یلدای متفاوت به خاطر کرونا؛ جمع نشویم تا کم نشویم/ استفاده از فرصت ارتباط مجازی در «شب چله»

جمع نشویم تا کم نشویم/ استفاده از فرصت ارتباط مجازی در «شب چله»

عصمت اسماعیلی

 مراسم «شب یَلدا» یا «شب چلّه» یکی از کهن‌ترین آئین‌های ایرانی است که در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیم‌کرهٔ شمالی، که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته می‌شود.

یلدا به زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) گفته می‌شود.

آئین شب یلدا در فرهنگ ایرانی، در شرایط عادی با دور همی های خانوادگی و دوستانه سپری می‌شود و ایرانیان از گذشته بر این باور بوده‌اند که طولانی‌ترین شب سال را باید با جمع خانواده و دوستان بگذرانند و سنت‌های ویژه ای برای این شب دارند.

هر سال با فرارسیدن شب آخر آذر و در آستانه اولین شب دی ماه ایرانیان با حضور در کنار خانواده و اقوام و خویشاوندان این طولانی‌ترین شب سال را سپری می‌کنند تا سردی زمستان را با گرمی دور همی ها و محبت‌های عزیزانشان به شادی آغاز کنند.

شادی خانواده‌ها و بازی کودکان و نوجوانان و دور همی های فامیل و اقوام و خویشاوندان بویژه حضور بزرگترها و ادای احترام به جایگاه آنها که یادآور فرهنگ غنی ایرانیان برای همدلی و محبت و حفظ روابط اجتماعی و احترام به این روابط بوده است در این آئین شکل و نمود خاصی دارد.

اما امسال با شیوع ویروس کرونا، شرایط ویژه و خاصی به وجود آمده است که ایجاب می‌کند تا برای حفظ سلامت همه کسانی که دوستشان داریم و سلامتی آنها برای ما مهم است شب یلدا را در خانه بمانیم.

شب یلدای امسال متفاوت‌تر از هر سال است و حضور در جمع‌ها و دور همی ها و برگزاری آئین ویژه شب چله با تشکیل دور همی به نوعی همنشینی با این مهمان ناخوانده و زمینه‌ای برای شیوع این ویروس منحوس خواهد بود

شب یلدای امسال متفاوت‌تر از هر سال است و حضور در جمع‌ها و دور همی ها و برگزاری آئین ویژه شب چله با تشکیل دور همی به نوعی همنشینی با این مهمان ناخوانده و زمینه‌ای برای شیوع این ویروس منحوس خواهد بود که می‌تواند زندگی همه افراد خانواده و اطرافیان را تهدید کند و باعث برهم زدن کانون گرم خانواده‌ها شود.

بیش از یکسال از شیوع ویروس کرونا و همه گیری مرگبار آن در جهان می‌گذرد و مردم سراسر جهان هنوز در التهاب مبارزه با این ویروس هستند.

اگر چه تلاش‌هایی برای غلبه بر این دشمن ناشناخته صورت گرفته و تولید واکسن‌هایی برای ایمن سازی در برابر آن بارقه‌های امید را در دل‌ها روشن کرده است اما تا ریشه کنی کامل این دشمن ناشناخته باید همچنان مراقب رفتارهای خطرآفرین بود.

با وجود همه تلاش‌های صورت گرفته و محدودیت‌های اعمال شده، هنوز تعداد جان باختگان بر اثر ابتلاء به کرونا در کشور مان بالا و هنوز هم بسیاری از شهرها وضعیت قرمز دارند و به گفته مسئولان وزارت بهداشت هر چند با اجرای محدودیت‌های هوشمند در کشور، میزان بستری‌ها و مرگ و میر کاهش یافته، اما هنوز شرایط در بسیاری از شهرها و استان‌های کشور شکننده و آسیب‌پذیر است و کوچک‌ترین بی‌توجهی می‌تواند به بهای از دست دادن جان تمام شود.

خطر شیوع گسترده و بی رحمانه ویروس کرونا که این روزها سایه شوم خود را بر جهان گسترده است با حضور و افزایش دور همی ها بیشتر می‌شود و به گفته کارشناسان و متخصصان تنها راه مقابله با این ویروس و قطع زنجیره فراگیری همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

ماندن در خانه و رعایت توصیه‌های کارشناسان علاوه بر آنکه باعث حفظ سلامت خود و خانواده است، کمک بسیار بزرگی به کادر درمان و پزشکان و پرستارانی است که در این دوران شیوع کرونا تحت سخت‌ترین شرایط و خستگی در خط مقدم مبارزه با این ویروس بی رحم، خالصانه و ایثارگرانه به خدمت رسانی به هموطنان و همشهریان مشغول هستند و فقط در این بین همکاری مردم و رعایت هر چه بیشتر نکات بهداشتی می‌تواند از درد و آلام پزشکان و پرستاران بکاهد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*