می‌بینید که ادعا کرده اند با فضایی‌ها مواجه شده اند، به همین دلیل جستجوی انسان‌ها در سال‌های اخیر برای پیدا کردن حیات فرازمینی به موضوع هیجان انگیزتری تبدیل شده است.

ربوده شدن یک زوج نیوزیلندی

در سال ۱۹۶۱، دو شخص به نام‌های بارنی و بتی هیل توسط بیگانگان در نزدیکی کوه‌های سفید در نیوهمپشایر ربوده شدند. آن‌ها مدعی شدند که یک شئ نورانی در آسمان آن‌ها را دنبال می‌کرده است. گفته می‌شود این دو نفر به فضاپیمایی منتقل شدند که در آنجا موجوداتی انسان نما آزمایش بارداری را روی بتی انجام دادند.

 

سپس این زوج به ماشینشان بازگردانده شدند. هنگامی که آن‌ها به خانه رفتند، متوجه شدند که ساعت هایشان از کار افتاده و نمی‌توانند دو ساعت از زمان رانندگی خود را به خاطر بیاورند. با این حال کمتر کسی این داستان را باور کرد. برخی از روانپزشکان اعلام کردند که این زوج تحت استرس زیادی بوده اند که ممکن است باعث توهم آن‌ها شده باشد.

 مواجه با یوفو در آسمان فرودگاه

چندین کارگر در فرودگاه اوهار شیکاگو گزارش دادند که یک بشقاب پرنده را در بالای دروازه C-۱۷ مشاهده کردند. افراد زیادی شاهد این حادثه بودند و یک سفینه فضایی و فلزی را دیدند که به طور مداوم در حال چرخش بود. این جسم ناشناس در نهایت به بالا می‌رود و صحنه را ترک می‌کند.

 مواجه با یوفو در آسمان فرودگاه

بیش از ده‌ها کارمند این حادثه را به مراکز کنترل و امنیتی گزارش کردند و اداره هوانوردی فدرال را از این حادثه مطلع کردند. این سازمان وجود بشقاب پرنده را تکذیب کرد و این اتفاق را یک پدیده غیرعادی آب و هوایی توصیف کرد. این حادثه هنوز هم یکی از مرموزترین پرونده‌های تاریخ مدرن باقی مانده است.

سوزانده شدن توسط سفینه فضایی ها

استفان میچالاک در ۲۰ می‌سال ۱۹۶۷ هنگام جستجو در نزدیکی دریاچه فالکون، دو بشقاب پرنده معلق را مشاهده کرد تا یکی از مورد اطمینان ترین موارد مشاهده بشقاب پرنده رقم بخورد. هنگامی که او سعی کرد یکی از یوفو‌ها را از نزدیک بررسی کند، با گاز داغ سوزانده شد. علائم سوختگی که به شکل شبکه‌ای بودند روی او باقی ماند. همچنین، در اطراف منطقه فرود فلزات رادیواکتیو کشف شد و محل فرود سفینه‌ها نیز عاری از هرگونه پوشش گیاهی شده بودند.

 

این پرونده هنوز یکی از مرموزترین پرونده‌ها در تاریخ تحقیقات یوفو‌ها است و توسط پلیس سواره‌نظام سلطنتی کانادا و نیروی هوایی ایالات متحده یک اتفاق «غیرقابل توضیح» عنوان شده است.

مشاهده شش سفینه فضایی

در سال ۱۹۶۶، بیش از ۳۰۰ دانش آموز و کارمند در دبیرستان Westall ملبورن، شش سفیه فضایی را دیدند که در آسمان پرواز می‌کردند. پس از مشاهده یک بشقاب پرنده در نزدیکی یک خط برق، پنج سفینه دیگر آمدند و سعی کردند به آن سفینه دیگر نزدیک شوند. پس از ۲۰ دقیقه، مدیر مدرسه به کسانی که شاهد این اتفاق بودند دستور داد که برگردند و به آن‌ها هشدار داد که در مورد حادثه صحبت نکنند.

مشاهده شش سفینه فضایی

به مدت ۲۰ دقیقه، حدود ۳۵۰ کودک و کارکنان دبیرستان Westall در ملبورن، شاهد نزدیک شدن یک بشقاب پرنده نقره‌ای توسط پنج یوفو دیگر بودند. برخی از افراد گمانه زنی‌هایی مبنی بر اینکه این حادثه نتیجه آزمایش مخفیانه فناوری جدید از سوی برخی دولت‌ها بوده داشته اند. البته برخی دیگر قاطعانه اعتقاد دارند که این حادثه یک رویارویی واقعی با بیگانگان بوده است.

خلبانی که برای همیشه مفقود شد

 

در ۲۱ اکتبر سال ۱۹۷۸، یک خلبان استرالیایی به نام فردریک والنتیچ در حال پرواز از فرودگاه مورابین به جزیره کینگ بود که برای همیشه ناپدید شد. گفته می‌شود که او توسط بیگانگان ربوده شده است، زیرا پیش از ناپدید شدن گزارش داده بود که یک شئ ناشناس فلزی را در آسمان دیده که بالای سرش می‌چرخد. کنترل ترافیک هوایی پس از این پیام ارتباط خود را با والنتیج از دست می‌دهد. جستجوی هوایی و دریایی برای یافتن این خلبان نتیجه‌ای نداشت و عملیات پیدا کردن او در اکتبر سال ۱۹۷۸ متوقف شد.

سفینه ای به شکل توپ راگبی

 

در ۱۹ آگوست ۱۹۶۵، یک شئ ناشناس به شکل توپ راگبی در نیویورک فرود آمد و اولین بار توسط هارولد بوچر ۱۶ ساله دیده شد. طبق گفته او این سفینه ۶ متر ارتفاع شده و طول آن ۱۵ متر بوده است. همچنین گفته می‌شود در زمان مشاهده این سفینه موتور یکی از تراکتور‌های اطراف متوقف شده و رادیو نیز خاموش شده است. هارولد افرادی را فرا می‌خواند که شاهد این اتفاق باشند، اما آن‌ها می‌گویند فقط درخششی سبز را در آسمان دیده اند.

مدرکی که ربوده شد

 

در ۱۵ آگوست ۱۹۵۰، نیک ماریانا اولین فیلم از یک شی پرنده ناشناس را در زمین بیسبال استادیوم لژیون ضبط کرد. او دو جسم نقره‌ای را با نوار‌های چرخشی دید و به ثبت رساند. پس از بررسی ویدئو، ادعا شد که این اشیا انعکاسی از دو فروند F-۹۴ بوده اند، اما ماریانا این ادعا را رد کرد و گفت که ۳۵ فریم از بخش اولیه فیلم پس از ارسال برای تجزیه تحلیل آن حذف شده است.

ربوده شدنی که پنج روز طول کشید

 

تراویس والتون ۲۰ ساله زمانی که کامیون خود را ترک کرد تا یک شئ فلزی معلق در هوا را از نزدیک بررسی کند، توسط موجودات فرازمینی ربوده شد. او خود را روی میزی دید که توسط موجودات عجیب و غریب و کوچک بررسی می‌شود. والتون با آن‌ها جنگید و توسط انسانی که کلاه ایمنی به سر داشت نجات یافت. زمانی که او خود را دوباره در بزرگراه دید، متوجه شد که پنج روز از ربوده شدنش می‌گذرد. بسیاری از افراد داستان او را باور نمی‌کنند، اما باید بدانید درختان مجاور جایی که سفینه در حال پرواز بوده ۳۶ برابر بیشتر از ۸۵ سال گذشته الیاف چوب تولید کردند.

 

 

 

ایلان ماسک ثروتمندترین فرد تاریخ شد

با رسیدن ارزش شرکت تسلا به یک تیلیارد دلار، ثروت ایلان ماسک نیز به ۲۸۷ میلیارد دلار رسیده که او را به ثروتمند‌ترین فرد تاریخ تبدیل کرده است.

به گزارش فوربز، به لطف انتشار خبر معامله تسلا با شرکت «هرتز» ارزش شرکت تسلا از یک تیلیارد دلار عبور کرد و حالا ایلان ماسک، مدیر عامل این شرکت، به ثروتمند‌ترین فرد جهان تبدیل شده است.

در پی این افزایش ارزش سهام، شرکت تسلا در کنار آمازون، فیسبوک و مایکروسافت قرار گرفت که ارزش آن‌ها بیش از یک تیلیارد دلار است. در نتیجه سرمایه ماسک نیز در یک روز بیش از ۴۱ میلیارد دلار رشد کرد. طبق فهرستی که بلومبرگ از ثروتمندان جهان گردآوری کرده ایلان ماسک در حال حاضر با ثروت ۲۸۷ میلیارد دلاری با اختلاف زیادی در جایگاه نخست قرار گرفته است.

جف بزوس موسس شرکت آمازون که سابقا رتبه نخست ثروتمندترین فرد جهان را به خود اختصاص داده بود اکنون با ثروت ۱۹۶ میلیارد دلاری در جایگاه دوم قرار گرفته است. گفتنی است ارزش شرکت امازون هم در طول پاندمی کرونا که باعث افزایش میزان درخواست محتوای آنلاین شده بود افزایش ۳۸ درصدی را تجربه کرده بود.

معامله خرید ۱۰ هزار اتومبیل برقی شرکت هرتر، سودی ۴.۲ میلیاردی برای تسلا به همراه داشته است.

 

 

 

 

 

رییسی: پیش‌بینی، پیشگیری و تجهیز مقابل حملات سایبری ضروری است

تهران- ایرنا- رییس جمهوری هدف از حمله سایبری به سیستم جایگاه‌های سوخت را مختل کردن زندگی مردم دانست و بر ضرورت پیش‌بینی، پیشگیری و تجهیز مقابل حملات سایبری تاکید کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، آیت‌الله سید ابراهیم رییسی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با اشاره به حمله سایبری روز گذشته به سیستم جایگاه‌های سوخت در کشور گفت: هدف از این اقدام مختل کردن زندگی مردم بود تا بتوانند به مقاصد مشخص خود برسند.

رییس جمهوری افزود: در این حمله سایبری نه تنها مسئولین دچار سردرگمی نشده بلکه بلافاصله شرایط را مدیریت کردند و مردم نیز آگاهی خود را در مواجهه با این مشکل نشان دادند و  با هوشیاری اجازه ندادند که کسی بتواند سوء استفاده و فرصت طلبی کند.

رییسی با تمجید از اطلاع‌رسانی به موقع رسانه ملی تأکید کرد: جا دارد صمیمانه از همراهی و همکاری مردم نیز قدردانی می‌کنیم.  متقابلاً وزارت نفت باید نسبت به جبران آثار اخلال ایجاد شده، اقدام نماید که حقی از مردم ضایع نگردد.

وی تاکید کرد: باید در عرصه جنگ سایبری آمادگی جدی داشت و دستگاه‌های مربوطه با تقسیم کار مناسب، اجازه ندهند دشمن در این عرصه اهداف شوم خود را پیگیری کرده و در روند زندگی مردم مشکل ایجاد کند.

رییس دولت سیزدهم در ادامه با تاکید بر اهمیت و اولویت خدمت رسانی  و رفع مشکلات مردم، گفت: مسئولین باید توجه داشته باشند که هر کسی که شهروند ایران است و در این مملکت زندگی می‌کند فارغ از دین و مذهب و قوم و نژاد بر گردن ما حق دارد و ما نیز نسبت به آنان تکلیف و وظیفه خدمت رسانی داریم لذا نگاه و رویکرد مسئولین باید خدمت به همه اقشار و مردم باشد.

رییسی همچنین با اشاره به گفت و گو با دانشجویان و ابراز نگرانی تعدادی از آنان از وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی، به وزرای علوم و بهداشت و درمان دستور داد نسبت به تجهیز ترمیم و رفع مشکلات خوابگاه‌های دانشجویان متاهل و مجرد اقدامات لازم را به عمل آورند.

 

 

 

 

ارزهای دیجیتال؛ وقتی که ملی می‌شوند

تهران-ایرنا- تلاش‌ ها برای تولید ارز دیجیتال ملی، اگرچه به نظر یک فرصت می‌رسد؛ اما طرحی است که اجرای آن، پیچیدگی‌ های فنی خاص خود را دارد.

ارزهای دیجیتال به رغم آن که یک پدیده نوظهور به نظر می‌رسند؛ اما به سرعت توانسته‌اند فضای تراکنش‌های مالی را متاثر از خود کنند. ویژگی اصلی ارزهای دیجیتال، غیرملی بودن و عدم وابستگی به پول‌های ملی است. بدین ترتیب بانک‌های مرکزی کشورها قادر نیستند تراکنش‌های ارزهای دیجیتال را کنترل کنند و بر معاملاتی که با این ارزها صورت می‌گیرد، نظارتی ندارند. در نتیجه بسیاری از کشورها در صدد هستند که با ایجاد «ارزهای دیجیتال ملی» شرایط را تغییر دهند. پرسش اصلی آن است که ارز دیجیتال ملی چیست و آیا ایجاد چنین ارزی ممکن است؟

پدیده‌ای که اقتصاد های ملی را دگرگون می‌کند

«پویا بهمنی» کارشناس ارزهای دیجیتال به پژوهشگر ایرنا گفت: «ارز دیجیتال ملی یا به اصطلاح  ارز دیجیتال بانک مرکزی، مفهومی نسبتا جدید در دنیای ارزهای دیجیتال است که اخیرا از سوی بانک‌ های مرکزی بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفته است و حتی چند کشور به اجرای آزمایشی تولید آن دست زده‌اند. ارز دیجیتال ملی در حقیقت شکل دیجیتال پول رایج کشورها است که برای ایجاد آن، بانک‌های مرکزی به جای چاپ اسکناس کاغذی و ضرب سکه، به انتشار توکن­‌های دیجیتال دست می­‌زنند. ارزهای دیجیتال ملی به آسانی به ارزهای رایج دیگر تبدیل می­‌شوند و ارزش آن­‌ها هم­‌ردیف ارزش ارز پول ملی کشور منتشر کننده خواهد بود».باید پذیرفت که ارز دیجیتال ملی در جهت رفع دغدغه های امنیتی و نظارتی دولت‌ها نیز حرکت می­‌کند.

نکته جالب توجه هم ردیف بودن ارزش پول ملی کشور با ارز دیجیتال ملی همان کشور است و مساله فوق این پرسش را مطرح می‌کند که به این ترتیب چه نیازی به تولید یک ارز دیجیتال ملی است؟ بهمنی در پاسخ به این سوال گفت: «ابتدا باید گفت که چه نیازی موجب شد تا ایده ارز دیجیتال ملی شکل بگیرد. علت اصلی شکل‌گیری این ایده، عدم تمایل به استفاده از ارزهای دیجیتال رایج در تراکنش‌های روزمره برای خرید کالاها و خدمات به دلیل نوسانات شدید قیمتی آن‌ها در مقابل پول‌های ملی است. در واقع ارز دیجیتال ملی ابزاری است که می­تواند دنیای رمز ارزها را خیلی بهتر و موثرتر به زندگی مالی و اقتصادی خانوارها و بنگاه­‌ها گره بزند و همه گروه‌ های فعال اقتصادی را از مزیت‌های دنیای رمزارزها بهره­‌مند سازد. البته در کنار علت ذکر شده باید پذیرفت که ارز دیجیتال ملی در جهت رفع دغدغه های امنیتی و نظارتی دولت‌ ها نیز حرکت می­‌کند و بسیاری از فعالان این حوزه علت ایجاد این نوع از ارزهای دیجیتال را همین موضوع تلقی می‌کنند. با ایجاد این نوع از پول، دولت‌ها توان کنترل و نظارت بر تراکنش های کلان مالی دنیای رمزارزها را خواهند داشت که این واقیعت تا حدی با هدف اولیه رمز ارزها که همان تمرکززدایی و عدم وجود نظارت متمرکز نهادهای حاکمیتی در تبادلات مالی است، در تضاد است».

ارزی برای نبرد با تحریم‌ ها

پرسش مهم دیگر درباره ارزهای دیجتال ملی، انواع و شکل‌ها و صورت‌های مختلف آن است. بایستی دید که ارزهای دیجیتال ملی به چه شکل‌های قابل تولید، خرید و فروش و نقل و انتقال هستند. بهمنی در ارتباط با این پرسش، توضیح داد: «ارزهای دیجیتال ملی به دو صورت عمده ­فروشی و خرده ­فروشی از سوی بانک مرکزی ارائه می­‌شوند. در مدل عمده­ فروشی از رتبه­‌بندی موجود موسسات بانکی و مالی برای انجام تراکنش‌­ها استفاده می­‌شود. یکی از کاربردهای این نوع، پرداخت‌های بین بانکی است که ارز دیجیتال ملی می‌­تواند تا حد بسیار زیادی ریسک عدم انجام تعهدات طرف مقابل را کاهش دهد. مدل خرده فروشی نقل و انتقالات بین بانکی را ارتقا می­‌دهد و ریسک واسطه­‌ گری و نقدشوندگی سیستم بانکی را از بین می­‌برد. این مدل به دو شکل در دسترس خواهد بود: حالت اول شامل ارزهایی است که از طریق یک کیف پول دیجیتالی مستعار به گیرنده منتقل می­‌شود ولی حالت دوم شبیه دسترسی است که توسط حساب بانکی ارائه می­‌شود که در آن یک واسطه مسوول تایید هویت گیرنده و نظارت بر فعالیت­‌های غیرقانونی و پرداخت بین حساب­‌ها خواهد بود».

یکی از ویژگی‌های استفاده از رمزارزهای ملی، هزینه تراکنش بسیار پایین‌تر و سرعت انتقال بسیار بالاتر است.اما مزایای ارزهای دیجیتال ملی چیست و تولید چنین ارزی، چه فرصت‌هایی را در اختیار یک بانک مرکزی خواهد گذاشت؟ این کارشناس ارزهای دیجیتال در ادامه و در ارتباط با مزایای ارزهای دیجیتال ملی افزود: «ارزهای دیجیتال ملی مزایا و قابلیت‌های زیادی را برای سیستم پرداخت و شبکه پولی کشورها فراهم می‌­آورند. آن­‌ ها به دولت ها برای تبیین راحت ­‌تر سیاست‌ های پولی از طریق مدل عمده­‌ فروشی برای اتوماسیون فرآیندها در شبکه بین بانکی و مدل خرده‌­فروشی برای ارتباط مستقیم مصرف­‌کنندگان با بانک­‌های مرکزی کمک­ خواهند کرد و همچنین موجب بهینه­‌ سازی فرآیند محاسبه و جمع‌­آوری مالیات نیز خواهند شد. از منظر کاهش ریسک در تراکنش­‌ها، استفاده از این نوع ارز موجب کاهش ریسک نقدینگی واسطه­‌های بانکی خواهد شد. از لحاظ دسترسی نیز این سیستم پولی بسیار فراگیرتر و در دسترس­‌تر خواهد بود و افراد محروم از خدمات بانکی سنتی بخصوص در کشورهای فقیر، می­‌توانند بدون نیاز به زیر­ساخت­‌های گران­قیمت مورد نیاز سیستم بانکی سنتی، به طور مستقیم به بانک­‌های مرکزی متصل شوند. از دیگر مزایای این سیستم هزینه تراکنش بسیار پایین‌­تر و سرعت انتقال بسیار بالاتر در قیاس با نظام بانکی پیشین است. بنابراین به طور کلی هر شهروند چه در کشورهای درحال توسعه و چه در کشورهای توسعه یافته با استفاده از این سیستم می­‌توانند دامنه و کیفیت خدمات مالی دریافتی خود را به شکل قابل ملاحظه‌­ای افزایش دهد».

ارزهای دیجیتال ملی و نقص‌ هایی که وجود دارند

به رغم مزایایی که گفته شد، ارزهای دیجیتال ملی معایبی نیز دارند که این معایب می‌تواند پرسش‌های فراوانی را با خود به همراه داشته باشد. بهمنی در ارتباط با این معایب، یادآور شد: «استفاده از این ارزها دارای معایبی است که نمی­‌توان به سادگی از کنار آن‌ها گذشت. مهمترین مساله بحث تمرکز و وجود دولت به عنوان نهاد ناظر حاکمیتی در این سیستم است که قابلیت نظارت، کنترل، ایجاد لیست سیاه از آدرس­‌ های شبکه و حتی برگرداندن تراکنش‌ ­ها را به طور کامل دارد و از این روی بسیار شبیه سیستم بانکی سنتی عمل می­‌کند».

وی در ادامه گفت: «البته این ویژگی‌­ها را نمی‌­توان به طور مطلق از معایب این شبکه دانست؛ زیرا افراد حقیقی و نهادهای حقوقی بسیاری هستند که تمایل دارند هم از امنیت شبکه بانکی سنتی بهره ببرند و هم از مزایای شبکه بلاکچین منتفع شوند و این ایده شاید پاسخی به نیاز این دسته از افراد باشد. چیزی که در این بین قطعی است، آن است که استفاده کنندگان این شبکه قطعا بخشی از حریم خصوصی  مالی خود را برخلاف ارزهای دیجیتال غیرملی، از دست خواهند داد. مباحث قانون­‌گذاری و حقوقی مرتبط با این نوع از ارزها به خصوص در خصوص تراکنش‌­های مابین کشورها نیز همچنان با ابهامات زیادی همراه هست که می­‌تواند مناقشات سیاسی و اجتماعی در سطح بین‌­المللی به همراه داشته باشد».

مسیری که تازه آغاز شده است

با وجود معایب و مزایایی که برشمرده شد، به نظر می‌رسد بحث ارزهای دیجتال ملی تازه در آغاز راه است و بسیاری از کشورها علاقمند هستند که این مسیر را بپیمایند. بهمنی در ارتباط با برنامه کشور ها برای تولید ارز ملی اینطور توضیح داد: «تاکنون بیش از ۸۰ کشور به حوزه ارز دیجیتال ملی ورود کرده ­اند که در صدر آن­ها کشور چین قرار دارد. این کشور از سال ۲۰۱۴ برنامه جامعی را برای ارائه یوان دیجیتال تدوین کرده است. بعد از آن بانک‌ های مرکزی کشورهایی مانند روسیه، سوئد، انگلیس، کانادا، اروگوئه، تایلند و سنگاپور هم پروژه‌هایی برای انتشار ارزهای دیجیتال خود راه‌­اندازی کرده ­اند.»

این کارشناس بازار سرمایه در تحلیل امکان تولید ارز ملی در ایران نیز گفت: «در ماه‌­های اخیر مسوولان بانک مرکزی خبر از انتشار ارز دیجیتال ملی داده­‌اند که با توجه شرایط سیاسی و اقتصادی کشور به نظر می‌­رسد این تصمیم می‌­تواند مزیت­ هایی علاوه بر مزایای ذکر شده برای کشور داشته باشد. در واقع اگر قابلیت ایجاد رمزارز ملی وجود داشته باشد می­‌توان در قراردادهای دوجانبه با کشورهای همسایه از این ابزار استفاده کرد؛ این ارزها نیازی به سوئیفت و حتی بلاکچین جهانی ندارند.»

وی افزود: «به بیان دیگر بلاکچین یک بستر و شبکه جهانی است که مانند سوئیفت و مخابرات می‌توان از آن استفاده کرد. ایجاد ارز دیجیتال ملی اولین گام از حرکت نظام بانکداری کشور به سمت فناوری بلاک چین است که از این منظر این موضوع می‌تواند برای آینده بانکداری ایران آورده فراوانی داشته باشد. از مزایای دیگر این نوع ارز برای اقتصاد کشور می‌توان به کاهش استفاده از پول کاغذی، قابلیت جذب سرمایه‌گذاری و مدیریت نقدینگی جاری در اقتصاد اشاره کرد. کاربرد ارز دیجیتال ملی ایران در فاز اول به عنوان توکن و ابزار پرداخت برای تبادلات بین بانکی و در فاز دوم پرداخت‌های خرد بین افراد جامعه است. همچنین از دیگر ویژگی‌های این ارز دیجیتال، توسعه راهکار ثبت و تایید هویت بر بستر بلاک‌ چین (Know Your  Customer) است؛ به صورتی که در یک شبکه همگن در سایر بانک‌ ها هم قابل استفاده است».

 

 

 

 

 

ضربه‌گیری تهدیدهای بنزینی با ارتقای «سامانه سوخت»/ پیشنهاد جایگاه‌داران به وزارت نفت

رئیس صنف جایگاهداران کشور: در دو سال گذشته هشدارهای لازم به مسئولان در موضوع سامانه هوشمند سوخت و احتمال بروز بحران داده بودیم. وزارت نفت برای ارتقای سیستم سوخت و پایش مراجع نظارتی اقدام کنند.

ضربه‌گیری تهدیدهای بنزینی با ارتقای «سامانه سوخت»/ پیشنهاد جایگاه‌داران به وزارت نفت

اسدالله قلیزاده رئیس صنف جایگاه‌داران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به دلایل ضعف سامانه کارت سوخت عنوان کرد: از دو سال گذشته همزمان با ایجاد مشکلات در حوزه سخت افزاری و خرابی کارت‌خوان‌های هوشمند سوخت وارد مذاکره با مسئولان نفتی و غیرنفتی شدیم و حتی در مکاتبات محرمانه وقوع بحران را هشدار داده بودیم. جلسات تخصصی برگزار کردیم و وعده برای رفع مشکل داشتیم.

قلیزاده ادامه داد: اختصاص منابع برای نگهداری و ارتقای این سیستم باید از سوی وزارت نفت در ۸ سال گذشته مدیریت می‌شد ولی این کار صورت نگرفت. به اعتقاد کارشناسان بی‌توجهی نسبت به تعمیرات و نگهداری سامانه‌ای که نزدیک به ۱۵ سال از عمر آن میگذرد باعث افزایش احتمال بروز تهدیدات مختلف می‌شود و ما تقاضا داریم نسبت به این قصورها در دولت قبل تحقیق و تفحص صورت بگیرد.

*لزوم برنامه‌ریزی برای ارتقای سیستم سوخت و پایش مراجع نظارتی

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فراورده‌های نفتی کشور ادامه داد: بحران بنزین ایجاد شده باید مسئولان را هوشیارتر کند و حتما با دقت نسبت به برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در جهت ارتقای سیستم و پایش مراجع نظارتی اقدام کنند.

بالاخره اگر تصمیم حاکمیتی مبنی بر ماندگاری سامانه هوشمند است باید ضمن جلوگیری از چنین اتفاقاتی راه را برای جلوگیری از مشکل، که موجب اذیت مردم و عدم النفع بخش خصوصی شود هموار کرد و وضعیت فعلی حتما باید اصلاح جدی در حوزه سخت افزار و نرم افزار را به همراه داشته باشد و یقینا نگاه بومی باید منشا هر تصمیمی قرار گیرد.

*آمادگی جایگاه‌داران برای کمک به ارتقای سخت‌افزاری و نر‌م‌افزاری سیستم سوخت

قلیزاده گفت: جایگاه‌داران هم در مبحث سخت افزاری سامانه و هم وضعیت فعلی با مشکل در جایگاه‌ها مواجه میشوند و به این روال اعتراض جدی دارند و آمادگی هر گونه همکاری در جهت تبیین راهکارها و جلسات تخصصی که منجر به بهبود شرایط میدانی شود را دارند، چرا که بدون حلقه نهایی ارتباط با مردم تصمیمات به سرانجام قطعی باکیفیت بالا نمیرسد و قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار هم به این موضوع اشاره دارد.

قلیزاده اضافه کرد: در مبحث پرداخت بهای سوخت هم مشکلات مشابه وجود دارد و باید به سمت نوسازی، بومی‌سازی، تسهیل و فضای رقابتی و دور از انحصار حرکت کنیم.

 

 

 

کد خبر:۱۰۸۴۴۲۰
تاریخ انتشار:۰۵ آبان ۱۴۰۰ – ۱۵:۰۲۲۷ October 2021

عضو هیات رییسه فوتبال که به دلیل برکناری از باشگاه خود باید پست خود در فدراسیون را ترک کند، از بدهی مالیاتی عجیب این نهاد پرده برداشت.

به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، بهرام رضاییان، عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال گفت: با توجه به اینکه عزیزی خادم و مجموعه فدراسیون قصد دارند تا کارهای تیم‌های ملی را به بهترین نحو ممکن پیش ببرند، برنامه‌ریزی و اقدامات مختلفی در این زمینه صورت گرفته شده است. فوتبال طی سال‌های اخیر باعث شادی ملت شریف ایران بوده و با معماری نوینی که اکنون در بخش مدیریتی و ساختاری فدراسیون فوتبال رخ داده، در انتظار روزهای بهتر از گذشته باید باشیم.

وی ادامه داد: چالشی که فدراسیون فوتبال اکنون با آن مواجه شده، بدهی‌های مالیاتی است که از سال‌های قبل روی دست این فدراسیون مانده و اکنون مشکل‌ساز شده است. فدراسیون تمایل دارد به شکلی این مشکل را رفع کند، اما به دلیل عدم پرداخت مالیات در زمان مقرر، متأسفانه بدهی‌ها روی هم انباشته شده و اکنون مشکل‌ساز شده است. در واقع ما میراث‌دار بیش از ۷۰ میلیارد بدهی مالیاتی سال‌های قبل هستیم.

عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: بحث تیم ملی فوتبال جهت حضور در جام جهانی، تیم امید در رقابت‌های آسیایی و المپیک، تیم بانوان جهت شرکت در رقابت‌های فینال جام ملت‌های باعث شده تمرکز فدراسیون روی این تیم‌ها متمرکز باشد. این برنامه‌ها، جز اولویت‌های فدراسیون است.

رضاییان گفت: امیدواریم سازمان مالیاتی کشور مانند همیشه که نگاه خاصی به ورزش دارد، به فوتبال کمک کند و با هم‌اندیشی این معضل حل شود. همانطور که اعلام کردم، چندین سال است این بدهی روی دست فدراسیون فوتبال بوده و ما قصد داریم این مشکل را حل کنیم، اما به زمان نیاز داریم. تقاضای ما این است که در راه حل این مشکل سازمان مالیاتی کل کشور همکاری لازم را با فدراسیون فوتبال به عمل آورد.

 

 

 

 

 

عذرخواهی وزیر نفت از مردم/فعالیت ۳ هزار جایگاه سوخت

عذرخواهی وزیر نفت از مردم/فعالیت ۳ هزار جایگاه سوخت

تهران- ایرنا- وزیر نفت با عذرخواهی از مردم بابت اختلال پیش آمده در سامانه هوشمند سوخت، گفت: حدود سه هزار جایگاه سوخت فعال هستند و مردم می‌توانند به صورت دستی و خارج از شبکه کارت سوخت، سوخت مورد نیاز را تامین کنند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «جواد اوجی» با اشاره به اینکه به دنبال اختلال در سامانه هوشمند کارت سوخت در جایگاه های کشور، ستاد بحران در وزارت نفت تشکیل شد، افزود: در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز ستاد بحران تشکیل شد.

وی ادامه داد: مدیران با یک بسیج عمومی در کل کشور برای حل مشکل به میدان آمدند.

اوجی با بیان اینکه با این اختلال، سیستم جایگاه های سوخت شامل سیستم کارت هوشمند و نازل ها از کار افتاد، گفت: برای اینکه مردم برای تهیه سوخت مورد نیاز، دچار مشکل و چالش نشوند تمام جایگاه ها آفلاین و دستی به مدار آمد.

وزیر نفت تاکید کرد: در ساعات اولیه همکاران و نیروهای صنعت نفت در تمامی جایگاه های سراسر کشور فعال شدند و جایگاه به جایگاه رفتند و با تغییر کد در سیستم کارت هوشمند، آن را به حالت دستی درآوردند تا مردم بتوانند به سوخت دسترسی داشته باشند.

وی گفت: دشمن قصد داشت با این حرکت به مردم آسیب بزند اما به لطف خدا و همراهی مردم که صبوری کردند و به وزارت نفت اعتماد داشتند خوشبختانه این تیر به سنگ خورد.

اوجی ادامه داد: حدود ۳ هزار جایگاه سوخت فعال هستند و مردم می توانند به صورت دستی و خارج از شبکه کارت سوخت، سوخت مورد نیاز را تامین کنند.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه از مردم عذرخواهی می‌کنم و قول می‌دهیم که شاهد این قضایا در آینده نباشیم، افزود: به تمام متخصصین حوزه IT در ۴ شرکت اصلی وزارت نفت فراخوان داده شده است و همگی مشغول فعالیت هستند.

وی ادامه داد: اتفاقی برای کارت های سوخت وسهمیه های سوخت رخ نداده است. شایعه گرانی بنزین صحت ندارند و چنین مسئله ای اصلا در دولت مطرح نیست.

وزیر نفت تاکید کرد: ذخایر بنزین وضعیت بسیار خوبی دارد و به زودی صادرات بنزین و گازوئیل آغاز خواهد شد.

 

 

 

مسدود شدن حساب‌های فدراسیون والیبال به دلیل بدهی مالیاتی

بدهی ۱۳ میلیاردی مالیاتی تمامی حساب‌های فدراسیون والیبال و رئیس این فدراسیون را مسدود کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، فدراسیون والیبال به دلیل بدهی مالیاتی با چالش جدیدی روبرو شده است. سازمان امور مالیاتی کشور به دلیل بدهی ۱۳ میلیارد تومانی فدراسیون والیبال، حساب‌های این فدراسیون و حساب شخصی محمدرضا داورزنی را مسدود کرده است.

بدهی ۱۳ میلیاردی و مسدود شدن حساب‌ها، فدراسیون را در بحث تهیه بلیت ناظران و داوران برای حضور در محل برگزاری مسابقات در استان‌ها با مشکل مواجه کرده است و فدراسیون در حال حاضر با استفاده از اعتبارش از سازمان هواپیمایی بلیت تهیه می‌کند. حقوق کارمندان فدراسیون نیز که از طریق یک بانک واریز می‌شد، از طریق حساب دیگری واریز شد.

فدراسیون والیبال در حال رایزنی برای کاهش بدهی مالیاتی و باز شدن حساب‌هایش است.

در بهار ۱۴۰۰

۳ میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج شد

۳ میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج شد

براساس گزارش بانک مرکزی، رقم خالص حساب سرمایه به منفی ۳ میلیارد و ۱۷۴ میلیون دلار رسیده که حکایت از خروج این میزان سرمایه از کشور دارد.

به گزارش ایسنا، در بهار سالجاری رقم خالص حساب سرمایه به منفی ۳ میلیارد و ۱۷۴ میلیون دلار رسیده که در مقایسه با بهار سال گذشته که این رقم معادل منفی ۲ میلیارد و ۹۰۳ میلیون دلار بوده است، رشد ۹ درصدی را نشان می‌دهد.

طبق این گزارش، رقم خالص حساب سرمایه کوتاه مدت و بلندمدت در بهار سالجاری به ترتیب منفی ۲ میلیارد و ۹۵۲ میلیون دلار و منفی ۲۲۲ میلیون دلار اعلام شده است.

همچنین، تغییر در دارایی‌های خارجی بانک مرکزی نیز معادل ۶۹۹ میلیون دلار است.

گفتنی است، تغییر در دارایی‌های خارجی بانک مرکزی بدون درنظر گرفتن تغییرات نرخ ارز محاسبه شده است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*