۵ اسفندماه آخرین مهلت ثبت نام کتابفروشان خراسان جنوبی در طرح زمستانه کتاب
به گزارش امروز خراسان جنوبی، محمود رمضانی با بیان این خبر، عنوان کرد: زمستانه کتاب ۹۹، از ۹ لغایت ۱۶ اسفندماه در سرتاسر کشور برگزار می شود.
وی با بیان این که همانند طرح های گذشته ، کتابفروشان جهت ثبت نام می توانند از طریق درگاه tarh.ketab.ir اقدام کنند، اضافه کرد: کتابفروشی های مشارکت کننده تا زمان به اتمام رسیدن یارانه اختصاصی ملزم به ارائه تخفیف به مشتریان هستند.
رمضانی با بیان این که یارانه خرید برای کتب ، ۲۰ درصد است، ادامه داد: سقف مجاز خرید برای هر خریدار حداکثر ۲۰۰ هزار تومان و سقف یارانه خرید، ۴۰ هزار تومان است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به استقبال بالای کتابفروشان و مردم از طرح پاییزه ۹۹ اشاره کرد و افزود: با توجه به شرایط بیماری کرونا و گرانی کاغذ و به تبع آن گرانی کتاب، این طرح ها علاوه بر این که فرصت مناسبی را برای افراد علاقه مند به کتاب فرآهم می کنند، به اقتصاد کتابفروشی ها نیز کمک کننده هستند.
معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که استقبال از این طرح موجب ترویج فرهنگ کتابخوانی نیز می شود، ادامه داد: با توجه به نزدیکی به تعطیلات نوروزی ، استفاده از این طرح برای پر کردن اوقات فراغت و پرهیز از ترددهای غیر ضروری در راستای جلوگیری از بیماری کرونا، مناسب و شایسته است.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، حسین خسروی اسفزار، صبح امروز، در آیین تجلیل از نخبگان علمی و برترین های آزمون سراسری ۹۹ مرکز استان که در دبیرستان استعداد های درخشان شهید بهشتی بیرجند برگزار شد، تصریح کرد: تمام خیر و شر دنیا و آخرت انسان ها با علم و میزان عمل ایشان به آن است.
وی؛ با بیان این که علمی که برای رضای خدا کسب شود، از انسان صیانت می کند؛ عنوان کرد: این درحالی است که انسان برای کسب ثروت شبانه روز تلاش کرده و برای حفاظت آن، از سلامت جسم و روان خود خرج می کند و چه بسا باید پاسخگوی نحوه کسب، طریقه مصرف و چگونگی تحصیل همان ثروت نیز باشد.
نماینده شریف مردم شهرستان های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر ضرورت توجه به فرصت ها و استفاده حداکثری از موقعیت های به دست آمده در طول زمان و مکان، ادامه داد: همه ما به عنوان عضوی از جامعه بشری در حکومت اسلامی در مقابل یکدیگر، اجتماع، اسلام، انقلاب و خون پاک شهدا مسئول هستیم و باید با تمام توان در راه اعتلای این نظام مقدس تلاش کنیم.
این مقام مسئول در مجلس یازدهم شورای اسلامی، تحصیل و جهاد علمی را لازمه تکامل و تداوم روند رو به رشد انقلاب در گفتمان جهانی دانست و بیان کرد: یکی از مؤلفه های قدرت در جهان امروز تحصیل علم و دستیابی به فناوری های نوین علمی است و ما نیز برای قوی شدن باید با کمک معلمان با تربیت دانش آموزانی تمام ساحتی در این مسیر حرکت کنیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، با بیان این که ما علم را برای خدمت و نجات انسان ها طلب می کنیم نه برای سلطه بر جوامع بشری، ابراز داشت: در اسلام همیشه تزکیه بر تعلیم تقدم داشته است و این همان مسیری است که انقلاب، به ما آموخته است.
نماینده شریف مردم شهرستان های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی، لازمه ثمر بخش بودن محفوظات علمی را تذهیب و تقویت مکارم اخلاق دانست و یاد آور شد: جنایاتی همچون ناکازاکی و هیروشیما محصول تفکر کسب علم برای استثمار و استعمار انسان ها و تحصیل علم در جوامع مادی و الحادی است.
وی از شهدای هسته ای به ویژه شهید محسن فخری زاده به عنوان عالم و دانشمند پرورش یافته در مکتب اسلام یاد کرد و افزود: دانشمندان ما همچون دانشمندان غرب در زمینه هسته ای گام بر می داشتند اما تفاوت حرکت ایشان با دانشمندان غرب دستیابی به بمب اتم نبود بلکه خدمت بی منت به جامعه بشری بود از همین رو هم جبهه استکبار وجودشان را تحمل نکرده با ناجوانمردانه ترین شکل این عزیزان را از ما و جامعه بشری گرفت.
جلسه هماهنگی دومین کنفرانس بینالمللی بیابان لوت با رویکرد گردشگری
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، جلسه هماهنگی دومین کنفرانس بینالمللی بیابان لوت با حضور دکتر احمد خامسان، رئیس دانشگاه بیرجند، دکتر رضایی، رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان و ارتباط مجازی با دکتر طاهر، رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان و جمعی از اساتید و پژوهشگران در دانشگاه بیرجند برگزار شد.
دکتر محمدرضا مجیدی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و دبیر اولین کنفرانس بینالمللی گردشگری بیابان لوت؛ فرصتهای محلی و بینالمللی به ثبت جهانی بیابان لوت اشاره کرد و گفت: معرفی این اثر و کمک به تأمین اقتصاد منطقه بخشی از دستاوردهای این کنفرانس است.
وی با اشاره به برگزاری این کنفرانس با همکاری دانشگاه بیرجند، دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: دبیرخانه دائمی این کنفرانس در دانشگاه بیرجند مستقر است و در ۹ و ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ دومین کنفرانس در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار خواهد شد.
وی به برگزاری سومین کنفرانس در دانشگاه شهید باهنر کرمان اشاره کرد و از رئیس این دانشگاه درخواست راهاندازی دبیرخانه این کنفرانس را به عمل آورد.
دکتر احمد خامسان، رئیس دانشگاه بیرجند با خیر مقدم به حاضران در این نشست و اعلام آمادگی دانشگاه بیرجند برای همکاری در برگزاری این کنفرانس گفت: از گنج گرانبهای بیابان لوت باید به گونهای استفاده نماییم که خیر و برکت آن شامل مردم این سه استان شود.
دکتر خامسان تصریح کرد: برای برگزاری هرچه بهتر این کنفرانس لازم است کنسرسیومی متشکل از استانداران سه استان، رؤسای دانشگاهها، رؤسای اتاقهای بازرگانی و مدیران کل میراث فرهنگی به عنوان اضلاع بیابان لوت تشکیل شود. دانشگاهها به عنوان پایگاه علمی و راهبری پژوهشی در این کنفرانس حضور داشته باشند تا زنجیره کار به نوعی قوی شود تا در آینده ثمرات آن را مردم این استانها مشاهده نمایند.
دکتر رضایی، رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان با تأکید به برگزاری این همایش در دانشگاه سیستان و بلوچستان افزود: این همایش در پنج محور گردشگری در میراث جهانی بیابان لوت، سرمایهگذاری، فرصتها و موانع گردشگری، مدیریت و توسعه پایدار گردشگری، بازاریابی، نوآوری در گردشگری و تغییر اقلیم، اکوتوریسم و ژئوتوریسم برگزار خواهد شد که مهمترین محور آن نیز تغییر اقلیم است.
رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان به اقدامات انجام شده برای برگزاری این همایش شامل تعیین تعدادی از داوران، راهاندازی سایت، درج در مراجع علمی معتبر و ارتباط با متخصصان داخلی و خارجی، طراحی پوستر و آرم اشاره کرد و گفت: این همایش با همکاری دانشگاه بیرجند، دانشگاه شهید باهنر کرمان و دانشکده جغرافیا و برنامهریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار خواهد شد.
دکتر مقصودی، مدیر پایگاه ملی میراث جهانی بیابان لوت با تشکر از همکاری دانشگاههای بیرجند، سیستان و بلوچستان و شهید باهنر کرمان برای برگزاری این رویداد جهانی عنوان کرد: قدر این میراث را باید بدانیم و از این فرصت با برنامهریزی در جهت توسعه پایدار و برخورداری جوامع محلی از این موهبت الهی در راستای شکوفایی اقتصاد این منطقه استفاده نماییم.
مدیر پایگاه ملی میراث جهانی بیابان لوت افزود: بیابان لوت دارای پتانسیلهای علمی زیادی است و لازم است به گونهای معرفی شود تا گردشگران با این امکان آشنا شوند.
دکتر جواهرزاده، رئیس انجمن طبیعت گردی ایران لزوم بررسی ارتباط بین بخشی و حرفهای برای معرفی بخشهای مغفول مانده این بیابان را عنوان کرد و ادامه داد: لازم است بخش گردشگری، تورلیدرها و راهنمایان گردشگری را با بخشهای علمی نیز آشنا نماییم.
دکتر حمیدیان پور، مدیر گروه آموزشی جغرافیای طبیعی دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز به اقدامات صورت گرفته برای برگزاری هرچه بهتر این همایش اشاره کرد.
همچنین دکتر طاهر، رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: چاله لوت و خلق چاله آتشفشانی گندم بریان با دمای ۷۰ درجه سانتیگراد و کلوتها و دشتهای بینظیر و تنوع پتانسیلهای درمانی مانند چشمههای آب درمانی، لجن درمانی، شن درمانی و گیاهان دارویی منحصر بفرد و حضور آثار باستانی و تمدن شهر کوتولهها موقعیت ساختاری بینظیری به بیابان لوت کرمان داده است.
دومین کنفرانس بینالمللی بیابان لوت با رویکرد گردشگری در ۹ و ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار خواهد شد.
شایان ذکر است دکتر رضایی، رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان در سفر یکروزه خود به دانشگاه بیرجند صبح امروز به همراه جمعی از معاونین دانشگاه سیستان و بلوچستان از امکانات علمی و پژوهشی دانشگاه بیرجند بازدید کرد.
حضور استاندار خراسانجنوبی در سمینار استانداران منطقه ۵ کشور
حمید ملانوری، استاندار خراسانجنوبی در سمینار استانداران منطقه ۵ کشور حضور یافت.به گزارش امروز خراسان جنوبی؛ این سمینار با حضور استانداران کرمان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، یزد و سیستان و بلوچستان برگزار شد
در این کارگروه ویژه، طرح ها و برنامه های مشترک توسعهای استان های شرق کشور، در حوزههای اقتصادی، زیربنایی و عمرانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بررسی آخرین وضعیت پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان های شرقی و موضوع انتقال کالاهای اساسی از بندر شهید بهشتی چابهار به استان های شرقی از دستور کارهای این جلسه بود.
ستانداران حاضر در این سمینار با استفاده از این فرصت در خصوص مسائل مرتبط با صادرات و ترانزیت کالا از مرزهای شرقی، حمل و نقل زمینی و هوایی کالا و مسافر بین استان های شرقی و نحوه بهره گیری از ظرفیت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی نیز بحث و رایزنی کردند.
شایان ذکر است این نشست تخصصی در محل فرمانداری ویژه شهرستان چابهار برگزاشد.
شناسایی ۲۵ بیمار جدید کرونا در خراسان جنوبی
شبانه روز گذشته ۲۵ بیمار جدید کرونا در خراسان جنوبی شناسایی شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در شبانه روز گذشته ۱۴۳ آزمایش کرونا در استان انجام شد که ۲۵ آزمایش، مثبت قطعی اعلام شد، گفت: از این تعداد، ۶ نفر در بیمارستانها بستری اند و ۱۹ نفر نیز نمونه گیری سرپایی شدند.
از ۲۵ بیمار جدید شناسایی شده، ۷ نفر مربوط به شهرستان بیرجند، ۷ نفر شهرستان قائنات، ۷ نفر شهرستان سرایان، ۲ نفر شهرستان فردوس، یک نفر شهرستان بشرویه و یک نفر نیز مربوط به شهرستان نهبندان است.
تجلیل از کارآفرین خراسان جنوبی در جشنواره کارآفرینان برتر ملی
کارآفرین خراسان جنوبی جزو برگزیدگان سیزدهمین جشنواره کارآفرینان برتر ملی قرار گرفت.
در این جشنواره که امروز با حضور معاون اول ریاست جمهور و وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی در مجموعه تلاش تهران برگزار شد، از محسن احتشام کارآفرین خراسان جنوبی تجلیل شد.
در سیزدهمین جشنواره کارآفرینان برتر ملی از یازده نفر از کارآفرینانی که نوآوری، تحول گرایی و کارآفرینی را ملاک کار خود قرار داده بودند، قدردانی شد.
محسن احتشام با ایجاد زنجیره ارزشی دو محصول زعفران و زرشک توانسته با آموزش کشاورزان، نوآوری و بکارگیری تکنولوژی روز، علاوه بر ایجاد اشتغال در تولید محصول ارگانیک و بهبود کیفیت این دو محصول ارزشمند خراسان جنوبی گامهای بزرگی بردارد.
وی همچنین بعنوان نامزد جشنواره بزرگ انتخاب کارآفرین برتر سال ۹۹ که قرار است از سوی مردم انتخاب شوند، معرفی شده است.
تقدیر از طرح پژوهشی دانشگاه بیرجند در جشنواره پژوهشهای برتر حوزه تعاون۲-۳
طرح پژوهشی عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند در نخستین جشنواره پژوهشهای برتر حوزه تعاون شایسته قدردانی شد.
طرح پژوهشی دکتر محمد اسکندریثانی عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند، محمود مرادی و ابراهیم رضائی با عنوان «آیندهنگاری و توسعه کسب و کارهای تعاونیمحور خراسان جنوبی» در نخستین جشنواره پژوهشهای برتر حوزه تعاون موفق به کسب عنوان «شایسته تقدیر» شد.
اختتامیه نخستین جشنواره ملی پژوهشهای برتر حوزه تعاون با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۲۸ بهمن برگزار شد.
با موافقت شورای شهر؛
ناحیه ویژه خدماتی در بند دره بیرجند مستقر میشود/۲
بیرجند – ایرنا – شهردار بیرجند گفت: با موافقت شورای اسلامی شهر بیرجند ناحیه ویژه خدماتی در منطقه گردشگری و تفریحی «بند دره» مستقر میشود و شهرداری با تامین نیروی انسانی و تجهیزات مناسب در این منطقه به صورت تمام وقت خدماترسانی خواهد داشت.
محمدعلی جاوید روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شورای شهر با پیشنهاد شهرداری مبنی بر ایجاد ناحیه ویژه خدماتی منطقه تفریحی بند دره بیرجند موافقت کرد و این پیشنهاد بدون مخالف، مورد موافقت هر ۹ عضو شورای اسلامی شهر بیرجند قرار گرفت.
وی افزود: با تصویب این پیشنهاد، شهرداری بیرجند با ایجاد ناحیه ویژه شهری و تامین نیروی انسانی و تجهیزات مناسب در این منطقه به صورت تمام وقت خدماترسانی خواهد داشت و در صورت تایید فرمانداری بیرجند نیروهای خدماتی شهرداری قبل از سال جدید در منطقه مستقر خواهند شد.
شهردار بیرجند گفت: با توجه به استقبال خوب شهروندان از این منطقه گردشگری خدماترسانی تمام وقت ضرورت دارد و تلاش میشود زیرساخت مناسب برای شهروندان و گردشگران تامین شود.
وی بیان کرد: ۲ منطقه و چهار ناحیه در شهرداری داریم که ناحیه ویژه خدماتی بند دره به عنوان ناحیه پنجم توسط اعضای شورای اسلامی شهر بیرجند مصوب شد.
جاوید افزود: با این مصوبه شهرداری از نوروز ۱۴۰۰ رسما در این منطقه مستقر خواهد شد و اقدامات مختلف از جمله کنترل ساخت و ساز غیرمجاز، فضاسازی، احداث پارکینگ و کنترل عبور و مرور و ساماندهی دستفروشان را در دستور کار قرار خواهیم داد.
عملیات اجرایی طرح بهسازی و تامین زیرساختهای منطقه نمونه گردشگری بند دره بیرجند ۲۲ بهمن سال گذشته با حضور مسوولان استان در این منطقه آغاز شد و در یک هفته به مرحله اجرایی رسید.
این طرح با تقسیم کار بین دستگاههای اجرایی مربوطه آغاز شد تا با تکمیل زیرساختهای لازم، شرایط برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در این مجموعه تفرجگاهی مرکز استان فراهم شود.
تعریض راه ورودی، توسعه فضای موجود، ایمنسازی مسیر کمربندی، تامین روشنایی و آب، احداث سکو برای ایجاد زیرساختهای گردشگری، نصب آلاچیق، ایجاد فضای سبز و امکانات ورزشی از جمله اقداماتی است که در این مجموعه پربازدید صورت گرفته و در دست انجام است.
به گفته مسوولان استان این طرح در شهر بیرجند به گونهای بارگذاری شده که جای توسعه در زمینه پروژههای تکمیلی را در سنوات آتی دارد.
بستری بیماران تنفسی در خراسان جنوبی ۲۷ درصد افزایش یافت/۳
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر موارد بستری بیماران تنفسی و کرونایی در این استان نسبت به یک هفته قبل ۲۷ درصد افزایش دارد.
غلامرضا شریفزاده درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ در استان خراسان جنوبی اظهار داشت: رنگبندی جدید شهرستانهای استان نشان میدهد که شهرستان قاینات همچنان مانند هفته قبل در وضعیت نارنجی یا پرخطر است.
وی افزود: پنج شهرستان استان شامل بیرجند، زیرکوه، فردوس، نهبندان و طبس در وضعیت زرد (متوسط خطر) هستند که شهرستان طبس از وضعیت آبی به زرد تبدیل شده است و پنج شهرستان سربیشه، درمیان، بشرویه، خوسف و سرایان در وضعیت آبی (کم خطر) باقی ماندند.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا گفت: نکته قابل تامل این است که نسبت به روز شنبه تعداد موارد بستری در استان ۲۷ درصد افزایش پیدا کرده که نشانگر افزایش موارد کرونا در خراسان جنوبی است.
وی درباره اعمال محدودیتها در شهرستان قاینات و استان گفت: در قاینات با توجه به اینکه وضعیت نارنجی را داریم، حضور کارکنان به صورت یک دوم دورکاری و یک دوم حضور در ادارات خواهد بود.
شریفزاده اظهار داشت: فعالیت گروههای شغلی سه و چهار در شهرستان قاینات ممنوع خواهد بود بدین ترتیب برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی، مذهبی، فرهنگی و همایشها، فعالیت قهوه خانهها، استخرها و باشگاههای ورزشی، آموزشگاهها، کتابخانهها سینماها، دانشگاهها، مدارس و تالارهای پذیرایی در این شهرستان ممنوع است.
افزایش ۳۰ درصدی جمعیت قوچ اوریال در منطقه حفاظت شده سربیشه-درمیان/۲
جمعیت قوچ اوریال در منطقه حفاظت شده سربیشه-درمیان بر اساس سرشماری زمستانهی امسال، ۳۰ درصد افزایش یافته است.
خسروی افزود: بارندگیهای مناسب در ۲ سال اخیر و حفاظت از این گونه ارزشمند از علل افزایش جمعیت این گونه جانوری با ارزش است.
خودکشی نافرجام زن ۳۷ ساله در بیرجند/۴
زن ۳۷ ساله در بیرجند که اقدام به خودکشی کرد با اقدام به موقع مأموران آتش نشانی این شهر، از مرگ حتمی نجات یافت.
کشف ۱۴۰ دستگاه ماینر در خراسان جنوبی/۴
۱۴۰ دستگاه استخراج رمز ارز از آذر امسال تا کنون در خراسان جنوبی کشف شده است.
وی همچنین از اجرای مانور دو روزه تعدیل روشنایی در استان از امروز خبر داد و گفت: در این مانور ۱۵۰۰ دستگاه چراغ در معابر عمومی خاموش میشود که بار کاهش یافتهی آن معادل ۳۰۰ کیلووات است.
انتخابات ۱۴۰۰، صحنهای دیگر از افتخارآفرینی ملت ایران/۳-۷
ملت ایران در انتخابات سال آینده با حضور همیشه در صحنهی خود، بار دیگر افتخارآفرینی میکنند.
۸۰ کیلوگرم تریاک در نهبندان کشف شد/۴
فرمانده انتظامی نهبندان از کشف ۸۰ کیلوگرم تریاک در این شهرستان خبر داد و گفت: مأموران در این رابطه دو متهم را دستگیر کردند.
سرهنگ احسان رحیمی افزود: با دریافت گزارشی مبنی حمل یک محموله مواد مخدر در محورهای مواصلاتی برای انتقال به نقاط مرکزی کشور، موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.
وی افزود: مأموران هنگام گشت زنی در محورهای فرعی شهرستان نهبندان یک سواری پژو ۴۰۵ را مشاهده و به آن مشکوک شدند که پس از شناسایی خودرو به راننده آن دستور ایست دادند.
فرمانده انتظامی شهرستان نهبندان با بیان اینکه ابتدا راننده خودرو به محض مشاهده مأموران متواری شد، گفت: مأموران پس از انجام اقدامات تخصصی پلیسی در یک عملیات ضربتی خودرو را متوقف و در بازرسی از آن ۸۰ کیلو و ۴۰۰ گرم تریاک کشف کردند.
سرهنگ رحیمی بیان کرد: همچنین یک خودرو توقیف و دو متهم دستگیر و به همراه پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.
فعالیت تجمع محور ورزشی خراسان جنوبی نیازمند دریافت مجوز است/۷
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: بیش از ۹۵ درصد فعالیتهای ورزشی در فضای باز و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در حال پیگیری و انجام است.
حسن عزیزی اظهار داشت: طبق مصوبه جدید ستاد کرونای خراسان جنوبی در حوزه ورزش، هرگونه فعالیت تجمع محور ورزشی منوط به دریافت مجوز از مبادی ذیربط است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: بیش از ۹۵ درصد فعالیتهای ورزشی در فضای باز، با رعایت پروتکلهای بهداشتی با انجام پویشهای مختلف ورزشی در قالب لیگ تندرستی ایران و هر خانه یک باشگاه ورزشی در حال پیگیری و انجام است.
عزیزی تصریح کرد: مجموعه ورزش و جوانان استان به واسطه فلسفه وجودی جامعه ورزش خراسان جنوبی و حفظ سلامت ورزشکاران به عنوان سفیران سلامت، بیشترین نقش، همکاری و پیشگامی را در ارتقای سلامت و تندرستی جامعه در راستای مهار، کنترل و کاهش شیوع بیماری کرونا با رعایت دستورالعمل های بهداشتی داشته و دارد.
وی عنوان کرد: براساس مصوبات ستاد مقابله با کرونای استان تمام مسابقات، همایشها و تمرینهای ورزشی تجمع محور، حداقل بیست روز قبل از برگزاری باید مراتب توسط ادارت ورزش و جوانان شهرستانها، باشگاههای خصوصی و هیئتهای ورزشی برای اخذ مجوزهای لازم به اداره کل ورزش و جوانان استان اعلام تا موضوع بررسی و برای اخذ مجوزهای لازم به ستاد کرونای استان منعکس شود.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی بیان کرد: این مصوبه در راستای پیشگیری و کنترل پیک چهارم کرونا در آستانه بهار طبیعت، از سوی ستاد کرونای استان اتخاذ شده است.
عزیزی افزود: در سایر بخشهای ورزشی فعال اعم از دستگاههای اجرایی، موسسات عمومی دولتی و غیر دولتی نیز باید همین فرآیند از طریق اداره کل ورزش و جوانان استان به عنوان متولی ورزش انجام شود.
امام جمعه بیرجند: گول عناوین رئیس و مدیرکل را نخورید/۳
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه مدیران سرمایههای مهم کشور هستند و باید مراقب باشند تا دچار فساد نشوند گفت: نباید گول عناوین رئیس، مدیرکل و یا حجتالاسلام را بخوریم.
آیتالله سیدعلیرضا عبادی در جلسه درس اخلاق مدیران دستگاههای اجرایی خراسان جنوبی اظهار داشت: مدیران سرمایههای مهم کشور هستند. در هر کشوری مدیر از جایگاه بالایی برخوردار است و شاید از هر ۱۰۰ مسئول یک نفر راه اشتباهی برود و متهم شود.
وی با بیان اینکه انسان چه مدیر باشد و چه نباشد باید حواس خود را جمع کند تا دچار فساد نشود و از عقل و وحی بهره گیرد تا به حول قوه الهی دچار لغزش از مسیر نشود افزود: پیش از ما افرادی بودند و ظلم و ستم کردند اما اینک هیچ اثری از آنها باقی نمانده است.
نماینده ولیفقیه در خراسان جنوبی بیان کرد: رضا شاه علاوه بر قتل و غارت مردم حدود چهل هزار روستا و قصبه را از ید مردم خرج کرده بود که نامش را املاک خالصه گذاشته بودند و اخیرا رئیس بنیاد مستضعفان کشور در این زمینه گزارشی ارائه کرد.
عبادی ادامه داد: بدتر از همه جنایتها که رضا شاه انجام داد این بود که کشور را برای همه نوع غارت انگلیس آماده کرده بود. متأسفانه این خیانت به درستی تبیین و روشنگری نمیشود و ابلهتر از او کسانی هستند که طرفدار او هستند و از او حمایت میکنند.
امام جمعه بیرجند گفت: اینها تازه یک بخش قضیه از غارتگری رضا شاه و انگلیس است، آنچه که در بانکها گذاشتند، آنچه که به خارج از کشور بردند و از ۸۰ سال گذشته تا به حال این همه نوکرپروری و تبلیغات ضدنظام جمهوری اسلامی هنوز از همان هزینهها تأمین میشود و همه اینها یک قطره از غارتی که انگلیس در این کشور انجام داد نمیشود.
وی ادامه داد: حرص یک بیماری است و چطور میشود که برای بیماری کرونا این همه صحبت میشود اما در مورد بیماری حرص چیزی گفته نمیشود؟
عبادی بیان کرد: انسانها دین، دنیا، اخلاق و همه چیز را فدا میکنند تا پول و مال زیاد جمع کنند، قرآن برای چه قارون، فرعون و سامریها را مثال میزند؟ برای اینکه درس بگیریم و قارون نشویم. فرعون را برای چه نام میبرد؟ برای اینکه به عناوین حجتالاسلام و رئیس و مدیر گول نخوریم و حواسمان جمع باشد.
نماینده ولیفقیه در خراسان جنوبی افزود: مدیران سرمایههای مردم و کشور هستند و اصولا انسان چه مدیر باشد و چه نباشد باید حواس خود را جمع کند تا دچار فساد نشود و از عقل و وحی بهره گیرد تا به حول قوه الهی دچار لغزش از مسیر نشود.
معاون فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی:
طرح پاییزه فروش کتاب نهم اسفندماه در خراسانجنوبی آغاز میشود/۳
معاون فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی گفت: طرح پاییزه فروش کتاب نهم اسفندماه در خراسانجنوبی آغاز و تا ۱۶ اسفند ماه ادامه دارد.
محمود رمضانی افزود: طرح فروش زمستانه کتاب از ۹ اسفندماه سال جاری آغاز و تا ۱۶ اسفندماه ادامه خواهد داشت.
معاون امور فرهنگی و رسانه فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی با بیان اینکه کتاب فروشان خراسانجنوبی تا پنجم اسفند فرصت دارند در این طرح ثبت نام کنند، بیانکرد: سقف مجاز خرید برای هر خریدار حدأکثر ۲۰۰ هزار تومان و سقف یارانه خرید ۴۰ هزار تومان است.
رمضانی با اشاره به نزدیک بودن ایام نوروز در زمان اجرای طرح پاییزه فروش کتاب ادامهداد: این طرح فرصتی برای علاقمندان به کتاب است که در ایام نوروز اوقات فراغت خود را غنی کرده و با پرهیز از دورهمیها از شیوع کرونا نیز جلوگیری کنند.
وی یادآور شد: با توجه به گرانی کاغذ و کتاب، استفاده از این طرحها به اقتصاد کتاب فروشیها و همچنین تسهیل خرید کتاب برای علاقمندان کمک میکند.
رمضانی با اشاره به استقبال مردم از طرح پاییزه فروش کتاب گفت: ۲ میلیارد و ۲۰۹ میلیون ریال کتاب در طرح پاییزه کتاب ۹۹ استان به فروش رفت که نشان از علاقمندی مردم فرهنگ دوست خراسانجنوبی به کتاب و کتابخوانی دارد.
وی افزود: در طرح پاییزه فروش کتاب ۶ هزار و ۲۶۶ جلد کتاب توسط ۱۲ کتابفروشی عضو این طرح به فروش رسید.
توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی زیرکوه با جذب ۶ میلیارد تومان/۲
مکانیزاسیون بخش کشاورزی شهرستان زیرکوه خراسان جنوبی با جذب ۶ میلیارد تومان توسعه یافت.
درخشش هنرمند صداوسیما در جشنواره بین المللی فیلم رشد/۲
هنرمند صدا و سیمای خراسان جنوبی در جشنواره بین المللی فیلم رشد برگزیده شد.
شکستگی ۱۸ اصله درخت در اثر طوفان/۴
طوفان در خراسان جنوبی، باعث شکستگی ۱۸ اصله درخت شد.
شرکتهای تعاونی روستایی زنان استان پیشگام در تولید محصولات طبیعی/۷
زنان شاغل در تعاونیهای روستایی خراسان جنوبی، از آغاز امسال بیش از ۱۲ هزار متر پارچه و حوله با الیاف طبیعی تولید کرده اند.
تجلیل از ۸۳ برتر کنکور ۹۹ دبیرستان فرزانگان بیرجند/۲
۱۰۷ دانش آموز شهرستان بیرجند در کنکور ۹۹ رتبه زیر هزار کسب کردند.
رئیس آموزش و پرورش بیرجند در این مراسم که با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار شد گفت: امسال ۱۰۷ دانش آموز شهرستان بیرجند با کسب رتبه زیر هزار افتخار آفریدند.
یکه خانی همچنین با اشاره به وجود ۷۸ مدرسه دو شیفت در شهرستان گفت: با توجه به رشد جمعیت باید به نیازها و احداث مدارس توجه بیشتری شود.
نماینده مردم شهرستانهای بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه بابیان اینکه جامعه مطلع و آگاه با جامعه نادان برابر نیست گفت: خیر دنیا و قیامت باعلم است.
خسروی با بیان اینکه فرصتها را نباید از دست داد افزود: همه نسبت به هم و کشور مسئولیم و وظیفه نسل امروز این است که آرمانهای شهدا را با کسب علم به تکامل برسانند.
وی در ادامه با بیان اینکه بکوشید تا با علم، قدرت افزایی کنید گفت: باید از علم در جهت نجات بشر استفاده شود.
طرح کمک به آموزش و صیانت از هنرهای بومی در دست اقدام است
بیرجند – ایرنا – مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طرحی با عنوان «کمک به آموزش و صیانت از هنرهای بومی در معرض فراموشی» در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال برنامهریزی است.
علی اکبر صفیپور روز پنجشنبه در آیین گشایش مکتبخانه موسیقی نواحی و خانه فرهنگ و هنر خراسان جنوبی در مجموعه باغ و عمارت جهانی اکبریه بیرجند افزود: شهر بیرجند را با انسانهای بزرگی که آوازه ملی و جهانی دارند، میشناسم و آمادگی پیگیری کمک به مکتبخانه موسیقی خراسان جنوبی از محل این طرح را داریم.
وی با بیان اینکه عنوان «مکتبخانه» در فرهنگ ما جایگاه وسیع و ارزشمندی دارد اظهار داشت: علت شهرت مکاتبی که در نقاط مختلف کشور همچون اصفهان، شیراز، تبریز یا مکاتب کشور همسایه در هرات، سمرقند و بخارا وجود دارند، آثار سنتی و توجه به هنرهای بومی منطقه است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: برای توسعه مکتبخانه موسیقی نواحی خراسان جنوبی منتظر روشن شدن چراغی از سوی مرکز نباشید و پیشنهاد میکنم از ظرفیت خیرین این منطقه یا کسانی که اهل خراسان جنوبی بوده اما در سایر نقاط کشور زندگی میکنند، استفاده کنید.
وی گفت: اگر میخواهیم کار امروز ماندگار شود، اساسنامه دقیقی برای مکتبخانه موسیقی نواحی خراسان جنوبی تنظیم شود تا صیانتکننده هنرهای موجود و بنیانگذار آثار در حوزههای صنایع دستی، هنرهای تجسمی، نمایشی و سینما در کنار موسیقی نواحی باشد.
مکتبخانه موسیقی نواحی و خانه فرهنگ و هنر خراسان جنوبی امروز با حضور مسوولانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی و شماری از هنرمندان در بیرجند گشایش یافت.
همچنین در این آیین ذوالفقار بیتانه و گروه موسیقی مقامی سلمآبادیها به هنرنمایی پرداختند و از ذوالفقار بیتانه به عنوان میراث معنوی زنده خراسان جنوبی تجلیل شد.
مکتبخانه موسیقی نواحی و خانه فرهنگ و هنر خراسان جنوبی گشایش یافت
بیرجند – ایرنا – مکتبخانه موسیقی نواحی و خانه فرهنگ و هنر خراسان جنوبی روز پنجشنبه با حضور مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه باغ و عمارت جهانی اکبریه بیرجند گشایش یافت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در این آیین با قدردانی از همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای اختصاص دادن بخشی از باغ جهانی اکبریه به این مکتبخانه موسیقی گفت: بستری برای فعالیت و احیای هنرهای بومی بخصوص موسیقی نواحی و مقامی خراسان جنوبی فراهم شده است.
ناصر نبی زاده افزود: تلاشهای زیادی برای حفظ نواهای موسیقی خراسان جنوبی و گسترش آن بین علاقهمندان و جوانان صورت گرفته و گام نخست برای تحقق این منظور برداشته شده است که در ادامه به حمایتهای گستردهتر و فضاهای وسیعتر نیاز دارد.
وی اظهار داشت: از استانداری، اداره کل میراث فرهنگی و دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری معاونت هنری وزارتخانه درخواست همکاری ویژه برای توسعه این مجموعه را داریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: این هنرها با قدمت طولانی در زندگی ما فعال بوده و میراث گرانبهای اجداد ما هستند که باید حفظ شوند.
وی افزود: در شرایط فعلی که با هجوم بخشهای فرهنگی غیرایرانی مواجه هستیم، اولویت با حمایت از هنرهای بومی و نواهای مقامی و سنتی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی هم در این آیین با بیان اینکه در استان امکان ضبط فنی قطعات موسیقی وجود ندارد، گفت: در راستای حفظ، حراست و اشاعه موسیقی مقامی و نواحی استان باید مستندسازی کرد.
حسن رمضانی افزود: خراسان جنوبی با وجود داشتن ذخایر با ارزش فرهنگی و هنری سالها در سایه بلند خراسان بزرگ بوده و ظرفیتهای گسترده آن ناشناخته مانده است.
وی بیان کرد: اکنون با آغاز فعالیت مکتبخانه موسیقی نواحی استان و خانه فرهنگ و هنر، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار میرود در راستای معرفی و مستندسازی ذخایر با ارزش فرهنگی و هنری خراسان جنوبی مساعدت داشته باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: اگر در طول تاریخ توانستیم فرهنگ ایرانی را پاس بداریم، حاصل کوشش و ممارست در مستندسازی بوده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه بسیاری از هنرمندان با استعداد خراسان جنوبی به دلیل نبود مستندی از آثار آنان فراموش شده اند.
رمضانی گفت: سهم دولتها در این موضوع اندک بوده و هر آنچه تاکنون اتفاق افتاده، حاصل تلاش هنرمندان است.
وی تصریح کرد: امکان ضبط فنی قطعات موسیقی در استان خراسان جنوبی وجود ندارد لذا تقاضا داریم در راستای حفظ، حراست، مستندسازی و اشاعه موسیقی مقامی به این مجموعه کمک کنید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: آمادگی داریم برای مستندسازی موسیقی مقامی و سایر هنرهایی که ریشه در تاریخ دارند، از پژوهشکده هنری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کمک بگیریم.
همچنین در این آیین ذوالفقار بیتانه و گروه موسیقی مقامی سلمآبادیها به هنرنمایی پرداختند و از ذوالفقار بیتانه به عنوان میراث معنوی زنده خراسان جنوبی تجلیل شد.
تسریع روند سرمایهگذاری از اهداف ستاد توسعه خاوران است
بیرجند – ایرنا – مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری خراسان جنوبی گفت: شناسایی و جذب سرمایهگذاران از اولویتهای این استان بوده و هدف ستاد توسعه خاوران نیز تسریع در روند سرمایهگذاری برای افزایش رفاه مردم است.
علی اکبر اکبری راد روز پنجشنبه در اولین نشست ستاد توسعه شهرستان بیرجند ذیل ستاد استانی توسعه خاوران افزود: اشتغال یکی از دغدغههای اصلی ما در سند توسعه خاوران است که امیدواریم با شناسایی ظرفیتها و جذب سرمایهگذار بتوانیم این هدف مهم را در استان محقق کنیم.
وی گفت: مهمترین و اساسیترین سندی که در استانها تدوین میشود، به عنوان طرح آمایش سرزمینی است که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: استاندار خراسان جنوبی بدو حضور در استان با شعار «تدبیر، تلاش و توسعه» تلاش خود و مجموعه مدیریت استان را بر توسعهای گذشته است که رفاه اجتماعی را به دنبال داشته باشد.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری خراسان جنوبی افزود: نگاه استاندار توسعهای است و باید با تقویت و ترویج فرهنگ توسعهای تلاش کنیم که به این مهم برسیم.
وی گفت: ستاد توسعه خاوران در همین راستا تشکیل شد که ذیل این ستاد پنج کمیته فعال هستند.
اکبری راد افزود: شناسایی ظرفیتها و قابلیتها از مهمترین اهدافی است که در سالهای گذشته ظرفیتها شناسایی شده و الان باید سرمایهگذاران را شناسایی و جذب کنیم.
وی تصریح کرد: باید در راستای شناسایی فعالان سرمایهگذاری در سراسر کشور اقدام و انگیزه را برای ورود آنها به استان فراهم کنیم.
فرماندار بیرجند هم در این نشست گفت: با توجه به اهمیت توسعه همهجانبه نیازمند بازپیرایی فرصتها در ستاد توسعه خاوران هستیم تا بتوان ظرفیتها را اجرایی کرد.
علی ناصری افزود: هدف اصلی ستاد این است که نامزدهای سرمایهگذاری در استان مشخص شوند.
وی گفت: انتظار میرود شهرستان بیرجند براساس جمعیت و تمرکز بر نیروی انسانی، فناوری و اقتصادی بتواند در بسیاری از حوزهها پیشران باشد.
فناوری اطلاعات از ظرفیتهای توسعهای بیرجند است
فرماندار بیرجند اظهار داشت: فناوری اطلاعات یکی از ظرفیتهای توسعهای مرکز استان است که در این زمینه نیروی انسانی تحصیلکرده و مجرب داریم و هدفمان این است که ناحیه صنعتی با تمرکز بر IT را راهاندازی کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از زمینههای توسعه شهرستان بیرجند که متناسب با محدودیتهایی نظیر کمبود آب است، ورود به ظرفیتهایی همچون آی.تی است.
ناصری گفت: باید به دنبال تولید محتوا در حوزه فناوری باشیم و آن را در آینده نزدیک به سرمایه تبدیل کنیم.
وی ادامه داد: در مورد روستا هم باید مردم روستا را در داخل روستا مشغول کنیم که شهرستان بیرجند بیشترین آمار جذب مشاغل روستایی را دارد.
فرماندار بیرجند گفت: ما در بیرجند روستای جهانی خراشاد را به ثبت رساندیم که بیش از سه هزار نفر در حوزه صنایع دستی آموزش دیدهاند.
وی اظهار داشت: یکی از اهداف ستاد توسعه میتواند این باشد که در روستاها در حوزههای صنایع دستی همچون حولهبافی اقدام شود و طرحهای زودبازده مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: استاندار خراسان جنوبی از ابتدای حضور با توجه به وضعیت خاص استان در حوزه سرمایهگذاری نقشه راه را با عنوان سند و ستاد توسعه خاوران ایجاد و ابلاغ کردند.
ناصری افزود: با هدایت استاندار دبیرخانهای در معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری تشکیل شده و کمیتههای تخصصی برای ستاد راهاندازی شده است.
وی بیان کرد: فرماندار مرکز استان جزو اعضای اصلی ستاد توسعه خاوران است و قرار شده در شهرستانها هم ستاد شکل بگیرد و فرمانداران روسای ستادها خواهند بود.
فرماندار بیرجند گفت: منطقه ویژه اقتصادی بیرجند یکی از ظرفیتهای اقتصادی مرکز استان است که در حوزههای مختلف میتوان از این ظرفیت بهره برد.
وی افزود: ماحصل جلسات شهرستانها در ستاد توسعه خاوران باید شناسایی ظرفیتها به ستاد استانی و جذب سرمایهگذار باشد.
۳ هزار و ۷۲۳ حافظ قرآن در نیروی انتظامی خراسان جنوبی آموزش دیدند
رییس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی خراسانجنوبی گفت: طی ۱۰ سال گذشته سه هزار و ۷۲۳ نفر حافظ در برنامههای حفظ قرآن کریم عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی خراسان جنوبی تربیت شدند.
حجت الاسلام محمدرضا عبداللهی روز پنجشنبه در مراسم افتتاحیه یازدهمین آزمون جامع حافظان قرآن کریم نیروی انتظامی خراسان جنوبی افزود: در یازدهمین آزمون جامع حافظان قرآن کریم ۴۲۲ حافظ از کارکنان پایور و وظیفه، خانواده و بازنشستگان نیروی انتظامی استان شرکت کردند.
وی بیان کرد: از ابتدای سال جاری ۲۸۰ جلسه حضوری و ۳۵۰ جلسه غیرحضوری کلاسهای حفظ قرآن برگزار شده است که تعداد ۴۲۲ نفر در این کلاسها شرکت کردهاند.
رییس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی خراسانجنوبی گفت: کانال تخصصی عطر قرآن را در دارالقرآن عقیدتی و سیاسی در راستای آموزش حفظ، روخوانی و روانخوانی راهاندازی کردیم.
وی اظهار داشت: طی ۶ سال گذشته تعداد ۳۸ نفر در دارالقرآن عقیدتی سیاسی انتظامی استان موفق به اتمام حفظ قرآن کریم شدهاند و بیش از ۳۰۰ نفر حافظ بالای پنج جزء نمره قبولی را در آزمون جامع حافظان قرآن کریم کسب کردند.
وی ادامه داد: همچنین تعداد ۲۸ نفر از حافظان بالای پنج جزء در آزمونهای تخصصی دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کل کشور قبول شدهاند و تعداد پنج نفر از حافظان کل قرآن کریم حائز دریافت مدرک درجه سه و مفتخر به دریافت دانشنامه لیسانس علوم قرآن با تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شدند.
عبداللهی با بیان اینکه سالهاست نیروی انتظامی در تشویق و انس با قرآن کریم فعالیتهای خوبی را انجام میدهد گفت: چندین سال است پس از توصیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر حفظ قرآن در نیروی انتظامی به آن به صورت جدی پرداخته میشود و حفظ قرآن کریم، ترجمه و مفاهیم قرآن، تلاوت و روخوانی است که این سیر برکات زیادی را برای ناجا به همراه داشته است.
وی با اشاره به اینکه باید برای رسیدن به شاخصهای پلیس تزار انقلاب اسلامی مدنظر مقام معظم رهبری تلاش شود، بیان کرد: یکی از برکات این برنامهها رضایت مقام معظم رهبری از عملکرد ناجا و خطاب قرار دادن نیروی انتظامی به عنوان مجاهد فی سبیل الله است.
عبداللهی عنوان کرد: عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی تاکنون مقامات خوبی کسب کرده و در سطح ملی نیز جزء استانهای برتر در زمینه حفظ قرآن و رویکردهای قرآنی است.
وی گفت: این نهاد هر سال از سوی سازمان تبلیغات اسلامی استان به عنوان برترین دستگاه در رویکردهای قرآنی معرفی میشود.
رییس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی خراسانجنوبی اظهار داشت: کارکنان نیروی انتظامی با توجه به تنوع ماموریتها بیش از قشرهای دیگر جامعه نیاز دارند که خود را در پناه قرآن کریم قرار داده و صیانت شوند تا جامعه را صیانت کنند
امام جمعه موقت بیرجند:
مردم با شرکت در انتخابات سرنوشت خود را رقم میزنند
بیرجند – ایرنا – امام جمعه موقت بیرجند گفت: با گذشت ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ۳۷ انتخابات باشکوه در کشور برگزار شد و هر بار مردم با اختیار در تعیین سرنوشت خود مشارکت کردند.
حجت الاسلام محسن مشرفی در خطبههای نماز جمعه بیرجند در مصلای المهدی (عج) گفت: با این آمادگی میتوانیم با حضور پرشور در انتخابات ۱۴۰۰ مشت محکمی بر دهان استکبار بزنیم.
وی با اشاره به این که سوم اسفند کودتای انگلیسی رضاخان رقم خورد ادامه داد: بعد از آنکه نهضت مشروطه راه افتاد، توانست جلوی خودکامگی و استبداد را بگیرد و مانع همهجانبه استعمارگران در کشور شود اما انگلیس به همین مقدار نقشآفرینی مردم ایران در سرنوشتشان هم ناراحت بود.
خطیب جمعه بیرجند گفت: از همین رو یک فرد نظامی تندخو به نام رضاخان میرپنج را با طراحی نظامیان انگلیسی بلند کردند و به کودتای سیاه معروف شد.
وی با بیان اینکه روایتی از حضرت علی (ع) نقل شده که منطبق بر حوادث زمان رضاخان است افزود: طبق این روایت فردی پرسید کی میتوانیم طعم آزادی را بچشیم و حضرت فرمود هنوز راه داریم و به حوادثی که رخ خواهد داد اشاره کرد و گفت هنوز سلطان ظلم خود را کامل نکرده و هنوز آن ملحد کافر از قزوین خروج نکرده تا حجاب و عفت را کنار بزند، دلها را از کفر پر کند، مرزها را تغییر دهد و رونق و وحدت را از بین ببرد.
حجت الاسلام مشرفی اظهار داشت: گویا امام علی (ع) در آن زمان به کودتای رضاخان اشاره دارد که هر کسی از او تبعیت کند دینش را از دست میدهد و کار به جایی میرسد که ۲ گروه بر سر زنان قیام میکنند، گروهی بر دین میگریند و گروهی هم برای دنیا بر سر میزنند که در رفتار ملی مذهبیهای دوران پهلوی کاملا روشن است.
وی گفت: چرا انگلیس این رفتار را میکند به خاطر اینکه مردم انقلابی ایران پاهایشان را روی رگ حساس استکبار یعنی نظام سلطه گذاشتهاند، چون استکبار میخواهد بر مردم سلطه داشته باشد و وقتی مردم ایران وقتی جلوی این ناهنجاری ایستادند، استکبار به خشم افتاد و دشمنی خود را به اشکال مختلف انجام داد.
امام جمعه موقت بیرجند گفت: امام جواد (ع) درس تفاوت بین دشمن صریح و دشمن منافق را به ما آموخت؛ دشمن آشکار را انسان به راحتی میشناسد اما با وجود دشمنانی مثل مأمون عباسی که از روشهای شبه مذهبی استفاده میکنند مردم دچار اشتباه میشوند و فرق بین دشمن را نمیشناسند.
وی اضافه کرد: امروز در شرایطی که تبلیغات رسانهای دشمن به شیوههای مختلف زهر خود را میریزد، وظیفه آحاد مردم این است که از طرفی فضاحتهای عصر پهلوی و استکبار را بازگو کنند و از طرفی دستاوردهای عظیمی که مردم و نظام با وجود همه دشمنیها به دست آورند، باید گفته شود.
حجت الاسلام مشرفی در بخش دیگری از سخنانش گفت: فطرت انسان وابسته و متمایل به معبود و بندگی کردن است پس نیاز به اکتساب ندارد و عمومی و فراگیر است.
وی اظهار داشت: بشریت ناسپاس هم هست و وقتی مشکل حل میشود برخی روی بر میگردانند و این ویژگی برخی انسانهایی است که دچار غفلت و ناسپاسی میشوند.
امام جمعه موقت بیرجند افزود: با این گرایش انسان به جز خدا با هیچ معبودی آرامش پیدا نمیکند هرچند عدهای هم به سمت خدایان بدلی رفتهاند و هرگز به سعادت نمیرسند.
وی ماه رجب را ایام ناب برای مناجات خواند و گفت: پیامبر اکرم (ص) میفرماید آگاه باشید که خدای شما نسیمهای رحمتی دارد و خود را در معرض این نسیم قرار دهید.
حجت الاسلام مشرفی بیان کرد: امسال به خاطر کرونا مراسم اعتکاف نداریم اما به تاکید مقام معظم رهبری بهتر است در هر روز از سه روز اعتکاف نماز جعفر طیار خوانده شود.
وی افزود: عالم اهل سنت میگوید هیچ آیهای نیامده مگر آنکه سرور آنها علی ابن ابی طالب (ع) است و آقای مومنین حضرت علی است؛ امروز هم احتیاج مبرم به دست گرفتن سیره آن حضرت در بندگی خدا، سبک زندگی، سیاست، عدالت، حکومتداری، مقابله با ستمگران و رفتار با منافقان داریم.
۵ هزار بافنده زن در طبس برای عتبات عالیات قالی میبافند
بیرجند – ایرنا – جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان طبس گفت: حدود پنج هزار بافنده زن این شهرستان در حال بافت ۴۶۸ متر مربع فرش در ۵۸ کارگاه قالیبافی برای اهدا به عتبات عالیات هستند.
مهدی مهریان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بافت و اهدای فرش، بیشترین نوع نذورات مردم شهرستان طبس برای عتبات عالیات است به طوری که اکنون این تعداد خانم بافنده در بخشهای مرکزی، دستگردان و دیهوک شهرستان طبس فعال هستند.
وی گفت: علاوه بر ۴۶۸ متر مربع فرش که در دست بافت است، حدود ۳۵۰ تخته قالی دیگر به متراژ بیش از سه هزار مترمربع پیش از این توسط بافندگان طبسی بافته و به عتبات عالیات اهدا شده است.
جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان طبس با اشاره به اینکه انجام کار خیر، سن و سال نمیشناسد یادآور شد: فعالیت قالیبافی برای اهدا به عتبات عالیات از سال ۱۳۹۲ در طبس آغاز شد و افرادی از ۱۰ تا ۸۰ سال و حتی از معلولان جزو بافندگان فرش در این شهرستان هستند.
وی با بیان اینکه بیش از نیمی از کمکهای ستاد عتبات عالیات طبس مربوط به فعالیت قالیبافی است گفت: فرشهای بافته شده به همان صورت به اعتاب مقدسه در شهرهای کربلا، نجف، سامرا و کاظمین در کشور عراق فرستاده میشود یا توسط کارشناسان ارزشگذاری و در ایران فروخته شده و معادل آن، مصالح ساختمانی خریداری و به عتبات عالیات ارسال میشود.
مهریان با اشاره به افزایش میزان کمکهای مردم طبس به عتبات عالیات افزود: شهرستان طبس با میانگین پرداخت سالانه ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان نذورات به ازای هر نفر برای کمک به عتبات عالیات طی چند سال متوالی رتبه نخست استان خراسان جنوبی را از آن خود کرده و در سطح کشور نیز همواره جزو شهرستانهای پیشتاز است به طوری که امسال موفق به کسب رتبه برتر کشور شد.
وی بیان کرد: طرح جمعآوری کمکهای ماهانه مردم در قالب دفترچههای ذخیره آخرت از چند سال پیش در شهرستان طبس در حال اجراست و برخی خیران طبسی، درخت و گوسفند برای عتبات عالیات نذر کردهاند یا حتی سبزیکاران بخشی از محصول خود را به عتبات عالیات اختصاص میدهند.
وی گفت: تمامی کمکهای دریافتی پس از فروش و تبدیل به مصالح ساختمانی در قالب مصالح به عتبات عالیات ارسال شده و به دست چهار هزار نیروی کار ایرانی میرسد که در اعتاب مقدسه عراق مشغول عملیات ساختمانی هستند.
خراسان جنوبی پیشرو در پویشهای مدرسهسازی
بیرجند – ایرنا – طرح ملی «آجر به آجر» و پویش «من مادرم، بچههای ایران فرزند من» از پویشهای مدرسهسازی در حوزه مشارکتهای مردمی است که در خراسان جنوبی مردم و خیرین به ویژه فرهنگیان از آنها استقبال خوبی داشتهاند.
به گزارش ایرنا هر سال با برگزاری جشنوارههای خیرین مدرسهساز بخشی از نیازمندیها در حوزه ساخت، نوسازی و تجهیز مدارس تامین میشد اما با شیوع ویروس کرونا برگزاری این گونه جشنوارهها نیز با توجه به محدودیتهای موجود به تعویق افتاد.
با این وجود اقدامات خیرخواهانه و کمکهای مردم نوعدوست ایران از جمله خراسان جنوبی توقفناپذیر بوده و در دوران کرونایی و بنابر نیازهای جدیدی که شکل گرفت، کمکها کمتر که نشد افزایش هم داشت.
اجرای طرح ملی «آجر به آجر» با ابتکار وزارت آموزش و پرورش از ابتدای سال جاری و پویشهای زیرمجموعه آن نظیر پویش محرم و پویش ملی «من مادرم، بچههای ایران فرزند من» حرکت بزرگی را در حوزه مشارکتهای مردمی برای ساخت مدرسه به راه انداخت.
این طرح به منظور زمینهسازی برای مشارکت افراد خیر با هر سطح از توان مالی در مدرسهسازی اجرا شد تا افراد جامعه با هر میزان درآمد و در هر سطح و طبقهای بتوانند حتی با اهدای هزینه خرید یک آجر (یک هزار تومان)، در مدرسهسازی سهیم شوند.
همچنین پویش «من مادرم، بچههای ایران فرزند من» ذیل طرح ملی آجر به آجر به عنوان یکی از بستههای تحولی وزارت آموزش و پرورش با همکاری جامعه خیرین مدرسه ساز کشور تعریف شد و براساس آخرین آمار، خراسان جنوبی رتبه سوم تعداد مشارکتکنندگان در این پویش را در کشور دارد.
پیش از این افرادی بودند که اطلاعی از نحوه مشارکت در مدرسهسازی و تامین فضای آموزشی با هر میزان درآمد نداشتند اما با راهاندازی این پویشها و بهرهگیری از فضای مجازی و فرهنگسازی نحوه مشارکت، تعداد زیادی از مردم، خیرین، فرهنگیان و حتی دانشآموزان به جمع خیرین مدرسهساز پیوستند.
خراسان جنوبی وسعت زیاد و پراکندگی جمعیت دارد که در کنار خدماترسانی در حوزههای زیربنایی آموزش استاندارد و عدالت آموزشی را هم با چالش مواجه کرده است.
از طرفی خشکسالی پیاپی و برخی مشکلات اقتصادی، افزایش مهاجرت به شهرها بخصوص مرکز استان را به دنبال داشته و مساکن مهر هم مزید بر علت شده تا فقط در شهر بیرجند ۱۱۰ کلاس درس کمبود داشته باشیم.
این وضعیت سبب شده که ۳۵ مدرسه در شهرستان بیرجند و پنج مدرسه در شهرستان قاینات به صورت دونوبت اداره شوند که ۲۰ هزار دانشآموز در این مدارس تحصیل میکنند.
تعداد زیادی از مدارس استان هم نیازمند مقاومسازی و ۱۲ درصد آنها تخریبی است با این همه آموزش ادامه دارد و دستان سخاوت و مهر خیرین مدرسهساز است که هر بار ساختمانی نو و ایمن را برای آیندهسازان کشور آماده بهرهبرداری میکند.
شناسایی ۴۵ هزار خیر مدرسهساز در خراسان جنوبی
راهاندازی پویش آجر به آجر همانطور که از عنوان آن مشخص است، این امکان و انگیزه را برای عموم افراد جامعه با هر میزان درآمد و اهدای کمک به منظور مشارکت در ساخت مدرسه فراهم کرد و در خراسان جنوبی مورد استقبال چشمگیر مردم و خیرین قرار گرفت.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی در این باره گفت: با اجرای طرح آجر به آجر در سال جاری ۴۵ هزار خیر مدرسهساز در خراسان جنوبی شناسایی شدند در حالی که این آمار قبل از این با برگزاری جشنواره سالانه خیرین مدرسهساز به پنج هزار نفر هم نمیرسید.
محمود چاوشان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اجرای طرح آجر به آجر شاهد درخشش مردم استان خراسان جنوبی از نظر مشارکت در مدرسهسازی مانند سایر امور خیر بودیم و این مشارکت رتبه سوم کشوری را برای خراسان جنوبی به همراه داشت.
وی گفت: در پویش محرم که زیرمجموعه طرح آجر به آجر در استان همزمان با سراسر کشور اجرایی شد، بیش از ۱۵ هزار خیر شناسایی شدند که با مشارکت خُرد این افراد ۸۵ میلیون تومان جمعآوری شد.
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان جنوبی اظهار داشت: پویش محرم زمینهساز خشتگذاری اولین مدرسه در استان شد و خشتگذاری مدرسه روستایی در بخش دستگردان طبس در ادامه این روند بود و همه این اقدامات خیرخواهانه در سال کرونایی انجام شد.
وی گفت: هدف اصلی از اجرای طرح ملی آجر به آجر، توسعه مشارکتهای مردمی در امور خیر و مدرسهسازی بود که اتفاقات مبارکی را در استان خراسان جنوبی رقم زد.
پویش من مادرم و توسعه مشارکتهای مردمی
پویش «من مادرم، بچههای ایران فرزند من» هم در همین راستا طراحی و اجرا شد که به گفته چاوشان راهاندازی این پویش در خراسان جنوبی توسعه مشارکتهای مردمی بخصوص فرهنگیان را به دنبال داشته است و این حجم از مشارکت و تقویت آن میتواند مدارس متعددی را برای خشتگذاری آماده کند.
وی ادامه داد: از ابتدای اجرای پویش من مادرم تاکنون بیش از ۲۶ هزار بانوی خیر مدرسهساز از این طریق در خراسان جنوبی شناسایی شدند که ۱۲۰ میلیون تومان کمکهای خُرد خیرین به این بخش بوده و این پویش همچنان ادامه دارد.
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان جنوبی گفت: جامعه فرهنگیان اعم از معلمان و دانشآموزان بخش عمدهای از این خیرین را تشکیل میدهند و این حجم از مشارکت نگاه ویژه ملی را به این حوزه میطلبد.
وی افزود: برای آغاز خشتگذاری مدارس بخشی از اعتبارات مورد نیاز را خیرین استانی فراهم میکنند و بخش دیگر هم به صورت ملی تامین میشود.
چاوشان گفت: برخی از خیرین که توانایی مشارکت در ساخت مدارس را به تنهایی دارند، طبق قانون با پرداخت یک سوم از مخارج ساخت مدرسه میتوانند عنوان پیشنهادی را برای نامگذاری مدرسه بدهند که در حوزه مدرسهسازی انگیزهبخش خواهد بود.
وی با بیان اینکه مساکن مهر بیشترین سهم نیازمندیها را در کمبود فضای آموزشی دارند افزود: امیدواریم با کمک خیرین و نگاه ویژه ملی بتوان توسعه فضای آموزشی استاندارد را در این مناطق محقق کرد.
نیاز به ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت مدرسه
ساخت مدرسه در سراسر استان خراسان جنوبی با توجه به کمبود فضای آموزشی استاندارد در این استان همچنان ادامه دارد و آن طور که مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفته در حال حاضر ۲۲۲ طرح آموزشی با ۶۲۷ کلاس درس و زیربنای ۹۵ هزار متر مربع با کمک خیرین در دست اجرا است.
محمدعلی واقعی بیان کرد: برای تکمیل و تجهیز این تعداد مدرسه در استان ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: بیش از ۲۶ هزار و ۳۸۰ معلم و دانشآموز خراسان جنوبی در پویش ملی «من مادرم، بچههای ایران فرزندان من» برای مدرسهسازی شرکت کردند که عدد قابل توجهی است.
وی با اشاره به قرار گرفتن خراسان جنوبی در جایگاه سوم مشارکت در پویش ملی «من مادرم بچههای ایران فرزندان من» عنوان کرد: با توجه به اینکه ۵۰ درصد جامعه استان را بانوان و دانشآموزان دختر تشکیل میدهند و دارای ظرفیتهای ویژه هستند، اکنون این پویش با رویکرد مشارکت بیشتر بانوان در امر مقدس مدرسهسازی در حال اجرا است.
دبیر شورای آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی فرهنگسازی را مهمترین رسالت و هنر فرهنگیان دانست و اظهار داشت: براساس سند تحول بنیادین یکی از زیرنظامها و زیرشاخههای سند، مشارکت مردم و حضور مردم در مدرسهسازی است.
وی گفت: این پویش یک طرح فرهنگی و تربیتی است و دانشآموزانی که در بازسازی و تکمیل مدرسه نقش داشته باشند، ثمره آن را در سالیان بعد خواهند دید.
واقعی افزود: عواطف مادرانه آن قدر عمیق است که بانوان با دیدن کودکان محروم حتی اگر فرزندشان نباشد، تمایل به حمایت دارند و به واسطه نیروی محبت وجودشان، نسبت به آینده کودکان احساس مسئولیت میکنند.
وی بیان کرد: علاقهمندان مشارکت در این پویش میتوانند با مراجعه به سامانه ajorBajor.ir نسبت به انتخاب استان و واریز مبلغ اهدایی خود اقدام کنند.
حدود سه هزار آموزشگاه با ۱۰ هزار کلاس درس و ۱۷۶ هزار دانشآموز در خراسان جنوبی فعال است.
شناسنامه، کارت ملی یا جلد دفترچه بیمه قبلی، جایگزین دفترچه بیمه/۳-۷
چاپ دفترچههای درمانی جدید از اول اسفند ۱۳۹۹ همزمان با سراسر کشور در خراسان جنوبی متوقف میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، سازمان تامین اجتماعی اجرای طرح نسخه الکترونیک و حذف نسخ و دفترچههای درمانی کاغذی را از اول اسفند آغاز میکند و همه اقدامات تشخیصی و درمانی از جمله تجویز دارو، عکس رادیولوژی، آزمایش به صورت الکترونیک ثبت میشود.
مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان جنوبی گفت: عرضه خدمات درمانی در بخش بستری در مواردی که “نوزاد” فاقد کدملی باشد تا زمان صدور شناسنامه و اختصاص کدملی به نوزاد (حداکثر تا یک ماه پس از تولد) از طریق کدملی مادر امکانپذیر است.
فرزاد فیروزی افزود: ارایه خدمات تشخیصی و درمانی به بیماران اورژانسی منوط به دریافت استحقاق درمان نمیباشد و در حین درمان این فرایند انجام میشود.
وی گفت: تمامی بیمهشدگان قبل از مراجعه به مراکز درمانی میتوانند نسبت به استعلام استحقاق درمان از طریق یکی از روشهای زیر با وارد کردن کد ملی از پوشش بیمه درمان خود اطمینان حاصل کنند.
روش ۱: مراجعه به سایت medical.tamin.ir
روش ۲: شمارهگیری #۱۴۲۰*۴*، یا شماره گیری #۱۶۶۶* انتخاب گزینه ۱ (استعلام اعتبار درمانی)
روش ۳: استفاده از اپلیکیشن موبایل با مراجعه به سایت pwa.tamin.ir
مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان جنوبی گفت: در مواردی که بیمهشده بر اساس نتایج دریافتی از روشهای فوق یا اعلام مراکز درمانی، فاقد استحقاق درمان باشد در صورت اعتراض میتواند موضوع را از طریق سامانه ۱۴۲۰ پیگیری کند.
فیروزی گفت: بیمهشدگان برای تسهیل دریافت خدمات درمانی میتوانند با مراجعه به سایت سازمان به نشانی eservices.tamin.ir برای ایجاد حساب کاربری و تکمیل مشخصات هویتی و درج شماره تلفن همراه (موبایل) خود در درگاه مذکور اقدام کند.
وی افزود: در این صورت میتوانند خلاصه سوابق درمانی خود را در پنجره مخصوص بیمه شدگان قسمت خدمات سلامت الکترونیک – پرونده سلامت الکترونیک من ملاحظه کند.
مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان جنوبی در خصوص ارائه خدمات به اتباع خارجی گفت: تا اطلاع ثانوی احراز هویت بیمه شدگان اتباع بیگانه با استفاده از کد اختصاصی مندرج در جلد دفترچه درمانی (۱۰ رقم اول شماره سریال دفترچه) صورت میگیرد بنابراین ارائه “جلد دفترچه درمانی” برای برخورداری از خدمات تشخیصی و درمانی توسط اتباع ضروری است.
فیروزی افزود: ضمنا آندسته از بیمهشدگان اتباع خارجی که جدیدالورود هستند با ارایه شماره اختصاصی فراگیر (فیدا) میتوانند از خدمات درمانی درتعهد سازمان بهرهمند شوند.
کاهش مراجعات به شعب تامین اجتماعی و کارگزاریها برای تمدید تاریخ اعتبار و یا تعویض دفترچه، صرفه جویی در وقت و هزینه مراجعین، عدم نیاز به همراه داشتن دفترچه بیمه در مراجعه به مراکز درمانی و مطب پزشک، مشاهده سابقه درمان، کاهش مشکلات مفقودی دفترچه، کم شدن درصد خطاهای ناشی از نسخه نویسی و عدم بروز اشتباه در نسخه خوانی در داروخانه از مزایای نسخههای الکترونیک است.