اخبار خراسان جنوبی

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی:
۱۲ پروژه عمران روستایی در خراسان جنوبی به بهره برداری می رسد
آسمانی مقدم از افتتاح ۱۲ پروژه عمران روستایی همزمان با هفته دولت در شهرستان‌های مختلف خراسان جنوبی خبر داد.

«علی اصغر آسمانی مقدم» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والا مقام بویژه شهدای دولت و شهیدان رجایی و باهنر گفت: برای اجرای ۱۲ پروژه عمران روستایی ۹ میلیارد و ۴۷۶ میلیون تومان اعتبار از محل اعتبارات ملی و استانی هزینه شده است که در هفته دولت سال جاری به بهره برداری خواهند رسید.

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی افزود: این طرح‌های هادی روستایی در شهرستان‌های سربیشه، خوسف، قاینات، نهبندان، درمیان و زیرکوه اجرا شده است.

 

وی با اشاره به مشارکت دهیاری‌ها و کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی برای اجرای این پروژه های عمران روستایی، ادامه داد: تاکنون طرح هادی در ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار استان تهیه شده است که اجرای طرح هادی در ۵۸۵ روستا بالای ۲۰ خانوار نیز شروع شده است.

 

آسمانی مقدم بیان کرد: سال گذشته ۶ میلیارد و ۶۷۸ میلیون تومان اعتبار ملی برای اجرای طرح هادی روستایی به استان اختصاص یافته است.

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی در پایان با اشاره به اینکه طرح هادی یا به عبارتی طرح جامع توسعه روستایی از جمله اقدامات مهم برای توسعه و عمران روستاها است، گفت: این طرح مصوبه‌ای برای هدایت عملیات سازندگی و آبادانی در روستاها با آگاهی از وضعیت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی آن‌هاست.

 

به گفته وی با اجرای طرح هادی کنترل ساخت و سازها و تخلفات غیرمجاز این حوزه را در روستاها می‌توان کنترل کرد.

 

 

 

 

 

خسارت ۲.۵ هزار میلیاردی خشکسالی به بخش کشاورزی خراسان جنوبی

بیرجند_ رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: خشکسالی دو هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان خسارت وارد کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا قوسی در نشست خبری برنامه‌های هفته دولت اظهار کرد: ۱۵۹ پروژه بخش کشاورزی در هفته دولت به بهره برداری می‌رسد.
وی بیان داشت: اعتبار هزینه شده برای پروژه‌های هفته دولت ۱۴۷ میلیارد تومان است که ۶۲ میلیارد از اعتبارات تملک، ۲۸ میلیارد تسهیلات و ۵۶ میلیارد تومان مشارکت کشاورزان و سرمایه گذاران بوده است.
وی ادامه داد: بیشترین پروژه‌ها به ترتیب در بیرجند با ۲۶ پروژه، طبس با ۲۶ پروژه، سربیشه ۲۳ پروژه و زیرکوه با ۱۹ پروژه بوده است.

وی با بیان اینکه با اجرای این پروژه‌ها برای ۲۷۵ نفر شغل ایجاد شده است، اظهار داشت: بیشترین سهم پروژه‌ها در حوزه اب و خاک با ۱۰۶ پروژه بوده است.

وی با بیان اینکه سیستم ابیاری نوین در سطح ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در حال اجرا است، گفت: از ابتدای امسال نیز هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم‌های نوین ابیاری مجهز شده است.

به گفته وی خراسان جنوبی رتبه اول کشور در اجرای سیستم‌های نوین ابیاری را دارد.

قوسی به افزایش ۴ برابری اعتبارات قنوات استان در سال جاری اشاره کرد و بیان داشت: امسال ۸۴ میلیارد تومان به احیا و بازسازی قنوات استان اختصاص یافته که سال گذشته این رقم ۲۰ میلیارد تومان بوده است.

وی عنوان کرد: طی سه سال گذشته ۷۶۰ دستگاه تراکتور، ۴۰ کمباین و دو هزار و ۳۰۰ دستگاه ادوات کشاورزی خریداری و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

وی افزود: در گذشته سالیانه در راستای نوسازی ماشین آلات کشاورزی ۷ میلیارد تومان هزینه شده که این رقم در سال گذشته ۵۶ میلیارد تومان بوده است.
وی عنوان کرد: خشکسالی‌ها دو هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان خسارت وارد کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در راستای خشکسالی‌ها ۱۰۰ میلیارد تومان به پروژه‌های پیشگیرانه اختصاص یافته است.

 

 

 

تجلیل از ۱۵ دستگاه اجرایی برتر در خراسان جنوبی

تجلیل از ۱۵ دستگاه اجرایی برتر در خراسان جنوبی

بیرجند – ایرنا – ۱۵ دستگاه اجرایی برتر در خراسان جنوبی براساس نتایج ارزیابی عملکرد سال ۹۹ در سومین روز هفته دولت با حضور استاندار معرفی و تجلیل شدند.

به گزارش ایرنا رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی روز پنجشنبه در سومین نشست شورای راهبری توسعه مدیریت استان در سال جاری که به منظور تقدیر از دستگاه‌های اجرایی برتر براساس ارزیابی عملکرد سال ۹۹ برگزار شد، گفت: با توجه به اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، هیات وزیران آیین‌نامه ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی کشور را تصویب کرد.

مجید پورعیسی افزود: به استناد مواد ۸۱ و ۸۲ قانون مدیریت خدمات کشوری هر سال دستگاه‌های اجرایی استان در ابعاد شاخص‌های عمومی و اختصاصی ارزیابی می‌شوند و دستگاه‌های برتر براساس مفاد بخشنامه جشنواره شهید رجایی مورد تقدیر می‌گیرند.

وی اظهار داشت: بخشنامه جشنواره شهید رجایی با هدف شناسایی و تقدیر از تلاشگران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، ارتقا و بهبود عملکرد دستگاه‌های اجرایی و نیز پایش اجرای مطلوب برنامه‌های اصلاح نظام اداری در سه سطح ملی، دستگاهی و استانی تدوین و ابلاغ می‌شود.

دبیر شورای راهبری توسعه مدیریت استان خراسان جنوبی گفت: در ارزیابی عملکرد سال ۱۳۹۹ دستگاه‌های اجرایی استان ۵۱ دستگاه مشارکت داشتند که ۱۰ دستگاه براساس مفاد بخشنامه جشنواره شهید رجایی مورد تقدیر قرار گرفتند.

وی افزود: همچنین از پنج دستگاه اجرایی برتر که در راستای اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده‌اند به مناسبت هفته دولت تقدیر به عمل آمد.

پورعیسی اظهار داشت: در بخشنامه جشنواره شهید رجایی سال ۱۴۰۰ دستگاه‌های اجرایی استان در چهار محور بالاترین امتیاز در مجموع شاخص‌های عمومی و اختصاصی (۳ دستگاه)،  بالاترین امتیاز در شاخص‌های عمومی (۲ دستگاه)،  انتخاب یک دستگاه بر مبنای بالاترین امتیاز در مجموع شاخص‌های عمومی و اختصاصی بر مبنای گروه‌بندی اعلام شده از سوی سازمان امور اداری و استخدامی کشور (۵ دستگاه) و بر مبنای محورهای برنامه‌های اصلاح نظام اداری یا اقدامات برجسته در فعالیت‌های تخصصی دستگاه (۲ دستگاه) مورد تقدیر قرار گرفتند.

وی گفت: در قالب جشنواره شهید رجایی ۱۰ دستگاه مورد تقدیر قرار می‌گیرند و پنج دستگاه به خاطر اقدامات محوری و شایسته و ارائه خدمت به مردم در طول سال نقش ارزنده‌ای داشتند در هفته دولت مورد تقدیر مقام عالی استان قرار خواهند گرفت.

وی اضافه کرد: بدنه مدیریتی منسجم در قالب سرمایه اجتماعی در استان وجود دارد که امیدواریم ارتقا یابد تا در حوزه پیشرفت و توسعه به متوسط کشوری برسیم.

امروز همزمان با هفته دولت و روز کارمند با حضور استاندار خراسان جنوبی در شورای راهبری توسعه مدیریت استان از ۱۵ دستگاه برتر تقدیر شد.

براساس ارزیابی‌های صورت گرفته، شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با کسب بالاترین امتیاز در مجموع شاخص‌های عمومی و اختصاصی در استان رتبه اول همچنین بالاترین امتیاز را در گروه زیربنایی ‌و توسعه زیرساخت کسب کرده است.

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری به جهت کسب رتبه برتر در مجموع شاخص‌های عمومی و اختصاصی همچنین بالاترین امتیاز در گروه عمومی و قضایی و اداره کل امور اقتصادی و دارایی به جهت کسب رتبه برتر در مجموع شاخص‌های عمومی و اختصاصی تجلیل شدند.

اداره کل جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای نیز با توجه به کسب بالاترین امتیاز در شاخص‌های عمومی به عنوان دستگاه‌های برتر معرفی شدند.

در این مراسم از اداره کل امور مالیاتی به جهت کسب بالاترین امتیاز در مجموع شاخص‌های عمومی و اختصاصی در گروه تولیدی و خدماتی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برای کسب بالاترین امتیاز در مجموع شاخص‌های عمومی و اختصاصی در گروه سلامت و رفاه اجتماعی، اداره کل آموزش و پرورش به جهت کسب بالاترین امتیاز در مجموع شاخص‌های عمومی و اختصاصی در گروه  آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و دو مجموعه اداره کل راه و ‌شهرسازی و شرکت گاز به عنوان دستگاه برتر درخصوص محورهای برنامه‌های اصلاح نظام اداری یا اقدامات برجسته تخصصی دستگاه تقدیر شد.

در ادامه پنج دستگاه اداره کل اطلاعات، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بسیج سازندگی و کمیته امداد امام خمینی (ره) هم به عنوان دستگاه‌های برتر هفته دولت امسال معرفی و تجلیل شدند.

استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست هدف از برگزاری جشنواره شهید رجایی را ارزیابی عملکرد مدیران و انتخاب دستگاه‌های اجرایی برتر عنوان کرد و گفت: اینکه تعداد انگشت شماری از مدیران معرفی می‌شوند نشانه کم‌کاری سایر دستگاه‌ها نیست اما تلاش برخی مدیران بیشتر بوده است.

حمید ملانوری با گرامیداشت چهارم شهریور روز کارمند تاکید کرد: این موفقیت‌ها حاصل مدیریت مدیران و همراهی و تلاش کارمندان و کارشناسان دستگاه‌هاست.

وی افزود: ما در شرایطی خدمت می‌کنیم که تهدیدها، تحریم‌ها و خشکسالی استان، مدیریت را بسیار سخت کرده اما کار و خدمت، شدنی است.

استاندار خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی استانی است که می‌تواند خود را براساس داشته‌ها و منابع موجود، مدیریت کند و وظیفه مدیران این است که با مطالبه اعتبارات ملی از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کنند.

وی تاکید کرد: مسیر مطالبه ملی باید بر محور فعال‌سازی منابع استان باشد تا سرمایه‌های استان به ما کمک کند و سطح خدمات، رفاه و بهره‌مندی مردم بالا برود.

ملانوری ظرفیت‌های معدنی را از محورهای توسعه استان خراسان جنوبی عنوان کرد و گفت: این ظرفیت با ارزش به ما کمک می‌کند، زیرساخت‌ها را توسعه دهیم، مشکلات مردم را رفع کنیم و سطح خدمات را بالا ببریم تا بهره‌مندی مردم از این خدمات ارتقا یابد.

وی بر لزوم بهره‌گیری مدیران از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای بیان اقدامات و عملکردها تاکید کرد و افزود: دریافت نظرات مردمی و اطلاع‌رسانی به موقع اقدامات باید مورد توجه قرار گیرد.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: مراکز علمی غنی و بسیار خوبی در این استان وجود دارد و ما می‌توانیم از ظرفیت فکری، علمی و تخصصی موجود در راستای مدیریت استان استفاده کنیم.

وی در پایان از تلاش‌های مدیران در یک سال گذشته تشکر کرد و رأی قاطع نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی و آغاز به کار کابینه دولت جدید را تبریک گفت.

سومین نشست شورای راهبری توسعه مدیریت استان خراسان جنوبی در سال جاری با محوریت معرفی و تقدیر از دستگاه‌های اجرایی برتر براساس ارزیابی عملکرد سال ۹۹ برگزار شد.

 

 

 

 

قیمت‌گذاری عناب در چنبره بی‌تدبیری/کرونا فروش را کاهش داد

قیمت‌گذاری عناب در چنبره بی‌تدبیری/کرونا فروش را کاهش داد

بیرجند- عناب‌کاران خراسان‌جنوبی معتقدند که محدود کردن مصرف آب، نبود نهاد قیمت گذار در حوزه این محصول استراتژیک و کاهش خرید عناب در ایام کرونایی برای آنان مشکلاتی به وجود آورده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: این روزها فصل چیدن محصولی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران به شرط برنامه‌ریزی و فرآوری یکی از پتانسیل‌های مهم خراسان‌جنوبی برای اشتغال‌زایی و درآمدزایی است.

مقصود عناب است. میوه‌ای که علی رغم کوچک بودن خواص بسیار زیادی را در خود نهفته دارد و بسیاری از مردم به عنوان یکی از تنقلات و برخی نیز به عنوان یکی از گیاهان دارویی از آن استفاده می‌کنند. برخی نیز آن را دم کرده و دم نوش آن را مصرف می‌کنند.

اما این روزها که فصل چیدن دسترنج عناب کاران خراسان‌جنوبی است، بسیاری از آن گلایه‌هایی از روند خرید و فرآوری و در یک کلام درآمدزایی این محصول دارند و به زبان ساده‌تر معتقدند دخلشان با خرجشان همخوانی ندارد و از طرف دیگر نیز کاهش نزولات آسمانی مشکلاتی برای آنان ایجاد کرده است.

مهدی میرزایی از تولیدکنندگان و بهره‌برداران عناب در خراسان‌جنوبی که تحصیلاتش نیز در زمینه کشاورزی است در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات ما عناب کاران این است که میزان سهمیه آب ما را کاهش داده‌اند.

گلایه از محدود کردن آب مصرفی کشاورزان

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سهمیه آب ما از ۲۵ لیتر در ثانیه در سال‌های ابتدایی کار به ۱۲.۵ لیتر در ثانیه رسیده است، افزود: این در حالی که ما بر اساس همان ۲۵ لیتر در ثانیه کشت کرده‌ایم و نمی‌دانیم با تشنگی درختان سرسبز عناب چه کنیم.

این تولیدکننده عناب در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه قیمت کود نیز چند برابر افزایش داشته است، گفت: البته آنقدر مشکل بر سر راه ما قرار دارد که دیگر افزایش قیمت کود را یک مسئله نمی‌دانیم.

قیمت‌گذاری عناب در چنبره بی‌تدبیری/کرونا فروش را کاهش داد

نهاد پشتیبان برای قیمت‌گذاری عناب وجود ندارد

میرزایی با گلایه از نبود یک نهاد پشتیبان برای قیمت‌گذاری عناب در خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: ما برای محصول استراتژیک چون زعفران، شورای ملی زعفران را داریم ولی در مورد عناب هیچ نهاد حامی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دغدغه ما کمبود آب، بحث قیمت و دغدغه فروش است، گفت: متأسفانه عنابی که ما به قیمت دوازده هزار تومان می‌فروشیم در بازارهای خراسان رضوی با افزایش چند برابری به قیمت ۳۵ هزار تومان فروش می‌رود!

این تولیدکننده عناب در خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه علی‌رغم تورم و افزایش قیمت کود و… قیمت عناب از چند سال گذشته تاکنون هیچ تغییری در خراسان‌جنوبی نداشته است، یادآور شد: قیمت کارگری نیز در یکی – دو سال گذشته چند برابر شده است.

میرزایی گفت: به نظر من اهالی رسانه، مطبوعات و همه کسانی که تریبونی در اختیار دارند، شایسته است مردم ایران با محصول استراتژیک عناب و خواص دارویی آن آشنا کند به گونه‌ای که مردم در هر کجای این سرزمین این محصول را شناخته و خواهان خرید آن باشند.

پیشنهاداتی برای کاهش مشکلات عناب‌کاران

سید محمد تقی موسوی نژاد که در روستای سیوجان مشغول کار عناب‌کاری است نیز با گلایه از اینکه امسال میزان استفاده از آب چاه به بهانه خشکسالی و کنترل مصرف آب برای کشاورزان محدود شده است، گفت: این در حالی است که من درختانی با قدمت ۲۰ ساله داریم که این محدودیت به آنان آسیب می‌رساند.

وی با اشاره به اینکه قدرت خرید دلالان نیز کاهش یافته است، بیان‌کرد: می‌توانیم از طریق راهکارهایی چون ایجاد تعاونی روستایی برای خرید عناب و یا با خرید تضمینی این محصول، مشکلات عناب کاران را کاهش داد.

سبحان مصطفایی، عامل توسعه خوشه صنعتی خشکبار در خراسان‌جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در زمینه محصول استراتژیک عناب همه درد را می‌دانند ولی متأسفانه درمانی برای این درد انجام نمی‌شود.

قیمت‌گذاری عناب در چنبره بی‌تدبیری/کرونا فروش را کاهش داد

درمان درد حوزه عناب با فرآوری حل می‌شود

وی بیان‌کرد: تا زمانی که فرآوری این محصول را جدی نگیریم، نمی‌توانیم در حوزه‌های مختلف از جمله صادرات موفق باشیم.

عامل توسعه خوشه صنعتی خشکبار خراسان‌جنوبی گفت: وقتی که برای فرآوری این محصول استراتژیک برنامه جدی و منسجم نداریم چه فرقی می‌کند که در انبارهای خراسان جنوبی ۱۰۰ تن یا ۱۰ تن عناب ذخیره شده است.

مصطفایی اظهار کرد: وقتی که از مشاوران تولید در عرصه کشاورزی سوال بپرسیم بی شک به شما خواهند گفت که فعالیت در حوزه تولید زعفران سودهی بیشتری نسبت به تولید عناب خواهد داشت که این مورد موجب گرایش به سمت فعالیت در حوزه زعفران می‌شود.

یک اشکال در حوزه فرآوری عناب

وی با اشاره به اینکه در حوزه فرآوری عناب خلاءهایی داریم، بیان‌کرد: شاید محصولات متعددی به نام محصول فرآوری شده از عناب ثبت شده باشد ولی به راستی چه میزان از این محصولات ثبت شده در بازار وجود داشته و مردم و سرمایه‌گذاران می‌شناسند.

عامل توسعه خوشه صنعتی خشکبار خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه کشوری مانند چین در حوزه عناب بسیار قوی ظاهر شده است، گفت: یکی از دوستان در سفری که به یکی از کشورهای اروپایی داشت، بیان می‌کرد در فصل عناب، این محصول توسط کشور چین در بازارهای کشورهای اروپایی عرضه می‌شد.

مصطفایی با اشاره به اینکه برای موفقیت بیشتر در بحث صادرات عناب باید کنسرسیوم تازه ثبت شده عناب خراسان‌جنوبی بسیار فعال‌تر ظاهر شود، افزود: در خراسان‌جنوبی در حوزه ایده‌پردازی بسیار قوی هستیم ولی در عرصه عمل موفق نیستیم.

قیمت‌گذاری عناب در چنبره بی‌تدبیری/کرونا فروش را کاهش داد

پیش بینی برداشت هفت هزار و ۱۳۰ تن عناب

عبدالرضا رضایی، مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار کرد: سطح زیر کشت عناب در خراسان‌جنوبی چهار هزار و ۱۳۴ هکتار است که سال گذشته ۶ هزار و ۷۲۷ تن برداشت عناب از این سطح زیر کشت داشتیم.

وی بیان‌کرد: پیش بینی می‌شود که در سال جاری هفت هزار و و ۱۳۰ تن برداشت عناب داشته باشیم که این میزان هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال ارزش اقتصادی (با احتساب کیلویی ۲۵ هزار تومان) برای استان خواهد داشت.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه در خراسان‌جنوبی ۹ هزار و ۵۰۰ بهره‌بردار داریم، گفت: بیشترین بهره‌بردار و تولید عناب مربوط به شهرستان خوسف در خراسان‌جنوبی است.

کرونا فروش عناب را تحت تأثیر قرار داد

رضایی در زمینه میزان فروش عناب و موانع پیش رو در این حوزه اظهار کرد: قبل از کرونا عناب به عنوان سوغات و یا تنقلات در استان مورد استفاده قرار می‌گرفت اما از آنجایی که این ویروس دورهمی‌ها و سفرها را کاهش داد، میزان فروش عناب نیز تحت تأثیر قرار گرفت.

وی گفت: اهمیت این موضوع از آنجایی است که ۷۰ درصد عناب تولیدی داخل استان برای فروش به خارج از استان می‌رود و طبیعی است که کاهش سفرها نیز این موضوع را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه از طریق رایزنی و هماهنگی با فروشگاه‌های زنجیره‌ای می‌توان میزان فروش عناب را افزایش داد، یادآور شد: تعاونی‌ها نیز می‌توانند در این زمینه نقش آفرین باشند.

رضایی گفت: رسانه‌ها نیز اگر با کمک گرفتن از کارشناسان و صاحب نظران در حوزه خواص دارویی عناب ورود پیدا کرده و مردم در این زمینه اطلاعات کافی پیدا کنند میزان فروش نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

برداشت عناب تا پایان شهریور ادامه دارد

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: فصل برداشت عناب از اواسط مرداد ماه آغاز و تا پایان شهریورماه نیز ادامه خواهد داشت.

در هر حال آنچه مسلم است برای حل مشکل عناب‌کاران در وهله اول باید نهادی پشتیبان در زمینه قیمت گذاری عناب ورود پیدا کند تا کشاورزان خراسان‌جنوبی در این زمینه دچار ضرر و زیان نشوند و از طرف دیگر دست دلالان نیز کوتاه شود.

و در وهله دوم نسبت به معرفی، تولید انبوه و بازاریابی محصولات فرآوری شده از عناب اقدام شود تا به جای خام فروشی با صادرات و فروش این محصولات فرآوری شده، سود بیشتری نصیب کشاورزان و عناب کاران پرتلاش خراسان جنوبی شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*