حوادث/ رتبه‌بندی جهانی پاسپورت‌ها و رتبه ایران

هیچکس از کرونا در امان نخواهد بود اگر همه در امان نباشند

تهران – ایرنا – نشریه ال پائیس اسپانیا پیرامون توزیع نابرابر واکسن کووید-۱۹ نوشت: تا زمانی که ویروس آزادانه در سایر نقاط زمین در حال گردش است، خطر ظهور گونه‌های جدید و از بین رفتن اثربخشی واکسن‌هایی که تا امروز تزریق شده است، وجود دارد. بنابراین «هیچکس در امان نخواهد بود، اگر همه در امان نباشند ».

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس اسپانیا، از آغاز شیوع ویروس کرونا اگر چه بشر با سرعت بی سابقه ای به حدود ۱۰ واکسن‌ مختلف دست یافته و حدود ۲۰۰ واکسن دیگر را در مرحله تحقیق در دست دارد اما جهان امسال برای پشت سر گذاشتن این بدترین بیماری همه‌گیر در یک قرن گذشته به ۱۰ تا ۱۴ میلیارد دوز واکسن برای هفت میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر جمعیت ساکنان زمین نیاز دارد.

با این وجود بسیاری از کارشناسان هشدار می‌دهند که عدم دستیابی به این هدف حتی در صورتی که «جهان اول» واکسینه شوند، می‌تواند عواقب مهلکی به همراه داشته باشد. به بیان دقیقتر تا زمانی که ویروس آزادانه در سایر نقاط زمین در حال گردش است، خطر ظهور گونه‌های جدید و از بین بردن اثربخشی واکسن‌هایی که تا امروز تزریق شده است نیز وجود دارد. بنابراین «هیچکس در امان نخواهد بود اگر همه در امان نباشند».

به گزارش خبرگزاری فرانسه تا دیروز شنبه (۲۵ آوریل/ پنجم اردیبهشت)، کمتر از پنج ماه از شروع برنامه واکسیناسیون می گذرد و دست‌کم یک میلیارد دوز واکسن کرونا (۹ نفر از هر ۱۰ نفر در کشورهای ثروتمند) در ۲۰۷ کشور جهان توزیع شده است.

بر اساس پیش بینی واحد اطلاعات اکونومیست، ۸۵ کشور از فقیرترین کشورهای جهان تا سال ۲۰۲۳ دوزهای مورد نیاز خود را دریافت نخواهند کرد.

به نوشته ال پائیس، بر اساس آمارهای رسمی با گذشت یکسال از شیوع کرونا در قاره آمریکا، دست‌کم ۶۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شده و حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند؛ گسترش کرونا از ثروتمندترین کشورهای آمریکای شمالی تا فقیرترین جزایر آمریکای جنوبی به ما اثبات کرد که ویروس فقیر و غنی نمی‌شناسد، درست بر خلاف واکسیناسیون.

در حالی که ایالات متحده با بیشترین ذخایر واکسن در جهان شناخته شده است اما آمریکای لاتین به رغم سهم ۳۰ درصدی از آمار مرگ‌ومیر جهانی، کمتر از ۱۰ درصد واکسن‌های کووید-۱۹ را توزیع کرده است.

سولِداد گارسیا مونیوز (Soledad García Muñoz) گزارشگر ویژه حقوق اقتصادی- اجتماعی کمیسیون بین آمریکایی حقوق بشر (IACHR) گفت: مسئله دسترسی به واکسن، نابرابری‌ها در نابرابرترین منطقه جهان را عیان ساخت.

این نشریه اسپانیایی در ادامه به مسئله تصویب معافیت ثبت اختراع واکسن کرونا از سوی سازمان تجارت جهانی پرداخت و نوشت: شرکت‌های دارویی که دفاتر اصلیشان عمدتا در کشورهای ثروتمند است، علاقه ای به واگذاری این حق مالکیت حقوقی نداشته و این امر مانع بزرگی در مسیر ورود تولیدکنندگان جدید و افزایش تولید واکسن است.

این همان اتفاقی است که اکتبر گذشته (مهر ۹۹) پیرامون پیشنهاد هند و آفریقای جنوبی برای تولید داروها و تجهیزات پزشکی مقابله با کووید-۱۹ به سازمان جهانی بهداشت رخ داد؛ پیشنهادی که با رد شدن از سوی اتحادیه اروپا، آمریکا، ژاپن، سوئیس و سایر کشورهای ثروتمند به بن بست رسید. سازمان جهانی بهداشت در ماه می آینده (اردیبهشت- خرداد) مجددا پیرامون این اقدام بحث و گفت‌وگو خواهد کرد.

آنچه هم اکنون واضح است اینکه شرایط فعلی، متفاوت از اکتبر گذشته است. تجربه صنعت داروسازی در این مدت نشان داده که قادر به تولید هر آنچه در سال جاری مورد انتظار است، نیست. عاملی که سبب شده تا شک و تردیدها از مدل ارائه شده از سوی این شرکت‌های تولیدی (امضای توافق های داوطلبانه برای دریافت مجوزهای اضطراری تولید واکسن در آزمایشگاه‌های دیگر با قیمت پایین تر) مورد شک و تردید قرار گیرد.

رافائل بیلاسانخوان (Rafael Vilasanjuan) مدیر تحلیل و توسعه موسسه آی‌اِس گلوبال (ISGlobal) بارسلونا معتقد است: ظرفیت های بسیاری در کشورهایی همچون برزیل، پاکستان و آفریقای جنوبی وجود دارد که تا کنون بلا استفاده مانده و می‌تواند تولید جهانی واکسن را افزایش دهد اما مهمترین مسئله ایجاد انگیزه برای شرکت‌های تولید کننده در جهت به اشتراک گذاشتن دانش است.

صنایع دارویی، عموماً برای توسعه محصولات دارویی جدید، با هزینه‌های تحقیق و توسعه قابل‌توجهی مواجهند. همین موضوع، سبب گردیده تا حقوق مالکیت فکری، به یک اولویت جدی در حفاظت از نوآوری‌های آن‌ها مبدل شود. در این میان، اختلاف بین غول‌های دارویی بر سر سبد اختراعات یکدیگر، اتفاقی اجتناب‌ناپذیر است که در سال‌های اخیر، شاهد نمونه‌های متعددی از جدال‌های حقوقی گسترده بین شرکت‌های بزرگ این صنعت بوده‌ایم.

 

 

 

رتبه‌بندی جهانی پاسپورت‌ها و رتبه ایران

در تازه‌ترین رتبه‌بندی جهانی پاسپورت، ژاپن همچنان قوی‌ترین و افغانستان ضعیف‌ترین گذرنامه را دارند. گذرنامه ایران نیز امسال با امکان دریافت ویزای فرودگاهی به عمان، دو رتبه صعود کرده است.

 رتبه‌بندی جهانی پاسپورت‌ها و رتبه ایران

به گزارش ایسنا، ۲۲۷ مقصد سفر در جهان وجود دارد که برای ورود به خاک آن‌ها باید گذرنامه داشت. ورود به هیچ کشوری تضمین‌شده نیست، اما افزایش جابه‌جایی‌های جهانی باعث می‌شود کشورهایی که معتبرترین گذرنامه را دارند تضمین و شانس بیشتری برای سفر داشته باشند. از همین‌رو، در سال‌های اخیر درخواست برای گذرنامه دوملیتی بیشتر شده است.

اطلاعات تازه‌ای که شرکت «هنلی پاسپورت ایندکس» منتشر کرده نشان می‌دهد کدام کشورها با پایان یافتن پاندمی کرونا شانس بیشتری برای سفر دارند. این اطلاعات از طریق انجمن بین‌المللی حمل و نقل جهانی (یاتا) جمع‌آوری شده است که مشخص می‌کند چه تعداد از مقاصد سفر برای ۱۹۹ پاسپورت در دسترس قرار گرفته‌اند. جایگاه گذرنامه‌ها نیز براساس شاخص‌هایی چون نیاز نداشتن به ویزا هنگام سفر، امکان دریافت ویزا در فرودگاه و مرز و فرایند و مدت زمان انتظار برای دریافت ویزا تعیین شده است.

با توزیع سریع‌تر واکسن این احتمال وجود دارد که بعضی از کشورها از پاسپورت‌شان امسال استفاده کنند، اما سوال این است کدام کشور کلید ورود به بیشترین کشورها را به خود اختصاص داده است‌.

دانمارک و استرالیا رتبه پنجم این فهرست را به دست آورده‌اند؛ شهروندان این دو کشور امکان سفر آسان و بدون ویزا به ۱۸۹ کشور را دارند.

ایتالیا، فنلاند و اسپانیا با امکان سفر به ۱۹۰ کشور، در رتبه چهارم این فهرست ایستاده‌اند.

کره‌ جنوبی و آلمان که در رتبه سوم قرار گرفته‌اند، می‌توانند آسان و یا بدون ویزا به ۱۹۱ کشور سفر کنند.

گذرنامه سنگاپور با رتبه دوم این جدول، به ۱۹۲ کشور امکان سفر آسان را دارد.

ژاپن با امکان سفر به ۱۹۳ کشور، همانند سال گذشته دارای قوی‌ترین پاسپورت جهان است.

نکته مهم این رتبه‌بندی، خروج انگلیس و آمریکا از فهرست معتبرترین پاسپورت‌های جهان است؛ قدرت گذرنامه این دو کشور برخلاف آن‌چه تصور می‌شود کاهش یافته است، به‌طوری که اکنون در رتبه هفتم این جدول قرار گرفته‌اند. شهروندان این دو کشور امکان دسترسی به ۱۸۷ را دارند. انگلیس و آمریکا آخرین‌بار در سال ۲۰۱۴ بالاترین رتبه را داشتند. البته دلیل افت جایگاه گذرنامه این دو کشور دقیق مشخص نیست، اما این گمان می‌رود افزایش احساسات ضدمهاجرتی دولت‌های این دو کشور و البته مدیریت ضعیف و مورد انتقاد آن‌ها در ویروس کرونا، از اصلی‌ترین دلایل باشد.

این اطلاعات همچنین نشان می‌دهد مقاصد مختلف سفر در اروپا رتبه خود را تثبیت کرده‌ و بالاتر از آمریکا و انگلیس قرار گرفته‌اند.

بسیاری از کشورهای آسیایی از سال ۲۰۰۶ به خاطر ضعیف بودن پاسپورت‌شان رنج می‌برند، اما ژاپن برای چند سال متوالی موفق شده قوی‌ترین گذرنامه را در جهان داشته باشد.

در ۱۰ سال گذشته، امارات متحده عربی نیز سعی کرده به کشورهای بیشتری امکان دسترسی بدهد و متعاقبا شهروندانش امکان سفر آسان به ۱۷۴ کشور را به دست آورده‌اند، درحالی که قبلا به ۶۷ کشور دسترسی داشتند.

تلاش‌های چین در سال‌های اخیر باعث جهش رتبه‌ای از ۹۰ به ۶۸ شده است که به سیاست درهای باز این کشور به روی شهروندان بیشتری از جهان برمی‌گردد. چینی‌ها اینک می‌توانند بدون ویزا و یا با ویزای فرودگاهی به ۷۷ کشور سفر کنند.

اما وضعیت در انتهای جدول تغییر چندانی نداشته است؛ سوریه، عراق و افغانستان همچنان ضعیف‌ترین گذرنامه را دارند، شهروندان این کشورها امکان سفر به کمتر از ۳۰ کشور را دارند. هرچند، عراق که رتبه ۱۰۹ این جدول را دارد، تلاش می‌کند با آسان‌تر کردن شرایط مهاجرت و پذیرش اتباع خارجی، با این مساله مقابله کند.

گذرنامه ایران نیز با دو رتبه جهش در جایگاه ۹۹ ایستاده است. در سال ۲۰۲۰ ایران رتبه ۱۰۱ را داشت. درحال حاضر با گذرنامه ایرانی می‌توان به ۴۲ کشور بدون ویزا یا با ویزای فرودگاهی (On arrival) سفر کرد. این مقاصد شامل آذربایجان، قطر، لبنان، ترکیه، ارمنستان، گرجستان، عمان، سوریه (خاورمیانه)، سریلانکا، مالدیو و ماکائو (چین)، کامبوج، مالزی، نپال، تیمور شرقی یا لسته از مستعمره‌های اندونزی (آسیا)، اکوادور، بولیوی، ونزوئلا (آمریکا)، جزایر کوک، میکرونزی، نیووی، جزایر پالائو، ساموآ و تووالو (اقیانوسیه)، دومینیکا و هاییتی (کارائیب)، جزایر کیپ‌ورد، جزایر کومورس، گینه بیسائو، کنیا، ماداگاسکار، موریتانی، موزامبیک، روآندا، سنگال، سیشل، سیرا لئون، سومالی، تانزانیا، توگو، اوگاندا و زیمبابوه (افریقا) است. در بیشتر این مقاصد ویزای فرودگاهی صادر می‌شود. البته تعداد زیادی از آن‌ها نیز جزو مقاصد سفر ایرانی‌ها محسوب نمی‌شوند و پرواز مستقیمی برای آن‌ها وجود ندارد.

بررسی رتبه‌بندی گذرنامه‌ها نشان می‌دهد امسال اختلاف اعتبار گذرنامه‌ها بیشتر شده است؛ مثلا ژاپنی‌ها در مقایسه با شهروندان افغانستانی (که ضعیف‌ترین پاسپورت را دارند) به ۱۱۵ کشور بیشتر می‌توانند سفر کنند.

از جمله عواملی که باعث اختلاف فاصله در اعتبار گذرنامه‌ها شده، ویروس کرونا و مدیریت آن بوده است. پیش‌بینی می‌شود با تزریق گسترده واکسن در کشورهای پیشرفته که اقتصاد ثروتمندتری دارند، مثل اتحادیه اروپا، امارات، انگلیس و آمریکا جابه‌جایی جهانی برای برخی کشورها آسان‌تر شود و شهروندان کشورهای درحال توسعه، چون توزیع واکسن در آن‌ها کندتر است امکان کمتری برای گرفتن ویزا در آینده داشته باشند.

 

 

 

 

روایت‌هایی کوتاه و جالب از پول و ثروت/ ۲ شخصیت که ساعتی ۱۰۰ هزار دلار درآمد داشتند!

ثروت‌هایی که امروز در دست مردم جهان قرار دارد، ماجرا‌های عجیبی را طی کرده اند که در این گزارش به ۱۰ مورد از آن‌ها اشاره کرده ایم.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ثروت هایی که امروز در دست مردم جهان قرار دارد، ماجراهای عجیبی را طی کرده اند که در این گزارش به ۱۰ مورد از آنها اشاره کرده ایم.

برنامه ریزی برای رویداد‌های پیش روی اقتصاد، پیش بینی تورم و کنترل تاثیر آن در روابط اقتصادی، وارن باف این موارد را رعایت می‌کرد و در سن ۲۵ سالگی تبدیل به یک میلیونر شد.

بر اساس اعلام سازمان مدیریت ثروت بانک کانادا، در سال ۲۰۱۱ تعداد ثروت‌مندان در آسیا بیشتر از تعداد آن‌ها در آمریکای شمالی بود که یک رکورد در تولید تاریخ است.

اگر می‌خواهیم میزان دارایی را با طول عمر افراد بسنجیم، بیل گیتس و کارلوس اسلیم به ازای هر یک ساعت از طول عمر خود، ۱۰۰ هزار دلار سرمایه دارند.

بر اساس اعلام بلومبرگ، آمریکایی‌ها از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار از سرمایه خود را به دلیل بحران‌های مالی، از بازار سهام بیرون کشیده اند و این موضوع یک تهدید برای ثروت‌مندان به حساب می‌آمد.

طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۳ صورت گرفته بود، تا ژانویه آن سال تنها ۱۶ فرد در جهان وجود داشتند که در دهه ۱۸۰۰ به دنیا آمده بودند. سهام شرکت‌های آمریکایی از زمان تولید این افراد تا مرگ آن‌ها ۲۸ هزار برابر افزایش یافت.

طبق تحقیقات صورت گرفته توسط یکی از دانشمندان دانشگاه هاروارد، ۴۶.۱ درصد از جمعیت آمریکا هنگام مرگ تنها ۱۰ هزار دلار دارایی دارند.

اواخر سال ۲۰۰۸ شرکت سرمایه گذاری Franklin Templeton از ۱۰۰۰ ثروت‌مند نظر سنجی کرد که سهام شرکت S&P ۵۰۰ طی سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ چه تغییری می‌کند. ۶۶ درصد از آن‌ها در سال ۲۰۰۹ و ۴۹ درصد در سال ۲۰۱۰ به سقوط سهام این شرکت اعتقاد داشتند در صورتی که این سهام در سال ۲۰۰۹، ۲۶.۵ و در سال ۲۰۱۰، ۱۵.۱ درصد رشد کرد.

 

 

 

 

 

 

راز ۲ قتل در سینه مرد آدمکش

پرونده مرد جنایتکار که به اتهام قتل به قصاص محکوم شده با درخواست وی برای تعیین تکلیف در پرونده‌اش بزودی بررسی خواهد شد.
به ‌گزارش «ایران»، حدود ۷ سال قبل زنی با حضور در اداره پلیس مدعی شد شوهرش سیامک مرتکب قتل شده است. او در توضیح ماجرا گفت: شوهرم ۱۲ سال قبل دوستش به‌نام هادی را به قتل رسانده است. اما از آنجایی که من از شوهرم می‌ترسیدم در همه این سال‌ها راز قتل را مخفی نگه داشتم اما حالا که از او جدا شده‌ام و بچه هایم هم بزرگ‌تر شده‌اند، تصمیم گرفتم این راز را فاش کنم. شوهرم آن موقع مرا تهدید کرده بود که اگر راز قتل دوستش را به کسی بگویم مرا هم می‌کشد. من هم به‌خاطر حفظ جانم و اینکه بچه هایم کوچک بودند به کسی چیزی نگفتم. بعد از آن هم چند باری خانواده هادی سراغ پسرشان را از همسرم گرفتند اما سیامک هربار آنها را دست به سر کرد و ادعا کرد که از او خبری ندارد. به این ترتیب پرونده هادی در میان پرونده افراد گمشده قرار گرفت.
پس از اظهارات این زن، پلیس پرونده‌ها را مورد بررسی قرار داد و مشخص شد که او درباره پرونده مفقودی هادی درست گفته است و در ادامه سیامک بازداشت شد.
وی در ابتدا منکر ادعاهای همسرش شد و کار او را انتقام‌جویی خواند اما در ادامه دختر متهم نیز حرف‌های مادرش را تأیید کرد و گفت: پدرم من را هم تهدید کرده و گفته بود من دو نفر را کشته‌ام و بازهم می‌توانم آدم بکشم. پدرم مدعی بود به جز هادی فرد دیگری به‌نام شهریار را هم کشته است. این درحالی بود که وقتی مأموران درباره شهریار تحقیق کردند متوجه شدند که او هم ۲۰ سال قبل کشته شده اما راز قتل او هیچگاه فاش نشده بود.
پس از آن سیامک دوباره مورد بازجویی قرار گرفت و در نهایت اتهام قتل هادی را پذیرفت و گفت: من و هادی سال‌ها با هم دوست بودیم. او بنگاهدار بود و همه کارهای ملکی من را انجام می‌داد تا اینکه یک روز متوجه شدم به همسرم نظر دارد. به همین خاطر او را کشتم و با کمک برادرم دفنش کردیم.
با اعترافات سیامک، برادرش سیاوش هم بازداشت شد اما بعد از اینکه ثابت شد برادرش در قتل دست نداشته آزاد شد و متهم این بار انگشت اتهام را به سمت همسرش گرفت و گفت: هادی به زنم نظر داشت به همین خاطر او را به خانه کشاندیم و همسرم او را کشت و من جسدش را در چاهی انداختم.
این بار همسر متهم مورد بازجویی قرار گرفت و گفت: ادعای همسرم دروغ است. هادی مرد محترمی بود و نمی‌دانم شوهرم چرا چنین حرفی زده است. ضمن اینکه من اصلاً از ماجرای قتل خبرنداشتم تا زمانی که خودش موضوع را به من گفت.
در نهایت سیامک به اتهام قتل هادی و شهریار در زندان ماند و کیفرخواست علیه او صادر شد. در جلسه رسیدگی که در شعبه ۱۱۳ وقت دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد، خانواده هر دو قربانی درخواست قصاص کردند.
در ادامه سیامک به جایگاه رفت و گفت: من در قتل شهریار نقشی نداشتم، هادی او را کشته است. یک روز من و هادی و شهریار به سمت جاجرود می‌رفتیم. من در ماشین خواب بودم که با صدای داد و فریاد شهریار بیدار شدم و دیدم هادی روی او بنزین ریخته و در حال سوختن است وقتی پرسیدم چرا این کار را کردی گفت حقش بود. من سعی کردم شهریار را نجات بدهم اما هادی جلوی من را گرفت و گفت اگر این کار را بکنی تو را هم می‌کشم. چند سال بعد از این ماجرا هم متوجه شدم هادی عاشق همسرم شده که او را در جایی خلوت به قتل رساندم بعد هم جسد را در چاهی انداختم.
بعد از اظهارات متهم و با توجه به اینکه درباره قتل شهریار علیه او مدرکی نبود از این قتل تبرئه اما در قتل هادی مجرم شناخته و با درخواست اولیای دم به قصاص محکوم شد. قضات دیوان عالی کشور حکم صادره را تأیید کردند و نام سیامک در میان محکومان به قصاص قرار گرفت. مدتی بعد وقتی او را برای اجرای حکم پای چوبه دار بردند بعد از درخواست‌های متهم، اولیای دم قبول کردند در ازای دریافت مبلغی پول و اسنادی که از مغازه پدرشان به سرقت رفته است، اعلام گذشت کنند. متهم نیز پول را تهیه کرد اما مدعی شد اسناد در دست او نیست و نمی‌تواند آنها را پس بدهد. با این حال اولیای دم نیز دیگر برای اجرای حکم پیگیری نکردند تا اینکه ۷ سال بعد از آن متهم با ارسال نامه‌ای به دادگاه خواستار اعمال ماده ۴۲۹ شد. او گفت ۷ سال است در زندان بلاتکلیف هستم و درخواست دارم با توجه به اینکه اولیای دم پرونده را پیگیری نمی‌کنند، دادگاه تکلیف من را روشن کند. این درخواست بزودی در شعبه ۱۰ دادگاه کیفری استان تهران مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

 

بازداشت مردی که عمدا ۲۲ نفر را کرونایی کرد

یک مرد اسپانیایی به دلیل آلوده کردنِ عمدیِ ۲۲ نفر به کروناویروس دستگیر شد.

به گزارش  خبرآنلاین، این مرد اسپانیایی که با تب ۴۰ درجه در باشگاه و محل کار خود حاضر شده بود به دلیل ابتلای ۲۲ نفر به کروناویروس دستگیر شد.گفته شده این مرد به عمد ۲۲ نفر از جمله سه کودک را به بیماری کووید-۱۹ مبتلا کرده است. او در محل کار و باشگاه حضور پیدا کرده و درحالیکه سرفه می کرده، گفته است: می خواهم تمامی شما را به کروناویروس آلوده کنم.

بنابر اعلام پلیس، این مرد حدودا ۴۰ ساله با تب بالای ۴۰ درجه منتظر آماده شدن نتیجه تست کرونا بوده که این اتفاق رخ داده است.

به نقل از اسکای نیوز، او در حالی در محل کار حاضر شده که ماسک به صورت خود نداشته، سرفه می کرده و گفته است: بقیه را به کروناویروس آلوده می کنم.

 

 

 

جریمه بیش از ۶۲۰هزار خودرو در ساعات منع تردد شبانه

معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد که از زمان آغاز طرح منع تردد شبانه در پایتخت ۶۲۰ هزار دستگاه خودروی سواری جریمه شده‌اند.

سرهنگ علی همه‌خانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اجرای طرح منع تردد شبانه در تهران گفت: شهروندان باید توجه داشته باشند که طرح ترافیک در پایتخت فعلا به مدت یک هفته لغو شده و اجرای طرح منع تردد شبانه همچنان در تمام شب‌ها به جز در شب‌های قدر پابرجاست. بنابراین تمامی خودروهای فاقد مجوز که اقدام به تردد از ساعت ۲۲ تا ۳ بامداد کنند مشمول جریمه ۲۰۰ هزار تومانی خواهند شد.وی با بیان اینکه دوربین‌های پلیس در ساعات منع تردد شبانه فعال است، گفت: از زمان آغاز طرح منع تردد شبانه در پایتخت تا کنون، ۶۲۰ هزار دستگاه وسیله نقلیه غیرمجاز که اقدام به تردد در ساعات ممنوعه کرده بودند، شناسایی و جریمه شده‌اند.

معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ همچنین درباره مخدوش کردن پلاک نیز گفت: طرح برخورد با تخلفات مخدوش کردن پلاک نیز همزمان با اجرای طرح منع تردد شبانه در حال اجراست و تنها در فروردین ماه امسال۲۵ هزار و ۶۸۹ مورد تخلف مخدوشی و پوشش پلاک مورد اعمال قانون قرار گرفته و ۲۱۴۷ دستگاه خودرو هم به این دلیل توقیف شده‌اند.

همه‌خانی از رانندگان خواست که با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا، از تردد در سطح شهر در ساعات منع تردد و رفتن به دورهمی ها و مهمانی ها به خاطر حفظ جان خود و دیگران جدا خودداری کنند.

 

 

سرقت لوازم خودرو با تیرکمان

سارق حرفه‌ای که با تیرکمان شیشه خودروها را می‌شکست و لوازم داخل آن را سرقت می‌کرد از سوی پلیس دستگیر شد.
به‌گزارش «ایران»، از چندی قبل با توجه به افزایش سرقت لوازم داخل خودرو به شیوه تخریب شیشه خودروها در محدوده غرب تهران، گشت‌زنی‌های هدفمند آغاز شد تا اینکه صبح دیروز مأموران گشت کلانتری ۱۱۸ ستارخان هنگام گشت به رفتار مردی مشکوک شده و وی را تحت نظر قرار دادند.
سرهنگ جلیل موقوفه‌ای، رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ با اعلام خبر بازداشت سارق تیرکمان‌دار، درباره جزئیات این خبر اظهار کرد: وقتی مأموران مشاهده کردند متهم با استفاده از یک تیرکمان شیشه یک دستگاه خودرو را که در زیر پل شیخ فضل‌الله پارک شده بود، تخریب کرد بلافاصله برای بازداشت وی وارد عمل شدند. متهم به محض مشاهده پلیس از محل متواری شد و سعی داشت با استفاده از سلاح سرد، از فرمان پلیس تمرد کند که با انجام فنون رزمی سارق دستگیر و خلع سلاح شد.
این مقام انتظامی بیان کرد: متهم پس از دستگیری به ۵۰ فقره سرقت به همین شیوه اعتراف کرد و برای اخذ دستور قضایی و انجام تحقیقات تکمیلی روانه دادسرا شد. همچنین در بررسی‌های پلیسی مشخص شد این سارق ۴۰ ساله از سارقان حرفه‌ای بوده و پیش‌تر برای تحمل کیفر روانه زندان شده است.

 

 

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*