کوکی شیشه ای
-
مواد لازم
- آبنبات های رنگی ۲۰ عدد
- آرد چند منظوره ۳ فنجان (۳۸۲ گرم)
- پودر شکر ۱ پیمانه (۲۰۰ گرم)
- تخم مرغ بزرگ ۲ عدد
- کره بدون نمک نرم شده در دمای محیط ۱ پیمانه (۲۲۶ گرم)
- عصاره وانیل ۱ قاشق چایخوری
- نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله اول: آماده کردن خمیر کوکی
پیش از هر کاری آب نبات های رنگی را باز کنید و به صورت جداگانه در کیسه های نایلونی کوچک قرار دهید. با استفاده از یک بیفتک کوب آنها را کمی خرد کنید اما مراقب باشید پودر نشوند، سپس آب نبات را کنار بگذارید و مشغول آماده سازی خمیر کوکی شوید.
در یک ظرف مناسب کره، شکر و نمک را مخلوط و با همزن بزنید تا کاملا یکنواخت شوند، سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید؛ بعد از تخم مرغ ها نوبت به عصاره وانیل می رسد. همزن را روی دور کند قرار دهید و آرد را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. در پایان خمیر نباید به دست بچسبد. خمیر را جمع کنید و به شکل مستطیل درآورید، سپس آن را در کیسه پلاستیکی پیچیده و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم: قالب زدن کوکی شیشه ای
بعد از یک ساعت خمیر کوکی را به سه قسمت تقسیم کنید، یک قسمت را روی میز کار و مابقی را مجدد در یخچال قرار دهید تا خنک بماند. روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر کوکی را به قطر حدودا نیم تا یک سانتی متر باز کنید. با استفاده از یک قالب ستاره ای بزرگ (حدود ۳.۵ اینچی) خمیر را قالب بزنید. در پایان تمام خمیرهای قالب زده را به سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید منتقل کنید.
با استفاده از یک قالب ستاره ای کوچکتر (قالب شیرینی نخودچی) وسط کوکی های ستاره ای را برش بزنید. خمیرهای بدست آمده از این کار را دور نریزید و مجددا پهن کنید و قالب بزنید. بعد از اتمام خمیر، وسط کوکی ها را با آب نبات های رنگی پر کنید.
مرحله سوم: خنک سازی و پخت کوکی ها
بعد از آنکه آماده سازی کوکی شیشه ای به پایان رسید آنها را با همان سینی به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا سفت و خنک شوند. در این فاصله فر را روشن کنید و روی درجه حرارت ۳۵۰ فارنهایت (۱۷۵ سانتی گراد) قرار دهید. سینی حاوی کوکی را به فر منتقل کنید و اجازه دهید تا پخته شوند. دقت کنید که هم کوکی ها مغز پخت شوند و هم آب نبات ها ذوب شوند، تقریبا ۱۲ تا ۱۴ دقیقه زمان برای پخت کافی است.
اجازه دهید کوکی ها روی همان سینی پخت خنک شوند تا زمانی که آب نبات های رنگی سرد و سفت شوند. در نهایت تمامی این مراحل را برای دو قسمت باقی مانده خمیر نیز تکرار کنید.
نکات کلیدی برای تهیه کوکی شیشه ای
– به جای قالب ستاره ای از هر شکل دلخواه دیگر می توانید استفاده کنید.
– اگر در خمیر هر یک از کوکی ها یک سوراخ ایجاد کنید بعد از پخت می توانید آنها را آویزان کنید.
– اگر از کره نمک دار برای پخت کوکی شیشه ای استفاده کردید حتما نمک را حذف کنید.