ظروف مناسب و نامناسب برای پخت و پز
یک متخصص تغذیه گفت: نامناسبترین ظروف برای پخت غذا، ظروف تفلون است.
سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، استاد دانشگاه و نایب رئیس انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی در ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ظروف مختلفی که خانمها برای پخت و پز استفاده میکنند اثراتی روی مواد غذایی میگذارد که گاه این تاثیرات نتیجه مثبتی ندارد.
او افزود: برای مثال، ظروف تفلون یا نچسب با توجه به سهولت در شستشو برای پخت و پز غذا مناسب است اما اگر در نگهداری این ظروف دقت نکنید، تاثیرات منفی در بر خواهد داشت.
مظهری ادامه داد: ظروف تفلونی که به مرور زمان و با استفاده نادرست، خش دار می شوند، به دلیل ترکیب مواد شیمیایی ساخته شده در این ظروف با ترکیبات مواد غذایی، سرطان زا خاصیت سرطان زایی ایجاد میکنند. همچنین به دلیل استفاده از فلز سنگین کادیوم در ظروف تفلون، هنگامی که این ظروف به مرور زمان و در اثر شستشو یا کشیدن قاشق، دچار خش و خراش می شوند این فلز کادیوم وارد غذا می شود و عوارضی مانند سرطان را ایجاد میکند.
او تاکید کرد: توجه داشته باشید که هرگز از ظروف تفلون آسیب دیده استفاده نکرده و این ظروف را ترمیم نکنید زیرا آسیب بیشتری به بدن میرساند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: ظروف شیشهای یا همان پیرکس و ظروف تفلون به دلیل سهولت در شستشو ، شباهت زیادی دارند اما مزیت ظروف پیرکس نسبت به ظروف تفلون سلامت همیشگی و مداوم آنهاست.
مظهری گفت: به دلیل بی اثر بودن مواد اسیدی و بازی روی ظروف شیشه ای و همچنین آزاد نشدن یون از شیشه در مواجهه با حرارت و دمای بالا، ظروف شیشه ای یا پیرکس برای پخت و پز بسیار مناسب هستند.
مظهری بیان کرد: اگر ظرفی واقعا از جنس روی باشد به دلیل خروج روی از ظرف و ترکیبش با مواد غذایی می تواند علاوه بر مفید فایده بودن، کمبود روی در بدن را نیز جبران کند. اما ظاهرا اکثر ظروفی که تحت عنوان ظروف رویی در بازار موجود است از جنس آلومینیوم است .
او افزود: آزاد کردن یون آلومینیوم در غذا، باعث انتقال یونها به بدن شده و در طولانی مدت عوارضی مانند کمخونی را در بدن ایجاد میکند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: استفاده از ظروف سفالی به دلیل مسطح نبودن سطح ظرف و امکان باقی ماندن غذا در منافذ ریز آن، برای پخت غذا توصیه نمی شود. در حال حاضر این نوع از ظروف را رنگ میکنند و در بازار می فروشند.
او ادامه داد: باید توجه داشت که استفاده از ظروف سفالی رنگ شده نیز بی ضرر نیست زیرا رنگ های استفاده شده در این ظروف، معمولا در طولانی مدت عوارضی مانند افسردگی، کندذهنی و بروز برخی از مسمویت ها را در برخواهند داشت.
ظرف خوب برای پخت غذا، ظرف مسی است
مظهری گفت: ظروف مسی به شرط و شروطی، می توانند بهترین نوع ظروف برای پخت و پز باشند .
او ادامه داد: ظروف مسی باید به شکل مناسبی قلع اندود شده باشند و حاوی سرب نباشند زیرا وجود سرب در غذا در طولانی مدت باعث بروز مسمومیت می شود.
این متخصص تغذیه بیان کرد: در صورت قلع اندود نشدن ظروف مسی و ورود یون مس به غذا، در طولانی مدت شاهد تاثیرات نامطلوبی بر بدن انسان خواهیم بود. کبد، یون مس را در خود ذخیره میکند و باعث آسیب به این عضو می شود، یکی از دلایلی که ظروف مسی را قلع اندود میکنند، همین است.
مظهری گفت: موقع شست و شوی ظروف مسی باید مراقب بود تا لایه قلع اندود شده از بین نرود یا خش برندارد. پختن غذاهایی با مواد اسیدی و غذاهای ترش نیز به مرور زمان باعث از بین رفتن لایه رویی ظرف های مسی می شود به همین دلیل بهتر است چند وقت یک بار ، ظروف مسی را قلع اندود کنیم .
روزه برای درمان کبد چرب موثر است
تحقیقات اخیر دانشمندان نشان میدهد که جلوگیری از خوردن و آشامیدن در ساعات مشخصی از روز باعث بهبود بیماری کبد چرب میشود.
به گزارش ساینس دیلی، مطالعات دانشمندان نشان میدهد که جلوگیری از خوردن و آشامیدن در مدت مشخصی از روز، متابولیسم کبد را تنظیم میکند.
دانشمندان در موسسه تحقیقاتی هلمهولتز زنتروم، اطلاعات جدیدی در مورد آنچه در سطح مولکولی هنگام گرسنگی اتفاق میافتد، به دست آوردهاند. نتایج تحقیقات این موسسه نشان میدهد که با محرومیت از غذا، پروتئین خاصی تولید میشود که سوخت و ساز کبد را تنظیم میکند.
در این مطالعه، دانشمندان به دنبال تفاوت فعالیت ژنتیکی سلولهای کبدی ناشی از روزه داری بودند. در تحقیقات مشخص شد که پروتئین GADD۴۵β با تحمل گرسنگی در ساعات مشخصی از روز که مطابق با ساعات مشخص روزه داری است، در بدن انسان فعال میشود.
معجزه دمنوشها برای سلامتی بدن
سال هاست که دمنوشهای مختلف برای سلامتی انسانها مورد استفاده قرار میگیرند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دمنوشها قرن هاست که به عنوان نوشیدنیهای گرم و دلچسب و سرشار از فواید درمانی مورد استفاده قرار می گیرند.
دمنوش ها از ریختن میوه های خشک، گل ها، ادویه جات یا گیاهان درون آب جوشیده تهیه می شوند. این بدان معنی است که دمنوش ها می توانند طعم و مزه های متنوعی را به خود اختصاص دهند و جایگزین وسوسه کننده ای برای نوشیدنی های قندی باشند که صدها سال است به عنوان داروهای طبیعی برای انواع بیماری ها استفاده می شوند.
در ادامه این مطلب چند دمنوش شگفت انگیز برای حفظ سلامت بدن معرفی شده است:
دمنوش زنجبیل
زنجبیل ضدباکتری و ضد ویروس بوده و سیستم ایمنی بدن را قوی می کند. ترکیب زنجبیل با لیمو یک معجون شگفت انگیز برای درمان گلو درد است. البته دمنوش زنجبیل با لیمو را میتوان با عسل هم ترکیب کرده و مصرف کرد.
دمنوش آویشن
دمنوش آویشن به ضدعفونی کننده بدن معروف شده است. این دمنوش یک نوشیدنی خوش عطراست که مصرف طولانی مدت آن میتواند به پیشگیری از ابتلا به آلزایمر در دوران سالمندی کمک کند.
دمنوش اسطوخودوس یا لوندر
گلهای زیبای لوندر که در ایران به اسم اسطوخودوس معروف هستند را به عنوان آرامبخش میشناسیم. دم کردن کمی از این گیاه به رفع استرس و مقابله با افسردگی کمک میکند. اگر شبها سخت میتوانید بخوابید یا درگیر دردهای میگرنی هستید یک دمنوش اسطوخودوس به شما کمک میکند.
دمنوش گل های بنفشه و سرخ
دمنوش گل های بنفشه و سرخ علاوه بر بوی شگفت انگیزی که دارد، میتواند در رفع سرفه هم کمک کند. این دمنوش برای روزهای کرونایی بسیار مفید است. گل سرخ به تنهایی ریهها را مقاوم میکند و میتواند درمان خوبی برای سرماخوردگی، آنفلوانزا و مشکلات ریه باشد.
دمنوش گل گاو زبان
اگر یک روز پراسترس داشتید حتما دمنوش گل گاو زبان میل کنید، زیرا حکم یک آرامبخش قوی را دارد. البته مهمترین نکتهای که باید به آن توجه کرد روش دم کردن این گیاه است، برای تهیه دمنوش گل گاو زبان ابتدا باید مقداری از این گیاه نیم ساعت در آب بجوشد و حدود یک ساعت هم دم بکشد.
متخصصان روس اولین واکسن خوراکی کرونا را بررسی می کنند
متخصصان روسیه در حال انجام آزمایشات روی اولین واکسن خوراکی کروناویروس هستند.
به گزارش ایسنا، متخصصان روسی در موسسه پزشکی آزمایشی سن پترزبورگ در حال انجام آزمایشاتی برای تولید اولین واکسن خوراکی کروناویروس در جهان هستند.
طبق گفته الکساندر سووروف، رئیس دپارتمان میکروبیولوژی مولکولی، آزمایشات پیش بالینی واکسن بر اساس فراورده شیر تخمیر شده در حال انجام است که به زودی تکمیل می شود.
اولین واکسن خوراکی کروناویروس در جهان طعمی شبیه به ماست دارد.
انتظار می رود این واکسن خوراکی روند واکسیناسیون میلیون ها نفر را تسریع کند، اگرچه برای تکمیل پروسه آزمایشات، محققان به ۲۰۰ تا ۲۲۰ میلیون روبل نیاز دارند.
به گفته متخصصان موش ها و خرگوش های آزمایشگاهی این تخمیر را با لذت مصرف کردند و واکنش ایمنی عالی در بدن آنها ایجاد شد و هنوز هیچ عارضه جانبی مشاهده نشده است.
یافته محققان اسپانیایی نشان می دهد؛
داروهای ضدروان پریشی عامل حفاظتی در برابر کرونا
تحقیق جدید نشان می دهد داروهای ضدروان پریشی نقش حفاظتی در مقابل خطر ابتلا به کووید ۱۹ و نوع شدید این بیماری دارند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، محققان دریافتند در افراد تحت درمان با داروهای ضدروان پریشی خطر ابتلاء به کروناویروس کمتر باشد.
همچنین افرادی که از این داروها استفاده میکنند در صورت ابتلاء به ویروس ممکن است نوع خفیفتری از کووید ۱۹ را تجربه کنند.
به گفته محققان دانشگاه ویرگن دل روکیو اسپانیا، داروهای ضدروان پریشی ممکن است باعث کاهش فعال شدن ژنهای درگیر در مسیرهای التهابی و ایمنولوژی مرتبط با عفونتهای شدید کروناویروس شوند.