اخبار علمی/مصرف سبزیجات با برگ سبز خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد

مصرف سبزیجات با برگ سبز خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد

مصرف سبزیجات با برگ سبز خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد

نتیجه یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف سبزیجات دارای برگ سبز مانند اسفناج یا کلم پیچ خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا ۲۶ درصد کاهش می‌دهد.

به گزارش روزنامه دیلی میل، این مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف روزانه تنها یک فنجان سبزیجات خام مانند اسفناج و غیره سلامت قلب و عروق را تقویت می کند.  فقط یک فنجان در واقع همان چیزی است که محققان آن را  میزان «متوسط»  می نامند و حتی برای افرادی که سبزیجات دوست ندارند باید یک هدف قابل دستیابی باشد.

محققان در مطالعه ای روی ۵۰ هزار نفر متوجه شدند، افرادی که بیشترین میزان سبزیجات غنی از نیترات را مصرف می کردند، از فشار خون پایین برخوردار بودند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی در آنها ۲۶ درصد کمتر بود.

 

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛

ضرورت نوشیدن حداقل ۸ لیوان مایعات از افطار تا سحر

ضرورت نوشیدن حداقل ۸ لیوان مایعات از افطار تا سحر

عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، بر ضرورت نوشیدن ۸ لیوان مایعات از افطار تا سحر تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیده زهرا شریعت پناهی، یبوست را یکی از مشکلات بسیار شایع در ماه رمضان به دلیل کاهش دریافت مایعات عنوان کرد و گفت: بهترین راهکار برای پیشگیری از این عارضه مصرف غذاهای حاوی فیبر در وعده‌های سحر، افطار و شام است.

وی افزود: مصرف همان دو تا سه واحد میوه و سبزی که قبلاً توصیه کردیم، می‌تواند میزان فیبر مورد نیاز دستگاه گوارش را تأمین کند اما باید میزان مایعات مورد نیاز نیز پس از افطار تا سحر مصرف شود.

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: روزه داران باید در فاصله زمانی پس از افطار تا سحر حداقل ۸ لیوان مایعات بنوشند که چهار لیوان آن حتماً باید آب باشد و بقیه می‌تواند آب میوه، شیر، چای و…، تأمین شود که از ایجاد یبوست جلوگیری می‌کند.

ترمیم بینی با غضروف مصنوعی

ترمیم بینی با غضروف مصنوعی

محققان دانشگاه آلبرتا واقع در کانادا با استفاده از یک تکنیک چاپ سه‌بعدی توانستند غضروفی بسازند که امکان ترمیم بینی افراد مبتلا به سرطان پوست را فراهم می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری ساینس، بینی یکی از اندام‌هایی است که معمولا درگیر سرطان پوست می‌شود و درمان آن اغلب مستلزم برداشتن بخشی از پوست و غضروف بینی است.

پس از بهبود از بیماری معمولا با استفاده از غضروف موجود در سایر اندام‌ها مانند دنده‌ها، بافت بینی ترمیم می‌شود؛ اما این شیوه تهاجمی می‌تواند موجب بروز مشکلات دیگری شود و در بسیاری از موارد غضروف مورد استفاده با شکل بینی سازگاری ندارد.

اکنون محققان راهکار جدیدی را برای رشد غضروف جایگزین بینی در آزمایشگاه ارائه کردند که این مشکلات را رفع می‌کند و غضروف تولید شده با ساختار بینی شخص سازگاری کامل دارد.

در این شیوه از سلول‌های غضروف بینی شخص بیمار استفاده می‌شود و این سلول‌ها با هیدروژلی از جنس کلاژن گاو مخلوط می‌شوند.

سپس با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی، غضروف بینی با شکل مورنظر چاپ شده و به مدت چهار هفته نگهداری می‌شود تا سلول‌ها تولیدمثل کنند و غضروف آماده پیوند به بینی بیمار شود.

مخرب‌ترین تاثیرات مصرف شیر بر سلامت بدن

دانشمندان آلمانی می‌گویند زیاده روی در مصرف شیر می‌تواند تاثیرات منفی بر سلامت بدن داشته باشد.

به گزارش اسلش گیر، استفاده از شیر و لبنیات یکی از مواردی است که همواره متخصصان تغذیه به افراد توصیه می‌کنند. با این حال، زیاده روی در مصرف شیر گاهی می‌تواند نتایج معکوسی روی سلامتی بدن داشته باشد.

بر این اساس، تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد مصرف شیر می‌تواند سلامتی بدن را به مخاطره بیاندازد. این موضوع به خصوص با افزایش سن تشدید می‌شود و  این در حالی است که مصرف فرآورده‌های لبنی تخمیر شده مانند ماست و کِفیر (نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانه‌های کفیر) می‌تواند باعث تقویت سلامتی شود.

 

محققان تاکید دارند این پژوهش رابطه میان مصرف لبنیات تخمیر شده و سلامتی بدن را نشان می‌دهد؛ همچنین یافته‌ها بر تحقیقات پیشین مبنی بر زیاده روی در مصرف شیر و تاثیر مخرب آن بر سلامتی صحه می‌گذارد. برای مثال، زیاده روی در مصرف شیر می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه شود.

 

با این حال، دانشمندان علوم تغذیه تاکید دارند گرچه زیاده روی در مصرف شیر و لبنیات تخمیر نشده می‌تواند تاثیرات منفی بر سلامتی و طول عمر داشته باشد، اما افراد نباید به طور کلی مصرف آن‌ها را قطع کنند.

بهتر است رابطه‌ای متعادل میان مصرف لبنیات تخمیر شده مانند ماست و سایر فرآورده‌های لبنی برقرار کنید. کلسیم موجود در شیر باعث تقویت استخوان‌ها به ویژه در افراد کهنسال که در خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند، می‌شود.

با این حال، به افرادی که از تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی – عروقی رنج می‌برند توصیه می‌شود در مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی زیاده روی نکنند؛ همچنین تحقیقات نشان داده است زیاده روی در مصرف شیر در افرادی که از نارسایی کلیه و به ویژه سنگ کلیه رنج می‌برند می‌تواند باعث تجمع کلسیم در نفرون‌ها شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*