-
مواد لازم
- ماهی سفید آب شیرین (کپور، گربه ماهی و …) ۷۰۰ گرم
- روغن زیتون ۱/۴ پیمانه
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- تمر هندی ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
- نمک دریا ۱ قاشق چایخوری
- برای سس کاری گوجه فرنگی:
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- گوجه گیلاسی نصف شده ۱ پیمانه
- پیاز متوسط ۲ عدد
- سیر ۲ عدد
- زنجبیل رنده شده ۱ برش ۲.۵ سانتی متری
- جعفری خرد شده ۲ ساقه
- ادویه کاری ۲ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- شنبلیله خشک ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
- آب لیموی تازه ۱ عدد
- نمک دریا ۱ قاشق چایخوری
- روغن زیتون به میزان لازم
طرز تهیه با سس کاری
مرحله اول:
برای تهیه ماهی در فر ابتدا تمام مواد لازم را آماده کنید تا در حین کار راحت باشید.
مرحله دوم:
شکم ماهی را در راستای طول آن برش دهید و داخل شکم آن را کاملا تمیز کنید. ماهی را طوری برش دهید که گوشت آن کاملا باز و تخت شود اما پشت بدن ماهی هنوز وصل باشد. (یعنی شبیه به بدن پروانه. گوشت ماهی مثل دو بال پروانه از هم باز باشد.) اگر خودتان تا به حال این کار را انجام نداده اید، میتوانید از فروشنده ماهی ها کمک بخواهید. سپس ماهی را در سینی فر گذاشته و در کناری قرار دهید.
مرحله سوم:
کاسه کوچکی بردارید. تمر هندی را به همراه چند قطره آب و به کمک همزن حل کنید. سپس روغن زیتون، زردچوبه، نمک و فلفل را به تمر هندی اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
مرحله چهارم:
با یک قاشق یا فرچه داخل گوشت ماهی را که باز کرده اید، به مخلوط تمر هندی آغشته کنید، به طوری که کاملا داخل شکم ماهی طعم دار شود. روی ظرف ماهی را بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه آن را در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.
مرحله پنجم:
در این مرحله از تهیه ماهی در فر باید سس کاری را آماده کنید. پیاز و سیر را خرد و ریز نمایید. یک قابلمه ی متوسط را روی حرارت بگذارید و کمی روغن زیتون در آن بریزید. پیاز و سیر را در قابلمه ریخته و به مدت ۱ الی ۲ دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
مرحله ششم:
گوجه گیلاسی ها را نصف کنید و به همراه رب گوجه فرنگی به مخلوط سیر و پیاز در قابلمه اضافه کنید. یک تا دو دقیقه مواد را با هم بپزید. سپس زردچوبه، زنجبیل، ادویه کاری، جعفری خرد شده، شنبلیله خشک و پودر فلفل سیاه را در قابلمه بریزید.
مرحله هفتم:
مواد درون قابلمه را خوب بهم بزنید. به مدت ۶ تا ۷ دقیقه روی حرارت ملایم مواد سس را بپزید تا کم کم نرم و یک دست شود.
مرحله هشتم:
حرارت را خاموش کنید و آب لیموی تازه را به مواد سس کاری اضافه کنید. سس را خوب بهم بزنید تا آب لیمو با تمام سس ترکیب شود.
مرحله نهم:
فر را روشن کنید و روی درجه حرارت ۲۳۰ سانتی گراد یا ۴۵۰ فارنهایت تنظیم کنید. روی ماهی طعم دار شده کمی نمک دریا بپاشید و آن را به مدت ۳۵ دقیقه در فر قرار دهید.بعد از این مدت، ماهی را از فر خارج کنید و سس کاری را روی آن بریزید. اگر برویلر دارید (شعله بالای فر) آن را روشن کنید و ۲ دقیقه دیگر ماهی را در فر بگذارید. در غیر این صورت میتوانید ۵ دقیقه بیشتر با همان شعله قبلی ماهی را در فر بگذارید. سپس آن را از فر خارج کرده و به همراه نان، سالاد، آب لیموی تازه و یا هر چاشنی دلخواه دیگری سرو کنید. نوش جان.
نکات کلیدی تهیه ماهی در فر
-برای تهیه ماهی در فر میتوانید در صورت تمایل یک قاشق غذاخوری آب لیمو را جایگزین تمر هندی کنید.
-بهتر است سینی فر شما از جنس چدنی و نچسب باشد.