کیک یزدی
-
مواد لازم
- آرد سفید شیرینی پزی ۱ و ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ ۲ عدد
- شکر ۲/۳ پیمانه
- روغن مایع ۱/۲ پیمانه
- ماست(پر چرب) ۲/۳ پیمانه
- بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق غذاخوری
- گلاب ۳ قاشق غذاخوری
- هل آسیاب شده ۱/۲ قاشق غذاخوری
- نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله اول:
ابتدا تخم مرغ ها را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. سپس در ظرف مناسبی آن ها را شکسته، شکر و پودر هل را به آن اضافه کنید و با همزن بزنید. این عمل را تا حدی ادامه دهید که مخلوط کرم رنگ و کش دار شود.
مرحله دوم:
سپس روغن مایع و ماست پر چرب را به مخلوط اضافه کنید. مجددا و برای مدت ۱ دقیقه هم بزنید. گلاب را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مرحله سوم:
در ظرف جداگانه ای آرد، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط کنید. این مخلوط را ۳ بار الک کنید. سپس آن را کم کم به مواد کیک اضافه کنید، تا آرد گوله نشود. اگر گوله شد می توانید کمی با دور کند همزن آن را مخلوط کنید تا یکدست شود. مواد کیک یزدی آماده می باشد.
مرحله چهارم:
قالب مخصوص کیک یزدی ، و یا قالب کاپ کیک معمولی را با استفاده از کره یا روغن خوب چرب کنید. و کمی آرد بپاشید. حالا با مواد کیک داخل هر قالب را پر کنید. دقت کنید که فقط ۲/۳ از فضای هر قالب با مواد پر شود. باقی فضا را باید برای پف کردن کیک خالی بگذارید. با استفاده از یک چاقو که آن را با روغن چرب کرده اید روی هر کیک را برشی سطحی بدهید. این روش کمک می کند تا روی کیک ها گنبدی شکل شود. حالا می توانید در صورت تمایل کمی کنجد یا مغز پسته و یا هر دو را روی سطح کیک ها بریزید.
مرحله پنجم:
قالب ها را درون سینی فر بچینید. و سینی را درون فر که آن را از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید. بعد از گذشت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه کیک یزدی ها آماده می باشند. اگر در نهایت رنگ کیک یزدی ها روشن شد، می توانید برای مدت ۲ دقیقه در حالت گریل قرار دهید. تا سطح کیک ها طلایی و خوش رنگ شوند. کیک یزدی را می توانید همراه با نوشیدنی دلخواهتان نوش جان کرده و لذت ببرید.
نکته ها:
– برای داشتن یک کیک یزدی خوشمزه و خوش طعم می توانید در صورت دسترسی، به جای روغن مایع از روغن محلی و سنتی یزد استفاده کنید.
– همچنین می توانید از ماست محلی نیز استفاده کنید.
– می توانید درون قالب ها را کاغذ روغنی مخصوص کیک یزدی و یا کاپ کیک قرار دهید. و دیگر نیازی به چرب کردن و آرد پاشی نمی باشد.