درخواست از رئیسی برای چاپ عکس سردار سلیمانی روی اسکناس ها
«علیرضا قزوه» از شاعران کشورمان همزمان با انتخاب آیتالله رئیسی بهعنوان هشتمین رئیسجمهور کشور، نامهای صمیمانه حاوی چند پیشنهاد برای منتخب مردم نوشت. در بخشی از این نامه سرگشاده آمده است: انقلاب اسلامی ایران، چهرههای بزرگی را به جهان معرفی کرده است. دو شخصیت بزرگ ایرانی که بهراستی از قهرمانان راستین و اسطورهها و اسوههای این ملتاند دو شهید عالی مقام شهید مصطفی چمران و شهید قاسم سلیمانی هستند. استدعای من آن است که در همین یکی دو سال آینده اسکناسهای ایران عزیزمان منقش به تصویر این دو بزرگمردی باشد که دیناری به دنیا دلبستگی نداشتند. شاید به برکت این دو نام عزیز و مرام آنها پول ملی ما از شر شروران اقتصادی و پولشویان و رانتخواران به دور بماند و به برکت این نفسهای برحق و تلاش یکایک ما به ارزش و اعتبار والاتر و بالاتری برسد.
زاکانی در واکنش به انتقادات: فقط ۲ نفر را به مرکز پژوهشهای مجلس اضافه کردم
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس درباره افزایش تعداد افراد در این مرکز با بیان اینکه تنها دو نفر را به این ساختار اضافه کرده است، تاکید کرد که غیر از آنچه در بودجه سالانه میآید و هزینههای متدوال، هزینهای انجام نمیشود. علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس درباره تراکم جمعیت و افزایش ورود افراد به بهانه پستهای مختلف در مرکز پژوهشها و مغایرت آن با چابکسازی و صرفه جویی در هزینهها و همچنین محل تامین هزینهها آنها، اظهار داشت: این هزینهها دولتی است؛ یعنی سالانه مرکز پژوهشها برنامهای را مصوب میکند و در بودجه سالانه میآید و غیر از آن هزینههای متدوال، هزینهای انجام نمیشود. وی تصریح کرد: قبلا نیز توضیخ دادهام، اینکه این مسئله را بیان میکنند، اشتباه میکنند و حرف نادرست میزنند؛ چراکه در مرکز پژوهشها کلا ۲۵۰ پست داریم، قبل از بنده ۲۲۳ نفر در این پستها حضور داشتهاند و زمان بنده ۲۲۵ نفر شده اند، یعنی دو نفر اضافه شده است.
محمد هاشمی: پیکره سرمایه اجتماعی کشور اکنون زخم خورده است
محمد هاشمی در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: آقای رئیسی اکنون بـهعنوان رئیـس جمهوری منتخب در آستانه شروع دورهای بسیار حیاتی برای کشور قرار گرفته؛ چه در دوره انتقال قدرت و چه پس از آن در موقعیت آغاز ریاست جمهوری. در یادداشت محمد هاشمی آمده است: اساساً این ماههای ابتدایی ریاست جمهوری به لحاظ اینکه میتواند به مثابه شالودهسازی برای یک دوره چهار یا هشتساله مدیریت کشور باشد دارای اهمیت بسیار زیادی است. از همین رو میطلبد که رئیس جمهوری منتخب و تیم او با حداکثر دقت و ظرافت مسائل را در این دوره دنبال کنند. از یک منظر مهمترین مسأله کشور در شرایط فعلی بحث سرمایه اجتماعی است. در انتخابات اخیر هر چند به مانند ادوار گذشته تلاش دشمنان نظام برای تحریم انتخابات ناکام ماند اما در عین حال شکی نیست که انتظار دوستداران کشور رسیدن به مشارکتی بیش از این بود. این مسأله از آن رو مهم است که وضعیت مشارکت در انتخابات قبلتر برای مجلس یازدهم در اسفند ۹۸ هم سطح مطلوب و قابل قبولی نداشت. پیکره سرمایه اجتماعی کشور اکنون زخم خورده است. چنانکه آقای رئیسی هم در مواضع خود و در نشست خبری به موضوع سرمایه اجتماعی و اینکه میخواهند رئیسجمهوری همه باشند تأکید داشتند.واکنش “روازاده” به حکم سازمان نظام پزشکی
در پی انتشار خبری از سوی روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مبنی بر محکومیت” حسین روازاده موسوم به حکیم روازاده “، وی جوابیهای دراین باره به رسانه ها ارسال کرد. روازاده در بخشی از این جوابیه، اعضای سازمان نظام پزشکی را غربگرا و دشمن با خود و طب ایرانی اسلامی و اطبای انقلابی خوانده و حکم صادره را خلاف قانون دانسته و عنوان کرده:« سازمان نظام پزشکی حق تعطیل کردن مطبی را ندارد و با انتشار حکم خلاف، خطای قانونی انجام داده است. این سازمان به دروغ درباره موضوعی که قوه قضاییه هیچ دستوری پیرامون آن صادر نکرده؛ اقدام غیرقانونی کرده و حتی اگر قوه قضاییه حکم داده باشد که نداده، آنرا به جای حفظ آبروی هم صنفان سازمانی خود نمی بایست، رسانه ای کند. در اینجا این سازمان هم خلاف قانونی انجام داده و همچنین کار غیراخلاقی کرده است.» او این حکم را درون صنفی و انتشار آن را خلاف توصیف کرده است اما در عین حال گفته “چرا احکام سایر پزشکان که در سازمان پزشکی حکم محرومیت می گیرند منتشر نمی شود.” او گفته:« سیستمی که کپی غربی است و دستور سازمان بهداشت جهانی را اجرا می کند قبول ندارد. بهتر است بدانند که ما کار خود را در ترویج و تثبیت گفتمان طب ایرانی – اسلامی و اصلاح سبک زندگی انجام داده ایم و نمی گذاریم نفوذی ها، سبک زندگی غربی را بر مردم تحمیل کنند.»
طرح های جدید در مجلس: ممنوعیت مذاکره مقامات ایرانی با آمریکاییها
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی ۲۶ طرح و ۳ لایحه به شرح ذیل اعلام وصول شد: طرح قلمرو استقلال شرکت های تجاری در حدود مسئولیت مدیران آنها،طرح سامانه ثبت زراعت،طرح ممنوعیت مذاکره مسوولان و مقامات جمهوری اسلامی ایران با مقامات آمریکایی،طرح الزام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به حمایت از تولید آثار فرهنگی و هنری ضداستکباری از جمله طرح های اعلام وصول شده در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی است.
روحانی: اگر به عراقچی اختیار بدهیم، همین امروز میرود و توافق را نهایی میکند
رییس جمهور: اگر بخواهند همین امروز میتوانیم تحریم را تمام کنیم. همین امروز -دوم تیر- میتوانیم تحریم را تمام کنیم. برویم و همین الان اختیارات را به دکتر عراقچی بدهیم، او هم به وین برود در عرض چند روز توافق را نهایی کند، اعلام شود، تحریم هم برداشته شود. روحانی بیان کرد: ما کارمان را انجام دادیم. یکسری پیچ و خم و گرفتاریهای سیاسی دارد که نمیخواهم الان وارد آن شوم. این مردم الان روحیهای دارند و نشاطی پیدا کردهاند و نمیخواهم نشاط مردم را از آنها گرفته شود. وی خطاب به مردم گفت: مردم عهد ما با شما این بود ما برابر آمریکا تسلیم و خم نشویم و با سه سال و نیم جنگ بتوانیم کشور را اداره کنیم و مواد لازم را وارد کشور کنیم.
تحریمهای بیت رهبری رفع میشود
محمود واعظی، رییس دفتر رییس جمهوری در رابطه با نهایی شدن متن توافق گفت: همه موارد از بیمه، نفت و کشتیرانی توافق شد و حدود یک هزار و ۴۰ تحریم دوران ترامپ طبق این توافق برداشته میشود. همچنین توافق شد برخی تحریمها مربوط به افراد و بیت رهبری برداشته شود. اما از آنجا که اساس مذاکره برجام در ارتباط با مسایل هسته ای بود، لذا همه تحریم های مرتبط با اینها برداشته می شود. وی با بیان اینکه تحریمهای قبل از۹۴ به این نشست مربوط نمیشود، گفت: در ارتباط با مساله برجام رییس جمهور در نشست هیات دولت به وزرا رستور دادند هر تصمیمی که میگیریم و این تصمیم به دولت آینده تسری پیدا میکند با آن مشورت کنیم. شاید دولت بعد راضی و موافق نباشد. واعظی اظهار کرد: در رابطه با برجام که موضوع مهمی است رییس جمهور دستور داد عراقچی به محض رسیدن به تهران با وزیر امور خارجه خدمت آقای رییسی برسد و گزارش پیشرفتها و محدودیت ها را اعلام کند. این گزارش یک ساعت و نیم طول کشید و همه موارد اعلام شد. رییس دفتر رییس جمهوری با ییان اینکه رییس جمهوری بعد از اعلام انتخابات برای تبریک خدمت آقای رییسی رفتند گفت: این جلسه محدود به تبریک نبود و مطالب مهمی مطرح شد. واعظی همچنین درباره یکسوم بودن قیمت تمام شده واکسنهای خارجی نسبت به واکسن داخلی گفت: این موضوع یک بار مطرح شد. قرار بر این شد که ابعاد مختلف آن بررسی شود من هیچ سندی ندیدم. بنابراین روز گذشته وقتی این موضوع مطرح شد دفتر ما پیگیری کرد دیشب به من خبر دادند که روابط عمومی وزارت بهداشت دکتر جهانپور پور این خبر را تکذیب کرده است.
سیدحسن خمینی صبح امروز در مراسم تجدید میثاق مسئولان عالی قضایی با آرمان های امام خمینی(س) با تبریک میلاد امام رضا(ع) و هفته قوه قضائیه، گفت: به برادر بزرگوارمان جناب آقای دکتر رئیسی به مناسبت انتخاب شدن به ریاست جمهوری اسلامی ایران تبریک می گویم و از خدای متعال مسالت می کنیم روح امام را موفِّق و مویِّد این مجموعه قرار بدهد. یادگار امام افزود: در قرآن بسیار به این مضمون اشاره شده که آیا کسانی که هدایت به حق می کنند سزاوارتر برای امامت جامعه هستند یا کسانی که ابتدا خودشان هدایت شده باشند؟! همه هویت امر «هدایت» که مفهومی اعمّ از «ریاست» است، و همه هویت یک «هادی»؛ «دعوت به حق» است. هرگاه دعوت به حق کردیم این لیاقت و سزاواری را داریم که در مسند هدایت بنشینیم، و الّا «عِرض خود می بری و زحمت ما می داری».وی یادآور شد: امام این تعبیر را دارند که «این ما و منی جمله ز عقل است و عقال است/ در حلقه رندان نه منی هست و نه مایی». جایی که «منیّت» پیدا شود، حقّ ناپدید می شود. امام در مباحث اخلاقی خودشان به این موضوع اشاره کرده اند که اگر می خواهید فقط خودتان خوبی کنید و نمی خواهید دیگران با خوبی کردن شهرت یابند نشانه منیّت است؛ اگر احساس کردید که من هستم که می خواهم طاووس علیّین شوم، این خود خروج از حق است. منیّت ها انسان را از حق جدا می کند. سیدحسن خمینی با اشاره به آستانه آغاز دولت جدید، اظهار داشت: جامعه به امید رفع مشکلات خودش به فرد خاصی اعتماد کرده است. در این راه، حق و حقیقت نقطه ای است که می تواند راهگشا و گره گشا باشد و مسیر را به سمت تعالی باز و هموار کند. وی با بیان اینکه همه پیامبران آمده اند برای اینکه خود مردم قسط و عدل را اقامه کنند، ادامه داد: از خدای سبحان و ارواح طیبه اولیا و روح امام استدعا می کنیم همت را بدرقه کاروانی کنند که در آغاز راه خودش قرار دارد.