چین: اشتباه کردیم، اما مخفیکاری نه
دستورالعمل بازگشایی حرمهای مطهر تهیه شده است
پلیس: ۳ هنجارشکن بجنوردی بازداشت شدند
فتوای متفاوت آیتالله وحید خراسانی درباره روزه گرفتن
به گزارش شفقنا متن پرسش وپاسخ مطرح شده بدین شرح است:
سؤال:
با توجه به شیوع بیماری کرونا در این روزها، اگر خدای ناکرده این وضعیت ادامه داشته باشد، حکم روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان امسال چیست؟
جواب:
کسی که میداند روزه برای او ضرر ندارد اگرچه پزشک بگوید ضرر دارد، باید روزه بگیرد؛ و کسی که یقین یا گمان به ضرر مورد اعتنا یا ترس آن را که منشاء عقلایی [علت بجایی]داشته باشد دارد اگر چه پزشک بگوید ضرر ندارد نباید روزه بگیرد و اگر هم روزه بگیرد صحیح نیست مگر اینکه روزه برای او ضرر نداشته و قصد قربت کرده باشد که در این صورت روزه اش صحیح است. اگر انسان احتمال بدهد که روزه برایش ضرر قابل اعتنا دارد و از آن احتمال ترس برای او پیدا شود چنانچه احتمال او عقلایی باشد [احتمال بجا]نباید روزه بگیرد و اگر روزه بگیرد باطل است مگر در صورتی که ضرر نداشته و قصد قربت کرده باشد.
کرونا بنزین را در جهان ارزان کرد
۲۲۸ میلیون کارت بانکی بدون استفاده در کیف پولها
واکنش دیوان محاسبات کشور به گم شدن ۴.۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی
سخنگوی کارگزاران گفت: با توجه به محدودیتهای کرونایی، دولت در راستای کم کردن مشکلات اقتصادی موفق عمل کرد.حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با مثبت شمردن عملکرد دولت در مواجه با بحران کرونا، گفت: با توجه به محدودیتهایی که کشورمان در بحران کرونا با آن مواجه بوده است، دولت توانسته در راستای کم کردن مشکلات اقتصادی بسیار موفق عمل کند.او افزود: همه دل سوزان کشور در حال فکر و ایده پردازی هستند و پیشنهادات خود را به دولت ارائه میدهند، دولت هم ایدهها را بررسی میکند و حتما اقدامات تکمیلی هم باید انجام شود، ولی برای اولین بار است که در سالهای اخیر مجموع نظام، قوا و نهادهای مختلف با هم متحد بودند.مرعشی ادامه داد: وزارت بهداشت و کادر درمانی خوب عمل کردهاند، تصمیمات خوب و به موقعی گرفته شد و در مجموع تا اینجا ایران کشور موفقی در مهار کرونا است، البته فرهنگ و نقش مردم ایران هم در این عرصه بسیار مهم بوده است و انشالله با رعایت فاصله گذاری اجتماعی کاملا بر این مشکلات فائق میآییم.سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به برخی رسانهها که سعی در بحرانی جلوه دادن اوضاع ایران دارند، گفت: ایران مخالفان سر سختی در دنیا دارد که در این شرایط سعی داشتند از آب گل آلود ماهی بگیرن، د، اما چون این هدفشان محقق نشد، هر مشکل کوچکی در کشور ما را بزرگ جلوه میدهند.او افزود: وقتی معاون وزیر بهداشت کشورمان به کرونا مبتلا شد رسانههای خارجی غوغا به پا کردند، ولی هنگامی که نخست وزیر انگلیس به کرونا مبتلا شد همه آنها سکوت اختیار کردند؛ بنابراین این کینه توزیها از گذشته تاکنون وجود داشته است.
انتقاد روز گذشته قوچانی موجب شد تا علیرضا خامسیان مسئول رسانهای محمدرضا عارف نیز در یادداشتی به وی پاسخ دهد.خامسیان بابیان اینکه چندی است قوچانی به شدت بیشتری از گذشته به التقاط، اعوجاج و آسمان ریسمانبافی روی آورده است، نوشت”او که میکوشد از منظر ژورنالیسم، به سیاست، آنهم از نوع اصلاحطلبانهاش نگاه کند، بیالتفات به آنچه در بطن و متن و زیر پوست سیاست و اجتماع میگذرد، فرصتطلبی ژورنالیستیاش را به اوج رسانیده است. وقتی ابهامها برداشته شدند و دستها رو شد، دیگر نمیتوان بسان گذشته در پنهانی و تاریکی سیاستبازی کرد. درست است که واقعیات برسازندهی گفتمانیاند، اما اینقدر بی اصول نیستند که با کنار هم نهادن چند جمله، بتوان واقعیتی دلبخواهانه را به نام گفتمان به خورد جامعهی مدنی داد.
خامسیان با کنایه به قوچانی، وی را “تئوریسین پنداری بیالتفات به دانش و تجربه” دانسته و نوشته است “بر قوچانی نمیتوان خرده گرفت، که هویت و موجودیت خود را از این بیهودهگوییها وام گرفته است. هشدار جدی بیشتر به کارگزاران، آنهم به خاطر میراث داری بزرگمردی، چون هاشمی است که به تجربه دریافته بود بدون فهم مردم، مطالبات مردم و مصالح و منافع مردم، نمیتوان سیاست ورزید. حال حزب نزدیک به آن پیر خردمند را چه شده است که سرنوشت و میراث محافظهکاری عقل بنیان اش را بهدست ژورنالیستهای فرصتطلب و سیاستبازان خلاء اندیش و آرمانگرای خیالین، اما خود واقعگرا پندار، میدهد. جای بسی شگفتی است. این رویهها بیش از آنکه پیروی از مشی و مرام هاشمی باشد، خوشخدمتی به رقیبی است که محو اصلاحات را در دستور کار قرار داده است و البته کارگزاران را بخشی از این پازل تعریف میکند، چه آنکه این جرگه سالهاست دیگری خود را اصلاحات و بزرگان اش تعریف میکنند.
خامسیان در ادامه به کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران نیز خرده گرفته و نوشته است ” تن دادن مجموعهی کارگزاران به قالبسازیهای چوبین امثال قوچانیها، برای سیاست ورزی در موقعیتی که ظرافتها و درایتهای هاشمی گونه، طلب میکند، اگر نگوییم خیانت که حتماً بیاعتنایی آشکار به مشی و مرام هاشمی است. سؤال، اما اینجاست که این رویهی اوت زدن و اختلافافکنی درون گفتمانی را کینهتوزیهای جناب دبیرکل در دستور کار حزب لیبرال دموکرات میگذارد و سپس ژورنالیست خود تئوریسین پندار، حول آنها نظر ورزی میکند، یا برعکس جناب دبیرکل مجری تئوریهای مسخ آمیز آقای تئوریسین میشود. داستان هر چه باشد، کارگزاران و دیگر اعضای آن غیر از دبیر کل و تئوریسین ژورنالیست، باید جدیاش بگیرند. آنها باید بدانند که البته خردمندترها و البته بی کینهها، واقعگراترها و وفادارترهایشان به گفتمان اصلاحطلبی، خوب میدانند که ساز جدایی زدن از گفتمان اصلاحطلبی، انقدر بیخاصیتشان میکند، که مسیری غیر از شارلاتانیسم و همه را مقصر پنداشتن، پیش رویشان نیست.
مسئول رسانهای عارف دلیل عدم موفقیت دولت روحانی را به کارگزاران نسبت داده و مدعی شده است که آنها دولت را محل سیاستبازی خود کردهاند “البته پرداختن به این نکته هم شاید خالی از لطف نباشد که اینها همچنان دیواری کوتاهتر از دیوار آقای دکتر عارف نمیشناسند. تا امروز با ایثار عارفانهاش، دولتی که با درایت و ایثار او، بر سرکار آمد را به محل سیاستبازی خود کردهاند و امروز ناتوانیها و بی درایتیهای آن را از چشم عارف میبینند. حالا اگر جریان یا اشخاص دیگری در نقد اصلاحات این حرفها را میزدند، میتوانست قابل تأمل باشد. ”
وی در پایان به ماجرای استعفای محمد هاشمی از حزب کارگزاران پرداخته و میگوید: باید از کارگزاران خواست و البته به ایشان انذار داد که یک بار هم که شده است، راز استعفای آقای محمد هاشمی از حزبتان را بررسی کنند، واقعاً آیا آنچه ایشان در خشت خام میدید شما در آیینه و تجربه و بیراهه روی امثال قوچانیها، آنهم پس از گذشت سالیان متمادی نمیبینید. به حراج گذاشتن میراث هاشمی توسط حزب مدعی میراث هاشمی، جای بسی نگرانی دارد. فاین تذهبون.
عضو شوراهای عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی خاطرنشان کرد: مهمترین آزمون سال اول مجلس یازدهم، انتخابات داخلی آنان است؛ تحقق وعدهها و شعارها، از کمیسیونهای تخصصی میگذرد. سید عزت الله ضرغامی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عضو شورای عالی فضای مجازی در صفحه اجتماعی خود در توئیتر خاطرنشان کرد: مهمترین آزمون سال اول این مجلس انتخابات داخلی آنان است. متن کامل به شرح ذیل است:بسیاری از عزیزانی که نامزد ریاست مجلس آینده هستند، میتوانند روسای کمیسیونهای مهم و تاثیرگذار باشند. تحقق وعدهها و شعارها، از کمیسیونهای تخصصی میگذرد. مهمترین آزمون سال اول این مجلس انتخابات داخلی آنان است.
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در صفحه شخصی خود در توییتر در رابطه با متوفیان کرونا و خانوادههای عزادار نوشت: «دنیای تنهایی، بیم بیماری، سیمای مرگ در اخبار جهانی، سوگهای خاموش در عزای عزیزان کرونایی و .. زخمهای عفونی روانی خواهند بود. برای درمان آن از هماکنون بیندیشیم.»
زیباکلام در نامهای به شریعتمداری نوشت: مردم تا کی باید هزینه آمریکاستیزی شما را بدهند؟
دکتر صادق زیباکلام، استاد علومسیاسی دانشگاه تهران، در جوابیهای خطاب به مدیرمسئول روزنامه “کیهان” نوشت:
جناب آقای حاج حسین شریعتمداری
مدیرمسئول روزنامه وزین کیهان
با سلام و عرض احترام
در شماره ۲۶فروردین آن جریده شریفه در پاسخ به توئیتی که بنده در خصوص یک وکیل آمریکایی که برای دولت ایران کار میکند مطالبی را علیه اینجانب مرقوم داشته بودید.
صورت مساله به این شکل بود که ایشان و همکارانشان موفق میشوند یک میلیارد و ۶۰۰میلیون دلار داراییهای ایران در لوکزامبورگ را آزاد نمایند. بنده در توئیتم نوشته بودم اگر یک وکیل ایرانی برای دولت آمریکا کار میکرد؛ کمترین اتهامش همکاری با دولت متخاصم میشد.
جنابعالی در پاسخ آن توییت، تکرار مطالب همیشگی را فرموده بودید. از جمله اینکه “رژیم آمریکا مورد ستایش و تمجید بنده است و بهجای آنکه از حقوق مردم کشورم دفاع کنم، مدافع و توجیهگر جنایات آمریکا علیه ایران بودهام”. مرقوم داشته بودید: “علیرغم دفاع از آمریکا، هیچوقت هم مجازات نشدهام؛ و بالاخره، “با بودن امثال بنده، آمریکاییها اساسا نیازی به وکیل در ایران ندارند”.
جناب شریعتمداری بزرگوار! مناقشه پیرامون آمریکا بر سر دو موضوع خیلی روشن است:
نخست آنکه جنابعالی بعنوان مدافع آمریکاستیزی به مردم ایران بفرمایید که دشمنی با آمریکا کدام دستاورد را برای منافع ملی ایران داشته است؟ یک مورد هم بفرمایید کفایت میکند. به شرط آنکه مواردی که میفرمایید.
جناب شریعتمداری عزیز! ترکیه که برخلاف ما که بر روی دریایی از نفت و گاز هستیم، نه یک کپسول گاز دارد و نه یک بشکه نفت؛ معذالک سالی ۴۱میلیون توریست و ۱۵۰میلیارد دلار صادرات دارد.
اما یک نظرسنجی ساده هم میتوان نشان داد که اکثریت مردم ایران که جای خود دارد، آیا حتی ۲۰درصد مردم ایران هم همچنان خواهان تداوم آمریکاستیزی هستند؟
مصطفی کواکبیان، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در حساب توییتری خود در رابطه با نقش جناحهای سیاسی در مبارزه با کرونا و کاهش میزان مشارکت مردم در انتخابات نوشت: «در مجلس گفتم همه جناحهای سیاسی باید برای مقابله با کرونا دست در دست یکدیگر نهاده و این موضوع موجب تسویه حسابهای جناحی نباشد و البته با کمیته حقیقت یاب، علل کاهش حدود ۶۰٪ مشارکت مردم در انتخابات اسفند را بررسی و وزرای دولت پاسخگوی علت عدم تاخیر انتخابات علی رغم اطلاع از کرونا باشند.»