-
مواد لازم برای کیک اسفنجی بدون فر
- آرد شیرینی پزی ۱ پیمانه
- شکر ۳/۴ پیمانه
- اسانس وانیل ۱ قاشق چایخوری
- تخم مرغ ۶ عدد
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- کره ۲ قاشق چایخوری
- نمک کمی
- شیر ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر
مرحله اول:
قالب کیک را چرب کنید و داخل آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.
مرحله دوم:
یک قابلمه ی بزرگ را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و داخل آن سنگ نمک بریزید. درب قابلمه را بگذارید تا نمک ها گرم شوند. میتوانید این کار را با زودپز نیز انجام دهید. فقط لازم است درب زودپز را ببندید؛ اما دریچه اطمینان آن را باز بگذارید.
مرحله سوم:
تخم مرغ ها را بشکنید و سفیده و زرده ی آن ها را در دو ظرف مجزا بریزید.
مرحله چهارم:
در ظرف محتوی سفیده ی تخم مرغ ها، دو قاشق چایخوری شکر بریزید. سفیده ها و شکر را به کمک همزن به قدری بهم بزنید که پف کند.
مرحله پنجم:
به ظرف محتوی زرده تخم مرغ، اسانس وانیل، مابقی شکر و یک چهارم پیمانه شیر اضافه کنید و خوب بهم بزنید.
مرحله ششم:
آرد را به همراه بیکینگ پودر، نمک و کره ی ذوب شده به مخلوط زرده تخم مرغ اضافه کنید و به آرامی بهم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
مرحله هفتم:
در این مرحله از تهیه کیک اسفنجی بدون فر باید سفیده ی تخم مرغ را کم کم به مخلوط آرد و زرده، اضافه کرده و به آرامی مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله هشتم:
باقی مانده ی مقدار شیر گفته شده را به مخلوط اضافه کنید و بهم بزنید تا مایه کیک اسفنجی غلظتی متوسط و خمیری پیدا کند. خمیر را در قالب کیک بریزید.
مرحله نهم:
قالب کیک اسفنجی را در زودپز یا قابلمه ای که آماده کرده بودید و روی نمک ها قرار دهید.
مرحله دهم:
روی قالب کیک را با آلومینیوم فویل بپوشانید و درب قابلمه یا زودپز را ببندید.
مرحله یازدهم:
کیک اسفنجی بدون فر را به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه با شعله کم بپزید. سپس یک خلال دندان را در آن فرو کنید. اگر تمیز خارج شد، میتوانید قالب کیک را بردارید و کناری بگذارید تا خنک شود.
مرحله آخر:
کیک اسفنجی نرم و خوشمزه شما آماده سرو است. نوش جان.
نکات کلیدی تهیه کیک اسفنجی بدون فر
– قالب کیک حدودا به قطر ۱۵ یا ۱۶ سانتی متر برای این کیک ایده آل است.
– برای پخت کیک اسفنجی در فر باید فر را در دمای ۳۵۰ درجه سانتی گراد یا ۱۸۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید تا گرم شود. سپس خمیر را آماده کنید و در قالب کیک کاغذ روغنی پهن کنید.
خمیر را در قالب بریزید.
به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه کیک را بپزید. پس از این که کیک آماده شد، چند دقیقه صبر کنید تا خنک شود. سپس کیک اسفنجی را از قالب خارج کنید.
نوش جان.