اخبار خراسان جنوبی/ سلامت انتخابات با اجرای صحیح قانون تضمین می‌شود

 

 

 

فرماندار نهبندان:
ایستگاه اینترنت پرسرعت الوند راه اندازی شد
بیکی گفت: ایستگاه اینترنت پرسرعت الوند برای بهره مندی ۱۱۸۴ نفر راه اندازی شد.

«مجید بیکی» اظهار کرد: ایستگاه اینترنت پرسرعت های وب ۴G الوند با پیگیری های مستمر راه اندازی شد.

فرماندار نهبندان با بیان اینکه با راه اندازی ایستگاه اینترنت پر سرعت روستای الوند روستاهای بیچند، محمد آباد، سلطان آباد و علی رییس از نعمت اینترنت بهره مند می شوند، گفت: این پروژه سال ۱۳۹۸ آغاز شده که امروز راه اندازی شد.

بیکی با بیان اینکه پروژه راه اندازی ایستگاه اینترنت روستای الوند نهبندان از سال ١٣٩٨ آغاز شده است، افزود: این ایستگاه با تأمین تجهیزات از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور کار قرار گرفت، همچنین ساخت اتاقک آن از سوی شهرستان در فروردین ماه ١۴٠٠ تکمیل شد.

وی تصریح کرد: با راه اندازی ایستگاه اینترنت پر سرعت روستای الوند نهبندان  ٣٧٠ خانوار و یک هزار و ۱۸۴ نفر در پنج روستای شهرستان از مزایای اینترنت پر سرعت بهره مند می شوند.

 

افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان

میانگین حقوق بازنشستگان در خراسان جنوبی در مقایسه با فروردین سال قبل حدود ۹۰ درصد افزایش یافت.

مدیر صندوق بازنشستگی کشوری استان گفت: احکام جدید بازنشستگان وباز وظیفه بگیران این صندوق صادر و حقوق فروردین‌ماه بر اساس احکام جدید به حساب این عزیزان واریز شد.
محمد باقری‌نژاد افزود: احکام جدید بازنشستگان و وظیفه بگیران استان که بیش از ۱۶ هزار و ۷۰۰ نفر از مشترکان را شامل می‌شود بر اساس دستورالعمل ابلاغی سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان امور اداری و استخدامی صادر شده است.
وی گفت: با اجرای طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان در مهر پارسال و اصلاحات بعدی و همچنین افزایش حقوق سال جاری میانگین حقوق این قشر نسبت به فروردین سال قبل حدود ۹۰ درصد افزایش یافته است.

باقری نژاد افزود: در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی صندوق در برابر سلامت جامعه، تمامی خدمات صندوق بازنشستگی کشوری از طریق سایت sabasrm.ir بصورت الکترونیکی ارائه می‌شود و برخی از خدمات هم روی اپلیکیشن صبا فعال است.به گفته وی علیرغم الکترونیکی‌شدن تمام خدمات، برخی از بازنشستگان ترجیح می‌دهند این خدمات را بصورت حضوری دریافت کنند لذا صندوق بازنشستگی کشوری واگذاری خدمات به دفاتر پیشخوان دولت را در دستور کار قرار داده است.

وی افزود: در حال حاضر ۵ خدمت از قبیل چاپ فیش حقوقی، چاپ حکم، صدورگواهی کسر از حقوق، پاسخ به استعلامات (وام ضروری، وام ازدواج و …) و استعلام بازنشستگان خارج از کشور در دفاتر پیشخوان فعال شده و بزودی سایر خدمات اصلی هم طبق برنامه ریزی و زمانبندی صورت گرفته از طریق دفاتر پیشخوان دولت ارائه می‌شوند.

 

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی:
۸۰ درصد مراتع عشایر خراسان جنوبی خشک شد
عصمتی پور با بیان اینکه سه هزار و ۴۰۰ هکتار از مراتع خراسان جنوبی در اختیار عشایر است، گفت: با کاهش شدید بارندگی ها در سال زارعی جاری ۸۰ درصد این مراتع از بین رفته است.

 «مهدی عصمتی پور» در جلسه قرارگاه مرکزی تولید، پشتیانی‌ و مانع زدایی‌ها با موضوع پیگیری مشکلات دامداران و عشایر برای تامین نهاده های دامی، اظهار کرد: میانگین بارش استان نسبت به سال گذشته ۷۳ رصد کاهش و نسبت به میانگین بلند مدت بیش از ۶۰ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی از خشکسالی به عنوان زلزله خاموش یاد کرد و گفت: با کاهش بارندگی و فقر مراتع، نوک پیکان خسکسالی در حوزه عشایر است و زندگی این قشر در حال نابودی است.

وی با بیان اینکه سه هزار و ۴۰۰ هکتار از مراتع خراسان جنوبی در اختیار عشایر است، تصریح کرد: با کاهش شدید بارندگی ها در سال زارعی جاری ۸۰ درصد این مراتع از بین رفته است.

 

عصمتی پور با اشاره به اینکه محدودیت جابه جایی دام در استان برطرف شده است، افزود: کوچ عشایر به مراتعی که علوفه بیشتری(استانهای دیگر) دارد از اواخر فروردین ماه آغاز شده است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی بر امید بخشی به جامعه عشایر استان با تأمین علوفه دامی مورد نیاز تأکید کرد و گفت: برای تأمین تسهیلات مورد نیاز در این زمینه آمادگی داریم همچنین ۹ هزار و ۳۰۰ تن انبار ذخیره سازی اتحادیه های عشایر استان برای ذخیره علوفه دام را نیز می توانیم در اختیار قرار دهیم.

 

نخستین محموله علوفه هفته آینده وارد استان خراسان جنوبی می‌شود

اولین محموله علوفه دام با حمایت بسیج سازندگی هفته آینده وارد خراسان جنوبی می‌شود.

مسئول بسیج سازندگی استان در جلسه قرار گاه مرکزی تولید ، پشتیانی‌ها و مانع زدایی‌ها از تلاش این سازمان برای رفع دغدغه دامداران، کشاورزان و عشایر گفت و افزود : برای برطرف شدن مشکل کمبود علوفه که امسال به دلیل خشکسالی شدید، بیشتر استان را متاثر کرده، از هفته آینده بخشی ازعلوفه مورد نیاز از سایر استان‌ها تامین خواهد شد.

هنری افزود : این علوفه‌ها از استان‌هایی که با مازاد تولید این محصول مواجه هستن از جمله استان‌های خوزستان و لرستان به خراسان جنوبی ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه برای کاهش هزینه ها، ارسال این علوفه‌ها با ماشین‌های سپاه انصار الرضا انجام می‌شود گفت: تلاش می‌کنیم علوفه با حداقل قیمت به دست روستائیان و عشایر برسد.

مسئول بسیج سازندگی استان افزود: سرمایه مورد نیاز برای این امر با کمک خیران و نهاد‌هایی از جمله ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد علوی تامین و صندوق‌های قرض الحسنه خرد نیز در این خصوص همکار خواهند کرد.

هنری کشت علوفه با استفاده از آب‌های بالاستفاده و آموزش روش هیدروپونیک به کشاورزان را از دیگر راههکار‌های بسیج سازندگی برای رفع مشکل کمبود علوفه و نهاده‌های دامی استان اعلام کرد.

 

 

 

مرگ سه بیمار کرونایی دیگر در خراسان جنوبی/۲-۳

با ثبت ۳ مورد فوت جدید در بیماران کرونایی در شبانه روز گذشته تعداد فوتی‌های ناشی از این بیماری در خراسان جنوبی به ۸۰۱ نفر رسید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در شبانه روز گذشته از ۳۵۷ آزمایش انجام شده در استان ۱۳۷ آزمایش مثبت قطعی اعلام شد، گفت: از ۱۳۷ مبتلای جدید به کرونا، ۲۱ نفر در بیمارستان‌ها بستری اند و ۱۱۶ نفر نیز نمونه گیری سرپایی شدند.
مهدی زاده افزود : از این تعداد ۵۹ بیمار مربوط به شهرستان بیرجند، ۱۴ نفر طبس، ۳ نفر درمیان، ۶ نفر فردوس، ۶ نفر سرایان، ۲۷ نفر قائنات، ۱۳ نفر سربیشه، ۳ نفر بشرویه و ۲ نفر نیز مربوط به شهرستان زیرکوه بوده است.
وی گفت : هم اکنون ۲۹۳ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌ها بستری هستند که از این تعداد ۱۷۳ نفر دارای تست مثبت کرونا هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: ۲۵ بیمار مبتلا کرونا در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند که حال عمومی ۸ نفر وخیم است.

 

 

 

استاندار خراسان جنوبی: ارتش نقش تعیین‌کننده در امنیت پایدار دارد/۲-۳

استاندار خراسان جنوبی: ارتش نقش تعیین‌کننده در امنیت پایدار دارد

استاندار خراسان جنوبی گفت: ارتش برای استقرار نظام و ایجاد امنیت پایدار و توسعه کشور نقش بسیار تعیین‌کننده‌ داشته است.

“حمید ملانوری” در بازدید از قرارگاه پدافند هوایی شرق کشور که به مناسبت فرارسیدن هفته ارتش انجام شد، گفت: بیانات معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و ابتکار عمل ایشان در نامگذاری ۲۹ فروردین به نام روز ارتش، جایگاه ارتش را محکم کرد.

وی به وجه تمایز ارتش جمهوری اسلامی ایران با سایر ارتش‌های جهان اشاره کرد و افزود: ارزشی و مکتبی بودن وجه تمایز اصلی این ارتش با سایر ارتش‌های جهان است.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: ارتش جمهوری اسلامی ایران همواره از منافع ملی کشورمان در مرزهای آبی، خاکی و هوایی که مورد طمع کشورهای زورگو بوده، دفاع کرده است.

وی به قدرت روزافزون نظام اسلامی اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران با رهبری هوشمندانه مقام معظم رهبری و مشارکت همه دستگاه‌های نظامی، ارزش و اقتدار بسیاری در جهان پیدا کرده است.

ملانوری با اشاره به وظیفه خطیر پدافند هوایی افزود: ماموریت و وظیفه پدافند بسیار خطیر و سنگین است و آسمان امن امروز کشور محصول اقدامات ارزنده پدافند هوایی است.

استاندار خراسان جنوبی امروز برای خداقوت به فرماندهی قرارگاه پدافند هوایی قائم آل محمد (ص) و همکاران این مجموعه به قرارگاه پدافند هوایی شرق کشور رفت.

در این مراسم که معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار نیز حضور داشت، از امکانات خودرویی و لجستیکی قرارگاه بازدید شد.

 

فرماندار نهبندان خبر داد؛
تکمیل کلنیک تخصصی پزشکان نهبندان نیازمند ۲ میلیارد تومان اعتبار
بیکی گفت: تکمیل کلینیک تخصصی پزشکان نهبندان نیازمند ۲ میلیارد تومان اعتبار است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مجید بیکی» امروز (۱ اردیبهشت) در نشست با سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان نهبندان به مناسبت هفته سلامت اظهار کرد: در حال حاضر بیماری کرونا تمامی بخش ها از جمله آموزش، آسیب های اجتماعی و … را متاثر کرده است.

فرماندار نهبندان گفت: طرح تحول سلامت و نگاه ویژه به بهداشت همزمان با شیوع بیماری کرونا، سبب شد تا زیرساخت های بهداشتی کشور بهتر شود و بتواند خود را در طراز شاخص های جهانی قرار دهد.

وی با بیان اینکه بیمارستان ها و اورژانس های کشور بهبود یافته اند، گفت: هم اکنون در مناطق خراسان جنوبی و نهبندان که کم برخوردارتر هستند بیمارستان ها می توانند نیازهای خود را پاسخگو باشند.

فرماندار نهبندان ضمن قدردانی از تلاش های کادر درمان همزمان با شیوع بیماری کرونا، اضافه کرد: تلاش کادر درمان در راستای تأمین سلامت بی نظیر است و نا امیدی در این قشر علی رغم سختی کار وجود ندارد.

بیکی تصریح کرد: با بهره برداری از پروژه های حوزه بهداشت و درمان نهبندان شامل اورژانس، کلینیک تخصصی پزشکان و پانسیون پزشکان این شهرستان دغدغه ای جدی از حوزه بهداشت و درمان حل خواهد شد.

وی ادامه داد: خیرین سلامت پای کار کلینیک تخصصی نهبندان، لذا باید پیگیر سهم آورده دانشگاه علوم پزشکی از منابع استانی و ملی باشیم تا اینگونه پروژه ها تا پایان سال ۱۴۰۰ تکمیل شود.

فرماندار نهبندان در پایان از راه اندازی اولین سی تی اسکن بیمارستان آتشدست نهبندان خبر داد و افزود: خوشبختانه یکی از پیشرفته ترین دستگاه های سی تی اسکن سهم نهبندان شده است.

بهره مندی ۱۷۰۰ نفر زندانی خراسان جنوبی از آموزش های فنی و حرفه ای

۱۷۰۰ نفر از زندانیان خراسان جنوبی امسال از آموزش های فنی و حرفه ای برخوردار می شوند.

بهره مندی ۱۷۰۰ نفر از زندانیان خراسان جنوبی از آموزش های فنی و حرفه ایبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مدیرکل زندان ها، اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان جنوبی با بیان اینکه بر اساس سند تحول قوه قضائیه مبنی بر کمک به خانواده زندانیان و کاهش مشکلات و دغدغه این قشر تفاهم نامه همکاری بین اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای  و اداره کل زندان‌ها، اقدامات تأمینی و تربیتی استان منعقد شد، گفت: بنا براین تفاهم نامه قرار است ۱۷۰۰ زندانی در سال جاری  از آموزش‌های فنی وحرفه‌ای استفاده و مهارت آموزشی کنند تا بتوانند برای خود درآمدی داشته باشند.
حجت الاسلام نسایی زهان دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در این جلسه گفت: در سال ۱۴۰۰ همه ما باید تلاش بیشتر به دنبال آبادانی کشور و رونق اقتصادی باشیم لذا همه‌ی ما باید گوشه‌ای از کار را بگبربم تا چرخ کار بچرخد.
وی گفت: یکی از مکان‌هایی که میتواند در زمینه ایجاد شغل موثر باشد، فنی و حرفه‌ای است.
عرب مدیرکل آموزش فنی حرفه‌ای نیز در این جلسه  با بیان اینکه آمادگی کامل را در جهت آموزش زندانیان رأی  باز در کارگاه‌های سطح شهر دارند، گفت: تنوع روش‌های اجرای آموزش، انعطاف پذیری، تطابق با نیاز بازار کار مطابق با استاندارد‌های جهانی و  تطابق با خواسته‌های افراد جامعه را از جمله ویژگی‌های آموزش فنی حرفه‌ای دانست.
وی افزود: اداره کل فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی ۱۹ مرکز ثابت و شعب  شهری، ۱۰۲ کارگاه ثابت و ۹۲ کارگاه سیار  با ۵۱۰ حرفه آموزشی را در بخش دولتی دنبال می‌کند.

مهلت ارسال آثار به جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور تمدید شد/۲-۳

    
مهلت ارسال آثار به جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور تمدید شد
معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: مهلت ارسال آثار به اولین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور تا ۱۳ خرداد ماه ۱۴۰۰ تمدید شد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، محمود رمضانی با بیان این خبر، عنوان کرد: تا پیش از این مهلت ارسال آثار ۳۱ فروردین ماه اعلام شده بود اما به دلیل همزمانی این ایام با تعطیلات نوروزی، ماه رمضان و موج چهارم بیماری کرونا و درخواست اهالی رسانه ، مهلت ارسال آثار تمدید شد.
وی با تاکید بر این که تمدید مهلت فقط برای ارسال آثار است، ادامه داد: آثاری در جشنواره شرکت داده می شوند که در بازه زمانی فروردین ماه ۹۹ تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ تولید شده باشند.
شایان ذکر است اولین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور ” یادمان پروفسور معتمدنژاد” با حضور استان های خراسان جنوبی ، خراسان رضوی ، خراسان شمالی ، سیستان و بلوچستان، یزد ، کرمان  و جنوب کرمان در دو بخش حرفه ای شامل سرمقاله و یادداشت، تیتر، خبر و گزارش و در بخش موضوعی با عناوین جهش تولید، معرفی پروفسور معتمدنژاد و مدافعان سلامت و کرونا  برگزار می شود.

 

رییس کل دادگستری خراسان جنوبی:

سلامت انتخابات با اجرای صحیح قانون تضمین می‌شود/۳-۷

سلامت انتخابات با اجرای صحیح قانون تضمین می‌شود

رییس کل دادگستری خراسان جنوبی گفت: سلامت انتخابات فقط با اجرای صحیح قانون تضمین می‌شود و همه ما در هر پست و جایگاهی باید به مُر قانون عمل کنیم.

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی در دومین نشست ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی استان خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۰ افزود: امسال شرایط انتخاباتی ویژه‌ای در کشور وجود دارد و از همین الان هم مشخص است که دشمنان نظام می‌خواهند از این شرایط به نفع اهداف خودشان اقداماتی را انجام دهند.

وی بیان کرد: پیش از این تبلیغات دشمن به قصد کم جلوه دادن اهمیت انتخابات و کم کردن مشارکت مردم بوده و الان هم با یاس و ناامیدی مردم به دنبال این هستند که به هدف خود برسند.

رییس کل دادگستری خراسان جنوبی گفت: دشمنان کاهش مشارکت مردم را در همه انتخابات پیگیری، برنامه‌ریزی و اجرا کردند که با توکل بر خداوند متعال تاکنون همیشه تیرشان به سنگ خورده و با توفیق الهی، هوشیاری و بیداری مردم ایران همیشه میزان مشارکت مردم در انتخابات خوب و قابل قبول بوده است.

وی ادامه داد: مردم در انتخابات پیش‌رو هم با حضور حداکثری خود دشمنان را مانند گذشته ناامید خواهند کرد.

حجت الاسلام حمیدی گفت: جرمی بالاتر از این نیست اقدامی شود که مشارکت مردم در انتخابات کاهش پیدا کند و این بزرگترین جرم است از طرفی بزرگترین منکری است که ممکن است در انتخابات اتفاق بیفتد.

وی افزود: در کنار پیشگیری از سایر جرایم انتخاباتی، این مساله مهم در اولویت کار همه ما قرار گیرد که بتوانیم با این موضوع مبارزه و مقابله کنیم.

وی با بیان اینکه باید با دشمنان مبارزه جدی داشته باشیم تا مشارکت حداکثری را رقم بزنیم گفت: در سلامت انتخابات هم تمام تلاش و کوشش خود را داشته باشیم و همه ما، متولیان انتخابات، نامزدها و طرفداران باید به گونه‌ای عمل کنیم تا آب به آسیاب دشمن نریزیم و سلامت انتخابات را تضمین کنیم.

رییس شورای قضایی استان خراسان جنوبی افزود: نامزدهای انتخابات شوراها باید در زمینه مسائل قانونی و خطوط قرمزها توجیه شوند و قانون در انتخابات ابتدا باید از سوی نامزدها، طرفداران و همین طور رأی دهندگان رعایت شود.

وی تصریح کرد: در صورت مشاهده قانون‌شکنی تذکرات لازم داده شود و در صورت اصرار بر قانون‌شکنی، دستگاه قضا و ضابطین ورود پیدا کرده و مستندسازی و تشکیل پرونده‌ صورت گیرد و با سرعت و دقت به موضوع رسیدگی شود تا جنبه بازدارندگی داشته باشد.

حجت الاسلام حمیدی گفت: اولین کار دادگستری استان تشکیل شعبات ویژه است که در روز انتخابات نیز مشغول به کار خواهند بود و دادستان‌ها نیز دوشادوش مردم خواهند بود.

وی اضافه کرد: باید همه تلاش خودمان را برای پیشگیری از تخلفات با تمام امکانات به کار گیریم و تجربیات گذشته ما بسیا حائز اهمیت است و در انتخابات آینده کمک موثری می‌کند.

حجت الاسلام حمیدی گفت: در حوزه اطلاع‌رسانی باید توجیه و آگاه‌سازی کاندیداها و طرفداران به گونه‌ای انجام شود که چنانچه فردی را به عنوان خاطی در جریان انتخابات به قانون معرفی شد، نگوید من اطلاعی نداشتم و آگاه نبودم.

وی عنوان کرد: برگزاری انتخابات در شرایط کرونایی روند کار را سخت کرده لذا ضروری است تدابیر لازم اندیشده شود.

رییس کل دادگستری خراسان جنوبی گفت: افزایش تعداد شعب اخذ رای و ستادهای انتخاباتی، استفاده از فضای مجازی برای تبلیغات، پراکنده شدن جمعیت و جلوگیری از تجمعات در جهت جلوگیری از شیوع کرونا باید توسط دستگاه‌های نظارتی، اجرایی و امنیتی مدنظر قرار گیرد.

وی عنوان کرد: باید زمینه لازم برای برخورد با متخلفان فضای مجازی برای جلوگیری از تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب و تبلیغ غیرقانونی فراهم شود.

حجت الاسلام حمیدی گفت: برگزاری انتخابات باید در سه وضعیت آبی و زرد، نارنجی و وضعیت قرمز پیش‌بینی شود و برای هر وضعیت برنامه‌ریزی خاصی داشته باشیم.

وی بیان کرد: همچنین محدودیت‌هایی برای کارمندان و استفاده نکردن از اموال دولتی و عمومی برای تبلیغات نامزدها وجود دارد که باید رعایت شود تا انتخابات به بهترین وجه برگزار شود.

وی افزود: هرگونه اطلاعاتی درخصوص  انتخابات باید سریع و به موقع به ستاد و دبیرخانه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی منعکس شود تا اقدامات لازم صورت گیرد.

 

 

 

واردکنندگان اقلام علوفه‌ای در خراسان جنوبی حمایت می‌شوند/۲-۳

واردکنندگان اقلام علوفه‌ای در خراسان جنوبی حمایت می‌شوند

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: این سازمان به منظور تامین علوفه دام در استان از واردکنندگان اقلام علوفه‌ای حمایت همه‌جانبه می‌کند.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، محمدابراهیم ابراهیمی افزود: در سال‌های قبل ۹۰ درصد تغذیه دام‌ها از طریق چرای مرتعی تامین می‌شد که امسال با توجه به شرایط خشکسالی، ۱۰۰ درصد تغذیه دام‌ها از طریق نهاده‌ها خواهد بود.

وی با اشاره به کاهش بارش باران، فقر شدید مراتع استان و خشکسالی‌ها گفت: کمک گرفتن از همه ظرفیت‌ها و بسیج امکانات با هدف خرید و ذخیره‌سازی نهاده‌ها و افزایش تولید علوفه از برنامه‌های امسال سازمان جهاد کشاورزی است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: متقاضیان دارای ضوابط و شرایط لازم برای تامین انواع علوفه با شرایط مشخص و قیمت تمام‌شده ارزان‌تر در استان می‌توانند به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها مراجعه و درخواست خود را اعلام کنند.

وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان همکاری لازم در راستای حمایت همه‌جانبه از این افراد را به عمل خواهد آورد.

یک میلیون و ۷۱۰ هزار راس دام سبک و ۳۵ هزار دام سنگین در خراسان جنوبی وجود دارد و این استان از قطب‌های پرورش دام و طیور در شرق کشور است.

 

تعطیلی یک سوم آرایشگاههای بیرجند برای همیشه/۳-۷

با توجه به محدودیت‌های کرونایی و تعطیلی‌های متعدد آسیب زیادی به صنف آرایشگران در شهرستان بیرجند وارد شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، براتی رئیس اتحادیه آرایشگران شهرستان بیرجند گفت: بیش از ۳۰۰ آرایشگاه مردانه در سطح شهرستان بیرجند وجود دارد که به دنبال تعطیلی‌ها و محدودیت‌ها، بیش از ۱۰۰ مغازه برای همیشه کار خود را تعطیل کرده اند.

او افزود: دلیل این تعطیلی‌ها، نداشتن در آمد و نخوردن دخل به خرج پیرایشگران است.

براتی ادامه داد: در حال حاضر تعداد زیادی از آرایشگران آگهی فروش و واگذاری مغازه‌های خود را زده اند.

رئیس اتحادیه آرایشگران بیرجند به تسهیلات دولتی داده شده به این صنف اشاره کرد و گفت: وام‌هایی با مبلغ‌های ۱۵ و ۱۶ میلیون تومان با سود ۱۲ درصدی به پیرایشگران تعلق گرفته است که با توجه به تعطیلات پی در پی، آرایشگران توانایی بازپرداخت ماهانه ۷۴۰ هزار تومان قسط‌های این تسهیلات را ندارند.

او از اوضاع کنونی در این صنف گله کرد و افزود: صنف آرایشگران از صنف‌هایی است که عموما مورد نیاز مردم است، اما توجه کمتری به آن می‌شود.

براتی تصریح کرد: با توجه به شرایط کرونا خیلی کم پیش می‌آید که آرایشگری به صورت خصوصی هم در منازل اشخاص کار پیرایش را برای شان انجام دهند؛ چون نمی‌توان در هر محلی که رفت تمام آنجا را کامل ضدعفونی کرد تا با اطمینان بیشتری به کار خود بپردازند.

رئیس اتحادیه آرایشگران بیرجند در پایان به سختی‌های معیشتی زیاد پیرایشگران اشاره کرد و گفت: از مسئولین و خیرین درخواست کمک و توجه بیشتری نسبت به این صنف با توجه به آسیب‌های زیادی که به آن‌ها وارد شده هستیم.

 

 

 

 

 

هشدار نماینده مردم در مجلس در خصوص خشکسالی و خالی شدن روستاهای مرزی کشور/۲-۳

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی:خطر خشک‌سالی در شرق ایران به‌خصوص خراسان‌جنوبی بسیار جدی است و کاهشی بیش‌از ۷۰ درصدی بارش‌ها از ابتدای سال آبی تاکنون نگران‌کننده است.

آقای  نخعی افزود: این مشکل زندگی مردم را به‌شدت تهدید می‌کند و وضعیت دامداران و عشایر فوق‌العاده بحرانی است و به دلیل فقر مراتع، سهمیه‌های تعیین‌شده نهاده‌های دامی به‌هیچ‌وجه تکافوی نیاز آن‌ها را نمی‌کند.
وی گفت: علاوه‌براین تخصیص‌های ناقص، تخصیص‌هایی که به‌موقع صورت نمی‌گیرد و فرایند‌هایی تعریف شده‌ای که برای دریافت سهمیه تعیین‌شده نه‌تنها هیچ کاربردی ندارد بلکه فشار سنگین و مضاعفی را بر آن‌ها وارد می‌کند.
نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه گفت: تنش‌های آبی جدی که در روستا‌ها داریم عملاً امکان زندگی را از آن‌ها سلب می‌کند و استمرار این وضعیت یعنی خالی شدن روستا‌ها و مناطق عشایری استان مرزی و استراتژیک خراسان جنوبی که مسبب مشکلات اجتماعی و امنیتی فراوانی برای کشور خواهد شد.
آقای نخعی افزود: در شرایطی که مردم نیازمند حمایت جدی هستند متأسفانه نه‌تنها دولت اقدام مشخصی در این زمینه انجام نداده بلکه در اقدامی عجیب، پرداختی به بسیاری از روستاهایی که در شعاع ۲۰ کیلومتری مرز از سهمیه فروش سوخت مرزنشینی استفاده می‌کردند را قطع کرده است.
وی افزود: وزرای مربوطه و مسئولین استان موظف‌اند هرچه زودتر با درک شرایط خاص به‌وجودآمده نسبت‌به اعلام وضعیت بحرانی در استان اقدام کنند و نسبت‌به تامین به‌موقع و به اندازه نهاده‌های دامی دامداران و عشایر اقدام کنند.
آقای نخعی گفت: مسئولان باید برای معضل آب روستاها را از همین الان و قبل‌از شروع فصل گرما هر چه زودتر تدبیر کنند.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه همچنین با اشاره به انتظار از وزارت سمت درخصوص قابلیت‌های معدنی شهرستان‌های نهبندان و سربیشه که قابلیت‌های بالقوه‌ای دارد و نیازمند استراتژی مشخص و برنامه مدون برای فعلیت بخشیدن آن‌هاست گفت: متاسفانه شاهد استراتژی توسعه مشخصی از سوی دولت برای این منطقه نیستیم.

 

 

 

 

تامین قرآن و ادعیه با خط بریل برای روشندلان خراسان جنوبی/۲-۳

تعدادی قرآن و ادعیه با خط بریل برای روشندلان خراسان جنوبی تهیه شد و در اختیار آنان قرار گرفت.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، در جلسه تامین قرآن و ادعیه برای این تامین قرآن و ادعیه با خط بریل برای روشندلان خراسان جنوبیاقشار  گفت: ۲ سری قرآن کامل در ۶۰ جلد ، یک سری نهج البلاغه ۲۰ جلدی ، یک سری مفاتیح الجنان کامل ۳۶ جلدی و ۵۰ جلد ادعیه با اعتبار ۱۰ میلیون تومان برای این افراد خریداری شد.

 

ناصر نبی زاده با اشاره به این که قرآن و ادعیه در اختیار موسسه قرآن و عترت نورالامین برای بهره مندی روشندلان استان قرار گرفتافزود: این اقدام آغاز کار است و امیدواریم از ساختار‌های استانی نیز برای تهیه قرآن و ادعیه بیشتر کمک بگیریم.

دلاکه مدیر مسئول موسسه نورالامین نیز گفت: با توجه به قیمت بالای این کتب و عدم توانایی برای خرید به تعداد روشندلان، کتب اهدا شده را در کتابخانه یا امامزاده شاخص قرار خواهیم داد تا همه این عزیزان بهره‌مند شوند.

وی از خیران خواست در این راستا همراهی کنند.

 

 

 

 

کاهش ۳۸ درصدی جابجایی مسافر با ناوگان عمومی جاده ای/۲-۳

جابجایی مسافر با ناوگان حمل و نقل عمومی سال گذشته در خراسان جنوبی ، ۳۸ درصد کاهش داشته است.

معاون حمل و نقل جاده‌ای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان گفت : یک میلیون و ۱۶۲ هزار نفر با ناوگان حمل و نقل عمومی برون شهری استان پارسال جابجا شدند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد کاهش دارد.

مهدی گرجی افزود : از این تعداد بیش از ۷۷۰ هزار مسافر در داخل استان جابجا شدند و ۳۹۲ هزار مسافر از استان خارج و ۳۸۹ هزار و ۸۱۹ نفر نیز وارد استان شده اند.

وی گفت : بیشترین سهم جابجایی مسافر با تعداد ۴۰۳ هزار و ۱۵۵ نفر مربوط به مرکز استان (شهرستان بیرجند) و با سهم ۳۵ درصدی و کمترین سهم جابجایی مسافر را شهرستان درمیان با ۲ هزار و ۸۴۰ نفر داشته است.

معاون حمل و نقل جاده‌ای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان با اشاره به فعالیت ۱۵۳۳ نفر راننده در بخش مسافری افزود: تعداد ۶۶۷ دستگاه انواع ناوگان مسافری شامل ۲۴۹ دستگاه سواری کرایه برون شهری و ۱۵۳ دستگاه مینی بوس و ۲۶۵ دستگاه اتوبوس، کار جابجائی مسافرین از مبدا ۶ پایانه عمومی مسافر در استان را بر عهده دارند.

گرجی از متقاضیان سفر خواست برای کاهش هزینه‌های سفر، کاهش آلودگی محیط زیست، کاهش سفر‌های شهری و هم چنین رعایت دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی و پیشگیری از ازدحام مسافر در پایانه‌های مسافری و شرکت‌های حمل و نقل، برای دریافت بلیت با برنامه ریزی قبلی و از طریق وب سایت فروش بلیت شرکت‌های مسافری استان به نشانی www.payaneha.ir و www.payaneha.com اقدام کنند.

وی افزود : نظارت بر عملکرد شرکت‌ها، رانندگان و ناوگان اعزامی بصورت سیستمی از طریق سامانه سپهتن در طول سفر توسط ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور انجام می‌شود.

معاون حمل و نقل جاده‌ای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی گفت: برای ارتقاء سطح خدمات، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ایمنی سفر و … از مسافران تقاضا داریم با طرح هرگونه شکایت، انتقاد و پیشنهاد از طریق سامانه ۱۴۱ و سامانه پیام کوتاه ۳۰۰۰۵۶۱۴۱ ما را در نظارت مستمر و ارتقاء سطح خدمات یاری کنند.

 

 

 

 

راه اندازی مرکز خدمات تخصصی روانشناسی به روان در بیرجند

این مرکز تخصصی با هدف ارتقاء سلامت روان اقشار جامعه از طریق ارائه خدمات مشاوره، برگزاری کارگاه‌ها و اجرای طرح‌های پژوهشی و مطالعاتی ایجاد می شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی رئیس جهاد دانشگاهی استان گفت : زمینه‌های فعالیت این مرکز پس از نیازسنجی مرکز خدمات تخصصی روانشناسی به روان در بیرجند راه اندازی می شودگسترده در سطح استان، انجام مطالعات میدانی و نظر سنجی در شورای پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی مطرح شد و در نهایت به تصویب معاونت پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی کشور رسید.

صادقی افزود : به عنوان اولین برنامه اجرایی مرکز خدمات تخصصی روان شناسی به روان؛  ارتقاء دانش مشاوران طرح کاهش طلاق  دوشنبه، ۶ اردیبهشت برگزار می‌شود.
وی با اشاره به فعالیت دبیرخانه علمی آسیب‌های اجتماعی استان در جهاد دانشگاهی از سال ۱۳۹۵ افزود : طرح ملی “افسردگی ، گفتگو کنیم”، طرح ارتقاء سطح دانش، مهارت و سلامت بانوان خانه دار و همچنین طرح‌های مطالعاتی نیازسنجی آموزشی بانوان خانه دار با رویکرد کاهش افسردگی و شناسایی آسیب‌ها و نابهنجاری‌های اجتماعی حوزه زنان به تفکیک محلات شهری و وضعیت اشتغال از جمله اقدامات انجام شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان افزود : اجرای این طرح‌ها منجر به بهره مندی ۲ هزار نفر از بانوان شهر بیرجند از خدمات مشاوره، آموزشی و گردشگری شد.

جشنواره استانی خوشنویسی « یک پیکر » برگزار می‌شود/۲-۳

اولین جشنواره استانی خوشنویسی «یک پیکر» به مناسبت بزرگداشت روز سعدی و روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر در خراسان جنوبی برگزار می شود.

رضایی مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان گفت: برای اولین بار جشنواره استانی خوشنویسی تحت عنوان «یک پیکر» برگرفته از شعر ماندگار سعدی توسط هلال احمر استان با همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی برگزار می‌شود
وی با بیان اینکه هنرمندان جهت شرکت در جشنواره می‌توانند ۳ اثر در بخش‌های نستعلیق و شکسته نستعلیق به دبیرخانه ارسال کنند، افزود: مهلت ارسال آثار نیز از یکم الی ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری است
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان با اشاره به اینکه تولید آثار هنری به منظور ترویج فرهنگ نوع دوستی، صلح و مهرورزی از اهداف برگزاری این جشنواره است، بیان کرد: محور فراخوان جشنواره خوشنویسی شعر ماندگار سعدی شیرازی «بنی آدم اعضای یک پیکرند» است.
رضایی با بیان اینکه آثار رسیده به دبیرخانه در جلسه داوری برگرفته از اساتید انجمن خوشنویسان بیرجند بررسی و اسامی برگزیدگان همراه در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه همزمان با عید فطر در سایت اعلام می‌شود، افزود: هنرمندان خوشنویس استان برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی به آدرس khorasanjo.rcs.ir مراجعه کنند.

 

 

 

از مقنی گری تا مدال آوری/۷

روایت گزارش ما روایت پیرمردی است که با وجود مانع‌های بر سرراهش دست از تلاش و پشتکار برنداشت و از دل چاه مدال درآورد.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران ، ۲٠سالی است که کارش حفر چاه است، داستان زندگی محمد گزارش ما کمی متفاوت‌تر است اون تنها ۵ بهار از زندگی اش را با چشم سر دیده است.

راهی محل کارش شدیم ، در یکی از خیابان‌های سطح شهر بیرجند درحال حفر چاه بود.

حفر چاه با چشمانی بی فروغ

محمد گفت: «هر روز صبح ساعت ۷صبح سرکار می‌آییم، تقریبا ۲٠متری هست که آمده ام پایین، چند متر دیگر که حفر کنم کار امروزم تمام می‌شود ، هم چاه کن هستم و هم قنات حفر می کنم.»

برایم جای سوال بود که چطور ممکن است فردی با چشمانی نابینا حفر چاه را به راحتی انجام دهد؟ از او این سوال را پرسیدم او هم گفت: «با دست لمس می‌کنم و هر جا که سنگ باشد آنجا را میکنم تا کاملا یک دست شود و به همین شکل به کار حفر چاه می‌پردازم.»

از مقنی گری تا مدال آوری

از زندگی اش راضی بود و گله‌ای از شرایط موجودش نداشت، در جوانی شاگرد یک چاه کن بوده است، حفر چاه را از استادش یاد گرفته بود و حالا هم خودش یک شاگرد داشت.

شاگردش حسن آقا هم کم بینا بود، از او ماجرای آشنایی اش را با محمد آقا پرسیدیم پاسخش هم اینگونه بود «قبلا کارگری می‌کردم با محمد آقا در یک سفر زیارتی مشهد آشنا شدیم و از من خواستن تا شاگردشان بشوم من هم قبول کردم.

خداروشکر راضیم از زندگی ام ، خرج خودم و زن و بچه ام را درمیاورم.»

از مقنی گری تا مدال آوری

پشتکار بالا نابینایی شان را زمین گیر کرد

اراده شان قوی است و همین موضوع اجازه نداد که نابینایی شان آن‌ها را زمین گیر کند.

صحبت شان با جوانان هم اینگونه است شاگرد محمد آقا گفت: «من تنها ۴٠درصد بینایی دارم و دوستم نیز نابیناست، اما باز هم کار می‌کنیم و حاضر نیستیم دست مان را جلوی کسی دراز کنیم، اما بعضی از جوانان هستند که هیچ کاری نمی‌کنند و منتظر هستند برایشان معجزه‌ای رخ بدهد.»

از مقنی گری تا مدال آوری

پیرمرد مقنی گزارش ما هم گفت: «جوانان دست روی دست هم نگذارند همیشه کار هست باید در جست و جو کار باشند».

اما اینجا پایان گزارش ما نیست با محمد آقا راهی منزلش شدیم.

مدال‌های رنگارنگ رهاورد تلاش‌های مقنی نابینا

وارد اتاق محمد آقا که شدیم مدال‌های زیادی بر دیوار خودنمایی می‌کرد.

محمد آقا گفت: «چند سالی است که گلبال بازی می‌کنم مسابقات کشوری زیادی رفته ام و چند باری توانسته ام مدال طلا بگیرم.»

از مقنی گری تا مدال آوری

در ۶۴سال زندگی اش تا بحال بیمار نشده بود و علتش راهم تلاش زیاد و ورزش کردن می‌دانست.

محمد آقا گفت :  قبلا که کرونا نبود هر هفته در سالن گلبال بازی می‌کردیم، اما متاسفانه مدتی شده که گلبال بازی نمی‌کنم وبی صبرانه منتظر این هستم که دوباره سالن‌های ورزشی باز شود و مسابقات برگزار شود تا بتوانم ورزش کنم .

او ادامه داد : به نوجوانان و جوانان توصیه می‌کنم ورزش را در برنامه روزانه زندگی خود جای دهند و از آن غافل نشوند، چون ورزش جلا دهنده جسم و روح بشر است و یک نیاز اساسی برای انسان‌ها محسوب می‌شود.

خواستن توانستن است

محمد آقای گزارش ما به خوبی نشان داد که اگر خودمان بخواهیم هیچ چیزی نمی‌تواند سد راهمان شود و ما را از رسیدن به خواسته هایمان دور کند تنها رسیدن به موفقیت، تلاش و پشتکار خود فرد است و حتی از دل چاه هم می‌شود مدال آورد.

جوانان امروز باید زندگی پیرمرد قصه مارا سر لوحه زندگی خودشان قرار دهند و همیشه در هرشرایطی به دنبال هدفشان بروند و باید بدانند که بدون رنج و سختی کشیدن به خواسته هایشان نمی‌رسند.

 

 

 

 

آغاز ساخت موزه عبرت، سوم خرداد/۲

عملیات اجرایی موزه‌ی عبرت، سوم خرداد درصحرای طبس آغاز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، فرمانده بسیج سپاه ناحیه طبس گفت: این موزه که یادآور شکست مفتضحانه امریکا در صحرای طبس در سال ۵۹ است، با حضور مهمانان کشور کلنگ زنی خواهد شد.

 

سرهنگ خبازی افزود: همچنین گالری کوچکی نیز از این موزه در شهر طبس احداث خواهد شد تا مردم بتوانند از آن استفاده کنند.

 

وی با اشاره به اجرای سه برنامه شاخص و محوری برای گرامیداشت پنج اردیبهشت در شهرستان طبس گفت: آیین شکرگذاری این معجزه الهی با رعایت پروتکل‌ها در آستان مبارک حضرت حسین بن موسی الکاظم ع؛ پخش زنده مراسم صحرای طبس از صدا وسیما باحضور راویان وشاهدان عینی در مسجد شکر و مراسم گرامیداشت در مرکز استان برای بزرگداشت این مناسبت در نظر گرفته شده است.

 

 

 

کشف بیش از ۱۱ هزار قرص ترامادول در قاین/۴

مأموران انتظامی شهرستان قاین در بازرسی از یک اتوبوس مسافربری ۱۱ هزار و ۵۰۰ عدد قرص ترامادول کشف کردند.

سرهنگ زال بیکی فرمانده انتظامی شهرستان قاین گفت: مأموران ایست و بازرسی شهید “غلامی” شهرستان قاین هنگام کنترل خودرو‌های عبوری در محور‌های مواصلاتی به یک اتوبوس مسافربری مشکوک شدند و خودرو را برای بررسی بیشتر متوقف کردند.
وی افزود: مأموران در بازرسی از خودرو ۱۱ هزار و ۵۰۰ عدد قرص ترامادول که به طرز ماهرانه‌ای در اتوبوس جاساز شده بود کشف کردند که ارزش ریالی کالای قاچاق کشف شده بنا بر نظر کارشناسان  بالغ بر ۱۱۵ میلیون ریال برآورد شد.
فرمانده انتظامی شهرستان قاین گفت: مأموران در این خصوص یک اتوبوس توقیف و یک متهم را دستگیر کردند، که متهم دستگیر شده با تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شد.

بهره برداری از ۱۰ طرح بزرگ صنعتی در خراسان جنوبی/۲-۳

۱۰ طرح بزرگ صنعتی با سرمایه گذاری بیش از ۵ هزار میلیارد تومان، امسال در خراسان جنوبی به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، معاون امور صنایع سازمان صمت استان گفت: این طرح‌ها شامل طرح آهن اسفنجی، بهره برداری از ۳ واحد فراوری و استحصال طلا، طرح توسعه کارخانه کویرتایر، واحد تولید کاغذ و طرح کنستانتره آهن است.

 

حسن نژاد افزود: با بهره برداری از این طرح‌ها برای بیش از هزار و ۵۰۰ نفر شغل ایجاد خواهد کرد.

 

وی با اشاره به نامگذار امسال از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان ” تولید، پیشتیبانی ها، مانع زدایی‌ها ” گفت: تلاش می‌کنیم امسال با پیگیری افزایش اعطای تسهیلات سرمایه در گردش و تسهیلات ثابت، تکمیل زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی، احیاء طرح‌های راکد و تلاش برای تکمیل ظرفیت‌های خالی واحد‌های تولیدی جهشی قابل توجه در بخش صنعت و واحد‌های تولید استان برداریم.

 

 

 

 

 

درخواست۷۳ پروژه سرمایه گذاری /سرمایه‌گذار را سرگردان نکنیم

درخواست۷۳ پروژه سرمایه گذاری /سرمایه‌گذار را سرگردان نکنیم

پروژه‌های مطرح برای سرمایه گذاری در کمیته جذب سرمایه گذاری ستاد توسعه خاوران بررسی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مشیرالحق عابدی، معاون امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی ظهر سه شنبه در کمیته جذب سرمایه‌گذاری ستاد توسعه خاوران که در اتاق بازرگانی بیرجند برگزار شد، اظهار کرد: وزیر کشور به معاون اقتصادی وزارتخانه دستور داده است که دستورالعمل ستاد توسعه خاوران برای تمام استان‌های کشور ارسال شود و ظرف مدت یک ماه ستاد توسعه برابر این دستورالعمل در تمامی استان‌ها ایجاد شود.

وی با بیان اینکه این موضوع یک موفقیت ویژه برای خراسان‌جنوبی است، گفت: قطعاً همکاران در سازمان‌های صمت، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی که پیشخوان اقتصادی هستند ارتباطاتی با استان‌هایی که قرار است ظرف یک ماه این دستورالعمل را تهیه کنند، داشته‌اند.

عابدی ادامه‌داد: در جلسات گذشته دستورالعمل ابلاغی، توسط استاندار خراسان‌جنوبی بررسی شد ولی هنوز نیاز به بررسی و اصلاح دارد و بعد از تصویب نهایی در ستاد توسعه خاوران کارسازی خواهد شد.

وی با بیان اینکه ما برنامه ویژه‌ای را برای کمیته جذب سرمایه‌گذاران ستاد توسعه خاوران در دستور کار داریم، افزود: بعد از اینکه کمیته فرصت‌ها و پتانسیل‌های ستاد به کلان طرح‌ها رسیدگی و آن را مورد بررسی قرار دادند، معرفی سرمایه گذاران و ارتباط بین سرمایه‌گذار توسط کمیته جذب صورت می‌گیرد.

معاون امور اقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی گفت: هنوز هیچ مطلبی از سوی کمیته فرصت‌ها و پتانسیل‌ها نرسیده است ولی ما قبل از آن برخی از سرمایه‌گذاران را به استان دعوت کرده ایم.

سرمایه گذار در ادارات سرگردان نشود

عابدی با بیان اینکه این تصمیم روند کار ما را سرعت می‌بخشد، اظهار کرد: ما به دنبال این هستیم که سرمایه و تسهیلات در اختیار سرمایه گذار اهل آن و فردی توانمند قرار گیرد.

وی گفت: طرح‌هایی که ما در کمیته جذب بررسی می‌کنیم، به صورت ویژه در اختیار کمیته فرصت‌ها قرار داده می‌شود و قصد ما بر این است که این برنامه‌ها سرگردانی سرمایه‌گذار در ادارات مختلف برای گرفتن مجوز را کم کنیم.

مهدیه ضیائیان، مدیر مرکز مطالعات اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند نیز در این جلسه یک پروژه که برای سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی اعلام آمادگی شده است را تبیین و گفت: این طرح تولید (فورفورال یک حللال عالی شیمیایی) از ضایعات کشاورزی است.

وی با اشاره اینکه ظرفیت پیشنهادی برای این طرح ۵۰۰ تن در سال و ظرفیت اشتغال‌زایی آن نیز ۱۰۰ نفر است، گفت: ماده تولیدی در صنعت شیمیایی، دارویی، نفتی و کشاورزی کاربرد دارد.

تولید فورفورال از ضایعات کشاورزی

مدیرمرکز مطالعات اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار کرد: مواد اولیه آن نیز ضایعات کشاورزی چون چوب ذرت، ضایعات برنج و سبوس آن است.

ضیائیان با بیان اینکه حجم سرمایه‌گذاری ثابت در این طرح نیز ۸.۵ میلیارد تومان برآورده است، بیان‌کرد: با توجه به اینکه هزینه‌های تولید این محصول بسیار پایین است نظر سرمایه‌گذاران را جلب کرده است.

وی با بیان اینکه فورفورال در صنایع داروسازی، لاستیک‌سازی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: در حال حاضر تنها دو واحد تولید فورفورال فعال در سطح کشور وجود دارد که ظرفیت اسمی این واحدها هزار و ۵۰۰ تن در سال است.

مدیرمرکز مطالعات اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار کرد: براساس بررسی‌های صورت گرفته فورفورال مورد نیاز کشور در حدود دو هزار و ۵۰۰ تن در سال است که بیشتر در پالایشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ضیائیان گفت: در حال حاضر حدود ۵ هزار تن فورفورال از کشورهای چین، امارات و آلمان به کشور وارد می‌شود.

وی یادآورشد: با توجه به نیاز دیگر کشورها اگر این طرح برای منطقه ویژه اقتصادی بیرجند مجوزهای لازم را بگیرد ما می‌توانیم صادرات بسیار خوبی داشته باشیم.

حسین زارعی، معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری منطقه ویژه اقتصادی بیرجند نیز در این جلسه گفت: متقاضیان سرمایه گذار این طرح (تولید فورفورال از ضایعات کشاورزی) از منطقه ویژه اقتصادی بازدید کردند و ظرفیت‌های منطقه ویژه به آنان اعلام شد.

وی با اشاره به اینکه رویه ارزیابی زیست محیطی طرح باید مشخص شود، بیان‌کرد: برای ما ۱۱ گروه در موضوع ارزیابی زیست محیطی در منطقه ویژه اقتصادی تعریف شده است که گروه یک تا ۶ را خودمان مجوز می‌دهیم و ۶ تا ۸ را استان و گروه‌های بالاتر باید مجوز را از تهران بگیرند.

پیشنهاد ۷۳ پروژه سرمایه گذاری در استان

محمد بهروزی، معاون امور اقتصادی اداره کل امور اقتصاد و دارایی خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: باید بررسی کنیم که آیا در این طرح شاخص‌های مالی مشخص شده است یا خیر.

وی بیان‌کرد: در شاخص‌های مالی باید مسائل و موضوعاتی چون دوره بازگشت سرمایه، توجیه اقتصادی و نرخ بازدهی داخلی و … مشخص شود.

معاون امور اقتصادی و اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان‌جنوبی افزود: باید دلیل موجهی برای استقرار و جانمایی یک طرح سرمایه‌گذاری در منطقه‌ای داشته باشیم که این دلایل می‌تواند شامل مزیت نسبی و یا مزیت رقابتی چون بازار محصول باشد که در پروژه فعلی نیز باید این مؤلفه‌ها مد نظر قرار گیرد.

بهروزی با اشاره به اینکه ۷۳ پروژه سرمایه‌گذاری از سوی دستگاه‌های اجرایی به ما رسیده است که در حال طراحی آن هستیم، بیان‌کرد: همه پروژه‌ها باید بر اساس یک مزیت نسبی عملیاتی شود.

عباس جرجانی، رئیس سازمان صمت خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: در این پروژه (پروژه تولید فورفورال از ضایعات کشاورزی) ما می‌خواهیم ۵۰۰ تن تولید در سال داشته باشیم و باید بررسی کنیم که نیاز به چه میزان ضایعات کشاورزی برای این حجم تولید است.

ضرورت بررسی راه‌های تأمین مواد اولیه

وی گفت: هر چند این طرح، طرحی نو و قابل توجه است ولی ماده اولیه مورد نیاز را از کدام محل می‌خواهیم تأمین کنیم چرا ما در خراسان‌جنوبی نه سبوس و نه ضایعات برنج و ذرت داریم.

رئیس سازمان صمت خراسان‌جنوبی اظهار کرد: از طرف دیگر باید این موضوع را بررسی کنیم که از این ۵۰۰ تن تولیدی چقدر در استان مورد نیاز است و ما آیا به این حجم در خراسان‌جنوبی نیاز داریم و مازاد را چگونه می‌خواهیم جا به جا کنیم چرا که مواد شیمیایی با ماشین‌های خاصی حمل می‌شود.

جرجانی بیان‌کرد: از طرف دیگر چرا باید این پروژه در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند جانمایی شود و این مسئله را نیز باید بررسی کنیم.

مهدی فرجامی‌فرد، جانشین معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه اشاره‌ای به میزان سطح زیر کشت محصولات کشاورزی که ضایعات آن در تولید فورفورال مورد استفاده است، کرد.

در نهایت تصویب شد که طرح به کمیته فرصت‌ها و پتانسیل‌های استان ارسال شود.

طرحی با موضوع محصولات استراتژیک خراسان‌جنوبی

مهدی ابراهیمی، مدیرگروه پژوهشی تولید و فرآوری مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: طرح ما درباره محصولات استراتژیک استان (عناب و زرشک) است.

وی با بیان اینکه این طرح مرتبط با طرح‌های کلان فناورانه است، بیان کرد: طرح در حقیقت دستیابی به دانش فنی و تولید پنج فراوره دارویی و مکمل غذایی از میوه عناب و زرشک است که افراد می‌توانند در این زمینه سرمایه گذاری لازم را داشته باشند.

ابراهیمی یادآور شد: هزینه اولیه این طرح حدود ۲۰ میلیارد تومان است و توجیهات اقتصادی آن نیز تبیین شده است.

استاندار خراسان جنوبی: ارتش نقش تعیین‌کننده در امنیت پایدار دارد

استاندار خراسان جنوبی: ارتش نقش تعیین‌کننده در امنیت پایدار دارد

استاندار خراسان جنوبی گفت: ارتش برای استقرار نظام و ایجاد امنیت پایدار و توسعه کشور نقش بسیار تعیین‌کننده‌ داشته است.

“حمید ملانوری”  در بازدید از قرارگاه پدافند هوایی شرق کشور که به مناسبت فرارسیدن هفته ارتش انجام شد، گفت: بیانات معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و ابتکار عمل ایشان در نامگذاری ۲۹ فروردین به نام روز ارتش، جایگاه ارتش را محکم کرد.

وی به وجه تمایز ارتش جمهوری اسلامی ایران با سایر ارتش‌های جهان اشاره کرد و افزود: ارزشی و مکتبی بودن وجه تمایز اصلی این ارتش با سایر ارتش‌های جهان است.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: ارتش جمهوری اسلامی ایران همواره از منافع ملی کشورمان در مرزهای آبی، خاکی و هوایی که مورد طمع کشورهای زورگو بوده، دفاع کرده است.

وی به قدرت روزافزون نظام اسلامی اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران با رهبری هوشمندانه مقام معظم رهبری و مشارکت همه دستگاه‌های نظامی، ارزش و اقتدار بسیاری در جهان پیدا کرده است.

ملانوری با اشاره به وظیفه خطیر پدافند هوایی افزود: ماموریت و وظیفه پدافند بسیار خطیر و سنگین است و آسمان امن امروز کشور محصول اقدامات ارزنده پدافند هوایی است.

استاندار خراسان جنوبی امروز برای خداقوت به فرماندهی قرارگاه پدافند هوایی قائم آل محمد (ص) و همکاران این مجموعه به قرارگاه پدافند هوایی شرق کشور رفت.

در این مراسم که معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار نیز حضور داشت، از امکانات خودرویی و لجستیکی قرارگاه بازدید شد.

 

 

 

 

جابجایی مسافر در خراسان جنوبی ۳۸ درصد کاهش یافت/۲-۳

جابجایی مسافر در خراسان جنوبی ۳۸ درصد کاهش یافت

معاون حمل و نقل جاده ای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی گفت: طی سال گذشته جابجایی مسافر  در استان ۳۸ درصد کاهش داشته است.

 مهدی گرجی افزود: در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۱۶۲ هزار نفر با ناوگان حمل و نقل عمومی برون شهری استان جابجا شده اند.

وی ادامه داد: از این تعداد مسافر بیش از ۷۷۰ هزار مسافر داخل استان جابجا شده، ۳۹۲ هزار نفر از استان خارج و ۳۸۹ هزار و ۸۱۹ نفر به استان وارد شده اند.

معاون حمل و نقل جاده ای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی اظهار کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته از کاهش ۳۸ درصدی برخوردار بوده است.

گرجی با بیان اینکه بیشترین سهم جابجایی مسافر با تعداد ۴۰۳ هزار و ۱۵۵ مربوط به بیرجند بوده است، افزود: همچنین کمترین سهم جابجایی مسافر را شهرستان درمیان با دو هزار و ۸۴۰ نفر داشته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هزار و ۵۳۳ راننده در بخش مسافری شاغل هستند، افزود: همچنین ۶۶۷ دستگاه انواع ناوگان مسافری در امر جابه جایی مسافران مشغول هستند.

گرجی ادامه داد: این ناوگان ها شامل ۲۴۹ دستگاه سواری کرایه برون شهری، ۱۵۳ دستگاه مینی بوس و ۲۶۵ دستگاه اتوبوس بوده که کار جابجایی مسافران را از مبدا شش پایانه عمومی مسافر در استان را به انجام می رسانند.

وی بیان کرد: از متقاضیان سفر خواستاریم به منظور کاهش هزینه های سفر، کاهش آلودگی محیط زیست، کاهش سفرهای شهری و رعایت دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی نسبت به دریافت بلیت به نشانی www.payaneha.ir و www.payaneha.com مراجعه کنند.

گرجی اظهار کرد: نظارت بر عملکرد شرکت ها، رانندگان و ناوگان اعزامی به صورت سیستمی از طریق سامانه سپهتن در طول سفر انجام می شود.

معاون حمل و نقل جاده ای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی بیان کرد: از مسافران خواستاریم هرگونه شکایت، انتقاد و پیشنهاد را از طریق سامانه ۱۴۱ و سامانه پیام کوتاه ۳۰۰۰۵۶۱۴۱ گزارش دهند.

 

 

 

 

 

قفل صادرات بر بازارچه های مرزی/تلاش ۶ ساله مسئولان بی پاسخ ماند

قفل صادرات بر بازارچه های مرزی/تلاش ۶ ساله مسئولان بی پاسخ ماند

 قفل تعطیلی سالهاست بر درب بازارچه های «گلورده» شهرستان درمیان، «یزدان» شهرستان زیرکوه و «دوکوهانه» شهرستان نهبندان خورده و بازگشایی آنها به توجه مسئولان نیاز دارد.

به گزارش مهر امروزه نقش بازارچه‌های مرزی در امر تبادل کالا و رونق تجاری بر کسی پوشیده نیست چراکه این گذرگاه‌ها به عنوان نقطه اتصال بین دو کشور محسوب شده و همواره از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

افغانستان دارای ۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک با ایران بوده که شش بازارچه مرزی را در خود جای داده است. سهم خراسان جنوبی از این میزان مرز مشترک، ۳۶۰ کیلومتر بوده که چهار بازارچه را هم به خود اختصاص داده است.

بازارچه «گلورده» شهرستان درمیان، «یزدان» شهرستان زیرکوه، «دوکوهانه» شهرستان نهبندان و «ماهیرود» در سربیشه چهار بازارچه مرزی خراسان جنوبی بوده که از آنها به عنوان نقطه قوت تبادل کالا با شهرهای پررونق افغانستان یاد می‌شود.

متأسفانه سه بازارچه گلورده، دوکوهانه و یزدان از اواخر سال ۹۳ به‌صورت یک‌جانبه از سوی افغانستان تعطیل‌شده و تأخیر متولیان در امر بازگشایی، از سال‌ها پیش فرصت ارزآوری این مرزها را به هدر داده است.

اگر چه مسئولان گمرک و وزارت امور خارجه توپ این مشکل را در زمین افغانستان می‌اندازند، اما مستنداتی مبنی بر تمایل افغان‌ها برای بازگشایی مجدد این بازارچه‌ها موجود است.

مسئولان خراسان جنوبی هم معتقدند که تاکنون رایزنی‌های زیادی برای بازگشایی سه بازارچه انجام شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد. از سویی دیگر بنا به گفته متولیان از سوی دولت ایران هیچ مانعی برای باز کردن قفل بازارچه‌ها وجود ندارد اما افغان‌ها به اعلام آمادگی‌هایشان پایبند نیستند.

این بار خبرنگار مهر سری به بازارچه‌های مرزی خراسان جنوبی می‌زند تا از سکوت شش ساله سه بازارچه و رونق تجارت در ماهیرود قلم بزند، باشد که این نگارش‌ها باری دیگر ارزش و جایگاه بازارچه‌ها را برای مسئولان مرور کنند.

سکانس اول

مقصدمان بازارچه مرزی ماهیرود است. مکانی که در برابر سختی‌های کرونا قد خم نکرده و هیچ روزی تعطیل نبوده است.

از یک سو کامیون‌های ایرانی کالاهای تولیدی را از نقاط مختلف کشور در بازارچه تخلیه کرده و از سویی کامیون‌های افغانی بار می‌زنند تا چرخ صادرات متوقف نشود.

راننده‌ای تیرآهن بار زده و به مقصد فراه در حرکت است، دیگری کاشی تولیدی ایران را به مقصد قندهار بارگیری می‌کند و آن یکی هم موکت بارگیری کرده و راهی کابل است.‌

همهمه کارگران و رانندگان فضا را دلنشین کرده چراکه گفت و گوهایشان بوی رضایت می‌دهد.

افغانستان پنجمین شریک تجاری ایران بوده که به جز ماهیرود از طریق پایانه دوغارون در خراسان رضوی و میلک در سیستان و بلوچستان به جا به جایی کالا می‌پردازد.

این یک روی تجارت ایران و افغانستان است. روی دیگر سکه بازارچه‌هایی مرزی بوده که سال‌هایی نه چندان دور رونق داشته و حالا بوی غربت به خود گرفته‌اند.

سکانس دوم

سال ۹۳ بود که بازارچه گلورده درمیان محل خروج کالاهایی مانند سیمان، گچ و مواد خوراکی به افغانستان بود.

بازارچه خالی از جمعیت نمی‌شد و برای یک روز هم تعطیل نبود. اما حالا شش سال می‌شود که قفل تعطیلی بر درب بازارچه خورده که حکایت از عدم حمایت‌ها و ایجاد مانع است.

مکانی که دیرزمانی نه چندان دور فرش پای تاجران و فعالان اقتصادی بود، امروز با خس و خاشاک مملو شده و در سکوتی سنگین فرو رفته است.

بنا به گفته برخی تاجران، شش سال گذشته افراد زیادی از طریق این بازارچه امرار معاش می‌کردند و انواع کالای ایرانی اعم از مواد غذایی به آن سوی مرزها صادر می‌شد.

سکوت فعلی بازارچه مدام تاکید رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی را یادآوری می‌کند چراکه اینجا تنها و تنها حکایت از عدم پشتیبانی‌ها روایت می‌شود.

سکانس سوم

یزدان از دیگر بازارچه مرزی خراسان جنوبی بوده که همانند گلورده و دوکوهانه قفل صادرات بر درب آن زده شده و از سال‌ها پیش چشم انتظار قدم‌های تاجرانی است که بر رونق استان و کشور رنگ دهند.

بازارچه مرزی یزدان در سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ از لحاظ صادراتی به عنوان بازارچه نمونه کشوری مطرح بوده اما از سال ۱۳۸۶ رونق صادراتی در این بازارچه کند شده است.

هم اکنون این بازارچه با تجهیزات میلیاردی به حالت تعطیل درآمده و صادرات از این بازارچه را با رکود مواجه کرده است. این شرایط در حالی عامل نگرانی مردم و تجار این شهرستان شده که مسئولان استانی و کشوری بارها در بازدید از این بازارچه قول داده‌اند.

حالا تاجران و تولید کنندگان استان اعم از فعالان عرصه تولید سیمان بسیار گلایه مند بوده و می‌گویند: زمانی به این بازارچه سیمان می‌آوردیم اما بازار را بر روی ما بستند و صادرات این کالا از پاکستان به افغانستان شروع شد.

دروگر، مسئول گمرک پایانه مرزی یزدان هم در گفت و گویی با مهر گفت: طی سال ۸۴ حدود ۱۸۱ میلیون دلار صادرات داشتیم.

وی ادامه داد: این حجم از صادرات باعث شد تا در آن سال رتبه برتر صادراتی را داشته باشیم.

توپ تعطیلی در میدان افغانستان

علت تعطیلی بازارچه‌ها را جویا می‌شویم. مسئولان توپ را در زمین افغانستان می‌اندازند.

علیرضا خامه زر، رئیس کمیسیون واردات، صادرات و گمرک اتاق بازرگانی بیرجند در گفت و گو با مهر بیان کرد: توجیه دوستان افغانی این است که در بازارچه‌ها به حق و حقوق حقه دولت نمی رسند.

وی در ۱۳ خرداد ماه ۹۹ هم در گفت و گویی با خبرنگار این رسانه بیان کرد: گلورده در شهرستان درمیان، یزدان در شهرستان قاین، ماهیرود در شهرستان سربیشه و مجاورت مجتمع مرزی و دوکوهانه در شهرستان نهبندان قبل از بحران کرونا تعطیل شده و تعطیلی آن مربوط به یک سری سیاست‌های داخلی کشور افغانستان است.

خامه زر افزود: هم اکنون تنها بازارچه فعال ما بازارچه ماهیرود است آن هم به دلیل مجاورت با مجتمع مرزی که مرز رسمی محسوب می‌شود و سایر بازارچه‌های ما از طرف دولت افغانستان مسدود است.

به گفته وی در سایر بازارچه‌های استان از سوی ایران علاوه بر نیروی کافی، امکانات مورد نیاز نیز فراهم است و برای بازگشایی این بازارچه‌ها پیگیری‌های زیادی نیز انجام شده است.

خامه زر بیان کرد: دولت افغانستان به دلایلی مانند دوری از مرکز یا مشکلاتی برای تمرکز نیرو اعم از مرزبان، آزمایشگاه و نیروی گمرکی و… برای باز شدن سه بازارچه دیگر تمایلی نشان نمی‌دهد.

۶ سال پیگیری برای اخذ موافقت

حیدری، نماینده وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی هم به مهر گفت: با پیگیری‌های انجام شده برای بازگشایی بازارچه‌ها، به طرف موافقت هستیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شش سال برای رسیدن به موافقت زمان زیادی نیست؟، گفت: ماهیت کار و مذاکرات با افغانستان این است.

این در حالی است که تاجران افغانی هم منتظر ایجاد تعامل بین گمرکات افغانستان با جمهوری اسلامی ایران هستند تا بنا به گفته خودشان نیاز نباشد جنس مورد نیاز را از بازار پاکستان تهیه کنند.

همچنین افغان‌ها طی سال ۹۶ در شورای عالی اقتصاد افغانستان مصوب کردند که بازارچه کلاته نظر به گمرک رسمی بین ایران و افغانستان تبدیل شود.

مجدد در ششم اردیبهشت ماه ۹۸ نامه‌ای از سفیر وقت به وزارت خارجه ارسال شد مبنی بر اینکه افغانستان موافق بازگشایی مجدد پایانه مرزی یزدان است.

برگزاری کمیسیون مشترک ایران و افغانستان در پیچ و خم وعده‌ها

حالا همه چیز به کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان موکول شده است. کمیسیونی که در ماه‌های گذشته چندین بار خبر از برگزاری آن داده شد اما باز هم مسئولان برگزاری آن را به آینده‌ای نزدیک وعده می‌دهند.

تعطیلی بازارچه‌ها تنها در مرز ایران و افغانستان نیست بلکه برخی از بازارچه‌ها در ترکیه، ترکمنستان و عراق هم غیر فعال است.

از آنجایی که صادرات و تجارت از عوامل مهم در رونق تولید است، می‌طلبد تلاش و همتی ویژه در راستای باز شدن قفل بازارچه‌ها در نقاط مختلف کشور صورت گیرد تا شاهد عملیاتی شدن شعار سال جاری هم باشیم.

پای صحبت گمرکی‌ها

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر با اشاره به بازارچه‌های مرزی استان بیان کرد: افغانستان علت تعطیلی بازارچه‌ها است چرا که از طرف ایران پیگیری برای بازگشایی وجود دارد.

حسن رحیمی زاده بیان کرد: افغانستان می‌گوید چون برای دریافت عوارض گمرک نداریم، تا زمان راه اندازی گمرک امکان بازگشایی بازارچه‌ها نیست اما برای بازگشایی بازارچه‌ها به صورت مستمر پیگیری‌هایی انجام می‌شود.

رحیمی زاده در پاسخ به گفته ای مبنی بر اینکه بر اساس اسناد موجود، افغانستان برای بازگشایی بازارچه‌ها اعلام آمادگی کرده است، گفت: در چند هفته گذشته و چندین نوبت در سنوات گذشته به کرات مسئولان گمرک ابونصر فراهی در ماهیرود گفته‌اند که ماشین‌ها را بیشتر از ۵۰ تن بارگیری نکنید.

وی با بیان اینکه در رابطه با این موضوع طی جلسه هفته گذشته درخواست صورت جلسه کتبی کردیم، افزود: ما بر اساس صورت جلسه، مطابق با درخواست اقدام کردیم اما الان کامیون‌های افغان برای بارگیری نمی آیند.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی ادامه داد: این یعنی وقتی چیزی را می‌نویسند و امضا می‌کنند به این معنی نیست که حتماً پای تعهد امضایشان هستند.

پیشنهادی جدید برای افغان‌ها

وی در خصوص اینکه گفته‌های استاندار خراسان جنوبی اعزام تیم کارشناسی وزارت خارجه به استان در راستای بررسی بازارچه‌های مرزی به کجا رسیده است، گفت: برای این امر باید کمیسیون اقتصادی مشترک تشکیل شود و از سمت افغانستان هم اعلام آمادگی باشد که این امر کار آسانی نیست.

رحیمی زاده با اشاره به راهکارهای پیش رو بیان کرد: یکی از گزینه‌ها و پیشنهاد پیش رو این است که بازارچه را محدود به چند قلم کالای صادراتی خاص کنند و شرکت‌ها عوارض شأن را در گمرک مرزی مانند هرات یا کابل پرداخت و کالاها اجازه خروج پیدا کنند.

وی ادامه داد: این پیشنهاد بین مسئولان خراسان جنوبی در حال بررسی است که این گزینه در کمیسیون اقتصادی برای افغان‌ها مطرح شود.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی بیان کرد: در حال حاضر صادرات به صورت موردی از بازارچه‌های یزدان و دوکوهانه انجام می‌شود و به صورت کامل تعطیل نیست.

با توجه به شعار سال جاری مبنی بر تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی، نیاز است مسئولان با رفع موانع موجود، بار دیگر سرعت چرخ تولید و اقتصاد ایران و خراسان جنوبی را با بازگشایی مجدد بازارچه‌های مرزی افزایش دهند تا شکوفایی واحدهای تولیدی را شاهد باشیم.

 

 

 

 

 

مرغداری‌های درگیر با آنفلوانزا در خراسان جنوبی به چرخه تولید برگشتند/۸

مرغداری‌های درگیر با آنفلوانزا در خراسان جنوبی به چرخه تولید برگشتند

 مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته غرامت تمامی مرغداری‌های درگیر با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پرداخت شد و ۲۵ مرغداری در خراسان جنوبی به چرخه تولید برگشتند.

محمد اصغرزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اولین کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پس از سال‌ها عاری بودن خراسان جنوبی، زمستان سال گذشته در یکی از واحدهای تخمگذار با تلفات غیرطبیعی شناسایی شد و در مدت کوتاهی تعداد قابل توجهی از واحدهای استان را درگیر کرد.

وی اظهار داشت: تعداد ۲۵ واحد صنعتی و نیمه صنعتی طیور اعم از واحدهای مرغ تخمگذار، مرغ مادر گوشتی، مرغ نیمچه گوشتی، شتر مرغ و بوقلمون با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان درگیر شد که بیشتر این واحدها در شهرستان‌های بیرجند، سربیشه و خوسف بود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: با تلاش شبانه‌روزی ناظران بهداشتی، بیماری در استان مهار و در این مدت یک میلیون و ۲۰۰ هزار پرنده معدوم شد.

وی تصریح کرد: همچنین بیش از ۱۹۴ تن تخم مرغ و بیش از ۴۲ تن انواع نهاده‌های خوراکی طیور از این واحدها معدوم و مشمول پرداخت غرامت شد.

اصغرزاده افزود: در بخش تخم مرغ، نهاده‌ها و شانه تخم مرغ به واحدهای آسیب‌دیده ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان پرداخت شد و واحدهایی که بیمه داشتند نسبت به اخذ غرامت از بیمه اقدام کرده‌اند.

وی گفت: با بررسی‌های صورت گرفته ویروس آنفلوآنزا در واحدهای مرغ تخمگذار، مرغ مادر گوشتی، مرغ نیمچه گوشتی، شتر مرغ و بوقلمون مشاهده شد که پس از سال‌ها عاری بودن استان از این بیماری باید مرغداران نسبت به تامین امنیت زیستی همواره توجه داشته باشند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به لزوم صیانت از سرمایه دامی و طیور استان جوجه‌ریزی در تمامی واحدهای گوشتی از این پس فقط با مجوز دامپزشکی و داشتن بیمه مرغداری انجام می‌شود و مرغداری‌های تخمگذار علاوه بر آن باید از واکسن هم استفاده کنند.

خراسان جنوبی با زنجیره کامل تولید، عرضه و توزیع طیور یکی از صادرکنندگان فرآورده‌های این حوزه به شمار می‌رود.

بیش از ۸۰۰ مرغداری در استان خراسان جنوبی فعالیت می‌کنند که در هر دوره بیش از ۴۰۰ مرغداری فعال است.

تولید تخم مرغ مرغداری‌های خراسان جنوبی روزانه به ۲۵ تن می‌رسد.

 

 

 

 

هفت تن مواد مخدر امسال در خراسان جنوبی کشف شد/۴

هفت تن مواد مخدر امسال در خراسان جنوبی کشف شد

فرمانده انتظامی استان خراسان جنوبی گفت: فروردین امسال ماموران پلیس خراسان جنوبی در کنار ماموریت‌های مرتبط با تعطیلات نوروزی حدود هفت تن انواع مواد مخدر را کشف کردند.

سردار ناصر فرشید اظهار داشت: با تلاش ماموران جان بر کف پلیس در خراسان جنوبی طی یک ماه گذشته حدود هفت تن انواع مواد مخدر از سوداگران مرگ کشف شده است و ماموران ۸۴۲ قاچاقچی مواد مخدر را در این رابطه دستگیر کردند.

وی با بیان اینکه ۵۸ هزار لیتر سوخت از قاچاقچیان طی یک ماه گذشته کشف شده است افزود: ماموران در زمینه حمل قاچاق کالا و فرآورده‌های نفتی نیز ۲۶۰ قاچاقچی و محتکر را دستگیر کردند که ارزش ریالی کالاهای قاچاق و احتکار شده بیش از ۴۳ میلیارد ریال برآورد شده است.

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی از دستگیری ۲۹۵ سارق در یک ماه گذشته خبر داد و گفت: شهروندان در نگهداری اموال خود نکات ایمنی و حفاظتی را بیشتر رعایت کنند.

وی بر رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تاکید و اضافه کرد: طی یک ماه گذشته ۶ هزار و ۳۳۲ اعمال قانون درخصوص ممنوعیت و محدودیت ترددهای کرونایی و تخلفات حادثه‌ساز انجام شده است.

 

 

 

راه اندازی درمانگاه تخصصی زنان در مرکز جامع درمان بیماران خاص/۲-۳

درمانگاه تخصصی زنان، زایمان و نازایی مرکز جامع درمان بیماران خاص خراسان جنوبی راه اندازی شد.

مسئول مرکز جامع درمان بیماران خاص استان گفت: این درمانگاه در شیفت عصر با حضور دو جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ تخصصی درمان ناباروری، فعالیت خواهد کرد.

بیماران خاص و زوجهای ناباروری می توانند از خدمات این درمانگاه استفاده کنند.

 

 

 

 

 

ثبت ملی ۲۱۲ اثر خراسان جنوبی در هشت سال گذشته

ثبت آثار تاریخی و فرهنگی در فهرست میراث ملی و جهانی گامی ارزشمند در مسیر حفظ هویت هر منطقه و میراث به جا مانده از پیشینیان است که در استان خراسان جنوبی با ثبت ۲۱۲ اثر ملی و سه اثر جهانی در هشت سال گذشته روند جهشی داشته است.

به گزارش ایرنا حفاظت از آثار تاریخی به عنوان سندهای ماندگار برای داشتن تصویری شفاف از زندگی گذشتگان بسیار با اهمیت بوده و لازمه آن شناسایی آثار با ارزش تاریخی هر استان و شهرستان و ثبت آن در فهرست میراث ملی یا جهانی است که فرایند خاص خود را دارد.

مرمت و نگهداری درست و علمی آثار و ابنیه‌های تاریخی یک ملت که نمایانگر و نمایشگاه حقیقی تاریخ، فرهنگ و هویت آن جامعه است، جزو شاخص‌های مهم توسعه‌یافتگی کشورها و جوامع به شمار می‌رود که این اصل از سده‌ها قبل در دنیا آغاز شد و اکنون در بسیاری از کشورها با جدیت و حساسیت ویژه‌ای دنبال می‌شود؛ در این میان اهمیت دادن به این موضوع مهم و محوری در جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر روند مثبت و پرشتاب به خود گرفته است.

آثار تاریخی و به جا مانده از گذشته در حقیقت جزو نهادها و عناصر فرهنگی کشورها است که بی‌توجهی به آن، رخوت، از هم‌گسیختگی و در نهایت نابودی فرهنگی و تاریخی جوامع بشری را به دنبال دارد؛ بر همین مبنا حفظ و حراست از آثار تاریخی ملموس و غیرملموس در اولویت سیاستگذاری‌های فرهنگی و حتی اقتصادی کشورها قرار دارد زیرا انتفاع از برکات اجتماعی و سودآوری مالی آن بر کسی پوشیده نیست.

خراسان جنوبی معروف به ﺳﺮزمین ﻃﻼی ﺳﺮخ و دﯾﺎر ﮐﻮﯾﺮﻫﺎی روﯾﺎﯾﯽ نیز ﺑﺎ وسعت بیش از ۱۵۱ هزار ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮ ﻣﺮﺑﻊ و ﺷﺮاﯾﻂ اﻗﻠﯿﻤﯽ ﻣﺘﻨﻮع در ﺷﺮق ﮐﺸﻮر از ﭘﯿﺸﯿﻨﻪ ﺗﺎرﯾﺨﯽ ﺑﻠﻨﺪی ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ.

بیش از هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی در خراسان جنوبی شناسایی شده و تاکنون ۹۴۸ اثر از این استان در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است که قدمت آثار تاریخی از ۲۵ هزار سال پیش و مربوط به غار خونیک قاین تا دوره معاصر را در بر می‌گیرد.

میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از قابلیت‌های خراسان جنوبی و مزیت‌های توسعه‌ای این دیار است که در دولت تدبیر و امید مورد توجه ویژه قرار گرفت به طوری که در هشت سال گذشته ۲۱۲ اثر این استان در فهرست میراث ملی ثبت شد و تحولات خوبی را در این حوزه رقم زد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که دی سال ۹۸ به باغ و عمارت جهانی اکبریه در شهر بیرجند رفته بود، وجود چنین اثر تاریخی فاخر را یک فرصت مناسب برای جذب گردشگران داخلی و خارجی دانست و توصیه کرد که از فرصت مکان‌های تاریخی موجود در خراسان جنوبی برای ایجاد بوتیک هتل استفاده شود.

علی اصغر مونسان در بازدید از خانه شریف بیرجند نیز بر همین موضوع تاکید کرد و با این باور که ظرفیت‌های موجود در خراسان جنوبی زمینه مناسبی برای ایجاد چنین ساختارهای گردشگری است، خواستار فعالیت بیشتر بخش خصوصی در این زمینه شد.

خراسان جنوبی در حال حاضر چهار اثر ثبت جهانی شامل باغ و عمارت اکبریه، قنات بلده فردوس، بیابان لوت (مشترک بین خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان) و روستای حوله‌بافی (توبافی) خراشاد دارد که به غیر از باغ اکبریه بقیه در دولت تدبیر و امید ثبت جهانی شدند.

ثبت ۹۴۸ اثر از خراسان جنوبی در فهرست میراث ملی

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی درباره ثبت ملی آثار این استان اظهار داشت: تاکنون ۹۴۸ اثر از استان خراسان جنوبی در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده که ۲۱۲ مورد آن در هشت سال گذشته بوده است.

حسن رمضانی افزود: ۷۷۷ بنا و محوطه تاریخی و فرهنگی، ۲ اثر میراث معماری صنعتی، ۷۵ اثر طبیعی، ۸۱ اثر معنوی و ۱۳ شی تاریخی در خراسان جنوبی ثبت شده است.

وی گفت: آنچه در دولت تدبیر و امید در فهرست میراث ملی ثبت شده شامل ۸۲ بنا و محوطه تاریخی، ۲ اثر معماری صنعتی، ۶۵ اثر طبیعی، ۵۰ اثر معنوی و ۱۳ شی تاریخی است که آماری قابل توجه است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: همچنین در این مدت ۲ اثر شامل قنات بلده فردوس و بیابان لوت در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد و ۲ پایگاه ملی شامل پایگاه آسبادها و بافت تاریخی خوسف تشکیل و راه‌اندازی شده است.

وی گفت: روستای خراشاد از توابع شهرستان بیرجند نیز سال ۱۳۹۷ به عنوان روستای جهانی توبافی (حوله‌بافی سنتی) از سوی شورای جهانی صنایع دستی به ثبت رسید و در ردیف روستاهای جهانی قرار گرفت.

رمضانی اظهار داشت: با احیای هنر ۳۰۰ ساله حوله‌بافی سنتی در این روستا تعداد کارگاه‌های انفرادی، مشاغل خانگی و اشتغال در این حوزه افزایش چند برابری داشته است.

وی با اشاره به پیوستگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: پس از جهانی شدن روستای خراشاد علاوه بر تاثیرات مثبت در حوزه فروش محصول، تعداد سه واحد اقامتگاه بوم‌گردی در روستای خراشاد همچنین روستای نصرآباد ایجاد شده که رونق گردشگری را نیز درپی داشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: همچنین در هشت سال گذشته نامزدی ۲ اثر استان شامل آسبادها و کاروانسراها مورد تایید یونسکو قرار گرفته است و امیدواریم سال جاری میلادی ابتدا کاروانسراها و پس از آن آسبادهای خراسان جنوبی به عنوان چهارمین و پنجمین اثر تاریخی استان در فهرست میراث جهانی ثبت شود.

جذب اعتبارات ملی برای مرمت و حفظ آثار تاریخی

حفظ آثار تاریخی مهمترین رسالت نسل کنونی است که وظیفه سنگین‌تری را نیز متوجه دستگاه‌های متولی از جمله اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می‌کند و به گفته معاون میراث فرهنگی این اداره کل وقتی یک اثر تاریخی، طبیعی یا معنوی در فهرست آثار ملی قرار می‌گیرد، از اعتبارات ملی برای مرمت، حفظ و بازسازی برخوردار می‌شود.

علی شریعتی‌ منش افزود: آثار طبیعی – ملی یا جهانی پدیده‌های نمونه یا مجموعه‌های زیست‌محیطی نادر یا مناظر کم‌نظیر و ویژه، محدوده‌های جغرافیایی طبیعی و مناطق خاص هستند که به علت ویژگی‌های زمین‌شناسی و زیست‌شناسی، مناظر بدیع جغرافیایی و محوطه‌های طبیعی – تاریخی غیرقابل جایگزین هستند.

وی گفت: این آثار به لحاظ علمی یا طبیعی دارای ارزش حفاظتی بوده و با تعیین محدوده باید از آنها حفاظت و نگهداری شود لذا این آثار توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شناسایی، معرفی و ثبت می‌شود.

وی با اشاره به ویژگی‌هایی که یک اثر طبیعی باید داشته باشد تا در فهرست میراث ملی و جهانی ثبت شود گفت: این آثار باید پدیده بی‌نظیر طبیعی با زمینه‌های استثنایی و زیباشناسی، نمونه برجسته از مراحل و تغییرات تاریخ زمین‌شناسی، نمونه برجسته از فرایندهای زیست محیطی و بیولوژیکی در تکامل و توسعه زمینی، اکوسیستم‌های ساحلی و دریایی و جوامعی از گیاهان و حیوان‌ها باشد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اضافه کرد: سال گذشته ۹۷۰ میلیون تومان اعتبار ملی برای حفاظت، مرمت و بازسازی بافت‌های تاریخی بیرجند، خوسف، بشرویه، تون فردوس و آسبادها تخصیص داده شده است.

وی گفت: این اعتبار از محل اعتبارات پایگاه‌های جهانی و ملی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تخصیص یافته است.

شریعتی منش افزود: بافت‌های تاریخی ارزشمند شهرهای بیرجند، خوسف، بشرویه و تون فردوس از جمله آثار گرانبهای معماری بومی و سنتی خراسان جنوبی به شمار می‌رود که هر سال اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با مساعدت وزارت متبوع نسبت به مرمت و بازسازی آنها اقدام می‌کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*