-
مواد لازم
- رب ۱ و ۱/۲ پیمانه
- شکر قهوه ای ۲ قاشق غذاخوری
- پودر خردل ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
- فلفل ۱/۸ قاشق چایخوری
- پودر میخک ۱/۸ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱/۸ قاشق چایخوری
- سرکه سیب ۳ قاشق غذاخوری
- آب ۲/۳ پیمانه
طرز تهیه
مرحله اول: رب گوجه بریزید.
اول از همه یک ظرف اندازه گیری مدرج بردارید و ۳۵۰ میلی لیتر رب گوجه داخلش بریزید. این مقدار حدوداً معادل ۱ و نیم پیمانه است.
مرحله دوم: ادویه اضافه کنید.
حالا برای تهیه سس کچاپ خانگی، دو قاشق شکر قهوه ای، نصف قاشق چایخوری نمک و به همان اندازه پودر دانه خردل اضافه کنید. یک هشتم قاشق چایخوری از فلفل، زردچوبه و میخک هم بردارید و به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم: مایعات را اضافه کنید.
سپس سه قاشق سرکه سیب و دو سوم پیمانه آب هم به مخلوط اضافه کنید.
مرحله چهارم: سس کچاپ را هم بزنید.
حالا فقط کافی است همه مواد را با همزن دستی خیلی خوب هم بزنید تا کاملاً یکدست بشوند. اگر هنوز به نظرتان غلیظ است آب بیشتری اضافه کنید. کچاپ را بچشید و اگر لازم است نمک اضافه کنید.
در آخر سس را در ظرف شیشه ای با در محکم بریزید و آن را در یخچال قرار دهید. سس کچاپ بعد از چند ساعت در یخچال ماندن خوش طعم تر میشود.
نکته های کلیدی تهیه سس کچاپ با رب گوجه:
– کچاپ تهیه شده با این روش را میتوانید تا سه هفته در یخچال نگهداری کنید.
– غلظت سس بستگی به سلیقه شما دارد. میتوانید با کم یا اضافه کردن مقدار آب غلظت را تغییر دهید.
– در اضافه کردن نمک به سس احتیاط کنید و آن را کم کم اضافه کنید تا زمانی که سس به طعم دلخواه شما برسد.
– برای تهیه سس کچاپ تند کافی است مقدار فلفل را به مقدار دلخواه افزایش دهید. همچنین میتوانید از پودر فلفل قرمز یا فلفل چیلی پودر شده استفاده کنید.
– به جای شکر قهوه ای میتوانید از شکر سفید هم استفاده کنید.
– دارچین و جوز هندی ادویه های دیگری هستند که میتوانید در این سس خانگی از آنها استفاده کنید.
– اگر مایل هستید سس گرم داشته باشید میتوانید ۱/۳ پیمانه بیشتر آب اضافه کنید و بگذارید سس روی حرارت چند غل بزند.