بر اساس نتایج یک مطالعه:
اثربخشی واکسن اسپوتیک V روسی ۹۱.۶ درصد است
نتایج مرحله آخر آزمایش انسانی واکسن «اسپوتنیک V» روسیه نشان میدهد که این واکسن بیخطر و اثربخشی آن ۹۱.۶ درصد است.
به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اینترنتی انگلیسی THE LANCET این مطالعه که در نشریه LANCET منتشر شده است، روی بیش از ۲۰ هزار نفر انجام شده است. ۷۵ درصد افراد شرکت کننده در این مطالعه واکسن اسپوتنیک V و بقیه دارونما دریافت کردند.
یک چهارم افراد شرکت کننده در این مطالعه دچار بیماری های پیش زمینه ای بودند که عامل مهمی برای شدت بیماری کرونا محسوب می شود.
بر اساس نتایج این مطالعه، ۱.۳ درصد افراد گروه کنترل و یک دهم درصد افرادی که واکسن دریافت کرده بودند، از روز بیست و یکم تزریق دوز اول واکسن دچار عفونت کرونا شدند که این موضوع نشان می دهد ایمنی مورد نیاز برای پیشگیری از این بیماری در مدت ۱۸ روز بعد از تزریق دوز اول واکسن به دست آمده است.
اثر محافظتی این واکسن در همه گروه های سنی از جمله در گروه سنی بالای ۶۰ سال مشاهده شده است و در افرادی که دچار عفونت کرونا شده بودند نیز شدت این بیماری خفیف بود.
در افراد گروه دریافت کننده واکسن ۳ مورد مرگ مشاهده شد که از افرادی بودند که بیماری زمینه ای شدیدداشتند و به نظر می رسد که مرگ آنها ارتباطی با واکسیناسیون نداشته است.
در این مطالعه عارضه جدی مهمی در گروه دریافت کننده واکسن مشاهده نشده است.
بر اساس این مطالعه کارایی واکسن اسپوتنیک V، بیست و یک روز پس از تزریق دوز اول واکسن ۹۱.۶ درصد است؛ همچنین شدت بیماری کرونا بعد از تزریق اول واکسن کاهش می یابد.
خونریزی لثه مهمترین نشانه کمبود ویتامین سی
محققان با تجزیه و تحلیل ۱۵ آزمایش بالینی انجام گرفته در ۶ کشور دریافتند خونریزی لثه میتواند نشانهای از کمبود ویتامین سی در رژیم غذایی باشد.
به گزارش پایگاه خبری ساینسدیلی، در تحقیقات دانشگاه واشنگتن که دربرگیرنده اطلاعات ۹ هزار و ۳۵۰ داوطلب بود، خونریزی لثه در اثر فشار ضعیف وارده به آن، همچنین خونریزی در چشم یا شبکیه، با کمبود ویتامین سی در جریان خون ارتباط دارد.
بر اساس این تحقیقات افزایش مصرف روزانه ویتامین سی در رژیم غذایی افرادی که کمبود آن را دارند، به رفع مشکل خونریزی کمک میکند.
ویتامین سی یا اسیداسکوربیک یک ماده مغذی محلول در آب با خاصیت آنتیاکسیدانی است. این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از پوست و مو ضروری است. مرکبات، گوجه فرنگی، کدو حلوایی، انواع کلم، اسفناج، خربزه، طالبی، شلغم، فلفل دلمهای، آناناس، نخود فرنگی و کیوی سرشار از ویتامین سی هستند.
معمولا نیاز روزانه یک شخص سالم با دریافت یک دهم گرم ویتامین سی برطرف میشود؛ اما افرادی که دچار بیماریهای شدید هستند، به سرعت مقادیر زیادی از ویتامین سی را به دلیل سوختوساز بدن، عفونتها، جراحی یا جراحتها از دست میدهند و ممکن است روزانه تا ۴ گرم ویتامین C مصرف کنند.
بر اساس برخی از تحقیقات، بیماران مبتلا به سرماخورگی ممکن است روزانه ۶ تا ۸ گرم ویتامین سی نیاز داشته باشند. اما تجویز روزانه بیش از ۲ میلیگرم ویتامین سی به بیماران بستری در ICU مستلزم بررسی و تحقیقات بیشتری است.
براساس تحقیقات قبلی، ویتامین سی موجب کاهش فشار خون و کاهش میزان قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ میشود.
کاهش مرگومیر ناشی از سرطان روده بزرگ با مصرف آسپرین
نتایج تحقیق جدید نشان میدهد که استفاده طولانیمدت از آسپرین قبل از تشخیص سرطان روده بزرگ (CRC) ممکن است با میزان مرگومیر این بیماری مرتبط باشد.
به نقل از ساینس دیلی، استفاده از آسپرین قبل از تشخیص سرطان متاستاتیک روده بزرگ ممکن است به کاهش مرگومیر CRC در کل افراد کمک کند. جلوگیری از متاستازهای آینده (یا دگرنشینی یا فراگُستری به گسترش و مهاجرت سلولهای سرطانی از یک بافت به بافتهای دیگر گفته میشود) منجر به مرگ کمتر در اثر سرطان روده بزرگ میشود.