برگزاری مسابقات قهرمانی دوومیدانی بانوان خراسان جنوبی/۷
مسابقات قهرمانی دوومیدانی بانوان ایتان، با شناخت برترین ها به کار خود پایان داد.
به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس
مسابقات والیبال ساحلی در قاین برگزار شد /۷
پنجمین دوره مسابقات والیبال ساحلی شهرستان قاین به مناسبت هفته دفاع مقدس به کار خود پایان داد.
این مسابقات از ۲۲ شهریور تا ۷ مهر ماه در زمین والیبال ساحلی مجموعه آزادی با شرکت ۱۱ تیم برگزار شد
همچنین تیم باشگاه دانش والیبال نیز به عنوان تیم اخلاق انتخاب گردید.
برگزاری مسابقات چهار جانبه والیبال ویژه بانوان در قاین
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علی عدل» در جلسه کارگروه پیشگیری و کاهش تصادفات که در محل دادگستری استان برگزار شد، اظهار کرد: با نصب چند دوربین پیشرفته در بلوار پیامبر اعظم (ص) بیرجند آمار تصادفات کاهش یافته است و اکنون دامنههای پرخطر هم بررسی میشود.
سرپرست شهرداری بیرجند با انتقاد از عدم برگشت بودجه جرایم رانندگی به استان، تصریح کرد: در ۲ سال گذشته نزدیک به هشت میلیارد تومان از جرائم رانندگی ناشی از اعمال قانون در خراسان جنوبی به حساب خزانه دولت واریز شده اما برگشت به استان کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان بوده و امسال هم دریافتیها صفر است.
وی تأکید کرد: تحقق بودجه جرایم رانندگی می تواند در جهت بهبود و افزایش ایمنی معابر و تامین زیرساختهای ترافیکی بخصوص در مرکز استان موثر باشد.
عدل در ادامه درباره وضعیت ساماندهی ورودی مهرشهر بیرجند تصریح کرد: ورودی مهرشهر خارج از محدوده خدماتی شهرداری بیرجند است اما تاکنون ۲ میلیارد تومان برای نصب جدول و تعویض گاردریلها در این منطقه هزینه شده است.
سرپرست شهرداری بیرجند با بیان اینکه از سال ۹۳ طرحی برای ورودی مهرشهر (که در محدوده خدماتی راه و شهرسازی بود) تهیه شد و ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص یافت اما همچنان وضعیت این طرح بلاتکلیف است زیرا کل اعتبارات عمرانی بیرجند ۸۰ میلیارد تومان است و امکان ایجاد تقاطع هم سطح چندمنظوره با اعتبار حداقل ۶۰۰ میلیارد تومان در ورودی مهرشهر توسط شهرداری وجود ندارد مگر اینکه اعتبار دولتی از سوی دستگاههای متولی اخذ شود.
عدل با اشاره به اینکه نگهداری از زیرساختها پلهای هوشمند عابر پیاده هزینهبر است و از سویی گاهی این اموال سرقت می شود، افزود: حتی در همین خاموشیهای بوستان های شهر در محدودیت کرونا بسیاری از اموال مستقر در پارک ها سرقت شده است.
معاون استاندار خراسان جنوبی:
سختگیری بدنه کارشناسی دستگاهها باعث تاخیر در اجرای امور میشود/۲-۳
با کمک ظرفیتهای قانونی باید موانع پیش روی تولید در خراسان جنوبی از میان برداشته شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در دومین جلسه قرارگاه پشتیبانیها و مانع زدایی ها، هدف از تشکیل این جلسه را تسهیل شرایط سرمایه گذاری و کمک به رفع دغدغه سرمایه گذاران عنوان کرد و گفت: از ظرفیتهای قانونی برای رفع مشکلات مردم استفاده کنید.
فرهادی افزود: گاهی اوقات در بدنه کارشناسی دستگاهها سخت گیریهایی میشود و در روند اجرای امورات، تأخیر میاندازد که این روال باید تغییر کند.
معاون استاندار بر پاسخگویی مدیران به استعلامات و مطالبات در کوتاهترین زمان ممکن و در چارچوب قانون تأکید کرد.
وی گفت:با توجه به مصوبه شورای برنامه ریزی و توسعه استان، عدم پاسخگویی به موقع مدیران به استعلامهای ستاد توسعه خاوران، به معنای مثبت بودن پاسخ تلقی میشود، و در این صورت اگر در روند اجرای کار مشکلی ایجاد شود، شخص مدیر دستگاه باید پاسخگو باشد.
در این جلسه که با حضور فرمانداران (به صورت ویدئوکنفرانسی) و تمام دستگاههای اجرایی مرتبط برگزار شد، مسایل مربوط به طرحهای ایجاد و راه اندازی کارخانه تولید شیرخشک در مجتمع کشت و صنعت بیدمشک سربیشه، هاب منطقهای شتر در سطح استان، راه اندازی واحد یکصد هزار تنی کنسانتره سنگ آهن زیرکوه، گلخانه هیدروپونیک جو و فرآوری و غنی سازی خوراک دام بیرجند، کاشی و سرامیک پرسلان خوسف، سرمایه گذاری گردشگری، راه اندازی کارگاه بسته بندی محصولات کشاورزی بررسی شد.
اعزام ورزشکار خراسان جنوبی به مسابقات انتخابی تیم ملی اسکیت/۷
مدال آور خراسان جنوبی به مسابقات لیگ اسپید اسلالوم ، انتخابی تیم ملی اسکیت اعزام شد.
منیب احمدی مقدم به مسابقات لیگ اسپید اسلالوم مرحله اول زیر ۱۹ سال کشور اعزام شد.
این مسابقات، انتخابی تیم ملی، از سری مسابقات فری استایل است که به میزبانی استان اراک برگزار می شود و ورزشکار خراسان جنوبی فردا به مصاف حریفان خود می رود.
منیب احمدی تاکنون در مسابقات کشوری ۲ طلا، یک نقره و یک برنز کسب کرده است.
آبهای شور خراسان جنوبی ظرفیتی برای پرورش تیلاپیا/۳-۷
پرورش ماهی تیلاپیا با آبهای شور و خراسان جنوبی سازگار است.
مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان گفت: میزان شوری آب برخی منابع آبی استان به دلیل خشکسالیهای چند سال اخیر بالا رفته است که از این ظرفیت برای پرورش ماهی تیلاپیا استفاده میشود.
فرهاد نایبزاده افزود: خراسان جنوبی استانی مستعد برای پرورش ماهی است و پرورش ماهی تیلاپیا تلفات کمتر و صرفه اقتصادی بالا دارد.
وی با اشاره به صرفه اقتصادی پرورش ماهی در خراسان جنوبی افزود: اکثر کشاورزان در سالیان اخیر نسبت به احداث استخر دومنظوره آب کشاورزی اقدام کردند و در ورودی این استخرها تجهیزاتی نصب میشود که ضمن نگهداری آب، نسبت به پرورش ماهی هم اقدام میکنند.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: این اقدام علاوه تولید ماهی و گوشت سفید، کمک اشتغال خوبی برای کشاورزان است اما مهمترین فایده پرورش ماهی، غنیسازی آب کشاورزی و کاهش استفاده از کودهای شیمایی است.
نایب زاده افزود: آب استخرهای پرورش ماهی دارای فضولات ماهی است که سرشار از نیتروژن و فسفر است و باعث حاصلخیزی خاک و افزایش راندمان تولید محصول زراعی میشود.
وی با توجه به احداث استخرهای پرورش ماهی در محل چاهها و قنوات کشاورزی، آبزیپروری را یک ظرفیت در دل کویر معرفی کرد و گفت: پرورش ماهی در کنار کشاورزی یکی از روشهای استفاده بهینه از منابع آبی است، از اینرو به نظر میرسد فرهنگسازی برای ورود بیشتر کشاورزان به این عرصه و حمایت از تولیدکنندگان میتواند نقش مهمی در توسعه این صنعت سودآور داشته باشد.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پرورشدهندگان ماهی در استان به هیچ عنوان به دلیل نبود اتحادیه تعاونی آبزیپروری خوراک یارانهای را دریافت نمیکنند که این موضوع را پیگیری میکنیم.
وی افزود: براساس برآورد کارشناسی هزینه تولید هر کیلوگرم ماهی قزل آلا با قیمت آزاد خوراک ۳۷ هزار تومان است که قیمت آن در بازار ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان است و صرفه اقتصادی دارد اما اختصاص خوراک یارانهای باعث افزایش سود کشاورزان میشود.
نایب زاده گفت: به دلیل شناخت کم عموم مردم به ارزش غذایی ماهیان و اینکه گوشت سفید ماهی سرشار از امگا و برای سلامتی بهترین ماده غذایی است اما سرانه مصرف ماهی در استان خراسان جنوبی پایین است.
در حال حاضر علاوه بر قزل آلا که از ماهیان سردآبی است، انواع ماهیان گرمآبی از نوع کپور، هامور، فیتوفاک و تیلاپیا در بیش از ۷۰۰ استخر پرورش آبزیان در خراسان جنوبی پرورش داده میشود.
برگزاری نهمین دوره انتخابات هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان/۲
نهمین دوره انتخابات هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان جنوبی برگزار شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان گفت: این انتخابات با پیگیریهای بعمل آمده از سوی دستگاه نظارت و هیأت اجرایی استان هفتم مهرماه و همزمان با ۱۱ استان کشور به صورت تمام الکترونیکی برگزار شد.
داعی افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان جنوبی ۲۷۳۰عضو دارد که ۱۴نامزد برای حضور در انتخابات تعیین صلاحیت شده و ۹نامزد انتخاب شدند.
وی گفت: انتخابات نهمین دوره انتخابات هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استانها در بستر اینترنت و کاملا الکترونیکی واز طریق سامانه رای گیری مبتنی بر بلاکچین برگزار شد.
رییس کل دادگستری خراسان جنوبی:
ارتقای رضایت عمومی مهمترین رویکرد سند تحول قضایی است/۳-۷
رییس کل دادگستری خراسان جنوبی بدون اطلاع قبلی از حوزه قضایی بیرجند بازدید و تاکید کرد: سند تحول قضایی باید به طور دقیق اجرا شود و مهمترین رویکرد این سند، تحقق عدالت در جامعه و ارتقای رضایتمندی عامه مردم از دستگاه قضاست.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، حجت الاسلام ابراهیم حمیدی به همراه معاون قضایی و معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان به طور سرزده از حوزه قضایی شهرستان بیرجند بازدید کردند.
وی در گفت و گو با قضات و کارمندان این حوزه قضایی ضمن نظارت بر رسیدگی به پروندههای قضایی و بررسی مسائل و مشکلات مطرح شده دستوراتی را به منظور تسریع در روند رسیدگی به پروندهها صادر کرد.
رییس کل دادگستری خراسان جنوبی با اشاره به ضرورت پیگیری اجرای دقیق و کامل سند تحول قضایی، مهمترین رویکرد این سند را تحقق عدالت در جامعه و ارتقای رضایتمندی عامه مردم از دستگاه قضایی توصیف کرد و گفت: تمامی قضات و کارمندان دستگاه قضایی باید در جهت اجرای دقیق و کامل این سند اهتمام ویژه داشته باشند و در راستای رسیدن به اهداف و چشمانداز ترسیم شده تلاش کنند.
وی تکریم ارباب رجوع، صیانت از حقوق شهروندی و تحقق عدالت آسان برای آحاد مردم را از اهم برنامهها و راهبردهای دستگاه قضایی در دوران تحول دانست و خاطرنشان کرد: رفتار و برخورد کارکنان با مراجعین به دستگاه قضایی باید مطابق با اخلاق اسلامی، کرامت مداری و مهربانی در عین رعایت قانون باشد.
حجت الاسلام حمیدی کاهش موجودی پروندههای محاکم قضایی، مدیریت تعداد پروندههای ورودی، کاهش تعداد پروندههای معوق و رفع اطاله دادرسی را در حوزههای قضایی استان مهم ارزیابی کرد و افزود: پیشگیری از وقوع جرائم از دیگر ماموریتهای اصلی سند تحول دستگاه قضایی است که باید در تمامی حوزههای قضایی استان با تعامل و همکاری با نهادهای اجرایی و استفاده از ظرفیت شورای حل اختلاف، شورای پیشگیری از وقوع جرم، شورای تامین و شورای اداری شهرستانها پیگیری شود.
وی بر برخورد قاطع با جرائم خشن و جرائم مخل امنیت و آرامش مردم در همه حوزههای قضایی استان خراسان جنوبی تاکید کرد و گفت: دفاع از آزادیهای مشروع و احیای حقوق عامه و رسیدگی عادلانه به تظلمات و شکایات مردم از اهم برنامههای دادگستری استان است.
رییس کل دادگستری استان خراسان جنوبی در ادامه با برخی از مراجعان دستگاه قضایی در این شهرستان، دیدار و گفت و گو کرد.
وی پس از استماع مطالبات مردم، دستورات لازم را به منظور رسیدگی به درخواستهای مطرح شده صادر کرد.
تصادفات فوتی و جرحی در خراسان جنوبی افزایش یافت/۴
جانشین پلیس راه خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون در تصادفات فوتی و تعداد نفرات هشت درصد افزایش داشتیم و این آمار در تصادفات جرحی به ترتیب یک و سه درصد افزایش داشته است.
سرهنگ محمدباقر توفیقینیا در دومین نشست کارگروه اجرای مداخلات موثر به منظور پیشگیری و کاهش تصادفات منتهی به ضرر جانی یا مالی استان که به ریاست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی برگزار شد، افزود: شهریور امسال ۱۰ نفر کمتر از ۴۸ ساعت در جادههای شهرستان طبس فوت شدند که ۱۲۷ درصد در تعداد نفرات افزایش داشتیم.
وی گفت: یکسری تصادفات مربوط به برخورد خودرو با شتر در راههای استان است که شب گذشته یک نفر فوت و چهار نفر مجروح شدند و از ابتدای سال چهار فوتی در این زمینه گزارش شده است.
جانشین پلیس راه خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر ۶۰ دوربین در جادههای استان فعال است و دوربینها که ابزار کمکی پلیس است، سرعت میانگین و مقابل را در محور جاده تا شانه خاکی میسنجند.
وی از افزایش سه برابری کشتههای حوادث رانندگی از آغاز مهر امسال در جادههای خراسان جنوبی خبر داد و گفت: سبقت غیرمجاز و انحراف به چپ از مهمترین عوامل تصادف در محورهای استان است و میطلبد توجه بیشتری به قوانین رانندگی و برخورد با رانندگان حادثهساز شود.
خطای انسانی بیشترین عامل تصادفات
معاون دادستان بیرجند هم در این نشست گفت: طبق گزارشهای پلیس بیشترین عامل تصادفات خطای انسانی است و پلیس نسبت به گزارش سهمهای دیگری همچون غیراستاندارد بودن جادهها یا خودرو اقدام کند.
علیرضا حیرانی افزود: کاهش تصادفات در راههای استان باید در دستور کار قرار گیرد، دادستانی هم از لحاظ حقوق عامه و هم پروندهها به این مهم رسیدگی میکند.
وی بیان کرد: متاسفانه علیرغم تلاشهایی که صورت میگیرد، آمار تصادفات در خراسان جنوبی رو به افزایش است.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان جنوبی اظهار داشت: در قانون بیمه ماده ۱۴ و ۱۶ چه اقداماتی باید انجام شود که شاهد کاهش تصادفات باشیم همچنین در کروکی پلیس غالب خطاها مربوط به خطای انسانی است که باید از ظرفیتهای قانونی در کاهش تصادفات استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه آمادگی برخورد قضایی با رانندگان حادثهساز وجود دارد گفت: شرکتهای بیمه در زمینه فرهنگسازی رانندگی صحیح کمک کنند زیرا این سرمایهگذاری ارزشمندی است و بیمهها اگر در چارچوب وظایف خود اقدام نکنند نوعی تهدید است که رانندگان پرخطر را نسبت به پرداخت غرامت خاطر جمع میکند.
وضعیت اجرای تبصره یک ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث توسط پلیس راهور، وضعیت بانک اطلاعات رانندگان پرخطر، ارایه آموزشها و هشدارهای پیشگیرانه به آنان توسط پلیس راهور و وضعیت دوربینها در نقاط پرتصادف و ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها از دستور کارهای این نشست بود.
به بهانه روز سالمند؛
پیری و صد عیب؛ چنین گفتهاند/
ایسنا/خراسان جنوبی سالمندی دوران پر از ضعف و ناتوانی است و خراسان جنوبی از استانهای سالمندخیز کشور، اما با تمهیداتی نباید ضعف این دوران زیادی بزرگ جلوه داد چراکه جامعه آسیب میبیند.
همه ما چه بخواهیم چه نخواهیم به آن روز میرسیم؛ روزی که احساس میکنیم توان بدنی و حوصله ما از موهای ما سپیدتر شده و دیگر وقت رفتن است؛ آن روز دیر یا زود میرسد اما آنچه باید به آن توجه کرد دو نکته است؛ یک اینکه سبک زندگی ما در حال حاضر سالمندی سالمی را برای ما رقم خواهد زد و دوم اینکه در زمان سالمندی از خود و بدنمان غافل نشویم.
به گزارش ایسنا، باید این نکته را پذیرفت که سالمندی دوران پختگی، ورزیدگی و زمان احساس بی نیازی است؛ این دوران فرصت سیر به سوی کمال و رسیدگی به خویشتن است؛ این امتیاز دوران سالمندی است.
مهمترین نکات تغذیهای
سیده سمیه اصغری، رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به ایسنا گفت: تغذیه سالمندان نقش به سزایی در سلامت این افراد دارد؛ افزایش تدریجی سن، روند تغییرات فیزیولوژیکی و بروز برخی از مشکلات مانند اختلالات قلبی-عروقی، فشار خون بالا، پوکی استخوان، تحلیل رفتن قدرت عضلانی بدن در دوران سالمندی این امر را ضروری میکند که به مسائل تغذیهای و مشکلات مربوط به آن نگاه ویژهای شود.
وی با بیان اینکه در سالمندی تغذیه فرد دستخوش تغییرات بسیاری میشود، افزود: عدم تعادل بین مواد دریافتی و مواد مصرفی ممکن است سبب فقر غذایی یا ذخیره آن به صورت چربی شود.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: سالمندانی که اصول تغذیهای را بهطور صحیح رعایت میکنند کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع بیماری از قبیل تصلب شرایین، دیابت نوع ۲، پوکی استخوان، فشار خون و سرطان هستند و این خود به تدریج منجر به بهبود کیفیت زندگی آنها خواهد شد.
اصغری بیان کرد: البته هر فرد سالمند با توجه به بیماریها و محدودیتهای غذایی خود در این دوران باید از یک رژیم غذایی خاص پیروی کند اما باید به جند نکته نیز توجه خاص داشت.
وی با تاکید بر کاهش مصرف نمک به منظور جلوگیری از احتباس آب و فشارخون، تصریح کرد: کاهش مصرف چربیهای مضر در رژیم غذایی،استفاده از روغن زیتون، کانولا و سایر چربیهای غیراشباع به جای روغنهای مضر و اشباع برای حفظ سطح نرمال کلسترول خون
مصرف بیشتر کلسیم و ویتامینD برای سلامت استخوانها نیز از دیگر توصیههاست.
اصغری تصریح کرد: مصرف غذاهای غنی از فیبر برای جلوگیری از یبوست و ابتلا به برخی سرطانها، استفاده صحیح و دقیق از مواد معدنی و ویتامینهای توصیه شده و همچنین نوشیدن ۸ لیوان یا بیشتر آب در طول روز نیز از دیگر موارد توصیه شده است.
وی بر کاهش قند مصرفی و استفاده کمتر از غذاهای پرکالری نظیر شیرینی، شکر، آبنبات و کیک خامهای، استفاده از غذاهای مغذی که به آسانی قابل جویدن است و مصرف میوه و سبزیها برای تامین فیبر و ویتامینهای مورد نیاز بدن تاکید کرد.
سالمندان؛ ۹ درصد جمعیت خراسان جنوبی را تشکیل میدهند
علی عرب نژاد، مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی نیز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اکنون هفت مرکز نگهداری سالمندان در خراسان جنوبی فعال است که ۱۶۰ سالمندان شامل ۶۵ آقا و ۹۵ بانو در این مراکز زندگی میکنند.
وی افزود: خراسان جنوبی ۷۵ هزار و ۲۵ نفر سالمند دارد که ۹.۷ درصد جمعیت استان را تشکیل میدهند.
عرب نژاد بیان کرد: جمعیت سالمندان کشور ۷ میلیون و ۴۱۴ هزار و ۹۱ نفر بوده و نسبت جمعیت سالمندی استان به کشور ۱.۰۱ درصد است.
وی تصریح کرد: شورای ساماندهی سالمندان استان از سال ۸۷ شروع به کار کرده و جلسات شورای ساماندهی سالمندان شهرستانهای استان نیز از ابتدای سال ۹۳ در تمامی شهرستانها و نمایندگیها با حضور فرمانداران و بخشداران تشکیل و فعال شده است.
عرب نژاد با اشاره به اینکه دبیرخانه شورای ملی سالمندان که وظیفه ساماندهی امور مرتبط به سلامت و رفاه سالمندان را به عهده دارد، یادآور شد: با توجه به ضرورت برنامهریزی برای ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان و فعال کردن موسسات و سازمانهای مردم نهاد، در راستای تحقق اهداف دبیرخانه شورای ملی سالمندان، راهاندازی بنیاد فرزانگان یا به عبارت دیگر موسسه مردمی فرهنگی، هنری و ورزشی سالمندان، در دستور کار این دبیرخانه بوده است.
حمایت از زعفران کاران با ارائه تسهیلات قرض الحسنه/۲-۳
از زعفران کاران استان های خراسان جنوبی و خراسان رضوی با ارائه تسهیلات قرض الحسنه حمایت می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان جنوبی، مدیر عامل گروه توسعهی اقتصادی تدبیر وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با اشاره به ماموریت این گروه در خصوص حضور مؤثر در عرصهی اقتصاد ملی، گفت: در راستای کمک به زنجیره تولید زعفران در دو استان خراسان جنوبی و خراسان رضوی به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان این محصول راهبردی، از زعفران کاران خرده مالک با ارائه تسهیلات قرض الحسنه حمایت خواهد شد.
بزرگی با بیان اینکه سقف این تسهیلات ۵۰ میلیون تومان و با کارمزد ۴ درصد خواهد بود، گفت: دریافت این تسهیلات قرض الحسنه نیاز به ضامن ندارد و زعفران کاران با ارائه زعفران خود به انبار بورس کالا و اخذ گواهی سپرده کالایی زعفران، امکان دریافت این تسهیلات را خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه این تسهیلات با همکاری صندوق کارآفرینی امید ارائه خواهد شد، گفت: زعفران کاران میتوانند با مراجعه به سامانه www.satkaz.ir از نحوه دریافت این تسهیلات مطلع شوند.
جریمه ۵۳۷ میلیون تومانی متهمان بخش دارو و درمان/۴
متهمان قاچاق در بخش دارو و درمان به پرداخت بیش از ۵۳۷ میلیون تومان جزای نقدی در حق دولت محکوم شدند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان گفت: در بخش بهداشت، دارو و درمان پارسال ۲۲۶ پرونده وارد و ۲۳۶ پرونده به پرداخت ۵۸ میلیون و ۴۷۱ هزار تومان محکوم شده اند که امسال ۵۴۸ پرونده وارد و ۵۵۳ پرونده به پرداخت ۵۳۷ میلیون و ۱۳۱ هزار و ۶۰۰ تومان محکوم شده اند.
حسن زاده افزود: پارسال در ۶ ماهه نخست سال در بخش کالا و خدمات ۹۷۲ پرونده وارد و ۹۹۳ پرونده با میزان محکومیت ۹۶۲ میلیون و ۳۷۶ هزار و ۲۰۰ تومان مختومه شده که امسال در این مدت هزار و ۴۰۴ پرونده وارد و هزار و ۴۱۳ پرونده با مبلغ ۶ میلیارد و ۳۴۷ میلیون و ۵۸۵ هزار و ۳۰۰ تومان مختومه شده است.
وی افزود: پارسال در بخش قاچاق کالا و ارز ۸۳۵ پرونده وارد و ۸۱۳ پرونده با مبلغ ۱۱ میلیارد و ۲۴۷ میلیون و ۵۵۷ هزار و ۶۰۰ تومان مختومه شده که امسال هزار و ۶۹۹ پرونده وارد و هزار و ۷۳۸ پرونده با محکومیت ۳۲ میلیارد و ۲۹۵ میلیون و ۲۸۸ هزار و ۸۰۰ تومان مختومه شده است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در ۶ ماهه نخست پارسال به ۲ هزار و ۴۲ پرونده رسیدگی شده است، افزود: از ابتدای امسال، این میزان با رشد حدود ۸۰ درصدی به ۳ هزار و ۷۰۴ پرونده رسیده است.
راه اندازی اولین مرکز تخصصی زکات روستایی در روستای بجد بیرجند/۲
اولین مرکز تخصصی زکات روستایی در روستای بجد بیرجند راه اندازی شد.
رئیس کمیته امداد کشور با تأکید بر لزوم فرهنگ سازی پرداخت زکات گفت: با نهادینه کردن این مهم در جامعه مشکل خیلی از نیازمندان که عزت نفس دارند و عضو کمیته امداد نمیشوند، رفع خواهد شد.
بختیاری زکات را فریضه ای مشترک مابین شیعیان و اهل سنت دانست و گفت: برای ترویج زکات در جامعه، باید بیش از پیش تلاش کرد تا این فریضه نهادینه شود.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی هم در این مراسم گفت: ۱۲۳ مرکز نیکوکاری در خراسان جنوبی فعال هستند که ۲۷ مرکز در ۶ ماه اول امسال راهاندازی شد و از کل مراکز ۶۸ مرکز در مساجد مستقر هستند.
رضا سلمآبادی افزود: بیشتر پروندههای مددجویی در این استان روستایی است که به لحاظ تسهیل روند امور ۴۳ مرکز در روستاها شکل گرفته و ۸۰ مرکز شهری است.
وی گفت: در حال حاضر ۶ مرکز تخصصی زکات، چهار مرکز تخصصی اشتغال، پنج مرکز تخصصی فرهنگی، یک مرکز تخصصی سلامت و مرکز تخصصی رسانهیاران در خراسان جنوبی فعال هستند که این تخصصگرایی باید در تمامی شهرستانها گسترده شود.
هم اکنون بیرجند، طبس، قاین، نهبندان، بشرویه و سرایان مرکز تخصصی زکات دارند.
«مولوی حبیب الرحمن قهستانی» امام جمعه بجد نیز با اشاره به اهمیت اسلام به مقوله نیکوکاری، اظهار کرد: خداوند گرفتاریها و معضلات و مصیبتها را از بین میبرد در صورتی که بنده خدا به این فکر باشد که گرفتاری بنده خدا را برطرف کند.
وی بیان داشت: قدمت بجد به بیش از هزار و ۵۰۰ سال میرسد و مساجدی که در این روستاست قدمت هزار ساله دارد.
گفتنی است در این مراسم «محمد فاروق فاروقی» به مدت ۶ ماه به عنوان رئیس هیات عامل مرکز تخصصی زکات روستای بجد شهرستان بیرجند معرفی شد.
اختتصاص دو خودروی امدادی به سربیشه و زیرکوه/۲
به مناسبت هفته دفاع مقدس دو دستگاه خودروی امدادی به شهرستانهای سربیشه و زیرکوه اختصاص یافت.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان در مراسم رونمایی از خودروی امدادی شهرستان سربیشه گفت: ۱۲میلیارد ریال اعتبار برای تامین این دو خودرو هزینه شده است.
محمد حمزه اسعدزاده افزود:خودروهای امدادی اعم از سبک، نیمهسنگین و سنگین از تجهیزات پایه برای امدادرسانی بوده که نیروهای امدادی را در نجاتگری یاری میکند.
وی با بیان اینکه در نخست سال جاری۹۷ تیم امدادی در شهرستان سربیشه به ۵۹ماموریت امدادرسانی اعزام شده اند گفت: این حوادث ۲۲۶حادثه دیده داشته که از این تعداد ۱۱۷نفر آنان مصدوم بوده اند.
به گفته وی در این مدت با توجه به تعداد حوادث و مصدومان، شهرستان سربیشه سومین شهرستان پرحادثه پس از شهرستانهای قاین و نهبندان در استان است.
در این مراسم نجاتگران پایگاه امداد و نجات بین شهری شهرستان سربیشه تقدیر شد.
هر ساله دستگاههای متولی تلاش میکنند در راستای آشنایی جامعه با افراد ناشنوا فرهنگ سازی بیشتری داشته باشند. سازمان بهزیستی و انجمن ناشنوایان ایران ۲ مرجع رسمی برای کاهش مشکلات افراد معلول در حوزه ناشنوایی هستند اما مسئولان این دستگاهها معتقدند باید فرهنگ سازی بیشتری برای آشنایی جامعه با ناشنوایی صورت گیرد و البته کمکهای دولت هم به ناشنوایان بیش از گذشته باشد.
در تمامی کشورهای دنیا از جمله ایران، از دیرباز اقداماتی برای رشد و آموزش کودکان ناشنوا و نیز بهبود کیفیت زندگی آن ها انجام شده است که از آن جمله میتوان به ابداع زبان اشاره، اختراع دستگاه های بهبود شنوایی از جمله سمعک، ایجاد شرایط مناسب برای آموزش و تعلیم و تربیت ناشنوایان و نیز ایجاد زمینه اشتغال و نیز برخورداری از سایر حقوق مدنی اشاره کرد.
در کنار اقداماتی که برای بهبود سطح کیفی زندگی ناشنوایان از طرف سازمان های دولتی و غیر دولتی ملی و بین المللی انجام می شود، اقدامات پیشگیرانه مهمی همچون شناسایی و غربالگری نوزادان کم شنوا و یا ناشنوا و یا دارای مشکلات شنوایی انجام می شود تا در مراحل اولیه این مشکلات شناسایی شده و تا حد ممکن از بروز آن پیشگیری کرد و هدف به حداقل رساندن مشکلات مربوط به شنوایی است.
گرچه خداوند از برخی افراد نعمت شنیدن، دیدن، حرف زدن و غیره را میگیرد اما در عوض قدرت ها و توانمندی های فراوان و گسترده ای را به آنان می دهد که شگفتی می آفرینند و به راستی می شود گفت این پاک زیستان، توانمندان راستین روزگاران هستند و صداقت و راستی که شاید آرزوی فریاد آن را دارند در ضربان حیاتشان می تپد و ما می شنویم نه با حس شنواییمان، بلکه با تمام وجودمان.
*ترحم بی مورد علت افسردگی ناشنوایان
حس شنوایی در کنار بینایی، بویایی، چشایی و بسایی، حواس پنجگانه انسان را تشکیل میدهند و نقش بسزایی در فرآیند یادگیری و تحول شناختی دارد اما اهمیت دیگر آن از بُعد اجتماعی، برقراری ارتباطات و بهرهمندی از مزایای آن مانند یافتن شغل در آشفته بازار فرصتهای شغلی ایران امروز است.
یکی از موانع برقراری ارتباط ناشنوایان با جامعه، رفتارهای ترحم آمیز اطرافیان است اگر چه در آموزه های اخلاقی و دینی، درباره رعایت رحم و انصاف بسیار سفارش شده است، ولی باید توجه داشت که رعایت عدالت حکم می کند رفتارهای ترحم آمیز، به جا استفاده شود.
ترحم بی مورد و بی اندازه، به گستاخی، مظلوم نمایی و افت تحصیلی ناشنوایان می انجامد و این رفتارها موجب می شود فرد ناشنوا، خود را موجودی مستحق ترحم بداند در نتیجه، نخستین مشکلی که ناشنوایان را تهدید می کند، افسردگی و دوری کردن از جامعه است و دور شدن ناشنوا از جامعه، به فرآیند جامعه پذیری او آسیب جدی وارد می کند.
*آشفته بازار سمعک
وقتی یکی از اطرافیان ما دچار مشکل شنوایی می شود، کمتر کاربر سمعکی به او توصیه استفاده از سمعک را می کند. گاهی مردم فکر می کنند با استفاده از سمعک، جامعه را از دست می دهند و فقط نگاه های تحقیر آمیز را نصیب خود می کنند.
یکی از درمان های اصلی افراد با کم شنوایی، استفاده از سمعک ناشنوایان است؛ سمعک ها وسایلی هستند که صدا را تقویت می کنند و باعث می شوند افراد کم شنوا به راحتی بشنوند و مشکل شنوایی آن ها مرتفع گردد.
سمعک بعضی از صداهای محیطی را بسته به نوع کم شنوایی بلندتر می کند و استفاده از آن در افزایش میزان شنیدن نیمه شنوایان و کم شنوایان کمک می کند و این خود منجر به افزایش میزان ارتباطات اثربخش می شود. سمعک همچنین بر رشد واژگان و ساختار جمله، پیشرفت تحصیلی، تعامل اجتماعی و فراهم آمدن فرصتهای شغلی تاثیر می گذارد.
کرونا و تحریمها شرایطی سختی را بر مردم تحمیل کرده است حال اگر فردی در خانوادهای نیاز مداوم به تجهیزات پزشکی یا توانبخشی داشته باشد، نیازهای معیشتی در اولویت قرار میگیرند بنابراین برای یک پدر یا مادر نیمهشنوا در خانوادهای با درآمد کم، چارهای نمیماند جز آن که جهت تامین این نیازها و خوراک، موهبت شنیدن از طریق سمعک را نادیده بگیرد و در جهان بدون صدا تلاش کند تا چرخ زندگی را بچرخاند.
با افزایش نرخ ارز، اقلام زیادی دستخوش تغییر شدهاند که یکی از آنها سمعک است؛ سمعکی که بهگفته یکی از خانوادههای معلول، طی یکسال گذشته افزایش قیمت فراوانی را تجربه کرده است و این وضعیت به حدی نگران کننده است که به دلیل بالا بودن هزینه ها حتی برخی والدین یک سمعک هم برای کودک نمی خرند و او را در دنیای ساکت خود رها می کنند؛ اگر چه بهزیستی متولی این امر است اما نوسانات ارز و مشکلات بودجه ای امکان پاسخگویی به تمام آن ها را کمتر کرده و این مساله حمایت خیرین را می طلبد.
طبق مشاهدات عینی که در بازار داشتیم قیمت سمعک در بازار آزاد از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شروع می شود و به ۱۰ میلیون تومان می رسد و چه افراد بسیاری هستند که حتی قدرت خرید سمعک در پایین ترین قیمت را هم ندارند و در دینای سکوت خود زندگی می کنند.
*تاثیر مستقیم استفاده نکردن از سمعک بر رشد ذهنی و تحصیلی
کنار گذاشتن سمعک به دلیل گرانی آن، می تواند تبعات مختلفی از تاثیر در تشدید مشکلات شنیداری و گفتاری فرد تا از دست دادن شغل داشته باشد.
گرانی یا کمیابی سمعک و هزینه های بالای باتری و تعمیر سمعک موجب کنار گذاشته شدن آن از سوی ناشنوایان می شود که خود این امر پیامدهایی مانند افت مهارت گفتاری و زبانی، اختلال در پیشرفت تحصیلی، انزوای اجتماعی و حس خود کم پنداری می شود.
از سوی دیگر استفاده نکردن از سمعک به ویژه در رشد ذهنی و تحصیلی آن ها تاثیر زیادی دارد؛ استفاده نکردن از سمعک موجب می شود شکاف بین کودکانی که شنوایی طبیعی دارند و کسانی که دچار کمشنوایی هستند افزایش یابد.
*۸ سال در دنیای سکوت زندگی می کنم
«مرتضی لطفی» یکی از ناشنوایانی است که معلولیت را محدودیت نمی داند و دست از تلاش برای داشتن زندگی بهتر برنداشته است. در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: ۴۲ سال سن دارم و به دلیل اینکه مشکل شنوایی بنده مادرزادی بوده دکترها گفتند که کاری نمیشه کرد.
وی با بیان اینکه مهم ترین مشکل من امرار معاش است، ادامه داد: مشغول به کار معماری هستم و ناشنوایی باعث شده حقوق من از کارگر ساختمان هم کمتر باشد و با اینکه فوق لیسانس دارم نمیتوانم شغل دولتی داشته باشم چون ناشنوا هستم.
لطفی در ادامه بیان کرد: بعضی از افراد در محل کار و در بیرون از خانه نگاهی دلسوزانه و بعضی عصبی به من دارند به طوری که حوصله حرف زدن با من رو هم ندارند.
وی با اشاره به اینکه از ۸ سال پیش که بهزیستی به من کمک برای تهیه سمعک نکرده است، افزود: چون سمعک گرون شده دیگر نتوانتستم تاکنون از سمعک استفاده کنم و چون سنم از ۳۰ سال گذشته است دیگر خدمات بهزیستی شامل حال بنده نمی شود و آزاد نیز نمی توانم بخرم.
*عدم توانایی مالی جهت تعویض سمعک قدیمی فرزندم
«دستگردی» یکی از پدران زحمتکش بیرجندی که دارای دو فرزند کم شنوا است در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: ۲ فرزند ۲۸ ساله و ۱۰ ساله دارم که مشکل شنوایی دارند و مشکل پسر بزرگم در هفت سالگی و پسر کوچکم در سن نوزادی تشخیص داده شده است.
وی با بیان اینکه تهیه سمعک برای فرزندانم ما را با مشکلات مالی رو به رو کرده است، افزود: بهزیستی تنها بخشی از هزینه سمعک را پرداخت می کند و مابقی را باید خودمان بدهیم و متاسفانه سمعک پسر بزرگم بسیار قدیمی است و قدرت تعویض آن و یا باطری سمعک را نداریم.
دستگردی با اشاره به اینکه کم شنوایی در زندگی پسرانم بسیار تاثیر گذاشته است، ادامه داد: پسر کوچکم بیشتر مواقع متوجه مطالب درسی نمی شود و مجبوریم مجدد خودمان به او توضیح بدهیم تا یاد بگیرد و پسر بزرگم هم در مغازه کار می کند و هنگام صحبت با مشتریان دچار مشکل می شود چون بعضی از کلمات را درست متوجه نمی شود.
وی عنوان کرد: کم شنوایی باعث شده است تا پسرانم زودرنج و عصبی شوند و دکترها نیز بر روی این موضوع بسیار اشاره کرده اند.
*عدم تعلق سمعک به افراد ۳۰ سال به بالا
«مصطفی ظهر» مدیرعامل کانون ناشنوایان خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: در خراسان جنوبی حدود ۲ هزار ناشنوا وجود دارد که از این تعداد ۶۰۰ نفر ناشنوا و کم شنوا در بیرجند عضو کانون ناشنوایان هستند.
وی در ادامه بیان کرد: کانون ناشنوایان خدماتی از جمله خدمات اجتماعی، مذهبی، ورزشی، صنایع دستی و غیره به ناشنوایان و کم شنوایان ارائه می دهد.
مدیرعامل کانون ناشنوایان خراسان جنوبی با بیان اینکه مهم ترین مشکل ناشنوایان و کم شنوایان بحث کار و اشتغال است، افزود: امیدواریم یک موسسه یا کارگاه تولیدی مختص ناشنوایان در استان جهت اشتغال زایی راه اندازی شود تا بتوانند با توجه به شرایط فیزیکی خود در این کارگاه ها فعالیت کنند.
ظهر با اشاره به بحث سمعک گفت: ناشنوا و کم شنوا بستگی به دسی بل گوش آنان دارد و همه این افراد نیازمند به استفاده از سمعک هستند.
وی در ادامه بیان کرد: ارزان ترین سمعک موجود در بازار حدود پنج میلیون تومان است و مقداری توسط خود فرد و مقداری توسط بهزیستی پرداخت می شود و هیچ دستگاهی تاکنون به جز بهزیستی به ناشنوایان و کم شنوایان کمک نکرده است.
مدیرعامل کانون ناشنوایان خراسان جنوبی ادامه داد: تامین اجتماعی هزینه سمعک را پرداخت می کند و متاسفانه اکنون به افراد ۳۰ سال به بالا سمعک تعلق نمی گیرد.
ظهر به بحث کاشت حلزون شنوایی اشاره کرد و گفت: این موضوع نیازمند اعتباری بیش از هشت میلیون تومان است و این موضوع در کودکان بیشتر جواب می دهد.
وی با بیان اینکه در سال ۹۶ موسسه نیوشا جهت کمک به اشتغال ناشنوایان توسط کانون راه اندازی شد، اظهار کرد: متاسفانه اداره دارایی از این موسسه مالیات دریافت می کند و این مشکل بزرگی است به این دلیل که می گویند باید به نام موسسه خیریه ثبت شوید.
*بهره مند شدن ۱۲۵ ناشنوا و کم شنوا در خراسان جنوبی از تسهیلات دریافت سمعک در سال گذشته
«علی عرب نژاد» مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان به مناسبت روز جهانی ناشنوایان اظهار داشت: ۲ مرکز روزانه آموزشی توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی در خراسان جنوبی وجود دارد.
وی به بحث تامین وسایل کمک توانبخشی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته به تعداد ۱۲۵ نفر از کودکان و نوجوانان ناشنوا و کم شنوا در استان به مبلغ یک میلیارد و ۸۷۵ میلیون ریال سمعک واگذار شده است.
عرب نژاد ادامه داد: در۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ به تعداد ۷۴ نفر از کودکان و نوجوانان ناشنوا و کم شنوا در استان جهت تهیه سمعک اعتباری بالغ بر به مبلغ یک میلیارد و ۱۱۰ میلیون ریال پرداخت شده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی عنوان کرد: ۲ واحد با ۲ کارشناس گفتاردرمانی و شنوایی شناسی غیردولتی در استان وجود دارد که علاوه بر درمان اختلالات گفتاری و شنوایی به توانبخشی افراد کم شنوا و نا شنوا اقدام می کنند.
وی در ادامه گفت: در سال گذشته تعداد سه هزار و ۶۷۹ جلسه گفتار درمانی جهت ۲۰۴ نفر و تعداد ۲۰۱ جلسه شنوایی سنجی جهت ۲۸ نفر در این مراکز گفتار درمانی و شنوایی شناسی استان انجام شده است.
عرب نژاد در پایان با اشاره به بحث کاشت حلزون شنوایی اظهار کرد: در سال گذشته تعداد ۷۴ نفر از کمک هزینه کاشت حلزون به مبلغ یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون ریال در استان بهره مند شدند.
تاکید امام جمعه بیرجند بر اطلاعرسانی خدمات نظام به مردم/
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند بر اطلاعرسانی خدمات نظام به مردم تاکید کرد و گفت: اطلاعرسانی همواره جلوی تبلیغات سوء، بدگمانی و ایجاد یاس توسط دشمنان را میگیرد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی روز پنجشنبه در دیدار مدیرکل و جمعی از کارکنان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) خراسان جنوبی ضمن تسلیت ایام عزای رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت حضرت امام حسن (ع) و امام رضا (ع) گفت: اطلاعرسانی کارهای انجام شده ابتدا باید به مردم ارائه شود زیرا مخاطب همه امور مردم هستند و از سویی همواره بدخواهان نظام تبلیغات سوء، بدگمانی و یاس ایجاد میکنند.
وی تاکید کرد: همه نهادهای خدمترسان و وزارتخانهها انواع خدماتی که داده میشود را باید به مردم اطلاعرسانی کنند.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: ارائه گزارش اقدامات و اطلاعرسانی امور به مردم خیلی ضروری و مفید است و در گزارشاتی که به مقامات بالادستی داده میشود یک رونوشت به این دفتر نیز ارسال شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه صدور بیانیه گام دوم انقلاب یک پیشگویی کرامتگونه از مقام معظم رهبری بود، اظهار داشت: امیدواریم در دولت جدید بسیاری از مشکلات حل شود، آن در شرایطی که بیگانگان و غربپرستان در ساز ناامیدی میدمیدند، رهبر معظم انقلاب اسلامی با آیندهنگری گام دوم انقلاب را نوشتند که بگویند کار تازه شروع شده است.
حجت الاسلام و المسلمین عبادی گفت: برخلاف همه تصورات و توطئههای دشمنان، با عنایت خداوند دولت سیزدهم روی کار آمد که کار خود را براساس ارزشهای انقلاب شروع کرده است.
وی با اشاره به اینکه مهمترین شرط در پیادهسازی بیانیه گام دوم انقلاب و اهداف انقلاب اسلامی، انجام به موقع و درست وظایف کاری هر فرد در جامعه است افزود: وقتی میگوییم انقلاب یعنی اینکه همه ما باید برای پیشرفت و آبادانی کشور کمک کنیم و درگیر باشیم.
امام جمعه بیرجند گفت: شرط رسیدن به موفقیتها این است که هر کدام کار خودمان را انجام دهیم؛ یک هواپیما، خودرو یا کارخانه زمانی به کار میافتد که همه قطعات کار خود را درست انجام دهد و وقتی میگوییم انقلاب اسلامی، نه این است که یک آدرس بدهیم که چرا این کار شد یا نشد، انقلاب اسلامی یعنی خود ما، یعنی مردم و مسوولان، انقلاب اسلامی یعنی کارها در دست همه مردم ایران و دیگر آقا بالاسر نداریم، هرچه هست در دست خود ما است.
وی افزود: امیدواریم که تجربههای بیش از ۴۰ سال و آسیبهایی که از سوی نیروهای نفوذی به مردم وارد شد و مردم آسیبهای عظیم دیدند، همواره در یادها بماند و باید هوشیار باشیم که انقلاب اسلامی یعنی مسئول کارها خود ما هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین عبادی اظهار داشت: ما دارای قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی و امروز هم دارای دولت اسلامی شدهایم که جامعه اسلامی و تمدن اسلامی را پیش رو داریم و اینها با حرف درست نمیشود بلکه کار و تلاش جهادی را میطلبد.
«سید مجتبی موسوی» در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام حدود ۱۲ سال است که در خراسان جنوبی فعالیت می کند، اظهار داشت: طی این مدت حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان در خراسان جنوبی توسط ستاد اجرایی هزینه شده است.
وی با بیان اینکه در مشارکت و توانمندسازی اقتصادی و توسعه کارآفرینی در قالب طرح های اقتصادی اجتماع محور و بنگاه محور ستاد اجرایی در استان تاکنون بیش از ۹۳۰ میلیارد تومان در بحث اشتغالزایی در خراسان جنوبی هزینه شده است، گفت: این اعتبار برای اجرای پنج هزار و ۶۳۷ طرح در سراسر استان بوده است که از قبل آن ۲۸ هزار و ۶۵۷ نفر اشتغال به صورت مستقیم و غیرمستقیم در استان ایجاد شده است.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از این تعداد ۱۲ طرح بنگاه محور اقتصادی با ظرفیت اشتغالزایی ۱۱ هزار نفر و با حجم سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان است، گفت: همچنین ۵ هزار و ۸۰۷ طرح اشتغال محور در قالب طرح سحاب ظرفیت اشتغالزایی ۱۶ هزار و ۸۲۱ نفر با بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده است.
موسوی با بیان اینکه ۶ طرح کارگاهی با ۲۵ نفر اشتغال در استان داریم، گفت: تاکنون۲۶۶ طرح عمرانی و زیربنایی با ۸۲ میلیارد تومان را اجرایی کردیم که این طرح ها بیش از ۸۵ درصد وضعیت مالی آنها پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون در بحث اشتغالزایی اجتماع محور حدود ۱۱۸۲ طرح با ۴۵ میلیارد تومان در روستاهای استان اجرا شده و تا آخر سال سه هزار طرح با ۱۴۵ میلیارد تومان در استان اجرایی خواهد شد، گفت: پایدارسازی اشتغال های ایجاد شده در سالهای قبل، ایجاد و تکمیل زنجیره تولید طرح های اشتغال محور، کمک به توسعه بازار فروش محصولات، انعقاد تفاهم نامه الگوی پیشرفت جوانی برای بیرجند، انعقاد تفاهم نامه همکاری پیشرفت منطقه ای برای نهبندان، سربیشه و زیرکوه با حجم سرمایه گذاری ۵ میلیارد تومان با هدف خدمت رسانی به اقشار آسیب دیده جامعه و انعقاد تفاهم نامه در بحث فعال کردن معادن غیرفعال استان از مهمترین برنامه های سال ۱۴۰۰ ستاد اجرایی برای توسعه خراسان جنوبی است.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در خراسان جنوبی با بیان اینکه بیش از ۲۵۰ معدن غیر فعال در خراسان جنوبی وجود دارد که ستاد اجرایی برای فعال سازی آنها امسال اقدام می کند، گفت: هلدینگ «معنا» ستاد اجرایی امسال در بحث خاک های معدنی با شرطی که فراوری در استان انجام شود و راه اندازی کارخانه کانسارهای فلزی در استان؛ شروع بکار می کند.
موسوی افزود: ائمه جمعه شهرستان ها از طرح های اشتغالزایی فرمان امام(ره) در شهرستان ها بازدید کنند و طرح های زیربنایی را از نزدیک ببینند.
وی اظهارداشت: فعالیت های اشتغال محور و اقتصادی ستاد اجرایی در خراسان جنوبی امیدآفرینی را در روستاها ایجاد کرده است و باعث مهاجرت معکوس از شهر به روستا شده است.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در خراسان جنوبی گفت: به زودی طرح «خانه های برکت احسان» را در جهت کاهش آسیب های محلات حاشیه نشین با هدف استفاده از ظرفیت اهالی محله و بررسی مشکلات آنها از نگاه خودشان و توانمندسازی آنها راه اندازی می کنیم.
روشندل با بیان اینکه بنیاد برکت حدود ۵۱ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه با اقساط ۵ ساله تاکنون در نهبندان در اختیار مردم قرار داده است، گفت: اجرای این طرح ها باعث مهاجرت معکوس بیش از ۲۰۰ خانواده به روستاها شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «غلام روشندل» امروز(۸ مهر) در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه نهبندان دارای پراکندگی بالا و جمعیت پایین است، اظهار داشت: خشکسالی های متوالی ۲۰ سال گذشته صدمات زیادی در حوزه کشاورزی و دامپروری به نهبندان وارد کرده است و بسیاری از چشمه ها و قنوات خشک و کم آب شدند.
وی با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و بنیاد برکت تاکنون نسبت به نهبندان رویکرد مثبتی داشتند و کارهای خوبی در این شهرستان صورت گرفته است، گفت: در مهرماه ۹۷ بنیاد برکت طرح آسمان را در نهبندان به منظور ایجاد اشتغال خرد و خانگی در روستاها کلید زد و در مدت یکسال در ۲۴ روستای بالای ۵۰ خانوار کار شروع شد.
مجری طرحهای اشتغالزایی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) در نهبندان با بیان اینکه طرح آسمان منجر به تشکیل صندوق های قرض الحسنه پشتیبان طرح ها در روستاها شد که تا امروز حدود ۴۸ صندوق توسعه محلی در روستاهای نهبندان تشکیل شده است، افزود: حدود دو میلیارد تومان مردم در این صندوق ها سرمایه گذاری کردند و از منابع این صندوق ها در کسب و کارهای خرد و خانگی بهره مند شدند.
روشندل با اشاره به اینکه طرح «سحاب» یکی دیگر از طرح هایی بود که ۱۵۶۵ اشتغال مستقیم روستایی و شهری را در نهبندان به همراه داشت، گفت: با اجرای این طرح ها حدود ۲۰۰ خانواده مهاجرت معکوس آنها از شهرستانهای بزرگ کشور به نهبندان صورت گرفت که با تسهیلات بنیاد برکت و طرح سحاب در روستاهای خود با گرفتن تسهیلات ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان وام، برای خود کار و کسب شروع کردند.
وی گفت: همچنین حدود ۴۰ نفر از زنان سرپرست خانوار که هیچ درآمدی نداشتند، با گرفتن تسهیلات ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومانی بنیاد برکت، برای خود کسب و کار شروع کردند و اکنون درآمد رضایتمندی دارند.
روشندل افزود: بنیاد برکت حدود ۵۱ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه با اقساط ۵ ساله تاکنون در نهبندان در اختیار مردم قرار داده است.
طبیعتگردی، شاخص اقتصاد گردشگری در خراسان جنوبی
طبیعتگردی از شاخصهای مهم گردشگری در خراسان جنوبی به دلیل شرایط اقلیمی این استان است که در صورت بهرهبرداری از آن میتواند به رونق اقتصادی منطقه به ویژه در مناطق روستایی و عشایری منجر شود.
به گزارش ایرنا به دلیل اهمیت جایگاه صنعت گردشگری در توسعه پایدار، بسیاری از کشورها در پی رونق روزافزون این صنعت هستند که در این زمینه موفق هم بودهاند. صنعت گردشگری در حقیقت یکی از مهمترین قطبهای توسعه و درآمدزایی محسوب میشود که به ایجاد اشتغال و خوداتکایی کمک میکند و با ارتقای جنبههای فرهنگی و اقتصادی، تاثیر شگرفی بر رشد و پیشرفت جوامع میگذارد.
خراسان جنوبی نیز به دلیل وجود روستاهایی با قابلیتهای کمنظیر تاریخی، فرهنگی و طبیعی، دارای جاذبههای متعدد طبیعتگردی است و تقویت گردشگری روستایی از اولویتهای توسعه گردشگری در این استان به شمار میرود.
از جمله شهرستان طبس به خاطر برخورداری از انواع جاذبههای طبیعی، باستانی، فرهنگی و دیگر عوامل جذب گردشگر ظرفیتی مهم برای توسعه گردشگری در شرق کشور محسوب میشود همانطور که رییس جمهوری هم در سفر اخیر خود به خراسان جنوبی و شهرستان طبس این موضوع را مورد تاکید قرار داد و تقویت اقتصاد گردشگری را ضروری خواند.
حوالی روستای “خرو” شهرستان طبس درهای وجود دارد که آب چشمههای کوچک و بزرگ در آن جاری است و کال سردر نامیده میشود. در این منطقه و در دیواره دره حفرهها و کانالهایی به نام خانه گبر وجود دارد که احتمالا قدمت آن به دوران ساسانیان میرسد. مبدا آبی که اغلب مزارع و باغات طبس را آبیاری میکند و از طریق نهر آبی به طبس منتقل میشود از این ناحیه سرچشمه میگیرد.
پس از حدود ۴۵ دقیقه پیادهروی، خلاف جهت حرکت آبی که درون دره جاری است، به چشمههای متعدد آب بخصوص چند چشمه آب گرم میرسیم که بزرگترین چشمه از درون حفرهای منشا میگیرد که به آبگرم مرتضی علی معروف است. بالاتر از این چشمه نیز دره بسیار بسته و تنگ میشود و از دو طرف چشمههای کوچکی به درون دره سرازیر میشوند. در ادامه مسیر به بند شاه عباسی (طاق شاه عباسی) میرسیم که بنایی است تاریخی، زیبا و با قدمت بسیار.
این توصیف تنها مربوط به یک منطقه از یک شهرستان خراسان جنوبی است که جاذبههای گردشگری آن تلفیقی از طبیعت و میراث فرهنگی را نه تنها برای ایرانیان که برای جهانیان به نمایش گذاشته است.
یک فعال حوزه گردشگری درباره قابلیت طبیعتگردی در خراسان جنوبی گفت: طبیعتگردی یکی از مهمترین شاخههای گردشگری است و قبل از شیوع ویروس کرونا سالانه گردشگران فراوانی به خراسان جنوبی به ویژه شهرستان طبس سفر میکردند.
احمد کاشانی افزود: اغلب جاذبههای طبیعتگردی این منطقه در دل روستاها نهفته است و قطعا با توجه به اینکه روستاهای اطراف طبس ظرفیتهای فراوانی در حوزه گردشگری دارد، توسعه گردشگری میتواند منجر به توانمندسازی روستاییان به لحاظ اقتصادی شود و از مهمترین سیاستهای اقتصاد مقاومتی و دولت سیزدهم نیز است.
وی با اشاره به سفر رییس جمهوری به شهرستان طبس در نوزدهم شهریور امسال افزود: تاکید رییس جمهوری در این سفر بر فعال شدن اقتصاد معدن و اقتصاد گردشگری بود که مهمترین مولفه آن را میتوان در روستاها جست و جو کرد.
مدیرعامل سازمان مردمنهاد انجمن گردشگری پایدار، روستای “ازمیغان” را از روستاهای هدف گردشگری در شهرستان طبس برشمرد و گفت: منابع آبی فراوان، شالیکاری در کویر و همنشینی نخلهای سر به فلک کشیده با شالیزارهای برنج از بکرترین جاذبههای طبیعتگردی است که سالانه گردشگران زیادی را به سمت خود جذب میکند.
وی گفت: خرید محصولات محلی و اقامت در محیط بکر روستا از موارد اثرگذار برای درآمدزایی مردمان این منطقه از محل ورود گردشگران است که انتظار میرود مورد توجه و حمایت بیشتر قرار گیرد.
کاشانی با بیان اینکه منطقه “کال جنی” از پدیدههای زیبای گردشگری در شهرستان طبس است ادامه داد: این دره اسرارآمیز عوارض زمینشناسی بسیار زیبایی را در دل خود نهفته دارد که افسانههای گوناگونی را میتوان در آن جست و جو کرد.
اصفهک نمونهای بینظیر از همت روستایی در بخش گردشگری
این فعال گردشگری گفت: پیادهروی در عمق دره کال جنی برای تماشای عوارض زمینشناسی و تفکر در عمق اسرار پدید آمدن آن از جمله جاذبههای این منطقه گردشگری محسوب میشود که گردشگران زیادی را همواره به سمت خود جذب میکند.
وی افزود: چشمه مرتضی علی با جوشش و جاری شدن آبگرم طبیعی از دیگر جاذبههای گردشگری این استان است که با ختم شدن به طاق عباسی با تاریخ چند صد ساله پدیده زیبا از منظر گردشگری را پدید آورده است.
کاشانی یادآور شد: روستای “اصفهک” با نخلستان بسیار زیبا در ۳۰ کیلومتری طبس یادآور زلزله ویرانگر سال ۵۷ است که بخشی از روستا با خاک یکسان شد اما مردم این روستا که در کار و تلاش و مقاومت زبانزد هستند دوباره بافت جدید روستا را بنا کردند و امروز شاهد هستیم که جوانان بخشی از بافت تاریخی روستا را مرمت و تبدیل به اقامتگاه بومگردی کردهاند.
وی با اشاره به تعدد اقامتگاههای بومگردی اصفهک که با مدیریت مردم محلی پذیرایی گردشگران و مسافران است گفت: با توجه به اقبال گردشگری از این روستا همچنان به توسعه اشتغال و بومگردی میتوان امیدوار بود که البته نیازمند حمایت و توجه لازم است.
کاشانی اظهار داشت: مهمترین افتخار اصفهک در مجامع بینالمللی کسب جایزه To Do۲۰۲۰ و حضور در بزرگترین نمایشگاه بینالمللی دنیا است که سودآوری آن به مردم محلی میرسد.
وی افزود: پروژههای گردشگری در روستاها این شاخصه مهم را دارند که مردم محلی با آن درگیر میشوند، اقتصاد روستایی با آن رشد میکند و مردم فرصت پیدا می کنند که محصولات محلی، صنایع دستی و غذاهای محلی را به گردشگری عرضه کرده و گردشگران هم این فرصت را پیدا میکنند که با آداب و رسوم روستاییان آشنا شوند.
نایبندان هم روستایی زیبا با بافت معماری منحصر به فرد است که خانههای پلکانی در دل کویر دارد و با ایستادن بر فراز برج تاریخی این روستا میتوان چشمانداز بیانتهای بیابان لوت (اولین اثر طبیعی ثبت جهانی ایران) و هماندیشی درختان نخل و پرتقال را به تماشا نشست.
پناهگاه حیات وحش نایبندان نیز میتواند خاستگاه تورهای گردشگری تخصصی باشد که مهمترین گونه جانوری این محل یوز ایرانی است.
کویر حلوان طبس هم جزو کویرهایی است که با رملهای ماسهای زیبا، پناهگاه جانوران مختلف مانند گربه شنی از جمله جاذبههای گردشگری در حوزه بیابانگردی است که با وجود اقامتگاه بومگردی روستاهای اطراف این کویر میتوانند با استفاده از اقتصاد گردشگری به توسعه پایدار برسند.
در حوزه آثار تاریخی به خاطر نقطه جغرافیایی طبس در میان کویر مرکزی ایران که همواره پذیرای کاروانهای تجاری بوده کاروانسراهای متعدد وجود دارد که کلمرد به عنوان دروازه تاریخ، کاروانسرای جوخواه برجا مانده از عهد صفوی میتواند برای گردشگران بسیار خاص و ویژه باشد.
همچنین سد کریت از سدهای قدیمی با سبک قوسی است که به عنوان جاذبه تاریخی و شگفتانگیز میتواند مد نظر گردشگران باشد.
تحول در گردشگری با امید جهانی شدن ژئوپارک طبس
مدیرعامل سازمان مردمنهاد انجمن گردشگری پایدار، یکی از فرصتهای گردشگری در این منطقه را ژئوپارک طبس عنوان کرد و گفت: پرونده ژئوپارک برای ثبت جهانی در یونسکو باز شده که نیازمند تکمیل است و اگر روند ثبت آن با موفقیت انجام شود جزو چهار ژئوپارک جهانی خواهد بود.
وی افزود: اغلب جاذبههای تاریخی، میراث ملموس و ناملموس گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس در روستاها است و قطعا توسعه گردشگری روستاها میتواند منجر به توسعه اقتصادی منطقه شود.
کاشانی به وجود معادن غنی در شهرستان طبس اشاره کرد و گفت: تورهایی به عنوان معدن گردشگری در دنیا برگزار میشود که از شاخههای حرفهای گردشگری است و قطعا این ظرفیت شهرستان طبس میتواند درآمدزایی داشته باشد.
وی به تاکید رییس جمهوری مبنی بر فعال شدن اقتصاد گردشگری در خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: اگر ظرفیت گردشگری فعال و با کمک بخش خصوصی و دولتی این دستور رییس جمهوری اجرایی شود بهطور قطع مناطقی مانند طبس وارد فضای اقتصادی توسعهیافته خواهد شد.
این فعال گردشگری تصریح کرد: اقامتگاههای بومگردی که در شهرستان طبس شکل گرفته نیازمند رسیدگی و بازنگری ویژه است.
لزوم افزایش کیفیت سفرهای ریلی
وی با تاکید بر اینکه راهها در حوزه گردشگری از اهمیت ویژه ای برخوردار است افزود: طبس جزو معدود شهرستانهای استان خراسان جنوبی است که ایستگاه راهآهن و فرودگاه دارد و باید از این ظرفیتها و زیرساختهایی که ایجاد شده است، به خوبی استفاده کنند.
مدیرعامل سازمان مردمنهاد انجمن گردشگری پایدار با بیان اینکه گردشگران از وضعیت فعلی قطار طبس رضایت ندارند گفت: رایزنی مسوولان با مدیران راهآهن و شرکتهای مسافرتی قطار میتواند باعث شود که واگنهای با کیفیتتری در این خط فعال شوند.
وی اظهار داشت: فرودگاه طبس هم میتواند با رایزنی مسوولان افزایش پرواز داشته باشد تا گردشگران سریعتر و راحتتر بتوانند برنامهریزی کنند.
کاشانی گفت: نزدیکی طبس به بشرویه نیز فرصتی است که میتواند از وجود گردشگران برای بازدید از جاذبههای بینظیر شهرستان بشرویه بهره برد اما باید برای بهسازی و ایمنسازی جاده طبس به بشرویه برنامهریزی ویژه داشت.
وی شناسایی و معرفی مسیرهای گردشگری در استان را ضروری دانست و تاکید کرد: افزایش ایمنی راههای خراسان جنوبی از مهمترین و با اولویتترین موارد در حوزه گردشگری است که مسوولان دولتی باید به آن توجه داشته باشند.
ثبت ملی ۱۰ اثر طبیعی شهرستان طبس
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس هم گفت: ۸۴ اثر تاریخی، ۱۰ اثر طبیعی و ۲ اثر معنوی در این شهرستان به ثبت ملی رسیده که زمینه خوبی برای جذب گردشگر داخلی و خارجی است.
کاظم نجاتیان با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در صیانت از جاذبههای طبیعی، روستاهای هدف گردشگری و مناطق نمونه افزود: ادامه روند تولید محصولات صنایع دستی و فعال نگهداشتن کارگاههای هنرمندان این حوزه در دستور کار بوده تا پس از پشت سر گذاشتن دوران کرونا، تاسیسات گردشگری با همه توان به فعالیت خود ادامه دهند و در توسعه اشتغال و رونق اقتصادی منطقه سهم بسزایی داشته باشند.
وی به وجود سه هتل در شهرستان طبس اشاره کرد و گفت: وجود ۲۵ اقامتگاه بومگردی، ۶ دفتر خدمات گردشگری، پنج مجموعه اقامتی و پذیرایی و یک مرکز سرگرمی، تفریحی و گردشگری از جمله زیرساختهای حوزه گردشگری این منطقه است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس افزود: با توجه به ظرفیتها و قابلیتهای متعدد شهرستان طبس، وجود زیرساختهای ریلی و هوایی، موقعیت استراتژیک و مناسب طبس، وجود هفت روستای هدف گردشگری، ۲ منطقه نمونه گردشگری، کویرهای بکر و متعدد، وجود بارگاه منور حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) با خدمات و امکانات مناسب موجب شده در سالهای اخیر بخش خصوصی استقبال خوبی از این حوزه داشته باشد.
وی بیان کرد: طی چهار سال اخیر بیش از هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع متعدد (صندوق توسعه ملی و کمکهای فنی اعتباری) به این حوزه تزریق شده همچنین بیش از ۳۰ میلیارد ریال زیرساخت آب، برق، گاز و سایر موارد احداث شده است.
نجاتیان گفت: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال بهصورت بلاعوض برای جبران خسارت و بیش از پنج هزار میلیون ریال تسهیلات برای جبران خسارت بانکی به سرمایهگذاران تاسیسات مختلف پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: شیوع ویروس کرونا تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال به تاسیسات گردشگری این شهرستان خسارت وارده کرده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس گفت: شیوع کرونا در ۲ سال اخیر ضربات سنگینی را به حوزه گردشگری وارد کرد و امیدواریم با اتمام دوره همهگیری این بیماری و افزایش سفرهای داخلی و خارجی با رعایت پروتکلهای بهداشتی بخشی از این خسارتها جبران شود.
وی اظهار داشت: تاسیسات اقامتی و پذیرایی با همه توان تلاش کردند که ضمن ایفای نقش در حفظ سلامت عمومی جامعه برای دوران پساکرونا برنامهریزیهای لازم را در پذیرایی از مسافران و گردشگران داشته باشند.
کارشناسان معتقدند در پساکرونا باید به گردشگری به عنوان یک نیاز و الزام اجتماعی توجه شود و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم بتازگی با اشاره به افزایش روزافزون آمار واکسیناسیون کرونا از تغییر و کاهش محدودیتهای کرونایی برای سفر و ارائه دیگر خدمات به افرادی که واکسینه شدهاند، خبر داده است.
استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و طبس در ۲۷۰ کیلومتری غرب بیرجند است.